Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:You are not connected. Please login or register

[Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom

Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Go down  Üzenet [2 / 4 oldal]

Marcus Berger

Marcus Berger
Déli Katona
Déli Katona
Közbe akarok szólni, hogy mindegyik nagy, de a többi információ megakaszt.
- Nem, nem az én nevem. Ez apám holmija volt. – felelem elmélázva, és nagyon próbálok összpontosítani. – Furcsa. Akkor is ott volt a táska, amikor már le tudtam írni a nevem. De soha nem gondoltam arra, hogy az ott apám nevének a … betűi … mert … mert … nem így hívtak minket.
Roppant tétován, igen halkan beszélek, félig máshol járok, próbálok még mélyebbre ásni. Itt van valami … valami fontos. Valami nagyon, nagyon fontos!
- Ezt a táskát egy ládából vettem elő, de ami a ládában volt, azt a szüleim sosem használták. Az… az csak úgy … volt.
Egy kisgyerek ritkán kérdez rá olyan dolgok jelentésére, vagy lényegére, amivel együtt nő fel. Az a láda mindig ott volt, mindig ez volt benne, és kész. A kérdések kora később jön el. És mire igazán beköszönt, nekem már nem volt kitől kérdeznem, és … nem is volt miről.
- Azért nézegettem, mert ez volt talán a legszebb dolog az egész házban. Valami olyan szépség, amit sehol máshol nem láttam. Szerettem ott lakni, szerettem a házunkat, de az egy nagyon egyszerű ház volt. Egyszerű bútorokkal. Egyszerű ruhákat hordtunk. Akkor persze ezt nem tudtam, olyanok voltunk, mit mindenki más a faluban. Egyedül ez a láda, ez volt más.
Olyan nehezen megfogható, amikor egy gyerek emlékeit egy felnőtt értelmezi. Most érzem, mennyire másképp láttam akkor a világot. Azóta jártam igen mocskos, és igen úri helyeken is. Akkor viszont az a ház és az a falu volt a világom, semmi más.


_________________
Előtörténet + Adatlap

27[Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom on Csüt. Okt. 04, 2018 8:52 pm

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
Próbál nem kiesni a szemein. Nem tudja titkolni, mennyire kíváncsi a történetre. És valaki legalább megosztja vele a sajátját. Elgondolkozik azon, hogy ő is mesélhetne, de... nem biztos, hogy mindenkinek annyira kedve van hallani egy halott húgos históriát és a vámpírdinasztiák saját tagjaikkal való szerencsétlenkedését. Magyarán családi drámát. Persze mesélhetne vidám dolgokról is, de az ilyenek mindig szomorúak, ha tudjuk, mi lett a végük.
- Nem így? Nem ezek a betűk lehettek a családja betűi? Mármint, gondolom, a c... az lenne a családnévnek való.
Még érdekesebb a láda. Ami csak úgy van. - Úgy hangzik, mintha egy tiltott kis láda lett volna. Vagy lehet, hogy akkor a nyeregnek volt különleges jelentősége. Régi volt, valakihez tartozott, aki már nem élt, vagy... valami drága nyeremény volt egy hírneves versenyért.. - mereng el a lehetőségeken, ahogy eszébe jut Damien fogatversenye, amellyel fogatjukat szerezte. Elmosolyodik kissé.
- Hmm. Akkor igaz lehet, amit mondtam. Talán azért őrizték a szülei kincsként azt a ládát. Meg a benne levőt. Különleges volt. Nos hát... most már az lenne a jó, ha valahogy felidézné a települést, ahol éltek. Tud esetleg valami nagyon jellegzetes dolgot, ami más falvakban talán nincs és fel lehet ismerni ez alapján?
Várjunk. Neki nyelvórát kéne tartania, vagy mifene, írás-olvasás-oktatást. Erre fel itt nyomoz.
Hiába, a kíváncsiság...


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

28[Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom on Pént. Okt. 05, 2018 10:14 am

Marcus Berger

Marcus Berger
Déli Katona
Déli Katona
Felkelek az asztaltól, és elkezdek fel-alá járkálni, mert túl nagy bennem a feszültség az egy helyben üldögéléshez. Bár bennem is felmerül, hogy nem ezért vagyunk itt, az ábécét kéne tanulnom, ha már végre megtudtam, hogy mi az. De most nem megy.
- Én próbálkozom, asszonyom! - felelem. - De olyan ez, mint amikor az ember nyúl valamiért, és amikor már megfogná, akkor az a valami szertefoszlik, de csak azért, hogy amikor a keze lehanyatlik, újra feltűnjön sejtelmesen és zavaróan.  
Egy díj? Olyasvalaki holmija, aki már akkor is halott volt? Érdekes feltételezések, de az utóbbira megrázom a fejem.
- Apámé volt.
Nem tudom, honnan tudom ilyen biztosan. Illetve ... Megtorpanok. Valami megint bevillan. Még lélegzetet se veszek egy ideig, ahogy beránt a múlt újra.

Tudom, hogyan láttam meg először a táskát. Csak halványan emlékszem rá, hogy már egy ideje bele akartam nézni a nagy ládába, de a tetején volt egy másik, kisebb láda, és emiatt nem tudtam kinyitni. Aztán apa egyszer csak felemelte azt a ládát, és elvitte valahová. Amint egyedül maradtam, kinyitottam a nagy ládát. Nem lehettem valami nagy gyerek, mert emlékszem a mozdulatra. A láda magasabban volt, mint a csípőm, és a fedelét is alig bírtam el. De csak felemeltem valahogy, és megtaláltam odabenn ezt a táskát, és egy hozzá való díszes lószerszámot is. Teljesen elbűvöltek a gyönyörű holmik, és nem hallottam meg, hogy apa bejött az ajtón.
- Kisfiam, mit csinálsz?
A kérdéstől összerezzentem, és ahogy megfordultam, meglöktem a ládát, aminek teteje ettől hangos csattanással becsapódott, engem még jobban megijesztve. Ekkor aztán eltörött a mécses. Apa odalépett hozzám, szelíden elvette a holmikat, visszarakta a ládába, és aztán az ölébe vett, megnyugtatott.
- Apa, mért nem ezt teszed a lóra, amikor kilovagolsz? A faluban mindenki eltátaná a száját tőle.
- Nem szép dolog dicsekedni, ugye tudod?
- Igen, tudom. – felelem kicsit szégyenkezve. – Elmeséled nekem, kitől kaptad?
- Majd egyszer igen, el fogom mesélni.
- Mikor?
- Ha majd elég nagy leszel hozzá.

