My Moonprince (Ch)Armin(g)
//Az alábbi olvasmányt Darrakarddal közösen alkottuk. Nem így terveztük, de nagyon romantikusra sikerült, szóval csak saját felelősségre!//
//Előzmény//A nyitott ablakon beáramló hűs reggeli levegő ébresztette fel. A feje fájt, de csak egy kicsit, az igazi kemény másnapossághoz nem ivott előző este eleget, ahhoz viszont pont megfelelő mennyiség volt, hogy őfelsége ágyában kössön ki. Próbálja felidézni, hogy pontosan mi történt… Valóban eladta volna a saját testét a sötét tündék seregéért cserébe? Egy pillanatra megijedt a gondolattól, hogy gyakorlatilag kurtizánná vált, de utána muszáj volt emlékeztetnie magát az apróságra, hogy ezt bizony ő is akarta, nem is kicsit. A lazítást, a szórakozást, és Armint, az az isteni édes vörösbor pedig csak bátorságot adott ehhez, és lehetőséget, hogy ráfogja valami külső tényezőre, a beismerés helyett, hogy ő is hús és vér, a hozzá tartozó vágyakkal együtt. Még ha nem is vallotta be magának, akkor is túl nagy volt rajta a nyomás a lovaggá ütése óta, ki kellett eresztenie a gőzt.
Lassan nyitotta ki malachitzöld szemeit, és nézett ki először az ablakon. Nem aludt sokat talán néhány órát a Nap alapján, de a herceg már teljesen felöltözve, egy széken olvasgatott egy halom papírt. Meglepően korán kelt, főleg sötét tünde létére. Ahogy ránézett legszívesebben visszahúzta volna maga mellé. Hetek óta először nem voltak rémálmai, és csak annak tudhatta be, hogy a férfi is ott aludt vele.
- Jó reggelt. – mosolygott rá Armin kedvesen, amikor észrevette, hogy a lány már ébren van.
- Neked is jó reggelt. – mosolygott vissza Lory.
– Dolgozol?Végülis csak uralkodó volt, vagy mi a fene. A lány közben maga köré csavarta a takarót és felkelt, hogy megkeresse az éjszaka szétdobált ruháit. A fegyvereit viszont óvatosan a sarokba támasztva találta meg.
- Mondhatni. Ezek a panaszok, amikkel a népem él felém. Általában az a menetrend, hogy amint megtudják, melyik fogadóban szállok meg, órák alatt elárasztanak ezekkel, így tudom, mire számítsak a körúton. Apropó körút, van kedved velem tartani?- Örömmel. Hiszen megbeszéltük, egy napra én leszek a kíséreted. – látszott rajta, hogy ezt azért cseppet sem bánja. Elég gyorsan felöltözött, és lesétáltak a földszintre.
- Van egy előnye annak, hogy az adott faluban mindenki ismer. – magyarázta Armin, miközben kifizette a fogadóst.
- Nem kell házhoz mennem, ugyanis könnyen megtalál, aki akar. Úgyhogy követhetem a napi rutinomat. Kezdetnek talán térjünk ki a piacra. Gondolom, éhes lehetsz.Loreena bólogatott. A halovány emlékképei között nem szerepelt vacsora, és a hasa is eléggé korgott már.
- És nem rohannak le közterületen, amint meglátnak? – kérdezte kifelé menet.
- Megesik néha. De a sötét tündékben van annyi elegancia, hogy kivárják legalább a sorukat, ha már észrevettek. Lovon szeretnél menni, avagy megfelel gyalog is?- Két napja lovon ülök. Inkább gyalogolnék. De ezek szerint nálad hosszúra nyúlik egy-egy bevásárlás.Azért levette az íját és a nyilakat és letette Jóska mellé. Nem akarta mindenhova magával cipelni, elméletileg ez most egy körút, szerette volna, ha kényelmesen lehet, és picit sem akart fenyegetőnek látszani. Nem tudta, hogy ebben a faluban hogy állnak a nemestündékhez, de próbált barátságos benyomást kelteni.
A hercegen viszont most először látszik a zavar jele, ahogyan szórakozottan megigazítja inge gallérját.
- Ez sajnos tény. De sokkal kényelmesebb megoldás, mint egy trónteremben ülve, legalább is szerintem. - közben lassan elindult, mint aki sehová sem sietett még életében.
- Vagy máshogy gondolod?- Ha a kényelemről van szó, a trónterem biztos, hogy kényelmesebb. – kezdte a lány óvatosan.
- Viszont így közelebb vagy hozzájuk, látod a mindennapjaikat. Jobban megértheted a problémáikat, mint egy trónteremből, amellett meg ők is közelebbinek érzik a hercegüket. Nem szeretett volna véleményt nyilvánítani, hogy mi a jobb megoldás. Egy nagy birodalmat lehetetlen lenne úgy irányítani, ahogy Armin teszi, de így... Megértette, hogy a népe miért szereti ezt a megoldást. Őt valamiért a nagyon korai törzsekre emlékeztette, amikor minden aprósággal a klán fejéhez szaladtak, csakhogy az egy-egy nagyobb falu volt, nem egy királyság. A herceg elgondolkodott a válaszon, de semmi látható módon nem jelezte, hogy miként értékelte azt. Ahogy haladtak a házak között a piactér felé, egy sötét tünde kislány szaladt oda és áll meg szégyenlősen a páros előtt.
- Itt is az első a sorban. - mosolyodott el Armin és leguggolt, hogy egy szintbe kerüljön a gyermekkel. Loreena diszkréten megállt mögötte, semmiképp sem szeretett volna zavarni.
- Mit szeretne a kishölgy?- Az... anyukám azt mondta, te vagy Armin herceg. - kezdte félősen.
- Az anyukádnak jó szeme van. Tehetek érted valamit?- Az... az apukám... a holdőrségben van és nem tudom... Mikor jön haza legközelebb?A mondandója végén egy óvatos pillantást vetett Loreenára, ahogy Armin is felnézett, hogy lássa a lány reakcióját. A lovag arcára akaratlanul is széles mosolyt csalt a félénk, de egyben mégis bátor kislány. Nem szólt semmit, de bíztatóan bólogatott, hogy ne féljen, a herceg nem harap… Vagy legalábbis nem úgy. Azért nagyon kíváncsi volt, hogy mit mond a férfi a gyereknek. Armin kezét finoman a lány fejére tette és közel hajolt hozzá. Halkan beszélt, de Lory még éppen hallotta.
- Hunyd be a szemed. Fel tudod idézni az apukádat? - a gyermek engedelmeskedett, majd aprókat bólintott.
