A harc tehát elkezdődött és én élveztem minden egyes pillanatát. Az ereimben száguldozott a vér, éreztem, hogy minden porcikám él. A szőrszálak önálló életre keltek a karomon, miközben az édes adrenalin végigszáguldozott a testemen. A szívem olyan hevesen lüktetett, hogy az már majdnem hogy fizikai fájdalmat okozott és én élveztem ezt. Végre tényleg úgy éreztem, mint ha tényleg élnék. Imádtam a vért, az akciót, ahogy a penge pengét akaszt, s ahogy egy csapásom nyomán emberek kerülnek a földre, a saját mocskukban és vérükben fuldokolva. Minden elmosódottá vállt, mint ha az idő maga is lelassult volna, hogy igazodjon a kívánságaimhoz. A hangok tompábban érkeztek hozzám, s mellőztem minden egyes felesleges érzelmet és részletet, csak a túlélésre és a gyilkolásra koncentráltam. Csak Herbert-re koncentráltam. A fickó felém vágott a tőrével, s tekintetemmel követtem a fémesen csillogó tárgy nyomvonalát, ahogy az a hasamat kutatta. Kecsesen tértem ki előle, egyáltalán nem jelentett számomra mindez semmi nehézséget. A kis rohadt mocskos anyaszomorító teljesen kezdő volt a tőrrel való harcban, ez tisztán látszódott rajta. Csak arra volt képes, hogy mások fejével szórakozzon, de mire én végzek vele, nem fog senkivel se szórakozni már. Csak az a baj, hogy a helyzetet megfigyelve nem nagyon lesz időm arra, hogy kínozhassam őt még egy kicsit. Mindegy, a lényeg, hogy megöljem és ezzel kiegyenlítsem a számlánkat. A tőr elsuhan mellettem és az éjgyilokkal a férfi kezére csapok, azonban valami vakszerencse folytán elrántja a kezét még épp időben ahhoz, hogy ne nyessem le a végtagját. Felmordulok. Közelebb lépek hozzá és ismét szúrok, mire Ő vak hadonászásba kezd, próbálva elkerülni azt, hogy sikeres találatot vigyek be. A szemében csillogó félelemtől csak még jobban bepörgök. Élvezem, amikor ezt látom az áldozataim szemében. Amikor látom, hogy megértik: számukra itt a vég, még van pár értéktelen másodperc az életükből, ami alatt talán meg is bánhatják azt a sok hülye döntést, ami végül ahhoz vezetett, hogy felvegyék velem a harcot. Bár leginkább hátulról szoktam őket leszúrni és utána figyelni, ahogy az élet távozik belőlük, de ennek is meg van a maga jól eső érzése. A férfi tovább csapkodott a tőrével, olyan kétségbeesetten, mint amikor egy kisfiú csapkod botjával az őt sarokba szorító farkasok felé, remélve, hogy azok megijednek. A farkasok nem ijednek meg. Én is egy farkas vagyok és most itt áll előttem a prédám, szinte védtelenül. Nem egy gyakorlott fegyverforgató, tehát semmi nehézséget nem fog nekem jelenteni. Arcomon ördögi vigyor terült szét, amitől már-már ijesztőnek is tűnhettem a kis rohadék szemében. Nagyon reméltem, hogy összepiszkítja magát félelmében. A tőr ismét felém lendült, én pedig a saját fegyveremmel rávágtam egyet erősen a kis malacbökőre. Az egész penge beleremegett a találatba, s Herbert ijedten húzta vissza a saját fegyverét. Ezzel egy másodpercnyi időt nyertem, ami alatt felmérhettem a helyzetet, hogy megtudjam, van-e valaki a közelben, aki komolyabb fenyegetést jelentene-e a számomra?
