Meglehetősen váratlan fordulatot vett a holmink és Hilde nagyapja visszavételére indított magánakciónk Hildével. Már egészen azt hittem, hogy kifog rajtunk pár goblin, amikor a puszta véletlennek - vagy egy isteni sugallatnak - köszönhetően rájöttünk, hogy Korn és társai ismerik a remetét, akit keresünk. Esetlen kis lények voltak, talán a derekamig, ha értek, de úgy haladtak a sivatagban minden veszélyt ismerve és azokra ügyelve, hogy belül hálát adtam a mennyei Gondviselésnek, hogy sokkal gyorsabban megérkezhettünk Korn lakhelyére, egy kis táborba, ahol feltöltöttük a vízkészleteinket, majd Korn felajánlotta, hogy rögvest meg is mutatják nekünk, merre találjuk a civilizált embert. A megmoshattuk az arcunk és vizet tölthettünk a kulacsainkba. Nem tűnt valami tisztának, de ha letáborozunk majd valahol, és szükség lenne rá, felforraljuk majd előbb úgyis. Goblin gyerekek rohannak el mellettünk, hogy atyjaik nyakába borulhassanak boldogan. Nem is értem, hogy lettem volna képes erővel elvenni szükség esetén azt a sok mindent, amit elloptak tőlünk, de azért sokáig úgy hiszem, nem bírnám a társaságukban. Már így ismeretlenül is felnézek a remetére. Birtokunkban a három nagy könyvvel, bennük a különös írással el is indulhatunk aztán.
- A civilizált ember némivel arrébb lakik - szólal meg Korn, azzal a távolba mutat - Látjátok azt a nagyobb sátrat, körülötte a fallal? Ott lakik, oda megyünk. Ő segített nekünk erősebb sátrakat készíteni.
- Igazán köszönjük a segítséget - Biccentek felé, majd Hildére pillantok. Nagyon örülök, hogy ilyen könnyedén eljuthattunk Kornék segítségével a célunkhoz. Most már csak vissza kell jutnunk majd, és a remete biztosan el tud látni minket hasznos tanáccsal, úgy bizonyára előbb kiérünk majd a sivatagból és egy teljesített küldetéssel a hátunk mögött érkezünk majd Hellenburgba.
- A civilizált ember némivel arrébb lakik - szólal meg Korn, azzal a távolba mutat - Látjátok azt a nagyobb sátrat, körülötte a fallal? Ott lakik, oda megyünk. Ő segített nekünk erősebb sátrakat készíteni.
- Igazán köszönjük a segítséget - Biccentek felé, majd Hildére pillantok. Nagyon örülök, hogy ilyen könnyedén eljuthattunk Kornék segítségével a célunkhoz. Most már csak vissza kell jutnunk majd, és a remete biztosan el tud látni minket hasznos tanáccsal, úgy bizonyára előbb kiérünk majd a sivatagból és egy teljesített küldetéssel a hátunk mögött érkezünk majd Hellenburgba.