Elatha. Hosszú ideje itt tartózkodtam, kisebb-nagyobb megszakításokkal a legénybúcsú óta. Persze, párszor elhagytam Mistwood-ot, hogy információkat szerezzek és hogy kicsit kitomboljam magam. Az egyik ilyen út során szereztem meg Dracon-t is. De a lényeg, hogy már hosszú ideje itt tartózkodtam, hogy egy kicsit össze szedjem magam mind testileg, mind lelkileg. Az itt töltött időm azonban sajnos így is eléggé rázósra sikerült, volt benne akció bőven és valahogy úgy éreztem, hogy nemsokára ismét útra kell kelnem, hosszabb időre itt hagyni a népemet - már ha nevezhetném őket annak, hisz sosem gondoltam rájuk így, hiába egy színű a bőrünk többé kevésbé - hogy újabb kalandokba vessem magamat. Úgy terveztem, hogy maximum még egy hetet maradok itt és ha nem történik menet közben semmi sem, akkor el tudom intézni az itteni dolgaimat, elbúcsúzni a hercegi pártól és talán Sharlotte-tól, hisz ki tudja, mikor vet újra ide engem a sors. Aztán megláttam Armin-t, amin épp az egyik fa tövében elhelyezett padon ücsörög egyedül. Körbenéztem, egy testőrt se láttam a közelben, valószínűleg megint elzavarta őket. Már innen távolról is látszott, hogy valami aggasztja őt, de ez se volt tőle szokatlan mostanában. A szemöldökömet ráncoltam. Végül is, akár most is elbúcsúzhatok tőle, ki tudja, hogy a következő napok mennyire lesznek sűrűek s mivel nem vagyunk messze a Névtelenek Házától, akár Sárihoz is beugorhatok menet közben, aztán Lory-t az utolsó napra hagyom. Így aztán a pad felé veszem az utamat, és lehuppanok mellé, anélkül, hogy engedélyt kértem volna tőle. Hisz, elvileg, ez egy közpark, nem igaz? Ha nem akarná, hogy bárki is mellé üljön, akkor elterülne a padon, hogy még csak esélyünk se legyen. Így viszont elég sok hely volt mellette, szinte kívánta, hogy valaki elfoglalja. Mondjuk én...
- Üdv, Armin hereg. Mi veti magát erre felé, ezen a szép napot?
Na itt ütközik ki az első furcsaság tőlem. Rendes nevén szólítom és még rangot is adok neki? Felettébb különös tőlem, biza. Látszik, hogy a Mistwood-i levegő kezdi elrontani a természetes sármomat és tiszteletlenségemet. Minél előbb takarodnom kell innen, különben még a végén Arrmax sleppjéhez csapódok és ott fogok tolongani a háta mögött, mint valami éhes keselyű, a bukását várva. Vagy csak pitizni fogok neki. Cynewulf, a pitiző farkas. Na ez milyen hülyeség lenne már, nem igaz? Lehet, hogy nem várok egy hetet. Elbúcsúzok tőle, átrohanok Sárihoz és Lórihoz, aztán pápá Elatha, pápá Mistwood....és talán üdvözlöm az új kalandokat. Vér. Pengék csattogása. Bor. Nők. Kiömlő belsőségek. A kardok tánca. Életek elmúlása. A vér pezsgése. Ez már hiányzott nagyon is. Valami megmozdul a periférikus látómezőmben és oda kapom a fejem, de csak Dracon az, aki eddig valami sikátorban húzta meg magát. Az Ő ízlésének túl nagy volt a tömeg a közelben és egy kicsit talán mint ha tartott is volna Armin-tól, akivel eddig még nem találkozott, bár érdekes módon a pad alját nézegette és nem a rajta ülőket. Oda akarna elbújni? Gyáva rohadék...
- Találkoztál már vele? Ha jól emlékszem, még nem...
Bökök állammal a sárkánygyík felé, aki ekkor már a párosunk előtt ücsörgött hátsó lábain, és vagy a mancsait nyalogatta, vagy éppen megint pofákat vágott és grimaszolgatott, ahogy arra mostanában rákapott és szinte vigyorgott, ahogy őhercegségére nézett. Ez a dög kezd ugyanolyan hülye lenni, mint én, ami azért eléggé aggasztó volt...Armin csak fanyarul elmosolyodott a látványra, szemében vegyes érzelmek táncoltak.
- Ha jól emlékszem, Te pedig vele nem találkoztál.
Szólal meg végül rövid hallgatás után és a padon való kopogtatására előbújik alóla egy kiskutya. Tehát ezért nézegette annyira Draci a pad alját. Én meg, a menő bérgyilkos, akinek a tekintetét és figyelmét nem kerülheti el semmi sem, észre se vettem. Azt hiszem, hogy kicsit több önfegyelmet kéne tanúsítanom és jobban figyelnem mind a környezetemre, mind Dracon reakcióira. De a gondolatokat hamar elhessegettem és a kutya felé nyúltam, hogy megsimogassam.
- Aranyos kis kutyuska.
