Quest for Azrael
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:You are not connected. Please login or register

Lamia von Nachtraben

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Lamia von Nachtraben Empty Lamia von Nachtraben Hétf. Dec. 02, 2019 1:36 pm

Lamia von Nachtraben

Lamia von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
Lamia von Nachtraben C717d611Név: Lamia von Nachtraben (von Finsterblut)
                                                                                   
Faj: vámpír

Frakció: Nachtraben

Kaszt: vámpírmágus

Foglalkozás: ékszerész
                                                                                   
Nem:
                                                                                   
Kor: 25 éves

Kinézet: Sudár és karcsú a maga 173 cm magasával és arányos súlyával. Alkata nem olyan végtelenül törékeny, mint illékony Nachtraben rokonaié, így le sem tagadhatja kettős származását. Talpraesettséget sugároz anélkül, hogy ez valamiért vulgárisan hatna, vagy levetkeztetné vele nemességét. Vállai és csípője vékonyan is gömbölyűek, formás keblei édességet sejtetnek, sápadt bőre alatt a finom izmok fiatalos erőt.
Ha hajnalban találkozol vele, amint fésületlenül, az éj álmával szemében lép ki a csípős levegőjű, harmat lepte világba, ha megfigyeled, ahogy a nedvesség szépívű nyakára tapasztja  bozontos, kacskaringós sötétbarna fürtjeit - egy-egy laza, hevenyészett csiga formájában őrizve csak a tarkójára igazított, pompás konty emlékét -, akkor is felismered rajta, hogy kisasszonynak nevelték. Hiába nem látod arca kedves, finom metszését, elárulja minden mozdulata. Könnyed, egyenes tartása, de az is, ahogy a csipeszekkel bíbelődik, és a félnedves kendőt egy tűnődő grimasszal végül mégis csak a karjára hajtja.
Előbb az ágról fejti le a rögtönzött szárítókötélnek használt zsineget, majd a kocsija szegletéről, s mindeközben lábujjhegyen toporog a fülledt földön, hímzett topánban, amit még a minap egyik megrendelője kúriájában viselt, s nem volt se kedve, se ideje alkalmasabb csizmára cserélni. Ahogy fázni kezd, a bőre a kendő körül lassan kipirosodik és sorban felágaskodnak rajta az apró, puha pihék. Az átkot végrehajtó, kora reggeli napsugarak még nem elég erősek, hogy felmelegítsék, épp csak narancsszínűre festik a békésen szunyókáló vérebeket és az odább szendergő, széleshátú lovat, Dúvadot. Lamia felszisszen, s hamar magába rejti madárcímeres kocsija, melynek ő maga egyedüli utasa és kocsisa is egyben.
Mikor becsukódik mögötte a kocsiajtó, még egyszerű, praktikus hálóruhát visel, olyasmit, amit a falusi embernők éjjel s nappal egyaránt hordanak, csak nap közben a felsőruha alatt. Ez melegebb, ha az utakon éjszakázik, mint a selyem és szatén ingek, melyekben egyébként álmodik. Mire újra előbukkan már dús haját feltűzve, bokáját is fedő ruhában teszi, faja középnemességének divatját követve. Egyszerű, de előkelő szabással, ami kiemeli alakját, és szabadon hagyja karjait, így nem hátráltatja az utazásban és az ékszerkészítésben. Derekán néha öv lóg és rajta szütyők, a ruhába pedig zsebet varrtak. Máskor, veszélyes területeken inkább a combjára simuló ében bőrnadrágot és az apja generációja által kedvelt fodros fehér vagy csontszínű inget részesíti előnyben – őzbarna csizmával, köpennyel, nehéz, füstösszínű mellvérttel, sötét bőrből készült lábszár- és alkarvédőkkel. Ilyenkor kardja is az oldalán függ. S ügyes kezein az elmaradhatatlan Nachtraben kesztyűk, rajtuk vékony, alig kivehető minta - egy pecsét.
De még itt van, a hajnalban motoz az erdő szélén, úton két város között, és most már azt is látod, hogy a mellcsontja fölött feketeacél medál fekszik, egy kereszt. Te nem tudod, de az apjáé volt, s míg azon tűnődsz “miért”, borostyánszín szeme hol sárgán, hol feketén néz rád, a lombok alatt változó fény-árnyékban, míg Dúvad hátán kíváncsi, sejtelmes mosollyal lassan ring feléd. A tekinteted tisztán, melegen viszonozza, bizalmat kelt a nyíltsága, de te már láttad a futó árnyékok alatt összehúzódó szembogarakat, és későn, de végre felfogod, hogy a vámpír nagyon szomjas.

