Quest for Azrael
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Multiváltó
Felhasználónév:

Jelszó:

Legutóbbi témák

» [Magánküldetés: Kyrien von Nachtraben] - Családi titkok
by Kyrien Von Nachtraben Kedd Nov. 05, 2024 6:37 pm

» Erlendr - emlékiratok
by Erlendr von Nordenburg Pént. Nov. 01, 2024 7:40 pm

» Küldetés: Az arany fényében tündökölvén (V.I.Sz. 822. Tél)
by Jozef Strandgut Hétf. Okt. 28, 2024 3:45 pm

» [Magánküldetés] Rote Fenster hinter den Wänden (V.I.Sz. 822. Nyár)
by Nessaris Maera Szomb. Okt. 26, 2024 6:21 pm

» [Útvesztő] A magoi hét próbája
by Ostara Kedd Okt. 22, 2024 12:49 am

» Élménynek túl rövid...
by Erlendr von Nordenburg Szer. Szept. 25, 2024 7:39 pm

» Képességvásárlás
by Jozef Strandgut Vas. Szept. 22, 2024 7:21 pm

» Mesterségekhez kötődő vásárlások, receptek, alapanyagok
by Hóhajú Yrsil Csüt. Szept. 19, 2024 12:19 pm

» Enoch ben Metathron
by Noel Vas. Szept. 08, 2024 12:18 pm

Ön nincs belépve. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon

[Útvesztő] A magoi hét próbája

+2
Alicia Zharis
Ostara
6 posters

Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13  Next

Go down  Üzenet [6 / 13 oldal]

126[Útvesztő] A magoi hét próbája - Page 6 Empty Re: [Útvesztő] A magoi hét próbája Vas. Júl. 30, 2023 6:29 pm

Ostara

Ostara
Próbaidős Mesélő
Próbaidős Mesélő

Zivriahan és Alicia - Ahogy a fiatal kalandor is kidugja a fejét az ajtó mögül, láthatja, hogy a hajó bizony lapos. Nincsen rajta kabin, se emelvény. Amikor viszont szemével a félóriásokat fürkészte, észrevehette, hogy mindegyikük nyakában ott lógott egy kis ezüstös kulcs, s amikor azt észrevette, heves szívverésén túl mást is érzett lüktetni. Zsebében a ládika, mint egy második szív kezdett el dobogni, gyöngéden, kérlelően. A tünde nő felé csak ismételten megismételte a kérdést az egyik hajós, s kezével még az egész hajóra is gesztikulált vele, miközben fegyvereiket eltették és óvatosan megindultak felé. Mozgásukban volt valami különös ritmikusság, mintha egy szív dobogásának ritmusával dobbantottak volna a hajódeszkákon.

Jozef - A halász egyre fáradtabban kapálózott, de még képes volt fenntartani a fejét a víz tükre felett.
- A tenger szíve te ostoba! Csak én tudtam biztonságban tartani! Ha az nincs, a tengernek vége! De a rossz kezekben... - befejezni viszont nem tudta, ugyanis az egyre sötétedő tenger vízéből kiemelkedett egy kéz, nagyobb mint egy ember, s ujjait a halász köré fonva egy lusta mozdulattal berántotta őt a víz tükre alá.
Csend lett. Egy pillanatra, mintha a szél is elállt volna, csak, hogy erőt gyűjtsön. Az eget örvénylő fekete felhők kezdték ellepni. A horizonton valami mozgolódni kezdett.

127[Útvesztő] A magoi hét próbája - Page 6 Empty Re: [Útvesztő] A magoi hét próbája Szomb. Aug. 05, 2023 5:24 pm

