Quest for Azrael
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Multiváltó
Felhasználónév:

Jelszó:

Legutóbbi témák

» [Magánküldetés: Kyrien von Nachtraben] - Családi titkok
by Kyrien Von Nachtraben Kedd Nov. 05, 2024 6:37 pm

» Erlendr - emlékiratok
by Erlendr von Nordenburg Pént. Nov. 01, 2024 7:40 pm

» Küldetés: Az arany fényében tündökölvén (V.I.Sz. 822. Tél)
by Jozef Strandgut Hétf. Okt. 28, 2024 3:45 pm

» [Magánküldetés] Rote Fenster hinter den Wänden (V.I.Sz. 822. Nyár)
by Nessaris Maera Szomb. Okt. 26, 2024 6:21 pm

» [Útvesztő] A magoi hét próbája
by Ostara Kedd Okt. 22, 2024 12:49 am

» Élménynek túl rövid...
by Erlendr von Nordenburg Szer. Szept. 25, 2024 7:39 pm

» Képességvásárlás
by Jozef Strandgut Vas. Szept. 22, 2024 7:21 pm

» Mesterségekhez kötődő vásárlások, receptek, alapanyagok
by Hóhajú Yrsil Csüt. Szept. 19, 2024 12:19 pm

» Enoch ben Metathron
by Noel Vas. Szept. 08, 2024 12:18 pm

Ön nincs belépve. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon

[Magánjáték] A Titkok Vége

3 posters

Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2

Go down  Üzenet [2 / 2 oldal]

26[Magánjáték] A Titkok Vége - Page 2 Empty Re: [Magánjáték] A Titkok Vége Szomb. Nov. 04, 2017 10:23 pm

Gloria

Gloria
Klerikus
Klerikus

Felnevetett a szigorú alkoholkúra szóra, ugyanis ő a nem a leszokásra asszociált róla, hanem pont ellenkezőleg, a fokozatos rászokásra. Persze az már mindegy volt, ő eleve úgy ment hozzá a herceghez, hogy tudta részeges férj lesz... Sőt, már az első együtt töltött napukon megbeszélték ezt, mi mást várhatott volna a legjobb barátjától? Mégis, úgy gondolta, hogyha egy férfi apa lesz, vagy holdapa, az jelent majd valamit. A felelősség komolyabbá és megfontoltabbá teszi majd őket. Bízott ebben, és abban is, hogy azok ketten mindent megfognak majd tenni, hogy a lehető legjobbak legyenek, és a lehető legjobban neveljék fel a kicsit.
- Nem tudom, emlékezne-e az első benyomásra... De azt igen, hogy nagyon fog szeretni benneteket. És Dracit is, és Angust is. - mosolygott az állatokra. Mindenki megfogja tenni, ami csak tőle telik, és akkor mind egy család lesznek majd. Semmi másra nem vágyott jobban, minthogy a világban béke legyen, ők pedig együtt éljenek egy hatalmas házban, talán építhetnének még egy-két emeletet, és akkor odaköltözhetne Cyne is, meg Ada is, az örökbefogadott gyerekeik, meg ő és Armin és persze az ő gyerekeik, és az állataik, meg még ki tudja, kiket fognak befogadni abba a családba, amit nem a vér kötött össze, hanem a választás, és ettől talán még szorosabb.
Csöndben hallgatta, ahogy a bérgyilkos beszélt az őt kitöltő űrről, az érzésekről, és egyre nyugodtabb, már-már földöntúlian kedves mosoly terült szét az arcán. Ismerte ezt az érzést. Minden tünde ismerte, aki közel állt a természethez és megtalálta benne az egységet, ezáltal pedig önmagát.
- Nem léphetsz ki a képből, hiszen a kép része vagy, de megtanulhatsz kötődni minden apró alkotóelemmel. Nem számít, hogy sötét tünde vagy, ugyanolyan lélek jár át téged is, a tested ugyanazok az elemek alkotják. Része vagy az egésznek,
és amiket érzel, az mind mind annak a jele, hogy a lelked magától keresi a kapcsolatot a Természettel. Ez egyébként elég ritka, főleg hogy nem tanított senki. Viszont...
- kicsit elgondolkozott, hogy is mondja, hogy érthető legyen, és nagyobb kihívás volt, mint várta. - Ne görcsölj rá. A hitet nem érteni kell, hanem érezni és átélni.