Jellem: Jelenléte higgadt, harmonikus, a felületes szemlélőnek, akár hűvösen is hathat, de messze áll tőle a valódi távolságtartás, inkább egyfajta csendes jelenlét jellemzi, önbizalmát pedig nem fertőzi önhittség. Minden megfontolt, pontos lépése alatt megzabolázott szenvedélye fekszik, mint egy megszelídített oroszlán. Ez ad neki erőt és tartást, nincs szüksége szolgákra és jobbágyakra, hogy ellássa magát, nincs benne igény a hatalmaskodásra. Aki mégis uralma alá kerül – legyen az szolga, szerető vagy áldozat – érezheti a tetteit átható szándékosság és megfontoltság egyenletes tüzét.
Te is, most, akinek a vére meleg patakban csorog le az alkarodon, egyfajta morbid biztonságérzet bűvöletében adod meg magad. Tudattalan tudod, hogy bármit is tegyen veled – elenged, megkínoz vagy megöl – alaposan és minden kétséget kizáróan teszi majd, nem riogat a reménnyel, nincs benne szadizmus, céltudatosan, tényszerűen cselekszik, és olyan brutálisan, ahogyan ez a világ megkívánja azt.
Két nagy család egyesüléséből született szerelemgyerek, vagy fattyú, ki hogyan nézi, s mindkét fél formálta jellemét. De az otromba ütközés helyett, amire mindenki várt, a Nachtrabenek tartózkodó finomsága és a Finsterblutok állatias vadsága mégsem egy elfajzott egzisztenciát eredményezett. Lelke meleg, együttérző vonásait anyja törékeny természete ihlette, s apja féktelen, túláradó rajongása alapozta meg.
Neveltetése révén úgy viseli magát, mint az összes vámpírmágus, mintha titkok roppant, könnyű fátyla venné körül, és sejteni sem lehet, mi az, amit nem oszt meg veled. Ám a fátyol aurája sem tudja elfedni, azt, ami csak benyomásként  merül fel abban, aki nem látta kardját lengetni, vagy nem hallotta önfeledt kacagását hozzá – hogy Lamia eleven tűz. Mint a fekete vámpírláng, olajszerűen folyékony és sejtelmes, ugyanakkor fel-felcsapó, játékos lángnyelvekként akaratos és kalandvágyó. Nem olyan vértelen természet, mint a család, aminek elismerését olyannyira vágyja.
És te?
Veled még nem végzett.


_________________
“Coming back to where you started is not the same as never leaving.”

Név: Mély levegő...
Típus: Személyes passzív
Erősség: I.
Felhasználás: Mágiamentes
Leírás: Lamia az évek során megtanulta, hogyan fojtsa magába az indulatait, amikor szükséges. Ennek hála néhéz kihozni a sodrából, részben tűrőképességének, részben elővigyázatosságának köszönhetően. Utóbbinak hála már-már ösztönösen megérzi, ha valakinek ellenséges szándékai vannak az irányába, hogy időben fel tudjon rá készülni..


