Damien válaszára, mi szerint nem utálta meg Nessát, nagyot sóhajt örömében, kifújja a nagy levegőt, amire már nem is emlékszik, hogy mikor vette, és mi óta tartja vissza. Az nem is érdekli, hogy a többi kérdésére nem válaszol, hogy nem mondja, hogy megismételné, de továbbra is barátok maradhatnak. Nagyon félt őle, hogy megint olyat tett, amivel elveszít valakit, egy jó barátját. Elmosolyodik, és... aztán eszébe jut, hogy Damient milyen fából faragták.
-És ugye magadat sem? - kérdezi, hogy biztosra menjen.
Damien elmosolyodik, elgondolkozik egy pillanatra.
- Nem mondanám. Viszont tegnap igenis vissza kellett volna mennem azzal a szállítmánnyal, ami odakint vár az istállóban. Azt fogják hinni, valami bajom esett. - feleli üres hangon, maga elé nézve.
-Csak kibírnak még fél napot nélküled. - próbálja megnyugtatni, miközben az egyik kezét a feje alá teszi, hogy kényelmesebben nézhesse a mellette fekvő férfit.
- Az uradalmi élet sajnos nem így működik. - feleli, némi kioktatással a hangjában. Elkapja róla a tekintetét, mintha attól félne, hogy megint megadja magát a démon bájainak. - Hová mész most? - kérdezi könnyedén.
Tudom, hogy nem így működik. Ezért kérdeztem már tegnap is, hogy biztos ezt szeretnéd-e? Hogy mindig meg legyen kötve a kezed, hogy mit csinálhatsz, hogy mindig a határidőkön kelljen izgulnod, hogy olyanokkal csevegj akiket nem is kedvelsz, és hogy bármennyire is igyekszel mindenki kedvére tenni, az nem fog menni, de akikére sikerül, még azok közül is sokan kinézzenek maguk közül a legkisebb hála nélkül. - tudja, hogy ettől csak feszült lesz Damien... Miért csinálod ezt Nessa?
-Még nem tudom. Szívesen megnézném a kastélyodat. - hozza fel a szintén előző napi témát, de mivel nem akarja eröltetni, és nem úgy néz ki, mintha annyira magával akarná vinni Damien, gyorsan kitalál még valamit: - Vagy elindulok délre, a Schattenschield lábánál még nem jártam.
- Előtte nélkülöznöm kellett, hazudtam, volt, hogy loptam is, bűnözőket, rablókat öltem és ritkán volt bárki is hálás érte. Előtte senkinek nem volt fogalma, ki vagyok, mert nem is voltam más, csak egy kormosképű árva. - feleli tényszerűen, komoran. - Mindenféle életnek van hátránya, Nessa. De valamelyiknek több az előnye, mint a másiknak.
A kastélyos megjegyzésnél nagy levegőt vesz. - És miként mutatnálak be?
Nessa úgy érzi, hogy most nagyon sokat tudott meg Damienről egy pillanat alatt, hogy régen milyen volt neki, honnan jutott el oda, ahová. Általában nem szokott ilyen beszédes lenni, és nagyon örül, hogy most így megnyílt neki. E miatt úgy érzi, hogy most kell átesniük ezen a beszélgetésen, nem máskor. Minden beszélgetésen át kell esni egyszer, akkor, is, ha kellemetlen, nem várják, és várhatóan elmérgesedik. Még ha nem is lesz kellemes, inkább ez, mint állandóan kerülgetni a témát, és miután túlesnek rajta, sokkal jobb lesz. A bátor szavakra hát megpróbál ő is ugyanígy felelni.
-Ha ezt akarod, akkor rendben. Nem arra akarlak minden áron rábeszélni, hogy dobj félre mindent amit kemény munkával elértél. De csak ha boldoggá tesz! Ha nem azért vagy ott, csinálod ezt, mert megszerezted, vagy mert sokan irigykednek rá, hanem mert boldoggá tesz... Nem azért, mert van rosszabb is, hanem mert jó. - hagy egy kis szünetet, mielőtt lágyabb hangon folytatná. - Te nagyon ügyes vagy. És ha ezt el tudtad érni, mást is el tudnál. Mást is el tudsz majd... miután rájössz, hogy mi az, amit tényleg el szeretnél érni. Könnyű mondani, de még ő maga sem tudja mindig, hogy mit akar. Viszont megpróbál magához hűen élni, úgy, hogy sose bánja ha valemit nem tett meg, hogy valamit nem próbált meg.