- Mikor már nem tudod, nyisd ki a szemed és ott lesz. Anyukádnak pedig mondd azt, hogy a legközelebbi holdünnepre már együtt mentek.Az apró szemek hálásan néztek fel a férfi kedves arcára, majd udvariasan, habár kissé még esetlenül meghajolt előtte, majd mielőtt elszaladt volna kis gondolkodás után a lovaglány felé pillantva megismételte a mozdulatot majd elsietett. Loreenának még szélesebbre húzódott a mosolya, és valami különös de mégis erős melegséget érzett a mellkasában, ahogyan a jelenetet nézte. Majdnem megkérdezte Armintól, hogy mindig ennyire tökéletes-e, de szerencsére eszébe jutott a találkozásuk pillanata, amikor őfelsége részegen támolygott ki elé. Nem tökéletes, hála az égnek, de így is túl közel volt hozzá.
- Tudtad, hogy ki az apukája, vagy csak megnyugtattad?- A holdőrség falunként van beosztva, hogy ennyivel megkönnyítse az összeszokást. Nem tudom, ki az apja, de tudom, hol szolgál. Majd átvariáltatom kicsit az eltávokat, hogy a következő holdünnepre kaphassanak néhány napot. - felelte mosolyogva, mint aki nagyon elégedett a saját döntésével.
- Nem okoz ez zűrzavart?- Nem feltétlenül. Néhány elégedetlen zúgolódást biztosan, ám azzal majd foglalkozok személyesen. Illetve, ha vége az emberek háborújának, a legkisebb gondunk is nagyobb lesz néhány áttologatott szabadnapnál.- Ezt hogy érted?- Nem igazán tudom, mi lesz utána, de hogy súlyos változások, az biztos. Ha pedig minket nem ér el a hulláma, hát annak fognak örülni, hogy kimaradtunk belőle. De ha más véleményen vagy, szívesen meghallgatom. - felelte egy őszinte mosollyal. Feltűnően sokat mosolygott.
- Nem hiszem, hogy lehet rosszabb egy háborúnál. Elméletileg pont azért megyünk, hogy utána jobb legyen. Változás lesz, ez biztos, de remélem, hogy jó irányba. Tudom, a jó mindenkinek mást jelent, én most békességre gondolok. Vagy félreértettelek?- Nem, tökéletesen értetted. - egy pillanatra elgondolkodva nézett a lányra, bár most nem kalandozott el a tekintete olyan feltűnően.
- Te vagy a legtökéletesebb lovag. Amelie jól döntött.Loreena arca hirtelen ismét olyan piros lett, mint a haja. Most erre mégis mit kéne válaszolnia? Hogy Armin meg a legtökéletesebb herceg, vagy a legtökéletesebb sötét tünde, vagy férfi…. Nem. Nem és nem és nem. Eszébe se juthat ilyesmi, főleg hogy igencsak elhamarkodott következtetés lenne.
- Köszönöm de... Még sokat kell tanulnom. És biztos nem mindenkit ismersz a többiek közül.- Ez tény. De aki képes volt megszerezni ezt a címet, még sem bódította el és képes még béke után vágyakozni, az a legjobb erre a feladatra. Egyébként, remélem igazad lesz. - nézett az anyja szoknyájába kapaszkodó kislány után.
- Mindenkire rá férne egy kis béke.Lory a férfi mellé lépett. Az ő arca jobban érdekelte, mint a kislány. Bárcsak elmondhatná neki miket látott! Akkor ő is értené, hogy miért olyan fontos ez az egész. Itt már jóval többről volt szó, mint a lovagságról, az csupán egy lehetőség. Így is elég gőgös dolog feltételeznie magáról, hogy megmentheti a világot. Azonban túlzottan örül Armin véleményének ahhoz, hogy elrontsa ilyesmivel.
- Egyet értek. Ránk pedig a reggeli is. - mosolygott a hercegre.
Armin arcára gyors egymásutániságban ült ki a meglepődés, a zavar majd szokásos magabiztossága. Szinte elfelejtette, hogy reggelizni indultak.
- Igaz is. Reméljük, legalább egy almát tudok venni, mielőtt lerohan a következő panaszos. - mondja, kissé sietősebbre véve a tempót.
- Ha gondolod, veszek neked reggelit, engem nem fognak lerohanni. - ajánlotta fel kedvesen a lány.
- És addig hallgathatod a panaszokat.- Ez egy kifejezetten jó ötlet, köszönöm. - felelte, majd leakasztotta az erszényét és átnyújtja.
- Amennyit csak szeretnél.- Köszönöm, de nem szükséges. Ha beleszámoljuk a szobát és a bort kvittek leszünk. – persze a szoba és a bor sokkal többe került, mint amennyibe egy reggeli, de inkább azt szerette volna, ha gyorsan lerázhatja Armint. Nem akarta kihasználni, hogy a másik herceg… Vagy inkább nem akarta magát ribancnak érezni? Van zsoldja neki is, így mielőtt a férfi tiltakozhatna, sarkon fordult, és elsietett a legközelebbi ételárushoz. Mivel nem tudta, hogy a férfi mit szeret több féle gyümölcsöt vett – almát mindenképp, mert azt legalább említette – majd egy másik standnál vett édes és sós pékárut is, hogy tudjanak válogatni. Csak a szeme sarkából látja, hogy kisebb tömeg sorakozott már fel a herceg előtt, és a kereskedők is nyújtogatják a nyakukat, hogy mi történik. Kedvesen megköszönte a reggelit, majd a sorban álló sötét tündéket megkerülve furakodott vissza Arminhoz. Nemes egyszerűséggel a kezébe nyomta az egyik almát és egy kiflit, majd gyorsan megmutatta, hogy van még.
- Szóval ennyi lenne, Raymon főpap már értesült róla és csak napok kérdése, míg ideér a szállítmány. - fejezte be feltehetően hosszabb szövegét egy holdpapnőnek, aki csak bólintott és dolgára indult.
- Köszönöm, Lory. - vette át az ételt, majd nemes egyszerűséggel leült egy hordóra és a reggelit rövid szünetekkel megszakítva intézte el a körülötte álló kb négy-öt tünde kéréseit. Lory letelepedett mellé egy másik hordóra, miközben a reggelijét pusztította, megfigyelhette, hogy meglepően sokoldalú a herceg tudása, mind a gazdaság, mind a vallás, mind a hadsereg, de még a tudományos kérdésekben is úgy tudott felelni, mint aki ért hozzá. Egy pillanatig sem unatkozott mellette, sőt még új dolgokat is megtudott. Miután a gyülekezet feloszlott, Armin sóhajtott egyet és eltüntette az étel maradékát.