Kotyogom közbe, miközben a kutyus feje felé nyúlok. Az nem húzódik el tőlem, bár mint ha egy kicsit meg lenne szeppenve. Az útitársam megmozdult és én felé néztem. A rohadék szemében mint ha egy pillanatra valami felvillant volna, miközben Angus-t nézegette. Talán féltékenység? Ajj, drága fiam, nem kell annak lenned, nem csalnálak meg téged egy kölyök kutyával. Számomra mindig is Te leszel az első számú állatkám...De azért egy kicsit megmosolyogtatott Fehér Szellem viselkedése. Most már tudom, hogy mivel lehet Őt büntetni, ha netán úgy adódnának a dolgok.
- Ne félj Angus, nem esz meg senki.
- Nyugi, Draci aranyos...amikor az akar lenni.
Erősítem meg Armin szavait, amire Dracon csak prüszköl egyet. Nem tudom, hogy ez most egyetértésének jele, vagy a megvetésé, de nem volt időm ezen gondolkozni, Arrcy folytatta tovább és végre választ adott arra a kérdésre, ami engem is érdekelt volna. Tán elfogyott a bor az egész városban? Megint valami vagy valaki fenyegette őket? Házaspári veszekedés?
- Hogy mi hozott ide? A fejem, ami nehezebb, mint szokott lenni.
~ Ja, csúnya dolog a másnaposság, cimbora...~
- És most éppen miért nehéz a fejed? Nekem is szokott ilyen lenni, de általában akkor, amikor valami nagyon nyugtalanít engem, vagy túl sok probléma szokott felhalmozódni. Tudod, hogy szoktam "kiüríteni" az elmémet? Valakit nagyon csúnyán kinyí...izé, megölelek. Nagyon szorosan.
Javítom ki magam az utolsó pillanatban. Az egy tény, hogy tudja, milyen mesterséget űzök és hogy nem vagyok éppenséggel szívbajos...na meg az egyik legbizalmasabb tanácsadója és bérgyilkos, ettől független nem kell ezt lépten-nyomon felemlegetni és hadd higgye azt életében legalább egyszer, hogy néha még normális is tudok lenni. Ritkán. Igen csak ritkán. Tényleg, mikor voltam utoljára normális? Fene se emlékszik már rá...
- Hallottál arról, mi zajlik a vámpíroknál? - na erre a visszakérdezésre mondjuk pont nem számítottam.
- Vérgőzös bulikat rendeznek és egymás nyakát szipolyozzák? Bevallom, kicsit beindította a fantáziámat. Milyen lehet velük egy kis...
~ ...vad orgia? Vajon túlélném azt? Vagy aszott hullaként folytatnám tovább a pályafutásomat?~
- ...mindegy, hagyjuk, ezt nem veled kéne megbeszélnem. De ha nem erre gondoltál, akkor fogalmam sincs. Várj. Kitalálom. Vegetáriánusok lettek?
Próbáltam felvágni valami flancos szóval, amit mostanában hallottam, bár a lényegét még mindig nem értettem. Elvileg ezek a vegetáló izék csak növényeket esznek és semmi húst...mint a nyulak, vagy más állatkák. De akkor ezek a szerencsétlenek megeszik a kajám kajáját, ami viszont annyira nem lenne túl jó ötlet. Meg amúgy is, mi a bajuk a hússal? Az teljesen természetes és szükséges dolog. S vajon ha vegetálók, akkor más fajta húst is elvetnek? Hogy is fogalmaznak a keresztények? Cölöpbátyust fogadtak? Nem, nem ez az a szó...valami cöl...cölibátus, ja, meg van. Elég hülye szó, meg kell hagyni.
- Ami biztos, hogy lebegnek a tornyaik. Legalábbis néhány, ráadásul a vámpírok végérvényesen és korlát nélkül lebegnek, ami pletyka, az az, hogy az ehhez szükséges erőt egy Mélységitől szerzik.
~ Nesze neked hülye gyerek, kellett kérdezősködnöd...~
Az utolsó részre felkapom a fejemet. Amúgy is eléggé merész egy történet volt. Lebegő tornyok? Azt meg hogy a fenébe? És legfőképpen, miért? Ennyire felvágósak még ők sem lehetnek. Persze, nehezebb lenne őket megtámadni, ez tény és való, de egyben túlságosan is feltűnő. Azonban a pletyka része az, ami kiakasztott. Esküszöm, ezek a hülye barmok mindenhol felbukkannak mostanában. Nem tudnának egy kicsit pihengetni, mondjuk úgy...örökre? Amikor megszólalok, a hangom komor, és dühtől átitatott. Nem is tudom amúgy, hogy miért haragszok annyira ezekre a dögökre azon kívül, hogy csúnya dolgokat művelnek. De én is szoktam. Csak kisebb mértékben. Ők viszont túlzásba viszik az egészet, és ha hagyjuk, akkor csak még jobban el fognak szenvtelenedni, amiből rohadt nagy zűrök lehetnének.
- Várj...lepaktáltak a Mélységiekkel? Vagy megcsapolják az erejüket?
- Jó kérdés. Szerintem az utóbbi, bár erre még nincs bizonyíték. Arra sem, hogy tényleg ezzel érték-e el, amit sikerült nekik.