Egondolkozik, hogy hogy is lenne őt jó bemutatnia. De a számára annyira nem nehéz a kérdés, mind amennyire Damiennek lehet. Nessa sem szokta nagy dobra verni, ha valakivel lefekszik, de Damiennek vigyáznia kell a nevére, a nemesekről még akkor is pletykálnak, ha nincs semmi alapja.
-Mondjuk mint egy barátod régebbről? Nem kell túlzásokba esni, vagy elmondani, hogy mi van köztünk, ilyesmit.
Damien fújtat egyet, mielőtt ismét megszólalna, hangjában picivel több az indulat ezúttal.
- Nem érdekel, ki irigyli. A munkakörömből kifolyóan sokat kellett fejlődnöm abban, hogy ne érdekeljen, más mit gondol, amikor nincs erre szükség. Persze ez korábban is ment. - teszi hozzá halkabban. - Nem ezt akartam elérni. Amikor Eicnehscildben harcoltam, fogalmam sem volt, hogy ilyen jutalom jár majd érte. És nem is akartam. De nem.. nem csak a kastélyrról beszélek, a birtokról, nem csak a vagyonról. Ott vannak az emberek is. Akik számítanak rám most már. És talán Minának tudnék hazudni? Talán nem látja rajtam az első pillanattól majd, hogy mi történt? - kérdi lemondón.
-Pont ezt próbálom mondani! Mit ér az, hogy nekik jó, ha neked nem? - úgy érzi, hogy nem sikerült elég jól elmondania, hogy mire gondol. Csak azt akarja, hogy boldog legyen, hogy élvezze az életét.
Mina?- gondolkozik el egy pillanatra. Ő az egyetlen, akivel igazán törődik Damien. -Van köztetek valami? - vonja fel a szemöldökét.
-Valami? - kezdi kétkedően, majd felnevet, de kevés őszinte örömmel. - Elég sok, igen. Nem kevés borzalmas átvészeltünk együt, segítettük egymást hosszú éveken át. Elmondhatta nekem minden fájdalmát, ami bántotta... - Nessa már a korábbi találkozásuknál is érezte, hogy milyen szoros kettelyük köteléke, és hogy mennyi mindenen mehettek együtt keresztül. - De olyasmi nem, ami az elmúlt éjszaka veled történt. - teszi hozzá sötétebben.
-Kár. - sóhajtja halkan, inkább csak magának szánja megjegyzésnek, nem is figyeli, hogy tényleg kimondta. Pedig annyira összeillenének ők ketten.
-Nem hiszem, hogy észrevenné, ha nem mondod neki. - A hallottak alapján, mintha vakok lennének egymás érzéseire. Bár, még a sajátjaikra is. Mina ráadásul elég naívnak, ártatlannak tűnt (legalábbis ilyen téren), nem gondolja, hogy egyből rájönne. - Egyébként részemről nyugodtan megoszthatod vele.
- Tessék? Most... arra gondolsz, amire gondolom, hogy gondolsz? A... az éjszaka után? - Értetlenül pislog Nessára, majd hitetlenkedve megrázza a fejét.
-Hmm? Szerinted mire gondolok? - kérdezi elmosolyodva, miközben kellemetlenül közel hajol Damien arcához. Legalábbis beszélgetéshez kellemetlenül... Nem tudja miért csinálja, néha jól eskik kicsit cukkolnia másokat.
Összehúzza a szemeit. - Neked ez tényleg...? Áh... mindegy. - sütti le a szemeit és hátrébb húzódik. - Ez nem ennyire egyszerű. Mindegy. Már... megértettem és felfogtam. Ugyanazt tudom mondani, mint amit tegnap is. Nem vagyunk egyformák. Ebben sosem leszünk.
