Kora reggel a telefonom csörgése ébresztett fel. Reggel ? Inkább hajnal. Ahogy az arcom elé húzom a telefont, ijesztően egyértelművé válik a dolog. Hajnal négy van, ideje felkelni. Nehezen és fáradt tagokkal kelek ki az ágyból, és a zuhanyzóba vánszorgom. A reggeli forróvíz ugyan nem ébresz fel, de legalább kellemesen jól esik. A hajam fel van kötve, és átló a zuhanyzó tetején, ezúttal csak egy gyors tusolásra van időm. Ha hajat is akartam volna mosni, talán egy órával korábban kellett volna kelnem. Kerítek egy pohár vizet, majd előhúzom a konyhai kisfiókot. Egy műanyag üvegcsét veszek ki belőle. Igen erre még szükségem van. Kiszórok két tablettát a tenyerembe majd bekapom és iszok rá. Kell ez nekem. Szükségem van rá. Nem bírnám nélküle. Nem tart soká, hogy beleugorjak a ruhámba. Nem késhetek, várni fog rám. Akkor pedig ha nem jövök időben, ideges. Ha ideges, nem tudom mire képes. Kiléptem a zuhany alól és magamra kaptam az első cuccokat amit a szekrényben találtam. Az első ami a kezem ügyébe esett, egy fehér póló volt rajta egy motoros figurával, és Easy Rider felirattal. Egy fehér nadrág volt mellette, gyorsan belebújtam. Eltávban még gyorsan magamra kanyarítottam az Anarchy felriratú motorosdzsekimet, és a fél lábon ugrálva felhúztam a barna csizmámat. Még talán időben el tudok indulni. Ahogy lépek lefelé a lépcsőn, azonnal megpillantom az életem egyik legnagyobb és leghosszabban tartó szerelmét. A motoromat. Gyönyörű volt, mint minden reggel, a tegnap este rászánt takarítástól csak úgy csillogott villogott az egész. Kitoltam a garázsból, s némán merengtem az ég távoli pírja felé. Hideg, csípős idő volt, de majd úgyis bemelegszik. A hajamat összefogtam, majd sál helyett kétszer körbetekertem a nyakam körül. Összehúztam a dzsekimet és éppen indulni akartam volna, mikor valami megállított. Macskanyávogás volt az, méghozzá egy kiscica a tőlem alig két méterre lévő tölgyfáról. Leállítottam a motort, majd odasétáltam a fa alá.
- Már megint te vagy az ? - kérdeztem egy apró, fehér szőrgombolyagtól. A környéken kóborgó macsakák egyik eltévedt kölyke volt, aki általában erre a fára menekül a kutyák elől, és sosem tudott lejönni. Gondolkoztam már rajta, hogy megtartom, de nem tudnám hova tenni. Sosem volt macskám, így nem tudom mit is kéne vele csinálni. Viszont magára mégsem hagyhatom. Felnyúltam érte és könnyedén leemeltem. Azt hiszem megvannak az előnyei a fantasztikus magasságomnak is. A kis fehér szőrmók ott didergett a kezemben, és nem tudtam nem megsajnálni. Belecsúsztattam a mellzsebemben, és visszamentem a házba. Gyorsan kinyitottam az ajtót, majd egy tálkát kerestem. A hűtőből még egy is tejet öntöttem bele, és leraktam a konyha padlójára. Remélem elég lesz neki. A cicus értetlenül nézelődött, valószínűleg fogalma sem volt mi történik. A nyakánál fogva kiemeltem a zsebemből majd ránevettem. Letettem a tálka mellé, és elsiettem, tudtam több késés már nem megengedhető. Remélem túléli mire visszaérek. De mi a francért tartom meg ? Mit fogok vele csinálni ? Belefűzöm a hajamba, vagy mi ? Nincs most erre idő. El kell érnem Fry-hoz. Felültem a motorra, majd eszembe villant az az elvetemült gondolat, hogy némi húzatással felébresszem a környéken alvó szomszédokat. Ám nem vagyok én efféle szemét alak. Attól a kiscsajtól még csokit is kaptam születésnapomra, így igazán nem kéne. Lassan elindultam, még a félhomályos, kihalt utcákon. Egyedül voltam. A motorom kellemes dübörgése egyfajta meghitt állapotba hozott engem. Csak az út volt előttem, és semmi más. Tudtam hova megyek, ám nem akartam odaérni. Csak élvezni az utat. Vajon ébren van már ? Engem vár ? Bekapcsolt lámpával mentem, még csak autók sem voltak ilyen korán csak én. Letértem egy útkereszteződésben, és kissé nagyobb gázt adva elhúztam. Ma hogy érezheti magát ? Talán ma jobb napja lehet ? Elkanyarodtam egy körforgalomban, majd kihajtva egy szép és gondozott negyed felé tértem le. Itt a második letérőnél jobbra tértem, és megálltam az első sikátornál. Hát, itt vagyok. Nem tudom, hogy van-e csupán egyetlen porcikám is, amely kívánja-e ezt az egészet, de tudom, hogy meg kell tennem. A sikátorban egyetlen ajtót lehetett látni, fölötte egy lámpa világított. Mintha csak magamat látnám most, ahogyan először beléptem azon az ajtón. Ujjaim között megpörgetem a kulcsot, majd hagytam hogy a tenyerembe csapódjon. A motort betoltam a bejáratig, majd kis habozás után beszúrtam a kulcsot a zárba, és elfordítottam. Halk kattanással nyílt az ajtó, s ahogy kinyitottam az ajtót kellemes, női parfüm és alkohol szaga csapott meg. Egy lépcső tárult elém, amely az emeletre vezetett. Odafent pedig egy másik ajtó zárta a lakást. Révetegen másztam felfelé a lépcsőn, ám ott megálltam. Talán nem kéne bemennem. Nem kéne soha többé találkoznunk. Ki kéne törölnöm őt az ismerőseim közül, ahogyan az emlékeimből is. Ekkor egy női hang hallatszott.