~ Még ha csak megcsapolják az erejüket, az a kisebbik rossz, hisz akkor legalább tudnánk, hogy ezek a dögök se annyira hatalmasak és sebezhetetlenek, mint ahogy hallottam róluk az utóbbi időben. De ha lepaktáltak velük, akkor csak tovább erősítik ezeket a dögöket. Hold Anya add ,hogy csak kihasználják őket és nem szövetkeztek velük. Kérlek...~
- És mi Mistwood hercegének álláspontja? Tesz valamit...vagy hagyja ezt a ...förtelmet tovább folytatódni?
- A herceg épp készül kettészakadni. Láttad a rengeteg építkezést, ami mostanában kezdődött? A felbérelt építészek jó része Blutstern, és a vámpírok amúgy is sorstárasaink az Átokban. Kitagadottak, ahogy mi vagyunk. Azonban az, amit kérnek tőlem, már túl megy a jó kapcsolaton.
Na igen, tény és való, hogy Ők is Átkozottak, azonban ez nem feltétlenül tesz minket szövetségesekké. Persze, szánhatjuk őket, láthatjuk bennük önmagunk leképzését, azonban ennyi az egész. Bár ezerszer választanám inkább a vámpírokat, mint az embereket, vagy akár csak a tündéket is - pár kivételtől eltekintve - de azért mindennek van egy határa.
- Mit is kérnek pontosabban? Bár...gondolom, túl sok választásod nincsen. Van pár tornyuk itt, Mistwood-ban is, és ha az a bizonyos herceg megtagadja a kérésüket, akár háború is lehet belőle, így túl sok manőverezési lehetősége nincs, ha jól látom.
- Jól látod. Azt kérik, hogy katonai támogatást nyújtsak nekik az ellenségesen fellépő emberek ellen. És nem az itteni tornyaikhoz - az összeshez. Természetesen ezt nem vállalhatom, azonban a tartózkodásom nem elég nekik. De ez nem a Te gondod.
Arcán szomorkás mosoly jelenik meg, és Angus megérzi gazdája hangulatváltozását, közelebb bújik hozzá, hogy jelenlétével nyugtassa meg őt. Igaz, nem az én dolgom, már mint Elatha és Mistwood sorsa. Sosem voltam hazafi, se élharcos. Azonban még mindig jobb egy egységes, és épen maradt erdőbe visszatérni és megpihentetni magam, mint egy háború sújtotta területre. S ha még Mistwood nem is az én dolgom, Armin és Lory és Sharlotte már az, s azt ne mondja rólam senki sem, hogy a barátaimat bajban hagyom. Nem, egészen addig, míg tenni tudok valamit, ez nem fog megváltozni. Lehet, hogy öregségemre ellágyulok és elpuhulok, azonban mindenki félreérti, aki mást állít: a szeretet és a barátság nem gyengeség, hanem egy erő, amiből meríthetünk. Egy nemes ügy, amiért még az ilyen elcseszett alakok, mint én is, ragaszkodhatunk. Mit ér a bosszú, amikor nem old meg semmit? Mit ér a gyilkosság, ha csak a pénzért teszed vagy a hatalomért? A hatalom és az arany nem melegíti az ágyadat és a szívedet. De a barátokért érdemes élni, hisz nélkülük csak egy megkeseredett és csalódott alak lennék, aki mindent és mindenkit utál. Pont, mint Aelfsige. Nem akarok Ő lenni...
- Majd kitalálok valamit... -szakítja meg Armin bús hangja a merengésemet.
Megrázom a fejem, próbálok visszarázódni a jelenbe. A barátom - tessék, kimondtam! - arcát tanulmányozom, miközben a mellkasom összeszorult egy kicsit az aggódástól. Ideje mindent megtudnom, hogy eldönthessem, hogyan segíthetném őt a legjobban, még ha nem is értene egyet a módszereimmel. De meg kell próbálnom.
- Mi alapon várják el tőled azt, hogy katonai támogatást nyújtsál nekik? Tény és való, hogy mindketten Átkozottak vagyunk, ez csudi jó, azonban ez nyílt háborúhoz vezetne Mistwood és az emberi királyságok ellen, és nem tudom, hogy mondjuk a tündék hogy viszonyulnak az egészhez. Ha őket is sikerülni meggyőzniük az embereknek, akkor ha a vámpírokkal szövetkeznénk, lényegében két tűz közé szorulnánk és nem tudom, hogy mennyire számíthatnánk a vámpírok segítségére, akik ezek szerint az egekben repkednek és onnan nézhetik végig az egészet. Hogyan támadnák meg a tornyaikat az emberek? Elég nehezen...de ha ránk támadnak az emberi királyságok és a tündék is, csúnya vereséget szenvednénk, de legalább őket legyengítenénk és akkor jöhetnek a vámpírok. Amint én itt látok, az egy újabb, hatalmas háború kezdete, ha megadod nekik azt, amit kérnek.
