Kísérteties fényben ragyogott ma a hold. Szinte igézően hatott annak, aki ránézett. A hatalmas ezüstkorong teljes pompájában világította be az utat, és a házakat mindenfele. Gondolom most mindenütt szerelmesek ölelkeznek a takaró alatt, hogy valami új élet létrehozásában tevékenykedjenek. Talán én is egyike lehetnék. Talán nekem is csak egy jóravaló asszony kellett volna, aki mutatja az utat. Talán minden más lett volna, ha nem ilyen nyomorult életem lett volna. Vagy talán…. akkor sem változott volna semmi. Az én szívem azonban már feketébb, mint a holdtalan éjszaka. engem, már elnyelt a sötétség, és nem tud megtisztítani semmi. Még a Halál sem okozna megváltást. Egy női fájdalmas sikolya törte át magát, a tücskök, baglyok éjszakai neszén. Egy erdei ösvényen voltam kezembe a botommal, melynek pengéje a nő gyomrába mélyed. Egy vér csík folyt ki a száján, és könnyei szinte patakoztak a szemével. Akadozó lélegzettel meredt a dudorodó hasára, melyben a pengém díszelgett. Terhes volt. Tudtam. Talán ez volt az oka, hogy megtámadtam. Pengémet kihúzva egy gyors vágással végül elvágom a nő torkát, miután ő üveges szemmel rogyott össze, és halt meg. Rideg tekintetem végigmérte a nőt, majd lábammal kis rúgással a hátára fordítottam. Emberi mértékben nem volt olyan szép, talán olyan átlagos. De engem ez sem érdekelt. Mindössze csak még egy utolsó pillantást akartam vetni a fájdalmas grimaszba fagyott arcára, melybe fájdalom, és szomorúság volt látható. Miután agyamba véstem a látványt felemeltem a botom és egy utolsót sújtottam keresztül döfve a nő arcát. A ruhájába töröltem a saját vérét, majd hátat fordítok neki és távozok. A Halál ismét megkapott tőlem két életet. Ezzel még közelebb érkeztem a célom eléréséhez.
Quest for Azrael