Quest for Azrael
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:You are not connected. Please login or register

Theo Wagner

4 posters

Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3  Next

Go down  Üzenet [2 / 3 oldal]

26Theo Wagner - Page 2 Empty Re: Theo Wagner Pént. Okt. 27, 2017 11:12 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács
Robbanó ar(a)kán lövedék: Shotgun, értve. Elfogadva, 3. szint 2000 váltó.
Vadászó fecske: Ez tetszett a legjobban, 3. szint 2000 váltó
Nyúlugrás: Eeeeh, a fizikai skillek mindig nehézkes témát jelentenek, de ez még nem vészes így legyen ez is 3. szint
Nyársalás: Ez így megfogalmazva egy instakill, attól hogy beleírod hogy kisebb vágásokat okoz azért másfél méteresek maradnak.
Bindung: 5.szint 3000 váltó
Könyvmoly: Ezt egy 1000 szavas pályázatért ingyen megkapod.
Töltőkristály: Ahogy megegyeztünk, így korrekt. A kristály ára 3000 váltó de szintlimitje nincs és küldetésenként töltődik újra.
Arch: Ameddig nem látok olyan trükköt, hogy Sariel belebeg valaki fölé harminc méterre aztán ráesik véletlenül a fejére agyonütve, addig okés, 1. szint 1000 váltó.

A Mágikus Hegekre visszatérünk később.

https://questforazrael.hungarianforum.net

27Theo Wagner - Page 2 Empty Re: Theo Wagner Hétf. Dec. 04, 2017 3:59 pm

Theo Wagner

Theo Wagner
Déli Mágus
Déli Mágus
Tündérek alap spell ötletei.

Név: Tündérpor (Passzív)
Leírás: A tündér maga után nyomokban elhagyja a szárnyán lévő, a szivárvány színeiben pompázó tündérport, melyet követve a tündér, bármikor megtalálhatja a visszavezető utat.

Név: Spóra lövedék.
lvl:1
Ár: 1000 váltó
Leírás: A tündér kis tarisznyájában, a spórájával belégzés által erős hallucinogén hatást kiváltó gombának a spórái találhatóak. Ebből a tündér kivesz egyet, mely már a kezében elkezd osztódni. Ezek után ezt a tündér az ellenfelére lövi, aki ha ezt a spórát belélegzi, két percig néha bevillanó agresszív kisállatkákat fog hallucinálni, akik mintha az arcába ugranának egy magasabb helyről, vagy a földről. Bár ezek a kisállatkák, valami furcsa fehér porrá válnak, ha kettévágja őket, vagy fél méteres közelségbe érnek.


Név: Gáncsoló indák
lvl:2
Ár: 1500 váltó
Leírás: a tündér képes lassan, vagy akár gyorsan indákat előhívni a földből, melyek képesek a futó ellenfeleket kigáncsolni, esetlegesen, egy álló ember cipőjére ráfonódni, és az első lépésben megakadályozni, vagy ha nagyon szerencsétlen az illető, akkor az első lépésével kizökkenteni az egyensúlyából, melytől elesik, vagy térdre rogy.

Név: Útvezető szellő.
lvl:3
Ár: 2000 váltó
Leírás: A tündér fog egy fűszálat, és egy tárgyat, melynek kötődése van egy személyhez, vagy valamilyen lényhez. A tárgy segítségével megbűvöli a fűszálat, mely ettől kezdve öt percig arra fog hajladozni az enyhe szellőtől, amerre tárgy gazdája tartózkodik.

Név: Látás vagy Hallás
lvl:3
Ár: 2000 váltó
Leírás: A tündér megbéklyózza az ellenfél ezen, két érzékét, a hallást, és a látást, melyet csak felváltva tud használni egy percig. Ha lát, nem hall. De ha becsukja a szemét, akkor képes hallani, csak éppen nem lát.

Név: Állati ösztön
lvl:4
Ár: 2500 váltó
Leírás: A tündér, képes az erdei állatok ösztönét, egy emberbe ültetni, tíz percre. Ezen ösztönök, felruházzák a viselőt, azon képességekkel, hogy képesek egy megérzés alapján megérezni a veszélyt, vagy éppen megérzik, ha figyelik őt. Azt sajnos nem hogy melyik irányból érkeznek ezek.

Név: Mint az évszakok
lvl:5
Ár: 3000 váltó
Leírás: A tündér képes különböző buffokat, és debuffokat adni egyes évszakok egy emberben való „manifesztálásával”.
Ősz: Beolvadás, Rejtőzködés sokkalta jobban fog menni, nehezen veszik észre egy percig, aztán pedig szintúgy egy percig sokkalta könnyebben veszik észre, és könnyebben bukik le.
Tél: Elme kontroll, és őrület ellenállás 50%-al növekedik egy percig, utána egy percig 50% al gyengébb lesz.
Tavasz: Fiatalos kitartás, a test nehezebben fárad egy percig, utána egy percig kétszer olyan fáradt lesz, a megterhelés miatt.
Nyár: Megnövelt erő (Mágiahasználóknak varázslatok erősebbek, harcosoknak fizikai.) 50%-al növekedik egy percig, utána egy percig 50% al gyengébb lesz.A hozzászólást Theo Wagner összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Dec. 08, 2017 1:46 pm-kor.

28Theo Wagner - Page 2 Empty Re: Theo Wagner Csüt. Dec. 07, 2017 6:44 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács
Az összes képesség elfogadható az általad felvetett szintre és így árban. Néhány átfogalmazást igényel ugyan, de ezt később ha lesz időm megejtem, addig elöljáróban annyit, hogy mind átment a szitán.

https://questforazrael.hungarianforum.net

29Theo Wagner - Page 2 Empty Re: Theo Wagner Csüt. Dec. 14, 2017 2:36 pm

Theo Wagner

Theo Wagner
Déli Mágus
Déli Mágus
Név: Parancsgömb / Order Sphäre
Szint: 3
Ár: 2000 váltó
Leírás. Theo képes egy gömböt idézni, és hozzá kötni tárgyakhoz, vagy szövetséges személyekhez, ami így ott marad, vagy követi a kiválasztott személyt vagy tárgyat. Személyeknél jobb váll felett lebeg, Tárgyaknál csak fölötte. A gömböt használva, képes nála két szinttel kisebb képességeket megidézni. Theo választhatja ki a célpontot, és a gömbön keresztül Theo képes a szövetségesre védelmi varázslatokat is idézni, vagy abból a pontból, ellenfelekre támadót lőni. A gömbből három varázslat idézhető, majd eltűnik. A gömb egyszerűen elpusztítható, mint fizikai, és mint varázs támadásokkal. Nem lehetséges egyszerre a gömbből és Theoval varázslatot idézni. A gömbből idézett varázslat ugyanúgy levon Theo manájából.
A gömb akkora, mint egy jósgömb. Majd minden képességgel egyre kisebb lesz. Az utolsó képességre, kb akkora lesz, mint egy teniszlabda.

30Theo Wagner - Page 2 Empty Re: Theo Wagner Csüt. Jan. 04, 2018 9:09 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács
Elfogadva, egészen korrekt és részletes leírást adtál így elhiszem hogy minden cheeck lehetőséget kizártunk *Darr naív*

https://questforazrael.hungarianforum.net

31Theo Wagner - Page 2 Empty Re: Theo Wagner Csüt. Jan. 04, 2018 11:27 pm

Theo Wagner

Theo Wagner
Déli Mágus
Déli Mágus
Ezzel hát bepályáznám a mérnök szakmát.

Sétálva a főváros gyönyörű utcáin, egy érdekes üzletre leszek figyelmes. A táblán, szolidan csak annyi van írva, hogy „Herr Schneider, Mérnök áruk boltja”. Nagyon nem voltam mostanában ilyen üzletekben, ezért kíváncsiság által hajtva, vettem a bátorságot, hogy körbenézzek a mostaniban. Ahogy Herr Schneider boltjának ajtaja kinyitódott, egy aprócska csengő jelezte beléptemet. De amit bent találtam, az valami szemkápráztató volt. A polcok tele, érdekesebbnél érdekesebb eszközökkel, és megannyi egyéb tárgyal. Nagyon régen láttam még hasonlókat, de azok nagyon kezdetlegesek voltak. De ebben a boltban, nemigazán tudtam mi mire való, de mégis mind mestermű volt.
Ahogy haladtam beljebb, és néztem a polcokon lévő kivételes árukat, egy ősz bácsika lépett elém, a hátulsó műhelyből. – Mégis miben segíthetek? – Állt meg a pult mögött, kezét azon pihentetve. – Mégis mik ezek a csodás eszközök, nemigen láttam élőben ilyeneket. Olvasni olvastam, de kezemben még nem tartottam ilyeneket soha. – Emelem fel az érdekes szerkezetet, nézegetem, majd az öreg felé szólok. – Szóval ez egy puska lenne? – Simítom végig a kezemet a mesteri kialakításon.
- Jó szemed van fiatal fiú. Ám bár az a puska, már egy régebbi darab. A fiam készítette még, kire a mesterséget hagytam volna, de őt elvitte tüdőbetegség. – Az öregember bő válaszából érezhető volt, hogy mostanában nemigen van beszélgető partnere. Lehet már a felsége is elhunyt. Szomorú realizálni, hogy fiatalon, olyan emberek hunynak el, kik ilyen mesterműveket voltak képesek elkészíteni.
- Ő-őszinte részvétem uram. – Szólalok fel, egy kissé elszomorodva, ahogy a puska sima felületein végighúzom a kezemet, mely felületet a legnagyobb gonddal, és odaadással készítettek el. A puskát óvatosan visszateszem annak helyére, majd az öreg bácsikához fordulok.
- Lenne szíves beszélni a múltjáról, és hogy mégis mi motiválta, hogy ezen szakmát válassza?  - A fiát nem akartam emlegetni, szegénynek, így is lehet elég gondja. Az üzlete, egy kis visszafogott üzletecske, nem olyan, mint Noitráé. Meg, ha mással nem, egy kis szóba elegyedéssel, megszínesíthetem ezen öreg kézműves ember mindennapját.
Az öreg bele is kezdett a mesélésbe, melyből sok mindent megtudhattam róla. A szakma kezdője, ő maga volt. Saját magát képezte, és önállóan tanulta ki a szakma fortélyait, csínját, bínját. Így hát kiderült az is, hogy ez az üzlet volt neki az első, és lesz az utolsó is. Nem sokkal később, a kissé komor öreg bácsi, elkezdett élénkülni. Hangja élettel telibb lett, míg a történetei, is elkezdtek egy viccesebb irányt venni. Néhol néhol természetesen, el el szomorodott, ha a téma egy fájdalmas irányba tért, de a vezetésemnek hála, sikerült ki kecmeregni ezekből. Lassacskán, elkezdte mesélni a munka fortélyait, hogy ő hogy, s mint kezdte, miközben be is invitált hátra a műhelybe, hogy azt meg is mutassa. Nagyon élveztem a bemutatóit, és egyre gyakrabban kezdte mondogatni, hogy „Gyere fiam, próbáld meg te is” és így kezdődött el az a hosszú folyamat, melyben egyre gyakrabban, és napról napra látogattam el az öreg bácsi boltjába. Nem mondta ki, hogy mint tanonc kitanít, mert lehet elrontotta volna azt az idlilli helyzetet, mely a fia kitanításához hasonlíthatott. Így kezdődött hát, hogy hosszabb ideig tartózkodtam a fővárosban, és segédkeztem, a második nagyapámnak, míg ő kitaníthatta a második fiát. Bár nagyon élveztem az ott töltött napokat, Herr Schneidertől pár hónap után búcsúznom kellet. Vándor mágus, az vándor mágus.
A búcsúzás kissé fájdalmas volt, de valahogy sikerült összehoznunk. Majd pár nappal késöbb, jött egy érdekes levél, mely így szólt.

„ Sajnálattal közöljük önnel a hírt, de Herr Schneider álmában eltávozott e világból.”

Ahogy utána megtudtam, a távozásom másnapján érte álmában a vég.