Nem akarta megbántani, és mégha már a tudtára is adta, hogy szerelemről nem lehet szó köztük, most mégis kicsit rosszul érzi magát. Részben vigasztalásként, részben pedig a szeretete jeleként ad egy puszit a fiú arcára.
Annyira szép pár lennétek! Csak ki kéne nyitni a szemeteket... Tudsz mondani bármit ezen a világon, ami fontosabb neked mint ő? Szereted? Rábíznád akár az életedet is? Csúnya? Tudsz rá mondani bármi rosszat? Ne is válaszolj, annyira egyértelmű! És szerintem ha őt kérdezném sem kapnék nagyon más válaszokat... Ráadásul Minának megvan az az elég naív természete, te pedig eléggé komoly szoktál maradni mellette, mindig vigyázva rá, szerintem annyira szép pár lennétek, csak fogalmam sincs hogy mikor jönnétek rá magatoktól is, hogy mennyire összeilletek...
Erősen gyanítja, hogy ez után reggeli sex már nem lesz, úgyhogy közben felül az ágy szélén, és elkezdi keresni a ruháit a padlón, amit tegnap oda valahová dobáltak le.
- Mi... tessék?! Ha nem tűnt volna fel, Minának van egy kisfia. Azt hiszem, ennél jobb jelzés nem kell arra, hogy ki volt a vonzó számára. - feleli dühösen. Fölkel az ágyról és föl-alá kezd sétálni.
Nessa egyszerűen lefagy. Hogy micsodája?
A háta mögött járkáló Damienre néz, és most először nem tudja, hogy mit kellene mondania neki. Leginkább semmit, csak egy baltát, meg pár bútort és tüzifát adnia a kezébe, de az most nem tűnik opciónak. Hosszú várakozás után végül csak megszólal:
-Akarsz róla beszélni?
Damien keserűen felnevet, és Nessa nem tudja hibáztatni e miatt.
-Nem különösebben. - kis szünetet tart. - Köszönöm - teszi hozzá halkabban. - Azt hittem, eléggé messze terjednek a pletykák. Nem számít. Nem... nem a te feladatod, hogy megoldd az életem, hanem az enyém.
Nessa felsóhajt, majd odamegy Damienhez, és megfogja a kezét.
-Nem az én feladatom, de szívesen segítek benne, ha tudok.
Tudja, hogy nagyon nem ide illő, de mégis azon gondolkozik közben, hogy hova tegye Damien kezét, és nehezen bár, de sikerül megállnia, hogy cselekedjen is.
- Már... már azt hiszem, megtetted. - mondja halkan. - Viszont tényleg mennem kell. Vigyázz magadra. - néz maga elé.
Átöleli Damient. Vigasztalni akarja, a támasza lenni, amég ezt feldolgozza, a pótlék lenni, de érzi, hogy eltaszítja magától a férfi.
-Örülök, ha így gondolod. - feleli őszintén, bár nem biztos benne, hogy tényleg segített-e rajta. Eleget valószínűleg nem. - Jó utat, és... kitartást! Merre van a kastélyotok? Ha most nem is megyek veled, de egyszer biztosan meglátogatlak majd. - Meg akkor már Minával is elbeszélgetek, hogy MI???
- Északnyugatra innen. A sok erdőség után néhány kisebb falu veszi körbe. Gelbblume lesz az első, amelybe érkezel, de ha megkérdezed az embereket a Nachtraben-Nightwind birtokról, tudni fogják. Keresd a fehér falakat a kék tornyokkal. - halványan elmosolyodik.
Ahogy elengedi a férfit, az ajtó mögé áll, hogy kívülről ne sokan leshessék meg a még mindig kissé hiányos öltözetében, amikor Damien távozik.
-Jó volt veled találkozni. - búcsúzik szomorkásan.
Mi a fene, Mina? - gondolja magában. Kicsit büszke is rá, hogy felnőtt, kíváncsi is, hogy kit talált magának, akit ennyire szeret, de legfőképp szomorú, amiért nem Damien az. Szegény nagyon szomorú és mérges lehetett, amikor megtudta, ha még most is ilyen erős indulatok dúlnak benne. Nem hiszi, hogy túl sokat fog várni azzal a látogatással.