Morgennebel nevezetű falu felé haladok, hogy annak egyetlen egy fogadójában megszálljak. Estére oda szeretnék érni, mert nincs nálam már eszköz, amivel a sötétségben tudnék világítani. Majdnem üres a vállamra kanyarított batyu, ha nem tévedek, akkor már csak három alma van benne. Elfogyott a kolbász, a szalonna és a kenyér, valamint két órával ezelőtt megittam az összes forrásvizet. Mennyit kell még gyalogolnom? Le kell ereszkedjek a völgybe, hogy utána a túlsó oldalon felkaptassak a hegy tetejére. Egy fenyő ligetet átszelek lefelé, majd már ott is vagyok a hegyi tó köré épült faluba. Jó a levegő, tiszta a víz. Jó minőségű sört szolgálnak fel, valamint a legfinomabb vadas ételeket az arra tévedőknek. Szeretek visszajárni a faluba, mert egyik részről van ott egy jó ismerősöm, aki annak ellenére, hogy ott él, eléggé nyitva van a füle. Remélem, hogy hallott valamit Azrael kardjáról valami újdonságot. Kellemes társaság, azonban az életem nem bíznám rá.
De ez még távoli cél, mert a hegyre való felkapaszkodás, az maga egy óra és harminc percet vesz igénybe. Az ereszkedés egy tíz percet, így majdnem két óra menetelés vár rám. Olyan a terep, hogy ezt lóval nem lehet végig járni, csupán két erős láb használatával.
~ De jó lenne már ott lenni! ~ mozgásra leszek figyelmes a szemem sarkából, így megtorpanok. Ritkán jár erre bárki is, a tapasztaltabb vándorokon kívül. A fejszém a kezembe veszem, azután indulok tovább. Nincs időm gyönyörködni a látványban, mert sürget az idő.
De ez még távoli cél, mert a hegyre való felkapaszkodás, az maga egy óra és harminc percet vesz igénybe. Az ereszkedés egy tíz percet, így majdnem két óra menetelés vár rám. Olyan a terep, hogy ezt lóval nem lehet végig járni, csupán két erős láb használatával.
~ De jó lenne már ott lenni! ~ mozgásra leszek figyelmes a szemem sarkából, így megtorpanok. Ritkán jár erre bárki is, a tapasztaltabb vándorokon kívül. A fejszém a kezembe veszem, azután indulok tovább. Nincs időm gyönyörködni a látványban, mert sürget az idő.