27[Magánjáték] A Titkok Vége - Page 2 Empty Re: [Magánjáték] A Titkok Vége Szomb. Nov. 04, 2017 10:45 pm

Crispin Shadowbane

Crispin Shadowbane
Éjvándor
Éjvándor

Amíg Lory magyarázott, még arra is volt ideje, hogy egy kis bemutatót tartson nekem. Legalábbis gondolom, hogy Ő volt, ahogy a csukott ajtók és ablakok ellenére egy kis szellőcske borzolt a hajamba. Találkoztam már mágusokkal, nem is egyel, még démonokkal is...de általában a mágiájuk olyan volt, amit láthattam. Ez...valamilyen szinten rémisztő volt, de egyben mint ha éreztem volna a gyengédséget is, ami a lány felől áramlott. VAgy csak beleképzeltem. De egy biztos: hogy kellemesen fura élmény volt magamon is tapasztalni annak halvány fényét, hogy mire képes a társam. Vajon...nekem is mehetne ez?
- Lényegében akkor az egészet úgy képzeljem el, hogy minden egyes kis porcikámmal, rezdülésemmel kötődik ehhez a világhoz, fajtól és hittől és minden egyébtől függetlenül. Hogy a Természet maga nem válogat abban, hogy ki is vagyok, és készen áll arra, hogy magához öleljen. Mint egy anyai ölelés...gondolom én. Az egész kusza. Rémisztő maga a gondolat, hogy...létezhet, vagy létezik valami erő, ami mindent és mindenkit összeköt.
Tűnődtem el egy pillanatra. Amit Lory mond, egészen logikusnak tűnik. A sötét tündék érzik a kapcsolatot a Holddal, és ezáltal valami nagyobbnak a részesei lesznek, vagy képzelik, hogy azok. De nem úgy, ahogy az elfek. Minket inkább csak a közösség kovácsol össze, ez az, ami összeköt. Náluk viszont lenne valami erő, ami ténylegesen kapocsként dolgozna? Nem tudom, és idegesít, hogy nem tudom!
- Tudod, hogy én eléggé...gyakorlatias vagyok. Nehéz számomra valamit érezni és érteni, ha nem ismerem azt teljes egészében. Egész életemben szükségem volt valamire, amit meg tudtam fogni, érezni, tapintani, ízlelni...na, érted a koncepciót. A Hold vallással nem ez a helyzet, hisz abba bele születtem és a kezdetektől fogva részese vagyok, így ösztönösen jön az, hogy érzem és értem. De...nem tudom, hogy "milyen íze van a Természetnek" vagy hogy milyen a "tapintása". Lehet, hogy most is érzem...csak nem ismerem fel azt, amit érzek. Mint mondjuk...várj egy kicsit.
Behunyom a szemem és hagyom, hogy a tudatom kitáguljon és kiterjesztem a "csápjaimat". A kép egy kicsit megváltozik, ahogy szinte az egész ház vibrálni kezd a sok felhalmozott mágikus tárgy és bűvölés megelevenedik a tekintetem előtt. Rémisztő. Mennyi mágikus cuccok van?
- Nem sokkal ezelőttig a világ szűkebb volt számomra, már mint...kevesebbet érzékeltem belőle. De most például meg kell vallanom, hogy szép az a három kis mágikus gyűrűd, drága barátom. Meg ez a sok mágikus cucc körülöttünk. Meg hát...azért Te is "világítasz" valamennyire. Amíg nem tanultam meg, hogyan érezzem a mágiát, a világ ezen aspektusa vakfolt volt számomra. Ha jobban elmélyedek...lehet, hogy meg fogom érteni a Természetet is...és amint lesz egy kis fogalmam is arról, hogy "milyen érzés", könnyebben rá tudok hangolódni. Mint egy horgonyként használva a tudásomat. Van valami módszeretek, amivel el lehet mélyülni? Valami transz vagy meditáció, vagy ilyen?

