"... and the feeling coming from my bones, Says: "Find a home!" "
Kopp. Kopp. Kopp. Kopp. Pattogott végig búsan az utcán egy kődarabka, amibe belerúgtam séta közben. Ahogy beljebb kerültem a városban csak egyre romosabbak és romosabbak lettek az épületek. A gyomrom összerándult a látványoktól. Egy nagyon rossz és leírhatatlan érzést keltett bennem a sok ismerős épület, amiket elnyelt magával a háború. Egy biztos, de ha jól számoltam két év is eltelt azóta, mióta itt jártam utoljára mégis életre keltek a képek előttem. Amikor megpillantottam azt a kis irodát romokban ahol Edwarddal találkoztam még a szemem is befátylasodott.
- A picsába... - mormogtam magam elé dühösen.
Dühös voltam, mivel mindez elkerülhető lett volna. Ökölbe szorítottam kezemet és belevágtam egy épület falába, amiről mégtöbb törmelék zúdúlt a földre. Dühös voltam, mivel állást foglaltam a háborúban. Az északiak mocskos királya, Gustav és a déleiké, Rudenz is bűnös volt. Legszívesebben mindkettejüket kardélre tűztem volna, de egyikük sem érdemelte meg egy sokkal nagyobb ellenség mellett, aki még nem tudta, hogy az. Esroniel. Kisegítettem, aminek ez lett a vége. Már hiába kívántam, hogy bárcsak ne tettem volna... A pusztítás már megtörtént, én pedig tehetetlen voltam.
Mégis miért akarta Armaros, hogy ilyen körülmények között keressek menedéket kultuszának? Ráadásul azt mondta, hogy nem egyedül kell végeznem a munkát, mivel küld valakit. Őszintén reméltem, hogy Miranda lesz az.
Gyorsítottam lépteimen, míg elértem arra a térre, ahova legszebb emlékeim fűztek a városban. Sariel tér. Miért pont ide rendelt a Mester sosem tudhatom meg és őszintén megvallva nem is akarom, de egy olyan gyanúm van, hogy csak szórakozásból meg akart törni lelkileg, ami nem jött össze neki a tervezett mértékben. Egy oszlopnak dőltem. Ahogy feltekintettem rá muszáj volt elmosolyodnom. Az angyalka szobra volt, ami csodával határos módon túlélte a háború vasöklét.
- Ilyen szerencsénk legyen nekünk is! - böktem rá megsimogatva a vállamon ücsörgő Galileo fejecskéjét. - Nem sokára jön majd egy kedves... - gondolkodtam el, hogy milyen szót is használhatnék (bármennyire is volt felesleges, tekintve, hogy a madár nem értette szavaimat). - ... ismerős. Elvégzünk egy kis munkát, aztán kapsz valami finomat! - piszkáltam meg a zsebembe gyűrt répa- és kenyérkarikákat, amiket külön útitársamnak szeltem.