Krisztusban kedves Testvérem! Nagy erőkkel készítjük elő a pápaválasztást, és mindenki segítségére szükség van. Az Ön különleges képességei létfontosságúak egy szervezési részlethez. Kérem, délben legyen az irodámnál, hogy tájékoztathassam a további részletekről.
Testvéri szeretettel: Augustinus bíborosA levelet nekem, az Ordo Draconis lovagrend fegyvernökének kezébe nyomták, mint később megtudtam, természetesen Sangarinus érseketya jóváhagyásával.
Ezek után nem sok habozni valóm akadt, bár elképzelni sem tudtam, hogy miként vehetek én részt ezen a nagyszabású és az egyház szempontjából rendkívül fontos eseményen.
A legjobb ruhámban, a lovagrend címerével ellátott köpenyemben jelentem meg pontosan a megadott időpontban a bíboros Katedrálisban lévő irodája előtt, ahol pár ismerős arc várakozott már. A lelkesedésem a felismerésükkel együtt zuhant a mélypontra, egyedüli vígaszom Robin inkvizítor volt.
- Dícsértessék a Jézus Krisztus. - köszönt megtévesztő mosollyal Johannes, majd azzal a lendülettel már be is kopog, persze eszében sincs megvárni, hogy behívjanak minket.
- Mindörökké ámen. - vigyorgott Matheus groteszkül.
Kiábrándító volt őt látni a főinkvizítori ruhájában. Sosem gondoltam volna, hogy őt nevezik ki, elképzelni sem tudtam mit csinált meg ezért a pozícióért. Azt sem tudta most sem, hogy miként páváskodjon.
- Dicsértessék, inkvizítor atyák! - biccentettem magabiztosan, hiszen már nem tartoztam az Ő kezük alá és el tudtam képzelni, hogy ez milyen bosszantó lehet nekik, ezért ignoráltam Matheus lángragyújtó tekintetét és szélesen Robinra mosolyogtam. Valami jó is lesz ebben a feladatban.....
- Gratulálok a kinevezéséhez, Iudex, remélem az Úr ad még időt a szolgálatra. – fordult az önelégülten feszítő Matheus-hoz.
- Köszönöm, Tertullius püspök. - vigyorgott tovább az őrült, nagyon megnyomva a püspök szót.
Ezután Hans atya felém fordulva megveregette a hátamat.
- Imádkozom azért, hogy jó sorod legyen távol a katedrálistól. – mosolygott kajánul.
Egyáltalán nem voltam boldog, hogy most már Matheus is ilyen rangos lett, már két "ellenségem" is gondot okozhatott nekem, de reméltem, hogy Robin jelenlétében nem terveznek nyíltan semmit, de ezek után figyelnem kell majd a hátam mögé. Talán nem szerencsés pont velük dolgoznom, de hát nem válogathattam.
A püspök hátbaveregetéséhez kénytelen voltam lenyelni a békát, nem húzhattam be neki a bíboros orra előtt.
- Abban biztos lehet atyám! - húztam mosolyra a szám,
Aztán az ajtó szélesen kitárult, egy segédpüspök nyitotta ki azt. Augustinus bíboros az asztalánál ült és egy papírköteget rendezgetett.
- Ferentinus vagyok. - biccentett a segédpüspök. Augustinus ekkor felnézett a papírjaiból.
- Dicsértessék a Jézus Krisztus. Fáradjanak beljebb. - mondta és miután mindannyian beérkeztünk, Ferentius becsukta mögöttünk az ajtót. Szép, tágas iroda volt, faliszőnyegekkel és könyvespolcokkal.
- Tertullius püspök. – biccentett Tertillus még mindig mosolyogva a segédre, majd Üdvözölte a bíborost is.
- Dícsértessék a Jézus Krisztus. - Köszönt Augustinusnak és a segédjének az utána belépő Matheus.
- Nyakunkon a pápaválasztás, és szükségünk van magukra. - tért rögtön a tárgyra a bíboros, majd egy kis szünetet hagyott, hogy megemésszük a dolgot.
- A sok szervezkedés közepette egyvalamire nem maradt időnk: felkutatni azokat, akik a Sötét Apostollal kapcsolatban voltak az Egyházon belül. Vannak, akik már nem élnek, de velük is van probléma. - sóhajtott.
- Bölcs döntés volt minket hívni ez ügyben. - tette kezét észrevehetően megnövekedett, kerekebb hasára Iudex.