Az egyik férfi a földön feküdt, a hasából egy tőr állt ki, a szája sarkában összegyűlt véren a gyér világítás fénye csillant meg. Maradtak tehát négyen, így a helyzet igen csak könnyen kezelhetőnek bizonyult. Egy másik férfi torkából vad ordítás tört elő, mint aki siratja a halottat, aztán megéreztem valaminek a jelenlétét. Valami hangosan dobbant a kövezeten, s arra fordítottam a fejem, megkockáztatva ezzel azt, hogy az ellenfelem egy sikeres találatot bevigyen, de nem érdekelt, az új fenyegetés felé fordultam. Egy rohadt nagy rákszerű izé, ami...még is, mi a jó büdös franc ez?! Már majdnem megijedtem, hogy a rohadék dög felénk fordul és ránk támad, mert akkor igen csak nagy bajban lennénk, de nem, a vámpír csajszi és a tünci druida felé iramodik. Jól van, akkor vele egyelőre nem kell foglalkozni. Viszont akivel kell, az az a férfi, aki a professzor megcsonkított teste mellett lévő székben üldögélt eddig és most felpattant, hogy leszámoljon velem és a szárnyaskával, aki azonnal reagált és valami fény robbant ki a kezéből, ami lassan alakot kezdett ölteni. Tehát Ő felveszi a harcot az eddig békésen üldögélő faszival. Kanfasztikus. A bérgyilkos leányzó még mindig sakkban tartja a parancsolgatós ribancot, tehát vele se kell foglalkoznom. Így aztán tényleg csak Herbert az, aki megkapja a figyelmemet teljes egészében. Még épp időben fordulok vissza, hogy az alkalomra fektetett éjgyilokkal kecses eleganciával védjek ki egy újabb kétségbeesett támadást. Egy csókod dobtam az ellenfelem felé, majd egy bonyolult mintázattal védőhálót vontam magam köré fegyverem pengéjével és lassan a barátom felé nyomultam. Nem sietek én el semmit sem. A harc közben tombolt körülöttem, s úgy éreztem, hogy én vagyok a nyugalom egyetlen szigete, akit a tenger hullámai ostromolnak. Azonban a szikla is tombol, s most készen állt arra, hogy revansot vegyen a hullámokon. S a sziklának bizony elege volt abból, hogy lassan játszadozzon. Kitört belőlem az agresszió egy újabb hulláma és Herbert szánalmas védelmét legyűrve megpróbáltam őt tökön térdelni, azonban az kétségbeesetten tért ki a támadásom elől, s így csak a hasába sikerült találatot bevinni, amitől Ő összegörnyedt és pillanatnyira kiesett a harcból...pont időben ahhoz, hogy felmérjem, még is, mivel állunk itt szembe?
Riadtam perdültem oldalra, ahogy egy alak elsuhant mellettem. Az a férfi, aki alig pár másodperce indult meg felénk. Rohadt gyorsan ideért és konkrétan letarolta a nefilimet, aki így a földre került , s már készen állt arra, hogy végezzen a leányzóval. Az egész helyzet valahogy olyan ismerősnek tűnt most. A szárnyaska a földön fekszik, felette meg áll valaki - szerintem Ő kifejezetten élvezi ezt a felállást...s ha más helyen történne meg ez a jelenet, ahol én vagyok a férfi, aki felette áll, még örültem is volna. Most azonban nem volt időm ilyenekkel foglalkozni. Ideje volt, hogy másodjára is megmentsem a kis cukipofa életét, bár nagyon nem örültem annak, hogy ismét a hős szerepében kell tetszelegnem. A lány kezd ebből szokást csinálni, nekem pedig nem szokásom az, hogy a jó fiúk csoportjába soroljam magam. Arcom fintorba torzul, egy gyors pillantást vetek a még mindig görnyedező Herbert felé, majd "egy életem, egy halálom" alapon a lányt feldöntő nagydarab férfi felé vetem magam. A félangyal megérezhette azt, hogy itt az ideje annak, hogy kiszabaduljon, így a megidézett fegyverével vakon csapott egyet támadója felé, majd kigördült a lába elől, s gyorsan felpattanva, mindenféle habozás nélkül az én első számú ellenfelemre vetette magát.