Majd ha elég nagy leszel hozzá... Hát ... sose lettem elég nagy. Vagy későn nőttem fel. A sors közbeszólt. Visszaülök az asztalhoz, és sóhajtok egy nagyot, a papírlap az ábécével kicsit meg is lebben.
- Apám azt ígérte, hogy elmondja annak a holminak a történetét, ha elég nagy leszek. De ... ez nem következett be. Amikor elárvultam, úgy tűnik még nem voltam hozzá elég nagy.
Volt valami titok. És ez a titok utánunk nyúlt. Ők meghaltak, én életben maradtam. Ezt a titkot kerülgetem az összes emlékemben. Azért foszlik szerteszéjjel előlem, mert akkor sem tudtam, tehát nem tudok rá emlékezni. A semmit kergetem? Nem, ez nyilván nem semmi, ez egy apró, kicsi, veszélyes láda, aminek a kulcsa talán végleg elveszett.


_________________
Előtörténet + Adatlap

29[Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom on Pént. Okt. 05, 2018 2:09 pm

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
Itt ülsz és hallgatod, ahogy szépen megnyílik neked, a drágalátos lovászod, akit tanítanod kéne. Ja, várjunk csak, hogy az alapból furcsa, hogy te tanítani akarsz egy lovászt? Hm... talán. Végtére is ez egy munkaszerződés, amelyben Ő tartozik NEKED szolgálattal. A szolgálat pedig azt jelenti, hogy Ő szolgál TÉGED, és nem fordítva, és te semmiképpen nem teszel szívességeket neki. Meg aztán pletykálhatnak is. Bár mióta érdekeltek téged a pletykák? Évek óta össze akarnak hozni a sötételfeddel, ráadásul... van egy sötételfed, kezdjük ott. Te meg vámpír vagy. És így termesztettél krumplit egy protestáns emberfaluban. És még élsz. Ráadásul egy kastélyod is van, mert túléltél egy háborút.
Megrázza a fejét és elűzi a motyogó kis szellemet a fejéből. Már rájött, hogy az életet sokszor csak úgy lehet túlélni, hogy nem gondol mindig arra, mi a létjogosultsága annak, amit csinál, csak simán csinálja. Lelkesedéssel hallgatja hát Marcust, ugyanazzal az önző kíváncsisággal a lelkében, mint korábban, csak most mintha szimatot fogtak volna, mintha ez az egyetlen alkalom, ez a kis elbeszélgetés meggyújtott volna egy szikrát. A végén még kiderül, hogy nem is reménytelen megtalálni, amit kerestek.
A hosszú csend alatt rájön, hogy Marcusnak valószínűleg ismét eszébe juthatott valami. Pislog párat hatalmas szemeivel, melyek időnként visszatévednek a lapra, és a szépen megrajzolt, oktondi, ártatlan kis betűkre veti pillantását: válaszoljanak már valamit! Álljanak össze egy szöveget alkotva, ami segít megfejteni a láda titkát. Tudni akarja, miért fontos az a láda!
- De most már elég nagy hozzá, ebben biztos vagyok. És nincs is egyedül, úgyhogy van esély. Még több dolog fog eszébe jutni, és akkor megtalálhatjuk! - Úgy érzi magát, mintha valami kalózok lennének, akik egy régi legendában található kincset keresnek. - A lovak akkor már régóta fontosak magának. Biztos nem véletlen. És tényleg... azért is lett lovász, mert... - Sóhajt egyet. - Biztosan van még több emlék is. Lehet, hogy ha több szöveget lát, akkor beugranak majd. A... nagyszüleire nem emlékszik esetleg? Róluk hagyományozódhatott esetleg az apjára a nyereg. Bár ez.. kevésbé lenne regényes történet, és kevésbé logikus, hogy várni kelljen vele, amíg nagy lesz. Lehet, hogy... valamiféle... haláleset van a dologban... és nem olyan tiszta és szép a történet.
Igazából azt se bánná. Marcus már elég "nagy" ahhoz, ahogy fogalmazott, hogy feldolgozza, és mindig jobb, ha tisztában vagy valamivel, mint ha nem.
Még mindig nem egy regényt olvasok... naaa miindegy....


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

30[Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom on Pént. Okt. 05, 2018 3:49 pm

Marcus Berger

Marcus Berger
Déli Katona
Déli Katona
Nagyszülők? Eddig fel sem merült bennem a nagyszülők gondolata se. Nem, egyáltalán nincsenek róluk emlékeim.
- Biztos, hogy nem éltek velünk a házban, és … semmilyen emlékem nincsen róluk. Persze ez a jelent helyzetben nem jelent semmit … mármint a nagyszülők …
Még több betű, még több szöveg … még több emlék? Egy kicsit nekem meredeknek tűnik a képzettársítás, de ettől még megtörténhet. Visszaülök az asztalhoz, és magam elé húzom újra a lapot a betűkkel.
- Ezt kellene akkor megtanulni. – ez azért eléggé úgy hangzott, mintha kicsit fáznék a feladattól. Pedig elszánt vagyok.
Olyan furcsa ez az egész helyzet! Ez nem… egy lovász és az úrnője … egyértelműen nem. Nyilván Wilhelmina is másképp gondol rám, és én sem … gondolataimban már régóta nem „asszonyom”-ként tekintek rá. Mondjuk, neki lehet, ez csak egy kis rejtvény egy lovásszal megfejelve, valami kis izgalom az unalmas vidéki birtokos-élet posványában. De arra már itt van Damien … bár nem tudom, mi van közöttük. Nem is rám tartozik. Hogy nekem mi ez? Valaki, aki érdeklődéssel fordul felém, és nincsen benne semmi ártó szándék. Ettől néha egy utolsó szemétládának érzem magam, amiért elhallgatom a múltam egy jelentős részét.
Közben ujjammal egyenként rábökök arra a hat betűre, amihez már „volt közöm”. J, O, H, M, B, C …
- Ez már egész sok … nem teljesen kell elölről kezdeni.
Viszont kár volt a köztünk lévő viszonyról gondolkodni. Most már sokkal inkább tudatosul bennem, hogy egy igencsak gyönyörű nővel ülök egy szobában, igen szoros közelségben.
~ Ha ég a fülem, akkor vörösödik is?


