Lance és Egan
Mocsárvidék, aminek látványa nem igazán változatos, de ugyanolyan élettel teli terület, mint a többi, legalábbis az én elgondolásom szerint. Egy hetet szeretnék eltölteni azon a helyen, hogy alaposan tanulmányozhassam és fontos információkat gyűjtsek róla. Ehhez azonban kell ital és étel, de a legfontosabb szerintem a segítő. A magányos utazók könnyen meghalhatnak, de én nem szeretnék e vidék örök lakója lenni. Ránézek a mellettem haladó zsoldosra, s felmérem őt. Az egy jó dolog, hogy tündéről van szó, mert talán könnyebben meg fogjuk egymást érteni, mint ha ember lenne, vagy más fajból való. A tekintetem a vonásait pásztázza, de csupán egy kisebb ideig, mert hamarosan megpillantom a zord Mocsárvilág szélét.
- Akkor ha jól halottam, akkor van tapasztalata erről a helyről ugye? – teszem fel a kérdést, mert szeretnék megbizonyosodni, hogy tényleg jó helyre költöttem-e a pénzem, vagy esetleg egy szélhámosról van szó, aki az első éjszaka után faképnél hagy. Előfordulhat, mert a tolvajokban nincs becsület. Csupán mások értékének eltulajdonítása a céljuk. Megállok a mocsárvilág kapujában, aztán odafordulok a segítőm felé.
- Mindent hoztunk ugye? – kérdezem tőle, mert meg akarok bizonyosodni, hogy jól fel vagyunk e szerelkezve a különböző elemek ellen. Hideg, víz és egyéb dologra fel kell készülni. Sajnos a meleg időknek vége, s nyakunkon a tél. Ilyenkor a legtöbben a városokba húzódnak, vagy otthoniakba, hogy ott vészeljék át a fagyos időszakot.
- Még régebben jártam itt a mocsárban, s összefutottam egy nővel, aki megszabadított az elkapóimtól. Nehéz volt rájönni, hogy merre kell hazaindulni. Azóta csak hidegebb van, így lehetőleg kerüljük a hideg vizet. – mesélem neki, hogy bizony semmiféle körülmények között nem ismételném meg azt a esetet, mert könnyen a víz alatt maradnék. Mikor sikerül összegondolni, hogy semmit sem hagytunk a városban, úgy megteszem az első lépést a mocsárban. A bizonytalanná váló talaj óvatosságra int, de szerencsére egy magammal hozott bot segít kideríteni, hogy hová léphetünk és hová tilos. Jelzek a zsoldosnak, hogy kövessen, mert nekünk leginkább a mocsárvidék szívében és a túlsó részén van dolgunk. S amilyen lassan tudunk haladni, úgy nem csoda, hogy egy hét is eltelik, míg átkelünk az egészen. Jól fel vagyunk öltözve mind a ketten, s a lábamon a vadonatúj meleg csizma megkönnyíti a haladást.
- Mondja csak, hogyan szólíthatom igazából? Az én nevem Egan Foley. – mutatkozom be végül hivatalosan, mert eddig nem igazán akaródzott. Most megszavaztam neki a bizalmat, így tovább léphetünk az ismerkedés fokán.