~ Na még az lenne a szép, ha a csaj most meg megölné Herbert-et! Azt biztos, hogy nem!~
Hördülök fel magamban. A támadó jobbjáról érkezek, s alulról indítok egy támadást ellene. Semmi védekezésre nem volt ideje a kis nyomorultnak, akit túlságosan elfoglalt az, hogy a mi kis szende szűz hajadonunkra próbáljon ismét rátámadni. Amatőr barom. Mindig legyél tisztában azzal, hogy mi történik körülötted és sose csak egy ellenfélre koncentrálj! Az éjgyilok pengéje akadálytalanul hatolt át a gyenge szövetruhán, átszakította a bőrt, s két borda között átcsusszanva jó pár eret átvágott, illetve mélyen megsértette a tüdőt. Habos vér szökkent elő a férfi szájából, jelezve a sikeres találatot. Gyorsan kirántottam a fegyveremet a testéből, mielőtt még az eldőlő test magával ragadta volna azt. Felpezsdült a vérem, ahogy láttam a férfit haldokolni. Az összes élet elszállt belőle s én a lábammal taszítottam egy kicsit rajta. Feje hangosan koppant a földön, ahogy leérkezett. Egy mocskos rohadékkal kevesebb. Biztos vagyok benne, hogy Ő is részt vett abban, hogy a fejünkkel játszadozzon. Megérdemelte a sorsát, nem igaz? Vártam egy másodpercet, kiélvezve a látványt, aztán komótosan megfordultam, hogy felmérjem a helyzetet. Minek sietni? Van bőven időm, és ha menet közben valamelyik társam elhullik, annyi baj legyen, nem barátaim ők, csak egy csapat idegen, akiket összesodort a Sors áramlata.Soha, senki iránt nem éreztem még bajtársiasságot, miért most kezdeném el? Felmértem a helyzetet...nem azért, hogy azt nézzem meg, hogy kin tudok segíteni, hanem azért, hogy lássam, melyik mocskos dög jelenti rám a legnagyobb fenyegetést, hogy végezhessek vele.
A gigászi méreteket öltött rák bénultan hevert a földön, tőlem nem is olyan messze. Kicsit sajnáltam szegénykét, én akartam vele végezni, megérdemelt volna ennyit, meg biztos vagyok benne, hogy valami hasznos dolgot tudtam volna menet közben szerezni a testéből. Mivel erről a szórakozásról le kellett tennem, a vámpír leányzó és a tünci alkotta páros kínos küzdelmét figyelgettem egy ideig. A mocskos kis ribanc valahogy kiszabadult a bérgyilkos lány öleléséből, aki amúgy mellesleg a földön feküdt ájultan - vagy holtan? - s most valami csápok nőttek ki a kezéből. Ezek még is, mi a jó bánatos fészkes fenét művelnek? Nem tetszett ez az egész nekem. Azok a csápok jó messze érhetnek és még rám is fenyegetést jelentenek. Közben a csápika pofozgatja a kis vámpírkánkat, a bátor tünde - egyem a csöpp kis szívét! - menekülőre fogná a dolgot. Ennyit a fajtájáról. Ahhoz ért, hogy a botját szorongassa, de amint az igazi akció elkezdődne, már a gatyáját telepakolva rohan minél messzebb az ellenség elől. De legalább a támadója most teljes mértékben vele volt elfoglalva, ergo: könnyű célpontot nyújtott nekem. Főleg úgy, hogy a csápjait felhasználva a földre rántotta a nem túl értelmes srácot- SOSE FORDÍTS HÁTAT AZ ELLENSÉGEDNEK BASZKI!! - s most minden figyelmét neki szentelte. A nefilim lány Herbert-tel volt elfoglalva. Hát, szegénykének a harci tudása nem tett valami túl nagy benyomást bennem, de legalább jól kiegészítették egymást Herbert-tel. Hagytam, hogy ők ketten szépen eljátszadozzanak egymással, elnézve a párbajuk alakulását, bőven lesz időm arra, hogy a csápikák kiiktatása után lazán visszasétáljak hozzájuk, ellökjem a madárkát az ősellenségem elől és én végezzek vele. A druidát fogva tartó férfi felé rohanva leguggoltam a földre, felmarkoltam onnan egy nagy marék port, majd folytattam tovább az utam. Ideje egy kis aljas harchoz. Felejtsétek el itt a test-test elleni küzdelmet. A pengék csattanó találkozását. A védéseket, hárításokat, szúrásokat és támadásokat! Mert jön Cyne! És akkor minden terv borul, minden szabály elfelejtődik...s a végén mindig Ő kerül ki győztesen belőle! A férfi meghallotta közeledő lépteimet és felém fordult. Túl késő, köcsög! A kezem kicsapódott és az eddig ökölbe szorított kézfejem most kinyílt ,s a benne tárolt por nagy