Quest for Azrael
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Multiváltó
Felhasználónév:

Jelszó:

Legutóbbi témák

» [Magánküldetés: Kyrien von Nachtraben] - Családi titkok
by Kyrien Von Nachtraben Kedd Nov. 05, 2024 6:37 pm

» Erlendr - emlékiratok
by Erlendr von Nordenburg Pént. Nov. 01, 2024 7:40 pm

» Küldetés: Az arany fényében tündökölvén (V.I.Sz. 822. Tél)
by Jozef Strandgut Hétf. Okt. 28, 2024 3:45 pm

» [Magánküldetés] Rote Fenster hinter den Wänden (V.I.Sz. 822. Nyár)
by Nessaris Maera Szomb. Okt. 26, 2024 6:21 pm

» [Útvesztő] A magoi hét próbája
by Ostara Kedd Okt. 22, 2024 12:49 am

» Élménynek túl rövid...
by Erlendr von Nordenburg Szer. Szept. 25, 2024 7:39 pm

» Képességvásárlás
by Jozef Strandgut Vas. Szept. 22, 2024 7:21 pm

» Mesterségekhez kötődő vásárlások, receptek, alapanyagok
by Hóhajú Yrsil Csüt. Szept. 19, 2024 12:19 pm

» Enoch ben Metathron
by Noel Vas. Szept. 08, 2024 12:18 pm

Ön nincs belépve. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon

Azonnali játék: Kellemetlen status quo

+2
Wilhelmina von Nachtraben
Azrael
6 posters

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Azonnali játék: Kellemetlen status quo Empty Azonnali játék: Kellemetlen status quo Pént. Feb. 05, 2016 9:14 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács

Egy kedves, apró falu egy kéréssel fordul minden arra járóhoz: van a közelükben egy malom, amibe bevette magát egy troll, és szeretnék, ha kiköltözne onnan. Azonban ahogy odamentek, érdekes fordulat áll be. A troll ugyanis egy alkimista kísérleti patkánya volt, így néhány embert megszégyenítő intelligenciával és egy zaklatott lelki világgal rendelkezik. Voltaképpen csak azért bújt el a malomban, hogy elkerülje a falusiak rémületből ragadott vasvilláit, de hajlandó tárgyalni. Kezdjetek valamit a helyzettel, jó játékot!

Jutalom: 100 TP

https://questforazrael.hungarianforum.net

2Azonnali játék: Kellemetlen status quo Empty Re: Azonnali játék: Kellemetlen status quo Szomb. Feb. 06, 2016 5:43 pm

Vámpírmágus
Vámpírmágus

Wolkenfirst - egy most kivételesen déli királyságbeli kicsiny falu -, ahova a sors sodorta ifjú hősnőnket és társát, a mai napon kifejezetten feldúltnak tűnik. Valahogy az egész település atmoszférája azt sugározza, hogy történt itt valami, mégpedig valami nem jó... Hogy hogy lehet elmondani egy faluról, hogy milyen ott a hangulat? Elsősorban az a legegyszerűbb, ha az embereket nézzük: a nap már megyeget lefelé, de még mindig rengetegen tartózkodnak az utcákon, ki-ki párban, ki-ki nagyobb csoportokban, és láthatóan igencsak elmélyülten susmorognak. Na, persze ezt máskor is tehetik. Az emberek ilyenek. Pletykálnak. Mindent megosztanak a másikkal, ami éppen történik. A faluk legalábbis ilyenek. Ám az álmodozó fiatal leánylelkek, még ha egy vérszívóhoz is tartozzanak, szeretnek kombinálni és mélyebb értelmet rejleni látni minden mögött, amivel csak találkoznak életükben. Ez meg azt eredményezi, hogy a valaha-Nachtraben-leánynak hirtelen kedve támad egy kicsivel a megszokottnál több időt tölteni ebben a faluban.
- Késő van, már úgyse érnénk vissza időben. És ma nincs kedvem banditákkal harcolni - érvel enyhe hercegnősen sértődős beütéssel, sötét tünde társa pedig úgy tűnik, be fogja adni a derekát. Ezen közös megegyezés után úgy döntenek, betérnek a piciny falucska egyetlen vendégellátó intézményébe, azaz a Sáros Hordóhoz címzett fogadóba, amely Mina szerint olyan ügyesen megoldotta a címadást, hogy a borzasztó közönségessége ellenére mégis valamilyen szinten eredetire sikerült. Mármint... A hordó egyértelmű. Na de miért lenne pont sáros? Lehetne akármi más, például Hatalmas Hordó, és akkor máris elvesztene bármilyen értéket. Ám a Sáros... Ez valahogy érdekessé teszi az egészet, mert rögtön mindenki belegondol, vajon mitől lett sáros az a hordó. Na meg persze azt várnánk, hogy a kocsma udvarán, vagy valahol bent elhelyeztek demonstrációként egy hordót, ami nem használatra van, csak dísznek, és például sáros is lenne, de nem, ilyennel nem találkoznak akkor sem, mikor belépnek a jellegzetes illatokkal és hangokkal megtelt helyiségbe, amelynek atmoszférájához már olyannyira hozzászoktak, hogy bár nem igazán illenek ide, ők maguk már szinte természetesnek érzékelik, hogy alkalomadtán ehhez hasonló helyeken szálljanak meg.
- Mit adhatok? - érdeklődik egy fiatalosan magas, életvidám hang, amely egy teltebb, copfos hajú, kötényes kocsmárosnétól... vagy nőtől...? érkezik. Örömükre szolgál, hogy ezúttal nem egy már alkohol által jelentősen befolyásolt, rekedt hangú és szivartól bűzlő férfiember fogja kiszolgálni őket. - Most készült el az újfajta fűszeres borjúsült, csak ajánlani tudom, isteni!
Úgy döntenek, elfogadják az ajánlatot, mert miért ne, kinek árthat egy kis kísérletezés... Majd miután elfogyasztották az ételüket - ami valóban nem volt rossz -, Mina úgy dönt, nem hagyja annyiban a dolgot, és felteszi a kérdést, amely már oly régóta fúrja az oldalát. Így aztán a fogadóshoz járul:- Tudja, az emberek valahogy... furcsán viselkednek. Mintha lenne valami probléma. Mármint... mindenki így... elvonul az utcákon, s tanakszik. Mintha félnének valamitől. Fenyegeti valami ezt a falut, egy rablóbanda esetleg? Csak mert...
- Ha nincs közünk hozzá, akkor szóljon csak nyugodtan - vág közbe Damien, megelőzve a katasztrófát. Mina száj meg nyitva marad, az arca egyre vörösebb lesz, és legszívesebben oldalba bökné most a másikat, ha nem a fogadóssal lennének elmerülve egy beszélgetésben épp...
- Jaj, hát nem hallották? - A páros várakozóan nagyra nyitott szemekkel való pislogása egyértelműen megválaszolja ezt a kérdést, minek hatására az asszony bele is kezd a mesélésbe. - Ó, hát akkor biztosan keveset járnak a környéken. Tudják, azért félnek most az emberek, mert nemrégen erre járt egy roonda nagy szörnyeteg. Valamelyik nap a pékné kisfia éppen a hídnál játszadozott, amikor valami dünnyögést hallanak. Aztán, hát mit csinál a gyerek, eszemadta, kíváncsi, egyem a szívét, odament, és hát mit látnak? Egy hatalmas, akkora volt, mint egy fa, egészen, mint azok a nagy fenyők ott a hídnál, hát látták! Na akkora, ronda, busa fejű teremtmény cammogott a falu felé. Hát aztán gyorsan riasztottunk mindenkit, ragadták a vasvillát és hála a drágaságos Istennek, elüldöztük a bestiát. De hát azóta!... Azóta minden gyerek sírva mer csak aludni menni, mind attól rettegnek, hogy az a borzalmas szörny visszajön értük, és elviszi őket. Meg hát a felnőttek is. Ha éppen mindenki alszik? Mit tudunk tenni?... - A nő lemondóan megrázza a fejét, barna copfja meg csak úgy repked a levegőben ennek hatására.
- Értem - szólal meg a hegyesfülű néhány pillanat elgondolkozó csönd után. - Esetleg van feltételezésük, hol lehet ez a szörnyeteg most? - érdeklődik fakó szemöldökét enyhén összevonva. Jaj, hát hogyne tudnánk, hol van! Az meg a másik gond! Bevette magát a malomba az istenadta. - Elbújt a... malomban? - Oda, oda. A keleti hídon túl van egy ösvény, ami felvezet a malomhoz. Nem kis emelkedő, de emez a böhöm tappancsaival úgy felfutott rajta, hogy a domb is beleremegett!
- Jól vettem ki, hogy egy trollról van szó? - szól közbe Mina, csak hogy biztos legyen a dologban, mert olyan túlságosan részletes információt azért nem kaptak.
- Aaz, az, igen! Egy hatalmas nagy troll volt. Akkora lábai voltak, mint egy malokő! Ki tudja, mit művelt volna ezekkel a kis épületekkel. Talán egyenként rájuk lépett volna. De ha visszajön, jajh, mi lesz akkor? Mi lesz itt velünk?
- Utánanézünk mi ennek a szörnyetegnek - nyugtatja meg az asszonyt Damien, megszakítva a keserves, kétségbeesett óbégatást. Mire amaz meglepetten felkapja a fejét, s hitetlen csodálkozással méregeti őket egy darabig, próbálva eldönteni, hogy vajon komolyan beszélnek-e.
- Hogy mit mondasz? Hát mi van nektek a fejetek helyén, káposztalé talán? Ketten akarjátok megtámadni a fenevadat? - Azt nem mondtam, hogy megtá...- Szentséges jó istenem, nézzenek rátok, olyan véknyak vagytok, mint egy kóró, az a monstrum úgy fog titeket pozdorjává morzsolni, mint ahogy egy gyerek gyűr össze egy pillangót! Inkább fussatok innen, menjetek messzire - tanácsolja nekik legyintve- s éljetek boldogan, fiatalok vagytok még ti a halálhoz!
Damien eléggé elszörnyed, hogy lehet ilyen fatalisztikus hozzáállása az egyébként meglehetősen életvidámnak tűnő asszonynak... Talán mégsem tesz mindenkinek jót ez a szűk bezártság, amit a falusi élet jelent...
- Ne tessék aggódni, tudunk mi vigyázni magunkra! - próbálja Mina megnyugtatni a nőt, még kedvesen mosolyog is hozzá...
- Köszönünk szépen mindent, mi most idulnánk. Hold áldja! - búcsúzik el Damien, majd amilyen gyorsan csak lehet, kiiszkol az épületből, Minát kézenfogva s maga után húzva. - Huh -  vesz egy nagy levegőt, majd megdörzsöli a halántékát. - Szóval, mit gondolsz, kockáztassuk fiatalkori elhalálozásunkat? - néz a vámpírlányra, aki elkacagja magát. Majd miután sikerül elkomolyodnia, újból megszólal.- Szinte biztos, hogy valami ártalmatlan lényről van szó. Ha ilyen könnyen elűzték, nem lehettek nagy pusztítási szándékai. De valahogy mégis meg kéne oldani, hogy az emberk ne éljenek rettegésben... mert azt nem fogják elhinni, hogy a troll elment, és soha nem jön vissza. Ez a troll örökre mumus marad, rémmese a gyerekeknek, ha nem teszünk valamit. - És, hirtelen megint fontosnak kezdi érezni magát. Lehet, itt a lehetőség egy újbóli befolyásoló műveletre. Persze profit is van a dologban, mert ha a troll tényleg ellenséges, akkor valahogyn likvidálni kell... és talán a barlangjában valóban találhatnak egy-két érdekes dolgot. Feltéve, hogy van barlangja...
Damien beleegyezően bólogat. - Akkor? Irány a malom?

