Utáltam éjszaka aludni. Minden egyes alvással elvesztegetett perc elvette a lehetőséget tőlem attól, hogy a természetes közegemben tevékenykedjek. Azonban valamiért még mindig ragaszkodtak a népek ahhoz, hogy a nappal fényénél tevékenykedjünk, annak ellenére, hogy a csapatunk jelentős része éjszakai lény volt - az egy kivétel Johnny, a kultista, azonban Ő számított a legkevésbé a csapatból, egy tökéletes élőpajzs volt, semmi több, akinek az elvesztése nem lett volna egy túlságosan nagy kár. Azonban sajnos be kellett látnom, hogy a kinti viharban, ami egész este tombolt s csak a hajnali órákra szelídült le szemerkélésre mindannyian jelentős hátrányokat szenvedtünk volna. A talaj még most is csúszós lesz, a csizmáink a sártól fognak elnehezülni s a villámlás hangja sok minden mást elnyomhatott volna. Ezeket tudtam, azonban ennek ellenére még mindig morcosan és mogorván vetődtem be abba a kényelmetlen, kemény ágyba, amit találtam. Hallottam, persze, hogy hallottam, hogy valami vagy valamik mászkálnak a tetőn és igyekeztem nem belegondolni abba, hogy még is, mi lehet az. Füleimet bedugva fordultam az oldalamra és próbáltam álomba szenderedni, s nem belegondolni abba, hogy valami fel fogja tépni a tetőt a fejem felett és beugrik rajta. Hiányzott Dracon, de ide nem hozhattam el - nem kockáztathattam az életét.
A reggel nem túl kipihentem fogadott engem. Egész éjszaka alig tudtam valamit aludni, a gyomrom korgott és úgy minden egyéb más jele mutatkozott annak, hogy nem vagyok egy reggeli személyiség. Hatalmasat ásítva és nyújtózkodva keltem ki az ágyból, egy fintorral üdvözölve a jól megszokott fájdalmakat, amelyek végig száguldoztak a testemen. Hiába, fiatalabbak már nem leszünk és a sok éves harc, a kemény földön való alvás és egyéb finomságok azért lassan, de biztosan benyújtották a számlájukat és én kamatostul fizettem érte. Az ablakon kinézve enyhén bizakodó mosollyal fogadtam a szürkeséget, amely szétterült a tájon. Legalább a Nap nem fog teljesen a pofánkba sütni, amelyért külön hálát adtam mindennek és mindenkinek, aki a fellegekben vagy a Fátylon Túl lakozott. Komótosan, az időmet kiélvezve öltözködtem fel, húztam meg minden szíjat és ellenőriztem a felszereléseimet, majd a táskámhoz lépve előhúztam belőle egy dobozt, amely...hát, egészen eddig túl sok segítséget nem nyújtott. Még élénken élt az emlékezetemben a fésű, amelyet Eichenschild ostromakor sikerült kihalásznom belőle s elképzeléseimmel ellentétben teljesen elfeledkeztem arról az ígéretemről, hogy csak azért is azt felhasználva fogok valakit megölni. De most....most talán nagyobb szerencsém lesz...vagy éppen egy robbanó rúnába fogok beletenyerelni. Szép egy halál lenne.
Óvatosan, a szememet becsukva nyúltam bele a dobozba. Rögtön, az első pillanatban éreztem és tudtam, hogy itt valami nem stimmel. Az elsődleges probléma: akármi is volt benne, az szőrös volt. Nem erre számítottam...egy sál? Egy bélelt kabát? Ha egy rohadt esőkabát lesz, én kinyírok valakit...vagy talán egy bazinagy szőrös pók? Aztán akármi is volt benne, életre kelt és beleharapott a kezembe. A válasz ösztönös volt és teljesen egyértelmű módon adtam a világ - vagy legalábbis a szűk környezetem - tudtára, hogy ez bizony nem egy kellemes élmény volt.
- BASZDMEG! Visszhangzott a veszett ősi sötét elf csatakiáltás, miközben valami a kezemen landolt s mire feleszméltem, már az a valami ott is volt a vállamon. Oh, fuck yeah, valami ki fogja szívni a véremet a nyakamon keresztül! EGY ROHADT DENEVÉR?! Aztán ahogy oda néztem egy...macska volt az. Eddig egészen szokványos...aztán megláttam a három farkát. Öhm...oké? Azon már ezen a ponton nem is nagyon lepődtem meg, hogy valamik lógtak a nyakában. Ez Veronia volt. Itt az ilyenek teljesen megszokott és hétköznapi dolgoknak számítottak, én már azon lepődtem csak meg, hogy nem lepődtem meg. Elképedve és még mindig enyhén sokkosan figyeltem, ahogy a kis dög elkezdett mosakodni a vállamon.
