A sereg egyelőre állomásozik, a kikötőben dekkolok a századdal együtt, amibe én is be lettem osztva. Innen vigyázzuk, nehogy a déliek bejussanak abból az irányból a városba.
Biztos jól végeztem a dolgom, mert az utóbbi kemény, harcokkal és veszélyekkel teli napok után, laza feladatot kapok. Akár pihenésnek is felfoghatnám, ha nem kéne időnként őrt állni, vagy őrjáratozni, de mindenképp kényelmesebb, hiszen hosszú idő után nem egy sátorban, priccsen, hanem szobában, ágyban alhatok, mivel egy kisebb nemesi kúria lett a szállásunk. Minden esetre én ezt jutalomként fogom fel.
Most is őrségben vagyok és, ahogy figyelem az utcákat, az egyik ház tetején egy alakot pillantok meg.
Megdermedek és csak akkor enged némileg a gyomrom szorítása, amikor azt látom, hogy nem lebeg, csak szimplán a talpán áll. Már azt hittem a fura öltözetű mágus tért vissza, mert gyanítom, hogy a múltkor csak kóstolót kaptam a hatalmából. Nem vagyok annyira elszállva magamtól, hogy tudjam, esélyem sem lenne vele szemben.
A tetőn ácsorgóban ezek után a távcső az, ami a legjobban zavar. Mert ugye ki kukkolná a tábort a tetőről……?
Rászegezem a pisztolyom, csak azután szólítom fel.
- Szép lassú mozdulatokkal gyere le ide, különben lőni fogok.
Az illető ijedten remeg meg, ahogy végig fut a jeges iszonyat a hátán. Leteszi a távcsövet...majd fel alá forgatja a fejét, mert nem tudja, honnan jött a hang.
- Ide, le! - segítek neki, mikor látom, hogy elönti a félelem, legalábbis ez van az arcára írva. - Le az utcára, de lassan, ahogy már mondtam. Ilyen közelről nem tévesztek célt. - figyelmeztetem újra.
Az alak végre észrevesz és felém fordul, így aztán sikerül alaposabban szemügyre vennem. Egy nő az, nagyjából 25 éves lehet, velem egymagas, nyurga alkatú, barna hajú és szemű, szóval semmi olyan, ami alapján kitűnne egy tömegből. Kivert bőrből álló páncélzatot visel, sima veroniai darabot, nem olyat, amit a vikingek készítenek. Felette egy mélykék árnyalatú köpeny takarja el a teste egy részét. Oldalán egy könyvet látni, valamint a lába előtt valami lapos tárgyat. Fegyvert nem látok nála.
- Nem jó. Ha lassan megyek, soha az életbe nem fogok leérni. - válaszolja bamba fejjel, majd bizonyításképp felemeli az egyik kezét, és csigalassan elhúzza a füle mellett, miközben kissé felegyenesedik.
Ha más körülmények között találkoznánk, akár még csaptam is volna neki a szelet, bár akármennyire is átlagosnak tűnik. A kék köpeny és az, hogy a mi területünket fürkészi ,viszont erősen arra késztet, hogy ezt ne tévesszem szem elől. A fegyver hiánya pedig egyelőre nem jelent semmit.
- Akkor kicsit gyorsabban gyere, de a kezed mindig legyen szem előtt és előtte, dobd le a könyvet a derekadról.
Azt nem mondom, hogy dobja le, ami a lába előtt sötétlik, mert akár bomba is lehet és akkor csak megkönnyítem a dolgát és jól megnézhetem magam, így az majd későbbre marad.
- És ne húzd az időt, mert ha nem vagy lenn mire tízig számolok, akkor lelőlek. Egy......kettő.....
- Tízig? - néz rám felvidulva. - Milyen udvarias. De lassan... - mondja, majd ahelyett, hogy elindulna lehajol azért lapos tárgyért, ami előtte van.
Nem téveszt meg a bájos kis mosoly és, ahogy lehajol, már lövök is, lányka ide vagy oda. Láttam én már karón varjút!
Aztán dühösen felszisszenek, ahogy meglátom a kezében a pajzsot - egyszerű egykezes pajzs, háromszög alakú, hegyével a föld felé néző pajzs, ezüst festéssel, az elején bármiféle minta nélkül, -és, hogy kutya baja sincs. Mi a fenéből van az az izé?
- Héééé! Segítsetek! Itt egy kém! - ordítok a többiek felé, remélve, hogy meghalják, de én meg nem akarom elereszteni a zsákmányt. - Ha nem jössz le, én megyek fel érted. - mondom neki dühösen.