Előtörténet | Adatlap

2Lamia von Nachtraben Empty Felszerelés Hétf. Dec. 02, 2019 2:36 pm

Lamia von Nachtraben

Lamia von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
Felszerelés:

Név: Amalgám nyakék
Leírás: A vámpírcsaládok féltve őrzött titka, egy külnleges ékszer amely képes megóvni a viselőjét a nap káros hatásaitól, annak varázserejéért cserébe. Játéktechnikai szempontból ez úgy nyilvánul meg, hogy az aktív amalgámnyakék felhasználhatatlanná tesz egy Varázserőpontot, effektíve eggyel csökkentve a használható Mágiák számát. Amennyiben a vámpír inaktiválja a nyakéket, a Varázserőpont újra használhatóvá válik, ám a napfény elleni védelem megszakad. A nyakék aktiválása és inaktiválása egy Egyszerű pecsét alapú mágia, mely egy kört vesz igénybe. Használatához nem kell fizikailag érintkeznie a vámpír testével, elég, ha teste bármyel pontján viseli (nyakba akasztva, csuklóra tekerve, stb.) Nem számít bele a Kiegészítők limitjébe.

Név: Köpeny
Típus: Vért (Könnyű)
Leírás: A törzse, derekat fedő, gyakran hosszú szárú vastag ruhadarab, mely minimális védelmet nyújt a vágások, szúrások, ütések ellen. Varázslók kedvelt viselete.
Kritérium: -
Ár: 500 váltó (Boltban vásárolható)

Név: Mellvért
Típus: Vért (Nehéz)
Leírás: Egy fémből készült a törzset védő páncél. Vágások ellen effektív, azonban nagy súlya van.  Kritérium: -

Név: Bőrvért
Típus: Vért (Közepes)
Leírás: A testet védő, kivert bőrből készült páncél.
Kritérium: -

Név: Bőr alkarvédő
Típus: Karvédő (Közepes)
Leírás: Az alkarra illeszkedő bőr páncéldarab. Készülhet egy karra, vagy párban.
Kritérium: -

Név: Bőr lábszárvédő
Típus: Lábvédő (Közepes)
Leírás: A vádlit és lábszárat védő páncéldarab. Párosával, vagy egyénileg is lehet vásárolni.
Kritérium: -

Név: Lábvért
Típus: Lábvédő (Nehéz)
Leírás: A csizmától a vért aljáig terjedő páncél. Változatos megjelenésű, a részleges fedettségűtől egészen a szabad felület nélküli lábvértig bármilyennel találkozhatunk. Párban és egy lábra is kapható.
Kritérium: -

Név: Kesztyű
Típus: Kiegészítő
Leírás: Átlagos szövetkesztyű, mely véd a hidegtől. Önmagában szinte semmi védelmet nem ad, de gyakran látják el mágikus hímzéssel, ami miatt viselője képes egy darab mágiáját úgy használni, hogy nem vette elő a varázskönyvét.
Kritérium: -
Ár: 500 váltó (Boltban vásárolható)

Név: Varázskönyv
Típus: Félkezes
Leírás: Egyetlen nagytudású mágus sem tudhatja fejből minden bűvigéjét, és egy rúnamágusnak sem előny, ha minden egyes jelét le kell rajzolnia, ha használni akarja. Ez a könyv ebben segíti ki a mágusokat, a leírt szavakba vagy rúnákba elég csupán varázserejüket koncentrálniuk, hogy létrejöjjön a kívánt hatás.
Kritérium: Kötelező a használata azoknál a kasztoknál, ahol fel van tüntetve

Név: Kard
Típus: Egykezes
Leírás: A tőr és a kétkezes kardok közötti méretű vágófegyver, mely gyors támadásokra alkalmas, változatos mozdulatokkal és technikás lépésekkel.
Kritérium: -

------------------------------

Név: A józan ész gyűrűje
Típus: Kiegészítő
Leírás: Egy apró ezüstgyűrű, közepén egy pici smaragddal, egészen egyszerű kivitelezésben. Naponta egyszer bármilyen legfeljebb III. erősségű elmére ható varázslat ellen automatikusan megvéd. A gyűrű maga érzékeli a rád ható varázslatot és semlegesíti akár anélkül, hogy ennek tudatában lennél.