Ahogy a terep emelkedik és az ösvény porosodik, úgy erősödik a szél kellemes, megnyugtató, természetes és otthonos hangja is. Reccsenések hangzanak, ahogy Mina nem egyszer rálép elszáradt ágakra - úgy látszik, a troll igencsak sietősen jött errefelé, útközben egy-két oldalsó bokrok és kisebb fát is eltördelve s szétszórva azokat maga mögött az úton... lehet, hogy ezt nehezítésnek szánta, hogy az emberek ne tudjanak utánajönni? Nem mintha mernének... - és sikkantások, amikor Mina éppen úgy tűnik, vízszintesen elhelyezkedve akar inkább maradni, mert megcsúszik és minden bizonnyal hason vagy háton kötne ki, ha Damien nem lenne ott, hogy megtartsa. Alig várják már, hogy kiérjenek egy biztosabb, laposabb részre...
- Nem nekem való ez a környék... Nagyon nem... - Hát, aki fényesre csiszolt márványlépcsőkön való közlekedésre szocializálódott... héé! Ne. Ilyenkor ne bökj oldalba a csípős megjegyzéseimért, mert mindketten elesünk, aztán majd moshatjuk a ruhánkat. Ti, vámpírok mennyire is szeretitek a vizet? Hé, hé, jó, rendben, befejeztem....
Végre két fa között megpillantják a tetőt s a kerekeket, s megkönnyebbülten sóhajtanak fel, ahogy elérik az immár biztosabb talajt.
Maga a malom egészen újnak és karbantartottnak tűnik. S úgy fest, mint bármelyik másik malom. Ám van egy furcsa dolog, mégpedig az, hogy hüppögés hallatszik belülről. Damien felvonja a szemöldökét és elteszi a kezében szorongatott két pengét. Úgy véli, nem sok hasznukra lesznek.
Mina magabiztosan s együttérzően azonnal meg is indul a bejárat felé, azonban Damien megállítja egyelőre. - Azért óvatosan. Ne siesd el annyira. Mégis csak nagy, általában buta lényekről beszélünk. - De hát szomorú! - Épp ez az. Mi van, ha azt hiszi, mi is vasvillások vagyunk? Lehet, hogy már annyira elege van, hogy nekünk küldi a malomkövet... - Mina megfontolja a dolgot.- Akkor bekiabálok, és közlöm, hogy nem vagyunk azok. - Mina... - érkezik Damien felől egy olyan sóhaj, mintha már a haját tépné legszívesebben. - Van jobb ötleted? Csempésszünk be neki egy levelet? Üzenjünk hollóval? Küldjünk egy követet fehér zászlóval? - Csend. - Na látod. - Azzal Mina folytatja a tipegést a bejárat felé, őt ugyan nem állítják meg... Damien megrázza a fejét és utánaszalad.
- Hahóó! Ne sírj, mert nem fogod hallani, amit mondunk! - kiabál be Mina éles hangján, amint elérik a bejáratot. Damien kezdi egy komikus színdarabban érezni magát, és mindenre felkészülten áll a lány mögött, már azt tervezgetve, merre rohannak majd lélekszakadva, mikor beüt a katasztrófa... - Nem vagyunk falusiak! Világos? Csak beszélni akarunk. Hahó, hallottad, amit mondunk?
Mondasz - szól közbe a sötétbőrű -, Mina, ne légy skizofrén.
Belülről szipogás hallatszik, de az öblös mély hang legalább abbamaradt. - Akkor miért jöttetek? Hogy megszégyenítsetek? - Mindketten megdöbbennek. Fura ilyen szavakat hallani ezen a hangon, amelytől legfeljebb bugyuta hőbörgést képzeltek volna el. A kettős egymásra néz, majd Mina megkérdezi: - Bemehetünk? Tárgyalni szeretnénk. - A "beszélgetni" jobb volt... - jegyzi meg halkan Damien.
- Azt akarjátok, hogy menjek el, igaz? - lemondó, keserves sóhajt hallanak bentről. - Miért akarja ezt mindenki?
A költői kérdésre nem tudván válaszolni, tanácstalanul néznek továbbra is egymásra, majd Mina bedugja a fejét a bejáraton, s meglátja a földön térdeit felhúzva kuporgó, s arra fejét hajtó trollt. Nem igazán tűnik veszélyesnek... A lány óvatosan betipeg, s egyre lassuló léptekkel ugyan, de közeledik. Damien meg szorosan mellette, tanakodva, hogy most akkor mégis elővegye-e a tőröket... de... semmi hasznuk. Úgyhogy úgy dönt, megpróbálja észérvekkel meggyőzni túlméretezett potyalakosát a malomnak, hogy valahol máshol verjen tanyát.
- Figyelj. Csak nyugodj meg, biztosan nem olyan szörnyű a helyzet, hogy ne tudjunk rajta segíteni.
- Miért mondasz ilyet, ha azt sem tudod, miért ilyen a kedvem?
- Optimista. Nagyon optimista. És mindig az. Úgy... úgy értem, hogy mindennek a jó oldalát...
- Teljesen ostobának nézel, kormos? - Damien ledöbbenten pislog rá, kis híján tátva maradt szájjal.
- Ööh... e-elnézést...
Mintegy reményvesztve, a malomlakó ismét kezeibe temeti az arcát s újfent hüppögni kezd.
- Ugyan már, ne itasd itt az egereket! A méretedet tekintve talán már ki is öntötted őket a szálláshelyükről. Akár átalakíthatják ezt a helyet vízimalommá lassan.
- Köszönöm, vámpír... a humorérzéked minimálisan boldogabbá tesz... és ez sokat jelent...
Mina tisztában van vele, hogy sok van még a nap alatt, amit nem látott, de úgy érzi, egy troll, aminek ilyen szavak hagyják el a száját, olyasféle dolog, amin még a tapasztalt vándorok is meglepődnének. - Khm... Szóval... - Szóval, azt akarjátok, menjek el innen, igaz? Kíváncsi vagyok, miért. Miért vagytok ti ilyen jók, hogy a falu szóvivői lettetek?
- Hát öhmm... szeretünk... segíteni? - Ahol tudunk.
- Ritkák vagytok. Ilyen jó lelkek alig teremnek manapság ebben a világban. Annyira kevesen vannak az olyanok, mint ti... vigyázzatok magatokra... nehogy bajotok essen... mert mi lesz, ha meghaltok, csak még kettővel kevesebb... - a troll hangja egyre vékonyodott, most viszont már nem bírja tovább, ismét kitör belőle a sírás. Mina megforgatja a szemeit, és felsóhajt. - Nyugalom, nem lesz semmi bajunk! Sok helyen jártunk már, tudunk vigyázni magunkra. Meg egymásra. - Miután úgy érzékeli, hogy a szavaknak nem sok hatása lesz, közelebb sétál a trollhoz és óvatosan hozzáér annak hatalmas karjához. Ám a könnyek hullása ettől inkább erősödik, minthogy megszűnne. Áh, meghatottság. Értem. Így hát a vámpírlány visszasétál Damienhez és halkan megkérdi tőle: - Mit gondolsz, hogy lehet az, hogy egy egyébként buta teremtmény leáll filozofálni velünk, és egy túlérzékeny kisgyermek szintjén áll sírásügyileg?
- Andrezius - nyögi a troll bánatosan, Mina pedig összerezzen, nem számított rá, hogy meghallja őt, vagy, hogy figyel rá...
