Testvérháború
(Nebelturm vámpír az ember akolitus ellen)
Már három hónapja tart a vesszőfutás. De eddig tartott. Itt az ideje, hogy szembe nézzünk egymással. Hátha meg tudjuk beszélni, vagy valahogy sikerül lenyugtatnom Karlt. Meg kellett volna már rég érteni, hogy miért döntöttem úgy, ahogy. Nem volt más lehetőségem. Vagy ez, vagy egész életemben ugyan az a nyomorult senki maradok, akinek születtem. Kaptam egy lehetőséget. Ő megérthetne.
A fűben guggolok. Pihenni akarok egy kicsit, mielőtt találkoznom kell vele. Szerencsémre sikerült eljutnom eddig a pusztáig. Enyhe szellő borzolja a füvet, szép időnk van, ahhoz képest, hogy közeledik a tél.
Karl is feltűnik. Most is fenségesen néz ki a páncéljában. Mennyire csodáltam, amikor edzett, ahogy dagadtak az izmok a testén. Gyönyörű. Bárcsak ne égne a gyűlölet a szemében, felperzseli a belsőm, és fáj, ahogy látom, mint néz rám.
- Azt hittem jelentettem neked valamit! Miért kellett eladnod a lelked az ördögnek? Nem elég az átok, ami a földünket sújtja, még te is egy akarsz lenni a csapások közül? - ordít felém, tajtékzik a dühtől.
- Jelentettél Testvérem. Most is jelentesz. De te sose fogod megérteni miért teszem ezt. Reméltem elfogadod majd a döntésem, de csalódnom kellett. Nem akarom a halálod, de ha nincs más út, kénytelen leszek elvenni az életed. - vagy te az enyém, teszem hozzá gondolatban.
Meg se rezzen az arca. Majd a földre köp.
- Mintha érdekelne...
Előrántja a csatabárdját. Fenséges fegyver, mindig is irigyeltem tőle, de tudtam, hogy én sose lennék méltó ilyen csodának a forgatására. Egyből rohamoz, minél hamarabb túl akar ezen lenni. Talán egy kicsit csak érdekli.
Hátralépek a bal lábammal, hogy kitámasszam magam. Megvárom amíg beér a pörölyöm hatótávjába, majd a fogadásnak látszó mozdulatból egyből átmegyek támadóba. Teljes törzsemmel fordulok bele a lendítésbe, megcélzom vele a másik törzsét, oldalról akarom elkapni, az talán földre kényszerítené azonnal.
Karl számít erre, nem csoda, rengeteget gyakoroltunk együtt régen. Azonnal hárít és a két fegyver hangos csattanással találkozik, majd együtt csapódnak a földbe.
- Ennél azért több kell. Ismerem a kis trükkjeidet.
Csipkelődik velem, miután azonnal próbál elhátrálni egy lépésnyit a következő támadásom elől.
Elmosolyodom azon, amit mond. Azonnal lekövetem a lépést és a pörölyöm nyelével próbálom megütni, ahogy utána lépek. Így lendíteni se marad helye, és a védekezésben talán összeakadnak a fegyverek. Akkor megpróbálhatom kibillenteni az egyensúlyából. Közvetlen hárításra esélye sincs, de látszik, hogy eszesebb nálam, kihasználja a lendületemet és épp annyit lendületet visz bele a fegyverlendítésébe, hogy oldalra söpörhesse a támadásom. Ki is billent az egyensúlyomból. Muszáj oldalra lépnem, hogy ne terüljek el a földön.
- Nem vártam kevesebbet... - mosolyodik el ő is.
Két lépést hátrálok, hogy tovább növeljem a távolságot. Ezzel neki is kedvezek, de nincs más választásom, az én harci kalapácsom is igényel annyi helyet, mint az ő csatabárdja.
- Én se tőled. Még mindig jó formában vagy. - válaszolok mosolyogva.
Ekkor megtámasztja a fegyverét a földön és azonnal megidéz egy árnytőrt. Felém dobja, nyilván a figyelmemet akarja elterelni vele, mert hallom, ahogy megindul rögtön utána nehéz páncéljában felém. Nem tudok teljesen elmozogni a tőr elől, nem vagyok olyan mozgékony, mint régen, amikor még páncél nélkül gyakoroltam. A páncélom váll lapjáról pattan le a kés. Nincs időm már rendesen kivédeni a rohamot. Amilyen gyorsan csak tudom, felemelem a kalapácsom, hogy derékszöget zárjon be a törzsemmel. Így ha nekirohan, egyenesen belefut a fegyverem felső lapos felébe. Nem kell nekem erőt vinnem ebbe. Ha elég stabilan tartom a fegyverem, elég lesz az ő lendülete ahhoz, hogy komoly fájdalmat okozzon neki a találkozás a fegyveremmel.
Egy pillanatig se hátrál meg, egyenesen nekirohan a kalapácsomnak. Valószínűleg fájt neki az ütés, de közben be is szorul a fegyverem a testünk közé, így mozdítani se tudom onnan. Karlnak viszont van annyi helye, hogy meglendítse a fegyverét, és meg is teszi. Semmi esélyem nincs a pörölyömmel hárítani. Azonnal aktiválom a Korrupciót, egyik kezemmel elengedem a fegyverem és megpróbálom elkapni a csatabárd nyelét. Remélhetőleg az erőtöbblet, amit kapok a halottmágiám használatával elég lesz, hogy megállítsam a támadását. Látja, hogy mire készülök, s azonnal elhátrál.
- Ej, újabban elég csiklandós vagyok... - nyúl a mellkasához, ahol eltalálta a kalapácsom, amikor nekirohant.