- Gyere már be ! - szólalt meg Fry, én pedig engedelmesen beléptem. Egy gyönyörű, mély lila színű, elegánsan és pazarul berendezett lakás képe fogadott. Egy csomó hi-tech kütyü, mindenből a legdrágább márka. A lakás közepén pedig ott feküdt ennek a rettentő gazdag birodalomnak az égköve, Fry. A szőnyegen hevert, karját felém nyújtva pisztolyt formált belőle, majd imitálta mintha lelőne. Rövid fekete haja volt, egy élénkvörös hajtincsel a szemében. Alakra igencsak vonzó volt, az ágyban is kiváló volt, de kétlem hogy lenne épeszű ember aki kibírná mellette. Én se bírtam. Az asztalon egy üres üveg whisky álldogált, abból a fajtából, amelyet én még ünnepnapon sem engedhettem volna meg magamnak. Egyértelműen kissé részeg volt. Nem baj, gyorsan józanódó típus volt. Próbáltam nem megjegyzést tenni sem az állapotára, sem pedig másra. A konyhába mentem, és elkezdtem előpakolni.
- Rántotta lesz, sütök hozzá egy kis szalonnát ! - szóltam oda neki hangosan, hogy a ház másik felén is hallja. A válasz csak némi érthetetlen, zagyva szöveg volt. Megsütöttem a rántottát, majd a szalonnát is, gyorsan fel is tálaltam és mindent előkészítettem. Visszamentem a szobába, ahol Fry megpóbálta hozzám vágni az üveget, de csak annyit ért el, hogy erőtlenül a kezem ügyébe dobta. Elmosolyodtam, majd letérdeltem hozzá.
- Gyere, menjünk enni. Az majd rendbehoz. - mondtam, remélve hogy nem dobja ki a taccsot mielőtt odaérünk. Acélgyomra volt a csajnak, az már igaz, viszont ha mégis megtörténik, akkor tuti hogy elkésem az első óráimat...
A szél szabadon kapott bele a hajamba, szertefújta volna, ha nem a nyakamon áttekerve hordtam volna. Háromszor volt körbetekerve, a két hajfonatommal összefogva, elöl himbálózott. Tökéletesen megfelelt sál helyett is. Sisakot nem viseltem, viszont a szokásos napszemüveg rajtam volt. Ahogy repesztettem az utcákon, egy ismerős alak rajzolódott ki a távolban. Felismertem volna akárhonnan azt az ezerfelé álló bozontos hajat. Gerard volt az. Egy egyszerű, kék farmert viselt, egy szintén hasonlóan kék pólót, láthatóan csak magára kaptam azt amit talált. Szokás szerint a fején szóló headsettel hallgatta a zenét, és szokás szerint újfent késésben volt. Tippelem hogy egész éjjel animét nézett, vagy mangát olvasott, és persze a kis ''barátnőjével'' beszélgetett. Lelassítottam majd óvatosan megálltam mellette.
- Héé Ger, nem pattansz fel ? - vigyorogtam rá. Tudtam mennyire gyűlöli a motorokat, meg úgy minden más járművet is. Szabályosan rosszul lesz tőlük.
- Van más választásom? - válaszolta lemondóan, majd felpattant a motorra. Én vigyorgva szorítottam neki helyet mögöttem. Azt mondani rá hogy nem bírja a járműveket, szolid szó lett volna. Nem sok ember fért volna el mellettem, főleg a termetemet nézve. Meg tekintve hogy a motoromon két normális méretű ember sem nagyon fért volna el. Viszont az öreg barátom éppen felfért, mint mindig. El is késett volna nélkülem, mint mindig. Éreztem ahogyan szorosan belém kapaszkodik, és próbál kényelembe helyezkedni azon az apró részen ahol hely jutott neki.
- Kapaszkodj, mert sietek ! - kiáltottam fel, majd nagy gázzal nekiindultam. A hirtelen gyorsulás mindkettőnket hátrcsúsztatott, ám hamar visszarendeződtünk. Felgyorsultam annyira, amennyire csak lehetett, repesztettem előre a suli irányába. Gerard pedig...hűségesen a járműiszonyához képest éppen haldoklott mögöttem.
- Ebbe hallgass bele ! - kiabáltam túl a motor hangját, majd fél kézzel elengedtem a kormányt, és kikapvam a fülesem hátranyújtottam neki.
Zene- Mutasd, mid van ? - kérdezte falfehér arccal. Óvatosan feltette a fülest, majd behunyta a szemét egy pillanatra, hogy azonosulni tudjon a zenével. Én csak hagytam hogy a zene magával ragadjon, élveztem a napsütést, és a kellemes motorozás fantasztikus élményét. Könnyedén lehagytam egy autót, majd levágtam a suli utcájába.
- Jól hangzik....hé, nehogy karambolozz itt nekem!!! - hangzott Gerard riadt kiáltása mögülem. Hangosan felnevettem a kis ijedőstől. Még mindig nem szoktam meg pedig pár éve furikázom már. Legalább nem dobja ki a taccsot. Már csak az kéne. Lazán vezettem tovább, kényelmes tempóba váltva. Egykedvűen motoroztam, hátrahagyva a fülesem, s a másik fülemben szóló zenére figyelve. Nem a vezetés sosem igényelt túl nagy figyelmet, én már összenőttem a motorommal. Egy test és egy vér voltunk mi már. Az utca végén előbukkant a sulim épülete. Hatalmas volt, minden szempontból. Több oldalépülete is volt, többek közt külön ebédlő, tornaterem valamint szabadidőközpontja.
- Itt vagyunk ! - szóltam hátra a kis barátomnak, jelezve hogy perceken belül végetér a rémálom. Számomra viszont egy kellemes utazás volt az egész. Egy kényelmes parkolóhelyet kerestem, ahol leállhatok, ám a motorom dübörgése felkeltette a suli előtti füves téren ténfergő diákok közegét. Többen is megindultak felénk, csoportba verődve, bár inkább kisebb hordának tűnt. Ger határozott lendülettel leszédül a motorról, majd féltérdre ereszkedve landol a földön azon erőlködve, hogy visszanyerje az egyensúlyát.
- Sil....rohadj....meg...! - nyöszörgi, miközben próbálja összeszedni magát.
Gerard Hangosan felröhögök, ahogyan Ger átkoz engem és a motoromat. Bár leginkább a járműiszonyát, szerintem. Jobb ökölbe szoríttott karjával a földön tamászkodik, baljával pedig a térdét markolja. Szegénykém, teljesen kicsinálta az utazás.