- Ő kicsoda? - Ő tett olyanná, amilyen vagyok. - Ő egy... varázsló? - A troll megrázza a fejét. - Alkimista. - majd egy nagyobb lélegzetvétel után belekezd a történetbe. - Én sem ilyennek születtem. Egykor olyan voltam, akár bármelyik másik troll: egyszerű, buta, és kissé támadó szándékú. De aztán megtalált ez az átokfajzat, és úgy döntött, jó leszek kísérleti példánynak. Hogy miért engem, kérdeznétek? Nem tudná a választ senki. Volt még néhány testvérem, de ő engem választott ki. Még kicsi voltam, nem tehettem semmit. Egyébként se igen voltam öntudatomnál. Füveket adott, amiktől megváltoztam. Egyre többet láttam a világból. De ő szörnyen bánt velem. Szörnyeteg voltam, nem engedhetett emberek közé, úgyhogy bezárva rejtegetett, és próbálgatta, mire hogy reagálok. Sötét volt mindig, hideg, nyirkos... És persze kínzott is, mert hát mi mutathatja ki vajon az értelmi fejlettséget? Hát persze, hogy a kínzásra való reakció. - A troll kezei mérgesen összeszorulnak, szemei is, kipréselve a szemhéjak közül pár jókora csepp könnyet. Kézfejével dühösen letörli őket, majd elkeseredetten felsóhajt. - Akarjátok ti, hogy panaszkodjak még nektek? Szeretnétek-e tudni egyáltalán?
Az eddig epikus csöndben hallgató páros tagjai egy darabig képtelennek érzik magukat a reakcióra, végül Mina szólal meg. - Hát... persze. Mi szívesen hallgatjuk. Ha nem baj. Mármint, tudom, hogy baj, nyilván nem eshet jól ilyenekről beszélni, de...
-...de belátod, hogy miért teszem. Mert meg akarom értetni veletek, hogy mi a problémám. Meg mert egyszerűen csak... jólesik. Jobb, mintha a fájdalom benned marad. Elmondani mindig jobb. - Egy sor hüppögés után ismét folytatja... Mina szívében pedig vészesen kezd túláradni az anyai ösztön. - Szóval... ha olvastatok regényeket, amik drámai fordulattal végződnek, akkor sejthetitek, hogy mi történt. Mert az eddigi életem valóban olyan, mint egy regény. Nehogy dicsekvésnek vegyétek... de hát nem veszitek ti annak, okosak vagytok ti, nagyon okosak... - Valószínűleg ismét előjött a gondolat a troll fejében, hogy milyen kár lenne értük, ha valami bajuk esne, mert a könnyeknek ismét nem tud gátat szabni...
- Még nem is mondtad, hogy hívnak.
- Szerintem sehogy. - válaszol amaz, s keserűen felnevet. - Nem tudom, hogy az egykori családomban mi volt a nevem, vagy volt-e egyáltalán. Andrezius nem adott nekem rendes nevet, csak "becézgetett". Ocsmányságnak... szörnyetegnek, rondaságnak, átokfajzatnak, meg hasonlóaknak... - Minának kezd bűntudata lenni, mivel úgy tűnik, minden szava csak erősíti névtelen barátjuk bánatát... Nem beszélve arról, hogy igen, van egy ötlete, hogy mi lehet a történet vége...
- Sajnálom. - idiótán érzi magát, de nem tudott mást mondani.
- Persze. Persze, hogy sajnálod. Jó lélek vagy. Olyan jó lélek vagy... - nagy sóhaj - Ám legyen. Kimondom, hogy ne is legyenek bennetek kétségek. Megöltem. Megöltem őt... És ezt már soha nem másíthatom meg... Akkor még nem voltam ezen az értelmi szinten, mint most, csak annyit ismertem föl, hogy igazságtalan, amit tesz velem, s szabad akartam lenni. Így kihasználtam az erőmet és kitörtem börtönömből. Megpróbált megállítani. És bár esélye sem lett volna, én dühből végeztem vele. Azért, amit tett. Akkor ösztöni szinten gyűlöltem... de a tudatom később még fejlődött... Fokozatosan hatottak a dolgok a szervezetemben, amivel etetett engem, így egyre világosabbá vált számomra, hogy micsoda szörnyűséget követtem el. - megtörli a szemét, majd folytatja. - Innentől kezdve, csak annyit tudtam csinálni, amit most. Sírni. Szívesen tördeltem volna fákat, vagy kunyhókat, vagy embereket, de akkor csak még többet kellett volna sírnom. Megőrültem volna. Így is közel állok hozzá. És még most is vagyok olyan önző, hogy részvétet akarok támasztani irányomban...
- Te... te... te jó ég. Te jóságos ég.
- Igen, azt hiszem, ez összefoglalja...
- Ez az Andrezius fogalma sincs, mit művelt. De hogy közben sem vette észre...!
- Sötétebb agya volt, mint... ööh... úgy értem, mint a fekete éjszaka...
- Ne fáradj, vámpír, tudom, mit akartál mondani. - De én nem... -...nem úgy értetted. Tudom, hogy soha nem térhetek vissza a fajtámhoz, mert ők már nem is az én fajtám. Az a gond, hogy senki se tartozik az én fajtámhoz. Egy aberráció vagyok. Egy anomália. Van fogalmatok róla, milyen jólesik ezt kimondani? - nevet föl Névtelen, ahogy a könnyek továbbra is csorognak le az arcán. - Meg az, hogy nem nevettek ki...
- El tudjuk képzelni. - Mármint nem... - Nem tudjuk. De megpróbáljuk. - Megtesszük, ami tőlünk telik. Viszont a falu... Mit tegyünk a faluval?
- Azzal az oktalan népek gyülekezetével? Óh, ha ők is olyan értelmesek lennének, mint ti vagytok... ha lenne bátorság a szívükben kérdezni s megérteni... De nincs! Csak a csökönyös félelmük van. Csak azt látják, amit a szemükkel látnak, nem néznek ennél mélyebbre.
- Nos... ez valóban így van. Nem egyszerű megélni ebben a világban. Senkinek sem az, pláne, ha különleges vagy... - Damien akaratlanul is Minára néz. Aztán gyorsan visszakapja tekintetét a trollra...
- Eszembejutott valami! - Mina szó szerint összecsapja a kezeit. - Mi lenne, ha te dolgoznál itt? Akkor a falusiak is megkedvelnének, a munka is gyorsabban menne, te se fáradnál el, és tartoznál is valahova! - A terv egészen csodálatosan hangzik. Már csak annyi kell, hogy Névtelen beleegyezzen. Kérlek, örülj neki, kérlek, kérlek... A vámpírlány esdekelve bámul a hatalmas, kivörösödött szemekbe, melyek fölött a szemöldök most meglepetten felemelkedik. - Hihetetlen találékonyságról teszel tanúbizonyságot, vámpír.
- Hah! Ugye? Tudom én... áhh, remek, és akkor talán a falusiaknak is megjön az esze. Talán! - Persze időt kell nekik adni. - Persze. De majd mi beszélünk velük. - Damien bólint, majd ragyogó arccal összepacsiznak. Ez nem volt semmi.
- Ki sem fejezhetem, mennyire hálás vagyok nektek. Örökre az adósotok vagyok! - Hosszú idő óta valószínűleg először jelenik meg mosoly Névtelen arcán.
- Uugyan már, nem szükséges...
- Nem, természetesen nem. De új életet adtatok nekem. És adni mindig jólesik. Így hát, ha valamire szükségetek van, és tudok segíteni, szóljatok bátran. - Valami meghatottsághullám suhan át mindannyiukon. - És... Lehetne még egy kérésem?
- Hogyne.
A troll anácstalanul megvakarja a fejét, majd bátortalanul belekezd: - Ugyebár... Ha elfogadják, hogy itt dolgozom... Akkor esetleg... lehetne ez a hely a szállásom is? Nem a malomra gondolok, pusztán a területre. Kiépítenék magamnak egy kis menedékhelyet itt.
- Természetesen. A részleteket már elintézzük a falusiakkal... de hát, ez az ő érdekük is.
- Remélem, hogy meglátják az igazságot. Bízom bennetek. És nagyon köszönöm. És... esetleg, ha... valahol fölösleges könyveket találtok, akkor azt tudnátok továbbítani nekem? Unatkoznék itt fent...
Mina felnevet. - Hát persze.

