"A történelem nagy eseményeiről a Krónikák állítják a legtöbbet és a legszínesebbet, de a sírok és az összetört szívek a legigazabbat és legpontosabbat. Minden esetre, nevezz romantikusnak, de én jobban szeretem a meséket, a legendákat, a szájról-szájra adott történetet. Tudod miért, Darion?"
"Nem, felség. Miért?"
"Mert valakitől származnak, aki ott volt. Torzultak és színesek, de ott van bennük az igazság magja. És ez a mag adja meg a valódi eseményt, ami nem csak számok, ami nem csak néhány név."
"Igaza van, felség. Habár, ha megbocsát, tényleg kissé romantikus."
"Talán. Mond csak, Darion, mit fognak mondani a mesék erről a háborúról? A mi háborúnkról?"
"Sajnos ezt még a királyság főírnoka sem tudhatja, felség. Csak a múltat látom, a jövőt nem."
"Én sejtem. Azt, hogy értelmetlen volt."
Jelentkezési határidő: Január 2.
"Nem, felség. Miért?"
"Mert valakitől származnak, aki ott volt. Torzultak és színesek, de ott van bennük az igazság magja. És ez a mag adja meg a valódi eseményt, ami nem csak számok, ami nem csak néhány név."
"Igaza van, felség. Habár, ha megbocsát, tényleg kissé romantikus."
"Talán. Mond csak, Darion, mit fognak mondani a mesék erről a háborúról? A mi háborúnkról?"
"Sajnos ezt még a királyság főírnoka sem tudhatja, felség. Csak a múltat látom, a jövőt nem."
"Én sejtem. Azt, hogy értelmetlen volt."
Jelentkezési határidő: Január 2.