- Nem baj. -
- Az jó. Feleltem kicsit csalódottan, mert túl hamar mondta, hogy nem baj. Nem tűnt olyan nagy nőcsábásznak, aki ki akart volna használni, de lehet tévedtem. - De attól még találkozhatunk később is? Kérdeztem meg utána, csak hogy megtudjam még is hogyan is állunk akkor. Ekkor kicsit mintha elbizonytalanodott volna, de a válasza azért megnyugtatott.
- Persze. - Mondta természetesen, aztán kis szünetután hozzátett még egy mondatot. - De ennél többet nem tudok adni sem most, sem máskor.
- Nekem megfelel így, nem szeretnék többet, de azt hiszem nekem is szükségem volt egy kis lazításra. Sóhajtok fel, mert ezek szerint még találkozhatunk, bár nem kell feltétlen mindig az ágyában kikötni, de a vívóleckék azok nagyon jól jönnének. Felemelem a fejem és kicsit az oldalára fekve pillantok a szemeibe.
- Szerinted hülyeség a világ békéjére törekedni? Meg kellett kérdeznem, mert mindenki csak hülyeségnek tartja a dolgot és veszett ügy olyanért harcolni, amiben már senki sem hisz. Persze ha tudom mi ennek az oka, akkor könnyebb lehet később meggyőzni őket az ellenkezőjéről.
- Igen. Ok mindig lesz a háborúra, és ha van ok a háborúra, akkor háborúznak. Ha véletlen nincs ok, csinálnak maguknak. - Sóhajtott fel a végén.
- Olyan fura ez a világ, pedig egy földön osztozunk, mégis teljesen más minden itt, mint a törzsemben, ahonnan jöttem. Mivel egy katonával beszélek, el kell hinnem, amit mond, elvégre ki más, ha nem ő tudja a legjobban, milyen felesleges háborúkba kell mennie néha.
- Akit láttál másik nefilimet, neki is voltak világmegmentő céljai?
- Nem tudom, nem beszélgettem vele, a túlélésre koncentráltunk. Azóta igazából nem is láttam, ő is elment valamerre. - LEgalább vele nem került komolyabb kapcsolatba, így nem vehette természetesnek, hogy nálam is megvan az esélye. - Én csak a közelben fogok szerintem vándorolgatni, amíg nem leszek ügyesebb kardforgató. A bűbájokat nem szeretem használni, csak ha tényleg vészhelyzet van. Persze ügyes voltam és tehetséges, de valahogy csalásnak éreztem a dolgot mindig is.
- Örülök, hogy találkoztunk. Kicsit felegyenesedtem és közelebb hajoltam hozzá, majd megöleltem. Most a fejünk egy vonalban van, a szemébe szeretnék még nézni. Olyan jó érzés, hogy van mellettem valaki, kicsit sok volt a magány és nem vagyok hozzászokva efféléhez. Kicsit lehet meglepődött a mozdulatomtól, de visszaölelt.
- Én is. - Válaszolta és ismét egymás szemeibe néztünk.
- Még soha senkivel nem voltam így kettesben. Pedig akadtak bőven udvarlóim, mégsem ragadta meg egyik sem a figyelmem ennyire.
- Egy kicsit azért féltem, hogy mi lesz ha átalakulok valami szörnyeteggé a végén. Jelentem ki egy kis félmosollyal, mert az nem lett volna vicces az biztos, de ha eddig nem történt meg, akkor már nem is fog. Persze ez nem jelenti azt, hogy mostantól keresni fogom a lehetőséget, mert ez nem igaz.
- Már jó ideje úton vagyok és valahogy többségben nem túl kedves illetőkkel találkoztam. eddig. Persze volt egy-két kivétel, de többségében nem ez volt a jellemző. A katonaságnál legalább nincs egyedül Lance, aminek azért örülök, különben a fürdőnél sem kötött volna ki.
- A földön fogunk aludni? Érdeklődöm, mert akkor legalább egy párnát vagy valamit le vehetnénk az ágyról, hogy kényelmesebb legyen.
- Miért ne? Vagy az ágyon szeretnél? - Kérdezti, kihagyva az előző két témám, igaz nem túl sokat tudhat hozzáfűzni, így nem zavar kivételesen a dolog.
- Én a földön is elalszom, nálunk nem volt jellemző az ágy, a fekhelyem általában csak egy kipárnázott rész volt. Kicsit el is kalandozok, hiányzik az otthonom, az a szép kilátás a csillagos égre. Igaz itt is lehet nézni, de sokkal halványabb minden. - Elég egy párna és elalszom bárhol.
- Akkor legyen itt, kényelmesebb, de akár alhatsz te is fent, én meg itt lent. - Bólintott.
- Még sose aludtam senkivel.
- És szeretnél?
- Veled igen, az után már nem hinném, hogy annyira idegenek lennénk, legalábbis testileg.
- Ahogy gondolod. - Mondta könnyedén. Bólintok és elmosolyodom, még sose csodáltam ennyire senkit, mert soha nem tetszett senki annyira, mint ez a tünde, különleges volt az együtt töltött idő, biztosan nem fogom elfelejteni. Azért egy kicsit felülök, hogy levegyem a párnát az ágyról, azért a fejünk alá nem árt valami puha.
- Reggel mikor szoktál kelni?
- Amikor ébredek, szabadnapos leszek holnap is. -
- Akkor jó, bár nem vagyok hétalvó, szóval ebédidőig biztos nem fogok aludni. Csak ne ébredjen fel sokkal korábban, nem szeretné felkelteni Lance-ot, hogy amúgy ő most menne is. Viszont az ellenkező eset sem lenne túl jó, hogy felkeltik, hogy reggel van és ideje indulni.
- Te álmos vagy? Mert akkor pihenhetünk is. Nem szeretnék ostoba kérdéseket feltenni, ami inkább már a párkapcsolatok elején hangzanak el, elvégre ez nem egy olyan kapcsolat kettőnk között.
- Szerintem fárasztó időszakon vagyunk túl, ki kell pihenni valamikor. - Sóhajtott megkönnyebbülten.
- Szép álmokat! Hagyom, hogy elhelyezkedjen, majd mellé bújok és remélem nem zavarja, ahogy átkarolom az egyik karommal, de érezni akarom a testét, amíg még lehet. Megőrizni ezt a napot az emlékeimben, amit nem árulok el senkinek, csak a legjobb barátnőmnek, de neki is csak négyszemközt és nem túl részletesen mesélnék az is biztos. Lassan el is alszunk és lezárul ez a nap is.