- Hogy mire gondolok, Gerard? - mosolyodtam el, ahogy lenéztem a démonra, aki a földre telepedett le. Nem tudtam olvasni mások vonásaiból, valahogy ez soha se ment nekem, de tudtam, hogy valamire rátapintottam.
- Óh, számít az, hogy én mire gondolok? De ha nagyon tudni akarod: hadd tegyek fel egy kérdést! Nem, igazából nem kell válaszolnod rá, csak úgy szeretek a levegőbe kérdéseket dobálni. Imádom a kérdéseket. Meg a beszédet, ahogy azt már észre vehetted. Mi is volt az a név...óh, ez az átkozott memória. Mindig elfelejtek apró részleteket. Segíts már ki néha alkalomadtán. Lory? Nem...határozottan nem. Lora? Lorelei? Áh, nem, egyik sem. Áh, meg van! - fordultam a démonhoz, arcomon egy szép kis mosollyal. - Loren Sonne. Mond neked ez a név valamit? Nem, nem kell válaszolnod, ahogy mondtam. Hát persze, hogy jelent számodra valamit ez a név. Egy nyaklánc. Egy börtön. Eléggé kegyetlen, nem gondolod? Na már most, javíts ki, ha tévedek, de...nem tudom, hogy miért zárták csóri lánykát a börtönbe, de valahogy az ilyen "börtönöknek" meg van az a szokásuk, hogy beszélnek, hogy van hangjuk. Találkoztam már ilyennel a Rotmantelek jóvoltából. Strauss? Talán ez volt a név, amit emlegettek a többiek, én az idő nagy részét élet és halál között lebegve töltöttem. Nem érdekes. Innen már jön egy feltételezés, hogy valahogy ez a Loren nevezetű démonhercegnőcske is beszél hozzád. Innentől kezdve már akár gyámagynak is nevezhetném őt, ugye? Óh, persze, lehet, hogy tévedek, de ebben azért most kételkednék.
Fordítottam hátat a démonnak, majd becsúsztattam a tokjába Fury-t, miközben Clandestine a kezemben maradt. A tenger felé fordulva hallgattam a távolban megtörő hullámok zörejét s néztem a sötétségbe, amelyet a szemem áthasított. Még mindig a tenger felé fordulva folytattam, miközben a táskámból elővettem a tükröt és úgy tettem, mintha a hajamat igazgattam volna, de menet közben felidéztem benne Ger arcát.
- Mondd csak: tévedtem a következtetésemmel vagy sem? Tévedtem azzal kapcsolatban, hogy a börtön foglya beszél hozzád? - megvártam még a válaszát, majd ettől teljesen függetlenül folytattam. - Tudod, nagyon nem érdekel, hogy miért döntöttél úgy, ahogy. Valahogy elérted, hogy holdpap legyél. Jó neked. Nem tudom, hogy mik a céljaid vele,vagy hogy egyáltalán hiszel bármiben is, amit mondtak neked. Csinálod, amit csinálsz...ez ellen nem tehetek semmit. Ha akarnék, most rád támadhatnék, hogy revansot vegyek a vallás bemocskolásán, a Dornburg-i eseményeken. Most, hogy nincsenek itt a csicskásaid, akiket magad mellé állítottál hazugságok és féligazságok egész sorozatával, az arcod se lehet akkora, mint úgy nagy általánosságban. De a képesség, hogy másokat megnyerj az ügyednek...kár, hogy a rossz oldalra vesztegeted, démonfajzat. Mondd csak, Gedeon, mit látsz, amikor rám nézel?
Clandestine-nal a kezemben tettem pár lépést közelebb a démonhoz, majd leszúrtam a földbe, kartávolságon belülre és leülepedtem a földre, a démonnal szemben. Talán...amit az a tudatlan falánkságdémon nem volt képes megadni nekem, ez a szerencsétlen megadhatja. Kissé távolabb húztam a kezemet az éjgyiloktól, a felszentelést még mindig kissé nehézkes megszoknom - s sejtésem szerint a démon kifejezetten nem fog annak örülni, hogy egy ilyen van tőle alig többre, mint egy karnyújtás.
- Milyen következtetést vonsz le abból, hogy egy Átkozott egy felszentelt fegyverrel mászkál, hm?
Mirror of Truth Egy kis kerek tükör ami elfér a tenyeredben, övedben mellényzsebben. Naponta egyszer képes neked megmutatni, hogy az illető akivel beszélsz hazudik-e. Amikor belenézel a kis tükörbe az illetőt látod (ehhez jelen kell lennie neki is) és szinte második kis filmként látod benne az arcát amin mindenképp a valós érzelmei fognak tükröződni, és tudni fogd ha valótlant állított. A tükör nem mondja meg neked, hogy pontosan mi az igazság, érzelmeket látsz benne csak, amiből olyan következtetést vonsz le, amilyet akarsz. Használat után egy éjszakát töltődik az ereje. Vigyázz, törékeny!