" You know the guy, the batshit loose one, thinkin’ two guys livin’ in his head. Good homie, just crazy and drunk most of the time. "
- Random nigga from the ghetto to Det. Christine Dalgarde

Cynewulf "Soberisthenewugly" Longtalk
- Szép kis megnevezés ala Darr

28[Magánjáték] A Titkok Vége - Page 2 Empty Re: [Magánjáték] A Titkok Vége Szomb. Nov. 04, 2017 10:57 pm

Gloria

Gloria
Klerikus
Klerikus

Meglepte, hogy Cyne tényleg ennyire élénken érdeklődött a Természethit iránt, róla nem képzelte volna, annyira bizonyosnak tűnt a Holdapában és Holdanyában, hogy az éjszakai égboltról mosolyogtak le rá. Bólintott a bérgyilkos hangos összegzésére, hogy valóban, valahogy úgy képzelték el ők is, csak nekik ez volt a természetes. Beleszülettek, a kapcsolat pedig automatikusan létrejött, de még a tündék sem egyenlően élték ezt meg. Ő sem törődött ilyesmivel, ameddig meg nem tapasztalta az anyatermészet ölelését a lehető legközelebbről, amit valaki megélhetett. Pont ezért értette meg a gyakorlatiaságot is, anélkül a megvilágosító élmény nélkül, amit a saját halála jelentett ő sem lett volna képes belemélyedni ebbe az egészbe.
- De hiszen megérezte már. Vagyis esetedben úgy tűnik hallottad hiszen az a dal az, ami együtt énekelt benned a viharral. De az a megnyugvás is, amit akkor érzel, mikor Dracon a mellkasodon búg. Felismered, akkor is, ha nem nevezed a nevén.
Próbálta megerősíteni a másikat, hogy nem tapogatózott rossz irányba, csak el kellett fogadnia a sokféleséget, és hogy ezt nem tudja puszta intellektussal megközelíteni. Megvárta, ameddig Cyne feltérképezte a házat a mágikus érzékeivel. Rengeteg holmit halmoztak fel az évek alatt, mindegyik másra volt jó, de itt most nem ez volt a lényeges. A kérdésre elgondolkozott.
- Nagyon sok módon el lehet mélyülni, ugyanakkor bennünk megvan egy vonzalom a természet egy-egy aspektusa felé. Nem tudom, ez nálatok működik-e. A tűzdruidák a lángokba bámulva mélyednek el, akik a vízhez vonzódnak beleszoktak ülni egy kád vízbe... Én a magas helyeket szeretem leginkább, noha az elmélyülés nehéz, a kapcsolatot könnyedén megtalálom. A lelkem vágyik vissza a nagy egészbe. Viszont nem tudom, hogy aki teljesen kező, annak hogyan kéne nekiállnia. El tudlak vinni ahhoz, aki engem tanított, ha szeretnéd. Lightleafben él, nincs olyan messze.

29[Magánjáték] A Titkok Vége - Page 2 Empty Re: [Magánjáték] A Titkok Vége Szomb. Nov. 04, 2017 11:11 pm