32Theo Wagner - Page 2 Empty Re: Theo Wagner Pént. Jan. 05, 2018 1:20 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács
Nos őszintén olvastam már tőled jobb írást is, ráadásul az öreg mérnök motivációja is kissé mondvacsinált, de talán még átesik az elfogadható határán. Sok sikert a mérnöki munkához, az Úr irgalmazzon nekünk ezentúl.

https://questforazrael.hungarianforum.net

33Theo Wagner - Page 2 Empty Re: Theo Wagner Pént. Jan. 05, 2018 11:01 pm

Theo Wagner

Theo Wagner
Déli Mágus
Déli Mágus
Név: Dobó fecskendő
Szint: 1?
Leírás: Egy rugóval, és egy ütésre történő kioldó szerkezettel modifikált fecskendő, mely ütődés hatására, képes tartalmát, a célpontba üríteni, ha sikeresen beleállt. Tíz méteren belül hatékony, és egy keményebb bőrpáncél már kifog rajta. Kemény tárgyba ütközve, a hegy elgörbülhet, eltörhet!
Tanulási Ár: 200 váltó
Hozzávalók: Akármilyen fém a mechanikához, és fecskendő.
Mesterség tapasztalat: 10

Név: Fegyver csapda
Szint: 2?
Leírás: Sok emberrel megesik, hogy lefegyverzése után a fegyverét az ellenfel veszi kézbe, és azzal támad rá. Ez ellen nagy segítség, a markolatba épített, fegyver csapda. Csak a fegyver gazdája, és az azt elkészítő mesterember tudja a kombinációt, és vagy rejtett gombot, mely megakadályozza, hogy a két három centis fémtüskék, a markolatból, a használó kezébe álljanak bele. A mechanizmus fél perces késleltetéssel lép életbe, mely esés, és erős rászorítás esetén aktiválódik, és kilövell a markolatból.
Tanulási Ár: 200 váltó
Hozzávalók: 2x fém akármilyen,(1x a tüskéknek/1x a mechanikának) és Akármilyen markolat.
Mesterség tapasztalat: 20

Név: Talp zug
Szint: 1?
Leírás: Félti értékeit? Netalántán fontos információkat csempészne papír alapon? Akkor itt az ön terméke! Talp zug, egy egyszerű ám mégis praktikus megoldása, a rejtett gombok, és a cipő/csizmatalpba helyezett, kis fémdobozkának. Csak közelről, erősen megfigyelve vehető észre, a doboz nyílása, de az csak erővel nyitható fel, ha nem ismerik a titkos gombot! A rejtettdobozka mérete függ a vevő lábméretétől, és a cipő/csizma sarkának vastagságától. Átlagosan, 1-1,5 cm vastag, és 5x5 vagy 6x6 méretben készül. 1db/cipő! A cipő súlya egy kicsivel nőni fog!
Tanulási Ár: 200 váltó
Hozzávalók: Akármilyen fém a mechanikához, fémdoboz, Az illető cipője/csizmája
Mesterség tapasztalat: 15

Név: Feketeözvegy hajcsat
Szint: 2?
Leírás: Egy szép díszes hajcsat, mely egy két centis, éles, kiugró kis pengét tartalmaz. A penge a csat kapcsának, a túlnyomásakor ugrik ki, majd a csat teljes kinyitásával, helyezhető vissza.
Tanulási Ár: 200 váltó
Hozzávalók: Hajcsat, Rugós penge, fém a mechanikához
Mesterség tapasztalat: 20

Név: Feketeözvegy fülbevaló
Szint: 2?
Leírás: Egy szép díszes fülbevaló, mely egy két centis, éles, kiugró kis pengét tartalmaz. A penge a fülbevaló összenyomásával ugrik ki, majd az akasztó rész benyomásával, húzható vissza.
Tanulási Ár: 200 váltó
Hozzávalók: Fülbevaló, rugós penge, fém a mechanikához
Mesterség tapasztalat: 20

Név: Feketeözvegy nyaklánc
Szint: 3?
Leírás: Ez a díszes nyaklánc különbözik a szett többi tagjától. A mechanikája, hasonló, mint a képesnyakláncoknak, melyek képesek egy képet eltárolni. Bár itt egy kis bőrzsák van elhelyezve a nyakláncban, mely bármilyen folyékony, vagy akár gáznemű szerrel megtölthető. A használó, a lánc foglalatát megnyomva, egy kis lyukon keresztül spriccelheti a gáznemű szert kiszemeltje arcába, vagy csepegtethet mérget az italába. A benne tárolható szerek, maximum 20 cm távolságig jutnak el.
Tanulási Ár: 200 váltó
Hozzávalók: nyaklánc, kis bőrzsák, fém a mechanikához
Mesterség tapasztalat: 25

34Theo Wagner - Page 2 Empty Re: Theo Wagner Szomb. Jan. 06, 2018 10:44 am

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács
Mindegyik elfogadva.

https://questforazrael.hungarianforum.net

35Theo Wagner - Page 2 Empty Re: Theo Wagner Csüt. Jan. 11, 2018 3:00 pm

Theo Wagner

Theo Wagner
Déli Mágus
Déli Mágus
Név: Álomzár
Szint: 4
Leírás: Egy vasfából készült kerek kulcslyukkal ellátott falap, mely dobozokra, széfekre szerelhető. A kulcs, egyazon tömbfából készült, mint a lapocska. Ez a mágikus zár, fizikailag nem képes lezárni dolgokat, de a benne, és a kulcsba vésett rúnamágia, kísérteni fogja azt, aki nem dugta bele a zárba a kulcsot, mikor kivett egy tárgyat, a széfből, esetleg dobozból. Az álomzár, első napon rémálmokkal zaklatja a tolvajt, majd másnaptól kezdve, minden alkalommal, amikor elalszik az elátkozott illető, alva járni kezd. Felkutatja az ellopott tárgyat, és álmában vissza próbálja juttatni azt, a helyére. A mágia ezek után megszűnik. Ha újra ellopná, de még mindig kulcs nélkül, akkor ez a tortúra elölről kezdődik. A zár az aktiválástól számított öt napig képes folyamatosan a működni, majd megszakad a varázslat.
Tanulási Ár: 200 váltó
Hozzávalók:, Vasfa, (Rúnamágus kaszt)
Mesterség tapasztalat: 30

Név: Csizma/cipőpenge
Szint: 1
Leírás: A csizma/cipő orrába rejtett nyolc centiméteres penge, mely a játékos által kért mozdulatra bekalibrálva, kiugrik a helyéről, és rejtett csapásokat vagyunk képesek vele bevinni, vagy meglephetjük vele ellenfelünket. A penge nem képes visszaugrani, ezért vissza kell tolni, melyet óvatosan falnál vagy asztalnál meg is tehetünk a penge csorbulása nélkül.
Tanulási Ár: 200 váltó
Hozzávalók: Csizma (új, vagy akár a játékosé), rugós penge, akármilyen fém a mechanikához.
Mesterség tapasztalat: 15

Név: Köpőcső
Szint: 1
Leírás: Egy egyszerű köpőcső, mely kisebb mérgezett nyilakat képes közepes távolságokra ellőni.
Tanulási Ár: 200
Hozzávalók: Akármilyen fa
Mesterség tapasztalat: 10

Név: Mérgezhető köpőcső tű/lövedék
Szint: 1
Leírás: Egy kisebb fém, vagy akár fából készített jól szálló kisúlyozott lövedék, melynek hegye barázdákkal, és bevágásokkal tarkított, hogy képes legyen a kis felület, a lehető legtöbb mérget magával szállítani. Egy adag nyersanyagból, 10 darab lövedék készül.
Tanulási Ár: 200
Hozzávalók: Akármilyen fa, akármilyen fém
Mesterség tapasztalat: 10

Név: Magnetit bomba
Szint: 3
Leírás: Magnetit porral elkészített hét centiméter átmérőjű dobható bomba, mely a benne lévő puskapornak, és kovakő szemcséknek köszönhetően, erős ütődésre felrobban. A magnetit mágnesessé teszi a robbanás közelében lévő fémtárgyakat, így nehezítve a sok fémet viselő harcosok, vagy egyebek mozgását. A mágneses hatás következménye képpen, a fémtárgyakkal intézett támadások nagyobb eséllyel találják el a páncélt! „Mikor teljespáncélzatodhoz, tartozik még pár készlet evőeszköz, és egy pár fém kancsó vagy váza is.”
Tanulási Ár: 200
Hozzávalók: Magnetit, Kovakő, Puskapor, papír
Mesterség tapasztalat: 25

Név: Gyújtóbomba
Szint:3
Leírás: puskapor ágyba helyezett gyújtófolyadék, mely papír borítást kapott. Ha valaminek nekidobjuk, vagy széttörik, nagyjából négy méter sugarú körben, képes szétszórni a gyújtófolyadékot, mely így sokkalta effektívebben képes felgyújtani dolgokat, vagy tömegeket. A robbanásnak a puskapor miatt, hangja, és lökéshulláma is van, mely nem kicsi.
Tanulási Ár: 200
Hozzávalók: puskapor, gyújtófolyadék, papír
Mesterség tapasztalat: 25

Név: Vakító bomba
Szint:3
Leírás: Puskapor, kovakő, és magnézium keveréke, mely erős becsapódás hatására, képes erős fehér fénnyel egy robbanást okozni. Ez egy gömb alakú papír csomagolásba van töltve, mely átmérője kb: hét centiméter. Elvakítja azt, akinek a látóterében felrobban. Pár másodpercig képes összezavarni az ember látását, érzékenységtől függően. Erősebb ütődésre robban be.
Tanulási Ár: 200
Hozzávalók: puskapor, Kovakő, Magnézium, papír
Mesterség tapasztalat: 25

Név: Különleges nyílvessző 1. (Durranó)
Szint: 1
Leírás: Egy különleges nyílvessző, mely gyenge anyagú, de egy szép kerek, már már kör alakú nyílheggyel rendelkezik. Ezen nyílhegy, elejében a kovakő került, mely mögött a puskapor van felhalmozva. A nyílvessző, így nagyobb károkat nem képes okozni, de a nagy durranás, képes beszakítani a dobhártyát, fülcsengést, okozni. Mely idővel szédüléshez, rosszulléthez vezethet. Megzavarásra, és részleges megsüketítésre eléggé hatékony. Na persze ha betalál az illető. A hangja messze elhallatszik. Egyszer használatos, mert a vessző hegye szétrobban a puskapor miatt.
Tanulás: 200
Hozzávalók: Puskapor, kovakő, (5x) nyílvessző, fém
Mesterség tapasztalat: 10


Név: Különleges nyílvessző 2. (Fojtógáz)
Szint: 2
Leírás: Egy különleges nyílvessző, mely elejére, egy üvegcse fojtógáz van felszerelve. Nem a leg esztétikusabb, de praktikus. Így a szer nagyobb távolságokból, pontosabban bevethető. Az első eltalált dolognál széttörik az üveg, és kiszabadul a tartalma.
Tanulás: 200
Hozzávalók: Fojtógáz – keverék, nyílvessző,
Mesterség tapasztalat: 20


Név: Különleges nyílvessző 3. (Vakító)
Szint: 2
Leírás: Egy különleges nyílvessző, mely gyenge anyagú, de egy szép kerek, már már kör alakú nyílheggyel rendelkezik. Ezen nyílhegy, elejében a kovakő került, mely mögött a puskaporral kevert, magnézium van felhalmozva. Az első dolognak nekicsapódva, a magnézium, és a puskapor keveréke begyullad, egy fél méteres, hófehér, vakító villanást idéz elő. A villanás, elég erős, hogy pár pillanatra elvakítsa az ellenfelet, egy jobb találat esetén. Amíg a célpont látóterében villan a keverék, annak homályos látást, könnyezést okozhat. Az égés nem tökéletes, így a meggyulladt magnézium foszlányok, szétszóródhatnak a területen, bevilágítva azt egy pár másodpercre.
Tanulás: 200
Hozzávalók: Kén, puskapor, kovakő, magnézium, (5x) nyílvessző, fém.
Mesterség tapasztalat: 20

Név: Különleges nyílvessző 4. (Gyújtó)
Szint: 3
Leírás: Egy különleges nyílvessző, mely elejére, egy üvegcse gyújtófolyadék van felszerelve. Nem a leg esztétikusabb, de praktikus. Így a szer nagyobb távolságokból, pontosabban bevethető. Az első eltalált dolognál széttörik az üveg, és kiszabadul a tartalma.
Tanulás: 200
Hozzávalók: gyújtófolyadék, nyílvessző
Mesterség tapasztalat: 25

