Majdnem teljesült, rosszul megfogalmazott kívánság
Az egyik este egyedül sétálgattam Hellenburg utcáin, mert mi mást csináltam volna. Szünetet tartottam, és már kellett egy kis egyedüllét, és egy kis friss levegő a bordély izzadtságtól, és illatos olajoktól súlyos, ostoba kurvákkal teli légköre után. Egyik másik tényleg csak annyira jó, hogy valaki a kardhüvelyének használja, ha véletlen bezáratnák ezt a helyet, félek, hogy éhen halnának. Na jó, ennyire azért nem féltem őket, bár azt kétlem, hogy túl sok férfi akarna ilyeneket elvenni. Vérszolgának mondjuk jók lehetnek. Ehh, nem kellene ilyen tuskókkal foglalkoznom, csak rosszat tesz a vérnyomásomnak, és talán még a ráncok is megmaradnak a végén a homlokomon. Legalábbis ilyeneket mondanak az emberek, fogalmam sincs, hogy ez démonoknál is így működik-e, inkább nem kockáztatnám meg. Miközben sóhajtozva sétálgatok nem is figyelem merre megyek, inkább a nyakamat is kinyújtóztatva, az égre pillantok. Egy kicsit megbotlok az egyik kiálló kockakőben, és miközben elesek, pont megpillantok egy gyönyörű hullócsillagot is az éjszakai égbolton. Gyorsan feltápászkodok. Látták egy páran az esésemet, de senki sem akart segíteni. Nem mintha nagyot estem volna, a kezemmel ügyesen tompítottam a földet érésem erejét, és így pár apró horzsolást leszámítva teljesen jól vagyok. Van az embereknek egy másik hiedelme is, mi szerint aki megpillant egy hullócsillagot, az kívánhat egyet, és az teljesülni fog. Nem igazán értem, hogy az ilyen ostoba hiedelmek, babonák, mint például ez, a kívánságokat teljesítő aranyhal, vagy a szerencsét hozó lóhere hogy férhet meg a vallással együtt ezeknek a mélyen hívő embereknek a fejében. Viszont ha kívánnom kéne, mit is kívánnék? Ezek helyett az ostoba tyúkok helyett biztosan jönnének másikak. Pasikat... nem. Azt úgy is fogok magamnak. Viszont, van itt valami, ami egész rég óta zavar engem, és örülnék neki, ha megváltozna. Nem az, hogy sokan utálják a démonokat. Ehhez igazából már hozzászoktam. Ez a hülye öltözködési törvény az. Miért nem hordhatok azt, amit csak akarok? Nagy marhaság az egész.
-Bárcsak ne lenne öltözködési törvény! -Suttogom nagyon halkan, már-már csak a gondolataimban mondom ki. Úgysem fog teljesülni. Sétálgatok még egy kicsit kiszellőztetni a fejemet, utána pedig megyek vissza dolgozni. Még egy-két ügyfelet vállalok, utána megyek majd aludni.
Másnap amikor felébredek, még szívesen maradnék az ágyban egy darabig, de érzem, hogy már melegszik az idő, és éhes is vagyok. Azért még magamra húzom a takarómat egy kicsit. Nem szeretem a reggeleket. Igaz, lehet, hogy már dél is elmúlt. Pár perc elteltével nyújtózok egy nagyot, és felkelek, muszáj elmennem a piacra, holnap zárva lesz. Ez is a hülye kereszténység hibája. Miután megmosakszom, gyorsan felöltözök, és indulok is, azonban ahogy kilépek az ajtón...