- Kiknek forog veszélyben a lelki üdvük?- Dicsértessék! - hajtottam meg magam a két méltóság előtt.
- Tudhatjuk, hogy milyen jellegű a probléma? - kérdeztem én is.
Augustinus végignézett rajtunk.
- A Veroniai Királyság egész területéről érkeznek egyházi méltóságok. Ahhoz, hogy méltó körülmények között tudjuk őket elhelyezni, ki kell használnunk azokat a szobákat, illetve lakosztályokat is, amelyeket a Sötét Apostol bérencei, illetve az ármánykodásainak áldozatul esett, jószándékú papok hagytak hátra. Abban viszont nem lehetünk biztosak, hogy ezen helyiségek "tiszták", ami a halálmágiát és a többi különböző, az Egyház által elítélt praktikát illeti. Azt adom Önöknek feladatul, hogy járják végig ezeket a helyeket, és gondoskodjanak róla, hogy a vendégeink biztonságos környezetbe érnek. - ekkor újból szünetet tartott, majd Hans atyára nézett.
- Elnézést kérek, püspök atyám, hogy ilyen, hogy úgy mondjam, lótifuti munkát kell végeznie méltósága ellenére, de az a benyomásunk, hogy nagy gyakorlata van ezekben, és a lehető leghatékonyabb munkavégzésre van szükségünk.- Ugyan, természetesen abban segítek, amiben tudok. – legyintett és mosolygott megtévesztő udvariassággal Johannes, de én egy percig sem hittem, hogy maga akar majd talpalni.
Eközben Ferentius mindegyikünk kezébe nyomott egy-egy, a lakhelyeket azonosító adatokkal teleírt papírt, Augustinus pedig folytatta.
- Úgy osztják fel maguk között, ahogy akarják, csapatban is dolgozhatnak, ha úgy kívánják. Egy hét múlva kezdődik a gyűlés, öt napon belül végezzenek, hogy a spirituális tisztaság után a materiális igényességet is legyen kapacitásunk kialakítani a vendégeknek. - kérdő tekintettel szétnézett, hogy van-e valakinek kérdése.
- Nem hangzik bonyolultabbnak, mint a Sötét Apostol eltávolítása. - nézte Matheus a papírt.
- Robin, találkozzunk ennél a szobánál. - mutatott rá az egyikre a papíron.
- Kérlek szaladj el a könyvtárba és hozd el valamelyik nekromancia eltisztításával foglalkozó könyvet.Robin is a papírra nézett.
- Az túl nagy út. Hatékonyabb ha itt kezdi, és nem együtt megyünk javasolta a főinkvizítornak.Nem tudom miért esett lovagtanoncként rám a választás, ha csak azért nem, mert valamikori noviciusként megmaradtak a képességeim, de nem mondhatnám, hogy nagy gyakorlatom lenne a nekromanciában vagyis ellene. Az már csak a hab volt a tortán, hogy Matheus azonnal lecsapott Robinra, így nekem a püspökkel kellene dolgoznom. Na, nem! Akkor inkább egyedül, de .........akkor borítékolhatom a sikertelenséget. Hogy lehet megtudni, hogy egy helyiség tiszta-e vagy sem?
- Az inkvizítor atyák már bizonyították az erejüket, így ők dolgozhatnának magukban, de én hasznosabb lennék, ha Robin Inkvizítorral tartanék és biztosítanám a védelmét ha szüksége lenne rá. - javasoltam kicsit álnokul.
- Valóban, egy főinkvizítortól többet is tanulhat, mint egy egyszerű püspöktől. Tarts csak Robinékkal, a legutóbbi feladat alatt úgyis összeszoktatok. - válaszolt elsőnek Hans atya, és most először nagyon is egyetértettem vele.
Közben a bíboros látva, hogy már a feladatra koncentrálunk és nincs felé kérdésünk, elbocsátóan intett és Ferentius kitessékelt minket a szobából és becsukta mögöttünk az ajtót.
A folyosón Matheus összehajtogatta a papírt, és egy belső zsebébe helyezte.
- Nekem mindegy hol találkozunk, csak hozd el a könyvet. - húzta fel az orrát.
- Azt javaslom, hogy a biztonság okáért maradjunk egy folyosón, de külön fejezzük be a szobákat, így viszonylag hamar fogunk végezni. - fordult hozzám és Robinhoz, Hagent látványosan kizárva a beszélgetésből.
- Biztos nincs szüksége segítségre? – szólt hangosan kis habozás után Robin a már kifelé induló, ránk ügyet sem vető Johannes után.