Crispin Shadowbane

Crispin Shadowbane
Éjvándor
Éjvándor

Ahogy egyre jobban elmélyültünk a témában, valamennyire kezdtem felfogni azt, hogy Lory miről is beszélt és egy pillanatra el is feledkeztem a világ gondjairól. Minden leszűkült kettőnkre, ahogy elmélyülten beszélgetünk olyan témákról, amik mostanában nem nagyon kerülnek elő. Mindenki annyira rohant, hogy nem értek rá hétköznapi dolgokkal foglalkozni. Dracon megunta a fekvést...és nem tudom, hogy megértette-e azt, amiről beszéltünk, vagy sem...de mint ha valami ösztöne lenne, felreppent és a szárnyaival csapkodva csinált valamit, amit nem értettem, egészen addig, míg valamennyire sikerült annyi szellőt kavarnia, hogy összeborzolja Lory haját, vagy legalábbis megmozdítson pár tincset, aztán a tűzhelyhez szállt, a lángokat bámulva. Várattam a válasszal, amíg figyeltem a kis kedvenckémet, amint a vizes kancsót bámulgatja és végül az egyik virágváza felé iramodik.
- Na azt már nem! Elég volt egy vázát széttörnöd! Gyere vissza, te átkozott mocskos kis szemét...
Dracon lehuppant a hátsójára és csak a fejét ingatva próbált rájönni, hogy még is, milyen rosszat követett el. Aztán...inkább elkezdte magát ott nyalogatni, amit már inkább nem néztem meg. Inkább Lory felé fordultam vissza.
- Az ilyen apróságok is számítanak? Azt hittem, hogy valami nagy megvilágosodás lenne...vagy nem is tudom. Nálunk...nem tudom, hogy vannak-e aspektusok, vagy szintek. Nem beszéltem a vallásról sok selffel. Az én részemről az egész úgy néz ki, mint ha a Hold magához ölelne. Csillagfényes éjszakán, amikor a felhők nem takarják ki az Égi Vigyázóink látványát, mint ha egy meleg köpeny ölelne körül. Vagy mint ha fényárban úsznék, egy tengeren hánykolódnék. Eléggé...intenzív tud lenni néha. De olyan érzés, mint ha valaki felülről vigyázna rám. Azonban...nehéz azt elfogadni, hogy a Nap...ilyen elutasító? Talán ez jó szó rá? Nem tudom. A lényeg az, hogy van egy hosszú időszak, amikor a Szülők elhagynak minket. Mint ha folyamatos háború lenne. De a vallásunkban nincs helye a Napnak, még is ott van. Ahogy az emberek Istene is...hisz vannak vámpírok, meg angyalok meg démonok és Bukottak és minden. Túl sok deitás és entitás. De most például említetted azt, hogy a magas helyek érintenek meg a leginkább, gondolom, ahol a szél belekap a ruháidba, a hajadba...ahogy átjár téged, mert nincs, ami megakadályozza. Számomra...néha úgy érzem, mint ha a bensőmben lévő vihar válaszolna a kintire, ahogy mondtam. De egyben tudod, hogy mi nyugtat le igazán? Az alkoholon kívül, persze. Az égő tűz látványa. A fa pattogása. Válaszokat akarok kapni ezekre a kérdésekre. Hogy ez vajon csak az elmém vagy lelkem reakciója a "Természet hívására"...vagy valami más? Igen, azt hiszem, hogy Lightleaf jó ötlet lenne. Vagy nem is tudom. Ez...furcsa, és nem értem...és ez valamennyire meg is rémiszt.

" You know the guy, the batshit loose one, thinkin’ two guys livin’ in his head. Good homie, just crazy and drunk most of the time. "

30[Magánjáték] A Titkok Vége - Page 2 Empty Re: [Magánjáték] A Titkok Vége Vas. Nov. 05, 2017 4:39 pm