Kezeimet a lábamon nyugtatom és az arcomat megtámasztom összekulcsolt kezeimmel. Szórakozottan figyelem, ahogy Dracon Armin-ék kutyáját figyeli, pontosabban annak a farkát, ahogy egy macska nézné az egeret, mielőtt ráugrana, hogy levadássza azt. Ahogy egy vadász nézi a zsákmányát. De miért van az az érzésem, hogy ez nagyban is érvényes? Mi van, ha Angus farka a selfeket szimbolizálja, míg Dracon a minket körülvevő fenyegetés? Inkább lábfejemmel megrugdosom kicsit a dögöt, mielőtt még tényleg rátámadna a kutyára és vér folyna. Nem kéne annak bekövetkeznie...egy újabb háború. Baszki, nem volt elég már eddig is? Mi a franc baiuk van a vámpíroknak?
- Tudod, hogy nekem sincs választásom...nem hagyhatom, hogy ezt megtegyék a vámpírok. A diplomácia soha sem az én kenyerem volt. És az, hogy most már a Mélységiek is valahogy belekapcsolódtak az ügybe, tényleg nincs más választásom. Meg kell akadályoznom, még ha belehalok is...s van egy olyan érzésem, hogy a szavak itt már nem érnek semmit. Elhatározták magukat és diplomáciával itt aztán lószart sem fogunk elérni. Majd csak akkor döbbennek rá tetteik következményére, amikor fél Veronia ellenük fordul.
Az arcom merengő, amibe némi keserűség és szomorúság is vegyül. Tényleg nincs más választásom. Nem akarom megint az ügyeletes jófiút játszani, de van, amikor nekünk kell cselekedni. "Egy kis rossz a nagyobb jó érdekében." Tartja a mondás, vagy legalábbis valami hasonló. Nem, tényleg nem sorolnám magamat a jó fiúk közé, hisz az én módszereimtől mások elhánynák magukat...de nem is vagyok gonosz, és azt meg főleg nem akarom, hogy háború legyen. Az csak árt az üzletnek...Armin hangjára felnézek és meglátom, ahogy meredten néz engem. Mi van, valami rosszat mondtam?
- Egyedül?
- Ha kell, akkor egyedül. De szerinte nem én vagyok az egyedüli, aki hasonlóan vélekedik ezzel az egésszel kapcsolatban. Csak meg kell találnom a megfelelő egyéneket. És Dracon még mindig itt van nekem, ha mást nem is találok. Nem nézhetem tétlenül, hogy ezt tegyék. És nehogy félreérts, itt nem én vagyok a jófiú... -adok hangot a belső gondolataimnak és tisztázom a beállítottságomat. - csak, tudod, hogy van ez? Ha most mindenkit kinyírnak ezek a barmok, vagy mi is a szándékuk, akkor mi marad nekem? Meg kell őket állítanom, különben nem lesz, akit ÉN kinyírjak és az nagyon nem buli...
- Tegyél, amit akarsz, Cyne, nem foglak paranccsal leállítani. De csak is kizárólag magad nevében cselekszel és egyedül viseled a következményeit. Nem lesz ott egy herceg és a népe, hogy védje a hátadat, ha balul sül el és a vámpírok háborúval fenyegetnek minket.
~ Hidd el, cimbora, hogy nem ez lesz az első eset, amikor csak magamra számíthatok. Egyedül a világ ellen...ez már inkább illik hozzám, nem igaz?~
Attól független kicsit szomorkásan nézek magam elé és simogatom lassan Dracon fejét, aki szintúgy közelebb húzódik hozzám és mint ha dorombolna, vagy mit csinálna. A sárkánygyík mellkasa rezeg, megnyugtatóan. Ő legalább biztosít arról, hogy bármi is lesz, Ő mindig mellettem fog állni, amiért hálás vagyok. Persze, megértem Armin álláspontját, neki egy egész nemzetről kell gondoskodnia...
- Nem a sötét elfek nevében fogok cselekedni és rád se fogok hivatkozni. Nem akarom azt, hogy a háború hullámai átcsapjanak Köderdő felett, de ha a vámpírok tovább folytatják ezt, akkor az emberek előbb-utóbb támadni fognak és az útjuk rajtunk keresztül fog vezetni. Ha nem sikerül meggyőzni a vámpírokat arról, hogy tegyenek le a tervükről, akkor ez elkerülhetetlen lesz, az én meglátásom szerint, vagy netán tévedek? És előbb-utóbb neked is állást kell foglalnod az ügyben, nem húzhatod a válaszadást a végsőkig. Ha nem állítjuk meg ezt a veszedelmet, akkor itt mindenképp háború lesz, nem igaz?
- Állást foglaltam. Kimaradok.
A hangja hűvös volt, mint ha haragudna rám. Akkor most mi van? Azért, mert egyikünknek sincs más választása, vége lenne a frissen szerzett barátságunknak? Tudhatná, hogy amióta megismertem, mellette álltam és nem okolhat azért, hogy úgy segítek, ahogy én tudok. Nem vagyok diplomata, se követ. Nem értek mások meggyőzéséhez, maximum a megöléséhez. Azonban, ha ez az ára annak, hogy megmentsem azt a makacs fejét...ha meg is utál érte, ha többé nem látom őket, de legalább tudom, hogy Elatha biztonságban van és vele együtt Ő is és Lóri is és a többiek. Ezt az árat pedig örömmel megfizetem, még ha a lelkem és a szívem is szakad belé. Hisz, végül is, semmi sem tarthat örökké, nem igaz?
