Nem tudtam, hogy Ada mit akar kihozni a helyzetből, láttam az arcán az érzelmeket átsuhanni. Azt mondják, hogy a nefilimeket nehéz kiismerni, és a lányra is igaz volt ez. Legalábbis a laikus külső szemlélődők számára. Azonban nekem szerencsém volt megismerni őt alaposabban is, és akárhogy is fog alakulni a történetünk, akárhány bukkanó is lesz, mindig is ismerni fogom őt, és remélhetőleg egyszer teljesen ki is fogom ismerni a szokásait - a népének szokásait, kultúráját, talán még a nyelvét is. Bár vegyes érzelmek dúlnak bennem a hirtelen gyanúsítás miatt, nem tagadhatom le, hogy szeretem őt, és hogy mindent megtennék érte. Minél többet meg akarok róla tudni, hogy egyszer olyan párja legyek - már ha engedi - amilyet megérdemel. Egyelőre azonban van közöttünk valami, ami megoldásra vár.
- Velem jössz?
Követtem a feje mozdulatát, amely egy közeli erdő felé mutatott. Úgy látszik, hogy most jön el a beszélgetés pillanata. Kicsit szorongva vártam, hogy ebből a helyzetből mi is fog kisülni. Aggódtam, hogy valami baj történt vele, valamilyen fajta bajba keveredett. Bólintottam a kérésére.
- Menjünk...
Hangon nem árult el érzelmeket. Hátra pillantok Dracon-ra, aki utánam jönne, de csak a fejemet csóválom, hogy maradjon a helyén és játszadozzon tovább a fiatal self fiúval. A fák rejtekébe lépve haladtunk tovább. Kezemet végig futtatom a fák törzsén, azonban egyik se hasonlít még csak egy kicsit sem a Köd-erdei fákra. Kár, hiányoznak azért, az itteni fák olyan élettelenek, olyan átlagosak és semmitmondóak. Ellentétben azokkal, akik áthaladnak ezen a kis facsoporton, hogy végül egy tisztáson álljanak meg. A Nap erősen süt a furcsa párosra, s én megigazítom a szemüvegemet, hogy biztos takarást nyújtson. Bár nem biztosít teljes védelmet a tűzgolyó károsító hatásai ellen, de bőven jobb, mint ha nem lenne rajtam. Megállok tőle pár lépésre, kezeimet a mellkasom előtt fonom össze és alaposan végig mérem Andromeda-t. Ha külső szemlélődő nézne minket, azt hinné, hogy két, egymás számára teljesen jelentéktelen alak beszélget egymással. De nekem meg voltak a magam indítékai a viselkedésre - és nem kétlem, hogy a páromnak is. Ez az egész helyzet rémisztő volt - nem Ada kérdőre vonása, hanem a tornyos rész. Nem számítottam arra, hogy itt is összefutok a nefilim lánnyal, sőt, reméltem hogy nem. Itt súlyos erők gyülekeztek össze, hogy pusztítást szabadítsanak a világra, és elsőnek azokra fognak lecsapni, akik a közvetlen közelében vannak. Nem akarom őt ilyen veszélynek kitenni, nem akarom, hogy bármi baja is legyen, de azzal, hogy idejött, ez szinte elkerülhetetlennek látszott. Azt se akartam, hogy bárki is észrevegye rajtunk, hogy milyen kapcsolatban állunk egymással. Egyes számú szabály: a kapcsolatokat ki lehet használni és az adott személy ellen fordítani. A vámpírurakból kinézné, hogy ha megtudják, hogy szeretjük egymást, és el is kapnának minket, azt kihasználnák a maguk morbid örömére. Fáj, ahogy viselkedek vele...de nem tehetek másként. Meg kell őt védenem, aki a legfontosabb számomra a világon. Ha ennek az az ára, hogy talán elveszítem őt, akkor hajlandó vagyok ezt megfizetni. Inkább utáljon engem egy életre, mint hogy...Nem, ebbe inkább most jobb nem belegondolni. Csak játsszuk tovább egymás játékait.
- Miről akarsz beszélni?
Ada-n látszik, hogy fel van háborodva a viselkedésem. Én is így éreztem volna a helyében. Idegesen indul meg felém, alig egy lépésre állva meg tőlem. Annyira közel vagyunk egymáshoz, hogy ismét érzem az illatát, azt az édes, csábító zamatot, amit érezhettem már az Északi Pusztaföldön, első találkozásunkkor. Megvadít és magába szippant. Mint egy örvény, ami nem engedi, hogy szabaduljak. Legszívesebben átölelném őt, magamhoz szorítanám és soha többé nem engedném el. Legszívesebben karon ragadnám és elvinném őt innen nagyon messze, egy elszigetelt helyre, ahol örökké biztonságban lenne és együtt lehetnénk. De az se lenne megoldás: mindketten nyughatatlan lelkek vagyunk. Ezért kelünk mindig útra, hogy új kalandokba és veszélyekbe vessük magunkat. Tehát nem marad más választásom: mint hogy megölni mindenkit, aki csak a legkisebb fenyegetést is jelenti számára.
- Arról, hogy mit keresel itt.
Sürgetés. Válaszokat vár. Vajon mit gondolhat rólam? Milingen-ben is volt egy olyan érzésem, hogy azt hiszi, mindezt csak a pénzért csinálom. Tény és való, hogy az is ott volt a tényezők között. De leginkább csak azért vállaltam el az egész megbizatást, hogy jobban felmérjem a helyzetet. Nagy általánosságban ismerem a Déli és Északi történéseket, de ha túl akarom élni ezt a világot, akkor alaposabban, részleteiben is tudnom kell az emberek motivációit, a helyi erőviszonyokat, hogy később alapozhassak erre. Ebben a világban a tiszta lelkűek és a tudatlanok halnak meg először. Én nem tartoztam egyik közé sem. Fontos szabály: ismerd meg az ellenségeidet...s nekem az egész világ az ellenségem, pár egyéntől eltekintve. De ezt hogy magyarázhatnám meg neki? Amúgy sincs kibékülve azzal, hogy bérgyilkos vagyok. Mit gondolna rólam, ha tudná, hogyan érzek a nagy általánossággal szemben? Mit gondolna rólam, ha tudná, hogy az embereket szánalmas kis férgeknek tartom? Hogy nem okozna nekem semmi lelkiismeret furdalást, ha nagy részük csak úgy fogná magát és eltűnne erről a kontinensről? Valószínűleg nem nagyon örülne ennek a meglátásnak. Jobb, ha ezt megtartom magamnak. Elvégre, mindenkinek szüksége van titkokra, nem igaz?
~ Mint mondjuk az, hogy ki is vagy valójában, Crispin? Csak Cynewulf-ként ismer téged, nem tudja, hogy valójában honnan jöttél.
~ Még én magam se dolgoztam fel ezt teljes valójában. Időre van szükségem, hogy mindent megemésszek.~
~ Félsz, hogy még ennél jobban is elhidegülne tőled?~
~ Crispin múltja sokkal rázósabb volt, mint Cyne-é...nem akarom elmondani neki még azt, hogy mi is történt valójában, hogy a történet, amit ismer nem az igazság. Nem akarom, hogy szánakozva tekintsen rám. Előbb a neci, utána a történetek.~
~ Elég hosszúra nyúlt ez a neci-vadászat, nem gondolod?~
~ De...ezért is megyek a szemét után, amikor itt végeztem.~
~ Na várj...én nem azt mondtam, hogy most azonnal menj utána! Bőven nem vagy még felkészülve erre! Cris...Cyne. A halálodba rohannál!~
Leráztam magamról Kiril gondolatait. Ezt a szálat is fel kell göngyölítenem magamban, hogy végre lezárjam a múltamat és minden kérdést, ami oda köt. Amíg a múlt árnyai kísértenek, nem élhetek teljes életet a jelenben és a jövőben. Már most pedig, ha már a jelen jött szóba...
