Eichenschild. Az én városom. Az én otthonom. A zsibongó embertömeg úgy árad át a piacokon akár egy eleven folyó. Van benne valami csodálatos, valami lenyűgöző az egészben. Az élő emberek forgataga, ez a vad, írányíthatatlan kavalkád. Csodálatos, nemigaz ? Annyi ember jön, és megy, annyi mesét, történetetm mondanak és hallgatnak. Tulajdonképpen dolgozom. Ez a munkám. Híreket, pletykákat, titkokat tudok meg, és terjesztek tovább. Minden információ áthalad rajtam ami ebben a városban történik. Egészen szórakoztató móka ez, nem kell mást tenned csak nyitva tartanod a füled és néha kellemesen elcseverészni egy-egy emberrel. Nem panaszkodhatom. Az idő szép és tiszta, a nap melegen sütkérezik az égbolton s még a szél sem fúj. Valóban tökéletes nap ez egy kis láblógatáshoz. Mert a lábamat lógatom nem is akárhonnan, egy épület első emeletéről. Egy kis ablakból meredek az alattam sétál emberekre. Az utcát figyelem, értékes információs források után kutatva, remélve hogy valaki elkotyog nekem valami érdekeset. Mindenki másról beszél. Egyesek a háborúról, mások az árakról, megint mások a hűtlen asszonyokról vagy éppen a földek termékenységéről. Végigfürkészem a sarkokat, remélve hogy egy érdekesebb emberkét is az utamba sodor a sors. Mintha csak kérnem kellett volna. Egy magas köpenyes alak fordult be a sarkon. Még a vak is látja hogy eltévedt, kis időközönként pillant körbe, próbálva megállapítani a helyzetét. Elég nagydarabnak néz ki, messze kilóg az átlagemberek közül. Te jó ég, ez talán van akkora mint én. Hiába van rajta köpeny, már így is akkora figyelmet vonzott magára, mintha hirdetné magát. Meg tudom érteni, sajnos itt mindenki olyan pici. Megvárom míg közelebb sétál, majd amikor már majdhogynem alattam van, jobbommal előre lökve magam, egyenesen mellette érek földet. Könyed és elegáns mozdulat, nemhiába, remek akrobata vagyok. Lepedőakrobata. Egy könnyed meghajolásba fűzve a mozdulatot felegyenesedek, és szélesen rámosolygok.
- Csaknem eltévedt, jóuram ? - szólítom meg barátságosan, és egyben térek is rá a lényegre. Nem hibáztatom érte hogy eltévedt, a népek többsége éppen hogy csak a piacon el tud tájékozódni. Csak a helyi lakosok képesek úgy masírozni a város kanyargós és útvesztős utcáiban, mint egy nyúl a fűben.
- Yrsil vagyok, a vándorbárd. - mutatkozom be, és felemelem a jobb karomat. Csettintek, s közben a névjegyem varázsolom elő, a szívvel jelölt kártyát. A névjegyem. - Netán útbaigazításra lenne szüksége ? Keres valamit ? Vagy valakit ? - érdeklődöm szelíden. Végülis ez érdekesebbnek néz ki, mint egész nap az utcát hallgatni. Titkolja az arcát és a kilétét. Millió oka lehet rá, itt az északi felségterületen. Bár Eichenschild mindig is kissé különc városnak számított. Ha démon vagy vámpír, tőlem nem kell félnie. Ha a sötét tanok felé húz, az szintén nem az én problémám...
- Csaknem eltévedt, jóuram ? - szólítom meg barátságosan, és egyben térek is rá a lényegre. Nem hibáztatom érte hogy eltévedt, a népek többsége éppen hogy csak a piacon el tud tájékozódni. Csak a helyi lakosok képesek úgy masírozni a város kanyargós és útvesztős utcáiban, mint egy nyúl a fűben.
- Yrsil vagyok, a vándorbárd. - mutatkozom be, és felemelem a jobb karomat. Csettintek, s közben a névjegyem varázsolom elő, a szívvel jelölt kártyát. A névjegyem. - Netán útbaigazításra lenne szüksége ? Keres valamit ? Vagy valakit ? - érdeklődöm szelíden. Végülis ez érdekesebbnek néz ki, mint egész nap az utcát hallgatni. Titkolja az arcát és a kilétét. Millió oka lehet rá, itt az északi felségterületen. Bár Eichenschild mindig is kissé különc városnak számított. Ha démon vagy vámpír, tőlem nem kell félnie. Ha a sötét tanok felé húz, az szintén nem az én problémám...