Na ezzel azért nem értettem teljesen egyet! Az ételnek minden fajtája csodálatos volt, én pedig bármelyik pillanatban képes lettem volna két felnőtt adagnyit magamba tömni, aminek régebben Wilhelmina és Damien szemtanúi is lehettek. Jól emlékszem arra az estére is, amikor az az egyszerre szánni való és idegesítő kultista, Johnathan odakeveredett hozzájuk és szó szerint megettük előlük a saját vacsorájukat. Szép idők voltak, még akkor is, ha itt-ott olyan alakokba akadtunk, akikkel jobb lett volna elkerülni a találkozást. Na de ha már ételről volt szó, sürgősen keresnem kellett volna egy helyet, ahol azt is adnak, mert itt feltételezem, hiába kértem volna. Csakhogy... figyelmes lettem valamire.
Azt mondta, a Nordenflusstól északra.
Északra...
Észak.
Holy Divine Nature, ez egy északi! Egy északi... holdpap?!
Több sem kellett nekem, megfogtam a botomat, és úgy az asztal fölött ráböktem vele. Ehhez nyilván egyik talpammal a székre kellett állnom, de nem különösebben érdekelt az etikett, meg egyébként is, ez egy kocsma volt, az meg ott velem szemben egy áruló a fajtámra nézve! Szerencsére a vendégek nagy része túl ittas volt, hogy velünk foglalkozzon, a felszolgálók meg már hozzászoktak, hogy lépten-nyomon jelenetet rendezek, hol a növényeimmel, hol a botommal, hol pedig másokkal. Ennek ellenére azért jelentősen halkabbra vettem a hangom, jóllehet, egyáltalán nem csempésztem bele semmiféle fenyegetést.
- Kém vagy, Gerard?
Azt mondta, a Nordenflusstól északra.
Északra...
Észak.
Holy Divine Nature, ez egy északi! Egy északi... holdpap?!
Több sem kellett nekem, megfogtam a botomat, és úgy az asztal fölött ráböktem vele. Ehhez nyilván egyik talpammal a székre kellett állnom, de nem különösebben érdekelt az etikett, meg egyébként is, ez egy kocsma volt, az meg ott velem szemben egy áruló a fajtámra nézve! Szerencsére a vendégek nagy része túl ittas volt, hogy velünk foglalkozzon, a felszolgálók meg már hozzászoktak, hogy lépten-nyomon jelenetet rendezek, hol a növényeimmel, hol a botommal, hol pedig másokkal. Ennek ellenére azért jelentősen halkabbra vettem a hangom, jóllehet, egyáltalán nem csempésztem bele semmiféle fenyegetést.
- Kém vagy, Gerard?