- Hogy mit keresek itt? Meg akarom szüntetni a fenyegetést, amit a vámpírok jelentenek. Azok a hülye barmok, akik egy Mélységi erejét használják erre -kezemmel a torony felé intek, ami tisztán rajzolódik ki a nappali fényben előttünk.- Nem tudom, hogyan érték el. Lepaktáltak-e vele vagy fogságba ejtették? Ha az utóbbi, meg akarom tudni, hogyan sikerült ezt megvalósítaniuk, mert akkor legalább lenne egy fegyver a kezemben, amit Hoshek és a többi mocskos undorító dög ellen fordítok. Miért, mit gondoltál, miért vagyok itt? A pénz reményében? Ennyire tartasz engem, hogy az életemet kockáztatom némi csilingelő érméért?
A hangom hűvösen cseng, a tekintetem ítélő. Sajnálom, drága. Nagyon sajnálom, de bőven messze vagyok a tökéletestől. Egyszerre szorítanálak magamhoz, és taszítanálak el téged magamtól. Mindkettőt azért, mert szeretlek. Van ennek egyáltalán valami értelme? A szemében csillanó düh magyarázatot adott a kérdésre. De hogy is érthetné meg? A szívemet még én se nagyon ismerem és hajlamos vagyok hamar ítélkezni. A torkomban lévő szorító, maró érzést már régi ismerősként köszöntöttem.
- Igen, azt gondoltam.
~ Hát, ezt legalább tisztáztuk....~
- Mi a dolgod a Mélységiekkel, miért üldözöd őket?
Valahogy éreztem, hogy számára fontos ez a kérdés. A dühös felcsattanását felváltotta a halk hangsúly. Szemében mint ha várakozás csillant volna, de ebben nem lehettem biztos. Tollait borzolja, az állkapcsa megfeszül és a szája sarka egy kicsit legörbül. Fáj őt így látnom és tudom, hogy sokáig nem tudom feltartani a gőgös, hűvös viselkedést vele szemben. Miért van az, hogy a férfiak ennyire gyengék a nőkkel szemben? Miért vannak ők ekkora hatással ránk? Bár csak visszaszívhatnám a szavaimat! Bár csak máshogy álltunk volna ehhez az egészhez. Nagy levegőt vettem és lassan fújtam ki, hogy megnyugtassam magamat. Valahogy megoldjuk ezt az ügyet. Mindig is megoldottuk. Egy szép éjszakán a sorsunk összefonódott.
- Akkor most még egyszer megnyugtatlak, hogy nem a pénzért tettem. Hogy mi a dolgom a Mélységiekkel és miért üldözöm őket? Valami ehhez hasonló kérdést tett fel egy jó barátom, hadd idézzem magamat:
" Nem nézhetem tétlenül, hogy ezt tegyék. És nehogy félreérts, itt nem én vagyok a jó fiú..."
- Nem hagyhatom, hogy azok a mocskok a világot elpusztítsák, mert végső soron erre fognak törekedni. Van, amikor nekünk, a társadalom kitaszítottjainak, a mások által "gonosznak" titulált személyeknek kell közbelépnie. Tényleg nem sorolnám magamat a jó fiúk közé, de ezt meg kell tennem...nem hagyhatom, hogy bontsák azokat, akik fontosak nekem. Lory, Armin...Te.
Az utolsó szót csak halkan suttogom magam elé. A karomat nyújtom felé, hogy magamhoz öleljem őt, hogy kisírhassa magát a vállamon, hogy megnyugtassuk egymást. Aztán a mozdulat félúton elhal, és a karjaim tehetetlenül zuhannak vissza testem mellé. Ennek még nem jött el az ideje, előbb még meg kell beszélnünk azt, amiért ide jöttünk. Meg kell őt nyugtatnom, hogy egy oldalon állunk - hogy mindig is egy oldalon álltunk.
- Gondolom Te is azért vagy itt, hogy megállítsd őket. Még mindig ugyanazon az oldalon állunk. Szeretlek és nem hagyhatom, hogy bármi bajod essen. Ha ezért fel kell mennem a toronyba és kinyírnom mindenkit, hát legyen. Meghalok, mert valószínűleg bele halok a próbálkozásba, de inkább áldozom fel a saját életemet, mint hogy lássalak téged meghalni.
Egyenesen rá nézek, bár legszívesebben elfordítanám a fejemet, hogy ne lássa rajtam a feltámadó érzelmeket, a vágyat. Csak a fejét rázza, s nem tudom, hogy ezt a mozdulatot mire is értsem. Mielőtt még rá kérdezhetnék, hogy vajon az indíttatásaimat ítéli el, vagy vitába akar-e velem szállni, a közöttünk lévő távolság eltűnik, s a feje a már jól ismert, kényelmes helyen pihen - a vállamon. Újra átjárnak azok az érzések, amelyek akkor támadtak bennem. Nosztalgikus élmény volt, szívemben boldogság támadt. Gyenge szellő suhant át a tisztáson, mint egy szerelmes simogatása. Megkönnyebbülés uralkodott el rajtam, ahogy éreztem a lány testét, a közelségét, ahogy a lehelete a nyakamat melegítette, s ahogy a jelenléte a szívemet. Jajj Cyne, mekkora csávába keveredtél! És még Te tartottad némileg bolondnak Armin-t azért, mert végül feleségül vett egy nőt? Talán...egyszer ideje lenne nekem is megtenni ezt a lépést? Rövid élet a miénk, a 27. életévemet taposom, ideje ezen is elgondolkozni most már. És ki lenne erre a legmegfelelőbb személy, mint Ada? Ha túléljük ezt...csak éljük túl, azt hiszem, hogy ideje lesz ismét meglátogatnom Eiryn-t, és kiválasztani a legszebb ékszert, amit csak tud csinálni. Ada-nak ennél kevesebbet nem adnék.
- Akkor velem jössz.
- Veled a világ végére is elmennék és még azon is túlra, ez nem kérdéses.
Nem tudtam a szavait mire vélni, s ahogy elhúzódik tőlem, az arca ismét komoly lesz, ahogy a hangja is. Végre előkerül az a téma, amiről beszélni akart - csak előbb megbizonyosodott róla, hogy bízhat-e bennem. Valami fontos van készülődőben...s talán valami veszélyes is. Hold Anyára, Andromeda: mibe keveredtél Te?
- Amit mondtál igaz, és bekövetkezik. Tudjuk, kinél van a kard. Azrael kardja, egy Mélységinél van és maga Esroniel von Himmelreich vadászik rá.
A vallomástól teljesen lezsibbadok. Csak tátogni tudok. A gondolatok cikáznak a fejemben és hirtelen nagyon is úgy érzem, mint ha egy álomba csöppentem volna. Az egész szürreálisan hangzott...