- Draci, jó, hogy nem vagy itt... Mert tuti, hogy irigységrohamot kapott volna. Ha a nőket és a piákat nem szerette a közelemben, akkor hogyan reagált volna ahhoz, hogy valaki majdnem hogy megközelítette a cukiság faktorát? Bár még mindig nem voltam teljesen kibékülve a macskával, és aggódva figyeltem a kezemre, nem ám hogy az meg el fog fertőződni...de egyelőre nem éreztem fenyegetést a macska?? felől. Talán Mina vagy Dieter észre vesz rajta valamit, vagy netán az a mocskos csápförmedvény, akinek a gazdája egy még mocskosabb és csáposabb förmedvény. Hogy én megint milyen társaságba keveredtem. Jobb ötletem nem volt, mint hogy lemenjek a fogadó étkezdéjébe, ahol előző este gyülekeztünk össze. Talán ha már nem fog morogni a gyomrom az agyam is be fog indulni. Bár az elmúlt közel három évtizedben ezt nagyon ritkán tette, de a reményt azért még nem adtam fel.
- Na és most téged hogy a francba hívjalak?~ Pici Büdös Féreg?~~ Nah, nem is büdös. Meg ez egy macska, Kiril, nem féreg. Bár harapós egy dög.~~Chatulin?~~És az még is, mit akar jelenteni?~~Vadmacska, az angyalok nyelvén. Szerintem határozottan illik a leírás és a szó erre a teremtményre.~~Hmm...barátaim, figyelembe vettem a tanácsaitokat és ez alapján megtaláltam a tökéletes nevet neki.~~Óh, tényleg? - Dumah hangja meglepett volt és egy kicsit elégedett is.
~Mindig is tudtam, hogy előbb-utóbb csak sikerül téged belevonni az ősi nyelv rejtélyeibe. Chatulin? Vagy archaikusabb változatok? Óh, ez olyan izgalmas!~~Ahogy a drága bátyuskámat ismerem...szerintem ne örülj annyira Csibécském...~~CSIBÉCSKE?! CSIBÉCSKE?! HÁNYSZOR....KIRIL SHADOWBANE!!~- Farkúr. Ez lesz a neved.~ Most komolyan?!!~Annyira éreztem...háh, megint én nyertem Tollaska!~~ Egyszer, valamikor megtalálom a módját, hogy megbüntesselek, Kiril Shadowbane....Élohimra esküszöm!~~Szerinted a jelenléted nem elég nagy büntetés a számomra?~~ SHUT. THE. FUCK. UP! Ha veszekedni akartok, tegyétek a fejemen kívül, az összes Isten szerelmére és utálatára!~ - hördültem fel, mert a két veszekedő barom hangja a fejemben csak még jobban elcseszte a reggelemet.
- Jóóóó kis...fiú vagy lány? Eh, a fene se néz a hasad alá, ki tu dja, hogy ott lenn hány farkat találnék... Fordítottam a figyelmemet inkább a macseszra, hogy kizárjam a többiek hangját a fejemből. Kitántorogva az ajtón beérkeztem végre a kajáldába, és kómás tekintettel néztem végig a már itt jelenlévő két társamon. Egy hatalmas ásítással adtam a tudtára a többieknek, hogy megérkeztem és erőtlenül rogytam le az egyik székre Mina mellett.
- Van valami kaja? - tettem fel a legfontosabb kérdést - nincs kaja, morcos vagyok. A képlet egyszerű volt.
- Szép jó reggelt... - szólalt fel Mina, miközben én erősen elgondolkoztam azon, hogy ebben a reggelben még is, mi a bánatos franc az, ami szép?
- ...majdnem mintha még a Céhben lennénk.- Eh, a Céhben meg van a magam kis helye és senki se zaklat...- Szóval én most zaklatok? Hálás köszönetem. Nagyon szívesen. Annyira édes ez a Mina, hogy még a sértéseket is megköszöni. Mellette én tényleg a bunkóság példaképe vagyok, na de nem is jópofizni jöttünk ide és nem is volt most meg a lelkierőm ahhoz, hogy tettesem a kedves és cuki self fiúkát, aki mindig viccekkel dobja fel a többiek hangulatát - vagy egyszerűen csak nem egy pöcs.
- Nahát, ez meg mi a...fura állatka, de hogy került ide?~ Miért van meg az emberekben, vámpírokban, selfekben és úgy nagy általánosságban mindenféle értelemmel vagy legalább ahhoz hasonlatos valamivel rendelkező lényben a késztetés, hogy beszéljenek? Csend. Gyermekeim és barátaim. Csend. Az a legszebb zene, amit valaha is hallhattok.~
- Felkeltem, aztán ez a dög már itt volt - vontam meg a vállamat Fark-úrra nézve, miközben elkezdtem betömni a pofámba a kaját, amit sikerült összekaparnom magamnak és pár falatkával megkínáltam a cicust is, mielőtt még Dracon-hoz hasonlóan Ő is elkezdené a fülemet rágcsálni, ha már nagyon éhes.
- Biztos valami kóbor dög. A cicusok imádnak engem. Ez mondjuk rohadt nagy hazugság volt - minden egyes része - de hogy magyaráztam volna meg nekik, hogy reggel felkeltem, felnyitottam egy dobozt s mint valami vásári mutatványos, előhúztam belőle valamit? Szerintem itt helyben bolonddá nyilvánítottak volna (teljesen jogosan mondjuk) és már zavartak is volna el a francba engem. Amit nagyon nem vettem volna szíven...de legalább várjuk meg azt, ameddig kajálok. De ...hát, ez már nem nagyon fog összejönni.