- Hát, egyszer meg is fogok. - vigyorgok rá -
De legalább nem késtél el. Néhány tag velem együtt nevet, de egy szúrós nézéssel hamar csendet parancsolok. Tudom, hogy jónéhányan nem kedvelik Gerardot, és azt is, hogy sokan kiszúrnának vele...amit nem hagyok. Néhány srác lép elő, ők a focicsapat tagjai. Könnyendén meglapogatjuk egymás vállát, majd pár szót váltunk. Próbálom összeszedni a legutóbbi hazai meccs eredményét a fejemben, bár nem sokra emlékszem. Néhányukkal lekezelek, másokkal spéci kézfogásokat váltok, a csajokat pedig könnyedén átölelem.Kihúzom magam, fölémagasodva a tömegnek, ellépek tőlük, kezet nyújtok Gerardnak.
- Na gyere, menjünk. - mondom neki miközben arra gondolok, ideje lenne már rágyújtani.
- Sürget az, akire minden reggel fél órát kell várni. - válaszolja, és a segítő kezemet figyelmen kívül hagyva elindul az épület felé. Hát ja, nem minden nap szabadulok le Fry-tól időben. Kicsit felbosszantottam ? Elég valószínű. Vele együtt indulok meg, kiszakadva a bandából, egyenletesen felvéve a tempót hozzá. Némi bosszankodás, és itt ott fura pillantások kísérnek. Miért is lógok vele, és nem velük ? Nem hiszem hogy könnyen megmagyarázható volna. Már elég régóta barátok vagyunk Gerarddal mégha szinte mindenben különbözünk is. Nem cserélném le senki másra. A hosszú, hófehér hajamat lassan letekerem a nyakamból, széthúzom a dzsekimet, és leveszem a napszemüvegem. Kicsit kezdtem befőni. Megcsörren a mobilom, amit azonnal előkapok, s az üzeneteimbe mélyedek. Fry írt nekem.
FRY : HOL VAGY ?
FRY : NEM VAGY ITT !!!
FRY : GYERE HAZA !
FRY : KELLESZ NEKEM ! - Te láttad már az új kiegészítőt a QFA-hoz ? Elvileg megnyílik innen már a kilencvenötödik szintig. - mondom, hogy Gerard érdeklődését felkeltsem. Felhúzza a szemöldökét, és meglepett arckifejezését ha akarná, sem tudná elrejteni.
- Nem is tudtam, hogy játszol vele. - feleli, miközben gyorsan vált kettőt a zenéi között. Ő ugyan nem volt nagy QFA játékos, de már ismerte a játékot. Neki is ajánlottam, de valahogy nem ragadta meg. Azt mondta a kiegészítők nem adtak sokat a játékélményhez, és a stílus sem fogta meg. Igaz, nem mindenki rajong a dark fantasy témájú MMO játékok iránt, bár kétségkívül nagy a kereslet rá. Az új kiegészítő majd helyrerázza a már leülepült tartalmat, remélem, hogy jónéhány új játékost hoz majd magával. Buffolták a kedvenc kasztomat, az egyháziak nerfet kaptak a játék későbbi részében, bekerül egy csomó új epic cucc, három új dungeon és négy új instant küldetés, ráadásul egy új hadszíntér a céheknek. Néhány szent dmg képesség nerfet kapott, pár harci technika pedig buffot, és végre talán ballanszolva lettek a játék korábbi hibái és bugjai. Úgy tűnik teljes vérfrisítést kapot nem beszélve két új kasztról amelyet eddig teljes hallgatás övezett. Magam elég öreg játékosnak számítottam már, főleg hogy a kezdetek kezdetétől játszottam már, ám ismertem olyanokat is, akik még hozzám képest is veteránoknak számítottak.
- Jut is eszembe, mi lett végül azzal a szőke lánnyal, akivel tegnap randiztál? - kérdez vissza Ger, terelve a témát a játékokról. Igen, a tegnapi randi. Egy újabb lány szívét törtem össze. Mindig ez van...összetörnek, ahogy én is, mivel én bántottam meg őket. Végül csak annyi lesz a vége, hogy kétszer olyan nagy igyekezettel próbálnak elcsábítani. Gyorsan pötyögök vissza a telefonomon, majd zsebre vágom, és teljes figyelmemet a Gernek szentelem.
SIL : Suliban vagyok, nem lehet. Inkább dőlj vissza és aludj egy jót - Hát... -húzom el a számat
- ...kár volt randira menni. Sajnos nem értette meg, hogy nem kívánok többet mint csak egyszerűen jóban lenni vele. Mondjuk, nincs egyedül... - feleltem. Újfent megcsörrent a telefonom, amelyet azonnal kikaptam a zsebemből. Fry ír még mindig. Mellzsebemből cigit vettem elő, két szálat löktem fel a doboz tetejére, és felé nyújtottam.
- Rágyújtasz ? - kérdeztem, mialatt a telefonomra meredtem. Rámosolyogtam Gerre, remélve hogy ezúttal elfogad egy szálat.
FRY : Hülye fasz vagy, egy utolsó mocsok !
SIL : Tudom, bocsánat érte.
FRY : Gyűlöllek, soha, de soha többé nem akarlak látni.
SIL : Akkor többé majd nem megyek. - Á, tudod hogy nem az én műfajom. - mondta Ger, majd legyintett. Egy pár pillanatig csendben figyelt, majd váratlanul megszólalt.
- Nem, szerintem inkább a másik színűt kéne. - röviden hallgatott
- Nem, nem azért mert részrehajló vagyok... - újra röviden hallgatott
- ...ja, ahogy szoktuk... - újfent szünet
- ...nem fogom a hangszórót bömböltetni, a végén még lemerül... - megint hallgatás
- ...rendben van. Sil, Lia üdvözöl. - Ááá, én is őt ! - mosolyogtam, miközben kihúztam mindkét szálat a számmal. Egy rövidet sóhajtottam, majd eltettem a dobozt. Talán túl sokat szívok mostanság. Túlságosan is sokat. Napi két doboz is elmegy, jobb napokon csak egy. Mindkét szál a számban lógott. A jobbomal felnyúltam, levettem a jobb oldalit, a baloldalt lévőre viszont rágyújtottam. Mélyen leszívtam a füstöt, majd oldalra fújtam. Tudtam hogy Ger mennyire gyűlölte ha az arcába fújták a füstöt.
- Hogy megvagy Lia ? - kérdeztem oda érdeklődve.
- Mesélted már neki a kis tervünket, Ger ? A válaszra pár másodpercet várni kellett. Talán jobb is hogy nem hallom ezúttal Liát, ugyanis lehet hogy éppen minket szid.