Gloria

Gloria
Klerikus
Klerikus

Szerette volna, ha Cyne minden gondolatát kiadja magából. Ő csupán sorvezetőt adhatott neki, legfeljebb egy segítő kezet, ami rávezetehette a férfit az út legeslegelejére, de onnantól neki kellett rajta végigmennie. Ezt pedig már sokkal bölcsebb, igazi druidák egyengethették, nem pedig egy olyan kontár, mint amilyen Loreena volt. Neki a gyakorlati képességek kellettek, és hogy fel tudja dolgozni a számtalan traumát, ami érte, először a saját halálát, majd az elszakadást a természettől, a folyamatos veszélyt, majd azt a mérhetetlen nagyságú rombolást, amit Azrael talán akaratlanul, de a fejében végzett. Nem volt alkalmas arra, hogy másokat vezessen a hitben, de talán annyit megtehetett, hogy a megfelelő tündékhez irányította Cyne-t. Közben tekintete a nyalakodó Draconra tévedt, aki tényleg úgy tűnt, mintha értett volna minden szót, és szerette volna kivenni a részét a beszélgetésből a maga módján.
- A hit... Olyan, amit a közösségek együtt élnek meg, együtt ünnepelnek, énekelnek, de valójában mindenkinek magában kell megtalálnia. Egy személyes utazás, személyes kapcsolódás, ami mindenkinek más. Nincs egyetlen recept. Nálunk pedig végképp nem lesz olyan élménye senkinek, hogy megjelenik előttünk Szűz Mária, és közli, hogy mostantól kiválasztottak vagyunk, vagy különlegesek akik a nevében járnak el. - nem bírta visszafogni az enyhe gúnyt a hangjában, pedig nagyon igyekezett. Megköszörülte a torkát.- Ezeket a válaszokat csak gyakorlás és elmélkedés közben fogod megkapni. A tűz talán jó kiindulópont, illene hozzád, de idővel úgyis meg fogod találni a saját tehetségedet. Arra viszont szeretnélek előre figyelmeztetni, hogy ne várj csodát magadtól. Ez időt igényel, egyszerre felolvadást és kontrollt, ami nem könnyű, és idővel jön, de nem lehetetlen, és nem szabad hogy elbizonytalanodj abban, hogy a Természetanya vajon kinyújtja-e a kezét érted is. Láttam sötét tündét aki használt a szelet, sőt, Hildrun, a druida akiről beszéltem nemrég a szentélybe fogadott egy sötét tünde kislányt.
Elmosolyodott és kitöltötte az utolsó két pohárnyi italt, ami talán kicsit nagyobb lett mint az eddigi adagok, de legalább az üveg üres lett. Biztos volt benne, hogy nem fogja kidobni, önmagában is gyönyörű volt.
- Volt már halálközeli élményed?

31[Magánjáték] A Titkok Vége - Page 2 Empty Re: [Magánjáték] A Titkok Vége Vas. Nov. 05, 2017 5:11 pm