3Azonnali játék: Kellemetlen status quo Empty Re: Azonnali játék: Kellemetlen status quo Szomb. Feb. 06, 2016 11:36 pm

Gloria

Gloria
Klerikus
Klerikus

Csak megállt pihenni egy emberfaluban, Hellenburgból hazafelé menet. Meg akarta itatni Jóskát, kicsit levenni róla a zablát, mielőtt tovább indulnának haza a Tünde Királyságba, de valamiért mostanában nem lehet egyszerű az élete. Ahogy vette le a lováról a felszerelést, már látta, hogy az istálló előtt kezüket tördelő emberek álldogálnak, mintha azon gondolkoznának, hogy oda merjenek-e menni a lovagi könnyűpáncélt viselő tünde nőhöz. Még befejezte a ló leszerszámozását, majd egy nagy sóhaj kíséretében fordult oda az emberekhez – egy láthatóan földműveshez (eme dedukcióban a férfi kezében tartott kapa igen nagy segítségére volt) és egy másikhoz, akinek a foglalkozását nem tudta megtippelni.
- Csak bökjék ki. Miben segíthetek az uraknak? – merthogy akarnak tőle valamit ez egyértelmű, és fontos is lehet, mert elég udvariasak maradtak barbár ember létükre is ahhoz, hogy megvárják, ameddig végez a dolgával. A két falusi egymásra nézett, és a kapát tartó kicsit előrébb taszigálta a másikat. Nagy orrú, kövérkés és kalácsképű volt, viszont meglepő módon a tünde érzékeny orrát megcsapta a belőle kiáradó frissen sült kenyér illata.
- Tudja kiasszon’, mi csak… Szóval no, magácska olyan harcos félének tűnik. – elhallgatott és hátrapillantott a társára.
- Mondja, jóember, nem harapok. – csak túl akart lenni az egészen, de úgy tűnt le fog menni a nap mire elmondják, mi van.
- Én vagyok a molnár és az az igazság, hogy már lassan elfogy minden lisztünk… Nem tudok őrülni, mert a malomba bevetette magát egy troll, és há’ az öcsém aztat hitte, hogy talán magácska tud segíteni. Fizetni sajnos nem tudunk, és tudjuk, hogy a troll veszélyes jószág ám, de talán az asszonyaink tudnak adni magának süteményt, meg elemózsiát jó lesz magának az útra nem?
A helyzet az, hogy Loreena imádta a süteményt. Minden édességet imádott, és csak azért nem nyomott egy mázsát, mert egy perc ideje nem volt, hogy leüljön, és a katonák kantinjában is fukarkodtak a desszerttel. Végülis csak egy troll. A lovagi próbáján is troll volt az egyik feladata. Meg kell várni ameddig alszik, leszúrni és felgyújtani, nem nagy ügy. Főleg ha cserébe teletömheti a kockás hasát sütivel.
- Jól van! Mondja meg a nejének, hogy a csokoládés és a meggyes a kedvencem. Reggelre nem lesz meg a trolljuk, és maga fog tudni őrölni.
A falusi megragadta a kezét és össze vissza csókolta, hogy Lory alig bírta magát kiszabadítani.
- Köszönöm, köszönöm kisasszon’!
- Majd hálálkodjon, hogyha tényleg üres a malom.
Éjfélig várt. A legutóbb is bejött, hogy álmában öli meg a trollt, kevesebb vesződség, csak most nem fogja elfelejteni a tüzet sem. A Hold magasan járt az égen, ami tiszta volt és felhőmentes. Hideg éjjelük volt, de legalább látott, és el tudott menni lámpás nélkül a malomig. Az épület egy kis toronyra emlékeztetett és egy domb tetején állt. A szélkerék meg sem mozdult, minden békés volt, mintha csak egy falusi idillt ábrázoló csendéletbe lépett volna bele. Hátán ott pihent a mágikus tünde íja, bár nem tervezte használni, ellenben az övében pihenő díszes tőrrel. Utoljára ellenőrizte még a tűzszerszámát is, amivel a bestia szőrét tervezte felgyújtani. Felsurrant a domboldalra vezető kitaposott ösvényen, mint valami árnyék, majd a bejáratnál megállt hallgatózni. Bentről hangos horkolás hallatszott, bár furcsamód nem érezte a dögszagot, ami a félig elfogyasztott zsákmányállatok szoktak árasztani magukból. Így visszaemlékezve nem említették a falubeliek, hogy a troll elragadta volna a háziállataikat, pedig egy disznó, de még egy kacsa is felséges lakoma lett volna számára. Hirtelen elég különösnek tűnt.
Mikor benyitott a malomba az ajtó vészjóslóan nyikorgott, mintha évek óta nem olajozták volna meg a pántokat. Még megpróbált rajta besurranni, hátha lesz olyan szerencséje, hogy a troll nem ébred fel rá, de Lory és a szerencse valahogy nem voltak egymással jó barátságban. A horkolás abbamaradt. A lány elővett egy íjat a tegezéből, és az idegre illesztette. Ha simán nem ment, akkor majd megy durván, de neki kell az a sütemény, amit ígértek, és nem megy el, ameddig meg nem tud dolgozni érte! Szépen lassan ment beljebb a teljesen sötét malomba. Csak ott volt némi fény, ahol a Holdsugarak besütöttek az ablakokon át. A sötétségben mégis kivehetővé vált egy alak. Felhúzta az íjat, hogy tüzeljen…
- Ne! – a troll a feje elé kapta méretes karjait. Lory meglepetésében elengedte az ideget, de még idejében felrántotta, hogy az egyik deszkába csapódjon bele a nyíl.
- Te… te beszélsz? – kérdezte döbbenten.
A troll lassan, de nagyon félve előrébb lépett, hogy pont rásüssön a fény. Láthatóan nem különbözött semmiben egy közönséges trollról. Három szem, csapzott barna bunda. Minden stimmelt, kivéve az, hogy beszélt. A falusiak erről az apróságról valahogy elfelejtettek szólni, de ez erősen átrendezte a képet. Nem ölhet meg egy értelmes lényt.
- Igen. Kérlek, ne ölj meg!
- Nem foglak. – a tünde el is tette az íját és felemelte a kezét, hogy a troll is lássa, nem fogja lelőni, de egyéb trükkökkel próbálkozni.
- Köszönöm… Ők küldtek igaz? Az emberek. Nem mernek idejönni, mert félnek, hogy megölöm őket, de tudom, hogy ezt akarják! Tudom!
- Ők nem tudják, hogy tudsz beszélni?
- Nem. Én… Megpróbáltam… De mindig elfutottak előlem!
Loreena elmosolyodott. Nem tudta hibáztatni a falusiakat, valószínűleg a legkevésbé sem számítottak egy olyan fordulatra, hogy egy értelmes bestia veti be magát a malmukba. A lány felsóhajtott.
- Tudod, nem nagyon vannak beszélő trollok. Te hogyhogy képes vagy rá?
A szörnyeteg meggyújtott egy lámpást, majd leült törökülésbe. Még rendes fényben is teljesen átlagos trollnak tűnt, leszámítva az egyértelműen ostor ejtette sebeket a karján és a hátán.
- Elmesélem neked. Olyan régen beszélgettem bárkivel is! Ülj le, ülj csak le! Van ott egy láda.
Lory megtalálta a ládát és letelepedett rá. Még szerencse hogy éjszaka jött így nem várják odakint a falusiak árgus szemekkel, hogy mikor végez.
- Tudod, tündelány, mikor még kicsi voltam, akkor elvittek az emberek. Befogtak és ketrecbe zártak. Egy vándorcirkusz legfélelmetesebb szörnyetege lehettem volna, riogathattam volna a vásárokban a gyerekeket, ők pedig imádtak volna és nézték, hogy „húú, egy szörnyű troll!” a közönség imádott volna! De megvett egy különös férfi. Egy alkimista, aki rengeteg különböző bűbájos keveréket itatott meg velem. Volt cukorízű, selymes, mint a méz, keserű, mint az epe. Minden ízű. El tudod ezt képzelni?
A lány el tudta, de leginkább a meggy és csoki ízét szerette volna érezni a szájában. Mindenesetre bólintott.
- Az alkimista italainak egyike volt, ami okossá tett, hogy tudjak beszélni. Elnevezett Morknak. Sokat tanított, de sokat is büntetett, ostorral és láncokkal vert meg. Elég volt. Egyik éjjel úgy döntöttem megszökök.
- Keres téged?
- Nem tudom. De ha megtalál, mit tesz? Nincs már rács, ami elválasztana engem tőle. Nem varázsló, csak keverget.
Ezzel nem tudott vitatkozni. Viszont az is biztos volt, hogy Mork nem maradhat a malomban.
- Figyelj, Mork… Tudod, az emberek félnek tőled, és ezért nem mernek idejönni. Te viszont elfoglaltad a malmukat, és így nem tudnak őrölni.
- Csak ide fértem be!
- Tudom. De neked sem jó, hogy itt tengődsz, nekik pedig szükségük van a lisztre. Ki kéne találnunk valamit, hogy megoldjuk ezt a helyzetet.
- De… Nincs hova mennem!
Ez ismét egy olyan tény volt, amivel nem tudott vitatkozni. Látszólag megoldhatatlan helyzetnek tűnt, hogy a kecske is jól lakjon, de megmaradjon a káposzta is, és még Loreena is kapjon a süteményből. Felsóhajtott, és megmasszírozta a homlokát.
- Azt említetted, hogy vándorcirkuszos voltál eredetileg. Még mindig szeretnél fellépni vándorcirkuszban? „Mork, a beszélő troll!” Elég jó szám lehetne belőle.
A troll arca felragyogott, már amennyire tudott ilyet. Lory biztosra vette, hogy amit lát, az egy boldog arckifejezés.
- Ó igen! A legnagyobb sztár lennék a porondon!
- Jól van. Elviszlek egy vándorcirkuszhoz. Te itt hagyod a malmot, az emberek boldogok lesznek, és belőled meg sztár lehet. Mit szólsz hozzá?
- A tündelány beszélni fog a cirkusz vezetőjével?
- Beszélni fogok, megígérem.
- Akkor… Akkor elmegyek. Sőt induljunk máris! Most azonnal!
A troll felállt és elkezdett ugrálni, úgy hogy még a föld is beleremegett, de felállt. Gyorsan lefutott a kocsmába, az egyetlen épületbe, ami még éjfél után is nyitva volt (Mork pedig mögötte), hogy kérdezősködjön, és kiderült, hogy három faluval arrébb pont állomásozott egy vándorcirkusz. Szeretett volna aludni egyet, de a troll ragaszkodott hozzá, hogy menjenek azonnal, így a tünde fáradtan, de a jutalom reményében kísérte el Morkot a cirkuszhoz. A cirkuszigazgatót két artista lány között találta meg, de cseppet sem volt kedve várni reggelig a beszélő trollra pedig elég kíváncsi lett mindenki ahhoz, hogy ne küldjék el melegebb éghajlatra.
Mork brillírozott. Tudott beszélni, ijeszteni, még különböző hősi pózokba is be tudott állni, így a társulat azonnal be is fogadta az új, meglehetősen szokatlan jövevényt. Loreena nagyon elégedett volt magával. Reggelre visszaért a faluba, és elmondta a molnárnak, hogy a malom üres, a troll nem fog visszajönni. A férfi elmondhatatlanul boldog volt, és rögtön meg is hívta magukhoz. A lány hatalmas reményekkel lépett be a kicsiny konyhába, ahol egy négy év körüli fiúcska üldögélt, a neki szánt sütemény morzsái fölött, nagyon elégedett arccal…

