Hűvösebb van, mint máskor, azonban engem különösebben nem zavar. Hozzá vagyok szokva a hideghez, s ha kell a forróságot is képes vagyok elviselni. Dél-nyugatra vagyok jelenleg, távol Hellenburg városától a Südardün folyó túloldalán. Egy kisebb fás bokros ligetet néztem ki magamnak, ahol nem fogok szenvedni hiányt, sem tüzelő anyagban, sem pedig újdonságban. Régen jártam már erre, így fogalmam sincs, hogy mások mennyire fedezték fel a természet szépséges csodáit. Ha az emlékezetem nem csal, akkor a liget közepén egy ősöreg fa áll, amiben még most is van kellő életerő. Úgy vélem, hogy következő éven segítek terjeszkedni ennek az erdős résznek. Ehhez azonban jobb ha most felmérem az állapotát. Nyugodtan indulok a kis csapáson, el-elhajolva egy-egy fa ága elől. Kiráz a hideg, ahogy a nedves ágakhoz érek. Megállok, s nagyot szippantok a friss levegőből. Tovább haladok, míg végül meg nem pillantom az öreg fát, amibe sajnos tán egy villám csaphatott bele, ezzel két részre vágva azt. Csak ott állok megkövülten, s azon tanakodok, hogy én mit tehetnék? Legjobb az lenne, ha kivágnám, de nem hordok magamnál fűrészt. Hívhatnék ide másokat, de az sok aranyba kerülne. Végül maradok annyiban, hogy nem teszek semmit, s idővel el fog pusztulni. Néma gyászom nem tart sokáig, mert a közeledni vélek egy lovast a dobogás alapján. Körülnézek, de egyelőre nem pillantok meg senkit. Inkább az út mellé leülve várakozom, hogy megjelenjen az alak. Tán fél percet, vagy egy percet várok, mikor megpillantom a személyt. Felkelek a helyemről, aztán odaköszönök hangosan.
- Szép napot! Csak nem eltévedt? – teszem fel a kérdést, miközben próbálom alaposabban felmérni, hogy ki lehet az? Nappal van, s ezen fényviszonyok inkább gátolják a látásom élességét, mint javítanák. Kezemmel szem ellenzőt formálok, hogy segítsek magamon.
- Mit keres egy ilyen ligetben? – érdeklődöm, reménykedve abban, hogy nem néz levegőnek. Ritkán találkozok jó igazán jó társasággal.
- Szép napot! Csak nem eltévedt? – teszem fel a kérdést, miközben próbálom alaposabban felmérni, hogy ki lehet az? Nappal van, s ezen fényviszonyok inkább gátolják a látásom élességét, mint javítanák. Kezemmel szem ellenzőt formálok, hogy segítsek magamon.
- Mit keres egy ilyen ligetben? – érdeklődöm, reménykedve abban, hogy nem néz levegőnek. Ritkán találkozok jó igazán jó társasággal.