- Na de három farka van...biztos valami mágikus. Ezen a ponton tényleg elgondolkoztam azon, hogy arrébb üljek. Hiába hagyják el mindig kisebb hegyi beszédek a számat és pofázok annyit, hogy az három embernek két emberöltőre elegendő lenne, de arra mindig is kényes voltam, hogy nyugodtan meg tudjak kajálni, ha már alkalom van rá. Erősen az ajkaimba harapva koncentráltam inkább az előttem lévő, egyáltalán nem ínycsiklandozó kajára és inkább elkerültem a válaszadást és zabáltam tovább. Kerek fél percig nagyjából, mert tudtam, ha most nem válaszolok, akkor a Nacthraben vámpírka végig a véremet fogja szívni és nem a szó hagyományos értelmében.
- Hát, valóban mágikus. Csak úgy előhúztam egy cuki kis dobozból, az igazat megvallva. Kíváncsi vagyok, hogy mi ez a lakat és a kulcs nála, de majd későbbre hagyom. Adtam meg a kívánt választ, és egy ideig tényleg lekötött a lakat és a kulcs rejtélye. Egészen addig, míg mindannyian meg nem hallottuk a zajokat, amelyek arra engedtek utalni, hogy valaki megérkezett. Tippjeim voltak arra, hogy mégis, kicsoda olyan fasz, hogy ilyenkor zavar minket - ja, és menet közben a Rotmantel is megérkezett, legalábbis rá tettem volna le a tippemet a hintó miatt. Unott tekintettel néztem meg Johnny-t, aki betoppant és a véleményem még mindig nem változott meg róla. Ő volt a vígan himbálódzó koronázási ékszer a lábak között, aki szinte már kéri, hogy jól elverjék...és a hasonlatosságok a kultista és azon bizonyos férfiúi testrész között itt még nem is értek véget.
- Tárfaffáfunk fan... Próbáltam benyőgni két nagy falat kenyérrel a pofámban, amelynek hatására morzsák repültek mindenfele. Nem éppen egy olyan szokás volt, amelyet bárki is az etikett témakörbe sorolhatott volna és bizonyosan tudtam, hogyha Lory vagy Armin, vagy netán akár még Sharlotte is itt lett volna, a fejem most az asztallal találkozott volna és utána a barátosném valószínűleg a füleimnél fogva ráncigált volna el valahova, hogy jól leteremtse a fejemet. A gondolatokat inkább elűztem magamtól, ahogy az ajtón betoppant a reggel fénypontja. Heinrich von Rotmantel személyesen! Teljes dicsőségében és fényében! Annyira szívmelengető látvány volt, hogy attól féltem, a testem többi része is le fog fagyni. Ha én voltam a sötétség az éjszakában...akkor Ő volt a sötétség a fejben. Ha én voltam a Holdpenge, akkor Ő....eh, fene se tudja, hogy mi lett volna ebben a hasonlatban. Na de most, ha bárki végig nézne rajtunk, szerintem egyből megállapítanák, hogy Heinrich-hez képest én egy kedves és kultúrált személyiség vagyok, aki még a legprűdebb uralkodóházak ülésein is megállná a helyét.
- Akkor hát, mikor szándékoznak indulni? Tudják, rengeteg dolgom lenne még... Éééééés az a kora reggeli nyugalmas pár pillanat, amely megadatott nekünk, ezzel az egyszerű kis mondattal el is tűnt az azt követő káoszban, ahogy mindenki egymás szavába vágva próbált valamit reagálni a Rottymentál pökhendiségére, a moslékként elénk öntött szavakra, a flegmán kipöckölt kajamaradékra és a többire. Elsőként az én hangom búgott fel, de hamar belefulladt az általános morajlásba.
- Épp stratégiai megbeszélést folytattunk. Nagyon fontos kérdéseket döntöttünk el, amelyek nagyban befolyásolhatják a küldetés sikerességét és egyben redukálják a feladat elvégzéséhez szükséges időintervallumot. Vágtam rögtön közbe, bár sejtettem, hogy Heinrich-et mindez nagyon nem fogja érdekelni és csak még jobban lenézi az előtte üldögélő, tejfehér bőrű parasztot, aki szintúgy lenézéssel reagál majd a reakciójára. A többiek felé fordulva még épp sikerült valamit kinyőgnöm.
- De ja, előbb-utóbb el kell indulnunk az erdőbe is. Bármi ötlet, hogy ezek a cetlik mire valóak?- Igen, a cetli...Ezt miért? - kontrázott rá az idegesítő kultista srác is.
- Jó reggelt. A részemről bármikor - udvariaskodott Mina.
- Most. Azonnal indulunk...- és adta meg a kegyelemdöfést Dieter doki.