- Azt mondja, hogy két ekkora idiótát még éltében nem látott. Szóval igen, meséltem. Jó is lesz végre csinálni is valamit. Megöli az unalom az embert... - válaszolta Ger. Szélesen elvigyorodtam. Ma felforgatjuk a sulit. A telefonomra néztem, és kissé megijedtem. Nemsoká kezdődnek az óráink, azokra jó lenne beérni.
- Menjünk, mert még a végén elkésünk. - szóltam oda, majd elpöcköltem a cigit a legközelebbi kukába. A másik szálat a fülem mögé rejtettem, a telefonomat zsebre vágtam, majd átkaroltam a másik nyakát. Volt egy fejnyi magasság közöttünk, és alkatilag is én voltam az erősebb, így nem okozott túl sok gondot, hogy megammal húzzam.
- Most Gernek mennie kell, pápá Lia, szia-szia, sok puszi, szeretünk ! - kiabáltam a fülébe, kicsit magunkra vonzva a figyelmet. Próbáltam kinyomni a hívást, ám Ger minduntalan elhajolt. Ahogyan behúztam az iskolaajtón, ő maga nyomta ki a hívást.
- Majd felhívlak óra közben, ott elmesélheted. - felelte búcsúzóul. Úgy negyed óra múlva kezdődik a órám, addigra oda kell érnem, és ezek ketten még elcsicseregnének órákig egymással. Őszintén kicsit még irgyeltem is hogy ilyen jól kijönnek egymással. Már régi kapcsolat, és meglehetősen furán kiegyensúlyozott. Aranyosnak tartottam mindkettőt, bár meglehetősen gyerekesnek is még egyben. De a jobbik értelemben szólva.
- Jut eszembe. Megszereztem, ami mondtam? - kérdezte, miközben kérdő szemeket vetett rám.
- Bizony. - tapogattam meg a dzsekimben dagadó két almanagyságú dudort, és ördögien rávigyorogtam
- Az ebédszünet előtt csináljuk, hogy senki ne fogjon gyanút. A többit majd utána. Tizenegy harmincötkor legyél a másodikon, hátsó feljárónál. - mondom halkan. Ahogy a folyosón sétálunk egy csoportra, és hangos veszekedés hangjai értek el hozzám.
- ...mert te mindig féltékenykedsz, és sosem hagyod abba ezt ! - kiabálta egy alacsony, rövid, fekete hajú csaj. Egyszerű zöld pólót viselt, kék farmerral. Ismertem őt, Cara osztálytársnője volt, Liza. Többet nem tudtam róla, csupán annyit, jóban van Carával. Többé kevésbé. A másik egy szexi fiatal csaj volt, akit rögtön felismertem Annie volt, a jégkirálynő. Azt tartották róla, hogy igencsak szeszélyes, és amit tudtam is, nagyon szereti elcsábítani páros-pasikat. Még Gernél is bepróbálkozott, de erről nemigen volt hajlandó beszélni. Annie arca kidagadt a dühtől, és mint azt hallhattam, a féltékenységtől. Előreléptem, karommal szétválasztva a tömeget, hangosan felszólaltam.
- Mi ez a cicaharc kérem ? - mosolyogtam a jelenlévőkre. Liza esetében nem volt még csak ötletem se, hogy mivel foghatnám meg. Viszont Annie esetében volt egy rég bevált trükköm. Ami talán kissé szomorú is, de eddig mindig hatott, és elég kegyetlen voltam ahhoz hogy használjam is.
- Csajok, csajok, nem kéne pont ennyi ember előtt megvitatni a magánéleteket. - szólalok fel békés, nyugodt hangon, miközben kezemmel intek a többieknek, hogy bizony nincs itt semmi látnivaló. A legtöbben elmentek, de még néhányan itt maradtak, kíváncsiak voltak a végkifejletre. Azt nem is csodálom, Annie fenemód tudott balhét gyártani.
- Ez a repedtsarkú ribanc... - kezdett bele Liza, ám félúton megállt ahogyan felmutattam neki a karórámat, ujjammal kétszer rákoppantva a mutatójára. A suli másik végében volt órája, ennyit tudtam, mert Cara is korábban jött be. Azonnal elrohant. Annie is meg akart szólalni, ám a mutatóujjam a szájára tapasztottam. A tekintetem elsötétült, és egyöntetűen suttogtam azt a mondatot amitől képes volt befagyni.
- Április elseje, tavaly, emlékszel ? - suttogtam halkan. A szeme kikerekedett, és félrenézett, tudtam hogy nagyon kínos ez neki, de legalább ennyire nekem is. Viszont tény, hogy a gyakran voltam olyan segg, aki felemlegette ezt a szerfülött ciki helyzetet. Jobbomat a háta mögött lévő szekrénynek támaszkodtam, majd föléhajoltam. Nem kellett körbenéznem, hogy lássam a írigy tekinteteket. A legtöbben ölni tudtak volna ahhoz hogy ilyen közel kerülhessenek hozzám. Látok esélyt arra is hogy a Jégkirálynőt is jégre teszik ezért. Hiába, a szexepil nem vész el, csak átalakul. Az esetemben hatalommá, a leendő barátnőm esetében életveszéllyé. Annie zavarba jött. A Jégkirálynő zavarba jött. Talán ez súlyosabb büntetés, mint bármi amit kaphatott volna Lizától, bármit is tett. A közelségemtől, vagy annak a felettébb mókás, és szenvedélyes emlék felelevenítésétől, nem tudom. Talán mindkettő egyszerre. Ránéztem a karórámra, majd könnyedén intettem Gerardnak. Kezdődnek az órák, és ezúttal nem lenne jó elkésni németről.
- Akkor ne feledd amit mondtam, ott találkozunk ! - kiáltottam oda, és ahogy az emberek felfogták hogy az órák kezdődnek, már mindenki rohant is. Egy pillanat alatt kiürültek a folyosók, és én is rohantam ahogyan csak bírtam. Még egy kicsit kell várni, még egy kicsit.