- Tégy, ahogyan jónak látsz.
~ Azt teszem, barátom, mindig is azt tettem...csak ne lenne ilyen fájdalmas és elkeserítő. Csak ne érezném a csalódottságot a hangodban. Ez jobban elgyengít, mint ahogy azt Te gondolnád...~
- És mi van, hogy ha előbb-utóbb nem lesz választásod? -kérdeztem tőle kétségbeesetten. - Ha követelni fogják, hogy foglalj állást valamelyik fél mellett? nem akarom megmásítani a döntésedet, örülök, hogy kimaradsz belőle, a hazánk érdekében, de szeretném minél jobban átlátni a helyzetet.
- Megvédem Köd-erdőt. Nem fogok még egyszer hadba menni senkiért, csak magamért. Ha elém jönnek, hogy válasszak, elzavarom mindkettőt, még ha egyszerre is törnek rám.
- Remélem, hogy sikerrel jársz.
~ Jobban, mint hinnéd.~
- Nem akarok háborút. Sosem tekintettem Köd-erdőt igazán a hazámnak, túl sokáig voltam távol és folyton vándorolni fogok...
~ Leginkább a múltam elől menekülök.~
-...de akkor is, a testvéreim vagytok, a sorstársaim és nem akarom, hogy bárkinek is baja essék.
~ A többiek felőlem meghalhatnak, de Ti nem.~
- Apropó, minden vámpír benne van a buliban, vagy vannak, akik szerint ez az egész nem túl jó ötlet?
- Hogyne lennének. A Nebeltrumok. A Neulanderek. A Schwarzritterek. Ezekről tudok. Ők ellenzik.
- Lehetséges szövetségesek? - merengek félhangosan, miközben Dracon fejét simogatom öntudatlanul. - De nem tudom, hogy kezdjek neki ehhez az egészhez. Hogyan fogok tényleges szövetségeseket találni. De ez meg legyen az én dolgom. És az egészet úgy kell intéznem, hoy még véletlenül se kössenek össze egész Köd-erdővel. Trükkös. Bocs Armin, nem akartam a fejedet tovább fájdítani. Remélem, hogy ez nem áll a barátságunk útjába...
- Dehogy fog. Az alkohol majd kilúgozza ezt a beszélgetést mindkettőnkből.
A találkozásunk óta először mosolyodik el, bár valószínűleg inkább erőltetett volt, semmint őszinte. De jó volt látni, hogy legalább próbálkozik. Jó volt egy kis megerősítést kapni tőle.
- Alkohol? Én nem szoktam alkoholt inni! Minek nézel te engem...?
Lopva Dracon felé pillantok, aki érdeklődve néz engem, és fintorog, mint ha értené, hogy miről van szó.
- A kis szemét, ha meglátja, hogy alkoholt iszok, tuti, hogy megtámad engem. Egyszer csúnyán leitattam, azóta még a szagától is menekül. De most őszintén szólva, Te nem tetted volna meg a helyemben? Ki látott már valaha is részeg sárkánygyíkot? Én legalább elmondhatom magamról, hogy igen is, láttam és rohadt vicces volt.
Emlékeztem fel az estét és egy kicsit el is mosolyodtam. Egyszer még úgy is le fogom itatni ezt a szemetet, még ha nem is akarja. Talán egyszer meg is fogja kedvelni. Nem, inkább nem. Akkor meg nekem jutna kevesebb belőle. Le kell szoktatnom a piáról. Dracon, ha csak egyszer is piás üveggel mersz szemezni, esküszöm, hogy a tollaidból párnát csinálok magamnak, a bőrödből pedig olyan kabátot rittyentek magamnak, amit mindenki megirigyelne. Na jó, egy egész kabátot nem adsz ki, de mondjuk egy ágyékkötő? Akkor legalább már két gyík lenne egy helyen...De ennyi "mókázás elég volt, ideje komolyra fordítani a szót.
- Majd átadod az üdvözletem Lórinak? Nem hinném, hogy találkozni fogok vele...és...
Kicsit megcsukló hanggal fordultam el beszélgető társamtól és helyette inkább a tömeget fürkésztem. Annyian mászkáltak itt, tudatlanul és boldogul. Boldogak a tudatlanságuk miatt, hogy nem tudják, milyen veszélyek gyülekeznek a látóhatár szélén. Gondtalanok. Bár csak én is az lehetnék. Bár csak ne nyomná a vállamat ezernyi kinyilatkoztatás súlya. Bár csak ne lennének barátaim, akkor minden sokkal, de sokkal könnyebb lenne. Vajon hiányoznék nekik? A mellkasom szaggatottan emelkedett meg, ahogy a kínokat igyekeztem magamba fojtani.
- Ha nem térek vissza... -kezdtem bele ismét, talán most ki tudom mondani.- Ugyan már, miért ne térnék vissza? Cyne vagyok, a leghülyébb és legőrültebb selfek egyike. Mi aggódni valóm van? Csak egy laza kirándulás lesz, menet közben megmentem az egész világot és minden nő a lábam elé fog térdelni, hogy istenítsenek engem. Ugyan, mi baj történhetne?
