A katonák mindig olyan egyformák voltak számomra. Valamiért a legtöbb íjász (és vadász is, kíváncsi vagyok mi a helyzet a Schwarzjäger vámpírokkal), aki nő volt ugyanolyan kültakaróval rendelkezett, így Celina von Wald is pont olyan volt, mint a többi.
Ettől függetlenül nem tűnt rossz alaknak, így az emberek szociális eseménye után igazán felüdítő volt a napi gondjaimról és árvaházas élményeimről mesélni. Pár óvatos tesztkérdés után ki is tűnt, hogy a legalább közepesen művelt rétegbe tartozik, tudásainak mélyebb kiismeréséhez azonban időre lenne szükségem.
Egyelőre úgy határoztam, hogy értékes szövetséges lehet, szóval kifejezetten örültem, hogy nem nekem egyedül kell majd szembenézni a minket nem túl taktikusan körülvevő csontvázakkal. Jó eséllyel kezdő lehet a nekromanta, de jól rejtőzködik. Meg lehet értelmes lépés lenne semlegesíteni, mielőtt a Zsinati Gárda hatáskörébe kerülne.
- Mondd csak, mennyire vagy jó a harcokban? - kérdezte von Wald.
- Mihez képest? - Feleltem nefilim szokás szerint kérdéssel, majd hátat fordítottam,hogy szembenézzek a mögöttünk ólálkodó két ellenfélnek. - Az első kettő a tiéd. - Vetettem oda, majd lángoló pokoltűz dárdát idéztem, és egy lendületes lépés kíséretében a tőlem balra eső fejébe dobtam. Lassúak voltak, így volt időm mögé érnem a jobb oldalinak, hogy annak meg a gerince közé döfjek egy árnyékokból szőtt sötét dárdát - de szigorúan kézben fogva, takarékoskodva a varázserővel. Ki tudja, hányat tud még idézni ez a sunyi alak...