-Mi a fa...?! Megállok az ajtóban kikerekedett szemmel, leesett állal, mi több, meglepetésemben még a kosár is kiesik a kezemből. Megdörgölöm a szememet, biztos jól látom, amit látok? Valami olyan történt, amire egyáltalán nem számítottam. Sőt! Az egy dolog, hogy úgy tűnik teljesült a kívánságom, amit előző éjjel a hullócsillagtól kértem. Persze, már ez is meglepett. A hullócsillagoknak nincs varázsereje, nem tudnak kívánságokat teljesíteni, ez az egész csak egy ostoba babona! Legalábbis ezt hittem idáig. De ami még ezen is túlmegy, nem csak hogy szabad, de úgy látom kivétel nélkül mindenki nyíltabb ruhákat visel. Szép nyár végi, napsütéses nap, rövid szoknyák, nyílt dekoltázsok mindenhol. Kivéve nálam... Nincs ilyen ruhám, mert nem hordhatnám őket, hacsak nem lennék olyan mazochista, aki szereti, ha megbotozzák. Mármint megverik bottal. A bordélyban meg olyanokat szoktam felvenni, amit utcára még én sem akarok, mert annyira sokat mutat. Felveszem a kosaramat a földről, és a piac helyett inkább a közelben lakó szabók üzleteit kezdem el sorra látogatni. Nehogy már pont nekem ne legyenek ilyen csinos ruháim, pláne, hogy ez az én kívánságom volt! Az első szabóhoz menet közben az egyik sarkon megpillantottam az egyik munkatársamat. Annyira benne volt a szájában egy pasi, hogy már azon izgultam, vajon ott helyben a magáévá teszi-e. Menjetek szobára! Azt hiszem a hullócsillag kicsit eltúlozta a kívánságomat... De gyerünk a szabóhoz! Illetve szabókhoz, mert még a negyedik helyen sem találok semmi ilyet. Vagy mindet elvitték, vagy egyszerűen csak az emberek ruhásszekrényében termett ez a sok gönc, mintha mindig is ott lett volna, sőt, mintha mindig is ilyeneket viseltek volna. De a szabóknál miért nem teremtek ugyanúgy? Egyre furcsább lesz ez az egész. De már korog is a hasam, és a következő szabó elég messze lenne, úgyhogy inkább megállok itt, és rendelek pár ruhát, csak gyerünk már a piacra.
Az üzletet egy a negyvenes éveiben járó férfi vezeti, és elég változó stílusban vannak ruhái a kirakatban. Elég sok fajta, hogy azt gondoljam, nem mindet ő csinálja. Hogy mégis miket rendelek, azt részben innen, részben a járókelőkre nézve, részben pedig a saját fantáziám alapján próbálom meg elmagyarázni. Először próbáljunk meg valamit alulra, azt tartom fontosabbnak, felülre van ugyanis pár olyan blúzom, amit ha nem gombolok be teljesen, akkor teljesen jó lehet, szép kilátást hagy a dekoltázsomra. Szóval, szoknyák. Kezdjünk egy jó kis rövid testhezálló szoknyával. Ilyen kicsit combközép alá érő, de a térdet teljesen mutató, a csípőtől lefelé kissé szűkülő fajta, jó fajta fekete szaténból. Hmm, el is képzelem benne magam, de jól mutat! Egy harisnya még lehet kellene mellé a tökéletes összhatás érdekében. Harisnyám igazából van másik, meg ilyen jól kinéző, de az gyakorlatilag munkaruha, ha máskor is hordani akarom, akkor kelleni fog új, de ezt legalább gyorsan le tudom írni, hogy milyet is akarok. Egy a bőrömnél csupán egy árnyalattal sötétebb bőrszínű, áttetsző selyemharisnyát. Meg egy fekete, szintén áttetsző selyemből készült combfixet, a tetején csipkével, illetve ugye egy párat ebből, hozzá pedig fekete és vörös harisnyakötőt is, ebből majd válogatok hozzá illőt. Na, nézzünk még egy szoknyát. Valami hosszút szeretnék, ilyen áttetszőt, amit teljesen nem lehet átlátni, de a lábam körvonalai, az alakom azért jól látszik. Ehhez két ötletem van, a tüll és a selyem, de egyik sem igazán nyer meg magának. Mi lenne, ha több rétegű lenne, egy tüll, és rajta 1-2 vékony réteg selyem? Lenne némi tartása is, de ahogy a selyem a tüllre hull, talán nem lenne olyan nagyon furcsa, mintha csak egy csomó, egymástól is elálló tüll lenne, az nekem nem tetszett, ahogy valakin ilyen rövid szoknyát láttam. Az aljára mehet tüllből egy kis fodor, biztos vagyok benne, hogy koszolódni fog, és ezt így azon kívül, hogy jól nézne ki rajta, viszonylag könnyen lehetne tisztítani is. A tetejénél pedig, combközéptől fölfelé lehetne néhány