Rohanok felfelé a lépcsőn, fel egyenesen a tanárihoz. Nem késhetek el, minden az időzítésen múlik. Néhány figurával útközben lekezelek, néhányuknak csak odaintek, miközben szinte átsprintelek az emberekkel telt folyosón. Szokás szerint a suli életteli zsongása vesz körül, én pedig úgy úszok benne akár hal a vízben. Mintha az én világom lenne, nem ? Normális körülmények közt talán élvezhetném is a mindennapokat. Egyszerű főiskolás lennék, egy a sok közül, átlagos. Az élet sosem ilyen egyszerű.
- Hé, Ger itt, itt vagyok. - érkezek meg a megbeszélt találkahelyre. A nyakába karolok, és lekezelek a srácokkal akikhez betársult. Átlagos arcok, sok kiemelkedő nincs bennük ugyan, de emiatt sosem szorítottam hátrányba senkit. Mindenkivel mindig jól kijöttem. Őszintén voltak elég fura fazonok a suliban, akik hát kissé...más érdeklődésűek voltak mint én, de ez sosem volt nagy probléma.
- Mi újság srácok, minden rendben ? Ed, veled még dumálok később, hallottam motorozni akarsz. Tom, szervusz, még már átmentél már angolból németre ? - érdeklődök kedvesen, hogy ne tűnjek egy bunkónak. Általában mindig tudom kivel mi történik.
- Nem baj ha elrabolom Gert egy kicsit ? -kérdezek oda, és választ sem várva már húzom is arrébb. A tanári ajtajához. A srácok elsétálnak, tökéletes lehetőséget biztosítva számunkra a tervünk véghezviteléhez.
- Figyelj, utánam gyere úgy egy perc múlva, oké ? Ha meglátna a tanárnő, akkor tűnj el. - suttogom, majd befordulok az ajtón, magára hagyva Gerardot.
- Minden úgy lesz, ahogy elterveztük. - szól még utánam. Létfontosságú a terv kivitelezése érdekében, hogy észrevétlen maradjon. Máskülönben lebukunk, és nekünk lőttek. Ahogyan befordulok, a tanári terv szerint üres. Leszámítva a kedvenc tanárnőmet, Laura Nendelt, aki éppen kétrét görnyed néhány dolgozat fölött. Ahogyan közeledek prímán rálátok az asztalára, és az azon heverő képekre. Félmeztelen pasik képére. Az én félmeztelen képemre. Meglepődjek ? Vagy inkább ne ? A fotózás jól sikerült, és egészen jól is nézek ki, nincs mit szégyelnem. A tanárnő meglehetősen fiatal, és ráadásként eszméletlenül dögös is. Nemhiába van a német órákont több férfi mint nő.
- Jó napot, tanárnő, elnézést a zavarásért. - szólítom meg halovány mosolyal a szám sarkában. Kapkodva csukja össze a füzetet, és egy lendülettel húzza ki asztala egyik fiókját, majd vágja be a papírokat. Köhint párat, majd egy barátságos mosolyt villant rám, mintha mi sem történt volna. Csupán egy kedves biccentéssel köszön.
- Igen? Segíthetek valamiben ? - kérdezi, mintha mi sem történt volna. Áá nem is történt semmi rossz. Még...
- Kérem tanárnő, csak egy pillanatra átnézné ezt nekem ? - mutatom fel a kezemben lévő dolgozatomat. Egyébként semmi baja nincs, jól megsínylettem mire elkészültem vele, de elég jó lett. Odalépek mellé, és a dolgozatomat óvatosan az asztalára fektetem. Jobbomal az asztal szélének támaszkodom, és hagyom hogy néhány szál a szép hosszú hajamból az asztalra csússzon. Egy észrevehetetlen vállbmozdítással lecsúsztatom a bőrdzsekim a vállamról majd szélesen elmosolyodok.
- Úgy vélem, talán szükségem lenne egy szakértőre, mint ön tanárnő. - felelem, miközben úgy állok be, hogy lefedjem a tanári ajtaját. Nem volna jó, hogyha éppenséggel a dolgozatomon és rajtam kívül mást is látna.
- Ó - érdeklődve és csodálkozva nézegeti a dolgozatot, ami hamarosan az asztalára kerül. Megszokásból elővesz egy piros tollat tolltartójából, és gyorsan átfutja a sorokat.
- Pár vesszőhiba... - mondja halkabban, és beírja a hiányzó két-három írásjelet.
- Itt egy picikét furcsa a megfogalmazás - mutat az egyik részre.
- de így gyorsan átnézve nem látok benne mást. Szép munka. - mosolyog fel rám, majd felrántja a dzsekimet a vállamra. Néhány percet nyertem vele.
- Tessék - nyújtja vissza. Elmosolyodom, a doga elég időt adott hogy félig kész legyen a művelet, még szükségem volna még többre. Rámnéz, majd mosolyog, amit viszonzok, hogy lássa ő is, értékelem a gesztust.
- Hálásan köszönöm, tanárnő. - felelem, miközben a hátam mögött rejtegett kávét egy hálásan az asztalára helyezem. Még volt időm megérdeklődni hogyan issza a kávéját, talán ez úgy jó lesz. Feketén, két cukorral.
- Nem kell köszönni, azért vagyok itt, hogy segítsek - mosolyog tovább, kézfejére támasztva állát.
- Viszont akárhogy is nézem, sajnos az utóbbi időben valahogy nehezebben megy a tanulás. Nem tudom mennyire válal be korrepetálást, főként... - egy kis szünetet tartok
- ...nyelvleckéket. Eleinte meglepetten és kíváncsian hallgat, aztán ahogyan meghallja nyelvlecke szót, a szemei villannak egyet. Ezt elrejtve eltűnődve fordul vissza asztalához, behunyja szemeit, kissé előredönti fejét, karba teszi a kezét. Magamban jót vigyorgok a helyzeten, előlem ugyan nem kell rejtegetnie semmit.
- Nos, ami azt illeti, lehet róla szó. Mikor ér rá a fiatalember? - érdeklődik szórakozottan.
- Nos, tulajdonképpen hétfőtől szerdáig minden nap, már amikor éppen nincsenek óráim, csütörtökön általában későn végzek a melóban, de ha máskor nem jó, akkor aznap is megoldható. Péntek és a hétvége pedig szabadon variálható. - mosolyodom el. Megengedek egy gyors oldalpillantást, látom hogy Gerard végzett és éppen oson kifelé. Még annyi idő kell míg kiér.
- Nos, önnek mely napok felelnek meg ? - kérdezek vissza, miközben minden figyelmemet és vonzerőmet bevetem hogy magamra vonzzam a figyelmét, és véletlenül se lássa a kiosonó Gerardot.