A hangomba próbáltam bizakodást vegyíteni, azonban nem éreztem magamban elég erőt ahhoz, hogy ez sikerüljön. Tényleg nem túl sok esélyem volt arra, hogy innen visszatérjek. De ha meg teljesen belegubózok ebbe a gondolatba, abba meg bele is őrülhetek. Jobban, mint most. Az meg senkinek se lenne a kedvére...de legalább minden haragomat és őrültségemet a vámpírokra és a mögöttük meghúzódó erőre vetíthetném. Talán lehet, hogy még is csak jobb lenne, ha teljes őrületnek adnám át magam. Ha Shea-va válnék. Éreztem, hogy a mocsok bennem ennek a gondolatnak igen csak megörült, aztán visszakushadt. Vár. Tartogatja a erejét. Reménykedik.
- De tudd, hogy megtiszteltetés hogy megismerhettelek téged és Loryt, és vigyázzatok egymásra.
- Ne búcsúzkodj. Ha nem jössz vissza, Sharlotte szétrúgja a hercegi hátsóm.
Felálltam a padról és visszaintettem Armin-nak. Ideje elbattyognom a házikómba, hogy össze szedjem a felszerelésemet és útnak induljak. Valamerre. Még én se tudom, hogy merre. Az utam a tömegen keresztül vezetett. Néhány alakot félre löktem, vagy éppenséggel beléjük szaladtam, amikor a gondolataimba merültem, azonban ezeket fel se vettem. Azonban a selfek nagy része félrehúzódott tőlem, vagy is leginkább Dracon elől, akit még mindig nem szoktak meg és páran tartottak tőlem. Épp befordultam volna az egyik sarkon, amikor ismerős alak jelent meg mellettem, aki mint ha a tetőkről ugrott volna le elém. Meglepetten néztem rá a karcsú és halálos bérgyilkosnőre.
- Cynewulf! -biccentett Sharlotte felém.
- Szép kis trükk. Mindig a tetőkön szoktál közlekedni, Sharlotte? Én is üdvözöllek téged halálosan gyönyörű kolléganő. Mi járatban erre felé?
- Láttad milyen állapotban van Armin?
- Éppen tőle jöttem. Volt egy érdekes beszélgetésünk. Igen csak mélysé...mélyre szántó volt, nekem elhiheted.
Ezt a pillanatot választotta ki Dracon ahhoz, hogy Sharlotte-hoz totyogjon. A szokásává vállt, hogy minden nőt megszagoljon és ha kell ,vagy szükségét érzi, akkor rátámadjon. Ijedten kaptam utána, azonban elkéstem...és nem tudtam megakadályozni, hogy megnyalogassa a nő térdét. Egy kicsit megnyugodtam. Legalább nem szárnyalta úgy körbe őt, mint egy másik nővel tette, egy innen távoli vidéken. Mostanában egyre elfogadóbban viselkedett másokkal. Talán kezdene megjavulni? Kötve hiszem. Valamit tervez ez a rohadék...
- Legalább Draci elfogadott téged....érdekes...nem sok nővel teszi ezt. Tetszel neki. -mosolyogtam Sárira.
- Aranyos.
Sharlotte arcán egy igen csak ritka kincs jelent meg: a mosolya. Eddig csak nagyon ritkán láttam őt és még mindig meglepett, hogy ettől mennyire szebb lesz az arca. Szemében gyermeki jókedv csillogott, ahogy megcirógatta a sárkánygyík fejét. Dracon élvezte az extra törődést és még kicsit közelebb is húzódott. Végül a nő felpillantott Dracon-ról és egyenesen rám nézett.
- De komolyra fordítva a szót, Te is tudod, hogy egyetlen módon lehet véget vetni a dilemmájának. Ha semmissé tesszük a problémát, mielőtt elkezdődne.
- Én is valahogy ezen a nézőpontot vagyok. Tudod, hogy mi aggasztja őt?
- Tudom. És azt is tudom, hogyan lehetne megoldani. Ki kell iktatnunk azt a vámpírt, akinek sikerült a Mélységi erejét megcsapolni.
- Akkor legalább Te egyet értesz velem. Nem mintha Armin-nak túl sok választása lenne. Ha állást foglal, háború tör ránk. Veszélyes vállalkozás lesz, neki menni a vámpíroknak...egy egész hadseregnek. Szövetségeseket kell találnom. Te sok információt hallasz munkád során, talán tudnál segíteni. Most minden segítség jól jön...még ha a visszatérésnek nincs is túl sok esélye. Veszélyes darázsfészekbe készülök épp belenyúlni...
- Én nem tudok elmenni, de nem Te vagy az egyetlen, akik a vámpírok ellen szervezkedik. Keresd meg a többieket.
- De hol találom őket, ez itt a nagy kérdés? Vakon induljak neki Veronia-nak? Kérdezősködjek körbe az alvilágban? A francnak kellett ezeknek a hülyéknek ilyet csinálniuk? Tuti azért, hogy az én fejemet fájdítsák. Hülye vámpírok...
