Quest for Azrael
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Top posting users this month
Alberich Fischer
Lobogjon a máglya! Skri vs Math 1szava10Lobogjon a máglya! Skri vs Math Voting_bar2Lobogjon a máglya! Skri vs Math 1szava11 


You are not connected. Please login or register

Lobogjon a máglya! Skri vs Math

2 posters

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Lobogjon a máglya! Skri vs Math Empty Lobogjon a máglya! Skri vs Math Vas. Szept. 27, 2020 4:21 pm

Skri'sha

Skri'sha
A bogarak cirippelése és az egyéb éjszakai lények neszezései kellő hangulatot adott egy kis éjszakai sétáláshoz. Rég volt már, hogy az éjszaka közepén csak úgy sétáljak egyet és élvezzem a környező föld friss illatát. Nincs is ennél nyugtatóbb időtöltés, valahogy mindig megnyugtat a környező hullák közelsége. Ja, hogy milyen hullák? Hát kérem alássan a környező elföldelt nyomorultak, kik idejét korán, vagy valamilyen betegségben hunytak el, vagy egyszerűen csak az idős kor vitte őket a feledésbe. A lényeg viszont az, hogy a környező temető valamelyest megnyugvással töltött el, hisz bár sok embert az elkerülhetetlen végként tekint erre a helyre, számomra inkább egyfajta nyersanyagforrásként funkciónál és emellett nem utolsó sorban egy nyugodt, csendes helynek, ahova bármikor visszavonulhatok, hisz ki az a bolond, balga ember vagy elf, aki ilyen késői órán jönne sírlátogatóba. Legalábbis, amennyiben tiszták a szándékaik, hisz nem egyszer előfordult, hogy egy nem-nekromanta dúlt fel egy sírt, hogy némi „vígaszt” találjon a holtak megcsupaszításában. És a legviccesebb az, hogy ezekért is minket vesznek elő, hogy biztosan a nekromanták keze van a dologban… aha… persze… mert mi csak kiássuk a csontokat, hogy meggyalázzuk. Ezért utálom a népeket. Egyszerűen túlságosan túl vannak fűtve mindenféle furcsa sztereotípiával meg olyan sületlen babonaságokkal, melyek simán csak a könyvekben, meg a mesékben szerepelnek. De hát ez ilyen. Meg hát, most amúgy sem azért vagyok itt, hogy ezen rágódjak, így hát le is csüccsentem a közeli kőkerítés falára és az égre emelve tekintetemet nézek a már egyre felhősebb égboltra.
~ Hm… Eső lesz. Vagy legalábbis úgy érzem. Úgy látom ideje indulnom lassan, vagy el fogok ázni. – mondom magamban csak úgy.

2Lobogjon a máglya! Skri vs Math Empty Re: Lobogjon a máglya! Skri vs Math Kedd Szept. 29, 2020 11:49 pm

Iudex

Iudex
Klerikus
Klerikus
Amióta főinkvizítor lett ő idegbetegségéből azóta sokkal több problémával zaklatták. Nem tudott százfelé szakadni még Isten kegyelméből sem, de a pozíciójának megvolt az az előnye, hogy csak azokra kellett személyesen elmennie, amiket nem tudott másokra kiosztani. Így történt, hogy egyik nap alacsony volt a katedrálisban a munkaerő, és az asztalán landolt egy köteg jelentés egy a szokásosnál kísértettebb temetőről. Összekaparta magát, a kardját és kedvenc gyújtogató-gyűrűjét és útnak eredt.
Éjszaka szabadult rá a helyszínre, gondolva, hogy akkor majd több gyanús személy jár majd arra, mint fényes nappal. Az őszi esőzések viszont láthatóan már bántották eléggé a környéket: néhol sáros pocsolyák éktelenkedtek. Sőt, lógott az eső lába, bármelyik pillanatban mennyei dézsa zuhanhatott a temetőre.
Matheus készen arra, hogy még lehetőleg az eső előtt végezzen a dolgával (hisz az megnehezíti bármiféle máglyák és egyéb éghető anyagok meggyújtását) vett észre egy… Kultistát? Nekromantát? Démont?
Ráérősen üldögélt egy kőkerítésen. Bárki is volt ez, biztos, hogy rosszban sántikált. Az inkvizítor nem is habozott hát, és munkájának kedvenc részéhez ugrott. Előbb lövünk, aztán kérdezünk.
- Milyen fajzat vagy te? – Mutatott rá a kardjával, miközben konkávra ráncolt homlokkal közeledett rendületlen a nő felé.


Név: Confiteor (Gyónom)
Típus: Bűbáj (1/3 kör)
Erősség: I.
Ár: 1000 váltó
Felhasználás: Szövetség alapú
Leírás: Az inkvizítor célpontjára tartja fegyverét, aki ettől számítva egy kérdést tehet fel, amire ellenfelének válaszolnia kell, s ameddig az nem teszi, kínzó fájdalom gyötri. Legfeljebb két körig tart, utána szertefoszlik a fájdalom.