Mivel elég őr van a kúria körül, biztos vagyok benne, hogy meghallották a kiáltásomat, de nem fogna ide érni időben, hiszen a lány máris lebucskázik a tetőn, rá a ház erkélyére, majd be a házba, ami az utcával szemben van és eltűnik az épület belsejében.
Azt meg kell hagyni, hogy gyors és ruganyos, mint egy akrobata.
A kiáltásomat biztos vagyok benne, hogy meghallották, de várnom kellene, mert még nem ért ide senki.
Na, de nekem nincs időm várni, így berohanok a ház ajtaján, ahova a lány is és hallgatózom, hogy hol lehet. Az utca vége felől hangzó zsivajt betudom a többiek közeledésének és akkor már nincsenek messze.
A ház egy átlagos alsóvárosi épület, egyemeletes kis kereskedőkunyhó. A földszinten semmi érdekeset nem látni pár régi asztalon, szekrényen és egy poros szőnyegen kívül, amit itt hagytak az épület néhai lakói. Egy hátsó kijárat is van, mely most tárva nyitva áll pont velem szembe. Az emeltre fel egy lépcső vezet, vélhetőleg ott van az erkély is, ahonnan a lány leszaladhatott.
- Hogy az ördögök sütögetnének nyárson! - fortyanok fel, amikor meglátom a nyitott hátsó ajtót.
Persze lehet, hogy ezzel akar megtéveszteni, de mi a fenének menne ki aztán elől, ha én bele is sétálok a csapdájába? Onnan várhatók a társaim, így nagyobb bajban lenne, mint ha csak velem száll szembe.
Nem sok időm van agyalni, így gyorsan arra jutok, hogy inkább mégis csak felvette a nyúlcipőt és én is a hátsó ajtóhoz szaladok. Mielőtt kilépek azonban, gyorsan kikukkantok, mert azért nem szeretnék egy pengébe vagy egy nyílba belerohanni, a pajzsot sem láttam, ezért okultam.
Egy kurta pillantás is elég, hogy lássam, a lány az ajtó mellett áll, két kezében a pajzsát fogva. Ahogy észreveszi az árnyékom már csap is vele arra készülve, hogy egy erőteljes nyögéssel lekaszálja a fejemet.
Mivel készültem erre a lehetőségre, azonnal visszakapom a fejem, így elzúg előttem a pajzs. Nem hagyva neki újabb csapásra időt, rögtön kiugrom, hogy szembe kerüljek vele, majd kézbekapott buzogányommal csapok a védtelenül maradt válla felé.
A támadás eltalálja, ő pedig pajzsostul mindenestül hátrarepül egy-két métert, majd nagy huppanással földet ér. Gyorsan feltápászkodik.
- Aú, ez fájt... - sipítja vékony, nőies hangon.
- Dobd le azt a pajzsot, add meg magad végre és akkor ennyiben maradunk, ha nem akkor fog még jobban is fájni. - veszem elő a legfélelmetesebb nézésemet, amitől szerintem viszont csak a leggyávábbak rettennének meg. Be kell vallanom őszintén, hogy nekem jobban megy a vigyorgás.
Úgy gondolom, ezzel vége, mert látom a fájdalmat az arcán és elég könnyen meg is ütöttem, nem lehet túl gyakorlott közelharcos.
A nő azonban megrázza a fejét, majd kiegyenesedik.
- Mi? Ez? - néz a zúzódásra, amit a fegyverem hagyott - Ez semmiség.
Elkezd kántálni. Imának hangzik, vagyis ahhoz hasonló, mivel nem latinul, hanem németül sorolja az igéket. Ahogy befejezi, megmozgatja a vállát. Úgy látszik már semmi baja, ilyen gyors gyógyítást még nem láttam, pedig én magam is birtoklom az Úr ezen áldását.
- Mutasd mit tudsz, csimbók. - vigyorog rám vissza.
Mondhatni meglepett és a gyógyítás........!!! Hát az biztos, hogy nem semmi volt, bár nem tudom milyen imát használt.
- Legközelebb nem állok le. - vicsorgok rá és újra meglendítem a buzogányomat a feje irányába, de az utolsó pillanatban az oldalát célzom meg. Általában az emberek, ha a fejük felé közeledik valami, önkéntelenül is felkapják a kezüket, hogy védjék azt, talán ő is így tesz.
