Tyra, a mágia hercegnője
Egy finom vonalakkal megáldott test, ami könyvek társaságában ébredezik. Luustán, mint minden nap. Cirógatja őt a napsugár, ott ahol kikandikálnak testrészei az irományok sokaságából. Önkénytelenül egyet ásít, majd macska módjára nyújtózkodik.
~
Rohadjon meg a nap! Valaki igazán elintézhetné! ~ káromkodik magában egy hercegnőhöz nem illő módon. Nyújtózkodás után próbálkozik egy szem nyitással, ami apránként valósul meg. Szobája káosza megnyugtatja, hogy nem rabolták el és senki sem lépett be engedélye nélkül. Bájos mosoly villan, aztán felsóhajt.
~
Most meg mi a gubancot csináljak? ~ ötlik fel benne, majd megmozdul a teste a gyűrött és nyitott könyvek takarójából. Az álom szikráinak egy része távozik belőle, miközben páratlan aranyló kócos hajába túr. Azon tűnődik, hogy vajon hol hagyta a ruháját? Van neki egyáltalán? A mesevilágból - ahol harcosnak és kardkeresőnek hitte magát – nehéz megérkezni a valóság talajára. Mindenesetre arrébb dob pár könyvet, mint: A tűzmágia ősi művészete, Az elemek formálásának könnyed játéka és a méltán híres Tűz kiválasztottak kézikönyvét. Ezeket kívülről fújja, s mivel a ruháját nem találja, így mérgesen dobja őket a sarokba. Annyira felébred, hogy egyik szolgájának becses neve eszébe jut.
-
Ecckhhhbert! – hangzik a bársonyos női hang, de a másik világ utolsó leheletével keverve. Nincs benne határozottság, s erősnek sem mondható, így legtöbbször nem hallják meg a kiáltását. Várakozik egy kicsit, miközben pár pajkos könyvet félredob, ami kelletlenül zavarja személyét.
~
Hol van ez a vén csavargó?! ~ kezd mérges lenni, s ilyenkor a környezetében levő dolgokat képes megolvasztani vagy felgyújtani.
-
Eckbert! – kiált, miközben a földön heverő könyveket mágikus szél fújja meg, egyeseket elmozdít a helyéről. Kopogás hallatszik rögtön, mire elégedett sóhaj tör fel a 28 éves nő ajkai közül.
~
Hála az égnek, hogy meghallotta ~ mondja magában, s elnyúlik az iratok és tekercsek között.
-
Szaabbaaad! – az öreg komornyik belép, de nem néz rá a hercegnőre, mert van sejtése arról, hogy meztelen.
-
Hivatott úrnőm? Állok rendelkezésére! – húzza ki magát, mintha fiatal daliás férfi lenne, mint régen.
-
Noooooos…őrség! Vigyék őt le a játékszobába! Szóljanak Blythenek! – adja ki a parancsot az ajtaja előtt strázsáló két férfinek, akik a kikerekedett szemű házvezetőt megragadják és viszik le az alagsorba.
-
Neeee! Csak oda nee! Kérem, úrnőőm. Nem akaarrooom! – ordít, mint egy fába szorult féreg. Senki sem ússza meg büntetés nélkül, s ahová most kerül…
Hamarosan megjelenik a cseléd, aki sötét tünde. Tetszik neki, hogy mindig mosolyog, s egyszerűen ezért képes megbocsátani neki, ha véletlenül késne.
-
Hivatott? Hadd aranyozzam be csodálatos délutánját – viccesen játszik hozzá, mire csilingelő kacagás a válasz.
-
Blythe mi lenne veled nélküled? – teszi fel ezt a filozófiai kérdést, miközben a nyakába ugrik örömében. Az említett fogadja az ölelést.
-
Nos az igazat vallva semmi, mert itt halna éhen a toronyban. – adja meg a választ, mire egyből nem érkezik felelet.
-
Valóban Egy darabig ölelkeznek, mint ha legjobb testvérek lennének, aztán elengedik egymást. A cseléd végignéz úrnője pompás testén, s irigykedik vonalai szépség miatt. Neki nincsenek akkora idomai, s nem ennyire szabályosak. Egy darabig a csend az úr a szobában, mikor Tyra megszólal.
-
El tudnád hozni, azt a kedvenc ruhámat, amiken azok a zöld bigyók vannak? – érdeklődik a hold-csókolttól.
-
Nem annak hívjuk, sokkal inkább hímzésnek. – javítja ki Tyra hercegnőt, aki erre mérgesen felhorkan.