Jozef Strandgut

Jozef Strandgut
Klerikus
Klerikus

Hitetlenkedve meredek a kezemben lévő nyakláncra, mert még soha nem hallottam olyan nagy erejű mágikus tárgyról, ami ekkora erővel rendelkezhetne. A tenger szíve?
- Hééé…..Ne….. – rohanok a csónak szélére, mikor a hatalmas víz alatti kéz elragadja a szerencsétlent.
Nem akartam mindenáron a halálát, csak meg akartam menekülni! Ráadásul hirtelen nagyon sok kérdésem lett volna, mert azok a baljós, fekete felhők és a beálló csend, nagyon nem sok jóval kecsegtetett.
- Mi a francot akart mondani azzal, hogy rossz kezekbe kerülhet ez az izé. – emeltem a szemem elé a gyöngyöt.
Ekkor észleltem a szemem sarkából a távoli mozgást. Talán egy hajó? Akármi is, nekem innen el kell tűnnöm.
Kétségbeesetten keresek egy evezőt, vagy valamit, hogy el tudjak indulni egyáltalán, addig is a láncot a nyakamba akasztottam és ha találtam egy lécet is, azonnal lapátolni kezdtem, közben meresztettem a szemem, hogy mit dob elém a varázslónő mágiája.
Bár mindenkitől azt hallottam, hogy a toronyba merészkedők közül senki nem halt meg, nem én akartam lenni az első, aki igen. A nyáladzó elmeroggyant szerepre sem vágytam, még annyira sem, mint a halálra.
~ Jó sok mágia van az én tarsolyomban is, minden rendben lesz! ~ nyugtattam magam, de valahogy ez még sem sikerült.

128[Útvesztő] A magoi hét próbája - Page 6 Empty Re: [Útvesztő] A magoi hét próbája Vas. Aug. 06, 2023 9:45 am

Zivriahan

Zivriahan
Szemfényvesztő
Szemfényvesztő

Egy pillanatra elgondolkozik a válaszon. A kék éggel és sós levegővel maguk körül furcsa, hogy ez valójában egy torony.
Mint amikor álmodott. Csak, amikor álmodik, akkor egyszerűen csak ott van valahol. Nem emlékszik arra, ahogy odament.
Miután a nő elsétál, jut eszébe, hogy ha a torony kidobja, utána is visszajöhet. Az a gyerek is vissza akart szaladni. Azt nem tudja, vissza is jött-e, és ha visszajött, akkor újra bement-e a toronyba.
Még mindig rejtekhelyéről figyeli, ahogy a nő kommunikálni próbál a nagy emberekkel. A fegyvereiket elteszik, ez jó, úgy tűnik, nem akarják megtámadni őket.
Hirtelen kikerekednek a szemei, ahogy dobogást érez a köpenye alá rejtett ládából. Lejjebb húzódik, hogy teljesen takarásba legyen. Ügyelve, hogy na kopogjon az ujja rajta, és halk legyen, előveszi a dobozt. Megpróbálja kifeszegetni, végigsimítani a réseit, közelebb teszi a fülét és hallgatja, mi ez a hang, ami benne van. Magától valószínűleg nem fog kinyílni. De azért még mindig szokott próbálkozni, legalább egyszer.
- Nyílj ki! - suttogja halkan, hogy mások meg ne hallják. Nem sok esélyt lát rá, de a lépcsőnél működött.

129[Útvesztő] A magoi hét próbája - Page 6 Empty Re: [Útvesztő] A magoi hét próbája Vas. Aug. 06, 2023 6:45 pm

Alicia Zharis

Alicia Zharis
Nekromanta
Nekromanta

Legszívesebben sóhajtana egy hatalmasat. Igencsak megszokott már a számára az ellenséges fogadtatás, de az, hogy meg kell érttetnie magát másokkal közös nyelv hiánya mellett, na, abban már nem igazán van tapasztalata. A körbemutatásra ugyanakkor reflexszerűen is körbenéz, vajon talál-e valamit a hajó fedélzetén, ami kiindulópontot jelenthet, noha valószínűnek tartja, hogy nem lesz semmi, ami fogódzkodót jelenthet a számára az elhangzott halandzsázás kapcsán. Ideges toporzékolásba kezdene, ha nem lenne ennyire feszélyezett a helyzet, így a szokásosnál is jobban ügyel arra a félreértések elkerülése érdekében, mégis mit csinál.
A kérdés nyomán tudatosan széttárja a karját vállait felhúzva egyértelműen a bizonytalanság gondolatával mögötte: „nem tudom”. Legalább próbálkozni felesleges a nyelvekkel, ami a kevés opciójuk közül kihúzhatóvá is tett egy lehetőséget, szóval jobb híján megfigyeli az óriásokat, amíg elteszik a fegyvereiket, és bár körülöttük minden mágikus – szinte bzitosan egy illúzió szüleménye -, megpróbálja felidézni a szénakazal-hajú tudásdémonnal tanultakat, keresni a hatalmasra nőtt embereken valami tárgyat, ami mágikus lehet vagy bármit, ami jócskán elüt az általános öltözetüktől. Az hamar feltűnik neki, hogy mindannyian nyakukban hordoznak egy kulcsot, amire összevonja a szemöldökét, értelmét nem látva azonban keres tovább, közeledésük nyomán hátrálva valamennyit.
Újra körbenéz, tud-e hasznosítani a fedélzeten bármit, van-e bármi, ami kilóg a környezetéből ezen az istenverte illúziótengeren soha nem látott, intelligensnek látszó lényekkel rajta.

