Lassan haladok, mert a nem jól járt utakon megyek, hanem inkább a vadállatok által járt ösvényeket választom. Érzem, hogy egy-egy szúrós növény mar belém, vagy karistolja meg finom bőrömet. Ritkán találkozok emberrel, így valójában fogalmam sincs, hogy merre lehetek. Tán el is tévedtem, de azt különösen nem vallanám be magamnak. A táj folyamatosan változik, hol nyílt terepre érek, hol pedig kisebb ligetekbe futok bele. Az élelmem fogy, s lassan arra a következtetésre jutok, hogy be kell térnem egyszer egy faluba. Vagy pedig van egy másik lehetőség, ha én magam ejtek el egy állatot, hogy aztán elkészítsem. Abban nem igazán vagyok jártas, így marad az előbbi. Megállok egy természetes kisebb tónál, s úgy döntök, hogy jól kiáztatom magamból az út porát. Egy bokrosabb résznél megállok, majd nekiállok vetkőzni. Egyik ruhadarabot veszem le a másik után, nem törődve semmivel. Elrendezem, majd elrejtem az öltözetem a szúrós bokor alatt. Meztelenül indulok a tó partjára, hogy utána lassan beereszkedjek a hideg vízbe. Kirázza a testem a hideg, de nem visszakozok. Nem megyek túlságosan be, csupán addig, amíg el nem lepi a nyakam víz. Fokozatosan szokok hozzá a víz hőmérsékletéhez, s mivel csupán fél karom van, így nem lépek egyet beljebb, mert attól tartok, hogy elmerülök a vízben. Ez csupán az egyik hátrány a többi közül, hogy csonkolt végtaggal nem igazán tudok mit tenni, vagy csinálni. Végül elengedem magam, s jobban megfigyelem a tó környezetét. Északkelet irányban terül el egy kisebb tisztás, míg a több felől mind csak erdőt találok. Lassan, ahogy ázik rólam a kosz, úgy válik a közérzetem egyre kellemesebbé. Ez nagyon hiányzott már nekem. Nemsokára azon veszem észre magam, hogy azon gondolkozok, hogy merre találhatok települést, mert nem bírnék ki még egy éjszakázást kemény kérges fák törzsénél. Minden egyes neszre felriadni nem a legkellemesebb érzés. Lehunyom a szemem, majd ügyelek arra, hogy beljebb ne sodródjak.
Quest for Azrael