- Egészen gyorsan letudtuk ma. Még dél sincs, ha jól látom. - pillantott fel a Napra. Loreena teljesen elvesztette az időérzékét, neki csupán egy pillanatnak tűnt az egész.
- Tényleg egész gyors volt. És mit kezd egy herceg, ha a nap további része szabad. Vagy... Mi van a panaszok után?- Most jön a hivatali része a napnak. Azt hiszem a törvénykezés áll hozzá a legközelebb, bár kicsit bonyolultabb. Habár én nem vagyok ott mindenhol, minden nagyobb településen vannak olyan létesítmények, ahol a parancsokat továbbadják. Elméletileg rajtam és a családom tagjain kívül nem igazán lehetne belépni oda senkinek, de tehetünk kivételt. - kacsintott a lányra.
- Csak ha nem zavarok, nem szeretnélek hátráltatni. De ezek szerint a családod is segít? - közben azért odakísérte Armint a helyszínre. Egy faluban semmi sincs messze egymástól.
- Nem furcsa folyton utazni, és hogy nincs egyetlen otthonod ahova este visszavonulhatsz?Hirtelen elpirult.
- Bocsánat. Nem akartam tolakodó lenni.- Ebben semmi tolakodó nincs, legalább is az én mércémmel. És nem, a családom nem segít, ugyanis mióta jóapám elhunyt három éve, nincs egy élő rokonom sem. Eddig én voltam a "család" apám mellett, ezért van ez a kibúvó a törvényben és a jövőbeli feleségemnek és gyermekeimnek van fenntartva. Egyébként remek érzés úgy utazni, hogy bárhová érkezel, még mindig az otthonodban vagy. Én így élem meg. Lory egy pillanatra elhallgatott. Akkor ezért nem tudta még csak nagyjából sem belőni a Fairlight rokonságot. Mert nincs. A herceg a lelke legeslegeslegmélyén nagyon magányos lehet. Az alattvalók szeretete se tud mindent pótolni. Lassan megérkeztek egy, a többitől semmiben nem különböző sötét tünde épület elé. Az egyetlen megkülönböztető jel egy apró, stilizált korona volt, habár Armin nem hordott semmi effélét.
- Se család, se állandó kíséret, se feleség... Elég az a rajongás és szeretet, amit a népedtől kapsz? - ha már őszintén beszélgettek meg közvetlenül meg minden, akkor nem tartotta magában. Viszont legalább kiderült, hogy nem nős. Megkönnyebbülés? Nem szabadna megkönnyebbültnek lennie. Az ajtó előtt megállt, hívás nélkül nem lépett be.
- Általában. Bár előfordul, hogy alkohollal kell kísérni. Bár eddig a te társaságod vált be a legjobban. - mosolyodott el őfelsége keserédesen, aztán belépett.
- Egy pillanat.Alig fél percig volt bent, majd az ajtó ismét kinyílt és Armin beinvitálta. A helyiség úgy nézett ki, mint egy postaközpont, csak éppen határozottan kisebb és kevesebben sürgölődtek benne. Valamiért pedig nagyon megbámulták a tünde lányt, amikor az belépett.
- Én... Szívesen vagyok a társaságod. Mármint... – félrekapta a tekintetét. Tényleg jól érezte magát a herceg társaságában, jobban, mint szabadott volna, és nem is tudta, hogy mennyire mutathatja ki, még így se, hogy a protokollt két szeretkezés között már bedobták a sarokba. A szavakat elcsípő néhány sötét tünde még furcsábban nézett a lányra, mint a többi, akik egyébként sem leplezték érdeklődésüket, de furcsa mód nem voltak vádlóak, sokkal inkább kíváncsiak és csodálkozóak.
- Lehet, hogy azt mondtam, hogy a jegyesem vagy... - súgta oda neki a herceg.
- Majd később kimagyarázom, ha szeretnéd, de egyelőre ez az egyetlen kiskapu.Lorynak hirtelen elakadt a lélegzete és félre is nyelt, csak ezért nem szaladt ki a torkán a meglepődött kérdés: „HOGY MIT MONDTÁL?” Végül csak bólint, mikor levegőhöz jut. Ha már ilyen ostoba hazugságba keverte magát Armint, amikor felajánlotta neki, hogy megvárja kint, akkor egye is meg amit főzött. De talán… Talán nem is volt olyan rossz eljátszani a gondolattal, hogy mi lenne, ha igaz lenne.
- Rendben persze.... Ömm... Kaphatok valami olvasnivalót? Lefoglalom magam ameddig elintézed amit szeretnél. – közben a fejében egymást kergették a gondolatok. Mit mond, ha valaki kérdezősködni fog? És az eszébe jutott őfelségének, hogy mi lesz, hogyha ez elterjed Nebelwaldban? Lehet, hogy ez tünde rossz szokás volt, de nem bírta elhinni, hogy egy ilyen pletyka ne kelne azonnal szárnyra, főleg, hogy elég meglepő tény lenne, ha Armin nem a saját népe egyik lányát venné nőül. Egészen beleszédül, így hirtelen észre sem veszi, amikor a férfi a kezébe nyom egy adag papírt.
- Mint katona, gondolom, érdekelhet. Egy rövid vázlat a sötét tünde hadsereg pillanatnyi felállásáról, számairól, ilyenek. Talán még Amelie is hasznosnak fogja találni. - ismét suttogásba váltott.
- Ne aggódj, senki nem mer majd kérdezni semmi, a pletykák meg... Hmmm, majd menet közben kitalálok valamit. Alphonse! - emelte fel a végén a hangját, mire egy nyalka tünde rögtön kihúzta magát.
- Felség?Loreenának sikerül lenyelnie a megjegyzését, hogy szívesen lesz Mrs. Fairlight, és inkább a kapott lapokba temetkezett.
- Köszönöm ez nagyon érdekes lesz. - válaszolta, majd ő is az érkező Alphonse-ra néz.
- A külügyek érdekelnek elsősorban, utána a tünde hírek. - a megnevezett férfi bólintott, majd a lányra sandított.