Név: Krónikaismeret
Ár: 2500 váltó
Tanulás: 1500 szó
Leírás: A karakter képes megállapítani egy adott tárgyról, hogy mennyire ritkának minősül, milyen tulajdonságai vannak. Képes felismerni, ha egy tárgy mágikus tulajdonságú, és azt is, milyen jellegű mágiát hordoz. Bizonyos esetekben az ereklyéket név szerint is fel tudja ismerni, és képességeit, adottságait meghatározni. A karakter tőle szint*1 előre megérzi, ha valaki használ egy mágikus tárgyat, vagy mágikus tárgy hatása alatt áll, s könnyebben tud rá reagálni (az információkat küldetéseken a mesélőtől kell kérni).

https://questforazrael.hungarianforum.net/t700-alicia-zharis

130[Útvesztő] A magoi hét próbája - Page 6 Empty Re: [Útvesztő] A magoi hét próbája Vas. Aug. 06, 2023 8:07 pm

Astonien Michelberger

Astonien Michelberger
Klerikus
Klerikus

Hiába próbálok átlátni a vízen, megpillantani valamit a tenger (vagy mi is ez...?) fenekén, semmit nem tudok kivenni. Mintha a víz furcsán sötétebb lenne, mint szokott, bár lehet, csak az emlékezetem játszik velem.
És ez a part is furcsa. Homok, ameddig a szem ellát, de semmi több: sem egy kavics, sem egy kagyló, egyenletes homok végig.
Olyan... mesterséges ez az egész. Bár hogyne lenne az? Hisz most is egy varázsló képzelgéseit járom.
Akárhogy is, nem tehetek mást, mint folytatni a sétát, közben éberen fürkészve a tájat. Ez pedig nem marad eredmény nélkül: messze mintha látnék valamit, vagy... valakit? Kisvártatva azt is meglátom, hogy a parton ül, s horgászbotjáról madzagot lógat a vízbe. Így már az is feltűnik, hogy egy öregemberrel van dolgom.
Na ez vajon élő ember, vagy csak egy káprázat, mint minden más? Ha él, akkor hogy került ide? Ittragadt? Jobb lesz óvatosan megközelíteni.
- Áldja meg az Isten ezen a kora reggelen! - hajlok meg kissé, mikor már hallótávolságon belül érek. - Mire horgászik ezen a csodaszép, ámde kietlen parton?
Remélhetőleg ő beszédesebb lesz, mint a lépcső volt...

131[Útvesztő] A magoi hét próbája - Page 6 Empty Re: [Útvesztő] A magoi hét próbája Vas. Aug. 06, 2023 9:53 pm

Ostara

Ostara
Próbaidős Mesélő
Próbaidős Mesélő

Jozef - Evezőlapátokat ugyan találtál, azok viszont nem tűntek elég hosszúnak, hogy egyedül el tudd evezni a csónakot. Az árbócon felkötött vitorla hangosan csattogni kezdett, ahogy a szél erősödött. Mikor a nyakadba akasztottad a gyöngyöt, mintha egy pillanatra megrázott volna valami, egy apró áramütés ért, s a gyöngy színe vörössé vált. Ekkor pedig az ég is vörössé vált. A távolban egy villám csapott bele a vízbe, s ahova csapott, ott egy hatalmas hullám emelkedett. A gyöngy a nyakadban hideg volt, akár a tenger vize.

