A mostani kocsmázásom kivételes volt. Ugyanis a piálás mellett volt másodlagos célom. Pár napja már próbáltam lekövetni egy embert, aki mit ad isten ma ugyan ebben a kocsmában iszik, mint én. Nem tudom mit művelt ez a szerencsétlen, de egy kis nemest annyira kihozott a sodrából, hogy bérgyilkost küldött utána. Na persze az egyik lehető legfurább módon. Ugyan képtelen volt csak úgy megbocsájtani, másik ember halálát még sem kívánta. Így egyetlen kérése az volt, hogy az illető kapjon egy alapos verést. Nem szokásom lépten-nyomon ilyesmit elfogadni, de a fickó olyan előadást nyomott le, hogy egyszerűen nem tudtam nemet mondani. Nem tudtam, hogy sírjak, röhögjek, vagy a kettőt egyszerre. Persze az elsődleges az ivás volt, így bemelegítettem, majd nyertem pár piát, amik előttem sorakoztak. Kölcsönkértem egy tálcát a már ismert pultostól, és felpakoltam a zsákmányom.
Nem sokkal később ezzel huppantam le egy kis asztali társaságnál, ahol a kiszemelt áldozat is tartózkodott. Mindenki elé toltam piát, csak, hogy ne legyek bunkó. A nem kellő egyének elé egy-egy rövidet, míg kedves célpont elé egy nagy kupa sört. Persze a tálcán még maradt, így van pia az iváshoz, de a pórnép, ha az agyukat nem szőtte be a pók sejtheti, hogy rövid úton távoznia kellene.
-Üdvözlet! Hoztam egy kis piát, remélem nem gond, ha betársulok, egyedül már kicsit unalmas volt inni. Mi a helyzet errefelé?
Nem sokkal később ezzel huppantam le egy kis asztali társaságnál, ahol a kiszemelt áldozat is tartózkodott. Mindenki elé toltam piát, csak, hogy ne legyek bunkó. A nem kellő egyének elé egy-egy rövidet, míg kedves célpont elé egy nagy kupa sört. Persze a tálcán még maradt, így van pia az iváshoz, de a pórnép, ha az agyukat nem szőtte be a pók sejtheti, hogy rövid úton távoznia kellene.
-Üdvözlet! Hoztam egy kis piát, remélem nem gond, ha betársulok, egyedül már kicsit unalmas volt inni. Mi a helyzet errefelé?