- A... kisasszonynak hozhatok valamit?- Nagyon kedves, de köszönöm nem.Armin leült egy íróasztalhoz, és láthatóan sietve kezdte el tenni a dolgát. Papírokat olvasott át, dobott félre felhúzott orral, vagy tett zsebre elégedetten, vagy újakat írt. Minden egyes hírrel kapcsolatban leolvasható volt az arcáról a véleménye. Loreena néha azon kapta magát, hogy a saját olvasmánya helyett a herceget nézte. Néha felkuncogott egy-egy érdekes arckifejezésen, de amikor a férfi odapillantott inkább gyorsan visszafordult a papírjához. Egyébként meglehetősen érdekes olvasmány volt, hogy mennyire más a sötét tünde sereg sok szemszögből, mint az övék, a gondolatai mégis sokszor elkalandoztak térben leginkább balra, az íróasztal felé, időben meg… Összevissza.
Bő másfél óra múlva állt fel Armin a helyéről és lépett a lányhoz.
- Mehetünk? – látványosan visszafogta magát, hogy ne játssza túl tettetett jegyességüket. Lory bólintott és visszatette a papírokat az asztal, majd egy cseppet sem túljátszott, de katona létére meglepően elegáns mozdulattal karolt bele a férfiba. A karót nyelt egymás mellett sétálás éppen olyan gyanús lett volna, mintha túljátszák a szerepüket.
Kiléptek az ajtón, mire Armin felsóhajtott.
- Ez... érdekes volt. - jegyezte meg, szórakozottan vakargatva arcát.
- Melyik része? A jelentések, vagy füllentés? - próbált nyugodt maradni, de a szíve majd kiugrott a helyéről. Tőle teljesen szokatlan gondolatai és vágyai, például hogy egész nap elnézné a férfit, ahogy jelentéseket olvas, és hogy maradna még... Össze volt zavarodva, de nem felejthette el, hogy ő egy katona. Uralkodnia kellett magán. Főleg hogy maga sem értette mi van. Vagyis… Volt egy lehetséges magyarázat, de azt a lehetőséget csípőből elutasította. Mindenesetre elengedte Armin karját, amint látta, hogy nem néznek utánuk. Nem akarta a férfit kellemetlen helyzetbe hozni.
- Is-is. Bár főképp az utóbbi. - vigyorodott el csibészesen.
- Viszont a nap további része tényleg szabad. Javaslom, ebédeljünk meg, utána eldöntheted, mit szeretnél. Most abszolúte nyitott vagyok bármilyen kezdeményezésre.- Az ebéd jó. Ellenben a szabadnap... - elnevette magát.
- Annyira régen volt tényleg szabadnapom, hogy hirtelen azt sem tudom, mit csinálnak mások olyankor. De egyszerre egy probléma. Nem tudok főzni, úgyhogy ez a lehetőség kiesett, hol ebédelünk? Nem is tudja miért jutott eszébe, hogyha tudna, akkor főzne a hercegnek. Még szerencse, hogy soha életében nem volt a kezében fakanál.
- Egyébként meddig maradsz egy-egy helyen?- Azt hiszem, van itt egy kifejezetten jó hírű konyha, ahol szobát nem adnak, de cserébe remek az ételválaszték. Ha rám bízod, én azt javasolnám. - felelte az első kérdésre.
- Általában egy hétig. Így elég ideje van mindenkinek előadni a panaszait, és elég gyorsan tudom körbejárni a Nebelwaldot.- Jól van, ha egy hercegnek megfelel az a konyha, akkor nekem is tökéletes lesz.A válaszra bólint, és gyorsan próbálja kiszámolni, hogy milyen gyakran van Armin ugyan azon az egy helyen, de rá kell jönnie, hogy fogalma sincs, hány falu van Nebelwaldban, így inkább feladja.
- És mi van ha... Ha mondjuk valaki meg akar látogatni? Végigjárja a falukat és próbál az információ morzsák alapján tájékozódni, mint én tettem vagy...? - kérdezte nagyon óvatosan. Mi van ha újra akarja látni de nem találja? Merthogy odáig már eljutott lélekben, hogy tudja, hogy ha mindennek vége és van rá lehetősége, akkor újra akarja látni Armint. Nem várna semmit csak… Csak szeretne a társaságában lenni. Érdekes, hogy korábban a fákat és az állatokat preferálta a fajtársai helyett is, és most mégis idejönne az első adandó alkalommal.
- Igazából nem véletlenszerűen utazok. Van egy ütemtervem és egy időbeosztásom, bár az egyenlő esélyek miatt ezt csak néhány személy tudja. – elsőre láthatóan nem esik le a férfinak, hogy mire akart kilyukadni.
- Értem. - picit csöndbe marad, hátha Arminnak észbe kap. Miért olyan nehéz neki is csak kimondania, hogy szeretne második randit is?!
- És ha... Tegyük fel, ha, megint ideküldenek tárgyalni?Valahol félúton lehettek a vendéglő felé, mikor őfelsége felfogta, mi a kérdés mögöttes tartalma, amit egy bocsánatkérő sóhajjal árult el.
- Bocsáss meg nekem. Látod, egy herceg sem lehet mindenben tökéletes. - előhúzott dolmányának egy belső zsebéből egy papírtekercset, majd mielőtt Lory ellenkezhetne, lehúzta a kisujján lévő zafírköves gyűrűt (az egyiket a kezén viselt jópár közül) majd ráhúzta a tekercsre és úgy nyújtotta át a lánynak.
- Hogy pont a jegyesemnek felejtem el odaadni, micsoda férj leszek én. - mosolyodott el hasonlóan, mint mikor kijöttek a hivatalból.
Ha a lovag nem lenne hozzászokva az adrenalinhoz, most szívrohamot kapva esne össze. Hirtelen nem is tudja, hogy mit mondjon, csak elveszi a papírt, és nézi a gyönyörű gyűrűt. Eddig jót nevettek ezen az egészen, de a lelke mélyén érezte, hogy közeledtek egy határhoz, amikor már nem tudja viccnek felfogni a dolgokat. Még ha zárkózott is sokszor, szíve neki is van, ami jobban dobog a mellette lépkedő sötét tünde iránt mint lehetne, és Armin nemhogy megkönnyítené a dolgát, de csak még jobban megnehezíti. Nem tudja, hogy a herceg tényleg kedveli-e, mármint olyan módon, ahogyan ő kedveli. Vagy túlgondolta volna? Annyira nem ért ehhez az egészhez!
Hirtelen jött ötlettől vezérelve felpróbálja a bal kezére a gyűrűt (direkt nem arra, amivel az íjat fogja), a papírt pedig elteszi.
- Részeges férj leszel. - közli vigyorogva, mint tényt. Muszáj tovább játszania, mert különben össze fog omlani.