Név: A Diplomata gúnyája
Típus: Öltözék
Leírás: Egy speciális öltözék, melyet a Dornburgok szőttek a legfinomabb faselyemből. Bár könnyűnek és gyengének tűnik, meglepően erős, s védőértéke megegyezik egy átlagos bőrpáncéléval.
Első ránézésre egy bronzszínű kabátnak tűnik arany hímzéssel. Speciális hatása, hogy ha viseled, a megszokott diplomatikai előnyökön túl képes vagy hangodat megemelni, s ameddig nem végzel mondandóddal, az összes közelben tartózkodónak végig kell hallgatnia, senki sem szólhat bele vagy szakíthatja meg azt. Amúgy eléggé szemrevaló is.

Név: Kegyes hazugság
Típus: Kiegészítő
Leírás: Egy függő, ami egy apró karácsonyfát ábrázol. Ha valaki ártó hatást bocsát a tárgy birtokosára, az úgy fogja látni, mintha sikertelen lett volna a varázslata. A hatás természetesen, ha máshogy nem védik ki, érvényes lesz a célpontra, csupán a használó fogja azt az illúziót látni, hogy valamit elrontott, ez pedig morált csökkenthet, vagy félelmet kelthet. Addig tart, amíg a tárgy birtokosa nem cselekszik ártó szándékkal, de minimum egy, maximum négy körig fejti ki hatását. Játékonként egyszer használható.A hozzászólást Lamia von Nachtraben összesen 8 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Jan. 22, 2020 9:36 pm-kor.


_________________
“Coming back to where you started is not the same as never leaving.”

Név: Mély levegő...
Típus: Személyes passzív
Erősség: I.
Felhasználás: Mágiamentes
Leírás: Lamia az évek során megtanulta, hogyan fojtsa magába az indulatait, amikor szükséges. Ennek hála néhéz kihozni a sodrából, részben tűrőképességének, részben elővigyázatosságának köszönhetően. Utóbbinak hála már-már ösztönösen megérzi, ha valakinek ellenséges szándékai vannak az irányába, hogy időben fel tudjon rá készülni..


Előtörténet | Adatlap

3Lamia von Nachtraben Empty Képességek Hétf. Dec. 02, 2019 2:48 pm

Lamia von Nachtraben

Lamia von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
Képességek:

Név: Vérszívás
Szint: 1.
Ár: A vámpírok kezdéskor megtanulják.
Típus: -
Leírás: A vámpírok alapképessége, valamilyen fő artériából lehetséges, és hozzá kell férni, hogy kivitelezhető legyen. Ha sikeres, az ellenfél vérveszteség miatt jelentősen gyengébben fog harcolni, a vámpírnak pedig varázserőt tölt. Egy szívással 1 mágiapontnak megfelelő varázserőt lehet visszanyerni. Ekkor az áldozat szédülni kezd és legalább egy napnyi pihenésre van szüksége. Ha egy napon belül újra kiszívnak belőle egy mágia pontnyi vért, akkor a delikvens elájul, a 3.-nál meghal. A hagyomány azt mondja, hogyha a vámpír abban a pillanatban is szívja az áldozat vérét, amikor annak megáll a szíve, akkor a vámpír vele együtt hal. Még senki sem kockáztatott, hogy igazolja vagy cáfolja ezt a legendát.
Csak élőkből kiszívott vér tölt varázserőt, a halott test nem, legyen bármilyen friss.

Név: Éjszakai látás
Ár: 1500 váltó (Vámpírok és Sötételfek kezdéskor megkaphatják)
Tanulás: -
Leírás: Az éjszaka sok veszélyt és csapdát cipel magával, nem egy kalandor lelte már halálát a nem látott ragadozó által, mely a sötét lombok közül vetette magát reá. Emellett persze Veronia csodás hely, s a megfelelő főzetek és növények hosszútávon való fogyasztásának hála aki a képesség birtokában van, képessé válhat tisztán látni az éjszakában is, ha nem is nappali pontossággal, de pont annyira, hogy ne érje utol a veszte a kelleténél gyorsabban.

