Elérkezett hát végül ez a pillanat is. Halogattam, ameddig halogatni lehetett, de most már tovább nem húzhattam nagyon a dolgot. Még volt egy lezáratlan ügyem Gerard-dal, azzal a minden lében kanál démonnal és a három napos sötétség alatt, amikor éppen nem rettegtem, párszor arra az alakra gondoltam...és arra, hogy a királyuk valahogy közre játszott ebben. Miért kellett volna Darrakard-nak a Mélységi Köve, ha nem akarná felhasználni? Bár kérdéses, hogy Erborosh kiiktatásával vajon a Kőnek van-e egyáltalán haszna (és az is, hogy végül egyáltalán megszerezte-e a vénséges démon azt a bizonyos kacatot, vagy elpusztult a Dornburg-toronnyal együtt), de akár értéktelen csecse-becse lett belőle, akár hasznos tárgy, a végére kellett járnom. Valaki vagy valakik elszabadították ezt a förtelmet a világra, s ha nem is a Démonkirály volt, reméltem, hogy legalább azt tudhatja, hogy kik lehettek azok a szemetek. Az érvelésemmel csak pár logikai probléma volt: először is, azt se tudtam, hogy hogy találom meg a Királyt. Ehhez kellett Ger. Másodjára: még ha meg is találom őt, hogy a francba érem el, hogy ne végezzen ki engem rögtön, vagy küldje rám azt a creepy kisc sajt, vagy bármelyik más tábornokát / seggnyalóját? Egyelőre ennyi is elég az aggodalmaskodni valók listájáról. De...előbb is, fel kellett kutatnom Geruskámat, az én drága barátomat. S ha nem is a jól előkészített tervem, de a szerencsém végül ezt is megoldotta nekem.
Egy kis falucska.Szinte említésre sem méltó, túlontúl közel a határhoz ahhoz, hogy be tudjam sorolni: Északhoz vagy Délhez tartozik-e...párszor át-átslisszoltam az északiak vonalán azt a technikát használva, mint amit Sharlotte-tal használtunk a nyomozásunk során, de végső soron elvesztettem a tájékozódási képességemet. Na se baj. De ott volt. Láttam őt. Az idő kiválasztása már kevésbé volt szerencsés. Alkonyi órák. A sötétség utolsó darabkái még ott lógtak a levegőben, a Nap még nem kelt fel. Egyikünknek sem előnyös...és egyikünknek se túlzottan hátrányos. Fairül hangzott...és nekem nem tetszettek a fair szituációk, de ha már itt voltam, nem fogom halogatni a dolgot.
- Gerard...jöttem behajtani az ígéretemet - kiáltottam el magamat a falu főteréhez érve, kezemben a két fegyveremmel. - Készen állsz?
Egy kis falucska.Szinte említésre sem méltó, túlontúl közel a határhoz ahhoz, hogy be tudjam sorolni: Északhoz vagy Délhez tartozik-e...párszor át-átslisszoltam az északiak vonalán azt a technikát használva, mint amit Sharlotte-tal használtunk a nyomozásunk során, de végső soron elvesztettem a tájékozódási képességemet. Na se baj. De ott volt. Láttam őt. Az idő kiválasztása már kevésbé volt szerencsés. Alkonyi órák. A sötétség utolsó darabkái még ott lógtak a levegőben, a Nap még nem kelt fel. Egyikünknek sem előnyös...és egyikünknek se túlzottan hátrányos. Fairül hangzott...és nekem nem tetszettek a fair szituációk, de ha már itt voltam, nem fogom halogatni a dolgot.
- Gerard...jöttem behajtani az ígéretemet - kiáltottam el magamat a falu főteréhez érve, kezemben a két fegyveremmel. - Készen állsz?