~ Na azzal a karddal már tudnánk kezdeni valamit. Ki tudja, hogy milyen erőket tartogat!~
~ Igazad van Kiril~ -helyeseltem magamban. ~Ki tudja, hogy milyen erők...pont ezért fogjuk elpusztítani.~
~ HOGY MI?! TE TOTÁLISAN MEG VAGY VESZVE?! AZT A KARDOT AZÉRT KÉSZÍTETTÉK, HOGY HASZNÁLJÁK!~
~ A túl sok hatalom mindig is megrontja a halandókat...és a halhatatlanokat egyaránt. Itt vagyunk, készen arra, hogy felvegyük a harcot a Mélységiek ellen, mert fenyegetést jelentenek mindenre. Mi van, ha rossz kezekbe kerül az az átkozott kacat? Mi van, ha valaki az emberek, elfek, selfek vagy akár démonok és vámpírok közül túl nagy hatalomra tesz szert? Egy újabb ellenség fog csak felemelkedni. Nem...a kardnak pusztulnia kell.~
~ Ezt nem ártana még egyszer átgondolnod. A nekromanta erős. Nem lesz könnyű őt legyőzni...minden segítségre szükséged lesz.~
~ Ha leszámolok vele, azt saját erőmből teszem. Mindazért, amit velem tett...Nem fogok külső segítségre támaszkodni. Ha csak a kard erejével tudom őt legyőzni, akkor én nyertem, vagy a kard?~
~ Nem kurvára mindegy? A cél számít, nem az oda vezető út...~
~ Hatalmasat tévedsz, de nem foglak kioktatni erről. Ez az én döntésem!~
- Van egy jóslat Dél elpusztulásáról. És a jóslat fele már be is teljesedett. A segítségedet kérem.
- Várj, Ti honnan tudjátok, hogy hol van a kard? Találkoztatok Esroniel-lel? Hol és mikor? És ki az a "mi"? Ki tudja még rajtad kívül ezt?
A kérdések csak úgy záporoztak belőlem...de szerintem teljesen érthető volt ez. Mit csinált Ada, amíg távol voltunk egymástól? Milyen hálóba keveredett bele? Mi ez az egész helyzet? A kard ismét feltűnt, egy átkozott mocsadéknál van, a zsinatelnök is a nyomában van, aki állítólag eltűnt és meghalt...túl sok titok és hazugság keveredett ebbe az ügybe. Vajon mi lesz ennek az egésznek a vége? De amúgy pont jókor jött még ez is. Tehát a nekromanták és a Mélységiek mellé hozzá csaphatom Niel-t és követőit is. Hát ez valami csodálatos, esküszöm. Ha így folytatom, tényleg tele leszek ellenségekkel.
- Segítek, persze, hogy segítek Ada, tudod, hogy neked még csak kérni sem kell tőlem semmit. Ha azt kéred, ezernyi tüzet okádó sárkány közé bevetem magamat...de mit tudok én, egy egyszerű self tenni?
A kérdésem végével átölelem őt. Fogalmam sincs, hogy min ment keresztül, hogy milyen veszélyekbe sodródott, amiktől nem tudtam őt megóvni. De most már itt vagyok vele, és megvédem bármitől, ami jön. Átölelem őt, hogy megnyugtassam őt és biztosítsam a támogatásomról.
- Azrael elmondta...Igen...- csak bólogat, mint aki saját magát is meg akarja győzni a mondandó valóságáról. - Nemrég...Loreena lovagnő és hercegné.
- Ti beszéltetek Azrael-lel? Már mint azzal az Azrael-lel? Az angyallal? És Lóri is ott volt?
Meglepődök azon, hogy ismeri Lory-t és hogy beszélt Azrael-lel, az utolsó angyallal. MI A FRANC?! Nem volt időm háborogni, vagy meglepődni, hisz végül Ada is viszonozza az ölelést, s párszor végig simít az oldalamon, egy sóhaj, majd belesimul az ölelésembe. A világ ismét a helyére zökkent. Kicsit bolondos, kissé morbid és agybajos egy világ a miénk, de...mi legalább a jó helyen vagyunk a jó időben. A békesség és nyugalom percei szállnak ránk, mindannak ellenére, ami elhangzott.
- Együtt járunk az ügy végére. De mit akartok kezdeni majd a karddal?
- Megsemmisítjük.
- Meg akarjátok semmisíteni a kardot? Hát, meg kell vallani, hogy ez nagyjából egyezik az én terveimmel. Sőt, hogy pontos legyek: Teljes mértékben egyezik a terveimmel. De Azy engedné? Már mint..csak az Ő kardja, nem? Tuti, hogy nem örülne ennek.
Hát, ebben legalább egyet értünk. Megnyugodtam, hogy sem Lory, sem Ada nem akarja megtartani magának a kardot, vagy akár odaadni valami feljebbvalójuknak, vagy barátjuknak, vagy valami. Kétség sem fér hozzá, Lory erős jellem és sok kéne ahhoz, hogy megtörje az akaratát, Armin-nal együtt...de senki sem ismeri a kard igazi hatalmát, Azrael-en kívül. Ada-ban is bízok, de akkor se érezném túl jó ötletnek, hogy bármelyikük is megtartsa magának azt a hülye fegyvert. De ott van még az a rész is, hogy vajon az angyal mennyire repesne az örömtől, ha neki esnénk egy kalapáccsal a csinatos kis kardjának és darabjaira kapnánk? Biztos nem azért hagyta itt, hogy aztán elpusztítsuk. Már csak egy haragos angyal hiányzik nekem...
- Nem akarom, hogy találkozz a Mélységivel.
- Figyelj, előbb-utóbb csak elkerülhetetlen lesz, hogy találkozzunk a Bukottal, lett légyen akárki is az. Bár remélem, hogy nem túl sok mászkál belőlük ebben a világban. Vajon hány Mélységi lehet? Tudja ezt egyáltalán valaki?
- Minden angyalrom alatt van.
Merül fel bennem a filozófikus kérdés. Remélem hogy nem tobzódnak minden egyes bokorban ezek a dögök. Van most már három, akiről tudunk: Hoshek, az, aki a Toronyban van és az, akinél a Kard. Már mint ha az utolsó kettő nem egy és ugyanazon "személy". De amilyen szerencsém van, nem csak ez a három van. Angyal is volt bőven, szóval valószínűleg a Bukottakból is kell lennie jó párnak. De az, hogy Ada szerint minden angyal rom alatt tanyázik egy, kicsit rontott a hangulatomon. Elvileg akad bőven ilyen épületegyüttes a kontinensen szétszórva. Egy egész Mélységi hadsereg várakozna arra, hogy letámadja a világot? Szép egy kis kalandnak nézünk elébe...
- Minden angyalrom alatt, Honnan tudtátok meg egyáltalán mindezt?
~ Mondjuk gondolom Azy-tól...ha már beszéltek vele. De hogy került elő ismét az a mocsok? Vagy el se hagyta ezt a világot? Vagy visszatért volna? Angyalok és Mélységiek. Pompás...~
- Nem, most inkább erre ne válaszolj, még elég sok mindent kell feldolgoznom...de akkor is...mi a fene?