Alicia Zharis

Alicia Zharis
Nekromanta
Nekromanta

Még mindig nem hiszi el, hogy ebbe belement, viszont nagy úr tud lenni a szükség, és abból nála sosincs hiány. Hol az élelem, hol a pénz, hol egyéb dolgok, amelyekkel a falusiaknak sikerült megvenniük őt. Az összes ajánlat között az volt a legvonzóbb, hogy teljes ellátást kap, a szállást is biztosítják neki pár napra, amíg kipiheni magát. A háromszori kiadós étkezés, a fürdés lehetőségének gondolatára nem bírta megállni, hogy belemenjen, így rábólintott - úgyse árt már ez a fajta luxus. Kell ennél több egy vándornak, akinek csak azért van egy baglya, hogy az is cipeltesse magát?
Viccet félretéve, Volie igencsak jó szolgálatot tesz, amikor csak lehetősége van rá. Makacs és megveszekedett egy jószág, de a leghúzósabb pillanatokban mindig megszelídül, és eleget tesz Alicia akaratának. Így volt ez annál a fura lánynál is, viszont most lényegesen más a helyzet: egy trollnál fogalma sincs, segítsége mennyit fog érni.
Már látja a távolból a malom magasodó épületét, a vitorlákat, ahogy a jelenlegi szélcsendben állnak, várva a lökést, hogy továbblendülhessenek. A többnyire sík, fák nélküli füves területen nem talál más építményt, ami az emlegetett helyre emlékeztetne, tehát egyértelműen jó helyen jár. Mély levegőt vesz, hangosan kifújja azt lemondóan, majd a szokásosan karján ücsörgő madarára tekint.
- Lássuk hát, mit tehetünk - mosolyodik el kényszeredetten, és némi hezitálás után megindul. Ahogy egyre közelebb érnek, Nebelvoile úgy válik egyre idegesebbé. Aprókat lépked Alicia karján jobbra-balra, már-már mintha kibonatná szárnyait, hogy felrepüljön, vagy hogy izgatottan csapjon párat, de félúton meggondolja magát, és ismét összehúzza magát. Az állat feszengésétől a nő is nyugtalanná válik, a bejárathoz érve pedig ismét megáll. Számára az a pár másodperc, amíg feltárja az ajtót és a mögötte rejlő rémségeket, kínosan hosszú időnek tűnik.
Végül kinyitja, mire a fény beszökik, elűzve a sötétséget, és ezzel egy időben hatalmas, a környéket megrázó ordítás hangzik. A bagoly nem bírja tovább, és úgy iszkol el, ahogyan kell: kitárja szárnyait, csap párat, és elrepül messze a magasba, Alicia pedig kezeit fülére tapasztja, majd kihátrál. Az üvöltés másodpercekig kínozza füleit, majd fokozatosan halkul el, végül teljesen elcsendesül - egyértelmű, hogy valami hatalmas teremtmény van itt, ami nem szeretné, ha háborgatnák.
A nekromanta lassan, szinte félve engedi le a kezeit, és még csak Voiléra sem számíthat, hogy támogasson, hiszen szerencsétlen tollas se bírta ki ezt a hatalmas zajongást. Kissé átérzi, de nem ér rá sajnálkozni: feladata van. Nem is néz társa után, mivel tudja jól, hogy a foltos a közelben marad, megnyugvását követően pedig figyelő szemekkel kíséri majd gazdáját.
- MÁR ITT SEM LEHET NYUGTOM?! - kiált fel ismét a benn lévő mély hangon, az itt érzékelhető keserűség teljesen kézzelfogható. A tünde nagyra nyílt szemekkel bámul a sötétbe, ahova vélhetően elrejtőzött a másik, hiszen elvileg egy trollról van szó, tudta szerint meg nem épp az értelmességükről híresek, ez viszont kétségkívül az. Nem bírja elképzelni, hogy azok a lények ilyesmit mondjanak ekkora fájdalmat hurcolva minden egyes szavukban.
- NE MERÉSZELJ KÖZELEBB JÖNNI! ISTENBIZONY MEGBÁNOD, HA KÖZELEBB JÖSSZ!
Elbizonytalanítja ez az egész. Fogalma sincsen, mi folyik itt, és pillanatokig szólni sem bír, úgy megdöbbenti ez a fordulat. Vészesen gondolkodik azon, hogy mégis miféle lény lehet ez, mivel bántották meg, meg úgy... Ez az egész. Lehetetlennek találja, hogy ilyen értelmes legyen egy olyan bestia, amit a lakók emlegettek.
- Mégis... Miféle szerzet vagy? - érdeklődik Alicia bizonytalanul, és bár szívesen belépne ismét az épületbe, azonban nem meri átlépni a küszöböt. Tart attól, hogy ismét velőtrázó kiabálásba kezd.
- Hogy miféle? Egy troll vagyok, akit megkeserítettek a tudás hatalmával... - Hangja olyan bús, hogy még a nőt is megrendíti. Újabb pillanatok kellenek neki ahhoz, hogy képes legyen bármivel reagálni a szavakra.
- A tudás hatalmával? - folytatja aztán a kérdezősködést a tünde, és óvatosan lépdel ismét beljebb, hátha nem folytatja hallásának károsítását.
- NE GYERE IDE, VAGY RÁD DOBOM A MALOMKÖVET, ÉS SENKI SE FOGJA HASZNÁLNI EZT A HELYET TÖBBÉ! - kiáltja a troll újra, mire a sötételf ismételten kihátrál az épületből, mielőtt magára haragítaná a lényt. Valóban nem lenne túl szerencsés, ha itt és most egy nagyobb kő miatt halna meg.
- Miért ne jönnének ide többet? - A válasz persze egyértelmű, de inkább saját meggyőzése miatt teszi fel ezt a kérdést. Nem fér a fejébe, hogy ilyen intelligens legyen.
- Mert én itt maradok - válaszol tömören, érezhetően nyűgösen, de lényegesen nyugodtabban, mint az előbb. - Meg olyan károkat okoznék, hogy nem tudnák helyrehozni. Még ezt a követ se bírják el. - Alicia szinte maga előtt látja, ahogy a troll megvonja a vállát. Már csak az a kérdés, valóban troll-e...
- És miért nem mehetek beljebb?
- Mert biztosan van nálad fegyver. Azok ott, abban az apró házakban is vasvillákat fogtak rám, pedig nem akartam nekik ártani! - hangzik a panaszos válasz. - Bár nem tudom, mihez akartak kezdeni, mivel egy troll ellen aligha lenne elegendő az a pár fogpiszkáló.
Van igazság a szavaiban, de a bolondok félelmükben azt is megcsinálják, amiről jól tudják, fölösleges. Pontosan ilyen a falu is: nem tudták hogy kezelni ennek a lénynek a jelenlétét, arra számítottak, hogy porig rombolja otthonukat, és valahogy védekezniük kellett - még ha értelmetlen is lett volna az összes próbálkozásuk.
A nekromanta botjára néz, majd eldobja azt, és ugyan ő hallja, ahogy tompa koppanással ér földet a tárgy, abban nem biztos, hogy ezt a bent lévő is hallja.
- Nincs nálam semmi, amitől tartanod kéne. A falusiak meg csak féltek, és hirtelenjében nem tudtak hogy reagálni rád. A többség veled ellentétben bugyuta és agresszív - magyarázza a tünde, erre viszont csend a válasz. - Nem akarsz előjönni?
- Jó ez itt nekem... - hisztizik tovább.
- És meddig szándékszol itt lenni?
- Míg el nem pusztulok - hangzik azonnal, Alicia pedig kissé ráharap alsó ajkára. Nem kedveli ezt a témát, kifejezetten érzékeny pontja, viszont már megtanulta jól kezelni. Nem egyszerű kihozni a sodrából, azonban ezt huzamosabb ideig feszegetve nem lehetetlen idegessé, óvatlanná tenni őt. Meggondolatlan cselekedetek sorozata jellemző ekkor rá, hibából hibába lép, ha ez bekövetkezik, de szerencsére erre még nem került sor. Szimplán tudja, hogy ez történne.
- Feleslegesen? - kérdezi némi daccal hangjában.
- Úgyse tudnék sehova se beilleszkedni, hát nem mindegy? - érkeznek a szavak. - A trollok olyanok, mint én voltam régen, meg ahogy te is jellemezted: buták. A másságomat nem tudnák elfogadni és mire vélni, megtámadna annyi, ahány van, az emberek meg félnek tőlem.
Alicia ekkor döbben rá, hogy a saját helyzeténél van rosszabb is. Van, aki TÉNYLEG nem találja a helyét. Lehet, hogy ő nekromanta, lehet, hogy kitaszított, de a hozzá hasonlók között azért némileg elismert. Azzal nem is zaklatja a másikat, hogy mégis miért történt meg ez a változás, mitől emelkedett fel szellemileg a többiekhez képest, mivel a másiknak elég érzékeny pont lehet. Ha maga a tudás fáj neki, nem csodálkozna, ha az erről való beszéd is.
- Már csak egy a kérdés: te még minek vagy itt?
- A falusiak küldtek, hogy megszabadítsam a malmot tőled - vonja meg a vállát, és még mielőtt a troll megszólalhatna, a nő folytatja. - De aligha bírnék el egy hozzád hasonlóval - teszi hozzá lemondóan, és a falnak támaszkodik kívülről. Még véletlenül sem megy be - nem szeretné, ha a külvilág örökké néma maradna, még ha gyakran nagyon jól is jönne.
- Sejtettem - nevet fel komoran, és rövid, már-már megértő csend telepszik rájuk.
- Figyelj, ez a malom kell az embereknek. Szükséges ahhoz, hogy éljenek - kezd a magyarázatba.
- Elzavartak! Vasvillával kergettek! Miért akarnék a dolgukon könnyíteni?! - fakad ki.
- Biztosan van hely a számodra, ahol hasznos lehetsz. Ha a trollok nem is, hát az emberekkel tehetnénk még egy próbát - próbálkozik a tünde, de egyre biztosabbnak véli bukását. Nem akarja erőltetni, hiszen teljesen érthető ennek a teremtménynek az álláspontja. Amit eddig hallott, bőven elegendő volt számára ahhoz, hogy ne akarja semmire se rákényszeríteni. Ő se örülne neki, ő is azt csinálja, amit jónak talál. Persze azt nem nézi jó szemmel, ha meg el akarja magától dobni az életet... Biztosan tudna kezdeni valamit a jelenlegi helyzetével, biztosan van erre megoldás, csak egy kicsit gondolkodni kell, amire a másik most nem kifejezetten képes depresszív állapota miatt.
- Az EMBEREKKEL?! - horkan fel felháborodottan. - Pont VELÜK?!
- Ha megmutatjuk nekik, hogy igenis hasznos vagy, mondjuk... építkezéseknél. - Rendben, ez rá nem jellemzően gyenge példa volt. - Vagy kereskedőket kísérhetnél, ezzel biztossá téve, hogy a banditák elkerüljék. Ha eleinte borzadnának is a gondolattól, később biztosan felbérelnének, szerintem nem lenne rossz döntés.
- Persze, majd pont a kapzsi disznók, mi? - veti oda, mire a nekromanta felsóhajt. A történtek után nem is várt másféle reakciót. Azok a bolondok jól elintézték saját magukat...
- Nem fogok erőszakot alkalmazni. Ha nem, akkor nem, én nem veszítek vele semmit. - Áh, nem, dehogyis. Csak egy jó fürdő és rengeteg étek veszik oda, ami azért elég sajnálatos dolog.
Ellöki el magát a faltól.
- De azért gondolkodj el ezen a lehetőségen. Jól járnál vele - tekint még hátra válla felett nagyjából abba az irányba, ahol a megokosodott lény lehet, végül odasétál eldobott botja felé. Felveszi azt, aztán az égre tekint Voilét keresve, aki a magasban siklik megnyugtatva saját magát a távolság tartásával. A tünde nem hinné azt, hogy zsákmány után kutat - kissé zaklatott állapotban lehet ahhoz szerencsétlen állat, miután meghallotta a troll üvöltését -, viszont ahogy gazdája alakját észreveszi, azonnal leereszkedik. Alicia megemeli karját, hogy tökéletes leszállót biztosítson a madárnak, aki aztán rászorít és ránehezedik a tagra. Helyezkedik még egy darabig, éreztetve a nővel, hogy nem feltétlen van a legbékésebb állapotában, de már nem is olyan feszengő, mit előtte volt.
- Hát, Voile, ebből nem lesz semmi - mosolyog rá a madárra kesernyésen. Nagyon úgy tűnik, hogy a fürdés ugrott az étellel együtt, de bele kell törődnie, hogy a balszerencse mindig a nyomában fog járni, akárcsak maga a halál.
Elindul, de még véletlenül sem a falu felé sietve, hanem teljesen máshova igyekszik. Így, hogy nem sikerült teljesíteni a kérést, nincs képe visszamenni, higgyék csak azt, hogy belehalt a próbálkozásba.
Mielőtt még túlságosan messzire kerülne, hangos léptekre lesz figyelmes, és kényszert érez, hogy megnézze, mi az. Megfordul, hatalmasra nyílt szemekkel vizsgálja a malomból előbújó lényt, aki valóban az, aminek állítja magát: egy troll.
- Talán... Talán teszek egy próbát... - magyarázkodik szégyellősen. - De ha hálátlanok lesznek, akkor nagy baj lesz ott! - figyelmezteti már lényegesen határozottabban, Alicia pedig elfojt egy megjegyzést, miszerint minden ember hálátlan és hazug, kivétellel még nemigen találkozott.
- Akkor menjünk. - Igyekszik egy mosolyt kicsikarni magából, de ez inkább tűnik most grimasznak, mint szája finom görbületének.
Mégis megkapja a beígért jutalmát, ami nem számít túl soknak, de neki annál nagyobb értéket jelent: forró, tiszta vizet és finom vacsorát.