Crispin Shadowbane

Crispin Shadowbane
Éjvándor
Éjvándor

Lory szavai elgondolkoztattak, Draci reakciója néha idegesített, de határozottan élveztem ezt a beszélgetést. Igazából fogalmam sem volt, hogy hova fogunk a végén kilyukadni. A formális bemutatkozástól kezdve az idegesítő beismeréseken keresztül eljutottunk a teológiáig. A végén még odáig jutunk filozofálásban, hogy megmentjük az egész világot, kidolgozzuk a tökéletes utópisztikus rendszert, vagy éppenséggel felfedezzük a módját annak, hogy minden betegséget egy csettintéssel meggyógyítsunk. Nem tudom, lehet, hogy az italnak volt ilyen hatása, amely mint ha megnyitotta volna a tudatot - vagy csak simán Lory volt olyan jó beszélőpartner, hogy az kiemelkedett az átlagos közül - aminek még mondjuk lenne is alapja, ha már egyszer diplomata volt. De a sok silányos és felszínes beszélgetés után, amihez "szerencsém" volt az elmúlt időszakban és hetekben, egy igazi konverzáció meglehetősen...furcsa volt és úgy éreztem, hogy most inkább a nő van irányítószerepben. Rémisztő, hogy mennyire könnyen átengedtem mindezt, szinte harc nélkül és élveztem is, hogy Ő irányít. Jajj...miért mindig a kemény, akaratos nőket fogom ki? Óh inkább koncentráljak a barátosném mondandójára, mint sem hogy ezen gondolkozzak.
- Soha nem vettem még részt tömeges ünnepségen szerintem, én legalábbis nem emlékezek rá. Számomra a vallás, és a kapcsolatom a Hold Istenségekkel sokkal személyesebb, és ahhoz, hogy valakit igazán tisztelj, nem kell egy közösséget építened a hit köré, de ugyanakkor a hit építhet közösséget. Mindegy, felesleges gondolatmenet. De ahogy hallom, az emberek eltévelyedett vallása neked se nagyon jön be.
Vigyorodok el, ahogy kihallom a társam hangjában önkéntelenül is megjelenő enyhén maró gúnyt. Igazából nem csodálkoztam rajta. Ebben legalább a legtöbb elf és self megegyezik: enyhe vagy nem túl enyhe lenézés az emberek irányába. Ami viszont kölcsönös. Hát ez ilyen. Azt csodálom, hogy egyáltalán volt ember, akit a barátomnak nevezhettem. Igaz, ez nagyjából csak egy személyt tett ki, de akkor is, tőlem már csoda.
- Lory, most komolyan? Szerinted én hiszek az ilyen csodákban? Szerinted egy nap alatt tanultam meg az éjgyilokot forgatni, vagy lopakodni? Tudom, hogy mindenért, amit ebben a világban elérsz, küzdened kell, a sikert magadnak kell kivívnod. Hosszú évek gyakorlása, már mint tényleg hosszú évek gyakorlása áll mögöttem, de még mindig bőven van mit tanulnom akár a szakmámban, akár a fegyverek terén, vagy bármi más terén. De, a lényeg hogy tudom, hogy talán van esélyem megismerni a Természetet...már ha tényleg erre vágyok. Nem tudom. Majd idővel megtalálom a válaszokat.
Felkapom a poharat, amit tele töltött Lory, és hosszasan hagytam számban a kortyot, mielőtt lenyeltem volna, hogy teljesen kiélvezhessem az ízét. Egész hamar megittuk a piát belőle, lehet, hogy ha Zephyrantes-be megyek, többet kell majd hoznom belőle. A lány kérdésén viszont eléggé meglepődtem, hogy erről el is feledkezzek.
- Halálközeli élményem? Ezen most el kell gondolkoznom...
Vissza próbáltam emlékezni először a közel múlt emlékeire.A csontfészkes csápos pacánál majdnem feldobtam a pacskert, ahogy az indás lénynél is. Millingen-ben csak simán elájultam. A vámpír tornyokra nem akarok vissza emlékezni. Hogy előtte? Oh...na várjunk, volt egy, nem is olyan régen.
- Igen, az Árnypajzs-hegységben. A Fakó Napkelet után úgy döntöttem, hogy ideje látogatót tennem egy bizonyos helyen. A vándorlásom során aztán a vihar során lesodródtam egy sziklaszirtről és több méteres zuhanás után álltam meg egy nagyobb szikla tövében. Nem tudom, hány napig szenvedtem, nagyon ramaty állapotban voltam, a végén hallucináltam már mindent össze-vissza. Szerencsére nem emlékszem ezekre...és össze estem. Talán halott is voltam pár percre? Nem tudom. Furcsa érzés még mindig. Egy arra járó vándor csapat mentett meg egy Rotmantel vámpír segítségével. Utána egy ideig ott lábadoztam mire útra indultam volna. Miért érdekel?

32[Magánjáték] A Titkok Vége - Page 2 Empty Re: [Magánjáték] A Titkok Vége Vas. Nov. 05, 2017 5:31 pm