Zivriahan és Alicia - Ahogy a gyermek megérintette a ládikát, s elővette azt, a dobogás ritmusa felgyorsult, s hangosabbá vált. Csaknem az egész hajót bezengte a ritmukus szívverés.
Ba-dum, ba-dum, ba-dum...
A félóriások mozgása lelassult, s mintha idegeskedve néztek volna körbe, keresve a dobogás forrását, majd arcukon szinte egyszerre jelent meg a halálfélelem, ahogy mellkasukhoz nyúltak.
A tünde nő, ahogytekintetét körbefuttatta a legénységen, a fedélzeten és mindenen, amit szemével látni vélt, megpróbálta felidézni a régen tanult történeteket, legendákat, s arra a következtetésre juthatott, hogy se a legénység, sem pedig a hajó nem rendelkezik jellegzetes tárgyakkal, kivéve társát, aki azóta elővette a rejtett kis ládikát. A kis fém ládika felületén rúna vésetek jelentek meg, s teljesen biztos lehetett abban, hogy régi történetek emlegettek már hasonló ládikát. Egy mágikus ládikát, amely képes volt magába zárni emlékeket.
A gyermek parancsára azonban a ládika nem nyílt ki.

Astonien - A férfi, végtelen sötét szemeivel csak a vizet figyelte, jelenlétedet mindössze egy biccentéssel konstatálta. Botját lassan megemelte, hogy megnézze, lett e kapás, de a madzag vége üresen emelkedett ki a vízből, horog, vagy csali nélkül. Az öreg csalódottan sóhajtott és visszaengedte a madzagot a vízbe.
- Álomra, fiam. Az enyém eltörött, így kell egy új. Látom te sem hordod magadnál a tied. Hol a botod?

132[Útvesztő] A magoi hét próbája - Page 6 Empty Re: [Útvesztő] A magoi hét próbája Szomb. Aug. 12, 2023 6:11 pm

Jozef Strandgut

Jozef Strandgut
Klerikus
Klerikus

Nem tudtam mit gondoljak a lény szavairól, ám az időjárás rohamos rosszabbodása nem tetszett és az sem, hogy a lapátok, amit találtam, lehet, hogy a halásznak a hosszú kezébe megfelelőek voltak, de az enyémben szinte el sem érték a vizet.
~ Szóval az evezésről ennyit! ~ húztam el a szám csalódottságomban.
Ám a szél élénkülése talán segíthetne a vitorlázásban, csak, hogy én semmit sem tudtam a vitorlázásról, viszont vesztenivalóm sem volt, így meghúztam a rögzítőköteleit, hogy ne csapkodja, hanem kapjon bele a szél.
Az, hogy a nyakamban lévő gyöngy a halászhoz hasonlóan nem kedvelt, azt a csípése és a vörössé válása is közvetítette. Legalábbis a vörös szín sosem jelentett semmi jót. Ráadásul az ég is a gyöngyszínével megegyezően változott.
- Ajaja! Ez egyre jobb lesz! Mi jöhet még?
Ezt csak költői kérdésnek szántam, de a villámlás után egyre magasabbra emelkedő hullám, mintha csak válasz lett volna a kérdésemre. Egy rossz válasz……
- Én csak azt a nyomorult próbát akartam megpróbálni, nem valami élet-halál harcot vívni! – kiáltottam bele dühösen az egyre erősödő szélbe, azzal letéptem a nyakláncot a nyakamból és a habokba hajítottam. – Menj a gazdád után és hagyj engem békén!
- Ó a Magasságos! Ennél már csak az lenne jobb, ha azok ott a távolban valamiféle tengeri rablók lennének, akik szintén az életemre törnek. – morogtam az orrom alatt.