Csattanok fel a végén némileg idegesen...már mint aggódó idegesen. Én nem erre jelentkeztem! Azon már meg sem lepődök, hogy az egymás képességeibe vetett bizalom is nagyjából egy szinten áll. Én se akarnám, hogy találkozzon akár Hoshek-kel, akár a többi mocsokkal és Ő is ezen a véleményen van velem szemben. De Ada-nak legalább több esélye lenne ellene. A selfek mágiája vagy fegyverei szinte semmit sem érnek egy ilyen dög ellen, az egyedüli, amiről tudjuk, hogy hat, az a szentség. Nem akarom beismerni, de talán a végén még a keresztények segítsége kell ahhoz, hogy kinyírjunk egy ilyen dögöt? Most komolyan...dolgozzak együtt egy ilyennel? Rögtön Kristin jutott eszembe, a lovagnő még Milingen-ből. Milyen "jó" lenne, ha Ő is csatlakozna a vidám kis csoporthoz, kéz a kézben ugrálnánk virágos mezőkön, mert olyan jó barátokká lettünk hirtelen, hogy egymás oldalán harcolunk. Na meg még mit nem...De amikor az ujjaink egymásba fonódnak szerelmünk jeleként, lenyugodok és elűzöm magamtól az ellenséges, borongós gondolatokat. Ha ez az ára annak, hogy a Kard elpusztuljon, akár még a Pápával is ivócimborává vállnék.
- De Esroniel ember, az is ember lesz, aki legyőzi Délt és mindenki aki a fenevadakat szolgálja, ember vagy hasonló. Te pedig jó harcos vagy és jó diplomata.
~ Csak nem arra a kis esetre gondolsz Borocskával? Bevallom, ott még magamat is megleptem. A "jó harcos" résszel meg erősen tiltakoznék...~
- A jó harcosban kételkednék, a jó diplomatában meg még inkább. De amennyiben lehetőségem adódik rá, hogy én válasszam ki a terepet, akkor nem hinném, hogy Esroniel-nek esélye lenne ellened, Lóri, Armin és én ellenem. Mert van egy olyan érzésem, hogy a drága öribarim már beavatta a férjét a dolgokról.
- Te ismered Lóri...Loreena-t?!
- Ez egy hosszú történet, ahogy megismerkedtem Armin-nal és Lory-val. Majd egyszer négyen összeülünk és azt hiszem, hogy lesz mit mesélnünk egymásnak.
Na most Ada-n volt a sor, hogy meglepődjön a dolgokon. Én se meséltem a lovagnőnek Ada-ról és úgy látszik, hogy a szerelmem is hasonló mód nem említett meg engem neki, különben hamar kiderült volna Lóri számára, hogy ismerjük egymást. Vajon mit szólna a kettőnk kapcsolatához? Valószínűleg semmit, vagy még csak örülne is nekünk. A lány szavaiból azt veszem ki, hogy közeli viszonyt ápolnak egymással, talán még barátok is lehetnek...s tudom, hogy Lory számára fontosak a barátok és hogy igen csak toleráns és megértő személy: elvégre egy selfhez ment feleségül! Jó lenne egyszer csak betoppanni hozzá Ada-val együtt, kéz a kézben, csak hogy lássam a reakcióját. Csak mosolyogni tudok Ada reakcióján. Olyan aranyos, amikor meg van döbbenve. Aztán inkább Ő is visszatér a jelenleg fontosabb részletekhez, konkrétan a kard és Esroniel levadászásához. Végre egy olyan terep, amiben legalább valamennyire otthonosan mozgok...
- Azt se tudjuk, hogy kezdjünk neki!
- Niel-nek is szüksége van kapcsolatokra, ellátmányra, információkra. Biztos, hogy van családja, bár ahogy hallom, eltűnt mindenki szeme elől valami csata után. De felkutathatjuk őt, megtaláljuk és onnantól kezdve már nem veszítjük őt szem elől. Ezt együtt fogjuk végig csinálni -nyúlok Ada kezei felé, hisz az ujjaink szét váltak, ahogy viszonozom a simogatását. Most ismét egyesültek és egy őszinte, vidám mosollyal hálálom meg a bizalmát, amit belém vetett. - Tudod, hogy érted bármit, és igen...-sóhajtok fel hangosan - ...sajnos tényleg vissza kell mennünk. Van még itt pár vámpír és egy Mélységi, csak hogy legyen kiken bemelegítenünk.
- Köszönöm. Vissza kell mennünk.
- Jó téged újra látni, szívem.
Válaszolok neki még egyet, arcomon megjelenik a hamisítatlan, Cyne-védjegyes féloldalas mosoly, s ismét a lány keze után nyúlok. Bár próbál haragosnak látszani, azonban engem nem tud átverni és meglátom a szemei körüli apró ráncokon, hogy csak játszik velem. Mint két kis gyerek...mint két őszinte szerelmes. Istenem, de jó végre újra élni és így! Most, hogy minden tisztázódott közöttünk, visszaindultunk Dracon és a self fiú felé, kéz a kézben vágva át az erdőcskén. Sok minden volt, amin el kell gondolkoznom, és még én se tudom, hogy mit kezdek majd ezzel a rengeteg információval. Enyhe fejfájás uralkodott el rajtam, ahogy próbáltam rendszerezni az újdonságokat. Aztán csak képzeletben legyintettem egyet. Először foglalkozzunk az itteni dolgokkal, majd később ráérünk a karddal, Niel-lel és a Mélységiekkel foglalkozni. A fák ritkulni kezdtek és nemsokára kiérünk az útra, ahol vár a mi kis kompániánk. Ujjaink szétválnak, de mielőtt még kilépnénk a tisztásra, Ada felé fordulok:
- Jobban hiányoztál, mint ahogy azt elképzelni tudnád, szerelmem...
És már nem volt idő válaszra. Nem is olyan távol felbukkant a self srác és Dracon. Ismét visszazökkentünk a szerepünkbe. Már nem voltunk szerelmesek. Csak egy self és egy nefilim.
Kiértünk a fák közül. Az egész jelenet egészen megható volt, ahogy a self srác játszadozott Dracon-nal. A kis szenvtelenke meg szemmel láthatólag élvezte a kitüntetett figyelmet. Ha igazán hangot tudna adni érzéseinek, akkor most biztos, hogy vidáman kacagna. Megenyhült tekintettel néztem az idillt, miközben ketten Ada-val megindultunk a kis társaság felé. Valószínűleg a fajtársam gyanakodott, hogy miért mentünk el kettesben, de ha van esze, megtartja magának a kételyeit.Végül is, láthatta, hogy eléggé rossz hangulatban távoztunk és visszaérve se mosolygunk egymásra. Talán letudja annyival, hogy csak kikérdezett engem a nefilim, vagy hogy épp nagy taktikai megbeszélést tartottunk - őt kihagyva. Végül is, valószínűleg mi tapasztaltabbak vagyunk már ezekben az ügyekben, csak ezt Ő meg nem tudhatja. Ada egy ideig révetegen nézte Dracon-t, aztán mint ha valami terv szerűség fogant volna meg a fejében.
- Szerinted a sárkánygyíkod fel tudna repülni egy kötéllel?
Nem válaszoltam rögtön a kérdésre. Eléggé abszurd képnek tartottam, ahogy Draci egy kötéllel a karmai között repül a torony felé. A fehér tollazatával egészen könnyen kiszúrható alak lenne. Nem akarom őt ekkora veszélynek kitenni, még hogy ha csak ez lenne az egyetlen megoldás is. Akkor inkább hagyom ezt az egészet a fenébe, aztán oldja meg az ember sereg az egészet úgy, ahogy akarja, én meg megvárom, hogy melyik fél győz és aszerint cselekszem. Ahogy közelebb érünk, látom, hogy a fiú arca teljesen ki van pirulva a játszadozástól - hát, rajtunk is azért elég szépen látszanak az ilyen intenzív színelváltozások - és eléggé izgatottnak tűnik az ötlet hallatán. Szinte sajnálom ilyen hamar megzavarni az örömüket, de van pár pont, amire rá kell világítani.