Az ő szavaira azért felszaladt a szemöldököm a plafonig, s azt áttörve az egeken tett egy rövidke látogatást, mielőtt visszazuhant volna az őt megillető helyére. Nagyon izgágának tűnt a vámpír ilyen kora reggel, s a szeme alatt látott karikákból kiolvastam, hogy Ő se aludt valami túlságosan jól s mintha valami aggasztotta volna. Lehet, hogy köze volt ahhoz a beszélgetéshez, amelyet a megérkezésem előtt folytattak le.
- Ohhó tényleg? Nem tetszett ez az "ohhó" és az azt követő sunyi vigyor. A kérdésekre nem mondott semmit sem, de a felcser siethetnékje miatt nem is volt rá alkalma. Volt mondjuk rá ideje, hogy közbevágjon, de őt ez az egész nem érdekelte. Elhúztam a számat...ez bizony így nagyon nem lesz jó. Egy már-már majdnem hogy illedelmesnek mondható mozdulattal mutatja az utat, amelyen keresztül távozhatunk. Pompás. Reggeli vége. Menetelés megkezdődik. Cuki pókokat fogunk kutatni úgy, hogy még azt se tudjuk, az a rohadt papír milyen célt szolgál. S mindennek tetejébe itt van a vállamon egy macska, amely nagyon idegesen fújtatott a Rotmantel gyökérre, s ezzel már most elnyerte a tetszésemet.
- Hát akkor, nem állnék az útjukba.- Üüüüügyes....valami - bizonytalanodtam el egy pillanatra, mert tényleg nem tudtam, hogy milyen nembe tartozik ez a bundás izé.
- Fiú leszel, mint Dracon is. Bár ki vagyok én, hogy ilyen társadalmi és nemi identitási kérdéseket erőltessek rád...- Egyébként lány lenne? Vontam meg a vállamat, miközben felkászálódok a padról, Mina kérdését figyelmen kívül hagyva. Mivel ellenkezésnek semmi értelme nem lett volna csak rezignáltan vettem tudomásul azt, hogy már mindenki meg is indult az ajtó felé. Búcsúzóul még egy sötét pillantást vetettem Heinrich felé, majd megindultam a szobám felé, menet közben pár falat kaját raktározva el a zsebemben - egyelőre csak saját magamnak, mert Fark-úr nem nagyon akart tőlem semmit sem elfogadni. Lehet, hogy nincs is szüksége kajára - a franc se tudja, hogy mivel táplálkozik egy mágikus, három farkú macska. Mire összekapkodtam a cuccaimat, a csapat már indulásra állt. Megálltam a doki mögött, arcomon egy erőltetett vigyorral.
- Uram, a csapata készen áll...- Többek között ezért nem lennék sosem katona. Nem tudnám megszokni ezt soha. Induljunk, tegyünk pontot ennek a végére mihamarabb. Válaszol egy hasonlóan halvány mosollyal a felcser, miközben Ő is összekapkodja a felszereléseit. A kis időt kihasználom arra, hogy a vizes kulacsaimat feltöltsem, kételkednék abban, hogy a dokin kívül bárki más alaposan felkészült volna erre a kedves kora reggeli sétára, pedig Mina-ról speciel tudtam, hogy eléggé sok utat megjárt már Veronia-n, ahogy sajnos a Mélységi csicskása is...de valahogy a felkészülést mindig, szinte mindenki elfelejtette.
- Akkor hát, sok szerencsét! Hallottuk még távozás előtt a Rotmantel szavait és egészen biztos voltam benne, hogy nem gondolta komolyan. Szinte mart az a sok irónia és gúny, amely a szavaiból csengett ki.
A kis csapat azon kapu felé indult meg, ahol találkoznunk kellett volna a leírás szerint. A helyszín nem sokat változott, s a borongós napfénynél csak még eerie-bb látványt nyújtott, mint a felhőszakadásos estén. Tekintetemet alaposan végig futtattam a csata helyszínén, próbálva felidézni az előző este tett megállapításaimat és talán valami újjal is kiegészíteni az egészet. Amint megálltunk, a többiek - leginkább a doktor felé - fordultam. Az egész csapatból úgy éreztem, hogy vele tudnánk a legjobban megérteni egymást.
- Azok a hálólándzsák vagy mik - mutatok párra, ha már itt voltunk.
- nem éppen nyújtanak biztató jövőt elénk nézve. Thomas testét pedig itt vonszolták el abba az irányba - guggolok le a földre, azon a pontnál, ahol előző este felfedeztem a vonszolás nyomait és ingatag kézzel mutatok a közelben meghúzódó erdő kezdetére.
- Tehát az irány egyértelmű. Ja, és Dieter doki: én se szívesen lennék katona. Túl sok a kötöttség, meg túl sok a beképzelt barom, akit vezetői státuszba emelnek. Meg én a katona humor helyett inkább az akasztófahumort preferálom. Fejeztem be az elkezdett beszélgetés kezdeményt jó pár perccel később. Most ismét bőlére eresztettem a mondandómat, de leginkább azért, hogy megosszam a többiek figyelmét, ezzel csökkentve a látvány miatt előtörő sokk kezdeti hatásait - bár nem hinném, hogy túl sok hatása lett volna a szavaimnak.
- Armaros, kegyelmezz.... - nem, határozottan nem volt semmi hatása a szavaimnak, de azért örültem, hogy a kultista ennyire elszörnyülködött.