- Csak nem elgyengültél? - vigyorgok rá.
Örülök, hogy ismét egymás ellen harcolhatunk. Mindig csodás ellenfél volt. Sose gondoltam, hogy valaha is felérhetek hozzá, valószínűleg most sem vagyok jobb nála, csak épp, hogy tarthatom magam. Érzem, ahogy közben az egész testemben szétterjed az erő, amit elszabadítottam a varázslatom használatával. Nem hagyhatom azonban, hogy a mámorító érzés elterelje a figyelmemet, csak pár percig élvezhetem az előnyöm, utána kevesebb erőm marad, mintha két álló napig csak futnék.
Egyből rohamra indulok. Oldalra tartom a pörölyöm, hátha eltudom vele hitetni, hogy az oldalát akarom megtámadni, az utolsó pillanatban azonban a fejem fölé lendítem a fegyvert és fentről próbálok lecsapni rá, függőlegesen lefele. Karl azonban az utolsó pillanatban ellép, én pedig a földbe csapok. Ő rögtön támad is. Lehetőségem sincs felrántani a fegyverem, így kénytelen vagyok otthagyni, miközben ellépek a támadás elől.
- Igencsak lendületes vagy! - röhög a képemben
- Nagyon vicces kedved van ma. - válaszolom félig vigyorogva, félig vicsorogva.
Egyből megrohamozom. Nem hagyok neki időt. Lejjebb görnyedek, hogy alacsonyabban legyen a súlypontom, neki pedig körülbelül a gyomorszáját kapjam el, ahogy beleütközök vállal. A fegyverem nélkül nem hagyatkozhatok másra, csak a megemelkedett testi erőmre. Szerencsémre azonnali ellentámadásom meglepi, és egy kicsit sikerül is megbillentenem. De gyorsan reagál, leszúrja háta mögött a fegyvere nyelét a földbe, és így nem esik el teljesen, csak térdre kényszerítem
- Nincs az az Isten, hogy a földön fekve haljak meg! - lihegi kimerültem a vámpír.
- Pedig ott fogsz. - nevetem el magam.
Nem érzek örömöt, de a téboly, amit a nekromágia okoz érzem, ahogy szép lassan átveszi az uralmat az idegeim felett. Bal lábamat hátrébb teszem, ahogy a jobbat meglendítem és a rúgásommal egyenesen a Nebelturm fejét célzom. Ha ez eltalálja, akkor ha nem is ölöm meg, de jó időre alélt állapotba juttatom. Az lenne a legjobb, akkor nem kellene megölnöm.
Ellenben meglepetésemre hirtelen felugrik. A rúgásom eltalálja, de nem a fejét, hanem az oldalát, ő pedig csatabárdját lendíti meg felém. Mivel jobb lábam még a levegőben van, esélyem sincs kitérni. A fegyver eltalál, kicsivel a csípőm felett. Szerencsémre a páncélom valamennyit felfog, de nem sokat. Érzem, ahogy a páncél után a húsomat is roncsolja a találat. Nem állok ellen a fegyver lendületének, az csak rontana a sérülésemen, engedek neki és eldőlök, majd megpróbálok odébb gurulni. Amikor fel akarok állni, akkor viszont érzem, hogy valami nincs rendben. Mintha hirtelen minden erőm elszállt volna. Vége a korrupció hatásának! Már semmi esélyem. Ha Karl most megtámad, megölhet, anélkül, hogy egy kicsit is megerőltetné magát.
Lassan feltápászkodok. Két öklöm magam elé emelem, hátha még egy kis ideig méltó ellenfele lehetek, de erre csekélyek az esélyeim. Karl azonban nem kell fel. Most látom csak, hogy a rúgásomban volt annyi erő, hogy ő is a földre kerüljön. Kicsit feljebb tolja magát:
-Csak nem...adod fel...? - mosolyog rám.
Ő se tud már harcolni! Most végezhetnék vele. Nem... nem akarom. Nem tudnám megölni őt. Túl sokat jelent nekem a mai napig. És ahogy most rám mosolyog... Nem bírom. Legszívesebben visszacsinálnék mindent. Visszamennék vele és megint úgy lenne, mint régen. De nem lehetne. A klánja már nem engedi olyan közel hozzám, mint régen, nem vagyunk gondtalan gyerekek, neki kötelességei vannak a családja iránt. Én pedig másik utat választottam. Azt reméltem így majd egyszer ismét az enyém lehet Karl.
- Nem akarom a halálodat Testvérem. Hagyj elmenni - mondom neki szomorúan.
- Nincs az az Isten! - ordít rám.
Próbál felkelni a földről, de nem tud.
- Én most elmegyek. Nem fogom kihasználni a gyengeségedet. Csak remélhetem, hogy legközelebb ha találkozunk, már nem akarod a halálom. Hidd el, okkal teszem, amit teszek. Ennek így kell lennie. - kezdek el lassan a kalapácsom felé baktatni, nehezen megy, de meg kell erőltetnem magam.
- Remélem ha újra találkozunk, egyikünk a tulajdon lábán állva leli majd halálát. - köp egy véreset a fűbe.
Hátat fordítok neki, nem bírom így nézni őt. Elindulok. Nehezen vonszolom magam, de mennem kell. Ha maradok, akkor biztos megtörnék most, túl sokáig kellett elviselnem Karl hiányát. Legszívesebben megfordulnék, odarohannék hozzá, a karomba venném, megnyugtatnám, hogy minden rendben lesz és vigyáznék rá amíg felépül. Bárcsak tudná mennyi mindent el akartam neki mondani, mennyi mindent be akartam neki vallani, de sose tettem meg.
Bánom már.