- Ez jó! Csak valami hátsó kaput kéne találni, mert valószínűleg a seregre koncentrálnak oda fenn is.
- Persze, egy kötelet fel tud vinni magával és van annyi esze, hogy valahova kampóval kirögzítse...
Bár lehet, hogy túl sok kreditet adok a kis dög intelligenciájára vonatkozóan. Tény, hogy okosabb a fajtája átlagos képviselőinél, és annyira összehangolódtunk már az együtt töltött hónapok alatt, hogy szinte meg se kell szólalnom ahhoz, hogy tudja, mit akarok tőle, de lehet, hogy ez már meghaladná a képességeit. Egy feltekercselt kötélhez kampót rögzíteni még az egyszerűbb dolog. Megértetni vele, hogy a kampót valami korlátba akassza és ellenőrizze, hogy tart-e, az már egy másik dolog. Vajon mennyire lehet okos? Eléri mondjuk egy öt éves self gyerek szintjét? Nem tudom, bonyolultabb dolgokat még nem bíztam rá.
- Azonban ahogy a torony közelébe ér, rögtön le lőnék vagy varázslattal kapnák el és kinyírnák -mutatok rá a terv nyilvánvaló buktatójára. - Amúgy is, egyesével felmászni a toronyba merőben felelőtlen vállalkozás lenne. Sokan vannak bent, az egész sereg meg így nem tud feljutni oda. Akármivel is vitték fel oda a később csatlakozókat, mágia van a dologban, amit nem hinném, hogy tudnánk utánozni vagy lemásolni.
Folytatom tovább, ahogy közelebb érünk a díszes társasághoz. A selfet leköti a válaszom, annyira, hogy Dracon ezt megérzi és alattomosan támad rá és a földre dönti szegényt. Ismerős jelenet volt, velem is mindig eljátszotta. Ez általában annak a jele, hogy megkedvelt valakit és még tovább szeretne játszani vele. Még néhány aljas nyelv-támadás és már vissza is szállt a vállamra. Megpaskoltam a kis buksikáját, majd folytattam.
- Körbe akarok nézni a városban valami megoldás után kutatva, hisz a táborban biztos, hogy nem találunk rá. Ahogy elnézem az ittenieket, eddig nem sokat tettek az ügy érdekében, és arra számítanak, hogy majd a vámpír seregek szállnak le a földre. De egy Mélységivel a birtokukban ki tudja, hogy mire képesek? De ha találnánk bármi nyomot a hátra hagyott épületekben, bármi nyomát a feljutásnak, könnyebb dolgunk lenne. Tehát: én megyek. Jön még valaki?
Fordulok a társaság felé most, hogy végeztem a kis házidög dögönyözésével. A vállam ismét sajogni kezdett, ahogy a több hónapos megterhelés kezdte kikezdeni. Néha napján arra kelek fel, hogy úgy sajog mindenem, mint valami öregnek. Merje még valaki azt mondani, hogy a sárkánygyíkok könnyű esetek. Annyira belemerültem az egészbe, hogy észre se vettem egy új tag érkezését, csak akkor, amikor megszólalt. Meglepetten fordultam felé és mértem végig. Azon kívül, hogy tüncike, sok mindent nem derítettem ki róla. Érdekes, hogy milyen erős szél fúj erre, s milyen alakokat fúj össze...
- Én is.
- Üdvözlégy...Lance...
Tehát Ada már ismeri ezt a tagot. Lance. Na legalább ennyit megtudtam róla. Még mindig nem sok. Várom, hogy valamit még hozzáfűzzön, hisz a hangsúlya azt sejtette, hogy valamit még akar mondani, csak úgy lógva hagyta a köszöntést a levegőben. Csinos arca komor, a válaszára meg csak meglepetten vonom fel a szemöldökeimet.
- Vajon mit esznek odafönn?
- Remélhetőleg egymást lefetyelik ki...milyen király kis orgia lehet odafent!
~ Hát, legalább a prioritások meg vannak...~
- Nézzünk akkor szét a faluban, de azért az mondom, nem kell ahhoz sereg, hogy fenn kicsit körbenézzen pár szem, legalább lenne valami kiindulási alapunk és nem csak találgatnánk, ki van fenn, hányan vannak és talán még az egészért felelős Mélységi helyét is megtudhatnánk.
A fajtámbeli ismét a feladatra koncentrált. Örülök. Csak miért közeledik felénk ilyen óvatosan? Áh, mindegy is, biztos csak ismét Dracon-tól akar valamit. Egészen addig, míg nem bántja őt, felőlem akár bírkózhat is vele, azt úgy is szereti. Engem is így fogadott. Meg rögtön vetkőztetni is kezdett. Furcsa módja az udvarlásnak, semmi petting, meg előjáték. Udvarlás level Dracon...
- Ne, tényleg nem kell egy egész sereg a körbenézelődéshez, és ebben igazad van, hogy minél kevesebben vagyunk, annál nehezebben vesznek észre -bólintok a selfike válaszára. - Maradjon hát a köteles megoldás vésztartaléknak.
A torony felé fordulok, gyanakodva vizslatva azt. Tényleg, mit csinálhatnak oda fent? Most nem a kajálásra gondolok, mint Ada...hanem minden másra. Vajon mennyi ideig terveznek ott fent maradni anélkül, hogy bármit is lépnének? Mennyi idő, míg teljesen belebolondulnak a zárt falakba, és abba, hogy mindig ugyanaz a látvány fogadja őket? Elkerülhetetlen, hogy a hosszú időre összezárt tömegben előbb-utóbb széthúzás lesz. A vezetőjük vagy vezetőik viszont valószínűleg erőskezűek és vasmarokkal tartják kordában a bent lévőket. Azért remélem, hogy valami szintű széthúzás van közöttük, hisz biztos voltam benne, hogy nem csak vámpírok csatlakoztak a nemes ügyhöz. Ahol ekkora hatalom van, hamarosan megjelennek a férgek is, akik élősködni akarnak azon és részesülni a remélt hasznon. Energia-vámpírok...undorító fajta. Fordulnék vissza az érkező felé, amitől Dracon kicsit kibillen az egyensúlyából és ekkor támad rá aljas módon a self és meghúzza a farkát. A mozdulatom végére Draci is visszanyeri az egyensúlyát és hangosan fújtat a menet közben már biztos távolságba menekülő srácra. Aztán lenyugszik és a nyelvét öltögeti, meg bandzsítani próbál. Tökély...kifogtam egy értelmi fogyatékos példányt.
- És Te meg ki is lennél? Hé, Ada, van egy újabb elfünk, mint anno a könyvtárban. Mondd csak fiam, a könyvekkel hogy állsz? Armax Wildlight, állok a szolgálatodra.
- Lance Kalver. Nem kenyerem az olvasás, de képes vagyok rá.
- Lance Kalver? -ízlelgetem egy kicsit a nevet...határozottan nem áll szájra kényelmesen. Legyintek inkább csak egyet lemondóan. - Eh, nekem Lánci leszel, könnyebb megjegyezni és szeretek mindenkinek becenevet adni.
~ Akár tetszik nekik, akár nem. Ezen kegy alól nem lehet kibújni!~
- Akkor ha találunk valamit, Te fogsz olvasgatni és a közel jövő álnok vámpírokat ledobálni velük.
- Nefilim Androméda.