- Tetszik a kezemen. Megharagudnál, ha hordanám?- Az ajándékokat általában azért adják, hogy használják, nemde? Egyébként remekül áll. - mosolyodik el elégedetten.
- Egyébként praktikus oka is van. Ugyanis az én gyűrűim egyediek, így aki ért hozzá és látja, egyenesen hozzám fog küldeni, ha nem is találsz rám. Főleg, hogy... – megköszörülte a torkát -
megeshet, hogy az tényleg egy - újabb torokköszörülés következett, illetve mintha kissé közelebb lépne a lányhoz és kissé mögé
- eljegyzési gyűrű.Loreena miközben a herceg beszélt a gyűrűt nézegette, gyönyörködött a látványban, amit a fényes zafír a kezén nyújtott, így most neki esett le némi fáziskéséssel, amit a herceg mondott. Ez volt az a pillanat, amikortól nem tudott tovább játszani. Egyenesen a herceg arcába bámult.
- Nem tudom eldönteni, hogy viccelsz-e, vagy komolyan mondtad.- Nem viccelek. De egyelőre csak egy gyűrű, az ajánlat még nincs vele, megnyugodhatsz. – mentegetőzött rögtön. A lovaglány csodálkozott, hogy még Armint érezte magát kényelmetlenül mikor… Nagy levegőt vett, és először bizonytalan mozdulattal, de utána határozottabban megsimogatta a sötét tünde arcát. Megcsókolni azért nem merte így az utcán, meg egyébként se tudta hogyan reagálna.
- Nem kell mentegetőznöd. Csak próbálok két lábbal a földön állni én is. - visszafordult arra, amerre indultak.
- Menjünk ebédelni. A gyűrűt pedig egyenlőre megtartom, és ha esetleg végül másnak fogod odaadni majd visszakéred.- Nem fogom visszakérni. – felelte a férfi, majd a karját nyújtotta.
- Ha megtaláltad a földet a lábaid alatt és nem fogsz megijedni tőle, majd adok mellé másikat.- Ez nem félelem. Vagyis… Nem tőled félek. – hanem a következményektől, de mivel ez még nem egy ajánlat, ahogyan az előbb a herceg is mondta, nincsenek következmények. Ha viszont lesz mellé más is – bár egyébként nem hisz benne, hogy lesz – akkor muszáj lesz gondolniuk másra is. Leginkább a politikára, ami ebben az esetben megkerülhetetlen lesz. Lory belekarolt Arminba.
- Örülök. Mert a többi félelmet legyőzheted majd.Kicsit hallgattak, közben lassan de biztosan haladtak a céljuk felé, ám a lányt egyszercsak elkezdte rázni a nevetés.
-
Elképzeltem a királynő arcát. És az anyámét, aki amúgy is mindig mellette van.- Nekem már csak azért is megérné. Mármint ne értsd félre, de szívesen megnézném Amelie arcát. - vigyorodott el Armin.
- El tudom képzelni rólad, hogy csak azért megházasodj, de ezt én is megnézném. Ki tudja. Lehet kapna az alkalmon, hogy a nyakatokra rakjon egy nemestündét.- Most is azt hitte, ezt teszi, de látod, mi lett belőle. Habár, talán én értem félre, hiszen végül is rávettél arra, amiért küldtek. - gondolkodott el tettetett aggodalommal.
- Mostmár késő visszakozni. – felelte a lány nevetve.
- Egyébként egyszeri alkalomra küldött, és szerintem még csak nem is Amelie királynő ötlete volt, hogy én jöjjek. Nem látta a nagyszerű lehetőséget a frigyben!- Áh, a királynő azt hiszi, hogy én önként és dalolva fejet hajtok majd neki, így nem kell senkit a nyakamba akasztania. Habár, ha eddig is így próbálkozott volna, lehet megtörök. - billentette Lory felé a fejét. Az a homlokát egy pillanatra a férfi vállának támasztotta, így csupán pár másodpercre de egész meghitten bújtak össze.
- Most mondjam, hogy örülök, hogy nem tette? Még a végén valaki előbb lecsapott volna a kezemről.- Te aztán hűséges vagy, még a hibáiért is hálás vagy Amelie-nek. Még ha nem is úgy, ahogy ő szeretné. - nevetett fel a herceg, miközben elértek a vendéglőbe.
- Van valami konkrét preferencia, vagy rám bízod mit együnk?- Rád bízom. Nem vagyok válogatós.Armin gyorsan szerzett egy asztalt, és pár perc múlva már ott gőzölgött előttük egy adag sült hús, gyümölcsszósszal és kemencében sült krumplival.
- Egyébként csak kíváncsiságból, te mit csinálsz olyankor, ha éppen nem bíznak meg beképzelt, neveletlen hercegek megregulázásával? – kérdezte a férfi belekortyolva az elé tett korsó sörbe.
Lory egy pillanatra elgondolkodott.
- Ez nehezebb kérdés, mint gondolnád. Ha nem küldetésen vagyok, akkor kiképzésen. Egyébként élvezem, de szerintem nem erre vagy kíváncsi. Kihasználom, hogy az elmúlt öt évben alig láttam a családomat és a régi barátaimat. Leginkább velük töltöm az időt, valaki mindig rám ér. Ha mégsem, akkor pedig kimegyek az erdőbe egy könyvvel. Klisés mi? - kérdezett, miközben ő is beleiszik a sörbe. Még csak ebédeltek, de máris elkezdett fogyni az alkohol! Valahogy úgy érezte, hogy estére megint részegek lesznek.
- Valaki a klisékre vágyik. Nem volt egy csöndes, elmélyedő napom évek óta. Meg kell jegyeznem, olyan társaságom sem, aki nem akar lenyúlni tőlem valamit vagy folyamatosan hajbókolni.- A hajbókolást megértem. Ha... Szóval az este után már meg tudom állni, de anélkül nekem se ment volna. Egy herceg sosem veheti szabadságot? Pár napot sem?- Sajnos nem, legalább is én még nem találtam meg a módját, hogyan. Az elődeim úgy építették ki a közigazgatásunkat, hogy én hajtom, mint a szív az vért. Legalább is ők így mondták, nekem jobban tetszik az a hasonlat, hogy mint igásló az ekét. Ha szabadnapot veszek ki, megáll az élet. Rendkívül instabil egy olyan népet igazgatni, akinek a felében vérszomj tombol, egy részük fanatikus, nagy többségük pedig saját zsebre dolgozik. Ha nem igazítom folyamatosan a törvényeket, könnyen káosz törhet ki.A lány együttérzően nézett a hercegre. Kezdte érteni, hogy miért van szükség a folyamatos jelenlétére.