_________________
Előtörténet + Adatlap

31[Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom on Pént. Okt. 05, 2018 4:12 pm

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
Fene. Rossz nyom. Na de hát nem tudhatta, mindennek utána kell nézni.
A legjobb, amikor valaki AGYÁBAN kell nyomozni. Nem a legegyszerűbb. Nincsenek fizikai bizonyítékok. Vagyis valahol vannak, mert kétséges, hogy elhamvadt volna az a láda, vagy eltűnt volna a létezés síkjáról, tehát valahol lennie kell. De mennyi és mennyi pici falu van mind délen, mind északon, még abban sem lehetünk biztosak, hogy...
Ótejóég.
Miért jutnak eszébe ilyenek?! - Öhm... Marcus... Abban ugye azért valamennyire biztos, hogy Délen éltek a szüleivel?
Mert amennyiben nem...
Persze akkor legalább kevesebb gond lenne azzal, ha esetleg északiak üldözik. Bár még mindig valószínűtlen, hogy bárki is idejönne, de ha mégis megteszi, még mindig jobb, ha északi. Akkor legalább két okuk lesz ellenségnek nyilvánítani.
Marcus végre úgy tűnik, visszatér feladatához, amiért idecipelte ezt a mesekönyvet. Viszont legalább már nem érzi magát olyan feszélyezettnek emiatt. Hálás ezért. Mindkettejüknek könnyebb lesz.
- Nem kötelező- visszakozik mosolyogva rögtön. Ő ugyan nem kényszerít senkit semmire, á... - De nem vészes. Ez... ebből gyakorlat lesz. Olyan természetessé fog válni, mint mondjuk a lovaglás. Nem mondok táncot, mert azt azt mondta, nem szereti.
Pedig az jó dolog. Bár tény, kell hozzá egy hajlam a... lebegésre.
Kuncog egy kicsit, ahogy Marcus megszámolja a betűket, amelyeket már ismer. - Persze, hogy nem. És hasonlítanak egymásra. A b, meg a p meg a d például ugyanaz, csak kicsit máshogy vannak forgatva. Hát... majdnem ugyanaz. - mutatja a betűket. - Az jó ötlet volt, hogy kikeresi a szövegből, amit már ismer és rámutat. Aztán nézze, ahogy lerajzolom és próbálja utánozni. Ugyanis az se mindegy, hol kezdjük és hol fejezzük be. - magyaráz, igyekszik kevéssé okoskodónak és inkább kedvesnek, támogatónak tűnni. Ahogy felpillant Marcusra, látja, hogy az ő arca is igen egészséges színt vett föl. Ennyire koncentrálna?


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

32[Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom on Pént. Okt. 05, 2018 4:35 pm

Marcus Berger

Marcus Berger
Déli Katona
Déli Katona
Feszülten figyelek a magyarázatra, figyelem, merre kell kanyarítani a vonalakat, mi a neve a betűnek. Lassan beugranak az elnevezések: kapu, háztető ... ahogy anyám nevezte őket, amikor magyarázott. Közben azonban egyre inkább éget a kérdés, amit Wilhelmina feltett, és a saját érzéseim.
Nem csak munkaadóként nézek rá. Közben meg úgy dobom át a palánkon, hogy ha tényleg repülne, a lába se érné a földet. Egyébként dél. Illetve nem tudom. Azt, hogy hol éltem a szüleimmel, azt nem tudom. Azt, hogy délen kaptam kiképzést, azt egye inkább valószínűsítem. A retorika, az, ahogy bántak velünk sokban hajaz az itteni elméletekre, már amennyire én ezt át tudom látni.
De miközben ezen gondolkodom, elvesztem a fonalat, nem figyelek a betűkre. Közben a szégyen és sok minden más miatt szinte forr a vérem. Most már egyértelműen túl közel van a „nő”.
Újra felkelek mellőle, minden előzetes figyelmeztetés nélkül. Utólag sem adok magyarázatot, mert nem nagyon tudok most megszólalni. Az igazat nem mondhatom, hazudni, terelni, csúsztatni most meg képtelen vagyok.


_________________
Előtörténet + Adatlap

33[Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom on Pént. Okt. 05, 2018 5:01 pm

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
Bámulja a virágokat az ablak túloldalán. Csak szépen lengeti őket a szél. Amennyire kezdi meglelni nyugalmát, úgy tűnik, ez a másikra nem nagyon jellemző. Amíg Mina várakozó nyugalomba süpped és elmereng a saját firkálmányain, meg a kinyitott oldalon levő bárgyún vigyorgó kutyus egyébként egészen cuki arcán, Marcus egyszer csak felpattan...
Ösztönösen megijed, ám korántsem olyan módon, mintha csak egy szende valaki lenne, aki nem tapasztalt már háborút és nem kellett nagyon gyorsan reagálnia dolgokra, és nincs felkészülve akár nagyon élénk fájdalomra is. Viszont azért.. ebben az idilli környezetben kissé meglepi ez a hirtelen fordulat. Gyorsan rájön azonban, hogy a férfi valószínűleg nem tervez bántani, így csak pislog fölfelé rá, meglepetten és nem kissé aggódva, értetlenül.
Elege lett? Nem tudja tovább tagadni, mennyire megalázó neki a helyzet?
Várja a hozzávágott, sziszegett szavakat, szitkokat, akármit...
De semmi.
Talán eszébe jutott valami? Egy szörnyű emlék? Rájött, ki ő? Rájött, mi a láda lényege? Most azonnal fogja a sátorfáját és lelép bosszút állni valakin, leugrani egy szikláról, vagy...?
Állj állj állj. Ennyire messzire nem szabadna mennie. De a szótlanságból sajnos ez lesz. Eszébe jut minden lehetséges és lehetetlen változat. Szívverése egyre gyorsabb. Felmerül benne, hogy a Harmóniával megnyugtathatná, de... olyan bűntudata lenne, és úgyis elmondaná, és ha Marcus megtudja, akkor még jobban megutálja, vagy megrémül, vagy megharagszik. Egyik sem jó.
- Mondja csak...
Furcsállóan konstatálja, hogy nem fél. Tudja, hogy mindenképp meg tudná védeni magát, ha arra kerül sor.
Nos... fizikailag legalábbis így van...


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

34[Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom on Pént. Okt. 05, 2018 7:06 pm

Marcus Berger

Marcus Berger
Déli Katona
Déli Katona
Mondanám… nem, nem mondanám … kéne, de mégsem … mégsem kéne …
Nyelek egyet. Elkezdem magamban így, aztán elkezdem úgy … amúgy … ezt sem mondhatom el … azt sem mondhatom el … márpedig valamit mondani kell. Ráadásul minél hamarabb.
- Nem biztos … mármint úgy értem nem biztos, hogy délen … nem tudom ….
~ Mellébeszélő szemét kis gennyláda!
Hogy én hogy utálom magam most ezért! Meg a helyzetemet, a sorsomat, a világot … Soha nem fogok normális életet élni. Ez a fogalom, mint olyan számomra nem elérhető.
- Vannak még … emlékeim … de … egyszerűen képtelen vagyok beszélni róluk … - sajtolom ki magamból a mondandót.
~ Itt állj meg! Itt! Ennyi elég lesz! Kuss!
- … Önnek …
~ Mondtam, hogy kuss!