Hajolok meg enyhén a tünde, Lance felé. Remélhetőleg Ada nem javítja ki a nevemet. Nem ismerek innen rajta kívül senkit sem, és ha már a tisztnek ezen a néven mutatkoztam be, jobb lenne, ha mindenki egyetértene abban, hogy hogy is hívnak engem. Nem mint ha nem bíznék meg bennük - na jó, tényleg nem bízok meg egyikükben sem - de csak jobb az álnév. Ki tudja, ki hallott itt már a híres-hírhedt Cynewulf-ról, a Pokol Farkasáról...az Italozás Mesteréről...meg annak csúnya tetteiről. Nem lenne jó dolog a lehetséges ellenségek miatt folyton a hátam mögé nézegetni. Ada bemutatkozása kissé elgondolkoztatott. A könyvtárban is így mutatkozott be. Mindenki látja, hogy nefilim, akkor miért emeli ki? Azt is észrevettem, hogy szívesebben használja a teljes neveket, és néha napján a rangokat is beszélgetés közben. Vajon ennek van jelentősége nála? Mennyi mindent nem tudok róla. De azt azért láttam rajta, hogy ha nem is teljesen hatotta meg az én kis "viccem" a szája széle kissé megrándult, tehát azért valamennyire csak értékelhette, nem igaz?
- Én Jozen Strandgut novícius vagyok!
- Üdvözlégy hát, Józsi.
Csak folytatom tovább a névadást. Sok ismerősöm közül talán egyedül Ada-nak nem adtam "igazi" becenevet a "szívem", "drágám" és hasonlókon kívül és hirtelenjében ki se tudnék találni valami frappánsat, így nála inkább megmaradok az eredetinél, még a végén tényleg megharagudna rám, és a szépséges hátsómat féltve rohanhatnék előle. Remélhetőleg Józsika se fog kiakadni...én is igyekeztem palástolni a meglepettségemet a rangját illetően, ami nem annyira sikerült. A novícius elvileg a keresztény vallás egyik "rangja". Egy self, aki elárulta a népét és a vallását? Mindegy, nem most van itt az idő arra, hogy leteremtsem őt ezért, és valószínűleg nem is tudnám visszaterelni a helyes útra, s most a lehető leghülyébb ötlet lenne széthúzást kelteni.
- Akkor irány a falu! Milyen szép egy kis banda vagyunk!
A sok forgolódástól elmozduló napszemüveget megigazítom a fejemen, hogy ismét helyesen álljon. Menő kis felszerelés volt és hasznos is. Alig vártam, hogy viloghassak még pár száz társamnak ezzel. Valószínűleg nemsokára divatot teremtek és mindenki ilyennel fog flangálni. Cyne, a divatteremtő! Cyne, a távcső akrobata...hisz menet közben elővettem a kis szerkezetet, és csak dobáltam, meg elkaptam azt, hogy kicsit enyhítsek a feszültségen, ami eluralkodott rajtam. Messze van még a vég, és ki tudja, hogy fog mindez zárulni. Legalább ha más nem, a városkába vezető utunk unalmasan és csendesen telt el. Alaposan végig mértem magamnak a települést, azon nyomok után kutatva, amelyek segíthetnek megtalálni a feljutási módot. Azonban egészen addig semmi kiemelkedő nem volt. Persze, miért is lett volna ennyire egyszerű? Soha, semmi sem egyszerű. Ada hirtelen megtorpanása készteti megállásra az egész csapatot. Megnézem magamnak az épületet, amely előtt oly' meglepetésszerűen álltunk meg. A kinézete alapján egy fogadó lehetett. Mi van, drága, ennyire megéheztél?
- Honnan van ételük?
Kérdezi, ahogy felénk fordul. Mindenkin legelteti egy pillanatig átható aranyszín tekintetét, végül rajtam állapodik meg, mintha a választ is tőlem várná. Jobb ötletem nem volt, így csak egy vállvonással jeleztem, hogy egyelőre fogalmam sincs és hogy semmi értelmessel nem tudok neki szolgálni, konkrétumokkal meg aztán főleg nem. Fontos kérdés ez is, hisz valahogy csak fel kell küldeniük az ellátmányt, ha át tudják juttatni az ostromgyűrűn, de válaszokra itt nem fogunk lelni, s hiába való dolgokon kár tornáztatni az agyunkat. Igyekeztem a dolgokat annyira lecsupaszítani, amennyire lehetett, megszabadítani a felesleges sallangoktól, hogy megtalálhassuk az igazi, valós válaszokat.
- Biztos készültek már erre előbb és bespejzoltak. Úgy látom, nem nagyon hagytak itt semmit és senkit.
- Felkészültek erre, ebben biztos vagyok. A készleteik pár hónapig kitartanak, ha szűkösre fogják a fejadagokat, és addigra könnyen megszabadulhatnak az ostromlóktól is. De ha valaki csatlakozik hozzájuk, akkor valahogy fel kell juttatni azt.
Ada mindeközben már felkészült arra, hogy ajtóstul ront be a fogadóba. Imádom a diplomáciai érzékét, igen csak hasonlít az enyémre. Előbb szúrni, aztán kérdezni. A fiú viszont inkább az érdeklődőbb és óvatosabb fajta, Ő előbb bekukucskál az ajtón, hátha felfedez valamit. A saját részemről erősen kételkedtem abban, hogy bárki is maradt volna itt, hisz az a két sereg közé szorult volna és ugyan, ki akarná ezt magának? Nem egy életbiztosítás és tényleg, de tényleg nem lehet valaki annyira ostoba, hogy a táborozó seregtől, és a lebegő toronytól látótávolságnyira verjen tanyát. Bár ki tudja, Veronia furcsa egy hely...
- Akkor Ti átnézitek ezt a környéket? Én a falu központja felé veszem az utamat. Dracon, szállj fel, mert rohadt nehéz vagy, meg amúgy is, körbenézhetnél.
Hessegetem el a túlméretezett csőröst a vállamról. Tényleg kezdett nagyon fájni már az említett testrészem, főleg amikor a karjait mereszti ki, hogy ne sodorja le egy-egy erősebb széllökés. Nagyon el van kényeztetve a mocsok. A többiek válaszát meg sem várva indulok tovább pár lépéssel. A fogadó központi szerepet tölt be egy falu életében, azonban nem ez az egyetlen, ahol sok ember vagy vámpír megfordul és biztos voltam benne, hogy a választ nem itt fogjuk megtalálni. Inkább valami irodában, a faluvezetőnél. Azon pár lépés alatt, amit megteszek, a földet nézegetem, nyomok után kutatva. Ha mágiáról van szó, akkor valószínűleg nem hagyott maga után semmit sem...de feladni nem az én szokásom. A kezemben lévő távcsővel pár pillanatig a tornyot fürkészem, reménykedve, hogy valami hatalmas táblára ki lesz függesztve a következő oda tartó szekér kiindulási pontja és ideje. Hát, nem volt ilyen szerencsém...A sikerszéria folytatódott, amikor valami hangos csattanást hallottam hátulról. Megfordulva láthattam, ahogy az elf karddal a kezében fagyott meg az ajtóban, Ada kezében feltűnt az annyira jól ismert világító lándzsa, Jozef felől pedig egy hangos "Démon!" kiáltás jelezte, hogy mi is a felbolydulás oka. Na, de tényleg, most már tényleg csak EZ HIÁNYZOTT! Nem tököltem sokat azzal, hogy mit is kellene tennem. A táskám a földön landolt mellettem, és a tetejéről gyorsan elő is halásztam a fém dobozt, amiben a lefőzött italaimat és a három fecskendőtűt tároltam. Nem voltam olyan hülye, hogy az ajtóhoz rohanjak én is. A kardok, buzogányok és lándzsák forgatagában a jóval rövidebb hatótávú éjgyilokkal csak akadályoztam volna őket...és amíg ők lefoglalják a démont, én megkerülhetem az épületet és a dög háta mögé kerülhetek, ahogy egy jó bérgyilkoshoz illik. Rögtön elő is halásztam a gyengítő mérget, a kupakját lepattintottam és a fecskendő tűvel szívtam fel a fiola teljes tartalmát. Egy ekkora dózistól még egy rukh-nak is bajai lennének, remélhetőleg a démonok fiziológiája nem különbözik annyira a többi két lábú szörnyetegtől, hogy ne érezné meg. Minden más felszerelést a hátam mögött hagytam, ahogy bal kezemben a tűvel, jobbal az éjgyilokkal rohantam az épület háta felé. Nem hallottam tisztán, hogy mi folyik odabent, de nem is volt időm ezzel szórakozni.