- Mi lenne, ha felboncolnánk őket? Tudjátok...nem tűnnek túl...természetesnek. Ezt inkább a felcserre hagytam volna. Előző este begyűjtöttem pár mintát, amelyekkel azóta se kezdtem semmit, mert fogalmam sem volt, hogy mit is kezdhetnék velük, leginkább csak kíváncsiságból tettem és azért, hogy valamivel lefoglaljam a gondolataimat...meg hát, valahogy már szokásommá vált, hogy mindenféle trutyit összekaparok az utazásaim során.
- Van ilyesmire időnk? Mármint...sietnünk kellene. Mina elfelejtette a jó kalandozók, stratégák és "hősök" első számú szabályát: ismerd meg az ellenfeledet. Egy boncolással, ha jól végzik el, sok információ nyerhető ki az ellenségről, annak gyengéiről és erősségeiről. Így egy alapos felderítés nem hogy időpazarlás, hanem bizonyos körülmények között a túlélés záloga is lehet.
- Elmondod, mit láttál pontosan? Na erre én is kíváncsi lettem volna, tekintve, hogy úgy hallattszott, mintha egy megkezdett beszélgetés folytatása lett volna. Talán ez majd magyarázatot ad arra, hogy miért is akart Dieter annyira sietni és hogy miért volt ennyire kialvatlan. Este tett volna egy kis sétát a városka környékén, vagy látott valamit az ablakából? Érdeklődve fordultam a két vámpír felé.
- Ízeltlábúakat nem érdemes, sajnos semmit sem tudnék meg belőlük. Ez valami különleges lesz. Vezető vagy forrás - folytatta tovább, ahogy közelebb lépett az átlátszó pókhoz. Csak figyeltem a tevékenykedését, kíváncsi lettem volna a diagnózisára.
- Van egy adottságom...bár inkább átok - kezdett el válaszolni Mina-nak és most már teljes figyelmemet a jó dokinak szenteltem.
- Ha akarom, meg tudom álmodni a körülöttem történő tragédiákat. Láttam alakokat, ahogy rettegnek a pókoktól, láttam egy férjet, ahogy megüti a feleségét, egy másikat, amint retteg egy kitines kéztől. De legtöbbet egy Megrontott szemén át láttam, amint valószínűleg az erdőben pókokra vadásznak. Előkészíthették nekünk a terepet, felzavarhatták a pókok irányítóját, ami lépéselőnybe juttatott. A szemem az arcomba húzott csuklya rejtekében elkerekedett. Ez...érdekes egy adottság volt, bár értettem, hogy a doktor miért hivatkozott volna rá inkább átokként. Mindannyiunknak meg voltak a maga rémálmai, néhányunk a nap minden egyes percében magával vonszolta ezeket. A legtöbb ilyen kis részlet, amit Dieter elmondott, túl sokat nem jelentett számomra. Nem érdekelt, hogy ki verte a feleségét és ki nem - a falusiak élete nem jelentett semmit sem a számomra. Azonban a Megrontottakról szóló történet már annál érdekesebb volt és bőven megmagyarázta, hogy miért akart ilyen gyorsan útra kelni. Ha a Megrontottak az erdőben vannak, tényleg felkeverhették az állóvizet és akár kapkodásra is késztethették az irányítót...vagy pedig arra, hogy a védelmét összevonja maga körül és felkészüljön arra az eshetőségre, ha mások is megpróbálkoznának a támadással. Ez utóbbi eshetőség azért annyira nem nyerte el a tetszésemet.
- Már attól sem lepődnék meg, ha ezek is Megrontottak lennének - mivel nem Johnny-ra néztem, így nem tudtam, hogy ezt mire is értette, gondolom a pókokra. Tekintetemet még mindig a dokira fixáltam.
- Azoknak a borzalmaknak a szemén...? Részvétem. Iszonyú lehetett. Hogy utána mit mondott a vámpírlány, inkább ki is zártam az elmémből és igyekeztem elfelejteni, csak egy halk sóhajjal reagáltam rá, meg értetlenkedő pillantással...aztán az emlék és a szavak már tova is úsztak.
- Van valakinél fecskendő vagy üvegcse?- Fecskendő és üvegcse is, doktor. Tegnap már gyűjtöttem mintát a lándzsából és a pókokból is, bár gondolom a friss minta jobban használható. Hát, lehet, hogy akár meg is említhettem volna neki, akár még a fogadóban is, hogy lenne mit vizsgálgatnia, de most már úgy is késő volt. A táskámból elő vettem a kért tárgyakat, átnyújtottam neki, majd inkább úgy döntöttem, hogy amíg a doktor az ellenséget méri fel, addig én a terepet. A doktor köszönetére csak biccentettem felé, s még elkaptam, ahogy a fecskendővel kezd el ügyeskedni.