Név: Különleges nyílvessző 5. (Romboló)
Szint: 4
Leírás: Egy nyílvessző, melyre egy puskaporral töltött nád tároló van felszerelve. A kanóc meggyújtásával aktiválható, mely tároló henger, a kanóc beégése következtében felrobban. Az időzítést a kanóc hosszával lehet variálni, vagy egyszerű kivárással. A robbanás elég erős, hogy kőfalakon (Házak falán, nem várfalakban), egy ember nagyságú lyukat üssön. Ha az időzítés rossz, akkor vagy későn robban fel, így időt adva az ellenfélnek az eltávolításra, vagy előbb, így oda se ér, vagy legrosszabb esetben magadat robbanthatod fel vele. A nyílvessző, tíz másodperc késleltetésre elegendő kanóccal van legyártva, amelyet a játékos variálhat.(csökkentheti az időtartamot)
Tanulás: 200
Hozzávalók: 2xpuskapor, kanóc, nád, nyílvessző
Mesterség tapasztalat: 30

Név: Különleges nyílvessző 6. (Banshee)
Szint:1
Leírás: Egy nyílvessző, melynek hegyébe lyukakat fúrunk, ezzel egy különleges hatást adva a nyílvesszőnek. A lövedék repülés közben, visító, rikító hangot hallat, mely megzavarja az ellenfeleket, és félelemkeltésre is tökéletes.
Tanulás: 200
Hozzávalók: nyílvessző
Mesterség tapasztalat: 10

Név: Különleges nyílvessző 7. ( Big Banshee)
Szint:1
Leírás: Egy nyílvessző, melyre egy bambuszrúd került, és lyukakat fúrunk, ezzel egy különleges hatást adva a nyílvesszőnek. A lövedék repülés közben, visító, rikító hangot hallat, mely megzavarja az ellenfeleket, és félelemkeltésre is tökéletes. Sokkalta erősebb a hangja, mint a kistestvérének. És ha eltalálunk vele valamit, ami nem szedi ki magából, az gyors mozgás hatására, vagy erős szélben, ezt a visító hangot fogja hallatni. Így könnyítve mega lekövetését, vagy csak egy szeles este, terrorban tarthatunk kegy falut, úgy hogy már ott sem vagyunk.
Tanulás: 200
Hozzávalók: nyílvessző, nád
Mesterség tapasztalat: 10

Név: Kanóc
Szint:4
Leírás: Egy puskaporral átitatott madzag, mely erős hő, vagy közvetlen láng hatására, képes meggyulladni, és végig égni. Erős szél, nem képes eloltani, és eső is nagyon nehezen. (egy méternyi gyártható le egy adaggal.
Tanulási ár: 200
Hozzávalók: Puskapor, Madzag
Mesterség tapasztalat: 30

Név: Gyors zár
Szint:2
Leírás: egy húsz centis henger, melyben több henger található. A rajta lévő gombot megnyomva, a két oldalán ezek a hengerek kilökődnek, a benne lévő erős rugók hatására, melyek végén a hét centis kapaszkodó szuronyok, az ajtó keretének, két oldalába belefúródnak, így lehetetlenítve el, annak kinyitását. Az ajtót, így csak betörni lehetséges, de ahhoz is elég nagy erők szükségeltetnek. Kőben is képes megkapaszkodni, de ott van esély, hogy többszöri erőhatásra, elkezd kicsúszni, ütésenként talán fél centit. A zár gyorsan, és hatékonyan felhelyezhető, de a levétele, már nem kivitelezhető olyan gyorsasággal, a kioldott erős rúgók miatt. A legtöbben pont emiatt hátra hagyják.
Tanulási ár: 200
Hozzávalók, (x2) fém, (x2) rugó, fém a mechanikához.
Mesterség tapasztalat: 20

Név: Medvecsapda
Szint: 2
Leírás: A vadászok által előszeretettel használt, csapdatípus, mely a közepében történő, legkisebb nyomásra is képes aktiválódni. A csapda két oldalán, éles fogakkal ellátott „Állkapcsok” vannak elhelyezve, melyek erős rugókkal vannak a kioldóberendezéshez kötve. Aktiváláskor a csapda összecsapódik, így ejtve el a belelépett áldozatot. Képes eltörni végtagokat, és mély sebeket okozni. Két kézzel is nehéz szétfeszíteni.
Tanulási ár: 200
Hozzávalók, (x2) fém, (x2) rugó, fém a mechanikához.
Mesterség tapasztalat: 20

Név: Húrcsapda 1. (Gyújtó)
Szint: 4
Leírás: Egy fémdoboz, melynek egyik oldalán, egy kis ajtócska van, ami képes kifele kinyílni. A belsejében egy rugós mechanika van kialakítva, egy nagy adag puskapor társaságában. A mechanika, akkor aktiválódik, amikor a kivezetett vékony zsinór, megfeszül és kitépi a belső biztosító fémlemezt. Ekkor a mechanika összetöri a puskapor ágyban elhelyezett gyújtófolyadékot, mely berobban puskaporral, és kilövell a kis ajtócskán. A rögzítéshez, jár hozzá agyag, papír csomagolásban, hogy ne száradjon ki. Egy adag kell a konkrét csapda alá, és egy kicsit kevesebb, a madzag végén lévő rögzítő ékhez. Kétféleképp szokták használni, vagy a csapda állítója használ hosszabb zsineget, és maga rántja ki a megfelelő pillanatban, vagy előre kihelyezik, és a belelépő személy aktiválja. Alapból egy méteres kioldóval készül. (A hosszabb zsineget, a rendelés elején tessék szíves elmondani! Azt is, hogy mekkorát.) (Méterenként +50 váltó)
Tanulási ár: 200
Hozzávalók: fémdoboz, fém a mechanikához, puskapor, madzag, gyújtófolyadék, agyag, papír
Mesterség tapasztalat: 35

(Jólenne ha kaphatóak lennének a boltban)

Név: Nád
Leírás: A mocsárvidék lápjaiban növő, üreges növény, melynek sokfajta felhasználási módja lehetséges.
Ár: 50

Név: Madzag
Leírás: Egy erős vékony kötöző eszköz, melyet növényi rostokból fonnak. Felületileg elég durva.
Ár: 50/m

Név: Magnézium
Leírás: Ezüstfehér színű fém. Levegőn meggyújtva vakító fehér lánggal elég.
Ár: 150

Név: Papír
Leírás: A világon sokezer dologra felhasználható, növényi rostokból előállított eszköz.
Ár: 50

Név: Agyag
Leírás: Tökéletes anyag tárgyak formázásához, majd kiégetve, azok tartós megőrzéséhez, használatához. De tapasztó anyagnak is kitűnő.
Át: 50

36Theo Wagner - Page 2 Empty Re: Theo Wagner Pént. Jan. 19, 2018 9:07 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács
Álomzár: Elfogadva, ez ötletes
Csizmapenge: Ez is
Köpőcső: Ez is
Mérgezhető köpőcső tű/lövedék: Még mindig nem értem a játékosok fixációját a méregre, eszméletlenül rossz kijátszani ha méreggel harcolsz, de végülis elfogadható
Magnetit bomba - Erős kétségeim vannak, hogy ez működne, de viccesen hangzik így ez is elfogadva
Gyújtóbomba - Ez is
Vakító bomba - Ez is

Különleges nyílvessző 1. (Durranó) - A dobhártyabeszakítást hagyjuk, de amúgy okés
Különleges nyílvessző 2. (Fojtógáz) - Nos nem tudom a fojtógáz ilyen kis koncentrációban mit csinál, de alright.
Különleges nyílvessző 3. (Vakító) Ez is alright
Különleges nyílvessző 4. (Gyújtó) Ez is
Különleges nyílvessző 5. (Romboló) - Na ez már annyira nem xD Ember nagyságú lyukat robbantani, hát hogyne... Maradjunk annyiban, hogy a robbanás ereje elég, hogy súlyos égési sérüléseket okozzon és a közepes páncélzatú ellenfeleket elrepítse, az épületekben pedig felszínes károkat okozzon.
Különleges nyílvessző 6. (Banshee) - Ez viszont vicces, ez okés
Különleges nyílvessző 7. ( Big Banshee) - Ez szerintem felesleges, a hang erőssége a levegőmozgás erősségétől függ nem a hangszer méretétől (legalább is nem olyna viszonylatokban hogy azt elhessen nyíllal röptetni)
Kanóc - ennek elég a 3. szint
Gyors zár - na ez viszont messze bonyolultabb kettesnél,e z elgyen ötös, James Bond cuccokat nem adnak kettesen
Medvecsapda - Ez okés
Húrcsapda 1. (Gyújtó) - Végülis ez is

(Jólenne ha kaphatóak lennének a boltban) - Kaphatóak lesznek

https://questforazrael.hungarianforum.net

37Theo Wagner - Page 2 Empty Re: Theo Wagner Kedd Jan. 30, 2018 11:35 pm

Theo Wagner

Theo Wagner
Déli Mágus
Déli Mágus
Művégtagok: Műláb
Szint:3
Leírás: Az elvesztett láb pótlására használatos műtag, mely könnyű fa borítást kapott, és belső fémvázas és rugós kialakításának hála, képes lépésenként visszaállni kinyújtott állapotába. A használó lába nem lesz olyan mint a régi, és nem fog úgy futni mint régen, de legalább lesz egy lába.
Tanulási Ár: 200
Hozzávalók: Akármilyen fa, fém, rugók,bőrpántok
Mesterség tapasztalat: 25


Művégtagok: Műkéz
Szint:3
Leírás: Az elvesztett kar pótlására használatos műtag, mely könnyű fa borítást kapott, és belső fémvázas kialakításának hála, képes egy adott pózban megállni. A kézfej, a másik kéz rásegítésével kinyitható, és rácsukható dolgokra, amiket így képes megtartani. A használó keze nem lesz olyan mint a régi, és nem fog úgy futni mint régen, de legalább lesz egy keze, melynek markába sok mindent belezárhat..
Tanulási Ár: 200
Hozzávalók: Akármilyen fa, 2x fém, bőrpántok
Mesterség tapasztalat: 25

Művégtag modifikálás rúnával
Szint:4
Leírás: A rúnamágus képes rúnákat vésni a kiválasztott végtagba, melyek a használat közben egyre jobban összekapcsolódnak a viselő elméjével, és elősegíti a használónak, hogy az mozgatni tudja. Így a művégtag idővel, úgy használható, mintha a saját hús vér végtagja lenne.
Tanulási Ár: 200
Hozzávalók: Művégtag, rúnamágus kaszt
Mesterség tapasztalat: 30

Név: Furulya
Szint: 2
Leírás: Akármilyen fából elkészíthető fúvós üreges kialakítású hangszer, mely hangját, és annak a magasságát, a belefúrt lyukak befogásával lehet szabályozni. Három részbe szétszedhető, hogy könnyen lehessen tisztítani, és szállítani.
Tanulási Ár: 200
Hozzávalók: Akármilyen fa
Mesterség tapasztalat: 15

Név: Titokdoboz
Szint:3
Leírás: Egy kis fa, vagy fém doboz, melyben két külön tárolóhely helyezkedik el egymás felett. Ha a titkos gomb benyomása nélkül húzzák ki a dobozt, akkor a felső retesz a helyén marad, és csak az alsó jelenik meg annak tartalmával. De ha a titkos gombot átkapcsoljuk, vagy benyomjuk, akkor a fele akkora, tároló, kicsusszan az alsó retesz második felével.
Tanulási Ár: 200
Hozzávalók: Akármilyen fa/fém a mechanizmushoz, két doboz.
Mesterség tapasztalat: 25

Név: Bútormodifikálás/Titkos zugok
Szint:3
Leírás: A mérnöknek az idők során rá kellett jönnie, hogy nem mindig a széf a legbiztosabb megoldás az értékeinek a megőrzésében. Ezért hát asztalokban, szekrényekben, ágyakban, és egyéb nagyobb bútorokban, képes titkos zugokat, és fiókokat létrehozni, mely a megadott titkos mechanizmus oldásával, elérhetővé válik. Lehetséges egylépcsős, kétlépcsős, három, és négy lépcsős oldási mechanizmust létrehozni, mellyel bonyolítható a titkos tároló elérésének a módja. Minél több a lépcső, annál több titkos mechanizmust kell aktiválni, a titkos fiók, vagy tároló feloldásához. Egy bútorban annyi titkos zug lehet, amennyi diszkréten elfér benne.
Ha a tárolókat külön mechanizmusokkal akarná oldani valaki, akkor a különválasztott tárolókhoz is írja oda, hány lépcsős feloldó mechanizmust akar hozzá, de ezzel az ár is nőni fog.
Tanulási Ár: 200
Hozzávalók: doboz x ahány tárolót kérsz a bútorba, a mechanizmushoz pedig: fém/fa, madzag, x ahány lépcsős a feloldózár.
Mesterség tapasztalat: (1 lépcsős) 15 tp, (2 lépcsős) 20 tp, (3 lépcsős) 25tp, (4 lépcsős) 30 tp

Név: Gyertyaóra
Szint: 1
Leírás: Egy egyszerű viaszgyertya, mely egy fém tálon nyugszik. A különlegessége, hogy a gyertya leégésének az ideje, ki van számolva, és kimérten, fémszegecsek vannak beleszúrva. Így a gyertya égésével, a fémszegecsek kihullanak, hangosat csattanva a fémtálon. Ezzel jelezve egy megadott idő lejártát. A gyertyák egy, kettő, és négy órás verzióban kaphatók, melyekbe a szegecseket tízenöt percenként, fél óránként, és egy egész óránként, vagy saját igény szerint is lehet kérni.
Tanulási Ár: 200
Hozzávalók: gyertya, fém
Mesterség tapasztalat: 10 tp

38Theo Wagner - Page 2 Empty Re: Theo Wagner Pént. Feb. 02, 2018 3:17 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács
Ezek ötletesek, mindegyik elfogadva.

https://questforazrael.hungarianforum.net

39Theo Wagner - Page 2 Empty Re: Theo Wagner Csüt. Feb. 08, 2018 9:20 pm

Theo Wagner

Theo Wagner
Déli Mágus
Déli Mágus
Név: Treppenstufe / Lépcsőfok
Szint: 1
Ár: 1000
Leírás: Theo képes viszonylag kevés manát felemésztő 30x30 cm nagyságú platformokat megidézni, melyre rá tud lépni, mely platform mindaddig ott is marad, ameddig le nem lép róla, vagy le nem telik egy perc, mivel ekkor szertefoszli, és eltűnik. A lépcsőfokot lehetséges egymás után gyorsan megidézni, így egy a levegőben lebegő lépcsőszerűséget létrehozni, vagy ideiglenes platformot lehet vele idézni.