- Ennyit a békés sétálgatásról és városnézésről.
A suta megjegyzés csendesen halt el a kihalt falu poros környezetében, miközben már megérkeztem a célomhoz. Az a kis kerítés, ami egy hátsó udvart kerített el, csak fél másodpercnyi akadályt jelentett és hamar át is lendültem rajta. Dracon ekkor érkezett meg mögém, harcra készen. A teste megfeszült, karmai kieresztve, a szemében agresszió és harci kedv elegyedett. Jól van, okos dög. Egy pillanatig elgondolkoztam rajta, hogy rátegyem-e a vasállkapcsot, de még nem...könnyen agresszívvá válhat, és megtámadhat másokat. Jozef-et és Ada-t biztos, hogy nem, de Lánci? Őt nem ismeri és nem is kedvelte meg. Inkább hagyjuk azt a szart későbbi időpontra.
- Te maradj itt, csak akkor jöjj, ha szólok.
Suttogtam neki halkan, hogy a bentiek ne hallják meg az érkezésemet. Igazából nem hallottam bentről semmiféle csatazajt. Tehát valószínűleg még csak felmérik egymást. Öreg hiba. Soha se hagyj az ellenfélnek időt, mert ez alatt felkészülhet és kidolgozhatja a stratégiáját. Ha hirtelen támadsz rá, meglepetésből, nincs ideje tervezni, csak alkalmazkodni tud a helyzethez, kezdeményezni nem. Már pedig egy harcos, aki csak reagálni tud, mindig hátrányban van. Az ajtóhoz léptem és óvatosan nyomtam befelé. Szerencsére nem volt lezárva és nem is nyikorgott, ahogy befelé nyomtam. Bentről beszélgetés hangja szűrődött felém. Hold Anyára, Ti mit csináltok? Jó, mondjuk lehet, hogy el lehet kerülni a vérontást, az pedig csak jó. Nem lenne jó már most kifárasztani magunkat és sebeket szerezni, bár van nálam gyógyital. Na meg hát, a démonok sem feltétlenül gonoszak, csak csupán nem nagyon jönnek ki a keresztényekkel meg a nefilimekkel. Milyen kár... Ahogy belépek, a szemem gyorsan alkalmazkodik a kissé sötétebb terephez. A felszerelések láttán a konyhába érkeztem meg. Óvatosan haladtam előre, míg elérkeztem az átjáróhoz, ami a konyhából a fő helyiségbe vezetett. Nekem háttal megpillantottam a démont - egyelőre csak a szarvai voltak árulkodó jelek - illetve Ada-t, akinek az Égi Vértje helyett már valami fényes izé csillogott a feje felett - az, amit már Milingen-ben is láttam. Tehát nem tört ki a harc, ennek örülök. Visszahúzódtam a konyhába és hátamat a falnak támasztottam és vártam, s csak hallgattam. Nem akartam felfedni a jelenlétemet, nehogy elveszítsem a meglepetés előnyét. Én leszek a cinkelt lap a pakliban.
- Miért vagytok itt?-kis szünet, aztán- Hóbortból, azt hiszem. És ráfoghatjuk, hogy az Isten teremtett. Határozottan Ő dobott vissza szenvedni, de azóta nem sok közöm van hozzá. Te talán az Úr teremtménye vagy? És Ti miért vagytok itt?
Egy megkezdett beszélgetés darabjai. Próbáltam összerakni a kérdéseket és a válaszokat, keresve az előzményeket. De füllel hallhatólag túl sok mindenről nem maradtam le. A fickó - a hangja erről tanúskodott - eléggé filozófikus hangulatban van. Király. Azok nem szoktak harcolni, ugye?
- És mit csinál hóbortból?
~ Random fogadókban üldögélek és válaszolgatok az ide tévedők kérdésére. Úgy is tök unalmas itt, egyedül.~
- Fel akarunk jutni.
- Valamiféle megfigyelést végez? Mióta van itt? Látta, hogy felmegy oda valaki?
~ Csóri démon nemsokára fejfájást kap a sok kérdezősködéstől. Pedig lehet, hogy csak a sörét akarta élvezni...~
Igazából a beszélgetés további részleteire nem is nagyon figyeltem oda, inkább a konyha feltérképezésébe kezdtem szépen, halkan. Külön figyelmet fordítottam arra, hogy még véletlenül se érjek hozzá semmihez. Kaját kerestem, hogy legalább Ada korgó gyomrát lenyugtassuk, hisz ha végül feljutunk a toronyba, az Ő helyzete meg romlik, gyomra vad harci kiáltásai könnyen lebuktathatnak minket. Csak pár szócska jut el a fülemhez, amelyek nem is nagyon érdekelnek. Ha találnak valami választ, majd megosztják velem. Erre való a csapat munka: mindenki végzi azt, amihez ért vagy alkalma adódik rá és később kiegészítik egymás megfigyeléseit. Pár perces felderítésem nem járt sikerrel, így csalódottan léptem vissza búvóhelyemhez.
- Amit tenni készültök. Van egy Mélységi a kastély gyomrában, aki...mondjuk úgy, nem igazán a legjobb barátom. Van a közelében egy kő, fel fogjátok ismerni, ha látjátok. Nem átlagos kő, mágikus tulajdonságai vannak. Ha elhozzátok nekem, feljuttatlak titeket oda.
A démon szavaira érkeztem vissza. Úgy látszik, a többiek végül csak eljutottak odáig, hogy megpróbálják megpuhítani újdonsült cimboránkat. Tehát Ő is tudja hogy van egy Dög odafent és még nem is haverkodik vele! Király, így kell szövetségeseket találni. Bár elvileg él az "ellenségem ellensége a barátom" elv, ez nem megbízható szövetségesi alap, hisz könnyen ellenünk fordulhat, hogy mind a két félt kijátssza. Azonban nem látok más megoldást, mint hogy elfogadni az ajánlatát, hisz máshogy egészen biztos, hogy nem jutunk oda fel. Hogy mi akar lenni az a kő, amit emlegetett, fogalmam sem volt, bár ha a Mélységi közelében tárolják, és nem a barátja ennek a lénynek, akkor sejtésem szerint valami köze lehet a Bukott erejéhez, és ahhoz, ahogy fogva tartják őt. Biztos valami hatalmas mágikus erővel megáldott kavics lehet ez. Egy démon kezében vajon mire lenne képes?
- Akkor kiszabadul!
Hallottam meg Ada riadt felkiáltását. Tehát Ő tudja, hogy mire való az a kő. Valószínűleg Azrael mesélt neki erről is. Milyen hasznos egy angyali információ forrás ezekben a napokban.
