Teafű illata a parton
[Aláfestés: Nirvana - Lake of Fire]
Mit kerestem én ott? A mai napig nem tudom. Nem szerettem a nyugodt helyeket, általában kocsmákban töltöttem az időmet. Most valahogy mégis szükségem volt a nyugalomra. Nem arra, amikor az út mellet fekve remélem, hogy senki sem kívánkozik megzavarni nyugalmamat, hanem arra, amikor valahova ledőlök és az egész világot elűzöm gondolataimból. Az, mikor a gondolataimba szállok és nem szabadulok onnan.
Túl ritkán csináltam az ilyesmit, pedig hatalmas megnyugvást jelentett meggyötört lelkemnek. Az embernek tisztába tenni saját gondolatait olyan, mintha fizikai élőhelyén rakott volna rendet. Sokkal büszkébben és boldogabban futathat neki bárminek a rendben, mint a káoszban.
Sajnos muszáj volt belátnom, hogy az én fejemben mindig káosz volt. Nem is kicsi. Soha sem bírtam dülőre jutni és folyamatosan sodródtam az árral. Armaros eljövetele az életembe úgy döntötte fel az egészet, mint erős szél az üres ládát. Nem tudtam eldönteni, hogy mi a jó és mi a helyes. Tudtam, hogy amit teszek feldönti a morális normákat, de mégsem utasíthattam el. Vagyis de és pont ez okozta a legnagyobb gondot. Amikor találkoztam Fawnnal és Gloria nővérrel megtanultam, hogy a tisztaság mégsem olyan taszító, mint tűnik. Sőt. Kifejezetten vonzott magához és mintha csak az Úr akarta volna, hogy megtisztuljak.
Mindeközben ott volt Armaros, aki rengeteg dologgal tette szebbé az életem. Hatalmat adott, pénzt, élményeket, de ami a legfontosabb, hogy Mirandát is csak az Ő létezésének köszönhetem. Ezek nagyrésze nélkül ugyan tudnék élni, de mégiscsak volt egy dolog, ami magánál tartott. Volt értelme a létezésemnek. Nem csak áruval megrakva bolyongtam faluról falura, hogy aztán az összes pénzemet eligyam és próbáljak valahogy életben maradni. Nem. Céltudatossan haladtam előre és érezhető volt, hogy minnél jobban végzem a munkámat annál nagyobb hatalmat biztosít; Jutalmazott. Végre nem annyiban merült ki a jutalom, hogy hét kínkeserves kilóméter után a kezembe nyomtak kétszáz váltót. Súlya volt a cselekedeimnek és valójában ez volt az, amire mindig is vágytam. Létezni akartam, semmi mást. Nyomot hagyni a világban, hogy élek. Érdemlegeset cselekedni. Most pedig... Kiszabadítani a Mestert.
Még gyermekkoromban olvasta nekem apám a Bibliájából, hogy a Sátán, maga a megtestesült gonosz is elhalmoz minket minden jóval. Pénz, hatalom, nők... Minden amire csak vágyni tudtam. Mégis olyan árat követel érte, ami nem éri meg soha senkinek az anyagi világban. Lehet, hogy éppen ez történt velem. Még nem volt késő megtérnem. Még megkereshettem Gloria nővért és akkor... Akkor az egész szertefoszlik, mint egy délibáb.
Már nem érte meg. Már kaptam egy falatot a jó életből és ez egy olyan dolog volt, amitől sohasem akartam megszabadulni. Mégis, miért tettem volna? Tökéletes volt így nekem. Ha utam végén el is emészt a sötétség, megérte. Ha másért nem hát Mirandáért.
Elmosolyodtam. Örültem, hogy végül erre a következtetésre jutottam. Sőt, kifejezetten büszke voltam magamra, hogy még a lelkem mélyén is kitartottam a Mester mellett.
A szemeim majdnem letapadtak. Már lefelé tartott a nap, amit szépen ki lehetett venni a tiszta égbolton. Le is feküdtem egy tó mellett, egy fa tövébe. Nem volt sok errefelé. Úgy négy-öt lehetett elszórva és abból is kettő legalább csemete volt.
Olyan békés volt a táj... Galileonak is feltünt és a hasamra szállt.
- Jaj, te! - simogattam meg az apró fejecskéjét. - Örülök neked.
Túl békés volt, hogy igaz legyen. Sohasem tudtam pihenni úgy igazán. Szinte éreztem, hogy bármelyik pillanatban érkezhet valaki, aki majd keresztbe tesz nyugalmamnak.
De legalább ki tudtam élvezni amíg tartott...
A hozzászólást Johnny Wood összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Júl. 02, 2018 4:34 pm-kor.