Quest for Azrael
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Latest topics

» Küldetés: Szüreti mulatság (V.I.SZ. 821. Ősz)
by Robin Holzer Yesterday at 2:12 pm

» [Küldetés] Caput sub tiara (V.I.SZ. 822. tavasz)
by Iudex Szer. Júl. 01, 2020 10:50 pm

» Képességvásárlás
by Iudex Szer. Júl. 01, 2020 9:50 pm

» Júniusi aktivitás
by Hilde von Nebelturm Szer. Júl. 01, 2020 9:03 pm

» A QFA Memek hivatalos topikja
by Iudex Kedd Jún. 30, 2020 10:54 pm

» Hilde von Nebelturm
by Hilde von Nebelturm Kedd Jún. 30, 2020 10:38 pm

» [Magánjáték] A Vándor új kardja
by Hilde von Nebelturm Kedd Jún. 30, 2020 8:19 pm

» [MJ; Hilde & Edgar] and this millstone is heavy as hell
by Hilde von Nebelturm Kedd Jún. 30, 2020 7:35 pm

» Májusi havi aktivitás
by Azrael Kedd Jún. 30, 2020 11:53 am

Top posting users this month
Iudex
[magánjáték, Oz & Tea] you are not forever in the dark. look up. there's the Light. 1szava10[magánjáték, Oz & Tea] you are not forever in the dark. look up. there's the Light. Voting_bar2[magánjáték, Oz & Tea] you are not forever in the dark. look up. there's the Light. 1szava11 
Azrael
[magánjáték, Oz & Tea] you are not forever in the dark. look up. there's the Light. 1szava10[magánjáték, Oz & Tea] you are not forever in the dark. look up. there's the Light. Voting_bar2[magánjáték, Oz & Tea] you are not forever in the dark. look up. there's the Light. 1szava11 
Robin Holzer
[magánjáték, Oz & Tea] you are not forever in the dark. look up. there's the Light. 1szava10[magánjáték, Oz & Tea] you are not forever in the dark. look up. there's the Light. Voting_bar2[magánjáték, Oz & Tea] you are not forever in the dark. look up. there's the Light. 1szava11 
Hilde von Nebelturm
[magánjáték, Oz & Tea] you are not forever in the dark. look up. there's the Light. 1szava10[magánjáték, Oz & Tea] you are not forever in the dark. look up. there's the Light. Voting_bar2[magánjáték, Oz & Tea] you are not forever in the dark. look up. there's the Light. 1szava11 


You are not connected. Please login or register

[magánjáték, Oz & Tea] you are not forever in the dark. look up. there's the Light.

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

Adrastea

Adrastea
Kísértő
Kísértő
A szóbeszéd szerint a Rödermarkot délről határoló erdő mélyén, fára épített kunyhóban vagy föld alá ásott lyukban, boszorkány él. Magával a Sátánnal egyidős, sőt, ha hinni lehet a szóbeszédnek, ő maga az Ördög anyja, bár kinézetre inkább a nagyanyjára hasonlít. Évszázadok alatt az egyháznak pusztán annyit sikerült elérnie, hogy vakká tették az egyik szemére. A legádázabb inkvizítorok is az áldozatául estek, közelébe se értek a vénasszonynak, meg se pillantották még, ő máris kiszagolta a felszenteltségtől bűzlő bőrük kipárolgásait – ha jobb kedvében volt, megölte őket, de aki kevésbé kegyes napján talált rá, most is kutyaképében szolgálja. Csak az emberi formájukat vette el a gonosz szipirtyó, az állatok szemébe nézve látni lehet az emberi tudat megalázottságának tompaságát.
A boszorkány pedig egyik barnán égő, másik tejfehérré fakult felemás szemével azóta is tárt karokkal várja az áldozatait… no meg azokat, akik üzletelni akarnak vele. A sötét mágiák minden ága-bogát jól ismerő vénasszony ugyanis friss húsért, tejért, tojásért, répáért, csillogó váltókért vagy akár az eleven lelkedért is hajlandó a legkülönfélébb rontásokat rátenni bárkire vagy éppenséggel különböző hatású főzeteket elkészíteni mindenféle földi jóért. Messze földön híres a varázsital, a Megesett leány könnyeinek hívják, állítólag a legmakacsabbul kapaszkodó magzatot is képes elhajtani.

