Csendes őszi este volt aznap. A nyár ebben az évben kifejezetten hosszú volt és forró, s annak rendje módja szerint a melegebb nyarat egy erősebb tél követte. Mert minél forróbb és hosszabb a nyár, annál keményebb tél jön utána. Ez érezhető volt már akkor is, nagyjából nyapnyugta után olyan farkasb*szó hideg lett, hogy még a lovakat is le kellett takarni egy pokróccal, nehogy megbetegedjenek az éjszaka.
Gerard nyugodt léptekkel tért be egy félreeső vidéki kisváros fogadójába. Első dolga volt azonnal körülnézni.
~ Nem látok senkit, aki az egyházhoz tartozna.
~ Nagyszerű. Én sem érzek semmi különöset. Itt megalszunk.
Odasétált a pulthoz, majd azonnal leszólította a csapost.
- Elnézést! Kellene nekem egy szoba egy éjszakára. Egy ágy is bőven elég lesz.
Miután megkapta a kulcsot rendelt még magának valami ennivalót is (rábízta a fogadósra, hogy mit készít) előkapott a köpenye alól egy vaskos könyvet, leült az egyik sarok menti asztalhoz és nekilátott olvasni.
Gerard nyugodt léptekkel tért be egy félreeső vidéki kisváros fogadójába. Első dolga volt azonnal körülnézni.
~ Nem látok senkit, aki az egyházhoz tartozna.
~ Nagyszerű. Én sem érzek semmi különöset. Itt megalszunk.
Odasétált a pulthoz, majd azonnal leszólította a csapost.
- Elnézést! Kellene nekem egy szoba egy éjszakára. Egy ágy is bőven elég lesz.
Miután megkapta a kulcsot rendelt még magának valami ennivalót is (rábízta a fogadósra, hogy mit készít) előkapott a köpenye alól egy vaskos könyvet, leült az egyik sarok menti asztalhoz és nekilátott olvasni.