_________________
Előtörténet + Adatlap

35[Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom on Pént. Okt. 05, 2018 7:30 pm

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
Megkönnyebbülés.
Hálás magának ezért. Mindig a legrosszabbra számít, legalább nyolcvanat felsorakoztat, ezért amikor meglepődik, az általában pozitívan történik. Csak pislogni tud. A mosoly csiklandozza ajkai szélét, de nem engedhet neki. Nem lenne helyes.
Valami rejtélyes oknál fogva a bizonytalanság mindig az egészségesnél nagyobb adag empátia- és szimpátialöketet jelentett nála. Nincs ez máshogy most sem, ahogy Marcus nehezen kimondott szavait hallgatja. Hirtelen valahogy minden kételye mintha elszállna. Ahelyett, hogy beigazolódni látná azokat. Hiszen... hogyha bármi rossz szándék lenne itt, akkor nyilván nem teregetne ki.
Kivéve, ha...
Az ötlet viszont elhalványul, lényegtelenné válik. Nincs kivéve. Vagy ha van, esetleg... foglalkozik akkor vele, ha kiderült, de... nem gyanakodhat élete minden percében. Nem egészséges. Néha csak elfogadónak kéne lennie és segíteni. Másokat is megviselt ez a háború, nem csak őt.
A kíváncsiság a bűntudattal harcol benne, ahogy várja a szavakat, amelyek keveset mondanak, de azért... azért sokkal többet, mint amit eddig tudott. Persze, nyilván fájdalom ez a másiknak. Azt mutatja. De enélkül nem találják meg a kulcsot.
- Semmi baj, nyugodjon meg.. - akaratlanul csúsznak ki a szavak a száján. Megköszörüli a torkát. Óvatosan kicsusszan a székéből és lassan feláll ő is, mindössze mert kellemetlen alulról fölfelé leskelődnie valakire. Jó érzés egyenlő szinten tudni magát azért, még ha ez csak szemkontaktust jelent is. - Nyilván nem gondolom, hogy itt és most rám akar támadni. Nem fontos. A lényeg, hogy most itt van.
Persze, ha nem emlékszik, akkor egyáltalán nincs oka Délhez hűnek lenni. Lehet, hogy csak itt tért magához, és így nem tartotta biztonságosnak átmenni a határon. Lehet, hogy fogolynak érzi magát itt.
A francba.
- Nem tud beszélni róluk... Nekem? - elkerekednek a szemei és nyel egyet. Az öröm, a szégyen és a harag váltakozik benne. Légzése felgyorsul, ahogy a lehetőségek megint egymásnak adják a kilincset. - Szólhatok Damiennek és leválthat engem, ha úgy könnyebben megy. - ajánlja fel cseppet sem fenyegetően, inkább cinkosan és a mosolyt most már nemigen tudja visszafojtani, bár inkább csak egy rándulás a szája szélén. Zavart és bizonytalan. Mi a fene... a jelenlétével ugyan nem tud mit kezdeni. Nem tud nem önmaga lenni. Ez a közlés igencsak sértő...
...vagy büszkének kéne lennie rá? Mégis miért kéne?


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

36[Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom on Pént. Okt. 05, 2018 7:57 pm

Marcus Berger

Marcus Berger
Déli Katona
Déli Katona
Most ha kiválhatna belőlem egy másik, láthatatlan Marcus, az elkezdené az első fejét verni ököllel, és némán szitkokat szórna a másik fejére. Ehelyett egészen más történi nyilván.
- Nem, nem. Damien, nem. – vágom rá sajnos gondolkodás nélkül. – Úgy értem …
~ Hogy ebből mi lesz …
- Másnak sem … másnak még inkább nem … - életemben nem nyökögtem még ennyit … gondolom … - de az nem zavar …
Akkorát fújok, mintha most cipeltem volna fel egy mázsás kőkoloncot a faluiszéli dombra egymagam.
~ Kellett nekem ez az állás?
Kellett, persze, hogy kellett. Hónapok óta nem aludtam nyugodtan, nem ettem rendesen. Most ez megoldott, és most, hogy megoldott, most érzem, mennyit vett ki belőlem a nélkülözés előzőleg. Jó itt. Wilhelmina roppant kedves, szimpatikus, de … nem szeretném, hogy olyannak lásson, amilyennek én látom most saját magamat. Igen, ez a gond.
- Egyébként nincs miről. Úgy értem nincs semmi konkrétum. Nem tudok semmit mondani, ami jelentene is valamit. Csak az a pár kép … nem jó… nem … - a kezemmel olyan mozdulatot teszek, mintha meg akarnék tapintani valamit. - … nem szeretem, azt, amit sugall … Én …
Kicsit megroggyanok, tartásom csüggedt lesz, megcsóválom a fejem. Ezt képtelen vagyok rendesen kifejezni.
- Ha egy egyszerű, békés lovász lennék, ugyan ki …
Ez nem igaz. Háború van, bárkit érhetnek támadások. Már az előtt megcáfolom magam, hogy kimondanám.
- Tele vagyok sebekkel. Biztos, hogy harcoltam. Nem egyszer. Valószínűleg ebből éltem. De nem tudom kivel, vagy ki ellen.
Ez még mindig nem a teljes igazság, de a teljes igazságot én is csak sejtem, vagy azt már csak a borús kedvem, vagy éppen túl vad fantáziám magyarázza bele a dolgokba. Nem tudom. Ó, ma már hányadszor fordul elő ez: nem tudom.