centinként egyre több réteg selyem, hogy egyre kevésbé lehessen rajta keresztül látni, és a bugyimat már teljesen eltakarja. Természetesen ez az egész feketében. Hú de drága ruhadarab lesz ez ennyi selyemmel, és ilyet nem is láttam még sehol, nagyon izgulok, hogy jól nézzen ki rajtam. Ezzel már elég sok idő is elment, úgyhogy bár még csupa fekete holmit választottam, jöjjenek a felsők. Először itt is egy egyszerű matt fekete fűző jut eszembe, bár díszítés gyanánt lehetne pár függőleges szintén fekete vászon csík rajta, hogy még jobban kiemelje az alakomat azoknak a görbesége. Egy ilyen még van is raktáron, és így nagyon jó lesz első sorban mindenféle ruha alá, meg akkor is, ha utána valaki vetkőztetni akar majd. Remek! Azért egy jobban pasifogó fűzős felsőt is kéne csinálni, mármint ez nem nagyon fog látszani egy blúz alatt, valami olyan fűzős felsőt szeretnék, ami akár önmagában is jó lehetne. Szóval, eddig mindenem fekete, ez legyen vörös! Vörös, rózsa mintás. Lehetne valami finom, puha bársonyból, és a tetején körbe egy pár centis fekete csipke szegély, hogy még jobban látszódjon a mellem. Igazság szerint, most hogy ilyen lett az új divat, talán hordhatnék még ezeknél is többet mutató ruhákat. Majd holnap benézek egy másik szabóhoz is, addig még kitalálom hogy miket vegyek még, de ennyi egyenlőre elég lesz, ezekre is várnom kell előre láthatóan egy hetet, hogy elkészüljenek. A férfi leveszi a méreteimet, ami közben a kezei mintha egy kicsit eltévednének. Egy rövid torokköszörüléssel jelzem, hogy észrevettem, de nem szól semmit, úgyhogy én sem. Most már tényleg menni kell a piacra, mert éhen halok, amit a hasam korgására rám tévedő idegen szemek is bizonyítanak.
A piacon egy gyors bevásárlókörutat rendezek, kell vennem fél tucat zsömlét, egy kolbászt, zöldségeket: paradicsomot, uborkát, salátát, répát, kelleni fog pár tojás, két üveg tej, és ahogy sétálgatok, meglátom, hogy a mézet most nagyon olcsón adják, úgyhogy abból is veszek egy csuporral. Talán még munkaeszköz gyanánt el is számoltathatom az árát. Közben persze figyelem az embereket. A zöldségesnek csinos felsője volt, kilátszott benne a hasa. A hentes melletti virágárusnak pedig egy általam még sohasem látott nadrágja volt. Rendkívül rövid, világoskék, és ha megfordul, akkor fogadni mernék, hogy részben kilátszott volna belőle a feneke. Nekem is kell ilyen! A bevásárlás után elindulok haza, erre út közben megállít egy csapat járőröző városőr. A zöld rövidnadrágjukban egész viccesen festenek a vértben lévő, állig felfegyverzett férfiak.
-Elnézést hölgyem, velünk jönne? A ruházata alapján arra kell gondolnunk, hogy ön egy kultista. Kérem, erre parancsoljon.-mutatja az utat a vezetőjük. HOGY MI VAN?!! Én, kultista? Ezek viccelnek? Azért a régi ruhám sem takar közel sem annyit, mint azok nagy köpenyek, amiket állítólag hordanak.
-De... Én nem vagyok kultista. Csak ennyit tudok mondani nekik végül.
-Hát, ezt igazából könnyen kideríthetjük. Elővesz egy ezüstös falskát, és rámutat. Szenteltvíz.
Reflexszerűen felteszem a kezemet, és hátrálok egy nagyon kicsit. -Nem vagyok kultista. Hagyom a farkamat előkacskaringózni a ruhám alól. -Látják? Úgy teszek, mintha egy démon már nem is lehetne kultista. Bár még nem hallottam róla, hogy lenne köztük démon, de miért ne lehetne igazából?
-Démon! Kiáltanak fel, rántanak kardot, és támadnak rám kérdés nélkül. Esélyem sincs kitérni.
Az ágyamban találom magam, miközben kapkodva veszem a levegőt. Álom volt? Kicsit megnyukszok, de ugyanakkor kicsit zavar is a dolog. Álom volt. Egy elég fura. Tudtam én, hogy a hullócsillagok nem teljesítik a kívánságokat... sajnos. És még csak nem is rám szegeződött minden tekintet, vagy legalábbis nem vágytól izzó szemek, mert csak nekem nem voltak olyan csinos ruháim... Holnap ezt fogom álmodni. Jelentem ki olyan határozottan, mintha ennyi elég lenne hozzá, bár tudom, hogy úgysem lesz. Miközben lassan visszaalszok, egy másik gondolat úszik a fejembe. Mi bajuk volt a démonokkal?