Már a mozdulat felénél látom, hogy jól számítottam, de valami csoda folytán valahogy mégis úgy rántja maga elé a pajzsát. hogy megakasztja a csapásomat, én meg hátralépek azonnal, ahogy a gyakorlásokon tanultam.
Ezután újabb német nyelvű imát kezd el mormolni, mire a pajzsa halvány, sárgás fénnyel kezd el fényleni. Gyanakvóan felvonom a szemöldököm és megfeszülnek az izmaim, hogy cselekedjek, ha kell, de mivel nem történik semmi, ismét meglendítem a fegyverem.
- Ez nem jött össze. - incselkedem vele és ismét a fejét veszem célba, de most nem térítem el az ütést.
A nő ezúttal oldalra tér ki az ütés elől.
- Ó, igazán?
Ekkor a pajzsát elfordítja úgy, hogy az éle álljon felém és láthatóan ütni készül vele.
- Ó csak nem? - lépek hátra ismét. - Még egyszer nem lepsz meg a kis pajzsoddal! Egyébként jobb, ha nekem adod meg magad, mert hamarosan itt lesznek a többiek és ők nem lesznek ennyire udvariasak, mint én. - jegyzem meg csak úgy vállvonogatva. - Akkor megtámadsz végre? - sóhajtok, mint aki nagyon unatkozik.
Szándékomban áll megvárni mit csinál és annak megfelelően reagálni. Nem kell sokat várni. Úgy látom gyorsabban mozog, mint korábban és ez meglep. Ez is a mágiának köszönhető vajon?
A támadást nem is sikerül teljesen elkerülnöm, viszont nem is talál telibe, mert elmozdulok. A páncélomat megüti elég erősen, de alatt épp csak egy kis horzsolást szerzek.
A nő ismét bamba fejjel néz előre, ahogy felszólítom, hogy adja meg magát.
- Okés, akkor nem adom. - feleli kurtán, majd nemes egyszerűséggel sarkon fordul és kiviharzik a hátsó kerten át a ház mögötti útra.
Önkéntelenül jön a számra, ahogy az oldalamhoz kapok és kicsapom a Biblia fedelét.
- Sacra Lux! - bár tudom, hogy emberre kevésbé hatásos, ennek a lánynak talán elég lesz, hogy megállítsa és én utolérjem.
Unom már ezt a fogócskát és kezdem hülyén érezni magam, hogy a bolondját járatja velem.
Akárhogyan is, de rohanok utána és megpróbálom rávetni magam, hogy a földre kerüljön.
A fény könnyedén eltalálja...azonban a nő mintha meg sem érezné, még csak nem is reagál rá, mintha észre sem venné, hogy egyáltalán meglőttem valamivel.
Sajnos nagyjából egyforma gyorsak vagyunk, így nem kerülök olyan közel hozzá, hogy hátulról ráugorjak, de ő sem tud eltűnni.
A lány bemenekül egy másik, kitört ajtajú, félig romos házba, nem olyan messze a korábbitól. Az utca, ami az előző ház hátsó kertje mellett futott, annak túloldalán van ez a ház, olyan 2-3 tömbnyivel odébb a tábortól elfelé.
Dolgozik bennem a vadászösztön meg a dac, hogy csak elkapjam, így nem nagyon érdekel, hogy eléggé eltávolodtunk az őrhelyemtől.
Lelassítok, ahogy én is a házhoz érek és meg is állok az ajtónál. Hallgatózom, visszatartva a lélegzetem, hogy ha az ajtó mögött áll, meg halljam. Mivel nem hallok semmit egy tigrisbukfenccel vetem be magam és máris harcra készen állok fel.
A lány ott áll a házon belül, előreszegezett pajzzsal, másik kezében a könyvvel.
- Ej, ej, ej... - vigyorog rám még mindig, majd magához ragadja a kezdeményezést és nekem ront a pajzzsal.
Magam elé kapom a buzogányomat, mert már nincs mit tennem és nincs hová hátrálnom, különben elveszteném az egyensúlyomat. Remélem, hogy eléggé meg tudom vetni a lábam, hogy ellen tartsak neki és ha egy lélegzetnyi időhöz jutok, akkor megpróbálom oldalra rántani, csizmám orrával megakasztva az ő lábát. A földön nem sok hasznát veszi a pajzsának és én ügyesebb is vagyok. Volt időm gyakorolni a földharcot az iskolában.
Sikerül megállítanom a támadását, ahogy számítottam rá, most is bebizonyosodott, hogy nem áll a helyzet magaslatán közelharcban. Ám a gáncs elől egyszerűen felugrik a levegőbe és onnan csap lefelé a pajzsával.