_________________
"Amikor Matheus inkább mágiapontokat költ, mert a világért sem viselkedne normális emberként."
- Lance Kalver

3Lobogjon a máglya! Skri vs Math Empty Re: Lobogjon a máglya! Skri vs Math Szer. Szept. 30, 2020 12:41 am

Skri'sha

Skri'sha
Az eső szelét felém fújó szél nyomán érzem, hogy kiráz a hideg. Hűvös van. Ha nem sietek, lehet, hogy pórul járok. Még egy utolsó pillantást vetek a holdra, mely nyomán nyugodt mosoly hagyja el a számat, majd elengedem magam és ellökőm magam a faltól. Egy sóhaj hagyja el a számat és már indulnék is, amikor is egy határozott kérdést hallok meg mellőlem. Meglepődők a hirtelenség nyomán és már fordulnék is a hang irányába, de ekkor testemet váratlan kín hullámai csapták meg. Fél térdre zuhanok a testemet égető fájdalomtól és ajkaimat fájdalmas kiáltások hagyják el. Összeszorítva a fogaimat a férfi felé fordulok, a kíntól hunyorogva nézek rá. Kivont pengéjével felém tartva, nyilván valamilyen igét szavalt rám. Nem ismerem ezt a féle mágiát, de nagy eséllyel sejtem, hogy működik. Erőlködve próbálok szavakat kipréselni magamból.
- Egy emberszülte árva,… ki csak a nagyvilágot járja… - mondom nehézkesen, és bár elsőre úgy tűnhet, hazudok, de gyakorlatilag ténylegesen az igazságot mondtam.
Végül, ahogy szavaim elhagyják, számat érzem, ahogy a fájdalom megszűnik, és a varázslat abbamarad. Nem tudom, hogy a válaszom miatt, vagy a másik fél nyomán szétoszlatott varázslata végett, vagy egyéb hatások miatt, de végül elhagyta a testemet a kín. Lihegve állok fel, és bár meg-megroggyan a lábam, de kicsit összeszedtem magam. Megragadva falnak támasztott botomat, annak élesebbik felét a férfi felé emelem. Látszólag nem az a fajta embertípus, aki nagyon szeret beszélgetni másokkal, legalábbis nem úgy, ahogy én teszem. Kicsit rendeztem a gondolataimat, mielőtt megszólalnék, természetesen óvatosan hátrálva, hogy nehogy túl közel kerüljön hozzám a férfi.
- Felteszem nem azért jött… hogy bájcsevelyt kezdeményezzen. Vagy ha igen, had jegyezzem meg, nagyon rosszul csinálja. – jegyzem meg, kicsit morcos hangon – Azt mondták nekem, hogy az Északi népek kulturáltabbak és igazabbak Déli hordáknál… Jó uram én nem akarok bajt, de ha nem rakja el a kardját önvédelemhez kell folyamodnom! – feszült helyzetem ellenére, próbálom szokásos díszes szójárással kicsit húzni az időt és vagy kipuhatolni a másik fél szándékait és természetét.


_________________
Skrisha:
- Beszédszíne: #9966ff
- Elbeszélés színe: #669999

4Lobogjon a máglya! Skri vs Math Empty Re: Lobogjon a máglya! Skri vs Math Szer. Okt. 28, 2020 6:20 pm

Iudex

Iudex
Klerikus
Klerikus
- Felettébb informatív válasz. – Forgatta az inkvizítor a szemeit. Hiába hátrált a nő, Matheus minden hátralépésre egy előrével válaszolt. A kardját rendületlenül továbbra is harcra készen tartotta maga előtt.
- Minden vágyam volt, hogy egy ilyen boszorkánnyal bájcsevegjek, mint maga. – Az inkvizítoron látszódott, hogy lassan, de biztosan felhúzza magát. – Nem nehéz a déli hordánál kulturáltabbnak lenni. – Forgatta ismételten a szemeit. – Hát folyamodjon, kedves! – Közölte agresszíven, majd elrugaszkodott a helyéből, és a nő felé vetette magát, közvetlenül a botjához. Egy erőteljes mozdulattal kiütötte azt kezéből reptében, majd újra ütni próbált, ezúttal a nő lába felé. Vele csak senki se szóművészkedjen.

Név: Wiederholung / Ismétlés
Típus: Mágia
Ár: 2000 váltó
Felhasználás: Akarat alapú
Leírás: Az emberek gyorsan tudnak szorult helyzetben megfelelő döntést hozni. 3. szinttől ezen adottságuknak hála egy választott kör alatt kétszer is képesek cselekedni.

Név: Kyrie (Uram irgalmazz)
Típus: Mágia
Erősség: IIa.
Ár: 2500 váltó
Felhasználás: Szövetség alapú
Leírás: Az inkvizítort megóvja Isten az ellenfeleitől, ezt a képességet aktiválva a következő támadás biztosan elkerüli.

Név: Lefegyverzés
Típus: Bűbáj
Erősség: III.
Felhasználás: Mágiamentes
Szükséges: Kard, Buzogány, Fejsze, Szálfegyver
Leírás: A használó egy erőteljes csapással kiüti ellenfele kezéből a fegyverét vagy pajzsát.


_________________
"Amikor Matheus inkább mágiapontokat költ, mert a világért sem viselkedne normális emberként."
- Lance Kalver

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.