sebességgel száguldozott a feje felé. A lelassított belső időmben figyeltem, ahogy a por szétterjed az arca körül, majd a szemébe vágódik. Eltorzult sikoly. A férfi az arcához kap, próbálva kitisztítani szemét a csípős érzéstől. Elengedi a fiút...aki nemes egyszerűséggel fogta magát, és elfutott. Mogorva tekintettel figyeltem, ahogy elrohan a biztonságot jelentő könyvespolcok felé. Na EZÉRT nem vagyok én a hős típus! Megmentem a nefilim csajt, erre mit csinál? Egy másik pasival hempergőzik utána és ha ez még nem elég, elkezd Herbert-tel játszadozni ismét. Szinte érezni lehetett a romantikát meg a szerelmet a levegőben. Na meg a vizelet és széklet kesernyés elegyét. Nagy fájdalmamra még az a rohadt rákizé is eltűnt, ahogy a gazdija elindult, hogy hosszasan elcsevegjen Mélységi komájával a túlvilágon. Apropó, rák meg túlvilág - meg rákos túlvilág - valamit még el kell intéznem, mielőtt én is oda kerülnék. A csápiboy még nem halt meg, csak prüszkölt és káromkodott egy sort. Ideje rövidre zárni itt a dolgokat. A kezem kicsap, az éjgyilok az alkaromra támasztva, hogy stabilabb legyen és a kiélezett pengét elhúzom a férfi torka előtt. Szinte alig éri a fegyver a bőrhöz, még is könnyedén átvágja azt, szétroncsolva a légcsövet és a hangszálat is, nem beszélve a nyaki főütőérről. Sötétvörös vér fröccsen, s a tag kétségbeesetten kap a torkához, de már késő, ezen már senki sem segítene, még egy angyal se forrasztaná be a sebet. Hörgés, aztán puffanás, ahogy keményen a földhöz csapódik. A végtagjai vad táncolásba kezdenek, ahogy a lábával kapálózik kétségbeesetten, mint ha így el tudna menekülni a Halál elől. De pajti, előle nincs menekvés, Ő jön és learatja a lelkedet, aztán a Fátylon túl még el is játszadozik vele. Legalábbis remélem, hogy eljátszik vele, mint ahogy Ti tettétek Herr Viziseftessel, meg a testével. Egy pillanatig elgondolkoztam azon, hogy valamelyikük testét kicserélem a profikáéval és ugyanúgy meggyalázom, ahogy Ők tették, de az már végleg jófiús cselekedett lett volna, amitől a továbbiakban minden erőmmel igyekezem távol tartani magamat.
~ Jó fiús tett? Az, hogy meggyalázod a testét és ott hagyod rohadni, míg az első erre felé battyogó Mélységi meg nem erőszakolja?
Csendül fejemben a régóta nem hallott hang. Shea visszatért és köszöni szépen, a szarkazmusát megőrizte, ahogy a gúnyos hanglejtését is!
~ A jófiús beállás relatív dolog. A többiek valószínűleg annak fognák fel, hogy feldühített engem, amiért így bántak a csóri Herr-rel, és azért teszem azt, amit teszek.~
~ És ez nem lenne igaz?~
~ Határozottan nem. Csupán azért tenném, mert ideges vagyok rájuk, amiért nem nekem jutott először eszembe.~
~ Aha...persze...biiiiztosan.~
Shea a részéről ezt a témát lezártnak tekintette.Ahogy én is. Ideje komolyabb dolgokkal foglalkozni. Megperdültem, de erre már mindennek vége lett. A vámpír csajszi éppenséggel a másik cafka nyakával szemezgetett, szemében éhes vággyal, párosuk mellett könyv hevert. A tüncibünci a polcoknál állt, készen arra, hogy ha kell, még pár oda csődülő szörnyet a tudás hatalmával tegyen ártalmatlanná. A nefilim Herbert teste felett állt, szemmel láthatólag azzal a szándékkal, hogy egy jól irányzott döféssel véget vet az életének...hisz még élt. Látszott a mellkasa szaggatott emelkedése, a sípoló hang, amit hallatott. Valószínűleg megsérült a tüdeje. Sokáig már amúgy se élne, s nekem eszem ágában se volt megmenteni őt. De nem hagyhatom, hogy a szárnyaska végezzen vele! Ez az én reszortom! Rohanok is gyorsan feléjük, mielőtt az idegbeteg kis szűzleányzónk valami csúnya és rossz dolgot vinne véghez. Az meglepődik, aztán félreáll, én pedig kaján vigyorral a csini kis pofimon mérem végig a rohadék véres testét. A szeme résnyire van nyitva, s most, hogy meglát engem a fátyolos szemén keresztül, csak még több rettegés vegyül bele.
- Én mondtam, hogy meg fogod bánni, hogy velem baszakodtál. Remélem, hogy a Mélységi haverodnak átadod az üdvözletem!