-
Nem vagyok buta! – sértődik meg, azonban Blythe oldani kívánja a feszültséget. Pontosan tudja, hogy hol található a másikon azon részek, amivel megenyhíti a munkaadóját. Gonosz tett tőle.
-
Ne fogdoss mááár! – próbál komolynak tűnni, de a következő támadás során már kuncog és védekezni próbál ellene, de sikertelenül. Az ajtó előtt a két őr jól hallja a bentről jövő hangokat. Bele sem mernek gondolni, hogy mi folyhat odabenn és ez nem az első alkalom. 10 perc birkózás után mindketten a földön hevernek, s némán bámulják egymást.
-
Nem volt szép tőled! Most menj a ruhámért, mert éhes vagyok. – biccent egyet a sötét tünde, aztán a ruháját megigazítja. Távozik, de hamar visszatér a megfelelő ruhával. Segít az úrnőjének öltözködni, hogy jól nézzen ki.
~
Miért nem én hordom ezeket a ruhákat? Bár túlságosan sokat mutat. Mégis, ha ilyen puha anyagból lenne az öltözetem. ~ álmodozik a cseléd. Elkészülnek teljesen, s Tyra egy megelevenedett szépség istennőnek tűnik. Marhára irigy a hold-csókolt, mikor megfordulnak a nők és férfiak utána, de megvan neki az ördögi terve. Magában jót nevet, hogy vajon úrnője hogyan fog helytállni a mai nap során? Talál-e magának életcélt? Az első útjuk az alagsorba vezet, ahol hangos vihogás hangja hallatszik, Eckhbertté.
-
Ne! Ne csináljátok! Meghalok a nevetéstől! – s máris gurgulázón nevet, mint egy idióta kisgyerek. Nem nyit be, hanem enged az éhség oroszlánjának. A másik vezérletével a közeli fogadóba indulnak. Út közben Blythe észrevétlenül eltűnik, s Tyra meg annyira figyelmetlen, hogy észre sem veszi. Nagyon furcsán néznek rá azok az emberek, akikkel találkozik, mert nem tudják értékelni az önmagában beszélő hercegnőt. A Puha Pite fogadóba érkezve leadja rendelését, ami bőséges, ezáltal laktató. Elfoglalja a helyét, azonban hamarosan megjelenik egy markáns alak, de annál inkább vérbeli kötekedő alak.
* * * * *
Blythe egy kisebb sikátoron halad át, hogy megjelenjen a város leghíresebb harcosképző iskolájában. Rögtön bemegy a gyakorlótérre, ahol több izzadt testű harcos felfigyel a formás hátsójára. Az öltözete miatt pedig úrinőnek képzelik. Végül csak megérkezik a harcosok vezére, s jól leszólja.
-
Miaz Albínó, eltévedtél? – mutatja kendőzetlenül páratlan felsőtestét. A sötét tünde felé fordul, hogy megvizsgálja, hogy tökéletes választás lesz e a meglepetéshez.
-
Az attól függ! – villantja meg sunyi vigyorát, miközben állja a másik lenéző tekintetét.
-
Itt vagy feküdsz te holdőrült, már ha érted, vagy kotródj a francba! – a férfi rámorran, mint egy bolhás kutya.
-
Hohohhooo! Hátrébb az agarakkal nagy ember! – jegyzi meg neki a nő, azonban a tárgyaló fél inkább tesz felé egy lépést. A többiek feszülten figyelik a jelenetet.
-
Adj neki cimbora! – kiált oda az egyik, mire Blythe szúrós tekintetét érezheti magán, s cseppet elgondolkozik, hogy most jót mondott-e?
-
Mit akarsz? – vakkant oda a főnök, s némi érdeklődéssel méregeti a formás hátsójú sötét tündét.
~
Az egyszer biztos, hogy azt megfogdosnám szívesen ~ véli magában, azonban a megzavarja a gondolatát a következő női szavak.
-
Út tudom bajban vagy pénzügyileg és kellene neked 3000 Váltó, hogy ne végezd úgy, mint az elődöd. – pajkos vigyor, s az a mézédes szavak miatt nyeregben érzi magát. Elképed a nagy harcos, mert senkinek sem szólt erről.
-
Te meg honnan tudsz erről?! Nem lehettél ott! – Próbálja menteni magát, részben pedig nem akar hinni a másiknak.
-
Nos de ott voltam, emlékszel még, hogy majdnem fellöktél. Úgy hasít belé a felismerés, hogy teljesen megnémul. Nagyot nyel, mire Blythe kellemesen felkacag.
-
Ne aggódj, megbocsátottam én, azonban... – taktikusan nem fejezi be a mondatot.