- Kifejezetten undorítónak tekintem az ilyen lényeket... Csóváltam meg a fejemet és igyekeztem minél messzebb kerülni a dögökkel foglalatoskodó Rotmantel-től. Az erdő széléhez sétálva inkább a fák között feszülő hálókat mértem fel. Könnyen éghető anyagnak tűnt, éppen emiatt reméltem, hogy majd Mina is kordában tartja a vámpírlángjait, mielőtt még egy égő erdő kellős közepén találnánk magunkat. Abból már kijutott nekem bőven, köszöntem szépen és nem volt kedvem még egy Tünde-erdőben lenni. Tekintetem ide-oda cikázott, ahogy próbáltam minél több részletet beinni. A földön voltak tiszta foltok, amelyeket még nem borított a pókháló, de sejtésem szerint a központ felé közeledve áthatolhatatlan rengeteggel lesz dolgunk. Nem tetszettek a kilátásaink és már előre borzongtam a rajtaütés-szerű támadásoktól, amikre számíthatunk. Tényleg utáltam a pókokat, csak eddig nem realizáltam.
- Észrevett valamit? Dieter kérdésére majdnem kiugrottam a bőrömből. Annyira elfoglalt a sötét erdő tanulmányozása, hogy meg sem hallottam, ahogy a pókok mellől felállva mellém lépett. Nyeltem egy nagyot, megvárva, míg a szívverésem visszaáll normálisba, majd csak elhúztam a számat, ahogy komor tekintettel meredtem vissza a dokira.
- Semmi biztatót, Herr Dieter, semmi biztatót. A pókhálók, ahogy sejthettük, egyre sűrűbben lesznek, ahogy az erdő belseje felé haladunk. Nem csak hogy az előrehaladásunkat lassítják le, vagy akár blokkolják, de egyben lehetőséget nyújt a pókoknak, hogy rajtunk üthessenek. Egy talajszinten haladó nagy dögöt könnyű észrevenni. Egy dögöt, ami a fejünk felett lógadozik a hálón...az már egészen más tészta. De valamerre el kell indulnunk, mert a Rotmantel biztos, hogy nem elégedne meg azzal, hogy ha csak az erdő perifériáját mérnénk fel és szinte biztos, hogy akárki is - vagy akármi - irányítja ezeket a dögöket, az az egész szarhalom kellős közepén lesz. De még is, merre induljunk? A pókoknak közlekedniük kell valahol. Voltak nagyon termetes példányok is, amelyek a lombkorona szintjén nem nagyon tudnának mozogni, az ágak jelentősen megakadályoznánk őket. Tehát legalább egy vékony ösvénynek lennie kell. Amennyiben sikerülne az egyiküket megsebeznek Bloodbound-dal, akkor tudnánk őket követni, az én vérem árán...de most, hogy két vérszopó is van a közelemben, azért annyira vígan nem csordogáltatnám előttük a nedűt. Fark-úr menet közben visszaérkezett hozzám, eddig a felcser közelében tevékenykedett valamit. Leguggolva mellé alaposabban végig mértem a lakatot és a kulcsot. Vajon mire fel ez a lakat? Valamit le kell majd zárnom vele? Talán egy lakat, amelyet ha egy ajtóra akasztok, akkor áthatolhatatlanná teszi? De akkor miért nem csak a lakat és a kulcs jött, miért a macska is? Mi ennek a kettőnek a kapcsolata? Nem tudtam, de úgy éreztem, hogy jobb lenne ezt még azelőtt kideríteni, mielőtt talán szükségünk lenne a válaszokra. Bár jó eséllyel a macsesznek és a pókoknak semmi közük nincs egymáshoz. A doboz tartalma eléggé véletlenszerűnek tűnt. A kulcs felé nyúltam, miközben Mina és Dieter beszélgetni kezdtek.
- Crispin és én tudunk tüzet használni az...meg kell, hogy sebezze őket, igaz?~ És feléget minket az erdővel együtt.~
- A városban talált tetemekből ítélve bármilyen konvencionális módszer képes megölni őket, még a Megrontottak harapása is. A vezetőjük már kás kérdés - ezzel a kijelentésével teljesen egyet tudtam érteni, s figyeltem, ahogy a doki megindult az erdőbe. Igyekeznem kéne ezzel a lakattal.
- Figyeljenek két oldalra, Herr Crispinnek igaza van, a magasság sem akadály nekik. Ha ármilyen mozgás támad a fák közül...nos, önök mind értik a dolgukat, hiszen ezért vannak itt. Áh, végre, leakasztottam a kulcsot. A lakat szépen megmunkáltnak tűnt, azonban a rajta lévő mintázatokat egyáltalán nem ismertem fel, pedig láttam már egyet s mást az utazásaim során. Rúnákat, angyalvéseteket, rajzolatokat a falakon - ez egyikhez sem hasonlított. Talán valami olyasmi volt, ami Veronia-n egészen eddig méeg egyszer sem fordult elő. Fark-úr tök nyugodtan tűrte, ahogy a nyakánál matatok s amint a kulcsot lehalásztam a nyakörvéről, rögtön bele is dugtam a lakatba. Tökéletesen illett bele. Innen meg már nem volt megállás - elfordítottam a kulcsot.