Egy lábon nem is olyan könnyű félreugrani, de muszáj megtennem, mert különben eltalál. Sosem láttam, hogy valaki így harcolt volna és ez kissé zavarba ejt. Ha lenne egy kis időm, megtölteném a pisztolyom, de az nincs, bár lehet azzal sem mennék többre, hiszen valami boszorkányság által kivédte az első golyót.
Mivel az egyensúlyom megtartása miatt félig guggolásba érkezem, ahogy a lány is földet ér, most én ugrom neki. Laposan, a lábára vetve magam, így talán fel tudom dönteni és neki meg nem lesz nagy mozgástere a pajzsával, így ha meg is tud ütni, az nem fog nagyon fájni……remélem.
Bejött a dolog, a lány pajzsostul könyvestül mindenestül velem együtt a földre zuhan.
- Na de kérem...és a cölibátus?! – kiált fel még mindig azon az idegesítő, gúnyos hangján, majd az egyik lábával úgy fejbe rúg, hogy elered az orrom vére.
- Cölibátus?
Nem tehettem róla, de muszáj felröhögnöm, bár nem vagyok benne biztos, hogy komolyan gondolja-e vagy csak viccel.
A rúgása azonban egyáltalán nem vicces és már érzem is a vér fémes ízét.
- Te...te kis ......orvtámadó! - nyögök fel, igaz ez bedugult orral elég hülyén hangzik.
A szorításom azonban nem enged rajta és ezek után nem finomkodom vele tovább, a sarkammal a gyomrát veszem célba
Tudom, hogy ostoba dolog, de nem akarom megölni......még.
- Ennek már a fele se tréfa... - morogja a korábbiakhoz képest igencsak komoly hangon.
Mintha más ember lenne, legalábbis a hangja alapján.
Maga elé emeli a pajzsát, hogy azzal védje a gyomrát. Ennek ellenére a rúgásom eltalálja, viszont azon kapom magam, hogy a pajzs mintha visszarúgna, vissza próbál vágni a rúgásért, hátralendít és meglöki a sarkam, ami érintkezik vele.
Ez a pajzs lehet? Talán alábecsültem! A biztonságot szem előtt tartva kissé hátrébb húzódom, amit a lány kihasznál és feltápászkodik. Közben azt látom, hogy egy zavaros, fénylő, kavargó, fenyegető lila aura öleli körbe.
Én is felpattanok és mikor elkezdi körülölelni az a baljós ködszerűség, én is kapkodva kezdem megtölteni a fegyverem. Nem tudom mire lehet képes az a valami, de talán több kell most, mint az öklöm vagy a buzogányom.
Az aura elkezd terebélyesedni, majd amorf alakban ide-oda mozogni. Végül aztán a lány háta mögött egy kupacba gyűrődik és lassan alakot ölt. Mire befejezem a töltést, a lány háta mögött egy emberi alak formálódik meg...vagy valami hasonló. Egy üreges szemű, kék fénnyel világító pupillájú, félig áttetsző, levegőben lebegő valami van a háta mögött. Hosszú tunikát visel, melyet lila-fekete pepita mintás hímzés díszít. A hátán két apró szárny foglal helyet. Egyik kezével átnyúl a lány válla felett, majd a könyökét megtámasztva rajta megmarkolja a pajzsa tetejét. A háta mögött felbukkanó szellem feje köze ér a nőéhez, s ketten együtt a pajzsot tartva egyenes tartással, némileg oldalra biccentett fejjel várják a támadást, miközben a nő a könyvet a feje mellett oldalt tartja.
Már nem tátom el a számat, hiszen már harmadszor vagyok a tanúja hasonlónak. Bár nem mondom azt, hogy nem hátborzongató, ahogy lassan alakot öltenek, mintha valamiféle védőangyalok lennének. De ezek déliek, így inkább démonok, mint isteni lények, nem?
- Anauel. Így neveztem őt el. Igazán hozzá illő név, nem gondolod.
~ Anauel? A kereskedőket, az üzletfeleket védelmező angyal? ~ villan át rajtam a furcsa névválasztás, de nem várhatok tovább.
Ekkor sütöm el a pisztolyt, ami láthatóan meg is lepi a lányt, aki azt gondolhatta megszólalni sem lesz erőm. A golyó eltalálja a lábát, durván bele is mar, s bár a páncél valamennyit véd, elég erősen vérzik a sebe. Talán már lépni is csak nehézkesen tud vele.