- Dornburg felé mennek. Ott lesz az első döntőpont. Szerintem úgy jársz legjobban, ha Te is arra mész.
- Dornburg hát -bólintottam a nő felé. - Legalább van egy kiinduló ponton...ami lényegében, még is, hol a francban van?
Tanácstalanul nézegettem körbe, mint ha lenne egy útjelző tábla, amire ki van írva, hogy merre is található az a bizonyos hely, és milyen távol is van innen. Azonban semmi ilyesmit nem láttam. Csalódottan vontam meg a vállamat.
- Ha visszatérek, remélem, hogy jobb véleménnyel leszel rólam. Ha nem, akkor meg légyszi, ne rúgd szét Armin seggét...valamiért aggódik amiatt, nem tudom, hogy miért. Vagy is de, kicsit rúgdosd meg, hadd röhögjek legalább egy jót a Túlvilágon.
- Visszajössz. Nem vagy az a fajta, aki meghal.
Már épp köszönetet mondtam volna neki, amikor egy hátraszaltó...és puff, eltűnt. Kicsit meglepődtem, sőt, nem is kicsit. Jó kis trükk, azt meg kell hagyni. Egyszer nekem is meg kéne tanulni, nem igaz?
- Ja, a Bor és a Menő Szövegek Istene nem halhat meg, ez tény és való...Unalmas lenne nélkülem az élet, nem igaz, Dracon?
Megpaskolgatom a kis dög fejét, aki viszont úgy néz rám, mint egy őrültre szokás. Én meg szintúgy furcsálkodva nézek rá. Nem értem, hogy mi a baja. Teljesen normális voltam. Nem dünnyögtem és énekeltem gyermeteg dalokat és még véletlenül se nyúltam az éjgyilokom után, hogy kinyírjam ezt a mocskot. Nem értem a reakcióját. Értelmes tekintetében értetlenkedés csillant. Hát igen, drága barátom, nehéz kiismerni a selfeket, engem meg főleg, de ehhez már hozzászokhattál volna.
- Mocskos dögje...na induljunk Dornburg felé. Csak előtte még egy gyors látogatás a rejtekhelyemen. Azt hiszem, ez komolyabb előkészületeket igényel...
Ott álltam hát a házikómban, ahova felhalmoztam azokat a dolgokat, amiket az utazásom alatt szedtem össze. A lak távol volt mindentől és mindenkitől, kint Elatha-n kívül is, a mocsárban. Magányos volt és elhagyatott, de legalább nehezen megközelíthető helyen. Sokáig elhagyatott volt, amikor rátaláltam a hosszú Mistwood-i tartózkodásom alatt. Most igénybe vettem, kitakarítottam és kicsit átalakítottam. Nem volt otthonos, se kényelmes, de kezdetnek megtette. Az ajtóra már felszereltem a zárat, amit még régebben vettem, és most elfordítottam benne a kulcsot, hogy ne zavarjanak meg, bár erre kevés esélyt láttam. Aztán lehajoltam a földre és kipattintottam az egyik fellazult deszkát és még utána párat eltávolítottam, mire ki tudtam emelni a házilag barkácsolt ládikót. Majdnem megszakadtam az erőlködéstől, mire kiemeltem, de végül is, a láda ott pihent már az ágyam mellett. Dracon kényelmesen helyezkedett el, bevackolta magát pár szétdobált ruha közé és látszott rajta, hogy mindjárt elalszik. Szórakozottam dobtam neki egy darab nyers húst az asztalról, hadd csámcsogjon el rajta, majd elkezdtem a földre kipakolni a cuccaimat, hogy kiszortírozzam, még is, mire lesz majd szükségem? Tekintetem végig szaladt a felszerelési tárgyaimon, majd első sorban a fémdobozért nyúltam, amire már rá volt szerelve a zár.
Kinyitottam a dobozt, majd közelebb húztam magamhoz pár rongyot. Viszonylag nagy volt, hogy bőven férjen el benne dolog és mély. Ennek megfelelően azért meg volt a maga súlya, de semmi olyasmi, amit nem lehetett elviselni. Egy egyszerű fadobozból kiemeltem a főzeteket, amiket még előző nap főztem le unalmamban és hogy felfrissítsem az alkímia tudásomat. Minden egyes üvegcsét gondosan rongyokba csomagoltam, hogy ne koccanjanak össze és ne törjenek össze, majd beraktam őket a fémdobozba. Elfordítottam a zárban a kulcsot és azt a mellényem egyik szűk zsebébe rejtettem, ahonnan csak nem fog kiesni. Felegyenesedtem a földről, hogy jobban átlássam a káoszt. Felkaptam a földről a rugós pengét, majd a jobb alsó lábszáramra erősítettem azt pár bőrszíjjal, hogy alkalom adtán könnyen elő tudjam venni, de ne essen le azért minden mozdulatnál. Ekkor már rajtam volt a jól bejáratott, régi fehér ingem, amit afajta szerencsehozó ruhadarabként fogtam fel. Mivel eléggé meleg volt már itt, a sálat leakasztottam a nyakamból és a táskába süllyesztettem, majd utána beraktam a fémdobozt is.