Adatlap
https://questforazrael.hungarianforum.net/t700-alicia-zharis

5Azonnali játék: Kellemetlen status quo Empty Re: Azonnali játék: Kellemetlen status quo Hétf. Feb. 08, 2016 3:14 pm

Hilde von Nebelturm

Hilde von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr

*A levél érkezte a megszokott hirtelenséggel ébresztette, álomtól még kissé kótyagos fejjel, izzadságtól csatakos ingben vette át a pecsétes papírt. Hansnak a megszokott kelletlenséggel megköszönte a lóti-futi munkálatokat, mindeközben pedig feltörte a viaszt, mely arra adott következtetni valót, hogy Witten kapitány üzenetét hordozta, ki az őt munkáltató személyek rövid listájának egyik magasabb rangú tagja volt. Az irat rövidsége magáért beszélt, a megszokott távolságtartó munkáltatói hangnemet cipelte, irány Solzward, s trollt kell kipateroltatni egy malomból. Kemény munkának ígérkezett a mai, késlekedés nélkül szedte össze holmiját, majd bármiféle cécó nélkül vetette ki magát a csizmái alatt hangosan dongó folyosóra, ahonnan először a könyvtárba vitte az út, hogy megtudja mégis miféle evőeszközzel szokás ezt a Solzwardot fogyasztani, illetve hogy netalán isszák-e. Az irattáros nem is igazán várakoztatta meg, sebese elé vetett egy olcsó papírra nyomott fekete fehérrel tintált térképet, amit menten reá is bízott, mondván, hogy annak az iratnak már majdnem mindegy. Étkezni nem volt idő, a tegnapi vacsora egyébként is megfeküdte kissé a gyomrát, így ahelyett, hogy a konyhafőnök fülét rágta volna, inkább egyenest a kancájához indult, s felszerszámozta, illetve szerelte azt a páncéllal. Jó eséllyel nem lesz rá szükség, na de végül is egy kis edzés sosem ártott még meg az állatnak, előbb utóbb meg kell szoknia a súlyt, miféle csatamén lenne, ha nem képes fáradtság nélkül vagy húsz-harmincszor belerontani egy gyalogossorba?
- Nagyapa, mit érdemes tudni a trollokról?
- Ostoba népség, rohadt erősek, de annyira buták, hogy egy paraszt is túljár az eszükön… Nem lehet túl nagy probléma, legrosszabb esetben felteszel neki egy találós kérdést, s amíg ezen morfondírozik, fejvesztve menekülőre fogod.
- Most szórakozol velem? Tudom jól, hogy csak a gyerekmesékben léteznek ilyen trollok, ne nézz bolondnak.
- Te kérdezted…
- Vén bolond.
* Valahogy az öreggel folytatott beszélgetések mindig így érnek véget, így végül csak beleállította a lábát a kengyelbe, majd a lándzsát a tartójába helyezte, s a zabla egy óvatos rántásával megindult Hellenburg macskaköves utcáin, kifele a városból, a deres vad pusztába. Az út igazi ismeretének köszönhetően nem igazán kellett sokat szerencsétlenkednie az egész ingázással, s bár így is jó 6-7 fertályórába került megközelíteni Solzwardot, de valahogy megérkezett, s a falu szélén felkeresett egy parasztházat, hogy ott 20 váltót letételezve megtudakolja mégis merre található az a bizonyos malom. A bajszos földművelőnek ennél sokkal több nem is kellett, egy heves mozdulattal hessegetően kiadta a célpont irányát a vérszívónak, majd eltette zsebbe az érmét. Sok kicsi sokra megy, az ember nem válogathatja meg, hogy kitől fogadja el az alamizsnát.
~ Vajon meddig kell még ezekért a korcsokért dolgoznom, hogy emberszámba vegyenek végre?
* A kétség nem uralkodott el rajta, száját elhúzván fordított egyet, s acélos arckifejezéssel megindult a megadott irányba, ahova kevesebb mint negyed fertályóra alatt meg is érkezett. Takaros kis malom volt, bárki büszke lehetett volna rá, tűzzel kiégetett barnás téglákkal volt megformázva, melyet végül némi saras mésszel fedtek el. Itt-ott kissé kikezdte már az idő persze, de az ég világon semmi baja nem lenne, ha éppenséggel nem egy otromba szörny lakná.
- Furcsa ez az egész, szokása a trolloknak ennyire bemerészkedni emberi területekre?
- Nem különösebben, általában jól megvannak a vadonban, vagy valamilyen elhagyatott építményekben. Nem kedvelik annyira az idegenek közelségét, piszkosul védik a területüket… Talán egy másik egyed zavarhatta el, s nincs más territórium a közelben. Az emberektől nem kell annyira tartania, de szerencsére mi nem azok vagyunk.
- Bár lennénk.
* Trollok… Milyen misztikus tündérmeseibeli lények… Most pedig ölre fog menni eggyel, aki itt lakozik a tőle kevesebb mint két méterre lévő épületben. Vajon milyen egy troll vére? Bűntudat nélkül megkóstolhatja talán? Ki tudja… Kohle zablát még sebesen odakötötte a malom oldalán lévő csenevész akácfára, majd hagyta is az állatot legelészni a földön növő szánalmas deres fűből. Nem sok örömét láthatta benne, de talán ez is valami… Akármi is legyen, izgalomtól fűtött testtel lépett az ajtóhoz, s ahelyett, hogy netalán csapdába sétálna, s kezével nyitná a zárat, nemes egyszerűséggel belerúgott abba, kitárva azt. Troll sehol.
- Legutoljára mikor trollot láttam, még nem voltak láthatatlanok…
- Talán egy csibész szórakozott velünk, s valójában kutya sincs itt, teljesen feleslegesen utaztunk át az isten háta mögé?
- Pszt, hallgasd!
* A felettük lévő szint súlyos talpak mozgása alatt nyikorgott, csoda, hogy a padlózat nem szakad még a fejükre. Egy pillanatnak se kellett eltelnie, a sziszegve örülő liszt hangja vette át a nyikorgást, s nem sokára elkezdett megtelni a mellettük lévő kivezetőre akasztott zsák. Közelebb lépett hozzá, s a lándzsával felsértette a durva szövetet... Ez biza liszt. 
- Látod?
- Látom, de alig hiszem.
* A lépcsőzet irányából egy furcsa dúdolgató hang hallatszott, s döngve recsegett ropogott a fa, ahogy az elnagyolt emberi formákat viselő szürkészöldes bőrű lény lába megjelent előttük.
- Üss le, de ez a „Már mi nálunk babám”-at dúdolja.
- Ilyen nem létezik, egy dalos troll? 
* A meglepetés úgy fagyasztotta le mindkettőjüket, mintha csak a télnek nem a vége, hanem a dereka lenne; ügyetlenkedve haladt lefele a lény, ők pedig csak nézték. A találkozóra a troll kissé megugrott a félelemtől, ám végül maga elé kapta a kezét, s öblös hangon rájuk kiáltott. 