- Vessünk ennek véget, te lány! Ki vagy te és mi ez a lény? - nézek rá, hogy tudja, nem véletlen, hogy nem a fejébe ment a golyó. Újra töltöm a pisztolyt.
A lány lép egyet a még épp lábával előre, majd kissé megrogyik, hogy ne fáradjon annyira. A könyvét még mindig színpadiasan a feje mellett tartja, a szellem pedig elégedett arccal néz bele.
- Az én nevem Angelina von Einspitz. A hellenburgi protestáns egyház ige hirdetője, mióta családomat a mennyekbe küldte a háború. Angyalom, Anauel a védelem és a biztonság angyala. Emellett pedig van egy különleges képessége is...
A furcsa testtartása és a szavai alapján kezdek gyanakodni, hogy a vállába vagy a karjába kellett volna lőnöm, hogy elejtse azt az átkozott könyvet. Nem tetszik az az elégedett kép, amit vágnak és az, hogy a szellem folyamatosan a könyvet nézi.
- Oké Angelina. És mi az........? - hátrálok meg, hogy legyen időm reagálni, de a kezem nem áll le. muszáj időben megtöltenem a pisztolyt.
~ Jó fogás egy igehirdető, de mit keres itt? ~
A lány szerencsére nem kapkodja el, szeret beszélni, megemeli a pajzsát, ahogy tovább magyaráz.
- Anauel különleges képessége...hogy a pajzsom ütést erősítő imát egy tükörré változtatja, mely bizonyos határig minden támadást vissza képes verni.
Demonstrációképp a pajzsa ismét felizzik, ezúttal nem sárga, hanem lilás fénnyel. A következő lövedékem belecsapódik és, ahogy hárítja, a pajzs egy villanással egy lökéshullámot indít meg felém. Legalábbis erre tippelek, amikor hátratántorodom, mert úgy érzem, mintha engem talált volna el a saját lövésem.
Ez persze nem így van, csak a golyó erejét vezette vissza, de az is elég, hogy egy-két pillanatig a levegőt kapkodjam.
Eléggé patthelyzetben vagyok, de valamiért az az érzésem, hogy az a könyv, amit a kezében tart, az a kulcsa a dolognak. Ha az megszerzem........
Gondolom, most azt hiszi elgyengültem, így itt az idő a támadásra. Erőt gyűjtök és aztán.........nekilódulok, nem a lány a cél, hanem a könyve, hogy kikapjam a kezéből vagy kiverjem, mindegy, csak szűnjön meg a kapcsolat köztük.
A sebe lelassítja és így sikerül a könyvet elérnem és rákulcsolom az ujjaimat.
Csak a könyv lebegett a szemem előtt....és ennek meg is lett az ára. Nem figyeltem a lányra és olyat kaptam a pajzsával az oldalamba, hogy azt hittem, hogy ott halok meg. Talán meg is repedt pár bordám.
Csak az éltetett, hogy a könyv nálam volt. NÁLAM! Még a fájdalom ködén át is láttam, hogy ez valamiféle Biblia, németül van……….a protestánsok Bibliája.
A szellem viszont még ott virít a háta mögött, mikor a lány felém fordul.
- Mi a baj? - néz rám fenyegető tekintettel.
- Tűnj el! - kiáltok a szellemre. - Miért nem tűnik el? - próbálok felállni.
- Az őrangyalainkat nem imával hívjuk elő. - mutat egy, a nyakában lógó ékszerre - Ezek a talizmánok hordozzák őket. - emeli fel a most már szabad kezével, majd nemes egyszerűséggel végignyalja - Érzem a győzelem ízét, ahogy átjár...bár picit nehéz lesz fejből visszaidéznem a zsoltárokat... - pislog kettőt, majd vár. Egyelőre nem támad.
Én viszont igen, miközben beszélünk újabb golyó csúszott észrevétlen a csőbe és olyan gyorsan emelem rá és lövök, hogy remélem, nem lesz ideje a pajzsát felrántani. Most már a feje volt a cél.
És ismét hárítja a pajzsával. Nem hiszem el!
Azonban ezúttal nem lő rám vissza semmit. A golyó csak simán megakad.
- Hé, adj időd befejezni...
Nem sokkal később a pajzsa a már ismét abba a lila fényben kezd el úszni.
Nincs más hátra, a medált kell megszereznem! Mivel sebesült, elszaladni nem fog, csak valahogy azt a rohadt pajzsát kell kicseleznem, mert még egy ilyen ütés és végleg lent maradok.