- Tertullius püspök magányos farkas, neki muszáj megmutatnia, hogy nincs szüksége senkire. - szóltam oda csendesen Robin-nak,
- Nincs szüksége, nagy fiú már, tud vigyázni magára. - közölte Robinnal lekezelően Matheus is, miközben még a lány elé is állt, nehogy eszébe jusson az a segítség.
Én Matheus-hoz fordultam.
- Ha jól értettem az előbb Robin inkvizítor - igyekeztem hivatalos lenni, mielőtt még ez a begyepesedett alak feltételez valamit kettőnkről,
- azt javasolta, hogy ne együtt menjenek. Én viszont fegyvernök vagyok, ezért mondtam, hogy megvédhetem. - tagoltan beszéltem, hogy érthető legyek.
Matheus megmerevedett és gyilkos pillantást vetett rám..
- Értelmeztem, köszönöm a tolmácsolást, egyet nem értettem.Johannes azonban meghallhatott valamit a főinkvizítor szavaiból, hiszen nem nagyon ügyelt a hangjára, mert visszafordult és mereven a szemébe nézett.
- Talán rosszul hallottam, hogyan is fogalmazott?- Bocsásson meg, excellenciája, nem úgy gondoltam. - mondta latinul a kérdőre vont alak, miközben álszentül hajlongott kezeit összekulcsolva.
~ Pff….kit akar lenyűgözni? Mindannyian tudunk latinul! ~Ezek után szinte vidáman néztem Matheusra, aki majd hasra esett, hogy kiköszörülje a csorbát.
- Robin? Te döntesz, én veled tartok. - hajoltam hozzá, míg vártam mikor ugrik össze a két atya.
- Hogyan gondolta hát? – mosolygott negédesen a Tertullius atya, kezei pedig összekulcsolva a háta mögött és egyre közelebb lépegetett az őrülthöz.
- Sehogyan, nem is mondtam én semmit, excellenciája. - magyarázta, miközben sietősen megfordította Robint és elkezdte tolni a folyosón az ellenkező irányba.
- Oly sok szoba van amit meg kell néznünk, gyorsan, gyorsan!Már csak egy kupa hideg sör hiányzott a boldogságomhoz, hogy mindjárt láthatom, ahogy kinyírják egymást. De Matheus gyáva nyúl volt és inkább megpróbált Robin háta mögé bújni.
- Én a legközelebbi szobával kezdeném, Tertullius atya pedig kezdhetne a legtávolabbival, akkor nem zavarnák egymás köreit. - vetettem fel, remélve, hogy ezen is összevesznek.
- Igazán kár. – kedvetlenedett el Hans püspök, szerintem ős is szívesen a másik férfi képbe mászott volna.
Ó, de jó is lett volna!
De mivel én estem az útjába, rajtam vezette le a frusztrációját és ismét hátba veregetett, amitől nagyon, de nagyon vissza kellett fognom magam.
- Milyen...kreatív ötletei vannak a novíci...lovagnak. - javította ki magát gyorsan, bár az elszólás nyilvánvalóan szándékos volt.
- Jó munkát testvérek. - mondta, de aztán csak várakozóan meredt ránk.
Vagyis Robinra és rám, mert Matheus már a folyosó végén járt majdnem.
- Indulás! – bökött rám és Robinra, Tertullius-ra ügyet sem vetve, mintha nem is látta volna.
- Hagyd – halottam meg Robin halk súgását, ahogy végül hátat fordítottak egymásnak a kölyökként viselkedő inkvizitorok. Én meg rájöttem, hogy még csak most válaszolt a kérdésemre, de tény, hogy lekötött minket a két páváskodó, ki ha én nem alak kakaskodása.
- Hozom a könyvet - vetette oda foghegyről a főinkvizitornak és sietős léptekkel indult a könyvtárhoz.
- Ó, én biztos nem állok az útjukba. - bólintottam Robin-nak, de aztán csak bánatosan néztem utána, mert képes volt magamra hagyni az újdonsült főinkvizítorral, aki ráadásul biztos nem örült, hogy szemtanúja voltam a megszégyenülésének.
- Igazán örülhet, hogy ilyen szorgalmas tanítványa van. - mondtam kényszeredetten, csak, hogy mondjak valamit, aztán elindultam az első kijelölt szoba felé, tudván, hogy Robin ide fog visszatérni, hiszen ő is ezt javasolta.
- Minden jót, Iudex főinkvizítor. – csapott hátba ostorként Johannes hangja minket, aztán már csak sietős léptei távolodtak.