- Vagy a hatalmad alá kerül.
- Akkor ne tegyétek. A Ti döntésetek.
Felfokozott érzékeimmel hallottam, ahogy egy szék nyikordul meg, mint ha eltolnák. A démon üldögélt, tehát valószínűleg Ő kelt fel az asztaltól és távozásra készült. Nem hagyhatjuk elveszni ezt a lehetőséget!
- Modd meg mi történik!
- De....de ha a Mélységi ott van fenn és a kő is, és a varázslathoz az kell, hogy jutunk fel oda?
Csendült Józsika kíváncsi hangja. A kérdés magában jó lenne, ha nem lenne a válasz egyértelmű - legalábbis szerintem egyértelmű.
- Ada, gondolod, hogy a kővel lehet irányítani? Nem szövetséget kötöttek volna, hanem hatalmuk van felette?
~ Remélem, hogy ez a helyzet...mert akkor tudom, hogy a Kővel manipulálni lehet őket. És amit manipulálni tudsz, afelett hatalmad van. Ami felett hatalmad van, könnyebben elpusztíthatod. Értékes információ, jegyezd meg jól, Crispin!~
Úgy éreztem, hogy most van ideje a csatlakozásnak. Kiléptem a konyha takarásából, menet közben direkt lelöktem egy edényt, ami hangosan csörömpölve csattant a földön. Nem akartam, hogy a démon megijedjen a hirtelen megjelenésemtől és fenyegetésnek vélve rám vagy a többieknek támadjon.
- Dracon, nyugodtan gyere be!
Szóltam hátra a kis dögnek, aki pár másodperc múlva megérkezett és lecsüccsent a konyha bejáratában. Folytattam tovább az utamat és végül egy asztalra ültem le, a démonnal szemben, csak egy pillantást áldoztam a többieknek, akik még mindig álldogáltak. Már nem szegeztek kardot a barátunkra és Ada is megszüntette az izzó glóriát. Mindenki milyen feszült és udvariatlan itt...egyedül én veszem lazára a dolgokat? Ahogy lehuppantam a székre, az éjgyilokot és a tűt az asztal túlsó szélére toltam, hogy ne érezze fenyegetve magát a kanalas alak - komolyan, mi a francnak van nála kanál?! - és a lábaimat kényelmesen pakoltam fel a bútorra, s hátradőltem a székben. A hangom teljesen nyugodt volt, ahogy a teljes beállásom is.
- Valószínűleg úgy gondolta, hogy ha megígérjük neki, hogy megszerezzük neki a követ, akkor feljuttat minket. Nem tudom, hogy mi ez a kövekkel, vagy mi nem, de sok választásunk nincs. Fel kell jutnunk a toronyba, hogy kedveskedő látogatást tegyünk vérszopó barátinknál. Az, hogy mi történik a kő eltávolításakor, vagy hogy kinek kell, majd ráérünk később aggódni. Egyelőre egy problémára fókuszáljunk.
- Tudják, az egyezség komoly dolog. Én mindig betartom az enyéimet és vannak módjai, hogy elérjem hogy a partnereim is betartsák. De ha ez segít, elárulom, hogy ha elhozzák nekem a követ, sem az emberek, sem a tündék népei sem az egyházak nem károsodnak meg.
A démon a továbbiakban is tök lazán viselkedett. Tetszett nekem a tag. Ebben az őrült kavalkádban úgy látszik, hogy csak mi ketten őriztük meg higgadt józanságunkat. Jó látni még egy rokonlelket.
- A kő fent van a Mélységinél- szögezi le Ada ismét.- Benne van a Mélységi hatalma.
~ Érdekes...Ada sokkal többet tud ezekről a dögökről, mint az utolsó alkalommal. Beszélnem kell majd vele négy szem közt.~
- Elfogadom.
Örülök, hogy végül egészen diplomatikusan sikerült lezárnunk ezt a szerencsétlen betörést. Tényleg semmi hangulatom nem volt még egy démon ellen is harcolni, akinek a kezei furán feketék voltak, most, hogy közelebbről is megnézhettem magamnak. A self minden nap lát valami újat, úgy látszik.
- Ha benne van a hatalma és elhozzuk, akkor vége a vámpírok erejének és a Torony visszakerül a földre! Ez jó! Tetszik! Azt is tudod, hol a Mélységi? Hol keressük? De még nem mondtad, mennyi ellenségre számíthatunk odafenn?
~ Wow, szép kis litánia, Testvérem a Holdban. És még én beszélek sokat? Határozottan csöndes típus vagyok pedig.~
Amikor a kis tüncike i rábólintott az egyezségre, én is csatlakoztam. Együtt megyünk ebbe a buliba, és mindenki beleegyezése kell.
- Oké, akkor a mi részünkről áll az egyezség -biccentek a még mindig várakozó Dracon felé. - Remélem, hogy nem fogjuk megbánni, de amíg egy Mélységivel lehet packázni, én mindenre kapható vagyok.
Az éjgyilokot visszacsúsztattam a helyére, a fecskendő tűt pedig a kezemben tartottam. A táska és benne minden felszerelés egyelőre még a fogadó előtt volt. Azért még vissza kell mennem, mielőtt neki lendülünk a feladatnak.
- Nem állítom, hogy a kezetekbe adom a megoldást.
~ Miért ilyen furcsa a szeme?!~
- Leviathan.
Csak ennyit hallok mély, dörgő hangon, s az ujjain lila lángok gyúlnak. Nem volt éppen egy gyomornyugtató látvány, és határozottan kezdett NEM tetszeni ez az egész szituáció. Azonban innen már nem volt visszaút. Dracon, ha félt is, gyorsan közelebb vágódott hozzánk, hogy ne maradjon ki a buliból, akármi is készülődik. A démonból áradó fények végül eg rúnát alkotnak a földön. Hatalmas mágia. Ki a franc ez? Mi a francba keveredtünk mi már megint?
- Ha találkoznának egy Yrsil vagy Lilithyra Daemas tábornok néven hívott démonnal odafent, mondják meg nekik, hogy Őfelsége üdvözletét küldi és számít a helytállásukra.
Őfelsége? Akkor ez a démon a király küldötte lenne? Valószínűleg az első számú embere, ha ekkora hatalmakkal játszadozik. Tovább már nem folytattam a gondolatmenetet. Az egész világ kezdett elmosódni és csak lila foltokra összpontosult. A gyomrom kavarogni kezdett a látványtól, inkább behunytam a szemem és elképzeltem, hogy egy széles, nyílt mezőn vagyok, mindentől távol. Amikor kinyitottam a szememet, megállapíthattam, hogy tényleg egy széles, nyílt részen vagyok: lényegében a rohadt égben, előttem pedig a vámpír kastély lebegett. Lenézve az alattunk elterülő tájat pillanthattam meg. Nem voltam én soha se egy ijedős srác, meg tériszonnyal se nagyon kezdett küszködnöm, de ez azért eléggé extrém egy szituáció volt. A feltámadó szél egyenesen a torony felé vitt minket. Legyűrve félelmemet készen álltam arra, hogy belekapaszkodjak az első tárgyba, amit elérek és felhúzzam magam. Remélem, hogy a démoni mágia nem szűnik meg félúton a levegőben és pottyanunk le. A bulit egyedül Dracon élné túl, aki ott repült mellettem és rám vigyorgott: ugye gazdi hogy milyen jó repülni? Azzal nekem nincs is bajom...csak a megérkezéssel lesz.