- Ne bántani, nem árt Skrold.
* Az állakat kettesével lehetett volna szedni a földről, a tündérek roppant nevetésbe törhetnek ki ismeretében a ténynek, hogy valahol valóban megszólalt egy troll, s hogy a bolondul meséknek elkönyvelt legendáknak talán mégis akad némi alja. Csodától megrökönyödvén leengedte a lándzsáját, majd végignézett még egyszer a lényen. Erős volt, pokoli izmos, s bár rettenetesen ostoba látványt jelentett, kékes szemeiben mégis valami mélyen elbújó, de egész biztosan létező értelem rejtőzködött.
- Skrold… Nem bántalak… Te tudsz beszélni?
- Skrold beszél, Skrold okos, Skroldot druida megtanít lángelmévé.
- Rohadt elfek…
- Skrold, hogy kerülsz ide?
- Skrold jönni emberekhez segíteni, de emberek szúrósak, bántani. Skrold elbúj…
Ha jól értem elszabadult a druidáktól, s idejött, hogy segítsen az embereknek, de ők nem kértek belőle…
- Valamiért megértem. * Most így belegondolva a lény jelenleg sokkal inkább szánalmasabban tűnt, mintsem veszélyesnek, s valahogy meg is esett rajta a szíve... Nem is kétséges, hogy végül magát látta benne, vámpírt az emberek között, farkast a bárányok falkájában. * - Skrold, erős vagy?
- Skrold erős, Skrold megmutat.
* A troll a lépcsőkről pár ügyetlen lépéssel előtte termett, s még azelőtt, hogy bármit tehetett volna derekánál fogva félkézzel felkapta. A szerencsétlen bestia közben majdnem bele is verte a plafonba, éppen csak hogy sikerült lándzsájával kitámasztani a tető távolságát, s ahhoz sem is kellett volna túl sok, hogy fürdős kurva módjára visítson a félelemtől, de végül egy hirtelen szisszenés kivételével nem csinált bolondot magából.
- Letenni, menten! * A troll engedelmeskedett is, s tejbe tök módjára örült saját baromhoz hasonlatos erejének * - Akarsz jönni jó emberekhez?
- Skrold akar.
- Mire gondolsz?
- Az istállómester már eléggé megöregedett, mindig a hátára panaszkodik, lehet nem ártana neki egy erős kéz… Aztán tudod mit szokott mindig mondani a Zsinatelnök: Hellenburggban mindenkit szívesen fogadunk.
- Nem gondolod komolyan…
- Dehogynem. Skrold, várj itt, mindjárt indulunk.
* A malmot elhagyván elindult a faluba, hogy közölje a bíróval a troll vész további nem létét, majd visszaérvén egy kötéllel összekötötte a lovat és a vigyorgó bestiát, akivel együtt megindult Hellenburg felé. Vajon, ehhez mit fog szólni Witten kapitány?!

6Azonnali játék: Kellemetlen status quo Empty Re: Azonnali játék: Kellemetlen status quo Hétf. Feb. 08, 2016 11:27 pm

Astonien Michelberger

Astonien Michelberger
Klerikus
Klerikus

Dél.
Végre eljöttem ide. Bár a tündék erdejében már jártam, most először vettem rá magam, hogy ilyen távol merészkedjek a fővárostól. Természetesen senki nem tudja az északiak közül, hogy most itt vagyok, s a barna utazóruhám is rajtam van. Nem, itt határozottan nem tenne jót, ha a reverendámban mászkálnék... valószínűleg hamar véget is érne az utazásom. Arról pedig, hogy a szokásos holmik a belső zsebemben vannak, senkinek nem kell tudnia.
Egész furcsa itt lenni. Sosem jártam Hellenburgban, pont ezért akartam kevéssel a felszentelés után eljönni, és kipróbálni, itt mire megyek a tanultakkal. Egyszerű északi utazónak terveztem kiadni magam, hisz ezzel (reményeim szerint) semmi bajuk nincs a délieknek... ha pedig mégis, akkor majd kimagyarázom magam, abban úgyis jó vagyok.
Szóval végre eljutottam délre. Itt poroszkálok egy földúton, és haladok a falu felé. Ó, hogy Hellenburg? Nem, nem jutottam el addig.
Mikor legutóbb egy kis falucskában jártam, összeakadtam egy nekromantával, és közösen elloptunk egy szekeret.
Azelőtt (többé-kevésbé) önként támadtam meg egy ghoult.
Most pedig arra kértek meg, hogy beszéljek egy trollal... úgy látszik, üldöz a sors.
Na nem mintha annyira segítőkész lennék. Az a két férfi, akik voltak olyan (bal)szerencsések, hogy az utamba kerüljenek, elég erélyesen vázolták fel a helyzetet. Persze könnyedén túljuthattam volna rajtuk, mégis... hiába, egyszer a jó szívem fog a sírba vinni.
Vagy csak az, hogy kíváncsi vagyok. Na meg lehet, hogy lophatok is valami érdekeset.
Jó, azért nem viselkedtek útonállókként, hisz mégsem ez a legjobb módja a segítségkérésnek, csupán érződött a sietős magyarázatukon, hogy nagyjából én vagyok az egyetlen esélyük, és ezt nem akarják elszalasztani. Arra a kérdésre, hogy miért nem kérnek meg valakit Hellenburgból, azt válaszolták: senki nem vállalja.
Biztató kilátások.
Egy troll - merengek, miközben kényelmesen haladunk a földúton. Kérdés, hogy fogok meggyőzni egy ilyen szörnyet, de majd csak megoldom valahogy. Védekezni még csak-csak tudok ellene, ha arra kerülne a sor, a menekülésben pedig jó vagyok. Nincs hát mitől félnem.
Nem messze, egy facsoport mögül felbukkan a szélmalom, amiben állítólag a troll van. Ez jó hír: minél közelebb jutok ahhoz a bestiához, annál hamarabb lesz vége ennek a képtelen helyzetnek. Fáradt vagyok, nincs igazán kedvem ehhez az egészhez, de ez egy kiváló lehetőség Dél megismerésére... talán némi pluszjutalomra is számíthatok, persze a falusiak tudta nélkül.
-Itt is vagyunk... - mondja az egyik férfi, mikor odaérünk a malomhoz. Visszafojtok egy 'nem mondod?'-ot. - De vigyázz, ez egy istencsapása, nem egyszerű szörnyeteg!
-Hogy? - ennyit tudok csak mondani az újdonságra.
-Valami átoksújtotta teremtmény tudást adott neki! Okosabb, mint te vagy én! Nehéz dolgod lesz!
-De... - nem tudok többet mondani, szemmel láthatólag valami sietős dolguk akadt, mert nagyon igyekeznek a házak felé.
-Ha végeztél, gyere a kocsmába, ott megtalálsz minket! - kiáltja még vissza, aztán elvágtatnak mindketten, mielőtt reagálni tudnék.
Szóval értelmes? Ez sokkal egyszerűbbé tesz mindent. Egy bamba állatnak nehezen tudnám elmagyarázni, mit is akarok... és ha tényleg intelligens, annál könnyebben tudom irányítani.
Vigyorogva szállok le a lóról, és az ajtó elé lépek.
Okosabb, mint én?
Beszélj a saját nevedben, paraszt.