40Theo Wagner - Page 2 Empty Re: Theo Wagner Vas. Márc. 04, 2018 11:29 am

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács
Maximum szint*1 lépcsőfok alkotható így, és ez a képesség nem aktiválja Theo másodlagos passzívját. Egy "stack" lépcsőnek 10 perc újratöltési ideje van.

https://questforazrael.hungarianforum.net

41Theo Wagner - Page 2 Empty Re: Theo Wagner Hétf. Márc. 05, 2018 8:44 pm

Theo Wagner

Theo Wagner
Déli Mágus
Déli Mágus
Név: Csali
Szint: 2
Ár: 1500
Leírás: Theo képes korlátozott látási viszonyok előidézésekor, (Szilánkfüst,porfelhő,köd,stb) egy sötét ember alakot formálni, abban a közegben. A térmágia segítségével, úgy töri meg a fényt, hogy egy elmosódott ember alakja jelenjen meg az adott látási viszonyokat rontó közegben. Ezt a csali emberi, állati, vagy szörnyalakot, a formájának csak a képzelet szab határt Theo képes mozgatni egy gyorsabban sétáló ember gyorsaságával. 3 Szint x 1 darab idézhető le, és mozgatható egyszerre. A leidézés után, már csak a mozgatás fogyaszt manát, és két percig maradnak lent, ha csak el nem pusztítják őket.

Név: Kombination
Szint: 1
Ár: 1000
Leírás: Theo képes több képességet összeolvasztani, ezzel egy új hatást adva neki, a két képesség hatásainak eloszlásának arányával variálva. Az új hatású képességeket, meg kell pályázni, és meg kell venni az után használhatóak. A megalkotott képesség, több manába fog kerülni, ha csak nem megválva az egyik hatásától használjuk.

42Theo Wagner - Page 2 Empty Re: Theo Wagner Szomb. Márc. 10, 2018 7:36 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács
Csali: Ez legyen inkább hármas szintű, 2000 váltó
Kombination: Mivel Niellel beszéltünk már erről hogy ez így lehet, azonban tényleg minden kombinációt be kell pályáznod külön-külön.

https://questforazrael.hungarianforum.net

43Theo Wagner - Page 2 Empty Re: Theo Wagner Csüt. Május 10, 2018 8:17 pm

Theo Wagner

Theo Wagner
Déli Mágus
Déli Mágus
Név: (Insert another name here)
Leírás: Egy vasfa maszk, mely képes a hordozója hangját úgy eltorzítani, hogy az ne lehessen felismerhető. Fémes érces vibráló hangot kölcsönözve a viselőnek. Másik különlegessége, hogy a maszk a viselő felől teljesen átlátszó, így nem lesznek a maszk miatt vakfoltjai, de aki a maszkkal szemben áll, az csak egy fa maszkot lát, melyen néhol fel villanó, vagy végig suhanó kékes színű csíkokat pöttyöket fedezhet fel.

Név: (Insert another name here)
Leírás: Egy fekete, és sötétbarna színű, bal kezén egy vaskesztyűvel megtoldott, és néhol bőrrel megerősített szett, melytől a viselő képes a nála három szinttel kisebb varázslatokat, könyv és pálca nélkül használni, bár azok másfélszer annyi manát fognak fogyasztani.

Név: Csere /Umtausch
lvl:6
Ár: 3500 váltó
Ár: Annyi amennyi egy lvl6 os képességnek
Leírás: Theo képes egész felszerelését átváltani egy másikra, egy kezdetleges dimenzionális varázslatnak hála. Így a rajta lévő ruha átcserélődik az előkészített ruhára, de az eszközök nem változnak, amiket már az elejétől kezdve hordott. Egyszerre egy szett lehet a talonban, és Theon. A képesség az idézéskor azonnal hat, és egy pillanatig tart az egész, mely felcseréli a hordott ruhákat a talonban tároltakkal. De a használat után, fél napot pihentetni kell.

Hát igen név meg majd lesz egyszer xd

44Theo Wagner - Page 2 Empty Re: Theo Wagner Pént. Május 11, 2018 12:02 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács
Név: Maske der Unterschaltung
Alapanyagok: Vasfa, bőrpántok
Tanulás: - (tervrajz szükséges)
Szint: 3
Leírás: Egy vasfa maszk, mely képes a hordozója hangját úgy eltorzítani, hogy az ne lehessen felismerhető. Fémes érces vibráló hangot kölcsönözve a viselőnek. Másik különlegessége, hogy a maszk a viselő felől teljesen átlátszó, így nem lesznek a maszk miatt vakfoltjai, de aki a maszkkal szemben áll, az csak egy fa maszkot lát, melyen néhol fel villanó, vagy végig suhanó kékes színű csíkokat pöttyöket fedezhet fel.
Tapasztalat: 60


Név: Geschenk der Unterschaltung
Alapanyagok: Kiver bőrt (3x), bőrpántok, fém (2x), réz (2x)
Tanulás: - (tervrajz szükséges)
Szint: 3
Leírás: Egy fekete, és sötétbarna színű, bal kezén egy vaskesztyűvel megtoldott, és néhol bőrrel megerősített szett, melytől a viselő képes a nála három szinttel kisebb varázslatokat, könyv és pálca nélkül használni, bár azok másfélszer annyi manát fognak fogyasztani.
Tapasztalat: 90

Név: Csere /Umtausch
Szint: 6
Ár: 3500 váltó
Leírás: Theo képes egész felszerelését átváltani egy másikra, egy kezdetleges dimenzionális varázslatnak hála. Így a rajta lévő ruha átcserélődik az előkészített ruhára, de az eszközök nem változnak, amiket már az elejétől kezdve hordott. Egyszerre egy szett lehet a talonban, és Theon. A képesség az idézéskor azonnal hat, és egy pillanatig tart az egész, mely felcseréli a hordott ruhákat a talonban tároltakkal. De a használat után, fél napot pihentetni kell. Ehhez tegyük hozzá, hogy csak csatán kívül vagy közvetlenül a kezdetén használható, valamint nem lehet talonban olyan páncél, amit Theo alapvetően nem bírna el.

https://questforazrael.hungarianforum.net

45Theo Wagner - Page 2 Empty Re: Theo Wagner Vas. Júl. 01, 2018 7:54 pm

Theo Wagner

Theo Wagner
Déli Mágus
Déli Mágus
Név: Mana láng
Szint: 6
Ár: hatos spell ára
Leírás: Egy kékeslilánn izzó láng, melyet csak mágikus erővel lehet táplálni. A láng tenyérben, vagy bot végén is  megidézhető és el is helyezhető akármilyen felületen, melyen táplálás (varázslatok beleidézése lövése nélkül) tenyérnyi nagysággal rendelkezik, melyel két percig képes égni majd elenyészik. A varázserőt és manát emésztve, a láng képes a mesélő álltal reálisnak talált méretekre nőni a beleölt mágikus energiák álltal. A láng, csak varázserővel rendelkező dolgokat képes ténylegesen meggyujtani, mely az égő személy vagy lény manáját és varázserejét emésztve terebéjesedik. Fizikai sebzést nem okoz, de ha az égő egyén manája és varázsereje elfogy, akkor leverté és fáradtá válik, mig ereje nagy része elenyészik.
 A láng ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik mint minden normális tűz, a hőhatást kivéve.
Ellenfél képességeit emésztve is képes a láng erőre kapni, de azokat érintenie kell, és nem képes azonnal elemészteni őket. Ez a folyamat körülbelül a normális égés sebességével halad, melyet gyorsitani csak a láng minnél nagyobb mérete képes.
A maximális méretének és terjedelmének, csak az elemésztett varázserő menyisége szab határt.
Reálisan egy ember mágus minden varázserejét beleölve, három méteres szabályos lángot tud létrehozni. Többen összeállva nagyobbat.
A tűz kezdő mérete, a beleölt mágia menyiségétől függ.


Ne ellenörizzétrk csak ide irtam a vázlatot!!!!!

46Theo Wagner - Page 2 Empty Re: Theo Wagner Szer. Szept. 05, 2018 5:27 pm

Theo Wagner

Theo Wagner
Déli Mágus
Déli Mágus
Este van, az ágyamon fekszem, és az ablakon keresztül, a borongós felhőkből lehulló esőt figyelem. Egy tavaszi éjszaka, melyet az ember ki se emelne a szűrke napok közül, de én mégis itt fekszem álmatlanul, a sötét felhős eget bámulva, és az eső mámoros hangját hallgatva. Ilyenkor az ember sok mindenen elméláz, elmélkedik, vagy csak a régmúlt történéseire emlékszik vissza, hogy mit tehetett volna, vagy mit nem kellett volna megtennie. Vicces események, veszélyes történések, boldog pillanatok, és baráti találkozások sokaságára lehet visszaemlékezni, egy egy álmatlan éjszaka alkalmával. Így történt, hogy ezen az éjszakán sikeresen emlékeztettem magamat, egy nem éppen kellemes, de a múltban lejátszódott történésről.

Az emlék, nem is szólt másról, mint az Eichenschildben lejátszódott eseményekről, és a mágiámtól nem is olyan messze álló rúnamágiáról. Azon veszélyes időszak az életemben, mélyen beleégette, és a tudatomba véste azon információt, hogy a rúnák akármilyen öregek is legyenek, akármilyen ritkák is, az idő, és a csekély gyakoriságuk, nem fogja elvenni az erejüket, és azon kiemelkedő potenciáljukat, mely hatalmas fényével beragyogta az ősi idők mágia használatát. Nem kevés sérülést szenvedtem el én azoktól a szövegektől, azokban a napokban, ameddig abban a városban tartózkodtam. Ez az az ősi írás, mely képes életeket elvenni, de akár életeket menteni, és adni is, ha a használója képes mesterien bánni vele. De mégis hogy lehetnék én képes ezt megtanulni? Képes lennék elsajátítani ezt a tudást, és hatalmat? Egy teljesen ismeretlen ősi nyelven íródott varázsszöveg alkotása, nem éppen egyszerű mulatság. Mégis menny időbe telne nekem elsajátítani, mennyi időbe telne nekem ezt élesben használhatóvá tenni? De meg kell próbálnom megtanulni, mivel ezen hatalom bírtokában, mélyebbre juthatnék a felfedezendő területeken, és a legfontosabb, hogy biztonságosabban tehetném meg az oda való utat, melyen már egy nagyobb hatalom bírtokában háríthatnám el a rám leselkedő veszélyt.

De ahogy elmélkedem érzem, ahogy az eső mámoros, és hipnotizáló hangja, kezd elnyomni az álom vaksötét világosságába. Az eső, cseppenként hullik le az égből, és minden cseppjével egyre mélyebbre süllyedek ezen álomvilágban, mely elnyel és fogva tart, a hajnali nap fényének felkeltéig.