_________________
Előtörténet + Adatlap

37[Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom on Pént. Okt. 05, 2018 9:35 pm

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
Nem tudja megállni, hogy ne szusszanjon egyet. - Ennyire nem kedveli? - kérdi mellékesen, de kissé lemondóan. Nyilván nem róla lesz szó most. Hiszen Damien jó ideje itt van, és még lesz is, Marcus helyzete viszont jóval változékonyabb és most, most azonnal kellene kideríteni néhány dolgot. ha most elszalasztja a lehetőségeket, lehet, hogy örökre elveszíti azokat. És ez mindig nyomásnak érződik...
Viszont igaza lett. Valóban büszkének kéne lennie erre. Hiszen mégis csak kiváltságos. Még ha nem is eléggé.
Törni kell azt a jeget még egy kicsit.
De vajon mit fog találni alatta?
Harcolni... hivatásszerűen... - A katonák is ezt teszik. Az pedig nem a legalantasabb munka... illetve hivatás.. attól függ.
Valahogy érzi mondjuk, hogy nem erről lesz szó. Ettől nem félne. Bár ha kiderülne, hogy északi katona...
- Az, hogy kiért, azt könnyen megállapíthatjuk, legalábbis könnyen kizárhatjuk mondjuk északot, ha nem emlékszik a lőfegyverek kezelésére. Nos... igazából... szívesen kipróbáltatnám magával, bár lehet, hogy nem jó ötlet, de hála a jó égnek nem tartunk ilyeneket.
Kissé elszörnyülködik magán. Tényleg megtenné? Fegyvert adna csak úgy a kezébe? Nem, ezt azért meggondolná.
- Félt ezt elmondani nekem?


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

38[Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom on Pént. Okt. 05, 2018 10:08 pm

Marcus Berger

Marcus Berger
Déli Katona
Déli Katona
A lőfegyverek kezelése? Hogy jön ez ide?  Aztán valami rémleni kezd.
- Mármint puska? Szerintem odaát sem ért mindenki a puskákhoz. – vonom meg a vállam. – És valami merek fogadni, hogy azért ideát sem lenne mindenki teljesen elveszett, ha a kezébe venne egyet. Ez lehet jellemző, de nem bizonyítana semmit.
Ez a felvetett kérdések haditechnikai része. Ezt könnyen elintézem.
A többi már fogósabb. Szóval Wilhelmina nem bánja, ha fegyverforgatóként éltem a múltban. És nem annyira elkötelezett ezen oldal mellett, hogy zavarja a lehetőség, hogy a másikhoz tartozom … tartoztam … bár a kérdést ő hozza fel immáron másodszor, tehát mégsem közömbös neki. Igen, hiszen a kastélyt is hadiszolgálatokért kapták … Most kezd nekem sejleni, hogy ez a szép, ártatlan leány bizony megjárta a harcteret. Mit megjárta. Harcolt. Ez eddig nekem nem állt össze valamiért. Talán mert annyira szelíd most, mint egy őzike.
- Hogy féltem-e? – vágok egy fintort. – Talán nem ez a leghelyesebb kifejezés … De … - aztán végül csak megtalálom a hangom – úgy van, ahogy a találkozásunkkor mondtam. Csak azt tudom, hogy most nincsenek rossz szándékaim. De a múltam … lehet ellenségek voltunk … de nem ez a legrosszabb. Egyáltalán nem biztos, hogy én csatatereken harcoltam …
Megvakarom a fejem. Ezt megint hogy értessem meg? Bár, ha harcos volt … ha harcolt, akkor átláthatja ezeket a dolgokat.
- Ugye már mondtam, hogy vannak dolgok, amik csak úgy jönnek. Amin nem kell gondolkodni, mert úgy be van ivódva … egyszerűen csak tudom … és ezek a dolgok … túl sokat tudok az … egyedüllétről … arról, hogy kell életben maradni segítség nélkül … mikor megsebesültem, és úgy bolyongtam, gyakorlatilag egyáltalán nem tudtam magamról akkor is valahogy életben maradtam. Ez nekem … a mostani fejemmel ijesztő …
Most már mindegy, legfeljebb kirúgnak. Vajon megérti, hogy milyen idegesítő, és elkeserítő, amikor valaki saját magától fél?


_________________
Előtörténet + Adatlap

39[Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom on Pént. Okt. 05, 2018 10:28 pm

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
Ennyire ne értene a hadászathoz? Hiszen mégis harcoltak egy háborúban. Soha, senkivel nem fordulhatott elő, hogy déli legyen és puskát használjon.
- Amennyire én tudom... ez csak az ő kiváltságuk. Ők tanulják meg, és csakis a jotün mesterek tudják átadni a tudást olyan mértékben, hogy az illető ne saját magát lője le azokkal a dolgokkal. Én... hát, megfordult a fejemben párszor, hogy kipróbálom és ellenük használom, de... inkább nem.
Eszébe jutnak az inkvizítor láncai. Tétován az arcához téved a keze és vizsgálón végigsimítja a bőrt. Alig látszik már rajta bármi is. Persze ami nem ennyire látható terület, ott azért hagyott észrevehetőbb nyomot is a csaták sora. - Miénk a szeráfok ereje, övék a mennydörgő csöveké. Undorító dolgok, meg kell mondjam... olyan sebességgel vájnak a húsba és olyan apró helyen, mégis nagyon fájdalmas.
Vajon ha elmesélné, hogy fogságba esésük előtt hogy lőtték szitává, akkor azzal alacsonyabb lenne a szemében, vagy feljebb emelkedne?
Hm...
Munkaviszont...
Damienről is csak így diskurálnak... Ez itt már tényleg olyan valami, aminek semmi köze a szokványoshoz vagy szabályokhoz.
- Nagyon remélem, hogy ha illetve amikor visszatérnek az emlékei, sem térnek vissza ezek a szándékok velük. De... hogyha olyan rossz dolgokat művelt volna... Akkor hogyhogy most nem? Hogyhogy most nem az hajtja, miért fél attól és miért veti meg? Az emlékei elvesztésével a személyiségének nem kellett volna változnia.
Bár a mágia fura dolog. És távol álljon tőle, hogy azt akarja: ellenük forduljon. De ez akkor is érthetetlen.
A férfit hallgatva elgondolkozva ráncolja szemöldökét. - Ezek hasznos képességek. Lehet, hogy a múltban nem jóra használta, de most nagyon hasznosak lehetnek. Akár Délnek is. De... nem mintha azonnal harcvonalba akarnám küldeni. Nehogy ilyen gyakorlatiasnak nézzen - nevet fel. Pár perce még alig lehetett kiszedni belőle szavakat... most meg... - Na de arra még mindig nem válaszolt, miért volt nehéz ezt megosztani éppen velem... vagy csak odaképzeltem a hangsúlyt?


