A jól kijárt szekérúton haladok, még jócskán Köd-erdő szívében. Egyik kezem a tőröm markolatán pihen, míg a mély-lilla szemem ide-oda cikázik, hátha kiszúrok valami gyanús mozgást. Köd-erdő veszélyes hely, főleg azoknak, akik egyedül vágnak neki a kalandoknak. Nekik nincs segítségük, egyszerűen eltűnnek és senki sem fogja őket keresni. Jelen pillanatban az én túlélési esélyem is közel a nullához, de szerencsére bizakodó vagyok a tekintetben, hogy ez nem az a nap, hogy felszívódok. Fiatal vagyok, életerős és életre való. Megállok az egyik kanyarnál, mert megpillantok pár téli gombát az egyik fa törzsén. Közelebb sétálok, majd alaposan megvizsgálom a szememmel, hogy beazonosítsam. Ehetőnek találom először, aztán másodszor és végül harmadjára is. Hamarosan eszembe ötlik a becses neve, s egy mosollyal szedem le, de természetesen óvatosan. Úgy vélem egy finom rablólevesbe egyszer majd beleaprítom a nap folyamán, addig a málhámnak az oldalához rakom száradni. Hangokra leszek figyelmes, így megkövülten hallgatózok egy darabig, miközben finoman kihúzom a tokjából az egy darab gyilkoló eszközöm. Közeledik a hang, így én egyre feszültebben várakozok.
- Ki vagy? – szólok oda sötét tünde nyelven, reménykedve abban, hogy egy fajtárs mászkál szintén az erdőben. Ha nem tud válaszolni a kérdésemre, akkor biztosan a nyakának ugrom. Mikor sikerül pontosan belőnöm az irányt, akkor oda fordulok és várom, hogy megjelenjen az alak. Megismétlem még egyszer a kérdésem, de most a közös nyelvhez nyúlok.
- Áruld el a neved! – mondom ki határozottan, egyben izgalommal teli hangon. Megnyalom az ajkam, mert nincs kedvem meggondolatlanul senkit sem megölni. De ha valami itteni ragadozó vagy fura lény az, akkor nem biztos, hogy én vagyok előnyben. Nagyot sóhajtok, aztán az előttem látható részre összpontosítok. Sűrű itt a növényzet, így nehéz a járás, főleg ha letér valaki a szekérútról.
- Ki vagy? – szólok oda sötét tünde nyelven, reménykedve abban, hogy egy fajtárs mászkál szintén az erdőben. Ha nem tud válaszolni a kérdésemre, akkor biztosan a nyakának ugrom. Mikor sikerül pontosan belőnöm az irányt, akkor oda fordulok és várom, hogy megjelenjen az alak. Megismétlem még egyszer a kérdésem, de most a közös nyelvhez nyúlok.
- Áruld el a neved! – mondom ki határozottan, egyben izgalommal teli hangon. Megnyalom az ajkam, mert nincs kedvem meggondolatlanul senkit sem megölni. De ha valami itteni ragadozó vagy fura lény az, akkor nem biztos, hogy én vagyok előnyben. Nagyot sóhajtok, aztán az előttem látható részre összpontosítok. Sűrű itt a növényzet, így nehéz a járás, főleg ha letér valaki a szekérútról.