- Azt tudod, hogy nem mész innen sehová, védőszellem ide vagy oda. Mindjárt itt lesznek a társaim. - igyekszem elvonni a figyelmét és aztán a lábát célzom meg, méghozzá úgy, hogy lábbal előre vetem felé magam. Oda vélhetően nehezen ereszti le a pajzsát és a sebesült lába nagyon fáj majd, ha eltalálom.
Próbál hárítani, de – ahogy számítok rá - nem sikerül neki elég gyorsan megtennie. Belerúgok a sebbe, amitől nyög egy nagyot, az ajkába harap, majd térdre roskad. Próbál fél lábon legalább megmaradni, miközben pozícionálja a pajzsát.
Nem ereszthetem! Most már nem! Megragadom kézzel a másik lábát, amire a súlypontját helyezi és erősen megrántom.
A lány nem tud mit csinálni, akkorát esik, mint egy olajtó és én nem adok időt neki, hogy bármit is csináljon, hanem a buzogányommal nagyot csapok rá.
Az ütést sikerül hárítania a pajzzsal, és az nekivágódik a lilán fénylő aurának. Azonnal leesik, hogy ez nem túl jó rám nézve. Viszont még meg tudom ragadni a nyakláncot. A pajzs ekkor visszalöki a buzogány lendítésekor kapott erőt egy gigászi lökéshullám formájában, ami... egy buzogánycsapás erejével taszít hátra. Viszont a lendületnek hála letépem a nyakláncot a nyakából.
- Ne! Nem, nem, nem, nem! - ordít a lány, ahogy a szelleme szépen köddé válik.
- Ó, Szentséges Atyám! - kapkodok levegőért a fal mellett, ahová a lendület lökött és, ahogy összekuporodva próbálok magamhoz térni. A harc hevében elfelejtettem, hogy a pajzsa és az a nyomorult szellem mire képes, de amúgy sem gondoltam volna, hogy ekkorát ütöttem.
Csak az tölt el elégedettséggel, ahogy a lány siránkozását hallgatom. Most nem adhatom meg magamat a fájdalomnak, majd sírdogálhatok később a sátramban, sajnálva magam.
Szédelegve, de felállok.
- Itt a vége "angyalom" - mondom neki és zsibbadt kezemmel remélhetőleg utoljára emelem rá a buzogányom, hogy végre kiüssem.
Ahogy közeledek hozzá a lány is talpra vergődik. A lába már nem is vérzik és elkezd a seb is begyógyulni. Úgy néz ki, jól kihasználta az időt és a bódulatomat és most fejezte be a gyógyító imáját.
- Ez lesz a végső csapás. - helyesel ő is, majd nekem támad és úgy kezd el a pajzsával csépelni, mintha egy kard lenne.
Nehéz a céltalan csapkodást sokáig kivédekezni. Más esetben arra játszana az ember, hogy ez kifárasztja az ellenfelet, ahogy Norven atya tanította, és elugrálnék előle, de ebben az esetben ez nem jó taktika. A lány valószínűleg bekattant, hogy elveszítette a nyakláncát, én meg kaptam ma atyait-anyait, tele vagyok zúzódásokkal.
Nyugalmat erőltetek magamra, nagyon figyelve a mozdulataira, hárítom a vagdalkozását, hátrálok, majd egy váratlan mozdulattal jobbra ugrom, hagyva, hogy a lendület vigye tovább, miközben a tarkója felé ütök.
Oldalra forduláskor kapok egy szépséges pofont a csajtól, amitől újból elered az orrom vére, de utána viszont sikerül egy tiszta...vagyis annyira nem tiszta, de hatásosnak mindenképp hatásos találatot bevinni, amitől kidől.
Nem tudom, hogy mekkorát ütöttem végül, így lehet túl nagyot, bár nem akarom megölni, szándékosan semmiképpen. Közelebb hajolva megnézem és úgy látom emelkedik a mellkasa, ha lassan is.
Lerogyok mellé és csak azon imádkozom, hogy hamar ideérjenek a társaim, mert ez a lány olyan, mint egy keljfeljjancsi és én nagyon elfáradtam és jó néven vennék egy gyógyítót is.
A társaim sokkal később ránk találnak és elviszik a lányt.
Elégedett lehetnék, hogy sikerült megakadályozni, hogy elvigyen némi fontos infót a seregről, de én most sírni tudnék, mert alig bírok mozdulni és tudom, hogy ez holnap csak rosszabb lesz.