- Hé, te!
Szólt alig hallhatóan. Talán ügyet sem vetett volna rá a fiatal démon, ha a furcsa szerzet nem szólt volna oda neki ismét.
- Hé, te!
~ Szerintem hozzád szóltak.
~ Ettől tartottam…
- Én? – vetette oda neki, miközben hátrafordította a fejét.
- Igen, te. Gyere csak közelebb.
Gerard unott arccal megfordult és odaballagott a sikátorhoz. Egy hosszú csuklyás köpenyt viselő férfi szólította meg. Arcából alig látszott valami, épp hogy képes volt a fiú a tekintetét elkapni.
- Tudom, hogy…mi vagy…
Gerard nem reagált semmit.
~ Van bárki az egyháziakon kívül, aki megérzi a jelenlétünket?
~ Nincs. Viszont nem érzem rajta, hogy egyházi lenne.
~ Valóban? Ez érdekes…
- Segíthetek az erődet felébreszteni, kövess!
El is indult befelé a sikátorba. Gerard szó nélkül követte.
~ Nem tudom, mi a furcsább: hogy világi létére megérzi az erőmet, vagy hogy tudja, nem vagyok képes használni a teljes hatalmadat…
~ Ennek az egésznek csapda szaga van. Ha tippelnem kéne, egy egyházi megmondta neki, hogy démon vagy, és most szépen az inkvizítorok karmai közé sétálunk.
~ Megérzed, ha egyháziak közelednek, ugye?
~ Ha nem is túl messziről, de igen.
~ Akkor jó. Jelezz, ha bármi gyanúsat fedezel fel.
Tovább sétáltak a sikátorban, de sem Lia, sem Gerard nem érezte egy pap jelenlétét sem. A titokzatos idegen továbbra sem tűnt felszentelt személynek, és bár biztos nem átlagos ember, egészen biztosan tud valamit a démonokról, amit a két társ nem. Pár utcányi menetelés után már kezdett kettejük elméjében megfogalmazódni a gondolat, hogy csak azért mennek el ilyen messzire a népesebb utcáktól, hogy nehogy bárki is zavarhassa őket. Rajtuk kívül már ember egyáltalán nem volt a szűk sikátorokban. Aztán egyszer csak az egyik sarkon a férfi megtorpan.
- Erre tessék. – mutat a kisutca felé.
Gerard szó nélkül elévágott az idegennek és befordult a sarkon. Zsákutca. A fiú csak bamba ábrázattal nézett vissza.
- Ostobább vagy mint hittem, démon.
A férfi baljós léptekkel közeledett. Gerard hátrált néhány lépést bár tudta, sarokba lett szoratva. Az idegen ekkor levetette a köpenyét. Hősünk szeme abban a pillanatban kikerekedett a döbbenettől, hogy megpillantotta ellenfele arcát. Teljesen hétköznapi ember volt ő, nem is ez szúrt szemet neki. Viszont a tekintete…
~ Mi lelete ezt a férfit. Olyan mintha…
~ Én is érzem. Mintha nem is a valóságban lenne, hanem álmodna. Mintha teljesen elvesztette volna a személyiségét.
Lia nem állt messze az igazságtól. Az üres, semmitmondó tekintetű férfi úgy bámulta őket, mint farkas a leendő prédáját, miközben megállás nélkül kuncogott.
- Kivégezlek…a Mester…nevében!
Ekkor hirtelen tőrt rántott és elkezdett Gerard felé futni.
~ Ez megőrült!
~ Akkor kapd össze magad, mert te is így végzed!
A fiú nem habozott, kinyújtotta a kezeit, s két tenyerét ellenfele felé szegezte.
- Shadow Lance!
Meg is jelent két gyönyörűszép Sötét dárda. A bal kezében lévővel lendít egyet maga előtt, hogy a hegyével megpróbálja ellenfelét távol tartani magától, ezalatt a másik kezét hátrahúzza, majd amikor ellenfele megpróbál kitérni a felé lendített dárda elől, a jobb kezében lévővel megcélozza, és felédobja.