Név: Német
Ár: - (kezdéskor mindenki megkapja)
Tanulás: -
Leírás: Veronia kontinensén a legelterjedtebb nyelv, eredetileg az emberek hozták ide. Bár nagyon
hasonlít az eredeti, földi némethez, valójában sokkal jobban keveredett a svéddel és norvéggal.

Név: Írni és olvasni tudás
Ár: 500 váltó (Az Egyház, Protestáns egyház tagjai, Mágusok, Vámpír mágusok, Neulander vámpírok, Kapzsiság-Szemfényvesztők kezdésnek ingyen megkaphatják)
Tanulás: 1000 szó
Leírás: Csak úgy, mint nálunk, a középkorban sem volt sosem biztosnak vett dolog az, hogy egy ember
képes-e olvasni vagy sem. Még nemesek is akadtak, akiknek fogalma sem volt a betűvetésről, ám
szerencsére aki felszerelkezik eme képességgel, annak nem lehet efféle gondja.

Név: Lovaglás
Ár: 1000 váltó
Tanulás: -
Leírás: A karakter megtanul kiválóan lovagolni, a lovakról gondoskodni és csatában használni őket. Más patás állatokkal, szamarakkal, ökrökkel, vagy akár veszedelmes bestiákkal is megtanul bánni, megbarátkozni velük, s ha ügyes akár megülni is őket.

Név: Mesterség - Ékszerészet
Ár: 1000-3000 váltó
Tanulás: -
Leírás: Mágikus tulajdonságú, vagy csak egyszerűen szép, értékes ékszerek készítésére szakosodott mesterség. Az ékszerek gyakran jelentősen növelik viselőjük erejét és teljesítményét, de gyakran hordozhatnak egyéb, sok szituációban hasznos mágikus képességeket.

Név: Figyelő szem
Ár: -
Tanulás: Csak mesterséggel rendelkező karakterek tanulhatják meg, de ők bármikor felvehetik és leadhatják
Leírás: A szakképzett mesterember ösztönösen észreveszi a szakterületéhez használt hozzávalókat a kalandjai során, így valahányszor nyersanyagjutalomban részesül, azok közül legalább egy darab garantáltan olyan lesz, melyet szakmájához fel tud használni.


Vámpír mágus képességek
Nachtraben ág - Animancia


Név: Kópia
Típus: Bűbáj
Erősség: I.
Ár: 1000 váltó
Felhasználás: Pecsét alapú - Egyszerű
Leírás: A vámpír beleolvas ellenfele elméjébe és lemásol egy Bűbáj típusú varázslatot, amelyet ezután egy teljes egyeztetés idejéig sajátjaként használhat. Szövetség alapú képességek nem másolhatóak le.

Név: Dermesztő szemek  
Típus: Bűbáj (1/2 kör)
Erősség: IIa.
Ár: 2500 váltó
Felhasználás: Pecsét alapú - Egyszerű
Leírás: A vámpír mágiát koncentrál a tekintetébe és szemkontaktus után egy kör megbénítja a kiszemelt célpontot.

Név: Tiltás
Típus: Mágia
Erősség: IIb.
Ár: 2500 váltó
Felhasználás: Pecsét alapú - Egyszerű
Leírás: A képzett vámpírmágus észreveszi, ha ellenfele valamilyen varázslatot készít elő, és ha veszélyesnek ítéli, megállíthatja azt, és a használója két körig újra sem próbálhatja.

Név: Árnyiker
Típus: Mágia
Erősség: III.
Ár: 4000 váltó
Felhasználás: Pecsét alapú - Egyszerű
Leírás: A Nachtraben egy vele teljesen megegyező illúziót hoz létre, amely tökéletesen lemásolja a mozdulatait. Az illúzió négy körig marad meg és varázslatokat is képes megidézni, azonban azoknak csak vizuális megjelenését, tényleges hatásukat nem.A hozzászólást Lamia von Nachtraben összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Jan. 22, 2020 6:39 pm-kor.