Estére kelve érkezek Rödermarkba. A horizont aljához simuló napkorongból áradó fény lángra gyújtja a közel merészkedő felhőgomolyokat, vörösen nyal végig a háztetők esőtől barnult szalmáján és a jobb módot sejtető zsindelyeken. A falu még legalább fertályóráig zsibong az élettől, mielőtt aludni tér. A mezei munkából hazatérőknek terít a gazdasszony, moslékot önt a disznók elé, ólba hajtja az udvart kapirgáló tyúkokat, ágyba parancsolja a gyermekeket.
Rödermark a fogadójáról is híres. Még a szomszéd falvakból is átjönnek azok, akik igazán jó bort akarnak inni, a fogadósné pedig senkinek se hajlandó elárulni a báránysültje receptjét, pedig állítólag vallatták is érte. Nem lesz majd nehéz kideríteni mi igaz, s mi nem a boszorkányt övező pletykákból, s hogy hol találom.
− Mi járatban errefelé szépasszony? – szólít meg egy részeg hang, ahogy átlépném a küszöböt. Visszanézek a vállam felett, hogy a tekintetem összetalálkozzon a kocsma előtt ácsorgó, minden bizonnyal a cimboráira váró férfiéval.  
− Szobáért jöttem… − vetem oda félvállról.
− No, hát azt aligha kap, holnap marhavásárt tartanak. Szabad szék sincs, nemhogy szoba. Ámde ne búslakodjék, van itt az ölemben hely, ha megpihenne. S az ágyamban is jól megférnénk – bortól mámoros vigyorral ajánlkozik a megtermett férfi, a széles vállon ugráló izmokon látszik, hogy mennyire erős.
− Köszönöm, én azért megpróbálom – biccentek, majd indulnék előre, ám vaskos ujjak szorulnak a csuklóm köré. Minden bizonnyal hirtelen ötlet vezérelte, megbabonázta a démoni mágia.
− Ne olyan sietősen… Mondom, hogy nincs! – mormogja fojtott hangon, s a tenyerét a derekamra fektetve közel von magához.


_________________

Oswald von Bertold

Oswald von Bertold
Templomos
Templomos
Rödermark. Itt kell találkoznom majd elméletileg a felderítő osztag vezetőjével, valami Joachim Adlerrel. Sok mindent nem tudok, a lényeg, hogy a napokban érkezik a fogadóba, ahol átadja azokat az információkat, amiket aztán a parancsnokságra el kell juttatnom. Egyszerű feladat, és valahol untat is, hogy megint futárnak érezhetem magam, de felüdít, hogy egy kicsit kimozdulhatok. Szerencsére sem eső nem kapott el az úton, sem nem botlottam útonállókban, így egészen kellemesen telt az utam, s gyorsan ideértem. Ahogy már korábban is sejtettem, bizonyára én fogok várni a felderítőre és nem ő énrám. Most járok itt először, de túl nagy nézelődéshez nincs sok kedvem, a nap is lenyugvófélben van már, lassan jó lenne inkább szállást találni. Egy járókelőtől érdeklődöm fogadó holléte felől. Meglepődik, ahogy megszólítom, Nem tűnik bonyolultnak az útmagyarázat, valóban, el sem lehet téveszteni, jóformán kérdezősködnöm is felesleges volt. Egyszerűen követem az utat, majd az emlékműnél balra és onnan már csak egy kőhajításnyira az épület. Nem tűnik túlságosan nagynak, bár egyelőre a várost magát sem éreztem sokkal nagyobbnak, mint egy népesebb falu. Az is lehet, hogy tévedtem. Ahogy közelebb érek és leszállok a lovamról, egy lassan erősödő kellemetlen érzés mellett felfigyelek az ajtó előtt két alak, egy férfi és egy nő vidám játszadozására. Aztán jövök csak rá, hogy szórakozásról szó sincs, a kölcsönösség valószínűleg nem is kerülhet szóba, ezt egyelőre tudni vélem, akárcsak azt, hogy egy közülük nem ember.
- Mit akar attól a hölgytől, jóember? - szólok oda és teszek feléjük pár lépést - Bizonyára összetéveszti valakivel, gyanítom, hogy a kocsmárosnét odabenn találja.
Láthatja, hogy páncélom van és fegyverem, ha van esze, bizonyára nem akar majd bajt és odébbáll.