-
Azonban mi? – kapcsolódik vissza a beszélgetés fonalába a főnök.
-
Lenne egy picike kérésem, sőt kapsz tőlem 1500 Váltót, most azonnal. – férfiben egyből felcsillan a remény, de azért csak rákérdez.
-
Ez ugye, nem valami idióta vicc? – teszi fel a kérdését, amire egy megnyugtató mosolyt kap.
-
Nem. – hallatja a hangját a sötét tünde, aztán egy rejtett zsebből előhalássza a pénzmennyiséget. Odasétál az alakhoz és átnyújtja.
-
Mit kell ezért csinálnom? – érdeklődik, mire Blythe elmeséli neki, hogy a Puha Pihe fogadóban van egy nőszemély, akitől lenyúlhat pénzt, ha megfelelően tud hatni a nőre. A férfi mikor végighallgatta, akkor csak felhorkan.
-
Csak ennyi? Bízd rám! – mondja, aztán a kis üzletük létrejöttével, elválnak útjaik.
* * * * *
-
Te buta természetbolond hegyesfülű ! – nagy hévvel Tyra felé közeledik a főnök. A férfi belép a személyes terébe, amitől a nő egyszerűen összerezzen. Nem tudja mit mondhatna, meg egyáltalán ki ez az alak? Ám a harcos nem hagyja annyiban, mert a tartozásának a fele a nadrágjának zsebében van, és most abba a reménybe kapaszkodik, hogy könnyedén kirabolja ezt a nádszálat. A többi ember a jelenetet nézi, mert a végeredményre kíváncsiak.
-
Zöld seggűkém! Tartozol nekem 1500 Váltóval! Ha nem fizetsz, akkor beleverem a csinos képed a padlóba! – ordít rá. A tünde tünemény tanácstalanul ül a helyén, de csak most veszi észre, hogy nincs itt Blythe, aki ilyen helyzetekben megvédi. Felnéz a magas harcosra, aztán megszeppent hangnemben válaszol.
-
Én? – teszi fel teljesen ártatlanul a kérdést, amire fröcsögős választ kap.
-
Te! Tyrának a helyzet nem tetszik, főleg az üvöltözés. Ő próbál normálisan beszélni, erre a másik fél ordibál. Pillanatok alatt felpaprikázza magát ezen a tényen, s mérges arccal, kihúzott testtel áll meg a főnök mellett, mert feláll a helyéről.
-
Nem vagyok süket te állat! – dúl benne a harag, s fel sem tűnik neki, hogy ruházata mennyire kellemesen kiemeli adottságait. Azonban a kemény legénynek, annál inkább.
~
Ez már nő a javából ~ s ezen a ponton kiesik a szerepéből, mert jobbnak találja azokat az íves formákat bámulni.
-
Leettem magam? – teszi fel a kérdést Tyra, miközben a kötekedő nem tud elszakadni a látványtól, ezért két karja segítségével takarja el magát. Rászól haragosan.
-
Miért tartoztam magának? – érdeklődik, hogy megtudja az okát, azonban a férfi most a köldökét nézi.
-
Hagyja abba! – szól rá dühösen, mert utálja ha bámulják, kivétel Blythe. A hiányolt sötét tünde megjelenik a porondon. A férfi bárdolatlan kérdést szegez a hercegnőnek.
-
Magához érhetek szépség? – Tyra tűzgömböt idéz a tenyerébe, amitől mindenki menekülőre fogja. Csak Blythe marad ott, aki piszok módon megcsiklandozza.
-
Ne itt! – mondja kipirult arccal, mert nagyon kellemetlennek érzi a dolgot. A koncentrációját elveszti, így a varázslata elpárolog. Mikor a hold-csókolt eleget gonoszkodott úrnőjén, akkor hagyja étkezni, de közben szövögeti új terveit.
-
Hol voltál eddig? – kéri számon Tyra, miközben durcás arcot vág.
-
Azt hittem, hogy elmondtam – adja meg a választ Blythe, ám reméli, hogy nem jön rá a hercegnő a mai turpisságra.
-
Nem, azt hiszem egyszer még meg foglak büntetni. - szól a mágus a holdpapnőhöz. Az elképed egy rövid időre, azonban nyugtatón hozzáér munkaadója vállához.
-
Egy masszázzsal kiengesztelhetlek? – próbálja enyhíteni a körülmény a sötét tünde.
-
Rendben – adja rá a választ a Szőke szépség, majd kifizeti az ennivaló árát. Hazafelé gondolkozik ezen az 1500 Váltón, amit végül odaad Blythének, hogy vigye el a főnöknek.