Gloria

Gloria
Klerikus
Klerikus

Ahogyan Cyne mesélte, hogy még nem volt tömeges ünnepléseken elvigyorodott, nagyon-nagyon szélesen.
Ó barátom, ha egyszer meglátod a Walpurgis éjjelt... Persze Ada nem fogja díjazni, de nem kell tudnia mi megy ott.
A tündék szerették a természet minden aspektusát megélni, ezért minden változás köré ünnepségeket szerveztek, ahol visszatérhettek hozzá, vagy csak hálát adhattak neki, ezek közül pedig a leghírhedtebb természetes, hogy a gyakran orgiába csapó termékenység-ünnep lett. Szinte el tudta képzelni, Cyne mennyire odalesz majd a tudatot felszabadító poroktól és főzetektől, az alkoholtól és a mámortól, hogy egy éjszakára mindenki elfelejti a gátakat, és csak teszi amerre az ösztönei viszik. Ennek persze mélyebb vallási üzenete is volt, hogy a civilizáció sokszor elnyomta azt, ami a lélekbe volt beleírva, és ezeket a gátlásokat akarták felszabadítani... Nade a gyakorlat, az sajnos kívülről nem tűnhetett ennyire fényesnek.
Meglepő volt, hogy a bérgyilkos pont úgy beszélt a Holdról, mint egy igazán vallásos pap beszélt Istenről, és a vele a való személyes kapcsolatáról, ebből a szemszögből pedig bármenynire is nem díjazta a kereszténységet egyikük sem, Lory mégis úgy látta, hogyha a férfi igyekezne azt a vallást egész könnyen fel tudná venni.
- Nem vagyok nagy rajongója, de megtanultam tisztelni az erejüket.
Csak azért van bajom velük, mert emiatt az emberek egymásnak is ártanak, és milyen Isten az, aki azt kéri hogy a nevében öljék egymást?
- vonta meg a vállát, ahogyan a másik fejtegetésére is, hogy még a saját szakmáján belül is bőven volt mit tanulnia.
- Csak abból következtettem, hogy megvilágosodást vártál. Erre akartam utlani, hogy valószínűleg nem lesz... Viszont, ha ebbe belefogsz, akkor tudnod kell mit akarsz. Hogyha nem vagy elég elszánt, hogy végig is járd az utat, akkor felesleges rá az időt és energiát pazarolnod, ami elmehetne másra is. Szerintem valamit vagy csináljon a tünde teljes szívvel, vagy ne csináljon egyáltalán sehogy.
Legalábbis ez volt az ő filozófiája. Ha neki lenne egy tanítványa, akár kezdő lovag vagy bármi más, és látná, hogy csak félgőzzel dolgozik, páros lábbal rúgná ki, lehetőleg úgy, hogy nagyot repüljön. Ha a barátja nem tudta, valóban vágyott-e a Természet ölelésére, az újraegyesülésre, akkor ameddig ezt ki nem találta, addig nem fogadta volna be egyetlen druidaszentély sem tanulni, és ezért nem tudta volna hibáztani őket.
A halálközeli élményre viszont bólogatott. A másik harcos volt, sejtette, hogy legalább egy ilyenben része volt.
- Azért kérdeztem, mert a halál pillanatában érezzük a legerősebben a vonzást, hogy visszatérjen a lelkünk oda, ahonnan jött és végre békét találjon. Csak példaként akartam felhozni az érzetet.

33[Magánjáték] A Titkok Vége - Page 2 Empty Re: [Magánjáték] A Titkok Vége Vas. Nov. 05, 2017 5:47 pm