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

40[Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom on Pént. Okt. 05, 2018 11:07 pm

Marcus Berger

Marcus Berger
Déli Katona
Déli Katona
Hogy nem térnek vissza a szándékok? Ez egy érdekes szempont. Eddig eszembe sem jutott maga a szándék … Mármint azon szempontból, hogy nekem régen mi állt szándékomban. Nem, tényleg nem úgy képzelem el magam, mint aki ártott, és … élvezte? … Nem, itt valami megint van, ami furcsa … ami
Nem, ezt most nem tudom megfogni. Ehhez sokkal nyugodtabb körülmények kellenek.
Mert itt áll előttem ez a nő, és még a múltamnál is sokkal rázósabb területről tesz fel kérdéseket.
~ Éppen veled?
Na, ez az a helyzet, amit ha magától nem ért, én garantáltan nem fogom elmagyarázni. Ha nem lennék a lovásza, akkor sem tenném, de így égképp nem tehetem.
~ Hogy mondjam el egy angyalnak, hogy én vagyok az ördög?
Nem, ez nem jó hasonlat, mert ő például egy vámpír. Az ördögnek meg nincs lelkiismerete, szóval nem fogja zavarni a helyzet.
Ez a nő túl jó. Szinte már természetellenesen az. Ebben a világban nem is tudom, hogy volt képes életben maradni ilyen … ártatlanul. Nem tudom elképzelni katonaként. Pedig most is a csatateret emlegeti, s ráadásul oly természetesen …
Ami a fegyverek illeti, érdekes, amit mond. Én eddig úgy gondoltam, hogy egy kard az kard bárkinek a kezében. Ha lesújtok vele, akkor vág … ha más sújt le vele, akkor is vág. Az íjak sem szoktak válogatni. Lehet, a puskák mások. Egyik kocsmában meséltek egy vidám történetet egy varászkardról, amibe egy harcos lelkét zárták, és az a kard nem volt hajlandó bárkivel harcolni. Érdekes történet volt, de nem hiszem, hogy az idegen puskákban valakinek a lelke lenne.
És már megint csak állok, és nem szólok egy szót sem. Ez nem lesz jó.
- Jelenleg senki kedvéért nem mennék harcba. Illetve háborúba nem mennék. – javítom ki magam gyorsan. – Ha most például hirtelen rablók támadnák meg a kastélyt, akkor persze harcolnék …
Ez nem teljesen arra válasz, amire választ vár. Terelés … Annak nem elég jó. De legalább időt nyertem vele.


_________________
Előtörténet + Adatlap

41[Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom on Pént. Okt. 05, 2018 11:26 pm

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
És megint nem válaszolt. Hát hányszor kell neki feltenni ugyanazt a kérdést, míg végre válaszol?
Pedig mire még egyszer elszánja magát, hogy megtegye, könnyen lehet, hogy lemegy a nap, hiszen elsőre sem volt semmi erőfeszítés elhatároznia a dolgot. De nem. Úgy látszik, nem. Vajon őrültség volt arra gondolni, hogy egyáltalán van joga vallatózni?
Nyelvóra. Hmm. Olyan messzinek tűnik ez is, a betűk, a történetek, a láda, valahogy minden messzinek tűnik. Mintha egy fátyol túloldaláról figyelné mindezt.
- És most milyen regénybe illő lenne, ha éppen most támadnának meg minket. De... remélem, nem ez történik.. - Kinéz a kis ablakon... és nem, valóban nem lát senkit se közeledni, a nap ugyanolyan békésen simogatja a füveket, fákat, nem háborgatja őket itt semmi. Csak a saját múltjuk. - Ne is menjen. A végén még elhullana... nem, szükségesnél több embert én se vinnék háborúba. Sőt, azt szeretném, hogy minél hamarabb véget érjen ez az egész. Paradoxonnak tűnhet, de ezért voltunk ott. Mondjuk ezt senki nem hitte el. Pedig minden északinak mondtam körülbelül. De nem... semmi értelme ennek. Miben jobban ők mint mi, vagy mi miben vagyunk jobbak, mint ők? Amíg irtjuk egymást, addig semmiben. De mit lehet csinálni, ha egyszer háború van? A másik lépésére muszáj reagálni, különben csak annyi változik, hogy mitőlünk többen halnak meg és elveszik a területünk... de egyszer... egyszer talán csak vége lesz. Ha élünk addig.
Olyan sokat gondolkozott már ezen, hogy kimondani ezeket a szavakat nem is okoz fájdalmat vagy nehézséget. Talán kicsit túlságosan is nem.


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

42[Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom on Szomb. Okt. 06, 2018 9:13 am

Marcus Berger

Marcus Berger
Déli Katona
Déli Katona
Tudja, hogy eltereltem a témát a kérdésétől, de tudomásul vette. Talán mégis érti. Egy lovász nem mondhatja azt a munkaadójának, hogy „ megkedveltelek, tehát nem megy olyan könnyedén a hazudozás, mint eddig”. Egyáltalán… ilyesmit pont annak nem vallunk be, akit megkedveltünk. Egyenlőre Wilhelmina egy etalon. Egy fix pont nekem, hogy megmaradjak egy bizonyos úton. Amit neki nem szívesen vallanék be, az valószínűleg nem is helyes. Ő a külső kontroll arra az esetre, ha a belső csődöt mondana. A … kapaszkodó.
Szóval terelés elfogadva, és a háborúról beszélünk. Itt aztán minden szavával egyetértek, így csak bólogatni tudok.
~ Az egész világ egy hasonló csapdában vergődik,  mint én.
Vajon mennyien látják, hogy ez egy csapda? Mondjuk száz emberből mennyi látja át, hogy nincs ételme? Hogy nem vezet sehová?
- Néha azt gondolom, ennek nem lehet véget vetni. Csak akkor lesz vége, ha már senkinek sem lesz ereje megemelni egy kardot, vagy kifeszíteni egy íjat.
~ Nem túl derűs gondolatok, ugye?
A kérdést is majdnem kimondtam hangosan, de még időben becsuktam a számat. Ez már megint túl bizalmas lenne.
Az asztalra sandítok, meg a papírlapra. Ez a tanóra, úgy tűnik végképp megfeneklett. Túl sok minden feszül közöttünk ahhoz, hogy zavartalanul lehessen a betűk világára összpontosítani.