- Hmm... Lássuk csak... - Nehezen sikerül elszakadnia tőlem, és az asztali naptárát lapozgatja, amibe elég gyakran van beírva vörössel, hogy RANDI, mellette nevek, és mindegyiknél friss rúzsnyomok árulkodnak a randi típusáról. A tanárnő nem éppen prűd, de hát pont én szólaljak meg ?
- A pénteki alkalmakhoz mit szólnál? - tekint fel a másikra, megemelve a tollat, amivel kihúzza az akkorra beígért randevút. Én kis híján elfüttyentem magam, ahogy végignézem a sok randidátumot, és kis híján felröhögök amikor kihúz egyet. Talán csak más nevet és címet kellett volna adnia neki. Lefagyasztom magam, és próbálok öszpontosítani a feladatra.
- Nos, azt hiszem akkor tökéletes. - válaszolom lelkileg nyugodtan, imáron hogy Gerard kijutott. Előkapom a telefonomat, és feljegyzetelem magamnak a dolgokat, miközben félhangosan mondom magamnak
- Péntekente...Laura Nendel...nyelvlecke...Egy cetlit kapok a szomszéd asztalról, ráfirkantom a telefontszámomat, és a lakcímem, majd angyali mosollyal átnyújtom neki.
- A telefonszámom, ha esetleg ''bármire'' szüksége volna tőlem. - mondom, majd megengedek magamnak egy merész, csábos kacsintást. Azt hiszem a péntek estéim valami ''hasznossal'' fognak telni.
- Köszönöm - fogadja el a cetlit Silhez hasonlóan széles mosollyal.
- Este hét körül érkezem akkor - int egyet. Én óvatosan hátrálok, és pont mielőtt kifordulnák az ajtón, még látom hogy egy csóknyom kíséretében a cetilit a naptárához helyezi. Azt hiszem ezt jól megcsináltam. Ger hasát fogva a nevetéstől nézi, ahogyan kisétálok az ajtón.
- Hehe, ez zseniálisra sikeredett. - egy pillanatra leszegezi a fejét, majd elmosolyodik
-minden a terv szerint... - néz rám bizakodóan. Van is miért, a tervünk első szakaszát teljesítettük.
- Bizony barátom... - felelem elégedett vigyorral
- ...minden a terv szerint. Csettintek egyet a nyelvemmel, majd megpörgetem a jobb kezemben a mobilomat, ellenőrizve az időt. Minden jól halad, most Esroniel igazgató jön.
- Na most jön az igazgató. Tippelj, vajon mikor megy az igazgató ebédszünetre ? - kérdezem démoni vigyorral az arcomon.
- Talán délben...? - kérdez rá enyhe iróniával. Közben egyik kezével mélyen a zsebébe túr, hogy zeneszámot váltson.
- Bár fáj a szívem, hogy emiatt kell kihagyjam az ebédszünetet... - mondta, ám természetesen nem gondolta komolyan. Nem szokott ebédelni, inkább csak eszeget ezt azt egész nap. Az ebédszünetet rendre az osztályteremben töltötte, ahol egyik animéjének részeit nézte a telefonján. Ismertem Gerardot, akár a rosz pénzt. Viszont a saját ebédszünetem megrövidítését sajnáltam. Általában ilyenkor vagy Carával és a pompom csapattal kajáltam, vagy Gerrel cigiztem a tetőn. Csettintek a nyelvemmel újra, majd jobbra biccentek a fejemmel. Az igazgató kilép a folyosóra teljes pompájában. Megnézi a karóráját, és sietősen megigazítja a kabátját. Még az ajtóján gyorsan teker egyet, könnyedén bezárva, majd távozik a hátsó kijáraton. Óó, drága igazgató úr, ez volt élete egyik legroszabb döntése.
- Készen állsz ? - kérdezem, majd az ajtóhoz lópózom. Ilyenkor teljesen kihalt szokott lenni a szint, így csak a véletlenül felbukkanó emberektől kellett tartanunk. Nem volna jó hogyha valaki éppen rajtakapna hogy az igazgatóiba törünk be. Simán kirúgnának érte.
- Fedezz ! - sziszegem Gerardnak, majd nekiesek a zárszerkezetnek, hogy feltörjem. Még szerencse, hogy anno lenyúltam a bátyám felszerelését. Volt is belőle balhé, el is porolt rendesen. Viszont, a csodálatos internet, és néhány ''elvesztettem a kulcsomat'' eset után szépen beletanultam ebbe a kis fortélyba. Gerard háttal beáll nekem, már amennyire el tud takarni, annyira próbál.
- Bízd csak ide. - válaszolja, majd egy szinpadias mozdulattal a kezét a bal szeme elé helyezi
- Egy légy sem jut át, ha rajtam áll. - folytatta, majd feszülten figyelte a folyosót. Kicsit fura ez a srác, de amúgy tök rendben van. Legalábbis az esze a helyén van, ami nem egyszer kapóra jött már. Kis matatás után halk kattanás jelzi az ügyködésem sikerességét. A zár megadja magát, az ajtó pedig kinyílik. Óvatosan behajtom az ajtót, és felderítem a terepet. Egy nagy asztal, egy hatalmas festmény a falon, egy tucat szekrény és egy számítógép. Egészen átlagos kis iroda ez. Tiszta és rendezett, láthatóan szépen rendben van tartva. Óvatosan besunnyogok a csodaszép, intve Gernek hogy kövessen.
- A whisky az első fiókban van, oda tesszük a festékbombát. Várj, nálad van ? - kérdezem kissé riadtan. Mi van ha elfelejtette ? Több időnk nincs, max néhány perc, mert ha bárki idő előtt visszajönne nekünk végünk. Gerard legugol mellém, és elővesz a zsebéből egy szürke tárgyat. Vigyorgok, majd hagyom hogy tegye a dolgát.
- Nem volt nehéz beszerezni. Az üveg meg kényelmesen elfér a táskámban. Fezezz, amíg kicserélem őket. - mondja, majd nekilát hogy beállítsa a kis ajándékot. Óvatosan lesek ki az ajtóból, ellenőrizve hogy ne legyen váratlan látogatónk. A folyosó teljesen kihalt, még a tanáriból sem látszik semmi mozgás. Remek. Ger lassan befejezi a művetet, óvatosan visszatolja a fiókot, majd a táskájába süllyeszti az üveget.