- Theo! – Hallom, ahogy szólítanak, de szemeim még az álamimtól vakok. – Fiú! – Hallom újonnan, melyre már kinyílnak nagy nehezen a látókáim, de mindent összefolyva, egy nagy homályos pacaként látok. El is kezdem kidörzsölni az álmom végét a szememből, és így egyre jobban kezd a nagy homályos pacából, egy szép éles kép kirajzolódni. Ahogy végül össze is áll a szobám, egy nagy pacából, a már jól megszokott formákká, úgy látom magam előtt, ahogy a kis gólem ébreszt, és azt veszem észre, hogy a szoba közepén, egy pontban csöpög le az esővíz. – Mi mi ez Riel? Beázott a tető? – Kérdem még kissé félálomban, de a kép, amelyet a szemeim mutatnak nekem, azt az agyam még nem képes normálisan feldolgozni.
-
Ahogy lassacskán összeállt szemem világában a kép, mely nap mint nap elém tárult, de minden ébredéskor egy absztrakt pacaként üdvözölt engem és a napfelkeltét, úgy mielőtt neki is álltam a napi teendőimnek, mindenek elött, megmosakodtam és elintéztem az egyéb rutinteendőket, majd megreggelizve, frissen, és tisztaruhában álhattam neki a már jól ismert házimunkának. Segítőm háborús páncélját előkészítve hívom is magamhoz. - Riel itt az ideje, hogy segíts! - Kiabálom el magam a házban, míg a kis fonott kezeslábas ruhácskát tartom a kezemben, melyet még a szomszéd özvegyasszony kötött Rielnek. A hobbija által kreált színes ruhácska, ezen, harcra tökéletesen megfelelt.

Tudtában annak, hogy Riel utálja ezt a kis kezeslábast, úgy lesben állva vártam a prédámat, hogy teljes nyugalomban leérkezve a lépcsőn lépjen be a szobába. Ahogy ez meg is történt, és érdeklődve forgatta fejét, hogy merre lehetek, egy pillanatra ledermedt. Lehet, hogy rájött, hogy az én eltűnésem egy nagyon rossz ómen a számára, de ez már késő volt. Ahogy lecsaptam rá, és markaim közé fogtam, már mindegy volt számára. Ellenkezhetett akármennyire, kapálódzhatott, még a kis kardjával hadonászhatott is, de a kis ruhácskát sikeresen ráhúztam a parányi lovagra.

A kis bajkeverő izzó kék parányi szemei mintha erős lángként csaptak volna keresztül a sisakja kivágásán, ahogy ezen, helyzetbe került. – Ugyan Riel, tök jól áll, amúgy is ha végeztünk a takarítással úgyis leveszem rólad. – Nyugtatom a parányi gólemet, aki a virágzó rét megannyi színét magán viseli ebben a pillanatban. – Bár igazad lehet, a rózsaszín nem igazán megy a szemed színéhez. – Cukkolom még kicsit a kis lovagot, akiben erre el is szakad az a bizonyos cérna. Még szerencse hogy nem fonál, mert akkor a kis ruhácskának annyi lenne. – Csak egyszer aludjál el fiú, és esküszöm, hogy mindenféle férget csempészek az ágyadba! – Ömlik ki a szájából a fenyegetések áradata, de megtanultam már kezelni ezt. – Hűtsed le magad Riel, és aztán gyere segíteni a házimunkában. Mindenhol ott vannak a parányi lábnyomaid sáros maradványai. – Majd ejtem bele a felmosóvödörbe, mely már elő volt készítve a vízzel. A parányi gólem csak úgy placcsant a vödör vízben, de nem soká sikeresen ki is mászott belőle. Kicsit ázott állatka kinézete volt, ahogy a fonál megszívta magát vízzel, és csöpögött ki belőle. – Na Riel akkor én a nagyobb területeket tisztítom le, míg tied az el nem érhető kicsi zugok. – Adom ki a küldetést a kis ázott pamutlovagnak, aki gyanúsan szó nélkül elballag. Valamit nagyon forgathat a fejében, ha nem szól vissza azonnal. Na de mindegy is, álljunk neki, mert nem végzünk soha.

Ahogy az egyik helyről jutok a másikig, a takarításban elmerülve, kezdek elmerengeni a gondolataimban. Ahogy a szekrényt porolom, úgy a könyvekben néhol látott rúnákat kezdem felrajzolgatni a polcokon álló porban. A formájuk valahogy megragad engem, és egy másik világba kalaúzol el. Bár érteni még mindig nem értem őket, vagy hogy éppen miként lehetne használni ezt a mágiát, a kíváncsiságomat és a képzeletemet, attól még nagyon is felkelti, és megragadja. Láttam már használat közben, sőt nem hogy csak láttam, a saját bőrömön tapasztaltam meg, simítom végig az ujjamat a kezemen, melyen ottvannak a még mindig nagyon jól látszódó hegek. A legnagyobb hiányom magával az elkészítéssel van. Ha még használatban láttam is, de elkészítés közben még egyszer sem. Mégis mi lehet a titka? Mi lehet az a metódus, mely sikeresen állítja össze ezt az ősi betűkből álló mágiát egy kész egésszé, mely képes egy új hatást megjeleníteni, akár teremteni?

Az elmémben össze vissza cikáztak ezek a gondolatok, mint megannyi villám, a viharos égbolton, vagy mint a nyugalmából felhánytorgatott parázs, mely kellemes pihenőjéből felkeltve, gőgösen szikrákat puffog az ég felé.

De míg az elmémet, a gondolataim lángjának tépőfogai marcangolják, úgy mire feleszmélek ebből a különös létből, a testem már végzett minden munkával, ami arra a napra volt eltervezve. A jobb oldalamról a nap vörösen haldokló utolsó fénysugara süt a szemembe, mielőtt eltűnne a horizont sötétsége mögött. A nap lement, az éjszaka eljött, és a munka bevégeztetett, de egy dolog, egyetlen egy még maradt. Egy levél, bizony egy levél. Erre volt szükségem, hogy a következő célomat elérhessem, mely nem kis feladat lesz, de szorgalommal és kitartással képes lehetek megcsinálni.

Az asztalomhoz ülök, meggyújtom az utolsó gyertyámat, majd papírt és tintát ragadva, levélíráshoz készülődöm. Minden szépen a helyére kerül, a már öreges, kissé kopott érdes asztalon. Elém a papír, jobbra fölé, pedig a tintatartó tégely, benne már egy kissé megfogyatkozott tartalmával. A lúdtoll hegyét a kiskéssel kihegyezve, neki is állok a levelemnek, mely az déli kör tudóstársaságához szól.


„Nagyra tisztelt tudós, és mágustársaság!

Azon okból írom a levelemet Felix Schmidt tanítványaként, mivel tanulmányaimat szeretném kezdeni egy tanulót vállaló rúnamágus szárnyai alatt. Az arkán mágiát már lényegesen elsajátítván, megfogott engem a rúnamágia tudománya is. Ezen érdeklődésem alkalmából, szeretném megtudakolni, hogy lehetséges lenne e, egy már nem fiatal, de annál szorgalmasabb mágusnak, hogy az arkán után, a rúnamágia rejtelmeit is megismerhesse.

Tisztelettel Theo Wagner."

A levél rövid, de lényegre törő, melyet az első adandó alkalommal el is küldök az északi királyság máguskörének társaságához. Nem tudom hogy emlékeznek e rám, még nagyon fiatal voltam amikor ilyen körökben voltam Felixel, így van egy félelmem, hogy a kérelmem elutasítják de nem fogadhatok el nemleges választ.

Az éjszakám lassan, és nehézkesen telt. Nem hagytak nyugodni a gondolatok, hogy mi lesz ha mégis elutasítanak. Nekem kell ez a tudás, szükségem van rá, és alkalmaznom kell az életemben minden áron. Az angyalromok galain található történetek, ódák, mesék, és feljegyzések, nem csak a héber ősi nyelvén íródtak, hanem a rúnák sokkalta korosabb szövegeivel is. Szükségem van, és szükségem lesz a jövőben erre az új hatalomra, mely a tudást, és a múltat köti össze, és formálja hatalommá.

Netalántán, segít majd rájönni arra is, hogy mégis mi történhetett a azon a hátborzongató napon, sok sok évvel ezelőtt a faluban. Talán rájöhetnék arra is, hogy mi történt azzal a sok emberrel, és mi történhetett Felixel. De míg majd válaszlevelet nem kapok, addig csak a szorongás, izgalom, és kétségbeesés marad nekem.

Az éjszaka folyamán tartó őrlődésem közepette, valahogy álom hullt a szemeimre. Másnap kora reggel, a madarak csicsergése keltett, no meg a parányi kopogó kőlábak hangja, ahogy gyorsan végig kopognak a földön.

Ahogy szenvedek a szemeim felnyitásával, úgy az orrom viszketni kezd, melyre nagyot tüsszentek. Ahogy felnyílik a szemem a szokatlan tüsszentésre, úgy valami barna mászik előttem az ágyban. Pár percig gondolkodom, hogy a takony mégis mióta barna, és mióta mozog, míg nem a látásom szépen kiélesedik, és végre alakot ölt a nagy rovar, melyet az a parányi gólem csempészhetett az ágyamba. - A szemtelen kavics! – Horkanok fel kissé dühödten, ahogy fetrem le, amjd taposom össze a bogarat, melyet nemhogy a házba, hanem az ágyba csempészett. - Na, még megkapja a magáét, ha hazaér. –

Ahogy kisétáltam az ajtón, úgy már a futár egy levéllel érkezett a túloldalról. Ahogy aztán kezembe nyomta a máguskör pecsétjével lezárt levelet, úgy a gyomrom összeszorult. Az izgalom, mely nem hagyott nyugodni, most egy az egyben, mint egy összetömörített vasgolyó melyet egy ágyúból lőttek rám, vágott hasba.

A levél átvétele után, azt az íróasztalra letéve, görnyedtem fölé. Nem mertem azonnal kinyitni, és megtudni az eredményt, mert féltem. Féltem az elutasítástól, és féltem a levél tartalmától. Akármennyire is lehetett a benne lévő hír boldogító, azzal egyenesen arányosan lehetett elszomorító is. A hivatalos levelekhez nemigazán értettem, egyetlen levelező társam, annak idején, Loreena Wildwind volt. Féltem, hogy a levelem gyatra megfogalmazása, és a kérelmem elutasítást nyer, az elfogadás helyett.

Ahogy töprengek, úgy már estét hoz az éjszakai égbolt. Gyertyát gyújtottam, de a levél még mindig a vörös pecsét elzárásától szenvedett. Ahogy hazaért Riel, úgy a feszültségtől, már nem is tudtam leszidni a kis gólemet, a reggeli csínytevése miatt. De a parányi kardforgató se szólt hozzám, ahogy észrevette, hogy nagyon bámulok valamit az asztalon. Ahogy lassan felmászott, úgy látta különös díszes vörös pecsétet.

El is ment az éjszaka a levél felbontása nélkül, míg újra álomba nem szenderültem, és a másnap reggelén, ébredtem. Ahogy a szemeim a napvilágra nyílnak, úgy erőt érzek magamban, egy különleges bátorságot, hogy én a mai nap ki fogom nyitni a levelet, és megtudom mi a csúf valóság. Nem fogok félni a csalódástól, és lesz ami lesz, ezt meg kell tudnom.

Fel is kelek az ágyamból, majd a levelemet felnyitva, abba nem találok semmit. Nézem a belsejét, nézek körbe, és mégsem találom sehol. Majd ahogy újra felnyitom, látom, hogy a levél oldala ki lett vágva. Óvatosan, és precízen, a vágás szinte nem is látszik, ha a levelet feszítem szét.

Egyből tudtam ki a tettes, és hogy kit kell keresnem. – RIEL! – Ordítom el magam a lakásban, majd elindulok a szoba nyílásának az irányába. – Hova tűntél te csirkefogó! – Ordítok a lakásban, hogy jól meghallja. Nem is telik bele sok időbe, mire megjelenik a szobában, de nem is próbálja leplezni, hogy ő tette. Eldugta a levelet, és fogalmam sincsen hova.
- Hova dugtad Riel a levelet!? – Horkanok rá a kis gólemre, aki csak hátra téve a kezét, nem segít sokat.
- A hátszél egy igen jó dolog, de sokszor a nagy nyomást már nem bírja az ember háta. – Mondja el a kis monológját, amit nem tudok értelmezni, hogy mégis mit akar jelenteni. De mire a kis gólemre förmednék, az kiszalad az ajtón, majd egy balkanyar után, eltűnik a susnyásban.