_________________
“Coming back to where you started is not the same as never leaving.”

Név: Mély levegő...
Típus: Személyes passzív
Erősség: I.
Felhasználás: Mágiamentes
Leírás: Lamia az évek során megtanulta, hogyan fojtsa magába az indulatait, amikor szükséges. Ennek hála néhéz kihozni a sodrából, részben tűrőképességének, részben elővigyázatosságának köszönhetően. Utóbbinak hála már-már ösztönösen megérzi, ha valakinek ellenséges szándékai vannak az irányába, hogy időben fel tudjon rá készülni..


Előtörténet | Adatlap

4Lamia von Nachtraben Empty Elszámolás Hétf. Dec. 02, 2019 2:54 pm

Lamia von Nachtraben

Lamia von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
Elszámolás:

Szint: 4.

Tapasztalat: 2670/3750

Vagyon: 1200

A Nemesek Útja 
-Azon karakterek, kik hatalmas összeget, kastélyt örököltek, vagy saját maguk jutottak el a meggazdagodás útjára és azon törik fejüket, hogyan gyarapíthatnák tovább egyébként is tekintélyes vagyonukat.
Választható bármely kaszt számára, amennyiben története tartalmazza a tehetős lét okát
Bónusz: Havonta 1000 váltó, ha a karakter aktív valamint a játéktéren is használható kastély vagy uradalom.

2019: december
2020: január

Bevétel:
Valientia (könnyű alkarvédő) + 2000 v
Gift of the Demon King + 1600 v
Rúnaolvasó, Bódítóital (Hajnalgyöngy), Crown of Thorns, A Wolpertinger tojása, A Harag Emléke + 4300 v
Adminok karácsonyi ajándéka 2019 + 1000 v + 100 tp
Karácsonyi azonnali 1500 v + Kegyes hazugság

Kiadások:
Ékszerészet (mesterség)  -1000 v
Lovaglás (képesség) - 1000 v
Kópia (vámpírmágus képesség) –1000 v
Dermesztő szemek (vámpírmágus képesség) -2500 v
Tiltás (vámpírmágus képesség) - 2500 v
A diplomata gúnyája (tárgy) - 1000 v
A Harmónia Köve, Töltőgyűrű (receptek) - 650 v
Árnyiker (képesség) - 4000 v
Hajtű (recept) - 150 vA hozzászólást Lamia von Nachtraben összesen 10 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Jan. 22, 2020 6:52 pm-kor.


_________________
“Coming back to where you started is not the same as never leaving.”

Név: Mély levegő...
Típus: Személyes passzív
Erősség: I.
Felhasználás: Mágiamentes
Leírás: Lamia az évek során megtanulta, hogyan fojtsa magába az indulatait, amikor szükséges. Ennek hála néhéz kihozni a sodrából, részben tűrőképességének, részben elővigyázatosságának köszönhetően. Utóbbinak hála már-már ösztönösen megérzi, ha valakinek ellenséges szándékai vannak az irányába, hogy időben fel tudjon rá készülni..


Előtörténet | Adatlap

5Lamia von Nachtraben Empty Fejezetek Hétf. Dec. 02, 2019 3:04 pm

Lamia von Nachtraben

Lamia von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus


_________________
“Coming back to where you started is not the same as never leaving.”

Név: Mély levegő...
Típus: Személyes passzív
Erősség: I.
Felhasználás: Mágiamentes
Leírás: Lamia az évek során megtanulta, hogyan fojtsa magába az indulatait, amikor szükséges. Ennek hála néhéz kihozni a sodrából, részben tűrőképességének, részben elővigyázatosságának köszönhetően. Utóbbinak hála már-már ösztönösen megérzi, ha valakinek ellenséges szándékai vannak az irányába, hogy időben fel tudjon rá készülni..


Előtörténet | Adatlap

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.