- Be tudod zárni? Úgy nagyobb lesz a meglepetés. - kérdezi. Hmm, ha kinyitottam akkor be is tudnám zárni valahogy.
- Emlékszel, amikor két éve megfújták Ciel tanár úr személyes piakészletét a tanári szertárból ? - vigyorodtam el démonian.
- Azok mi voltunk a bandával. Az eset híres volt, ugyanis bezárt ajtón keresztül lopták el azt a három üveget. Mivel másnak nem volt kulcsa, csak a tanároknak és a személyzetnek, ezért elég nagy csetepaté volt akkoriban. Élénken emlékszem hogy eléggé finom volt. Egyet meg kell hagyni, a tanár úrnak jó érzéke van az alkoholhoz. Óvatosan becsuktam az ajtót, és visszazártam, majd megfordulva intettem hogy tűnjünk el. Lerobogtam a lépcsőn.
- Kellhet még egy kis idő, mire hat a meglepetés. Nem kell ennyire sietni. - fújtat mögöttem. Épp leértünk, én pedig megállok fújtatni. Jó kondiban vagyok, meglehetősen, bár még így is lihegek egy darabig, mire lelassul a szívverésem. Akkor mit is csinálunk most ? Ja igen, kajálni kéne. A whisky ott lapul az oldaltáskájában. Azt is meg kéne inni valamikor.
- Kajás vagy, Ger ? - kérdezem meg tőle, miközben a másik lépcső felé biccentek, az egyetlen lépcső felé, ami felvisz a tetőre. Általában le szokott lenni zárva, ám mióta összehaverkodtunk a gondnokkal, valahogy ''véletlenül'' nyitva szokott maradni. Mi pedig gyakorta élünk a lehetőséggel. Ger egy pillanatig értetlenül néz, majd felfogja amit mondtam.
- Én? - mosolyodik el
- Mindig. Nyomás! - írányít, majd elindul felfelé. Mielőtt megindult volna felfelé a lépcsőn, gyorsan körbetekint, nehogy valaki észrevegye, hogy felmennek. Nem árt meg az óvatosság, annyi szent.
- Ja tényleg. Ebéded nálad van? - kérdezi útközben. Nála mindig volt kaja, ellenben velem aki éppen azt ette amit össze tudott dobni otthon indulás előtt, vagy azt amit az exe gondozása közben tudott alkotni.
- Hát nincs, de úgyis csak cigizek majd. - mondom egykedvűen. Nem mintha tudnák enni csak így. Nekiindulok a lépcsőnek, szépen nyugodtan szedve a fokokat, miközben előszedem a cigimet még az épületben. Ebéd mi ? Nem mintha nem tudnák összeütni magamnak valamit, egyszerűen csak semmire sem volt időm. Már egészen fiatal korom óta tanultam a szakácsművészet rejtelmeit. Eleinte azért, mert sem apát, sem anyát nem ismerem, mindig is a bátyámmal és a nővéremmel voltunk hárman. Utána pedig azért mert örömömet leltem benne. Elolvastam minden szakácskönyvet, főzőműsorokat néztem már ha tehettem. Emlékszem arra az alkalomra, amikor egy gyerekeknek rendezett főzőversenyt nyertem meg. Életem egyik legboldogabb percének éreztem. A bátyám életében először ölelt meg és azt mondta büszke rám, a nővérem is nevetett és rendkívül boldog volt. Azóta én voltam a felelős minden ételért ami az asztalra került. Boldogan sütöttem és főztem, a testvéreim pedig mindig megdícsérték, még akkor is ha valami ehetetlenül szörnyűséges íze volt. Ezekután gyakorta vettem részt ilyen rendezvényeken ami végül nagykoromra oda juttatott hogy szakácsként dolgozzak. Sem a bátyám, sem a nővérem nem él velem már, bár gyakorta látogatnak meg, minden vasárnap amikor finom ebéddel várom őket.
Megbotlottam egy lépcsőfokban, és felriadtam a merengésemből. Valamit mondanom kell gyorsan. Mindjárt felérünk.
- Mit csinálsz délután ? - kérdeztem.
- Á, csak a szokásos. Ma este jön ki az új része a Fairy Tailnek, és Lia most ajánlott be egy egész ígéretes sorozatot a *!#[^$"&'];-ot. Csak 40 rész, szóval talán még ma a végére érek. - válaszolta szórakozottan. Na persze én meg beszélek japánul, ember ? Az animékből sem sokat ismerek, a Fairy Tail-en kívül csak néhányat amit együtt néztem Gerarddal, meg amit Lia unszolására előszedtem. Tetszett az egész, kissé irigykedtem Gerard figuragyűjteményére, és arra a hatalmas halom mangára ami általában a szobájában szokott heverni. Bár legfőképpen az időre amit rászán. A keresetemből az alap-dolgok mellett vagy a motoromra, vagy a QFA figurakészletem bővítésére költöttem. Elég ritka kincseket őrizgettem otthon, az már szentigaz. A legtöbb QFA relikvia volt, többek között a gyűjtői kiadású figurák, egyedi készítésű díszfegyverek és más rikaságok. Egyik másik majdnem annyiba kerül mint a motorom. Egy két Warhammer figura díszítette ez a már amúgyis díszes társaságot, meg egy kéz alatt szerzett Rohamosztagos páncél a Star Wars-ból.
- És te mi jót terveztél? - kérdezte Gerard, miközben felértünk a tetőre. Finoman megfogta a kilincset és kitolta az ajtót. A kellemes meleg szellő az arcomba csapott, ami mit nem mondjak, elég kellemesen esett a suli hűvös falai után.
- Ahham. - válaszolom. Követem Gert a tetőre, az erős szél viszont ezúttal nem volt túl jó nekem, szétfújta az rettentően hosszú hajam a levegőbe. Nem törődtem vele, inkább az ujjaim közé csíptem a cigit, és a másik zsebemből egy dobozt szedtem elő. Nyugtatók, méghozzá az erősebb fajtából. Mióta is szedtem már ezeket a mérgeket ? Nem ugrik be mikor kezdtem neki. Úgy egy éve...két éve ? Több ? Nem lényeges.
