Este van, s csupán a Hold ad fényt Tünde-erdőben. Hideg van, de szerencsére az időben elkészített tűz kezdi felmelegíteni tagjaim. Egyedül vagyok, s a körülölelő természet, akivel mondhatni jó barátságot ápolok. Eddig sosem mutatta meg kemény és zord arcát, hanem kegyes maradt hozzám. Tán azért, mert én sem raboltam túl az értékeit. Sosem vettem el többet a kelleténél. Ám a legfőbb tény inkább az, hogy a Hold útmutatása nem visz göröngyös utakra, ami nehezen járható. Kitaposott ösvénynek érzem, amit számomra készítettek volna elő. Ezen gondolatokra hálát adok a Holdnak, s tekintetem nem a tűz szívében pihentetem meg, hanem a Hold felszínén. Vajon mit hoz az este? Mit tartogat a holnap? Merengek magamban, majd az idő múlásával én néha pár fát, rápakolok a tűzre, hogy ki ne aludjon. Egy picit közelebb ülök a tűzhöz, ügyelve arra, hogy a ruhám lángra ne kapjon egy játékos parázsdarabtól. Előveszem az elemózsiás batyum, hogy egy szalonnás cipót vegyek elő, ami még mindig puha. Előkerül kolbász, s némi zöldség, ami olyan egyszerű alakoknak mint én fejedelmi vacsora. Elkezdek falatozgatni, mint sem törődve a környezetemmel. Most a hasamra összpontosítok. Eme kellemes időtöltést csupán az zavarja meg, hogy a távolban mozgásra leszek figyelmes. Önkénytelenül nyúlok oda a tőrömhöz, ami az egyetlen fegyverem. Fogalmam sincs, hogy ki lehet az illető. Az pontosan látszik, hogy felém halad. Nyelek egyet, miközben óvatosan úgy teszek, mint ha biztos lennék a dolgomban. Falatozok tovább, de úgy, hogy bármelyik pillanatban letehessem az ennivalót és a küzdelemre koncentráljak. Bízok a tanultakban, mármint a tőrforgatási képességemben. A semminél több. Egyre jobban közeledik az alak, s mivel nem bírok a helyemen ülni, így felállok a helyemről és megszólítom.
- Üdvözlöm! Megtenné, hogy elárulja a nevét? – szegezem az idegen felé a kérdést. Ha rendes alak, akkor biztosan bemutatkozik, ha viszont nem, akkor ma vér fog folyni. Lehet, hogy az enyém, de lehet hogy az övé.
- Üdvözlöm! Megtenné, hogy elárulja a nevét? – szegezem az idegen felé a kérdést. Ha rendes alak, akkor biztosan bemutatkozik, ha viszont nem, akkor ma vér fog folyni. Lehet, hogy az enyém, de lehet hogy az övé.