"Beszédnek egyenese, munkának szorgosa jó."
Valahol Hellenburg déli oldalához közel feküdt egy rendkívül kicsi, ámde meglepően nyüzsgő falu, Niederzaun. Szinte senki sem törődött vele Dél szívében, mindössze azon kevesek képeztek kivételt, akiknek rokonaik éltek ott, esetleg ugyanúgy szerették a nyugalmasabb környezetet, mint én, Wyn Silvernight, a Zsoldoscéh mosogatófiújára keresztelt sötét tünde, akinek semmi vágya nem volt más ezen a ködös, eső utáni napon, mint belevetni magát a falu kényelmes utcái közé és sodródni, amerre a kedve tartja.
Na persze az igazsághoz az is hozzátartozott, hogy éppen csak arra jártam, egy erdőből hazafelé tartva, ahol további feltérképezhető látványkülönlegességek után kutattam, melyeknek létezéséről kocsmákban és egyéb olyan helyeken értesültem, ahonnan általában kihajítottak, ha nem voltak képesek meghallgatni vagy nem hitték el, hogy nem vagyok gyerek. Kínosan idegesítő kép villant be emlékezetembe arról a tudásdémonról, aki első adandó alkalommal kijelentette testem legfájóbb hiányosságának észrevételét: lapos vagyok. Nos igen, lapos, de legalább nem hordozok óriás almákat az ingemben és a gerincem sem fog elgörbülni a nagy súly miatt, tehát nyilvánvalóan én nyertem.
Szóval szokásos, hellenburgi szabályoknak megfelelő férfi öltözéket viseltem, agyonhasznált csizmámmal, övemben pihenő botommal és elmaradhatatlan, kopott hátitáskámmal egyetemben, valamint ezúttal sikerült félóránál tovább magamon tartani a csuklyás felsőt is, amely valamelyest megóvott a vihar utáni hűvös idő kellemetlenségeitől. A ködtől persze nem, de nem is zavart, elvégre életem első felében Nebelwald volt az otthonom, a sötétség és beláthatatlan távolságok mocsaras összessége. Sőt, a fehér foszlányok közt még az erdő szellemének is tűnhettem volna, mint ahogyan azt a nefilim, Andromeda hitte rólam első találkozásunk idején. Na persze én meg meg voltam róla győződve, ő a tűzokádó angyalsárkány, Abaddón és azért szórakozik velem, hogy aztán könnyűszerrel eltaposson, ha megunta a játékot. Érdekes volt szemlélni a múltamat.
Niederzaunt azonban talán kicsit még érdekesebb, ugyanis már a település határában látszott, ez bizony nem a szokásos déli falvak kaptafájára működik. Illetve természetesen igen, azonban árasztott magából valamit: valamit, ami arról árulkodott, itt mindennek megvan a maga rendje s szabálya, az itt élők pedig pont emiatt boldogok az életükkel. A mellé társuló nyüzsgés viszont egyáltalán nem támasztotta alá ezt a nagyfokú szervezettség-érzést, így kíváncsian, mégis kisimult arccal kezdtem járni az utcákat, azon gondolkodva, vajon mit fogok itt találni, mi lehet az, amiért úgy éreztem, ide vezet az utam.
A hozzászólást Wyn Silvernight összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Okt. 10, 2018 6:50 pm-kor.