Crispin Shadowbane

Crispin Shadowbane
Éjvándor
Éjvándor

- Óh, hát igen, nekem még van ezen kívül pár más ok is, amiért nem kedvelem őket. Példának okáért az agyon csicsázott templomaik, amikben alázatról prédikálnak a bíbor köntösbe bújtatott papok meg arról, hogy a földi javak semmit sem számítanak. Ja, persze....a szegényeknek tényleg nem, de ők örülnek, ha a zsebüket lehúzza az arany és ezüst papírral törlik ki a hátsójukat - képletesen vagy ténylegesen, azt nem akarom elképzelni.
Vonogattam a vállamat. Igazából az egész koncepcióval volt egy baromi nagy hibám és ellenérzésem, szerencsére Ripacs Lovagnővel nem volt igazán időnk arra, hogy ilyenen elmélkedjünk, mert a kultista helyett könnyen egymás torkának estünk volna a többiek szeme előtt. Jobb is ezeket a témákat kerülgetni, mint a forró kását, vagy a Katedrálist.
- Értem, hogy mire akarsz kilyukadni. Először saját magamban kell biztosnak lennem, utána kezdhetek bele ebbe az egészbe, már ha tényleg ezt akarom. Úgy se a mai estén fogjuk valószínűleg teljes bizonyossággal eldönteni, hogy mi is lesz, de ha majd elviszel Lightleaf-be, remélhetőleg menet közben már teljesen biztos leszek a dolgokban...és ha egyszer bele kezdek, úgy vetem rá magam, mint farkas vetődik a prédájára. Vagy valami más hasonlat, ahogy jónak érzed, a lényeg, hogy vagy teljes szívvel csináljam, vagy sehogy sem. Ezt meg tudom érteni.
Amint előadtam a halál közeli élményemet, igyekeztem ezt a képet vissza is tuszakolni elmém legmélyebb zugára, hadd legyen mit Kiril-nek is nézegetnie, nem akartam vissza emlékezni rá.
- Nem tudom, hogy akkor és ott mit éreztem. Még ha próbálnék is vissza emlékezni rá, valószínűleg akkor se menne. Súlyos trauma volt és megrázkódtatás, bár Te is tudod, hogy milyen az. Csak sejteni tudom, milyen lehetett meghalni, aztán vissza térni a testedbe.
Újabb kortyot hajtottam le az italból, és meglötyögtetem a poharat, amitől színek kavalkádja kezdett el játszadozni a kristálypoháron.
- Az ital alapból fehér volt...csak egy kis segítség kellett hozzá, hogy kibontakozzon teljes színes valójában. Lehet, hogy eddig tényleg csak fekete - fehérben láttam a világot, és talán ez az egész élmény, ez a Természet vallás kell ahhoz, hogy én is beszínesedjek. Túl könnyen bélyegzünk meg másokat extrémitásainkkal. " TE gonosz vagy, TE meg jó". Remélhetőleg, mire végzünk, nem "Fehérfekete" Cyne leszek...hanem rózsaszín. Az illene hozzám, nem igaz?
Emeltem fel a kezem pipiskedve, mint amit az elkényeztetett úri picsá....nőktől láttam egyszer-kétszer, majd a szempilláimat rezegtettem. Hamar abba hagytam, ritka undorító látvány lehetett..
- ...inkább maradjunk valami másik színnél. Vörös. Kék. Azok szép színek. Vagy az arany...az aranyszínű szemek a gyengéim.

34[Magánjáték] A Titkok Vége - Page 2 Empty Re: [Magánjáték] A Titkok Vége Vas. Nov. 05, 2017 6:00 pm

Gloria

Gloria
Klerikus
Klerikus

Bár hosszas vitába foghattak volna arról, hogy valójában Isten semmi olyasmit nem kért, hogy a szegények adják oda a vagyonukat, vagy hogy a papoknak fényűzően kéne élniük, épp ellenkezőlek. Krisztus és az apostolai szegénységben éltek, de hogy abból utána hogyan lett az ami ma van, azt ő sem tudta. Megértette, hogy a protestánsok mit akartak levetkőzni magukról, ugyanakkor azt is, hogy mindezt a rengeteg elvet Esroniel csak a saját céljaira használta fel, a saját megalomániája kielégísétésre, így nem tudott szimpatizálni velük sem. Csak azért nem kezdett bele ebbe a vitába a sötét tündével, mert meg akarta tartani akkorra, amikor majd az el is olvasta a könyvet. Anélkül teljesen felesleges lett volna.
A másik összefoglalására bólintott, pontosan így gondolta ő is, és nem is volt további hozzáfűzni valója. A rózsaszín Cyne-ra viszont felnevetett.
- Pótanyádként én babakékbe öltöztetnélek, de ha ragaszkodsz a rózsaszínhez... Egye fene, masnikat is szeretnél?- vigyorgott rá. - De egyébként valóban. Te sem vagy sem gonosz, sem egészen jó.
Én sem. És a világon senki és semmi sem... Azt hiszem ezt tényleg fel kell ismerni ahhoz, hogy utána magaddal és a világgal is békében lehess. Az arany szemek pedig... Megértem. Nekem is. Erre pedig igyunk.
- emelte meg mosolyogva a poharát.

35[Magánjáték] A Titkok Vége - Page 2 Empty Re: [Magánjáték] A Titkok Vége Vas. Nov. 05, 2017 6:07 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács

Ahhoz képest, hogy rt volt ekkora posztokkal NRT-nek is bőven beillett volna, úgyhogy mindkettőtöknek jár a 100 TP.

https://questforazrael.hungarianforum.net

Ajánlott tartalom

Vissza az elejére  Üzenet [2 / 2 oldal]

Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.