Tekintetem megakadt azon a furcsa, sötétített üveges szemüvegen, ami minden bizonnyal egy mérnök keze munkáját dícséri. Felhúztam a szememre. Minden sötétebb lett egy picit, de erre szükségem lesz az utazásaim során, legalább az átkozott Nap ereje nem fog engem elgyengíteni. Bár csak már előtte is meg lett volna nekem ez a tárgy...de mindegy, az a lényeg, hogy most nálam van. Aztán szeretetteljesen simítottam végig a tükrön, ami már párszor jó szolgálatot tett nekem és a világ összes kincséért se válnék meg tőle. Egy bőrtokba süllyesztettem, majd végül a mellényem belső zsebében landolt. Nem tudhattam, hogy kikkel fog összehozni a sors, de nem bíztam a véletlenre semmit sem. Ujjaimat végig simítottam az amuletten, kezem egy kicsit elidőzött a finoman megmunkált láncon és persze a hatalmát rejtő ékkövön. Igen, rá is szükségem lehet...ha más nem, legalább nem kell váltót költenem örömlányokra. Egyik kezek gyűrűsujján már ott volt a jól bejáratott tökös gyűrűm, a másikon a kis vámpírleánytól vásárolt gyűrű volt, ami elvileg eltárol egy bizonyos varázspraktikát. Egyelőre még nem használtam fel erre a célra, de legalább jól mutatott és ki tudja, hogy mikor lehet rá szükségem? Egy ideig elgondolkoztam azon, hogy a békítő harangot magammal vigyem-e vagy sem, aztán megvontam a vállamat. Kis helyet foglal el, és végül is, meneküléskor tökéletesen használható. A zsák egyik kisebb zsebébe süllyesztettem. Felkapva a földről Vengeance-t, az alig használt kardomat, megforgattam párszor a kezemben. Nehezebb volt, mint az éjgyilok,főleg úgy, hogy a használatát még mindig nem nagyon sajátítottam el, de nem baj, ha jól felkészülök. A kard markolatára felfűztem az ékkővel diszített láncot. A mellette talált leírás szerint, ha jogosan ölök, visszatölt némit az erőmből. Hát, most pedig igazságosan fogok ölni, az egyszer biztos.
Aztán felvettem az utolsó tárgyakat a földről. A távcsövet hozzákötöttem a táskám oldalához, ahol már előzőlegesen szíjakkal helyet alakítottam ki neki, és ellenőríztem, hogy sértetlen állapotban van-e? Amint meggyőződtem róla, hogy a lencséken egy karcolás sincs, az utolsó három tárgy következett. Átkozódtam magamban, majd ismét elővettem a fémdobozt, és beleraktam azt a három fecskendőt, amit remélhetőleg nem kell használnom, mert az azt jelenti, hogy nincs más választásom. A gyógyitalok mellett volt nálam pár üveg méreg is...ha kell, akkor csúnyán megszivatok mindenkit.
Az alapvető felszereléseim elpakolása után a szekrényhez léptem és pár inget, nadrágot és egy mellényt dobáltam ki belőle véletlenszerűen, amiket gyorsan a zsákba is raktam, elpakoltam még pár kulacs vizet és gyümölcsöt, illetve szárított ételt, amit még ide felé menet, a piacon vettem és a táska már tele is lett. Szükségem lenne egy nagyobbra hamarosan. De valószínűleg Dornburg felé menet azért még pár lakott településen átvezet az utam, ahol feltölthetem a készleteimet. A pénzes erszényemet az övemre akasztottam, meghúztam a szíjat rajta és az utolsó előkészületekhez fogtam. Levetkőztem, hogy egyedül már csak az alant fekvő ékességet eltakaró ruhadarab legyen rajtam, majd tekintetemet végig hordoztam a teljesen fekete felszereléseimen. Itt tényleg minden fekete volt és bőrből készült, még hozzá jó minőségűből. Egy bérgyilkos ne adja alá. Nadrág. Felhúzva. Szerencsehozó ing. Kész. Felé egy ujjatlan, vékony, bőrből készült másik ing, ami igazodott a testem minden domborulatához? Kész. Bőrmellény, rengeteg zsebbel és bőrszíjjal? Fenn. Felhúztam lábaimra a bőrcsizmákat és alaposan meghúztam rajta a szíjakat, hogy a legkisebb mértékben se lötyögjön bennük a lábam, majd a lábszáramra felakasztottam a bőrtokot, ami a rugós pengét takarta. Aztán jöhettek az ujjatlan bőrkesztyűk, amik elengedhetetlenek voltak. Végig néztem magamon. Majdnem kész. Felcsatoltam Vengeance tokját az oldalamra, másik oldalon az éjgyilokkal, majd magamra kanyarítottam egy fekete, csuklyás kabátot és végül a táska. Hát, ennyi volt. Nem volt érdemes tovább húzni a dolgokat. Ideje útnak indulni...
- Gyere, Dracon. Vár ránk egy új kaland...ha ennek vége, annyi zabálni valót kapsz, hogy három hétig nem fogsz tudni megmozdulni tőle. Csak valahogy éljük túl ezt...