Ahogy belépek a félhomályba, jobbnak látom elővenni az utazóruha alól a buzogányt... biztos, ami biztos. Nagyjából már tudom, mit fogok tenni; nincs kedvem túlbonyolítani a beszélgetést, és ha a falusiak elől menekült be ide, akkor valószínűleg nem tudnám kedvességgel kicsalogatni. Ráadásul, mivel valószínűleg nem találkozunk többet, nem kell játszanom a jófiú szerepét. A Mimikrinek sincs értelme, egyszerűen megcsinálom, és kész.
-Itt vagy, szörnyeteg? - nem beszélek hangosan, a malom nem túl nagy, érteni fogja a szavaim. Válaszként dühös morgást hallok a malomkő mögül. Remek, már tudom, hol rejtőzködik.
-Mit keresel itt? - költői kérdés, hisz tudom rá a választ, csak beszéltetni akarom. Így, hogy nem tudok róla semmit, nehéz lenne folytatni. Nem sokat kell várnom: mély, rekedtes hangot hallok meg. Jobban hasonlít egy emberéhez, mint vártam, szinte össze lehet keverni egy basszus beszédével. Szinte.
-Te mit keresel itt? Én azért jöttem, hogy békére leljek, de te is meg akarsz zavarni, ugye? - nocsak, tényleg emberi értelemmel bír, legalábbis beszélni tökéletesen tud. Meglepő, de még kulturáltnak is mondanám, ahogy formálja a szavakat, és a kiejtésén sem hallani állatiasságot. Nem tudom, ki lehetett az az 'átoksújtotta teremtmény', aki okossá tette, de értette a dolgát, az biztos.
Hacsak nem akarnak átverni. Ezt viszont valamiért nem tartom valószínűnek.
-Miféle békét akarsz itt? - nem megjátszás a gúny a hangomban. - Ha az emberek gyűlölnek, akkor mit vársz, mi adhat egy ilyen rejtekhelyen enyhülést?
-A halál.
Nocsak. Ez a válasz meglep. Igaz, hogy eddig minden simán ment, mégis... meglep ez az értelem. Bár sosem találkoztam még egy fajtársával sem, eleget hallottam már róluk ehhez. Az egy másik hasznos információ, hogy fenyegetni nem tudom, még az élete elvesztésével sem, bár ez nem is szerepelt a terveim között.
Haladok a tervem szerint, és mégis folyton meglepetések érnek. Különös.
-Valóban ennyire könnyen elfogadnád? - beljebb lépek, az ajtót nyitva hagyom, így a beszűrődő fénycsík megszakítja a félhomály egyhangúságát. - Ide bújtál a fájdalmak elől, vállalva azt, hogy vége legyen ennek az egésznek? Feladva mindent?
-Így van.
Ez könnyebb, mint gondoltam.
-Ha így van, akkor minek vagy itt? Nem tartozol ide. - kezdődik. Újabb morgás rezegteti meg a levegőt, ezúttal még dühösebb, mint az előző. Nyugodtan figyelem, ahogy egy magas alak egyenesedik fel a rejtekből. Valóban troll: sokkal magasabb nálam, az arca pont olyan bestiális, mint a képeken, s izmaival könnyedén összeroppanthatna. Még jó, hogy nem birkózni akarok vele.
-Azt akarod, hogy megöljelek? Ha egyedül vagy, nem kell bujkálnom előled!
-Valóban nincs velem senki. - nem, nem áll szándékomban hazudni neki. Ha hazugság nélkül alázom meg, az sokkal szebb. - De miért gondolod, hogy félek tőled? Megölni? Te? Hisz semmire nem vagy képes, pár paraszttal sem bántál el.
Hangos üvöltés a válasz, és a troll mozgásba lendül. Felemeli a malomkövet, ami mögött eddig rejtőzött, és...
...mi? Hogy? Felemeli?
Nem vagyok közel hozzá, mégis gyorsnak kell lennem, hogy félre tudjak ugrani. Olyan könnyedén hajítja felém, mintha csak egy kisebb fajta szikla lenne. Nekicsapódik a nyitott ajtónak, ami kettéreped. Hoppá.
-Nem érsz semmit. - ütöm tovább a vasat. - Hiába vagy erős, az okosságod csak árt neked. Érzékenyebb vagy, mint egy gyermek, vagy talán nem így van?
Újabb üvöltés, de nem indul el felém, hogy darabokra szedjen.
-Szerinted nem tudom, hogy az az alkimista csak ártott nekem? - liheg. Tényleg felhúzhattam. - Mit gondolsz, miért bújtam ide? Miért rejtőztem el, várva a halált? - még mindig különös ilyen emberi szavakat hallani egy trolltól.
-Mert gyenge vagy. - mondom egyszerűen. - Nem illesz ide, nincsenek társaid... és? Azt hiszed, mások nem érzik ugyanezt? Nem hiszem el, hogy egy ilyen nagy előnyt tartasz ártalmasnak.
Fenyegető morgás. Már kezdem megszokni.
-Szánalmasabb vagy, mint hittem. Megkaptad azt az intelligenciát, amire sok ember is hiába vágyakozik, és a kihasználása helyett elbújsz ide? Mit gondolsz, mi mindenre lennél képes, ha végre ki mernél bújni innen? - hogy mit akarok elérni? Azt, hogy elmenjen innen, ennyit mondtak a falusiak. Arról nem kaptam utasítást, hogy miként tegye ezt. A trollt akartam megalázni, de jobb ötletem van. Nem akarok felfordulást kelteni, az igaz... és nem is én fogok. A piszkos munkát ráhagyom a trollra.
-Mit? - még mindig feldúlt, de a kíváncsiság már érezhető a kérdésén. Most már sima ügy lesz az egész.
-Amit akarsz. Bántottak, nem? Kitaszítottak, hát miért bánnál velük finoman? Nem vágysz arra, hogy átérezzék a fájdalmat, amit neked okoztak?
-És hogy tehetném ezt meg?
Halványan elmosolyodom.
-Hasznád ki az áldást. Játssz az emberekkel! Hol add be, hogy jóinduatú vagy, és segíteni akarsz mindenkin, hol titkold el az értelmed. Miért lennél becsületes, ha azért akarnak ártani neked, amiről nem tehetsz? És miért kímélnéd meg őket, ha ők sem tették ezt veled?
Tágra nyílt szemmel néz.
-Verjem át őket? Öljem meg mindet, amint lehet? Álljak bosszút?
-Miért ne tennéd? Kegyelmeztek ők valaha is neked? - nyertem, ez már tisztán látszik. Ellazul a tartása, és a tekintete inkább kíváncsivá válik, mint dühössé.
-Megölöm őket. - fura, egész kedves hangja van, mikor erről beszél. - Mindenkit, akit tudok. Nem leszek többé gyenge. Velük kezdem, ezekkel a parasztokkal, akik beüldöztek ide. - inkább önmagának mondja, mint nekem; ízlelgeti a szavakat, az érzést, hogy végre kezd valamit az előnyével. - Mindet szét fogom tépni, amint megbíznak bennem.
Elrejtem a buzogányt a ruhám alá, már nem lesz szükségem rá. Könnyebb volt kihozni belőle a vérszomjat, mint hittem... pedig lehet, egész kedves teremtmény lett vona, ha nem én találok rá.
-Tedd azt, és legyél olyan könyörületes, mint ők voltak veled eddig. - bólintok, majd megfordulok, és elindulok kifelé. Nekem már nincs dolgom itt.
-Utazó! - szól utánam. - Ezért megteszek valamit, amire kérsz. Ha meg tudom.
Kicsit elgondolkodom.
-Valamit? Akkor várj egy napot. Ha most támadod meg őket, nem tudok lopni tőlük. - nem érkezik válasz, de nincs is rá szükség.
-A szerencse kísérjen a bosszúd útján. - mondom még utoljára, aztán kilépek az ajtón.
Mert nincs jobb módja Dél üdvözlésének, mint egy vérszomjas, értelmes troll rászabadítása az emberekre.
Biztos hálásak lesznek.

7Azonnali játék: Kellemetlen status quo Empty Re: Azonnali játék: Kellemetlen status quo Szer. Feb. 10, 2016 3:56 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács

Remek munkák születtek, mindegyikben volt valami, ami különösen tetszett. Very Happy

Jár a 100 TP-at mindenkinek!

https://questforazrael.hungarianforum.net

Ajánlott tartalom

Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.