Ahogy utána szaladok, már csak holt helyét találom a parányi rosszcsontnak. - Riel! Riel ez nem vicces! - Ordítom utána kétségbeesetten, hogy most elvesztem azt a tárgyat, amely a legfontosabb volt számomra a napokban. - Riel! - Ordítok a susnyásba, de a gólem csak azért sem akar előjönni. Majd kezdek lassan beletörődni, hogy a parányi lény bosszúja, sokkalta hatalmasabb méreteket ölt, mint magának a bosszúállónak a mérete. Kétséégbeesés, és félelem uralkodik el rajtam, míg a könnyeim a kicsordulás szélén vannak. Mégis hogy tehetett ilyet? Ez túl emgy minden poénnak a határán. Ám a letargikus állapotomat, egy fura hang szakítja félbe.

Ahogy a szél fújni kezd, egy lap suhogását kezdem hallani a hátam mögül. Ahogy hátra fordulok hírtelen, a szemem nem találja a hang forrását, hiába voltam gyors, és hiába cikázik a szemem, hogym egtalálja a levegőben szálló papír formát. Ekkor újra a susogó hangot hallom, újonnan mögülem, de nem kapok msot utána, csak figyelek, és hallgatok. Ahogy lenyugszom, úgy kezdem megérteni, hogy mégis mit akart a parányi gólem ezzel a kis kitalálós játékával. Az ingem hátulján enyhe húzást érzek a susogás irányából. Ekkor ahogy felkészülök nagyot nyelek, majd ahogy hátra nyúlok, úgy már ki is tapintom a levelet. Majd ahogy óvatosan leszedem, úgy magam elé tartom.


„Tisztelt Theo Wagner!

A kérelmét megkaptuk, és a tanács elé terjesztettük.
Örömmünkre szolgált megtudni, hogy a különc, ám de annál elismertebb Felix mester egyetlen tanítványa, nem hagyta el a mágia útját, még ennyi idő után se.
Így hát a tanács, egyöntetűen elfogadta az ön továbbképzési szándékát, a rúnamágiák területén.
Mestere és tanítója, Helene Schröder Mesterasszony lesz.
Kérjük, jelenjen meg minél előbb a kör tanácsánál, hogy elkezdhesse tanulmányait.

Tisztelettel, a déli kör tudóstársasága!”


A levél után, mintha súlytalanná váltam volna. Minden félelem, és izgulás felesleges volt. A teher lehullott rólam, és felszabadultam.

És ahogy kijózanodtam ezen eufórikus állapotból, melyben az érzelmeim kavalkádja mint valami nagy vihar tombolt bennem, el is kezdtem összepakolni, majd ahogy készen álltam rá, egy nagy levegőt véve, elindultam a következő utamra, a tudás, és mágia hajhászásának útjára.


-O-O-O-O-O-O-O-O-O-O-O-O-O-O-O-O-O-O-O-O-O-O-O-O-

Rúnamágus hajaj


Ahogy feleszmélek, már a déli máguskör kőépülete elött álltok. Előttem a nagy kettes kapu mely majd meghatározza az életemet. A mágiák nagykapuja melytől csak pár lépés választ el.
Kezemet a részletesen elkészített fémműves kopogtatóra helyezem, majd kicsit bátortalanul, de koppantok vele. Nem is telik bele pár percbe, míg a nagykapú egyik felét kinyitják nekem. De mielőtt belépnék, már kérdeznek is.
- Mégis kicsoda maga, és mit szeretne tevékenykedni a déli körnél? Látom maga is valami mágusféle, de nem ismerős erre fele. – Támad le a kissé őszöreg fogadó bizottságom a kapuba, de megérthető. Ki tudja, hány ember fordul meg itt, és hány embert utasítanak el naponta.
- Theo Wagner vagyok, és egy meghívó miatt vagyok itt. Elvileg itt fogok tanulni rúnamágiát, egy bizonyos Helene Schröder nevű mágustól. – Bontom ki a célom, és az érkeztem mikéntjét a portásnak.
- És hol van az a bizonyos levél, ami felhatalmazza, hogy a Bugris khm… - köhécsel egyet, majd nyeli le a mondandóját a férfi, majd kezdi gyorsan újra. – Hogy Helene Schröder tanítsa önt? –
Bugris Helene? Miért neveznének így, egy kitűnő mágust? De hagyom is inkább elszállni ezeket a kósza gondolatokat, melyeket a portás férfi elszólása keltett életre. Majd előkapom a levelet a táskámból, és a kezébe nyomom.
- Igazad van, ez tényleg úgy néz ki, mint a déli kör pecsétje. De vajon ez az is? – Húzza fel a szemöldökeit a portás, majd egy furcsa lilás folyadékot tartalmazó üvegcsét vesz elő. – Csak egy csepp és kiderül, hogy ön tényleg egy igazi meghívóval érkezett e ide. – Majd a furcsa folyadékból, egy cseppet a viaszpecsétre önt, melytől az zöld lánggal lobban egyet, majd azonnal kialszik.
- Ez ez mégis mi volt? – Kérdezem tágra nyílt szemekkel a férfit, miközben a tekintetem a folyadék, és a pecsét között cikázik, és próbálom felfogni, hogy ez miféle alkímia lehetett.
Rám mosolyodik az eddig komor portás, majd arrébb állva az ajtóból így szól, miközben hívogatóan int befele a kezével. – Üdvözlöm, a Déli körben, így hogy most mindent tisztáztunk, fáradjon beljebb. -
- Mégis mi volt ez a zöld láng? – Kérdezem a portást, miközben befele sétálunk, a befüvesített udvar macskaköves járdáján. – Ezt csak a vezető mesteralkimista tudja önnek megválaszolni, persze csak ha van magára annyi felesleges ideje. – Kapom a választ, miközben sétálunk befele. Ha van is tudósember, akit meglátok az udvaron, az is csak egy halom tekercsel, vagy könyvel a kezében szalad egyik épületből a másikba. Szinte ránk se néznek, csak egy egy halvány pislantást vetnek ránk, majd mennek tovább, mintha itt se lennénk.
Lassan elérünk, egy kissé romosabb állapotban lévő házhoz, mely a máguskör területének a szélére volt felhúzva. A ház kissé romokban volt, Itt ott kopott volt, egy egy ablak deszkákkal volt foltozott, és a vakolat se volt már ott mindenhol, ahol neki kellett volna.
- Megérkeztünk. Én megyek is vissza a dolgomra. – Mondta a portás, majd intett egyet, és ment is a posztjára.
Én csak nézni tudom ezt a nagy omladozó házat, hogy nekem itt kéne tanulnom? De mire hátra nézek, addigra a portás már messze jár. Ekkor egy hangos robbanás rázza meg a épületet, mellyel az egyik emeleti ablak, úgy ahogy van ki is törik, rajta füst száll ki, és az ablakszilánkokat pedig messze szórja a lökéshullám.
Ekkor már indulnék is be kideríteni, hogy mi történt, de az ajtó előttem erősen kicsapódik, majd egy középkorú nő bugdácsol ki köhögve, kormosan, és mocskosan. De ahogy realizálja, hogy egy ismeretlen fiú áll előtte, úgy udvariasan, csak annyit szól. – Hát te meg ki a franc vagy fiam? –
Nagyokat pislogva nézek előre, hogy mégis mi történt, de addigra már kézen ragad, és húz be magával, a még kissé füsttel borított épületbe. – Mindegy ki vagy, most takarítasz, ameddig én dolgozom! – Ráncigál befele, majd ahogy elengedi a kezemet, úgy egy seprűt, és egy lapátot nyom a kezembe. Még fel se fogom a történéseket, ő már egy tekercset vesz elő a kis oldaltáskájából, majd felhajítja, és a falhoz áll.
Nézem a tekercset, hogy mégis mit képzelt vele, és amikor az felizzik, a mágus egy perverz vigyorával körítve, hatalmas széllökések csapnak ki belőle. A mágust a falhoz szorítva, és arcán a széles vigyort még szélesebbre húzza, míg a füst csak úgy tódul ki az ablakon, és én pedig mire észbe kapok, a széllökés hatására, már hátrafele repülök a lépcső irányába.
Egy hosszú pillanatot töltök a levegőben, két segítőmmel, a lapáttal, és a seprűvel a kezemben. Ám ahogy a markaim kinyílnak, hű segítőim búcsúzva repülnek tovább, míg én a lépcső felénél található kis fordulóban állok meg.
Nagyot csattanok, ahogy kecsesen leérkezem a fapadlóra, de remélem nem törött el semmim. Kicsit szédülök, és nem jelez semmim, hogy oly nagy probléma lenne hála istennek, de ahogy megpróbálok felkelni, úgy a testembe belenyilal a fájdalom. Az oldalam, a hátam, a kezem, és a kupám eléggé megfájdult, és lehet kissé agyrázkódást is kaphattam, a horzsolások és zúzódásokról meg nem is beszélve.
Tápászkodom fel a lépcső aljban, megmarokolm a korlátot, és valahogy fájdalmak közepette felmegyek a lépcsőn ahhoz az őrült szipirtyóhoz.
- Maga az eszénél van? Egy iylen varázslatot használ egy iylen helyen? Mi van, ha eltörik valamim? Vagy esetleg nagyobb gond történik? – Próbálom valahogy leteremteni a nőt, de a gondolatok, a düh és a zavarodottság csak úgy cikáznak a fejemben, és ahogy összeütköznek, összekevernek mindent mindennel, egy értelmes gondolatmenetet se hagyva felépülni.
A nő, a faltól egyet előre lépve rám néz. – Milyen probléma. Élsz még nem? Na takaríts, vagy különben nem lesz itt semmiféle tanítás.– Micsoda? Még itt takarítsak neki mindezek után? ha ez így megy tovább a végén még meghalok…
Lépek egy lépést hátra, és fordulnék el, de megállok. Megállít a célom. ha már eddig eljutottam, nem hagyhatom veszni az esélyt, még ha egy utolsó szipirtyó is ez a némber. Bőszesen visszafordulok, majd morgom az orrom alatt. – Legyen hát. – Battyogok vissza a lapátért és a seprűért, majd takarítani kezdek.
A nap folyamán, még többször történtek ilyen fura robbanások a házban. Nem tudom miért, nem tudom hogyan, de a tekercsek ennek a nőnek a kezében, majdhogynem minden alkalommal felrobbantak. Mégis mi a francot ír ez rájuk? A ház füstben, rendetlenségben, és szétszórtság káoszában fetrengett. Ez a nő nem törődött a környezete, és a saját maga épségével sem. De valamilyen csoda folytán, ő sosem sérült meg igazán. Mindig a környezete.

Másnap reggel, kiálltam elé, majd követeltem, hogy tanítson. Nem takarítani jöttem én el egészen idáig. Persze a válasz ma is ugyan az volt mint tegnap. –Takaríts, vagy menj haza! –
Teltek múltak a napok, és kezdett elegem lenni az egészből. Ha ő nem hajlandó, tanítani, majd tanulok én magam! Esténként, amíg kómásan fetrengett az ágyában csorgó nyállal, én kiszöktem a szobából, és a könyveket bújtam, a gyertya lángja mellett. Szerencsém volt, hogy a kis házikönyvtára, tele volt a rúnamágia szakirodalmával. Szépen lassan, de magamba szívtam ezt a tudást. Nincs szükségem holmi agyament nőszemélyre, egyedül is képes vagyok erre!

Már két hete tengetem a napjaimat takarítással, de a titokban tanulások, meghozzák az eredményeiket. Megírtam az első rúnámat, és ahogy átnéztem, egyetlen egy hibát nem találtam benne. Rögtön fel is pattantam, a gyertyatartóval és az újonnan írt rúnával a kezemben, mellyel rá is törtem az ajtót az oktatómra. Büszke és öntelt mosollyal néztem le a nőre, aki még az álmot törölte ki a szeméből. – Látod? Megy ez nélküled is! – Mondom oda nőnek, miközben mutatom felfele a rúnát.
A nő csak néz, majd megvonja a szemöldökét, és visszafekszik. Kissé álmos hangon háttal még egy rövid mondandót fűz hozzám. – Vidd innen azt a selejtet fiú. Holnap még többet kell takarítanod. –
Ezen a kijelentésén felbőszülve, aktiválom a rúnát, majd felé célozva erődemonstrációt tartok. Ahogy a rúna kilövellné a jégszilánkokat, úgy valami balul sül el. Rúnavers villogni, és izzani kezd. De mégis mit ronthattam el? Nem ez nem lehet az én hibám. Mindent leellenőriztem, szóval ennek tökéletesnek kell lennie!
Erősen kitartom előre a rúnát, bízva a képességeimben, melyre a rúna felrobban a kezemben, és a lökéshullám pedig kilök a szobából, majd elájulok, ahogy a falnak csapódom.