- Nem hiszem, hogy pár nap alatt is káosz lenne. Mármint ameddig elér Nebelwald egyik feléből a másikba az újdonság... De megértem. Muszáj mindig figyelned. El sem tudom képzelni mennyire fárasztó lehet. – tényleg szüksége lenne Arminnak egy támaszra legalább.
- És nem segít senki? Egyetlen megbízható sötét tünde sem? Elég szörnyen hangzik.- Segítenek jópáran, de senki nincs, aki helyettem dönthetne. Mert az uralkodó teljhatalmát nem oszlathatja meg, különben pillanatokon belül ott járnánk, mint az emberek most. Bár ezek csak ősi dogmák, még az Átok idejéből, nem tudom, most mennyire állják meg a helyüket.- Én sem tudom. Csak ez így hatalmas teher egyetlen léleknek. – őt harcolni képezték ki, nem országot vezetni, mint a herceget, aki valószínűleg egész kisgyerekkora óta erre a szerepre készült.
- Talán egyszer újraértelmezem majd őket, de addig csak igyekszem fenntartani azt, ami eddig működött. Te pedig legyél ott, mikor besokallnék, és nem hiszem, hogy gond lesz. - mosolyodott el a férfi.
- Jól van. Ott leszek.Még nem tudta, hogy ezt mégis hogy a fenébe fogja kivitelezni, de ott AKART lenni Arminnak, amikor az esetleg már nem bírja tovább. Megölelni, beszélgetni… Sose gondolta volna, hogy idáig fajul ez a küldetés.
- Aztán majdcsak kitalálsz valami jobbat.- Egyébként túl sokat beszéltünk rólam meg a problémáimról. De rólad alig tudok valamit. Milyen a családod, mik a céljaid, miket szeretsz? Na nem kell egyszerre, de szépen sorban kíváncsi vagyok dolgokra.- Tényleg érdekel? - csúszott ki a lány száján a meglepett kérdés. Ahhoz képest, hogy hogyan indult neki fejben ennek a napnak... Nagyon eltávolodtak attól, de nem is lehetett volna boldogabb. A feje hátsó részében még mindig motoszkált egy kis hang, hogy túl szép ez így ahhoz, hogy igaz legyen, és fel kéne készülni arra, hogy neki fog csapódni a kemény földnek, de legalább addig boldog akart lenni, ameddig tartott. Akkor is, hogyha éjfélkor a hintó visszaváltozik majd tökké.
- Jól van. Az anyám a királynő testőrkapitánya, apám szintén katona volt, de megsérült és azóta nem tud igazán harcolni. Most íjakat készít, tőle kaptam az elsőt, amivel megtanultam lőni, és van egy öcsém is, Alan. Feketebárány a sok katona között, de elég tehetséges bárd. Csak nagyon szeleburdi, hiába felnőtt már. Szerintem nagyon jól kijönnétek. - Nevetett fel. Armin és Alan egy kocsmában. A legepikusabb történetek kezdődnek hasonlóan.
- Céljaim... Mindig testőr akartam lenni, mint az anyám, és elég egyenes volt ez az út. Most... Nem tudom mit akarok. Először a démonháború, utána néhány küldetés alatt, láttam olyan dolgokat, amik rádöbbentettek, hogy ez az egész világ nem ennyire egyszerű, hogy majd hős leszek és kineveznek és minden csodálatos lesz. Most pedig találkoztam veled, és először azt mondod, hogy a királynő, akit egész életemben szolgálni akartam nem olyan, mint amilyennek látszik, utána pedig még gyűrűt is kapok... Ahogy neked a kormányzást, na nekem az életemet kell újragondolnom kicsit. - magához képest nagyon megered a nyelve. Meg is lepődött, de végülis Armin kérdezte. Remélte, hogy nem bánta meg, így hogy a Lory hirtelen rengeteg információt zúdított a nyakába.
- És végül, hogy miket szeretek... Szeretem az erdőt és az állatokat. Néha a magányt is. És szeretem a zenét. Még táncolni is szerettem, bár már nagyon régen nem volt rá lehetőségem. Az ünnepeken többnyire szolgálatban voltam. - vonta meg a vállát.
- Hirtelen ennyi jut eszembe.- Érdekes. Lehet, hogy az élet nem akarja, hogy olyan egyszerűen érd el a célod, mint azt szeretnéd. De ha tényleg ez az, amire vágysz, csak nehezebb lehet elérni, lehetetlen nem. - tartott egy rövid álldörzsölős szünetet.
- Ami a táncot illeti pedig... megjegyzem. - mosolyodott el sejtelmesen.
- Valójában, lehet, hogy az élet mást szánt nekem. - megvonta a vállát.
- El fogom fogadni, amit hoz. És nagyon helyes, ha megjegyzed. - mosolygott vissza. Nem tudott elképzelni a táncnál romantikusabbat.
- Lehet, hogy ehhez a mélységhez még keveset ittunk, de hadd mondjam el az én filozófiámat. Az élet, a Hold, a természet, az Isten vagy bármiben hiszel, úgy jelöl ki utakat, hogy beleírja a jellemedbe. Mert addig mész ellen azoknak, amiket nem szeretsz, míg meg nem találod, amit igen. És addig nem lesz nyugtod, míg ez meg nem történik.Loreena gyorsan beleiszik a saját sörébe. Ehhez a mélységhez még tényleg keveset ittak.
- A jellembe, ez igaz lehet. Ugyanakkor mi nem tudhatjuk biztosan soha, hogy mi is volt vele a cél. Lehet a kezdeti célok csak rálöknek egy útra amivel olyan dolgokat sajátítasz el, amitől később több leszel, és készen állsz majd arra ami igazából a sorsod. Már ha van sors egyáltalán.- Igazad lehet. És ehhez még tényleg korán van, beszéljünk valami könnyebbről. - ragyogott rá, elengedve a kérdést.
- Akad még kérdésed? Szívesen válaszolok bármire, tapintatlan vagy sem.- Jól van. Jó ég, azt se tudom hány éves vagy. Két kérdésem van, már a korodon kívül, bár az talán nem is annyira fontos. Az egyik, hogy hogyhogy még nem csapott le rád a Nebelwald hajadon lakossága? A másik pedig, hogy ha mégis lenne egy szabadnapod, mivel töltenéd? Hova mennél?Nem fél a konkurenciától, és biztos benne, hogy nyilvánvaló okai vannak a dolognak, de azért érdekli. Az lett volna a furcsa, ha nem érdekelné Armin szerelmi élete. A másikra pedig szimplán kíváncsi volt, sok mindent meg lehet tudni valakiről ilyen egyszerű kérdések segítségével.