Valami rosszat sejtető kékes színben izzott fel Fark-úr szeme és éreztem, ahogy a mágia vadul száguldozni kezd körülötte. A szeméből áradó kékség az egész testét körülvette olyan erős robbanással, amely engem alaposan hátra is lökött. A fejem lüktetett a vadul áramló mágikus erőktől, s most ismét azt kívántam, hogy bár csak el tudnám folytani az érzékenységemet az ilyen dolgokra. Kiril hangosan felnyögött, ahogy a hullám telibe talált minket, Dumah-ba is "bele szorult" a levegő és ha tehette volna, hát most jó pár ezer mérfölddel arrébb lett volna.
A sejhajom erősen csapódott a földnek és dőltem hátra. Az első pár másodpercben bódult voltam, aztán már csak az járt a fejemben, hogy fel kell pattannom és elrohanni innen a jó fenébe, mindenki mást magára hagyva. Amiben ekkora erők lakoznak, azzal nem érdemes szórakozni. Nagy nehezen tápászkodtam fel, hogy szembe nézzek Fark-úrral, aki már nem is volt annyira kicsi és aranyos, mint előtte. A nyakamat kitörve néztem fel a szemébe...és tényleg fel kellett néznem, mert jóval magasabb volt, mint mi. Nagyot nyeltem félelmemben, ahogy ránéztem a macskára, ujjaim önkéntelenül az egyik gyűrűm közelébe siklottak - bár volt olyan érzésem, hogy EZ ellen semmi hatása nem lenne. Nem olyan kis szende jószágnak tűnt, amely megijedt volna a gyűrűbe szorult mágiától. Amikor a macska és az én szemem egy szintbe került, végre sikerült pár szót kinyögnöm magamból.
- Mindenki nyugodjon meg... Bár ez leginkább rám kellett volna, hogy igaz legyen. De egyelőre minden voltam, csak nyugodt nem. A közelemben elfojtva hallottam Johnatan hangját, bár a szavakat nem tudtam kivenni, csak sejtettem, hogy mit is akar mondani. Gyorsan felé fo rdultam, de nem tett támadó mozdulatokat. Még szerencse. Volt egy olyan érzésem, hogy ez a valami simán kibelezett volna minket, miközben mosakszik. Gyönyörű volt, félelmetesen gyönyörű, ezt meg kellett hagynom...de nem mertem rá egyelőre jó szemmel tekinteni.
- Finsterwald. Csak ott élhetnek ilyen különös teremtmények. De úgy hittem, önhöz tartozik, Herr Crispin. Dieter sokkal nyugodtabb hangja rángatott ki a sokkból, amely kezdett eluralkodni rajtam. Gyorsan lepörgettem a fejemben a jelenetet ismét, kielemezve annak minden egyes részét, már amit láttam. Igen, Finsterwald egy valid opció volt, de még soha se jártam ott, így azt se tudhattuk, hogy milyen furcsaságokat rejtett az a valami, ami a néhai Tünde-erdő és Köderdő területén terpeszkedett. Óvatosan tápászkodtam fel a földről, miközben Fark-úr lecsüccsent a fűre. Nem úgy nézett ki, mint aki ránk akarna támadni és fenyegetést se éreztem az irányából. Talán...TALÁN nem fog minket megenni reggelire.
- Hát, erre azért én se számítottam - vallottam be a többieknek enyhén remegő hangon.
- Mina és Herr Dieter. johnny, bemutatom neked Fark-úrt, a családom új tagját. Ha jól sejtem, valaha elátkozhatták a macskát és ez a lakat tartotta őt a varázs uralma alatt...vagy egy olyan helyről lett előrángatva, amiről nekünk még csak fogalmunk sincs. Veronia különös hely és az Yggdrasil-nek sok levele van... Az utolsó szavakat már csak szinte suttogtam magam elé. Ez tűnt a leglogikusabb magyarázatnak. A lakat, amelyről azt hittem, hogy talán egy ajtót tehet áttörhetetlenné, jó eséllyel egy igéző vagy idéző rúna pecsétje volt, amelyet megtörve elszabadítottuk a mágiát, amelyet a macskába öntöttek. Vagy van valahol az Yggdrasil-on egy "levél", ahol ilyen lények uralkodnak és valamelyik mágusnak sikerült kaput nyitnia oda és befognia egy példányt...vagy én nem tudom. De válaszokat úgy se fogok kapni erre a kérdésre. Némileg bizakodóbban tekintettem a feladatunk elé. Egy hatalmas macska a hatalmas pókok levadászásakor tökéletes segítség lehet. Reménykedtem benne, hogy a későbbiekben is megtarthatom őt, és nem mászik vissza arra a síkra, ahonnét elő lett kényszerítve. Egy ilyen jószággal az oldalamon...óh, a lehetőségek! A VÉGTELEN LEHETŐSÉGEK! Wyn tuti, hogy ott helyben orgazmust kapna, ha meglátná. Hans és Joe szívrohamot, ahogy a többi zsoldos is. Abigail jó eséllyel el akarná tőlem kunyerálni. De most...most bizakodó voltam. Talán a dolgok jól fognak alakulni.