_________________
Előtörténet + Adatlap

43[Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom on Szomb. Okt. 06, 2018 12:01 pm

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
Remek. A kedvenc témájához terelődtek. Persze ő volt a hibás, amiért ideterelte.
- Tudja, hányszor éreztem azt, hogy teljesen haszontalan, amit csinálok?.... Bár valószínűleg nem kíváncsi a nyavalygásaimra. Nem olyan érdekesek. Nos... nekem néha azok, de néha már nekem is elegem van belőlük, úgyhogy nem fárasztom - nevet fel mindenféle humor nélkül. Kicsit bűntudata van, mert igazából az ilyen mondatok csak arra jók, hogy valami ilyesmi legyen a válasz rájuk: "De, engem igenis érdekelnek." Leo vajon ezt mondaná? ... Lehet, de biztosan nem ezt gondolná. Hát, reménykedni azért lehet.
Még hogy ő szent vagy tökéletes. Ugyan már...
Néha az az érzése, ezt a kastélyt se érdemelte meg. Komolyan megfordult a fejében, hogy itt hagyjua Damient egyedüli grófként uralkodni, de nem, ő sem érdemli ezt. És azért... azok az északi golyók tényleg ott voltak, ahol nem kellett volna lenniük, olyan sebeket okozva,a melyeket még így SEM lehet bekötözni, de ha ezek után vissza kellett volna térnie Schnellbachba, a világ leghátuljára, akkor tényleg úgy érezné, hogy nem változtatott semmit.
Persze, az emberek jobban élnek... talán.. annak következményeként, ami Eichenschildben történt. Az ott élőket leszámítva. Mennyien haltak meg fölöslegesen...
Megrázza a fejét. - Ezek a borús gondolatok nem vezetnek sehova. Ha valahányszor, amikor fegyvert fogunk, az járna a fejünkben, hogy semmi értelme, akkor senki nem... hm... akkor senki nem harcolna. Talán ez lenne a megoldás. De ehhez valami nagyon... nagy mértékű illúzióvarázslat kéne. Hogy mindenki felfogja, nincs értelme az egésznek.
Nyel egyet. Találkozott már ilyennel. Az elfogása előtt. A mágikus pajzs, amely körülvette a temetőt, pontosan ezt csinálta. A temetőt, amelyben majdnem ott hagyták a fogukat. Herr Schreiber. Vajon ő volt? Akinek gondolja?... Még mindig alig tudja elhinni, hogy találkozott vele. És akkor eszerint Észak oldalán áll. Ez nem jelent túl jót Dél számára...


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

44[Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom on Szomb. Okt. 06, 2018 12:32 pm

Marcus Berger

Marcus Berger
Déli Katona
Déli Katona
Valami elkezd motoszkálni bennem megint, és most kivételesen nem emlék. Ennek megfelelően, mivel nem a múltamról van szó, nincsenek akkor gátlásaim, hogy kimondjam, mi is jutott eszembe.
- Igen, a kilátástalanság … attól lehet lendületet veszteni … ha egyik fél úgy érzi, nincs már értelme … és feladja … - óvatosan araszolok előre, nehogy valahol egy nagyobb ugrással logikai hibát vétsek. – Az északiak nagy előnye a lőfegyver. Ha ezt az előnyüket elvesztik … valamiért … vagy mert nekik se lesz, vagy mert nekünk is lesz, akkor onnantól jobban meg kellene gondolniuk, milyen hadi cselekménybe fogjanak bele.
Nem is veszem észre, beszéd közben, hogy éppen most először beleszámoltam magam a déliek közé. Utólag persze feltűnik, és nem tetszik tejesen, ugyanakkor egy buktatóra is felhívja a figyelmet.
- Azonban ha a dél ezt az előnyt megszerezve arra használná fel, hogy teljesen megsemmisítse északot, akkor azt erősen kudarcnak érezném. Szóval ebbe csak akkor lenne érdemes belefogni egyáltalán, ha lenne rá garancia, hogy nem fajulnak el a dolgok siker esetén.
Wilhelminára nézek, mert ezt ő biztos jobban tudja, hogy ennek mekkora a lehetősége, vagyis inkább veszélye.
Én nem akarom megnyerni a háborút egyik félnek sem, és be akarom fejezni. Persze igen nagyratörő gondolat már az is magában, hogy nekem lehet lehetőségem, erőm és képességem befolyásolni a háború menetét.


_________________
Előtörténet + Adatlap

45[Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom on Szomb. Okt. 06, 2018 12:43 pm

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
Tetszik neki ez a gondolkodásmód. Mindenképpen jobban, mint az agyalágyult északiaké, akik addig látnak, hogy Esroniel rossz, ezért dél is rossz.
Persze valószínűleg ezt is csak azért mondják, hogy legyen VALAMI érvük, amiért puskát illetve pisztolyt vesznek a kezükbe. Amiért nélkülöznek és nézik társaikat elhullani. Amiért ócska kenyeret vagy annál is kevesebbet esznek naponta, és amiért mágia égeti a testüket nap mint nap.
Nem irigyli őket sem. Sőt, sajnálja őket. De mit lehet tenni? Nagyra törő vágyak, hogy az egész világelméjét a befolyása alá vonja... ez talán még a családfőnek se jutna eszébe. Vagy legalábbis tisztában lenne saját korlátaival.
Bár ki tudja? Soha nem találkozott Johannes von Nachtrabennel, hogy ilyeneket tudjon.
- Az a baj, hogy a katonai vezetőket gyakran nem érdekli az erkölcs. Simán kihasználják és hazudnak az ellenségnek. Ilyenkor pőedig hiába születik egy-két nagyon nemes vagy újító ötlet. Sokan vannak a világban, és ha azokat a sokakat nem tudjuk megnyerni magunknak... Hm. Ugye észreveszi, hogy mélyenszántóbb gondolatokat fejteget, mint a legtöbb lovászlegény? Talán Dél tényleg nagyon is jól járna magával - mosolyog. Most már nem is olyan nehéz beszélni - üzeni a tekintete, de azért nem mondja ki, a végén még elrontaná az egészet és visszasüllyednének oda, ahonnan nagy nehezen kimásztak.


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

46[Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom on Szomb. Okt. 06, 2018 1:12 pm

Marcus Berger

Marcus Berger
Déli Katona
Déli Katona
Igen, sejtettem, hogy erre nem lehet garanciát szerezni.
- Köszönöm az elismerést, de nincs szándékomban egyik fél szekerét sem tolni. Tényleg. Ha én ebben az ügyben megmozdítom a kisujjamat is, akkor az csakis a békéért lesz.
Ami a továbbiakat illeti, lehet egy dologban tényleg tiszta vizet kell önteni a pohárba.
- Nincs szándékomban életem végéig lovászként dolgozni. Azt szeretném csinálni, amit apám: lovakat tenyészteni és idomítani. De ehhez előbb kell némi kezdőtőke. Remélem, nem okozok ezzel túl nagy csalódást.
Ezért az utolsó mondatért kár volt. Ugyan mért lenne nekik csalódás, hogy a lovászuk kilép? Van gy csomó falujuk szolganéppel, bárhol terem benne egy következő lovász.