Hideg víz ömlik az arcomba, melyre a szemeim felpattannak. Egy fura köpenyes alak sétál le a lépcsőn, nem vagyok képes felismereni. De ahogy a kezemre nézek, úgy azon nem látok sebet. Istenre tudnék esküdni, hogy az a robbanás nyomot kellett, hogy hagyjon. Előttem Helene áll, és egy elégedett mosollyal tekint rám. – Most már fiú, remélem képes vagy megérteni, hogy a legkisebb hiba, még a leggyengébb rúnaverset is pusztítóvá teheti a használója számára. – Okoskodik felém a nő, akinek minden harmadik rúna felrobban a kezében... De eközben észreveszem, hogy a padlón ahol a kezem volt, egy csúnya vérfolt tátong. – Mégis ki gyógyítottt meg? – Kérdem a nőtől, mire ő csak elém vágja a söprűt és lapátot. – Takaríts fiú, és talán megmondom. -  Majd hagy ott egymagamban.

Ahogy megfogom a seprűt, egy rúnaverset találok rácsavarva. – Ez azt jelenti, hogy végül tanítasz? – Kérdezem a nőt, mire ő meg se fordulva felel. – Tanítsd te saját magadat, hogyha ilyen nagy önképző mester vagy. – Majd lát hozzá a munkájához.
Ahogy lecsavarom a rúnát, úgy a tegnapi rúnaversem pontos mását találtam rajta, melyben rengeteg karakter alá volt húzva. – Legalább azt mond meg, hogy mi alapján válasszam meg a helyes karaktert! – A nő nagyot sóhajt, majd a könyves polchoz megy, és leemel egy könyvet. – Nesze, ebben megtalálod. – Majd hozzám hajítja, mely a vállamhoz is csapódik. Ekkor leül az asztalához, és dolgozni kezd, de közben magyaráz még nekem. – Először, takaríts ki. A nap végén, pedig gyere elém, és használd a rúnád. A saját károdon fogod megtanulni, a hézagos tudás veszélyeit. – Most honnan jött ez az okoskodás tőle? A tegnap esti nem volt elegendő? Miért nem lehet engem normálisan tanítani úgy, mint Felix? –Miért nem tudsz normálisan tanítani, mint Felix? – Ekkor a nő az asztalra csap, majd feláll, és nekem vágja a gyertyatartót. Szerencsére az célt téveszt, és nagyot csattan a mellettem lévő polcon.– A tudás továbbadásával, nincs semmi gondom, abban szívesen segédkezem. De annak a nyápic Felixnek nem bocsátok meg. – Majd fordítja támlájával felém a székét, beleül, míg kényelmesen kezeivel megtámaszkodik a szék támláján. – Ha tanulni akarsz, próbálkozz csak. A hibáidra rámutatok. – De miért csak a hibáimra? Miért nem tudna normálisan elém jönni és magyarázni? Nem értem ezt a nőt. Mi gondja lehet velem, és Felixel, és akkor mégis miért vállalta el a tanításomat?
A nőre nézek, majd úgy ahogy feltápászkodom. – Mégis miért vállaltál el akkor? – Vonom kérdőre a nőt, hogy ennek így semmi értelmét nem látom, de feladni nem akarom. Így is meglehet csinálni, de kínkeserves áron.
- Óh az féleszű elmenekült a kötelessége elől, de a tanítványán még élvezetesebb lesz leverni azt. – Játszik a tincseivel a nő, majd feláll a székből, és egy újabb könyvet vág hozzám. – Egyedül nem fogod te megtanulni a rúnamágiát. De ha nem vagy gyáva, és nem menekülsz el, no meg persze túléled, akkor vér és veríték árán megtanulhatod. – Majd ül vissza az asztalához, és dolgozni kezd. – Ne felejtsd el fiú. Én csak ellenőrzök. -

47Theo Wagner - Page 2 Empty Re: Theo Wagner Vas. Szept. 23, 2018 8:40 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács
Mérföldekkel jobb. Látom a takarítás már nagyon megy, lássuk a rúnamágia menni fog-e. Üdvözöllek az akadémiai mágusok sorai között, Theo Wagner. A pályázat elfogadva.

https://questforazrael.hungarianforum.net

48Theo Wagner - Page 2 Empty Pályázatkák. De rég volét már. Hétf. Ápr. 08, 2019 3:25 pm

Theo Wagner

Theo Wagner
Déli Mágus
Déli Mágus
Volt pár dolog amivel nem tudtam mit kezdeni, és lehet a többség is még igényel balanceot.


Név: Arkanischer Scherbelrauch / Arkán szilánkfüst
Típus: Bűbáj (1/5 kör Fenntartott)
Arkánmágus ág – Energie
Erősség: I
Leírás: Theo a tenyeréből, vagy a pálcája végéből, létrehoz egy bűbájjal kreált füstfelhőt, mely tele van miniatűr milliméteres, és centis mágikus tüskékkel, melyek belélegzése szúró égő érzést, és köhögést eredményeznek. A szembe kerülve annak irritációját, fájdalmát és könnyezést okoz.
Hátránya, hogy ez a hatás Theora is hathat, ha érintkezik a füsttel.
A füst 15 körig marad meg, és három körig képes Theo folyamatosan fújni.


Név: Arkanischer Glas schild / Arkán Üvegpajzs
Típus: Bűbáj (1/5 kör regenerálódik kettő van talonban)
Arkánmágus ág – Energie
Erősség: I
Theo egy vékony pajzsot teremt meg alkarja mellett vagy tenyeréből, amely pajzs egy gyenge, vagy közepes fizikai, és varázs támadást is kivéd. A pajzs elnyeli a beérkezett támadást, majd széttörik. Theo csak kétszer használhatja, majd öt kör pihentetés után kap vissza egy használatot.

Név: Arkanischer Licht Sphäre / Arkán fénygömb
Típus: Bűbáj (1/kör)
Arkánmágus ág – Energie
Erősség: I
Theo egy kis üveggojó nagyságú varázsgömböt alakít a kezében, melyet elgurítva fényt áraszt magából, mely egy közepes méretű szobát képes bevilágítani, egy egyeztetés idejére. Ezt lehet dobni, rúgni, gurítani.


Név: Széllökés / Windstoß
Típus: Bűbáj (2/2 kör)
Arkánmágus ág – Energie
Erősség: I
Leírás: Theo összesűríti a varázserejét a tenyerében egy kis golyó formájában, mely a tenyerén lebeg, és amely irányba tartja, abba az irányba a golyó felrobbantásával egy erőseb lökéshullámot képes előidézni. Két kézben megidézve a hatás másfélszereződik.
A berobbanáskor, egy olyan erős lökéshullámot idéz elő a tenyerével szembeni irányba, mely ha eltalál egy könnyű páncélos ellenfelet (bőr páncél) közvetlen közelről, az elvesztheti egy pillanatra az egyensúlyát.
Nehezebb ellenfelek, vagy nehéz páncélosok meg sem érzik ezt a lökést.
Annál effektívebb minél könnyebb az ellökni szánt dolog tárgy személy, és minél közelebb van.

Név: Treppenstufe / Lépcsőfok
Típus: Bűbáj (1/kör)
Arkánmágus ág – Energie
Erősség: I
Leírás: Theo képes 30x30 cm nagyságú platformokat megidézni, melyre rá tud lépni, mely platform mindaddig ott is marad, ameddig le nem lép róla, vagy le nem telik 5 kör, mivel ekkor az szertefoszlik, és eltűnik. A lépcsőfokot lehetséges egymás után gyorsan megidézni, így egy a levegőben lebegő lépcsőszerűséget létrehozni, vagy ideiglenes platformot lehet vele idézni. Öt áll rendelkezésre, és három körönként egy lépcsöfok töltődik újra.

Név: Csali
Típus: Bűbáj (1/kör)
Arkánmágus ág – Platz
Erősség: 3
Leírás: Theo képes korlátozott látási viszonyok előidézésekor, (Szilánkfüst,porfelhő,köd,stb) egy sötét ember alakot formálni, abban a közegben. A térmágia segítségével, úgy töri meg a fényt, hogy egy elmosódott ember alakja jelenjen meg az adott látási viszonyokat rontó közegben. Ezt a csali emberi, állati, vagy szörnyalakot, a formájának csak a képzelet szab határt Theo képes mozgatni egy gyorsabban sétáló ember gyorsaságával. 3 Szint x 1 darab idézhető le, és mozgatható egyszerre. A leidézés után, a mozgatása (1/kör) bűbájt emészt fel, és 10 körig maradnak lent, ha csak el nem pusztítják őket.


Név: Nyúl ugrás / Hasen Sprung
Típus: Mágia
Arkánmágus ág – Platz
Erősség: 3
Theo lábai alatt egy egy varázskör jelenik meg, melyek Theo minden lépésének távolságát két méterre növelik, így gyorsítva fel futási sebességét, és a kitérést is könnyítik. A felhasználásnak csak a kreativitás szab határt, akár növelve az ugrások távolságát. Hat körig marad fenn.

Név: Vadászó fecske / Jagen Schwalbe
Típus: Bűbáj/Mágia (1/kör)
Arkánmágus ág – Platz
Erősség: 3
Leírás: Theo a fecskék megfigyelése során, megpróbálta leutánozni őket, a varázslat útján. Igy hát képes botjából, vagy kezéből, egy kéken izzó fecskét megidézni, mely cikázva a levegőben, az első lövedéket, amit meglát, megpróbálja elkapni, mintha csak vadászna. A fecske így hát képes érintkezésre aktiválódó, varázslatokat aktiválni még a levegőben, vagy nyílvesszőket eltéríteni, esetleg nagyobb szerencse folytán leverni a levegőből. A fecske bűbájként más bűbájokat vagy gyengébb lövedékeket képes elhárítani. Egy manapont feláldozásával, képes lövedék típusu mágiákat, és erős lövedékeket eltéríteni, esetleg leverni.

Név: Arkanischer Shpaltung / Arkán hasítás
Típus: Bűbáj (1/3kör)
Arkánmágus ág – Energie
Erősség: 3
Theo betámaszt, majd meglendíti pálcáját, mellyel egy 50 centiméter széles, és 1 centiméter vastag íves arkán pengét lő ki ellenfele felé, mely közepes vagy mély vágások ejtésére képes.
Gyengéje, hogy a penge a lövedékekhez viszonyítva lassan száll, és vékony így hát a megfelelő gyorsasággal rendelkező emberek képesek kivédeni.

Név: Robbanó Arakán lövedék / Explosibel Archanischer geschoss
Típus: Bűbáj (1/2kör)
Arkánmágus ág – Energie
Erősség: 3
Kinézetre semmiben sem különbözik a lvl:1 es rokonától, csak annyiban, hogy egy lövedékben összesűrített varázserő mennyisége több, és ezért érintkezéskor egy húsz centiméteres átmérővel rendelkező robbanást idéz, mely közepében feltépi a bőrt, a szélén pedig égési sérüléseket okoz.
Hátránya hogy elveszti a képességét, hogy áthatoljon sima pajzsokon, így levédhetővé válik.

Név: Arkanisher Kanonenkugel / Arkán ágyúgolyó
Szint: 4
Theo tenyerében 10-15 arkán lövedékre elegendő manát sűrít össze 1-2 másodperc alatt, amelyet utána egy ágyúgolyó nagyságú tompa lövedék formájában az ellenfelére lő, mely páncélokat nem üti át, de képes annak behorpasztására. Akit eltalál, azt nagyobb távolságra visszalökheti, sikeresebb találat esetén a célpont el is eshet. Áttöri az ajtókat, és a fából készült falakat, de a fémajtót, és a rendes vastag falat nem.
Hátránya, hogy a képességet egy keze csak kétszer bírja elviselni a nagy visszarúgása miatt.

Vonzás / Lockung
Theo képes a kezébe vonzani, 1kg össztömegű tárgyakat. A levegőben 20 méterről 4 másodperc alatt képes a kezébe vonzani. Víz alól is 20 méterről, de ha nem látja a tárgyat, mert a víz zavaros, így a távolság, a látótávolságig redukálódik, a víz ellenállása miatt az idő duplázódik. Így hát amit Theo nem lát, túl nehéz, vagy távolságon kívűl esik, azt nem tudja a kezébe vonzani.