Matheus a nyakába kapta a lábát a sietségtől.
- Jó munkát Tertullius püspök! – kiáltottam és nyomtam meg a munkát szót a távozó férfinek címezve.
Aztán csak néztem a mellettem szinte elszáguldó inkvizítorra. Micsoda lelkesedés!
Én minden esetre kényelmes tempóban mentem utána, egyrészt Robinra várva, másrészt....az ég szerelmére....öt napunk van még erre, hova ez a rohanás, az élőholtak szerintem nem sietnek sehová, ha eddig nem tették, megvárnak minket.
- Spoiler:
<
Személyes passzív:
A verés áldása?!
Leírás: „Aki kíméli botját, gyűlöli fiát, de aki szereti, idejében megfenyíti(Példa 13,24)." Pokoli módon utáltad amikor bucivá verték a fejedet, ez nem is meglepő persze. Amit akkor még nem tudhattál, hogy a karakternek ez igenis jót tett, s most így a nagybetűs életbe lépve mindig kicsit jobban fogja bírni a fájdalmat és a sebesüléseket mint az átlagos kalandor. Te biza akkor is fel fogsz állni, amikor a többiek már a földön hevernek!
5-ös szint, titulusa Diakonus
Név: Személyes passzív: Stigma
Leírás: Jozef, bár alapvetően papnak tanult, sokféle fegyver megfordult a kezében, és azokat makacsul lóbálta elöljárói ellenvetését figyelmen kívül hagyva. Ezért az évek során képessé vált képességeit (a támadó és segítő képességeket egyaránt) a fegyverét használva megidézni egy-egy támadó mozdulattal (pl suhintással), különleges hatást érve el. Az ilyen módon kivitelezett támadások egy stigmát, vagy szent jelet hagynak a célponton. Egy stigma nyolc körig marad az ellenfél testén, ha pedig ezalatt az idő alatt öt stigma összegyűlik a célponton, azok kisülnek, olyan hatást elérve, mintha egyszerre találta volna el öt Sacra Lux.
Tárgyak:
Az összes nyakláncom, mivel azt sosem veszem le.
1.) Név: Stellenweise
Típus: -
Leírás: A Nachtraben családfő ajándéka, egy egy ember befogadására képes mágikus kör. Használatához nem kell mágusnak lenni, a karakterek természetes mágikus tere elég, hogy aktiválja. A kör összesen három alkalommal képes a karaktert egy általa már látott helyre teleportálni egy másodperc előkészítési idő után. A harmadik használat után a kör elhalványodik majd teljesen eltűnik.
2.) Név: Távközlő rúna
Típus: Kiegészítő
Leírás: Egy ötször öt centis fémlapocska, amibe a Friedrichsein-i fogadóban használt rúnát öntötték arannyal a helyi démonok. A rúna képes csatornaként funckionálni bármilyen mágia számára, a tulajdonosa képes úgy varázsolni, mintha a rúna helyén állna.A mágiát nem lemásolja, csupán átveszi, így nem használható varázslat egyszerre a rúnán keresztül és a használóból is.
Kritérium: -
3.) Név: Pókselyem ing
Leírás: A mélységben fellelt pókselyem, és fura üreges selyem felhasználásával készült ing. Ez az ing, naponta háromszor képes elnyelni bűbáj típusú képességeket. Az elnyelt varázserő az egy nap lejártáig kering az ingben, annak egy halvány kékes fényeffektust adva.
4.) év: Charitas [KÉP]
Leírás: Károly-házi Fényes Szent Hildegard fátyla, amit csatán kívül viselt, és most Gloria nővér tulajdonából a te birtokodba került. Amellett, hogy küldetésenként két, gyógyító célú mágiát költség nélkül felhasználhatsz, a nővér nagylelkűsége is nyomát hagyta a mágikus kendőn. Ha Jozef testével megvédelmez valakit egy támadástól, ami máskülönben megölné, a fátyol elnyeli a támadás erejének felét küldetésenként egyszer.
5.) Név: A hamis próféta ékköve
Leírás: A barátodnak hitt nefilim próféta csuklóra illesztető ékköves füzére, mely meneküléskor esett róla le. Hajdanán felszentelt tárgy volt, mígnem a mélységi a szentséget ki nem szívta belőle. Képes a kultistákat a démonokhoz hasonlóan megérezni, ám csak három méter távolságból.
Kritérium: Csak egyháztagok használhatják
>