_________________
Előtörténet + Adatlap

47[Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom on Szomb. Okt. 06, 2018 1:46 pm

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
- Akkor egy követ fújunk. Csak, hogy a szólásoknál maradjunk. Nálam jobban talán senki nem akarja, és akarta, kezdettől fogva, hogy véget érjen ez a hercehurca akármi... na jó, nem akarom elvenni a kenyerét, és a pár szobával arrébb lakó gróf úrnak sem. Nem mintha lehetne mérni. De míg sokan a haszon miatt teszik ezt, én....őrülten belevágtam, hogy tegyünk békét... ha lenne rá jobb megoldás, mint ez, rögvest azt választanám. Egyelőre várok a lehetőségre.
Mondjuk hogy egyik nap bekopogtat egy tudásdémon és felajánl valami illúziót, valami ötletet, amiért cserébe kér valamit, de ezt persze meg lehet tenni, hogyha arról van szó, hogy a háborúnak vége és béke honol majd ismét Veronián. Bár lehet, hogy ez az ár túl nagy lesz. De ők mégis csak két személy. És egy egész nép sorsáról beszélünk.
- Csalódást? Ugyan, azt hiszi, csalódást okoz, hogy nem tervez egyetlen munkánál megmaradni, amikor sokkal többre hivatott és képes? Ne butáskodjon, én támogatom, egyébként is ön ragaszkodott a lovászság ötletéhez. Felőlem az írnokom is lehetne. Persze írni szeretek, és egyébként is ezt a tudást még át kell hagyományoznom...- sandít a lapok felé halvány mosollyal az arcán.


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

48[Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom on Szomb. Okt. 06, 2018 7:16 pm

Marcus Berger

Marcus Berger
Déli Katona
Déli Katona
Az írnok szóra elkerekedik a szemem, és láthatóan reflexből tiltakozni akarok, hogy én ahhoz nem értek, hiszen még írni sem tudok, de még idejében rájövök, hogy ez egy nem is túl finom célzás volt arra nézve, hogy miért is vagyunk itt.
- Ah, igen … a betűk …
Megvárom, míg Wilhelmina leül, és aztán én is melléülök. A feszültség elmúlt belőlem, ami pedig egy galád csapda, mert Wilhelmina egy fikarcnyival sem tud többet a múltamról, mint eddig. Most már az önbecsapás útján is jól haladok, úgy látszik.
- Azt hiszem meg kéne tanulnom a nevüket … á, bé és cé … - mutatom sorban, jelezve, figyeltem, ez az első három.
Írogatni tudom egyedól is majd, de a kiejtést valakinek meg kell mutatnia. Bár az is lehet, hogy tanultam én ezt gyerekkoromban, és beugrik majd, amikor meghallom. Vagy legalább ismerős lesz. Vagy könnyebb lesz megtanulni.


_________________
Előtörténet + Adatlap

49[Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom on Szomb. Okt. 06, 2018 8:39 pm

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
Nem harapta le a fejét most se. Ez jó jel. Sóhajtva kezdi el sorolni a betűk neveit.. illetve... kimondja a betűket és sorban mutogat rájuk. Sokkal szívesebben rohanna most azonnal kutatni azt a ládát mondjuk, de érthető okokból nem teheti meg. Közben persze hozzáfűz olyasféle magyarázatokat is, mint amiket már korábban említett, hogy melyik betű melyikre hasonlít, és összekeverhető. A b-t, p-t és d-t külön a papíron megmutatja, hogy, milyen sorrendben kell a vonásokat végrehajtani. - A b meg d meg lényegében egymás tükörképei.
A többes hangzóknál van egy kis problémája. Amikor négyet kell egymás mellé írni, hogy egy hang kijöjjön belőle...
Szinte várja a következő alkalmat, amikor Marcus felpattan és otthagyja az egészet. De most mintha ő is nyugodtabb lenne. Tehát ez lenne minden, amit tud. Kár. Vagyis hát... igazából hálás lehet neki, amiért ennyit is megosztott vele.
Ha Marcus a végére ért a betűk felsorolásának, akkor Mina kezd egy újabb sort, ahova elkezdi fölírni őket, szép naggyal és lehetőleg jól láthatóan. Koncentrálnia kell, hogy a nyelvét ki ne dugja a nagy koncentrációban.
- Próbálja meg lerajzolni őket utánam. - Ilyenkor lenne jó, ha lenne két toll, de így majd adogathatják egymásnak. Na sebaj.


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

50[Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom - Page 2 Empty Re: [Magánjáték - Marcus & Mina] A tudás hatalom on Szomb. Okt. 06, 2018 8:55 pm

Marcus Berger

Marcus Berger
Déli Katona
Déli Katona
Most, hogy visszaültünk az asztalhoz, megkezdődik az érdemi munka. Azt, hogy melyik betű melyik hangot jelöli, hamar megtanulom, gyakorlatilag csak egyszer kell elmondani. Nyilván, ha az embert elkezdi foglalkoztatni valami, akkor az olyankor is valamennyire a felszínen marad, amikor éppen mást csinál. Engem pedig azóta foglalkoztat az olvasás és írás problémája, amióta idekerültem, és Wilhelmina olyan meglepetten vette tudomásul hogy nem tudok. Magamtól persze nem jutottam sokra, de azért volt pár felirat, amivel találkoztam az elmúlt hetekben, és ezek közül volt egy pár, amiről valamiért azt is tudtam, mi van odaírva. Így hát egyes hangzó-betű párosításokat szinte ismerősként üdvözlök.
Az írás egy fogósabb kérdés. A kezem nehezebben áll rá. Nem vagyok híján a kézügyességnek, de nehéz megszokni, hogy egyenletes nyomást gyakoroljak a papírra a tollal, miközben a megfelelő irányokba próbálom iránytani. És közben kifogy a tinta, és újra be kell mártani, de vigyázni, hogy ne csöpögjön le, a kezemmel nem összemaszatolni, amit már leírtam … ez nem egyszerű.
Sikerül erre összpontosítanom, bár a kínzó érzés, amiért ennyire közel ül, nem múlt el teljesen. Érzem az illatát, hallom, ahogy néha szusszan egyet, a kezünk néha egymáshoz ér, ahogy átadjuk, és átvesszük a tollat. A közelség nehézséget okoz, de a helyzet viszont eltávolít. Kicsinek érzem magam, aki felnéz rá, a tanítójára. Utoljára anyám tanított így. Ez segít, hogy ne a nőt nézzem benne. Vagy legalábbis ne annyira.


_________________
Előtörténet + Adatlap

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [2 / 4 oldal]

Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.