Burkolás / Verkleiden
Theo képes a tenyerébe vett maximum 4 darab kisseb tárgyon, egy mágikus burkot képezni, mely burok képessé teszi arra, hogy a tárgyakat nagy sebességgel az ellenfelére lőhesse. Fizikai sebzés, szóval páncél és pajzs kivédi. A lövedék 10 méterig tartja a burkot, mely miatt képes esés nélkül szállni, majd 10 méter után a burok leválik, a lövedék pedig lassúlni és esni kezd.


Itemek:

Név: A bajnok trófeája - Holdapa köpenye
Leírás: Elatha rangidős holdpapjai és legjobb ezüstművesei által készített köpeny, amelybe holdezüst szálak és minőségi pókselyem keveredik. A köpeny hetente egyszer képes viselője minden képességét a Holdapa erejével átitatni, így az ezüstös ragyogású és másfélszer erősebb lesz három percig.

Név: Az Arcátlanság függője
Leírás: Egy egyszerű nyaklánc, amit különlegesen szemtelen varázserővel itattak át. Játékonként képes egyetlen maximálisan hármas szinten lévő ellenséges képességet semlegesíteni. (A varázslatott elsütő karakter visszakapja a varázslat manaárát, ám a kihülési idő szabályait be kell tartania).

49Theo Wagner - Page 2 Empty Re: Theo Wagner Hétf. Ápr. 08, 2019 4:02 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács
Név: Arkanischer Scherbelrauch / Arkán szilánkfüst
Típus: Bűbáj (Fenntartott)
Erősség: I (Arkánmágus ág – Energie)
Ár: 1000 váltó
Felhasználás: Egyszerű pecsét
Leírás: Theo a tenyeréből, vagy a pálcája végéből, létrehoz egy bűbájjal kreált füstfelhőt, mely tele van miniatűr milliméteres, és centis mágikus tüskékkel, melyek belélegzése szúró égő érzést, és köhögést eredményeznek. A szembe kerülve annak irritációját, fájdalmát és könnyezést okoz. Hátránya, hogy ez a hatás Theora is hathat, ha érintkezik a füsttel és amíg fenntartja nem tud mást használni. A füst 5 körig marad meg a Bűbáj megszakítása után.


Név: Arkanischer Glasschild / Arkán Üvegpajzs
Típus: Bűbáj (1/5 kör)
Erősség: II. (Arkánmágus ág – Energie)
Ár: 2500 váltó
Felhasználás: Egyszerű pecsét
Leírás: Theo egy vékony, kétrétegű pajzsot teremt meg alkarja mellett vagy tenyeréből, amely pajzs minden rétege egy közepes fizikai vagy maximum II. erősségű varázs támadást kivéd. A pajzs elnyeli a beérkezett támadást, majd egy rétege széttörik. Az első használattal mindkét réteg megidéződik, ezután a rétegek újratöltési ideje külön számolandó.

Név: Arkanischer Licht Sphäre / Arkán fénygömb
Típus: Bűbáj (1/kör)
Erősség: I. (Arkánmágus ág – Energie)
Ár: 1000 váltó
Felhasználás: Egyszerű pecsét
Leírás: Theo egy kis üveggolyó nagyságú varázsgömböt alakít a kezében,amely fényt áraszt magából és egy közepes méretű szobát képes bevilágítani egy egyeztetés idejére. Ezt lehet dobni, rúgni, gurítani.


Név: Széllökés / Windstoß
Típus: Bűbáj (2/2 kör)
Erősség: II. (Arkánmágus ág – Platz)
Ár: 2500 váltó
Felhasználás: Egyszerű pecsét
Leírás: Theo összesűríti a varázserejét a tenyerében egy kis golyó formájában, mely a tenyerén lebeg, és amely irányba tartja, abba az irányba a golyó felrobbantásával egy erőseb lökéshullámot képes előidézni. Két kézben megidézve a hatás másfélszereződik. Annál effektívebb minél könnyebb az ellökni szánt dolog tárgy személy, és minél közelebb van.

Név: Treppenstufe / Lépcsőfok
Típus: Bűbáj (1/3 kör)
Erősség: II. (Arkánmágus ág – Platz)
Ár: 2500 váltó
Felhasználás: Egyszerű pecsét
Leírás: Theo képes 30x30 cm nagyságú platformokat megidézni, melyre rá tud lépni, mely platform mindaddig ott is marad, ameddig le nem lép róla, vagy le nem telik 5 kör, mivel ekkor az szertefoszlik, és eltűnik. A lépcsőfokot lehetséges egymás után gyorsan megidézni, így egy a levegőben lebegő lépcsőszerűséget létrehozni, vagy ideiglenes platformot lehet vele idézni. Első használatkor egymás után öt lépcsőfok idézhető, majd minden harmadik körben egy újabb.

Név: Csali
Típus: Bűbáj (1/kör)
Erősség: II. (Arkánmágus ág – Platz)
Ár: 2500 váltó
Felhasználás: Egyszerű pecsét
Leírás: Theo képes korlátozott látási viszonyok között (Szilánkfüst,porfelhő,köd,stb) a fénytörést manipulálva egy sötét ember alakot formálni abban a közegben. Ezt a csali emberi, állati, vagy szörnyalakot formáz, ennek csak a képzelet szab határt. Theo képes az alakot egy gyorsabban sétáló ember sebességével mozgatni. Összesen három darab idézhető és mozgatható egyszerre. 10 körig maradnak lent, ha csak el nem pusztítják őket. Elpusztításukhoz elég bármilyen jelentéktelen támadás, akár fizikai akár mágikus.


Név: Nyúl ugrás / Hasen Sprung
Típus: Mágia
Erősség: II. (Arkánmágus ág – Platz)
Ár: 2500 váltó
Felhasználás: Bonyolult pecsét
Leírás: Theo lábai alatt egy-egy varázskör jelenik meg, melyek minden lépéskor két métert lökik előre. A felhasználásnak csak a kreativitás szab határt, akár növelve az ugrások távolságát, a kitérést vagy egyszerűen a futása sebességét. Hat körig marad fenn.

Név: Vadászó fecske / Jagen Schwalbe
Típus: Mágia/Bűbáj (1/kör)
Erősség: II. (Arkánmágus ág – Energie)
Ár: 2500 váltó
Felhasználás: Egyszerű pecsét
Leírás: Theo képes egy kéken izzó fecskét megidézni, mely az első lövedéket, amit meglát, megpróbálja elkapni. A fecske így képes érintkezésre aktiválódó varázslatokat hárítani, vagy nyílvesszőket eltéríteni, esetleg nagyobb szerencse folytán leverni a levegőből. A fecske Bűbájként más Bűbájokat vagy gyengébb lövedékeket képes elhárítani. Egy varázserőpont feláldozásával képes lövedék típusú Mágiákat és erős lövedékeket eltéríteni, esetleg leverni.

Név: Arkanischer Shpaltung / Arkán hasítás
Típus: Bűbáj (1/3kör)
Erősség: II. (Arkánmágus ág – Energie)
Ár: 2500 váltó
Felhasználás: Egyszerű pecsét
Leírás: Theo meglendíti pálcáját, mellyel egy 50 centiméter széles, és 1 centiméter vastag íves arkán pengét lő ki ellenfele felé, mely közepes vagy mély vágások ejtésére képes.

Név: Robbanó Arkán lövedék / Explosibel Archanischer geschoss
Típus: Bűbáj (1/3 kör)
Erősség: III. (Arkánmágus ág – Energie)
Ár: 4000 váltó
Felhasználás: Egyszerű pecsét
Leírás: Kinézetre semmiben sem különbözik a hagyományos arkánlövedéktől, csak annyiban, hogy az egy lövedékben összesűrített varázserő mennyisége több. Érintkezéskor egy húsz centiméteres átmérővel rendelkező robbanást idéz, mely közepében feltépi a bőrt, a szélén pedig égési sérüléseket okoz. Hátránya hogy elveszti a képességét, hogy áthatoljon a fizikai pajzsokon.

Név: Arkanisher Kanonenkugel / Arkán ágyúgolyó
Típus: Mágia
Erősség: III. (Arkánmágus ág – Energie)
Ár: 4000 váltó
Felhasználás: Egyszerű pecsét
Leírás: Theo tenyerében 10-15 arkán lövedékre elegendő manát sűrít össze 1-2 másodperc alatt, amelyet utána egy ágyúgolyó nagyságú tompa lövedék formájában az ellenfelére lő, mely páncélokat nem üti át, de képes annak behorpasztására. Akit eltalál, azt nagyobb távolságra visszalökheti, sikeresebb találat esetén a célpont el is eshet. Áttöri az ajtókat, és a fából készült falakat, de a fémajtót és a rendes vastag falat nem.

Név: Vonzás / Lockung
Típus: Bűbáj (1/ 3 kör)
Erősség: II. (Arkánmágus ág – Platz)
Ár: 2500 váltó
Felhasználás: Egyszerű pecsét
Leírás: Theo képes a kezébe vonzani a maximum 1kg össztömegű, legfeljebb 20 méterre lévő tárgyakat, amennyiben azok nincsenek rögzítve.

Név: Burkolás / Verkleiden
Típus: Bűbáj
Erősség: II. (Arkánmágus ág – Platz)
Ár: 2500 váltó
Felhasználás: Egyszerű pecsét
Leírás: Theo képes a tenyerébe vett maximum 4 darab kisebb tárgyon egy mágikus burkot képezni, majd a tárgyakat nagy sebességgel az ellenfelére lőni. A lövedék 10 méterig tartja a burkot, majd az leválik, a lövedék pedig lassulni és esni kezd. Fizikai védelmekkel védhető.

Itemek:

Név: A bajnok trófeája - Holdapa köpenye
Típus: Kiegészítő
Leírás: Elatha rangidős holdpapjai és legjobb ezüstművesei által készített köpeny, amelybe holdezüst szálak és minőségi pókselyem keveredik. A köpeny hetente egyszer képes viselője minden képességét a Holdapa erejével átitatni, így az ezüstös ragyogású és másfélszer erősebb lesz három percig.
Kritérium: -

Név: Az Arcátlanság függője
Típus: Kiegészítő
Leírás: Egy egyszerű nyaklánc, amit különlegesen szemtelen varázserővel itattak át. Játékonként képes egyetlen maximálisan II. erősségű ellenséges képességet semlegesíteni. (A varázslatot elsütő karakter visszakapja a varázslat varázserőpontját, Bűbáj esetén viszont addig nem használható újra, míg a képességben megfogalmazott idő le nem telt).
Kritérium: -

https://questforazrael.hungarianforum.net

50Theo Wagner - Page 2 Empty Re: Theo Wagner Hétf. Aug. 12, 2019 9:30 pm

Theo Wagner

Theo Wagner
Déli Mágus
Déli Mágus
Név: Hálópuska.
Tanulás: 200 váltó
Hozzávalók: Puska, fém
Leírás: Négy rövid csővel ellátott puska, melyek egyenként a háló négy végére szerelt bolát lő a célpont felé. A csövek kissé szétállnak, így a háló három méter után, 2x2 métert fed le a levegőben, mely aztán rátekeredik a célpontra elfogva azt. Négy kör újratölteni. Három lövésre elegendő elfogóhálót vihet magával a játékos.

Név: Duplacsövü szigonypuska.
Tanulás: 200 váltó
Hozzávalók: Puska, fém
Leírás: A két csőben egy egy összekötött szigony található. Az egyik lövéssel a célpontot, míg a másikkal egy arra alkalmas felületet célzunk meg, hogy azt valamilyen felülethez béklyózzuk. A kötél hossza 10-20 méterig választható, és két kör újratölteni a fegyvert. Öt lövésre elegendő ikerszigonyt vihet magával a játékos.

Név: Tűzköpő
Tanulás: 200 váltó
Hozzávalók: Puska, Fém, Üveg
Leírás: Egy sárkányfejben végződő puska, mely képes gyújtófolyadékot nagy nyomáson maga elé fújni, porlasztani. Hatótávja négy méter, és egy lövéshez egy üveg gyújtófolyadékot emészt fel. Egy kör újratölteni.

Név: Kupola
Tanulás: 200 váltó
Hozzávalók: Fémdoboz, (bármilyen mágiát/manát/varázserőt tároló) kristály
Leírás: Egy fémdoboz, melyen három gomb található. A három gomb benyomása után a földre dobva rúnamágiával egy kupolát idéz, mely a beépített krístály erejétől függően kivéd 1-2-3 támadást.

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [2 / 3 oldal]

Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.