Súgtam a fülébe, s beleadva minden gyűlöletem, amit iránta éreztem - s minden agressziómat, amit csak megtaláltam magamban - az éjgyilokkal lesújtottam. Ahogy a fém szelte a levegőt, halkan süvített. Aztán lágy szövethez ért, s egy pillanatra lassult a sebessége. Aztán ahogy a bőr engedett, folytatta tovább útját rendületlenül, s végül csak a padló akasztotta meg. Még párszor megforgattam a sebben a pengét, majd kihúztam Herbert lágyékából a bérgyilkosok kis kedvenckéjét. Vér fröccsent a szája sarkában, habosan, a teste a fájdalomtól ívbe feszült...aztán elernyedt. Egy utolsó sóhaj hagyta el bűzös pofáját s Herbert is csatlakozott a haverjaihoz a Túlvilágra vezető úton. Ez is megbosszultatott. Tényleg ne szórakozzon velem senki se! A vér illatától felpezsdült minden érzékem, mint ha csak egy rohadt vámpír lennék, s egy ideig hagytam, hogy az orromat átjárja ez a csodálatos, édes illat. Aztán hagytam elszállni az érzést. A kezem enyhén remegett, ahogy az éltető adrenalin forrás megszűnt, de a testem még mindig teljes kapacitással dolgozott, keresve az újabb izgalmakat. Lenyugtattam magam. Felkeltem a földről s leporoltam a nadrágomat.
- Köszönöm!
Csendült fel mellettem a nefnilim hangja. Felé fordítottam a tekintetem, s most először mértem fel közelebbről is az arcát. Nem is volt olyan csúnyácska, egy ideig még tudnám rajta legeltetni a tekintetem.
~ Hogy mi...? Ez egy bűzhödt félangyal, az általuk agyon dicsőített Isten szent szolgája! Az emberek szövetségese, a selfek ellensége! Nehogy még csak gondolni is merjél rá!~ -próbált pattogni Shea.
Én csak gondolatban legyintettem egyet. Végül is, miért ne...? Élménynek biztos, hogy igen csak egyedi lenne.
- Szívesen...öhm...a nevedet nem jegyeztem meg, bocsi. Túlságosan lefoglalt más.
Az, hogy mi volt az a más, már nem osztottam meg vele. Tekintetem egy pillanatra a mellkasára vetődött, aztán inkább ismét az arcát vizslattam.
- Ezt jelenteni kell Sabriyah-nak - jelentette ki tárgyilagosan.
- Ki az a Sabriyah? És még is, MI A FENE VOLT EZ??
A kétségbeesett és követelőző hang a tejfel...véresszájú vámpír leányzónktól származott, aki köszöni szépen, nagyon nem volt elégedett a helyzettel. Végül is...csak öt halott, egy trutyivá omlott rákizé, pár szétdobált könyv és egy csapat pszichopata között találta magát, akiknek a fegyveréről és a ruhájáról vér fröcsög és csak úgy lazán elbeszélgetnek egymással, miközben lábaikkal hullákat rugdosnak odébb. Még is, mi a rémisztő ebben? Lehet, hogy a világítás az oka...határozottan a világításé. Azok a hülye kristályok bántják a szemet és az elmét. Lenézek a lábamra. Átázott. Herbike utolsó erejével még bemutatott a világnak azzal, hogy kieresztette az összes vizeletét. Pont az én lábamra. Pontosabban a tócsa ott gyűlt össze. Shea hangos, sátáni kacajjal nyugtázta a helyzetet...én morcos pillantással.
~ Hogy rohadjál el, te mocskos rohadt szemét!~
~ Ezt most ugye Herbert-nek szántad?
Nem válaszoltam...csak hagytam, hogy a kis rohadt mocsok gondoljon arra, amire akar - vagy amire nem akar.
~ UGYE?!! CYNE!!
Továbbra is ignoráltam a kis szemetet, és inkább vérszopónk és lángoló-lándzsásunk beszélgetéséből kaptam el egy-két foszlányt.
- A régészkutatás egyik vezetője. Ő engedte meg, hogy csatlakozzam hozzátok.