- Azt hiszem, hogy van egy feladat, ami még vár ránk.- Nos, Fark-úr...engedd meg, hogy bemutassam Mitugrászt. Csendült fel mellettem Johnny hangja. Felé fordulva egy túlontúl ismerős tojást láttam meg nála. A jó fenébe, még hányan találkoztam a Wolpertinger-rel? Honnan a francból kerül elő ennyi tojás? Gerard, Johnny, Csákányos Leon...van még valakinél? Hm? Ki fogja elő venni legközelebb az óriás csigát tartalmazó Csigaházat? Csak néztem, ahogy a nyúl életre kel. Az enyém még ott pihenget a tojásában, miután visszaküldtem oda. Itt úgy se vennénk hasznát, de jobban örültem volna, ha Johnny későbbre tartogatja a bemutatót. Talán meneküléskor felhasználhattuk volna, bár a fák között nem hinném, hogy elfért volna egy ekkora bazinagy nyúl.
- Ilyen aranyos név elő tudott jönni az agyából? Most meglepett, Jonathan. Üdv, Mitugrász. Mina őszinte gyermeki kacaja furán idegenül hatott ebben a nyomasztó időszakban, de legalább Ő megtalálta az öröm forrását. Figyeltem, ahogy Dieter egyedül teszi azt, amely igen csak ésszerű lett volna. Óvatosan az erdőbe kukkant be, gondolom attól tartva, hogy valaki kihasználja a pillanatnyi figyelemelterelést. De ugyan, mennyi esélye lett volna annak, hogy pont most támadnak ránk? A pókok este szoktak mozgolódni, nem igaz?
- Na jó.... S Mina táskájából előbukkan egy ugyanolyan doboz, mint ami nekem is van. Én már nem is lepődtem meg rajta. Abban reménykedtem, hogy csak nekem van ilyen menő felszerelésem. Kíváncsian néztem, hogy a lány mit fog előhúzni belőle. Tényleg jön egy Óriás Csiga...akkor dobom el az agyam és hagyok itt mindent.
- Valami ilyesféle helyen lakott Fark-úr is, igaz? Csak bólintottam a lány kérdésére.
Miközben Mina a dobozzal volt elfoglalva, megpróbáltam megsimogatni Fark-úrat, hogy meglássam, hogy reagál a kétlábúak közeledésére. Meg hát, kíváncsi voltam, hogy mennyire selymes a bundája. Szép egy állat volt, meg kellett hagyni most, hogy túl estem a kezdeti meglepetésen és sokkon. Azonban a macska mindennek nem nagyon örült és fújtatni kezdett rám.
- Oké, tehát nincs simi-simi... Hagytam rá a dolgot. Majd valahogy máshogy megoldom azt, hogy összehaverkodjunk. Azonban amikor a macska (már ha lehet még annak nevezni) megfordult az erdő felé, és négykéz lábra állt, már sejtettem, hogy valami nagy baj történhet. Vagy csak egy bazi nagy egeret vehetett észre, és vadászni akart. Talán csak a levegő kapta fel a faleveleket...de valamit látott/hallott/érzett arra felé és ösztönösen reagáltam. Inkább túlozzam el a dolgokat, semmint hogy holtan végezzük. Nem voltam egy hős alkat, azonban azt sem akartam, hogy Mina egy esetleges támadáskor megsérüljön. Az Ő képességeit a későbbiekben használhatjuk, én meg azért csak ellenállóbb vagyok és tapasztaltabb, mint Ő.
- Mina, Te menj a hátam mögé. Tört elő belőlem a parancsolgatós énem. Ilyenkor nem nagyon szoktam tűrni az ellentmondást. Mindkét fegyverem a kezemben termett. Elmosódott alakként láttam, ahogy Johnny valamilyen módon
megváltozik majd az új undorító csápjaival rohan el a fák felé. Az idő egyszerre lassult le és gyorsult fel ebben a pillanatban. Dieter felénk fordult. A mozdulatai furcsán elmosódottnak tűntek, mögöttem Mina motyogott valamit, de kizártam az elmémből, attól félve, hogy elvonnák a figyelmünket. A doki felől áradó szavakból csak a lényegüket szűrtem le: látogatók. Ez pedig egyet jelentett ebben a helyzetben az ellenséggel. Ilyen szituációban mindenki ellenség egészen addig, míg az ellenkezője be nem bizonyosul. Mina biztos, hogy nem értett volna egyet velem...A mágia hullámai pedig ebben a pillanatban szétfolytak. Éreztem egy nagy gócpontot Dieter felől - legalábbis abból az irányból, amerre alapból nézett - aztán a hajnal hamar rémálommá változott. Nem láttam, csak hallottam, ahogy valami vagy valamik eltalálták a doktort. Az agyam felfogta ezt a részletet, és már rögtön kreálta a lehetséges opciókat, miközben stratégiát és ellencsapásokat dolgozott ki. Szintúgy elmosódott jelenetként éltem meg azt, amint valamik előrobbannak az erdőből. Furán emlékeztettek a pókháló fehérségére bár ilyen sebességnél nem nagyon tudtam megfigyelni őket...s mellékes információként fogtam fel, hogy a kultista már a fákon van. Az izmaim megfeszültek...
- Fark-úr:
Fark-úr