- Nos, akkor sorban. A koromat illetően idén töltöttem a huszonnyolcat. És azért nem érdeklődött még senki házassági ajánlattal, ugyanis nekem illene nyitnom, az meg nem egyszerű úgy, hogy folyton mozgásban vagy. Régebben az uralkodó családja segítette elő ezt, nyilván az öröklés miatt, de ennek hiányában nálam megborul a rendszer, úgyhogy kénytelen leszek magamtól választani. Gondolhatod, mennyire bánom. - villantotta ki tökéletesen fehér fogsorát, csakhogy biztosra mehessen, hogy Lory értette a célzást.
- És hogy mivel tölteném a szabadnapomat? Elmennék az emberekhez és megnézném, amit csak tudok.A lovag huszonnyolcra bólintott, bár fiatalabbnak nézte. Érdekes volt, hogy még korban is egymáshoz illenek. A házasodás is érhető, itt nincsenek olyan nemesi intrikák, mint az embereknél lehetnek, és így, hogy Armin családja sincs már képben.... Azt választ viszont nagyon érdekesnek találta, hogy az emberekhez menne. Végülis logikusnak tűnt, mert nagyon más, mint az erdő.
- Mindegyik emberkirályságba? Mondjuk, ott nem ismernének fel és nyugtod lenne. Jó választás.Ismét ivott és lassan, de biztosan az ebédje is kezdett elfogyni.
- Amelie királynő hogyhogy még nem próbált meg kiházasítani? Mármint abban biztos vagyok, hogy örülsz, hogy választhatsz, és hogy nem engednéd, hogy beleszóljon... Csak az ő szemszögéből nem értem.Hogyhogy nem próbálja meg eladni a tökéletes partit mielőbb? Még mindig nem merte elhinni, hogy akár ő is lehetne.
- Megpróbálta. De a sötét tündék fölött nincs befolyása ellenemben, a tündék pedig, akiket megpróbált kelepcének használni, nem voltak elég talpraesettek és gyorsan lebuktak. És ilyenkor már elvből elutasítottam őket amennyire udvariasan csak tudtam, ugyanis nem szeretem, ha próbálnak befolyásolni. - egy rövid gondolkodás után leesett neki egy ijesztő gondolat.
- Ugye te nem az eddigi legügyesebb trükkje vagy?- Ha az is vagyok, nekem nem szóltak. Egyetlen érvem van, amiért nem hiszem. Mindenki tudja, hogy mennyire szerencsétlen vagyok a pasikkal. Ha olyan lennék, aki könnyen az ujja köré csavar bárkit, akkor rendben, csakhogy én ennek pont az ellentettje vagyok. Még sosem jött össze. Mostanáig persze. Szóval ha trükk, akkor a lehető legügyesebb, mert erre biztos senki se számított, engem is beleértve. – valahol szórakoztatónak találta a gondolatot, hogy Armin pont annyira fél, hogy csak a királynő egy újabb trükkje az, hogy itt van, mint amennyire ő félt attól, hogy a herceg egész nap csak szórakozik vele, miközben kezdenek gyengédebb érzelmek is születni benne.
- Különös, hogy a sok intrika nem tudott hatást elérni nálam, te viszont... - hagyta a levegőben lógni a mondat végét.
- Lehet, hogy nekem van kifacsart ízlésem nők terén. Vagy a világ értékrendje állt fejre.Lory félt, hogy még a végén elkezd hinni neki. Hinni abban, hogy ez lehet valódi, és hogy talán tényleg viszonzottak azok a különös érzések, amik a hatalmukba kerítették. És ez valahogy nagyon ijesztő is volt.
- Kifacsart ízlésed az lehet. De... Nem tudom. Talán csak mást keresel egy nőben mint gondolnák. Bár még csak tegnap óta ismerlek. - ~pedig sokkal hosszabb időnek tűnik~
- Azt hiszem azt hogy őszintén beszélgetünk többre értékeled, minthogy legyen egy tökéletesre manikűrözött hercegnőd.- Egyszer a holdőrök elcsíptek egy jelentést rólam, már nem emlékszem hová. Az volt benne: Fenséges, mint a Hold, de lázadó, mint az éjszaka. Úgyhogy csak természetes, ha ellent megyek a bejáratott sztereotípiáknak. Mert nem egy herceg vagyok, hanem én magam vagyok. Ameddig Amelie ezt nem fogja fel, a diplomáciai követei jobb eredményt fognak elérni, mint a kurtizán dámái. Legalább is egy követ biztosan. - kiitta a sör maradékát.
- Kezdelek már megijeszteni a nyíltságommal?Gyönyörűnek találta a hasonlatot. Kellett egy pillanat, hogy a lány észrevegye magát, hogy bámulja a szemben ülő férfit. Érdekes volt, hogy tényleg, ő, mint követ többet ért el azzal, hogy csak önmaga volt, mintha megjátszaná a vonzalmat.
- Nem. Inkább köszönöm, hogy az vagy. Az egyenesség és a nyíltság olyan tulajdonságok, amiket kifejezetten értékelek. Ha küzdelem van, akkor számítanom kell a társaimra, de ha nem bízhatok bennük, hogy tehetném? – remélte, hogy Armin értette a hasonlatot.
- Az élet pedig egy nagy küzdelem még akkor is, ha csak egy ebédet költesz el. - tette hozzá a herceg.
- Egyébként, mint mondtam, szabad az egész délután. Van valami ötlet, mit csináljunk?- Nem ismerem annyira a Nebelwaldot. Van erre valami szép hely, amit megnézhetünk? Vagy valami mulattság? Biztos boldogok lennének, ha a herceg beállít egy mulattságra. - Persze akkor táptalajt is adnának a további pletykáknak, így ez csak félig volt jó ötlet. Eljátszott a képtelen gondolattal, hogy talán megkedvelik őt is a sötét tündék, és utána számon kérik Armint, hogy hol a jegyese…
- Megeshet, hogy akad. Mintha valami lakodalomról beszélt volna valaki a kocsmában. Egy pillanat és kiderítem. - mosolyodott el szemében elismeréssel, aztán felállt és körbekérdezősködött. Miután visszaült a lányhoz, elégedettség sugárzott az arcáról.