Adrastea

Adrastea
Kísértő
Kísértő
− Kérem – húzom magam felé a karom, mire a férfi határozott rándítással adja tudtomra, hogy a számításaimmal ellentétesen, ő azért igényt tartana rá. Sietősen nézek körbe, az agyamon ötletek kavalkádja dübörög végig, magamban azon morfondírozok, hogyan szabadulhatnék tőle. Minden más esetben talán meg se fordulna a fejemben, hogy ellenkezzek vele, kihasználnám a kéretlen és talán akarata fölötti vonzódást. Az egyszerű emberekben általában nem kelt túl jó visszhangot, mikor szembesülnek azzal, hogy a csábdémoni mágia járatta velük a bolondját. Persze az se teljesen lehetetlen, hogy a démoni kisugárzás ellenére is vonzódjon hozzám valaki, és egy olyan világban, ahol a férfiak büntetlenül bármit megtehetnek, nem tűnik annyira szokatlan esetnek egy efféle jelenet, ámde vannak most annál fontosabb dolgaim és nagyobb problémáim, mintsem erre akarnék időt vesztegetni.
A mélyről dörrenő férfihang némileg váratlanul ér. Azonnal hátrasandítok a vállam felett, hogy a tekintetemmel egy pillanatra belecsókoljak a lovag élénk színű szemébe. Templomos, ez azonnal látszik rajta.
A csuklóm körötti szorítás azonnal enyhül. A férfi valamit a bajsza alá morogva, tétova léptekkel odébb áll: behátrál a fogadóba. Én pedig könnyed mozdulattal fordulok a megmentőm felé, hogy aztán végigmérjem tetőtől egészen talpig, majd a szemem visszaugrik a markáns vonalakkal megrajzolt arcra.
− Igazán köszönöm… − szólok oda kedves, gyengéd hangon. – Nem is tudom… Nem is tudom, hogyan fejezhetném ki a hálámat – mosolygok rá.


_________________

Oswald von Bertold

Oswald von Bertold
Templomos
Templomos
Nem voltam egészen biztos benne, mit is tesz majd a férfi. A fegyver ugyanannyira provokálhat is, mint amennyire elrettenthet. Jó, hogy mégis az utóbbi hatást sikerült elérnem: az alak eltér feltételezhető szándékától és inkább bemegy. Jó, hogy nem kerül így sor, kellemetlenkedésre.
Innen már, főleg hogy az az alak nem kellemetlenkedik tovább, lehetőségem nyílik szemügyre venni őt. Ha nem tudnám, hogy démon, jobban megdöbbennék szinte már-már természetellenes szépségén. Mintha egy meséből előlépett királylány volna, akinek a kegyeiért megküzdöttek a harcosok, uralkodók fele királyságuktól is készek voltak megválni, csak hogy a hölgy megajándékozza őket páratlan szépségével. Bársonyos hangon szólal meg, bár távolabb áll, mégis olyan, mintha csak lehelné a szavakat.
- Igazán nincs mit köszönni ezen. Más is ugyanígy segített volna - felelem.
Kikötöm a lovam. Egyelőre nem bajlódom különösebben a szerszámával, mivel azt sem tudhatom, hogy van-e hely számomra, reménység szerint hamar kiderül. Teszek pár lépést a bejárat felé.
- Helybéli vagy átutazóban?
Valamiért úgy érzem, mintha minden szavam durva kő volna, valahányszor csak megszólalok, mintha csak a friss hóba taposva rontanám a táj gyönyörűségét.A hozzászólást Oswald von Bertold összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Okt. 08, 2016 1:18 am-kor.

Rudenz von Hellenburg

Rudenz von Hellenburg
Design manager
Design manager
A játékot inaktivitás miatt LEZÁROM.

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.