~ S én áldom is őt ezért a döntésért....dat ass...~
Nyugtáztam a gondolatot, miközben egy lapos, sunyi pillantást vetettem a leányzó hátsójára, úgy tettetve, mint ha valamit a földön akarnék megnézni mögötte. Aztán, mivel a többiek nem nagyon tudtak engem érdekelni - csináljanak, amit akarnak - én hozzá fogtam, hogy jó pszichopata módjára átkutassam a testeket, hátha találok valami izgit és drágát. Első utam a megidézett szörny felé vezetett, amiből már csak trutyi maradt. Kár, pedig szívesen lekaptam volna róla a páncélját, meg pár szervét eltettem volna mutatóba, hogy később megvizsgálgassam őket. Így csak a maradékot piszkálgattam meg az éjgyilokommal. A trutymó állagra nagyon hasonlított a jó kis híg takonyra, és a gondolattól majdnem el is hánytam magam. Egy vékony bevonat keletkezett a fegyverem pengéjén, mire végeztem a vizsgálódással, s mivel a saját ruhámba nem akartam törölni, így úgy ahogy volt, becsúsztattam a tokjába, itt már valószínűleg nem lesz rá szükség. Mivel a többiek még mindig nem jutottak konszenzusra - vagy valami ilyesmire - így folytattam tovább a kutakodást. Mind a négy rossz fiú és az egy rosszcsont kislányka tetemét átkutattam, azonban tőrökön kívül túl sok izgit nem találtam. A szintúgy feszes fenekű, és aranyosan kis mellméretű ribinél találtam pár papírt. A földön guggolva kigöngyöltem a papirosokat. Jó pár rajz volt valami csápos lényekről - gondolom ez az a bizonyos Mélységi, vagy jó cimboráinak a portréja lehet - illetve egy térkép, ami felfedte, hogy a helyiség tényleg hatalmas és bonyolult felépítésű. Szemeim előtt egy borzasztó méretes földalatti könyvtár-város képe derengett fel, rengeteg átjáróval és zsákutcával. Be voltak jelölve rajta az átjárók, azonban nem tudhattuk, hogy melyikek épek még és melyikek nem. Na meg...engem nem is érdekelt. Aki akarja, átkutatja a kócerájt, szíve joga, de hogy én ide vissza nem jövök, az is biztos! Azért a térképet elteszem magamnak - valaki biztos jó pénzt fizetne érte. Mondjuk egy csoport kincskereső kalandor, akik hallottak már a romokról. De egyelőre csak visszasétálok a nefi mellé, és megmutatom neki a térképet.
- Amúgy Cynewulf.
- Nefilim Andromeda.
Érkezik a válasz egy kéznyújtás kíséretében. Viszonozom a gesztust és tenyerembe zárom az övét. Selymesen puha bőre van...legalábbis én úgy érzem. Aztán nem túl nagy kedvvel elengedem, mielőtt még kínos lenne a szitu és immáron együtt nézegetjük tovább a rajzot, mint két felnőtt, miközben a két gyerekünk egymással civakodnak, a legkisebb lányunk meg épp átalussza a bulit. Miért van olyan érzésem, hogy egyedül én vagyok ebben a bagázsban az egyetlen épeszű lény? A válasz nem késlekedik. Shea ismét röhögésben tör ki, szinte már látom, ahogy a könnyeit törölgető nem létező szemeiről.
~ Rohadj meg Te bunkó...~
- Azonnal jelentenünk kel, ami itt történt. Ha többen vannak és valóban egy mélységi van ide lent...
Andromeda nem fejezi be a mondatot. Nem is kell. Tudjuk, hogy az bizony igen csak csúnya dolgokat jelentene. Bár még életemben nem hallottam ezekről a dögökről, azonban a szolgálói alapján valószínűsíthető, hogy nem éppen egy kedves kis fickó, aki cukrokat és puszikat osztogat az arra haladó kisgyerekeknek egy laza délutánon. Nem, Ő inkább a bokrok mögül előugró szatír...vagy a kedves öregapó, aki pörkölttel kínálgatja a szomszéd kölyköket - ami pörköltet a szüleikből csinált. Én csak elgondolkozom a dolgon...már mint azon, hogy innen minél hamarabb tűnjek el a fenébe!
- Jelentés és egy fegyveres erő, aki átfésüli ezt az egész helyet. A Mélységieket meghagyom az öngyilkos jelölteknek.
Öntöm hangos formába is a gondolataimat, Ada mellett állva, aki igyekszik nagyon komolynak tűnni. Nem úgy, mint Eiryn és Ca...valami Ca-páros, akik egymás szavába vágva civakodnak egymással...mint valami friss házaspár. Csak nem...? Mi történt itt, míg nem figyeltem oda? A kis mocskos kölkök...egy pillanatra nem nézek rájuk és már egymással kavartak. Ideje elcsavarni anyuci fejét is.
- Bukott angyal. A legrosszabb, amivel valaha találkozhatsz.
Érkezik a válasz a vámpírunk kérdésére. Legalábbis mint ha Ő kérdezett volna valamit és a tüncike meg mint ha válaszolt volna. Nem figyeltem rájuk. Teljes mértékben nem érdekeltek a fiatalok. Őszintén megvallva, innen senki sem érdekelt, s a beszélgetéseik meg főleg nem, így csak a fontosabb dolgokat szűrtem ki magamnak, a többit meg hagytam elúszni, pont, mint Sheatro gondolatait. Azért még egy megjegyzésre futotta az erőmből:
- És mi a legjobb, amivel valaha találkozhatok? Te?
Azonban a szépség nem válaszol nekem, csak Kaka - vagy Caca...vagy Cavi? Na mindegy, a hülye nevű druida srácot részesíti ebben a dicsőségben. Mivel volt egy olyan érzésem, hogy én itt kiestem egy időre a társasági körökből, meg mert az is látszik, hogy mindenki elfeledkezett csóri faj-, és szakmatársamtól, a kis törpicúr mellé térdeltem le, aki alig pár lépésre tőlünk heverészett. Összeráncoltam a szemöldököm fókuszálásomban, hogy megállapítsam, egyáltalán él-e még? Láttam, hogy lélegzik, még hozzá egyenletesen, csak a fején volt egy kisebb vöröses folt, ahogy a ribi megütötte. Kutyaharapást szőrével alapon nem túl erősen, de azért határozottan lekevertem én is a jánykának egy pofont. Hát, nem nagyon volt hatása. Így kissé határozottabban és erőteljesebben másik oldalról is lekevertem neki egy taslit. Ennek se volt semmi hatása, csak a tenyerem kezdett el zsibbadni, illetve egy szép vörös foltocska jelent meg a pofikáján. Azt hiszem, hogy ennyi elég is annak megállapítására, hogy szegényke totál eszméletlen, s nem kell folytatni az ilyen jellegű kísérleteimet, mert még valaki azt hiszi, hogy kínzom csórikát és nekem esnek. A lány teste mellől szúrom közbe gondolataimat.
- Szóval akkor nem megyünk Mélységire vadászni. Jól van, érettem én. Nem mint ha nagyon akartam volna. Elég volt nekem egy nap egy nagy hősies tett, amivel megmenthettem mindenkit.
Aztán egy morcos tekintetet vetettem Andromeda felé, csak úgy lazán, sunyiban. Nem tetszik, hogy átveszi az irányító szerepet. Na nem mint ha én pályáztam volna rá, de akkor is...ha a nők kezébe adjuk az irányítást, abból mindig baj van. Mindenki tudja, hogy a férfiaknak két agyuk van és az mindig is jobb, mint ha csak egy aggyal rendelkezők parancsolgatnának. Mert hát...nézzük csak meg a tünciket és Amellére királycsajszikájukat. Szerintem nem jártak valami túl jól. Azt hiszem, hogy ebből a társaságból egyedül Kovára számíthatok...vagy valami ilyesmire.
- Siessünk!
- Éremes a könyvtárat feltárni? Vagy hogyan tárjuk fel úgy, hogy a lényt ne ébresszük fel?
Az előző Andromeda volt, aki szemmel láthatólag és füllel hallhatólag igyekezett innen minél hamarabb eltűnni. Az utóbbi Kováé. Megkérdőjeleztem előbbi kijelentésemet, miszerint benne megbízhatnék értelmi tekintetekben. Elvégre, még is csak tünde.
- Mit akarsz a könyvtárban? Még többet dobálózni? Ti, tündék, valami ritka furcsa teremtések vagytok.
- Attól még, hogy a prof halott, még a feladatunk a könyvtár, nem?
Érkezett rögtön a kötekedő, naiv kérdés. Ez tényleg...? Áh, inkább nem is pazarolok gondolatot rá. Az egyetlen értelmes megjegyzés a nefilimtől jön a maga szép kis tömörségében.
- Megváltoztak a körülmények.
~ Na nem mondod cukipofa? De végül is, igazad van. Valahogy vedd rá a naiv tüncikét meg a vérgőzös vámpír-szeretőjét, hogy takarodjunk innen...~
~ Mi van Cyne, berezeltél?~
~ Van egy olyan érzésem, hogy a Mélységivel való találkozás nem egy laza egészségügyi séta lenne a parkban.~
~ Lehet, hogy nincs is itt, csak a sok hülye papol róla.~
~ Én azért nem kockáztatok...Nem hiányzik nekem egy hülye bukott angyal meg a fanatikus szolgálói, akik a fejemmel baszkurálnak. Elég vagy nekem Te is, még sok is.~
~ Most őszintén megsértettél! Hát nem is szeretsz engem?~
Shea próbált tettetett durcisságot csempészni a hangjába, azonban nem jött össze. Gondolatban ökölbe szorítottam a kezem, majd a középső ujjam egy kilőtt nyílvessző sebességével pattant ki, hogy nonverbális választ adjak a kis görcsnek odabent. Feleltként iszonyatos fejfájás hasogatott. A kis rohadt, mocskos bu....
~ EZT MÉG MEGKESERÜLÖD!~
Csak halk kacagás, aztán Shea jelenléte visszahúzódott, s vele együtt a fejfájás is. Király...talált még egy módot, amivel szivathat engem. Hát nem csodás? De mivel úgy látszott, hogy mindenki készen van az indulásra, az övembe gyűrtem a papírokat, a tőröket átvettem a bal kezembe, majd a törpicúrt övénél fogva felemeltem, és átlendítettem a vállamon. Még kicsit igazgattam petyhüdt testét, mire kényelmesen el tudtam őt helyezni. Csak most meg a feje minden lépésemnél a mellkasomat verte. Bár...ha mondjuk kicsit lejjebb engedném, akkor már nem azt verné...
~ CYNE ! BASZOD! Ő MÉG CSAK EGY KISLÁNY! TE....Hold Anya kegyelmezz. Ez totál meg van zakkanva! TE JÓ ÉG?! EZ A KÉP MOST KOMOLY?! TE BETEG VAGY!~
Azzal Shea ismét csak "elrohant", miután a gondolataim közé némi perverzitást és züllöttséget vittem bele, igen csak szépen megfogalmazva és el is képzelve a szituációt...ami a fejemben lévő gyökérnek nem tetszett. Érdekes...talán még is van benne valami normális? És én miért gondoltam ilyenre? Ajjaj...ideje elmennem egyet kurvázni. A továbbiakban igen csak ügyeltem arra, hogy a kezem nehogy még csak a kislány tompora felé közelítsen...mert semmi olyasmire nem gondoltam, de egy ekkorka csöpp kis testen nehéz úgy fogást találni, hogy az ne illetlen helyen történjen. Remélem, hogy jön velünk szembe valaki ellenséges érzületű és hozzá vághatom a töpörödött kis törpördögöt, aztán foglalkozzon Ő a morális kérdésekkel...
- Én nem is akartam alapból a könyvtárba jönni, csak valami gazdag, dagadék hülye bérelt fel testőrének, aztán a Viziizé professzor meg kiszemelt magának. Majd gondolom a többi nefilim lejön, kitakarítja a helyet, meg valami rendes temetést adnak csóri vén fószernak. A részemről én lezártnak tekintem a dolgot.
- A nefilimeknek fontos ez a hely. Meg fogjuk védeni a Mélységitől.
Jól esett, hogy legalább Andromeda nem akadékoskodik és készen áll az indulásra. Végül úgy látszott, hogy Mr. Idegesítő is beadja a derekát és hajlandó velünk jönni ahelyett, hogy még tovább járatná a lepcses pofáját. Elgondolkoztam azon, hogy hozzá vágom a kis koloncomat, aztán elnézem, ahogy féltékenységében a vérivó bajnokunk neki esik...s mi ketten Andromeda-val kisétálunk az alkonyba, alakunkat a lenyugvó Nap vörös sugarai színezik be, s itt hagyunk magunk mögött mindent. Legfőképpen egymást. Ő jobbra, én balra és soha többé nem látom egyiküket se viszont. Ennyi köszönöm szépen, bőven elég volt mindenkiből. Bár, a nefilim még megérne egy-két misét, ahogy az emberek mondanák. Mindenki elindult visszafelé. Én a nefilim felé fordultam, hogy megpróbáljak szóba elegyedni vele, de látom, hogy az még mindig szédül. Ekkora ütést kapott volna be? Nem jó jel...ha valaki ránk támad, Ő is csak koloncot jelentene nekem és megint hősködnöm kéne, hogy megmentsem őt, meg mindenkit. Hold Apa...hova kerültem én?
- Minden rendben van?
Kérdezem meg tőle...