- Ráhibáztál, valóban van egy lagzi innen öt perc sétára egy tanyasi csűrben megtartva, és ez a harmadik napja. Kívánjunk sok boldogságot az ifjú párnak?- Csak ki ne derüljön, hogy látnoki képességeim vannak. - eszébe jutott a csöpögő lény, amit a portálon átjőve látott. Megborzongott, és gyorsan kiverte a fejéből. Szerencsére a herceg mellett ez nem volt túl nehéz.
- Kívánjunk nekik. Lenézett magára és a még mindig lovagi öltözetére. Nem hozott olyan váltást, ami nem ilyen lenne.
- Remélem meg fogják bocsájtani a nem alkalomhoz illő öltözéket.- A harmadik napon? Azt se fogják észrevenni, hogy nem sötét tünde vagy. - nevetett fel.
- De ha szeretnéd, vásárolhatunk valami odaillőt, biztos van itt szatócsbolt vagy egy szabó.- Nem fontos. Valószínűleg tényleg először azon lepődnének meg, hogy nemestünde vagyok. Menjünk, mert minden perccel kisebb lesz az esélye, hogy az ifjú pár még magánál lesz!Szinte húzza maga után Armint kifelé. Ki akarta kerülni a szabót, mert valamiért az már tényleg nagyon kényelmetlen lett volna, ha a herceg még fel is öltözteti a hercegnőjének. Egy gyűrűt már így is kapott, és még azt sem dolgozta föl. Érdekes véletlen volt, hogy pont a táncot említette a férfinak, és hogy milyen régen nem volt rá alkalma, erre pont volt egy lakodalom. Ostoba lenne nem kihasználni az alkalmat.
Már messziről meghallották a várható zajokat és hangokat, táncoló lábak dübörgését, és a zenét, jó kétszáz méterre a helyszíntől is.
- Azt hiszem, jó helyen járunk.- Én is úgy hallom. Köszönjünk be. Utána táncol velem, felséged? - a felséged szót már vigyorogva mondja ki, kicsit csipkelődve.
- Hogyne, m'lady! - felelte vigyorogva a herceg is, összecsapva a bokáját, ám az pajta ajtaja előtt megállt. A lány már ment volna be, de Armin megállította. Ha már eljöttek, akkor hatásos belépőjük kellett legyen.
- Várj, még ne! - egy percig csöndben várt, majd mikor a zene a végéhez ér, és a muzsikusok kifújják magukat, lendületesen betoppant, és ahogy a tüdejéből kifér elüvölti magát:
- Sok boldogságot, jó éltet az ifjú párnak!A férfi kiáltására enyhén illuminált sötét tündék sokasága néz vissza a párosra.
- Sok boldogságot! - csatlakozik Lory is.
Hangos kiáltások feleltek, amibe egyaránt keveredett érthető és érthetetlen is, de határozottan jól érzi magát mindenki. A még nagyjából józan nagyvőfély szalad eléjük, jobban mondva Armin elé.
- Mit keres itt felséged?- Mit keres bárki egy lagzin? Zenét, táncot, mulatságot! - kiálltja, mire folytatódott minden, ahogy ment eddig. Loreena is kedvesen mosolygott rá a nagyvőfélyre, aki láthatóan nem értette, hogy mi van, de végülis ki ő, hogy ellentmondjon a hercegnek?! A lány összekulcsolt kézzel várakozott, majd amikor folytatódott a mulatozás Arminra pillantott.
- A parkett előtt megnézzük, milyen italt mérnek? Bár a jók már két napja elfogyhattak...- Ez sajnos valószínű, de megnézhetjük éppen, mi maradt. – felelte a férfi, majd határozottan megindul a tömegen keresztül valamerre. Néhány zsákutca után ki is lyukadtak egy önkiszolgáló asztalhoz tele korsókkal és fakupákkal meg alatta egy halom üveggel. Armin felvette majd végigszemlélte őket egyesével, majd gyorsan döntött az egyik mellett.
- Tavaly előtti félédes megteszi? Nem volt a legjobb év, de nem is a legcudarabb.- Jó lesz. – válaszolta Lory, miután beleszagolt néhány korsóba. Nem talál olyat, ami jobb lenne.
- És nézd, van még a tortából is! Odalépett és rögtön szed is két szeletet. Az ebédhez úgyse volt desszert. Az egyiket odaadta Arminnak természetesen, akitől pedig a neki töltött bort vette el.
- Hát, sok boldogságot mindenkinek! - emelte meg a kupáját a herceg.
- Így van. - teszi hozzá a lovag, és ő is megemelte a násznép felé a sajátját, majd utána bele is ivott, és megkóstolta a tortát is.
- Áfonyás.- Mi más lenne. - nevette el magát a herceg.
- Esetleg még szeder, vagy, ha nagyon gazdag a násznagy, akkor karamell.- Szerintem finom. - fogalma sem volt, hogy milyen tortákat szoktak felszolgálni, de be is lapátolta, majd szépen és türelmesen várja, hogy Armin esetleg felkérje. A herceg is eltüntette a tortaszeletet, majd nagyon túlzott udvariassággal meghajolt, és a lány felé nyújtotta a kezét.
- Nos akkor, Lady Loreena, szabad felkérnem egy táncra?- Hát... nem sérthetem meg felségedet azzal, hogy elutasítom. - válaszolta tettetett kelletlenséggel, de elég lett volna a szemébe nézni, hogy akárki lássa, hogy madarat lehetne vele fogatni. Megfogta Armin kezét és már húzta is be a násznép közé. A férfi nem kérette magát, s várható magabiztossággal vezette a táncban, egyre gyorsabban és gyorsabban, olyan hévvel, amit csak az ilyen lakodalmakon lehet. Mindkettejüknek hatalmas szükségük volt a féktelen szórakozásra, ahol nincsenek sem kötöttségek sem határok, és egy harmadik napja tartó lakodalom pont ilyen volt. Senkinek nem tűntek föl igazán, már mindenki túl sokat ivott ahhoz. Észre sem vették, hogy közben rájuk esteledett, úgy követték egymást a gyorsabb dalok, majd a lassú szerelmes balladák, majd megint gyorsabbak, hogy beleszédültek.
Végül, amikor már majd’ leszakadt a lábuk a fáradtságtól, a pajta mögötti tisztáson telepedtek le egy maradék üveg borral, és csak egymásnak dőlve nézték a Holdat. Loreena boldog volt. Túlságosan boldog ahhoz, hogy utána ne fájjon nagyon, de Armin karjaiban nem akart arra gondolni, hogy reggel vissza kell lovagolnia a Tünde-erdőbe. Csak rá és a csókjaira akart gondolni, és eltüntetni a körülöttük lévő, vágtató világot.
- Képecske: