Látom rajta, hogy kellemetlenül érintette, hogy visszakérdeztem. Ő már egy ideje úgy gondolt erre, mint egy olyan kalandra, amiben ő is részt vesz majd. Én meg nem vettem észre. De hát nem ilyesmire vágyik mindenki? Valakire, aki vele tart jóban-rosszban?
- Hogy érted azt, hogy módosított? - kérdezek vissza meglepetten.
Ez bennem eddig szintén nem merült fel.
- Úgy érted, valaki esetleg belenyúlt az emlékeimbe? Varázslattal?
Persze hogy varázslattal, mivel mással? Én eddig ugyan azt hittem, hogy fegyver volt, de lehet, hogy az csak az egyik gond ...
Ezen most komolyan el kell gondolkodnom.
- Tehát valaki miatt nem emlékszem? Vagy nem úgy ... De ki lehet az? Mármint, ha erre a szervezetre gondolsz, ők szerintem nem ilyenek, simán csak megöltek volna, ha már nem tudnak használni, vagy kételkednek a hűségemben. Nem, ők biztos nem cicóznak. Esetleg egy megbízó? De ők is, ha megbíznak valakit, egy gyilkossággal, akkor mért hagynának életben valaki mást? Ennek akkor lenne értelme, ha hiányoztam volna valakinek, ha meghalok. De ilyesmi ... - elmosolyodom - ilyesmi kilenc éves koromtól nem állt fenn ... egészen mostanáig.
- Hogy érted azt, hogy módosított? - kérdezek vissza meglepetten.
Ez bennem eddig szintén nem merült fel.
- Úgy érted, valaki esetleg belenyúlt az emlékeimbe? Varázslattal?
Persze hogy varázslattal, mivel mással? Én eddig ugyan azt hittem, hogy fegyver volt, de lehet, hogy az csak az egyik gond ...
Ezen most komolyan el kell gondolkodnom.
- Tehát valaki miatt nem emlékszem? Vagy nem úgy ... De ki lehet az? Mármint, ha erre a szervezetre gondolsz, ők szerintem nem ilyenek, simán csak megöltek volna, ha már nem tudnak használni, vagy kételkednek a hűségemben. Nem, ők biztos nem cicóznak. Esetleg egy megbízó? De ők is, ha megbíznak valakit, egy gyilkossággal, akkor mért hagynának életben valaki mást? Ennek akkor lenne értelme, ha hiányoztam volna valakinek, ha meghalok. De ilyesmi ... - elmosolyodom - ilyesmi kilenc éves koromtól nem állt fenn ... egészen mostanáig.