- Estére megnézem Fry-t valamikor. Jut eszembe, nála maradt az ebédem. - hazudtam szemrebbenés nélkül. Az ebédemre aligha volt időm miközben próbáltam őt életben tartani. Viszont szokás szerint minden reggel ránéztem, már évek óta ment ez így. A nyugtatókra néztem, majd kilöktem kettőt a tenyerembe, majd bekaptam őket. Ahogy lenyeltem már szinte azonnal rágyújtottam, élvezve a kellemes napsütést és a lágy szellőt. Gerard kérdő tekintettel nézett rám.
- Figyi, biztos hogy azokat kettesével kell szedni? - kérdezte, halovány aggodalommal a hangjában. Persze hogy nem kettesével. Egyet minden nap. Nem is emlékszem ma már a hányadiknál járok, ám nem hiszem hogy jó lenne emlékezni a számukra. Talán jobb is így. Figyelmen kívül hagytam a kérdését, és inkább mélyet szívtam a cigimbe. Joggal aggódhatott értem, ami be kell valljam kissé jól esett. Viszont a legkevéssbé sem akartam magyarázkodni neki amiatt, hogy miért is szedem. Szerintem nagyon is tisztában volt a helyzettel, bár talán a súlyosságával kevésbé.
- A délutánom elvileg szabad, nincs kedved kockulni egy kicsit ? - érdeklődtem kedvesen, elterelve a témát.
- Miért is ne, úgyis rendeltem most egy új játékot PS-re. Még nem volt alkalmam kipróbálni. - mondtam mialatt egyik kezével vadul matatott a táskájában. Úgy fél perc után megtalálta amit keresett, egy tábla csokoládét. Kezébe vette, letekerte róla az alufóliát, majd úgy ahogy van beleharapott, nem törődve a kockák tördelése adta lehetőséggel. Evés közben, a másik kezével elővett egy jack-csatlakozót a táskájából, és hozzácsatolta az övéhez erősített hangszóróhoz.
- Na végre, kint a friss levegőn! - szólalt meg Lia a hangszórón keresztül.
- Te még most is otthon gubbasztasz, mi? Hol friss levegő az neked?! - vágja rá Ger komiszan.
- Ne félj, már kinyitottam az ablakot. Egyébként itt éppen esik. Irigy vagyok ám rátok! - hangzott a válasz.
- Szialia !- köszönök neki egykedvűen. Azt hiszem hogy most a gerlepár csicsergését fogom hallgatni, ám az mindig is szórakoztató volt.
- Mi újság ? - Á, éppen órán kéne lennem, ne is kérdezd. De ami a jó hír, asszem ebben az évben még hat órát hiányozhatok bukás nélkül.- válaszolt enyhe gúnnyal a hangjában. Na igen, a lány igazából nagyon fiatalka volt még, de úgy vágott az esze, mint a borotva. Nagyon ígéretes tanuló válhatott volna belőle, de ő finoman szólva is szart az egészre, inkább ellógta az egész napot. Amikor azzal fenyegették, hogy bentlakásos iskolába küldik, az egyetlen kérdése az volt, hogy hány megabites a wifije az intézménynek. Ez az egész történhetett nagyjából két éve, akkor talán meg is ölte volna az unalom, ha nem ismerkedett volna meg Gerarddal.
- Tényleg Sil, ezen hatalmasat fogsz derülni. Tegnap egyik osztálytársamat rajtakapták, mert becsempészett a suliba egy pornóújságot...hm, lehet nem kellett volna neki annyit mesélnem róla. Na mindegy, szóval lényeg a lényeg, az igazgató behívta magához és sikerült kihallgatnom, miket vágott a fejéhez. Még fel is tudtam venni...Ger, játszd már le!A fiú nyugis vénemberes tempóban állított kettőt a lejátszóján, mire egy érces hangú, tekintélyt parancsoló öregúr kezdett el szólni a hangszóróból. Olyan választékosan volt képes becsmérelni, mindenféle vulgáris szó használata nélkül, hogy már szinte önmaga paródiájának hangzott. Nem sok hiányzott ahhoz hogy hangosan felröhögjek. Mármint nem az örgen hanem magán az eseten.
- Egy pornóújságért ? -horkantam fel.
- Egek, hol vagyunk az óvodában ? - Megrázom a fejem, és mélyet szívok a cigimbe. Mégis miféle balekot képesek ilyennel elkapni. Na meg ki az a balfácán aki pornóújságot visz suliba ? Fiatalság... Rátámaszkodok a korlátra és szétnézek. Egy igencsak ismerős, őszies alakot látok kilépni az ebédlőből. Esroniel Himmelreich igazgató úr személyesen. Ohó remélem tetszeni fog a kis meglepetésünk. Gyengén megrúgom Ger lábát is, hogy észrevegye.
- Nézd csak ki érkezik, Ger. -vigyorgok rá. Ha ő már jön át, akkor nekünk már indulnunk kéne. A tanári ezek szerint már beérkezett, kajától eltelve, megcsapolva a hashajtóval turbózott vízkészletüket. Ez még csak jobb lesz.
- Nem kéne lassan mennünk a következő célterületre ? Még össze kéne raknunk a parittyát, igaz ? - Még nagyjából húsz percünk van mindent elintézni. - válaszolja Ger.
- Ger, remélem nem azt terve.... - kezdi Lia, ám a hangja eltorzulva elvész, miközben Ger egy laza mozdulattal kihúzza a dugót a hangszóróból.
- Bocsi Lia, de sajnos be kell érned velem. - mondja, majd elindul lefelé a lépcsőn.
- Ha jól emlékszem, a pom-pom csapatnak most van edzése a focipályán. Ott majd megszerezzük. - Abban biztos lehetsz. - nevettem rá, majd elpöcköltem a cigit. Tervünk a leggonoszabb részéhez érkezett. Elindultam Gerard mögött, szépen nyugodt tempóban haladtunk a lefelé a lépcsőn. Nem tettem semmi, csak elgondolkozva találgattam, vajon melyik lánynak lehet megfelelő ''eszköze'' a dologhoz. Nem kellett sokáig ötletelnem, hogy megtaláljam a legmegfelelőbb leányzót. Belegondolva még csak nem is kellett sokat ötletelnem hozzá. Bármelyik csajtól beszerezhettem volna, de nem volt mindegy miféle. Rugalmas kellett és feszes ami tökéletes parittyaanyag, ilyen pedig csak egyetlen csajnak volt...Carának. Ő pedig szíves örömest benne lenne a tervünkben.