133[Útvesztő] A magoi hét próbája - Page 6 Empty Re: [Útvesztő] A magoi hét próbája Vas. Aug. 13, 2023 7:01 pm

Alicia Zharis

Alicia Zharis
Nekromanta
Nekromanta

Váratlan dobbantások rezegtetik meg a hajó padlózatát, amit először inkább az óriásira nőtt alakok lépteinek tulajdonít, reakciójuk azonban egészen másra enged következtetni. Valamitől vagy valakitől félnek – talán neki is kéne?
Némi zavarodottsággal kezdi el kutatni a környéket, ezúttal a szívdobogásnak tűnő lüktetés forrását keresve, és a hajó egyetlen érdekességét hamarosan meg is találja Dylan kezében. Összevonja a szemöldökét a ládika láttán, majd visszafordítja pillantását az idegenekre, akiknek tekintete félelemmel telve szegeződik a ládikára. Nem nehéz így már összekötnie, hogy ez a rettegésük forrása, mire bizonytalan kétkedésében kissé elhúzza a száját.
Még egyszer az óriásokra néz, téve pár hátráló lépést felőlük Dylan felé, és mikor már a kartávolságukon kívül érzi magát, ahol nem sújthatnak le rá hirtelen felidnulásból, a kölyök felé fordulva kicsit gyorsabb tempót diktálva áll kis társa mellé. A közelében fürkészi tovább a rúnavésetes tárgyat, és bár van ismerete a rúnák terén, nem tartja kizártnak, hogy nem lesz képes elolvasni a kirajzolódott jeleket az esetlegesen feledésbe merült eredetük miatt.
- Hmh, érdekes – morogja, majd némi gondolkodás után megvakarja a fejét, mégis mit kezdhetnének egy emléknyelő tárggyal a kezükben. – Nem tudom, ezekről a dolgokról mennyit tudsz, Dylan, de néhány feljegyzésben olvastam egy tárgyról, aminek a leírása nagyon hasonílt ehhez – bök állal a ládikára. – Állítólag képes elzárni az emlékeket – teszi állára a kezét, újabb szünetet hagyva. – Mit gondolsz, ha valahogy ki tudjuk nyitni, kijöhetnek az emlékek? Talán az megoldásra vezethet minket ebben a próbában.

134[Útvesztő] A magoi hét próbája - Page 6 Empty Re: [Útvesztő] A magoi hét próbája Vas. Aug. 13, 2023 11:36 pm

Astonien Michelberger

Astonien Michelberger
Klerikus
Klerikus

Egy pillanatra megijedek, hogy a biccentésen kívül nem kapok más reakciót; bár ez is több, mint a lépcsőtől kaptam, azért nem szeretném ennyivel beérni. De szerencsére erre nincs is szükség: miután csalódottan nyugtázta, hogy semmit nem fogott a horog és csali nélküli zsinegével (fura egy horgász), végre válaszol.
Álomra? Rendben, ez is lökött. Már azt hittem, itt ragadt, vagy valami, de most már bizonyosan csak egy újabb játszadozása a mágusnőnek. Vajon hogy kellene reagálnom az elvont kérdésre? Válaszoljak éppoly misztikusan, vagy talán vonjam kérdőre, hogy mi a rossebről beszél? Mert komolyan venni bizony nehéz lesz.
Egyelőre belemegyek a játékába, aztán meglátjuk, mit is kell művelnem, hogy útbaigazítson. Vagy elvigyen a következő szintre. Vagy tudja a franc.
- Ami azt illeti, elhagytam a botom. - vakarom meg a fejem. - Ha meglenne, szívesen kifognék egy új álmot én is; bár már van egy, bizony néha érzem, hogy nem a legmegfelelőbb számomra. Talán jobb lenne egy olyan, ami nem forgatja fel gyökerestül az életem.
Egészen úgy hangzom, mintha tudnám, miről is beszélek, nem?

135[Útvesztő] A magoi hét próbája - Page 6 Empty Re: [Útvesztő] A magoi hét próbája Kedd Aug. 15, 2023 8:11 pm

Zivriahan

Zivriahan
Szemfényvesztő
Szemfényvesztő

Kerek szemei a dobozra bámulnak. Mintha valami ki akarna jönni belőle. Erősebben szorítja, de az nem akar kinyílno
Csak ismétli a ritmust. Egy, egy - szünet. Egy - egy - szünet. Mély hang. Olyan, mint a mellkasa hangja, miután gyorsan futott vagy fél.
Felnézve a nagy emberek arcán is ezt látja. Hogy félnek. És ebbe az irányba néznek. Észrevették a dobogást.
Ami a kezében van.
Még erősebben fogja a dobozt és közelebb húzza magához.
-Talán ezek? Rúnák, igaz? Ismered a nevüket?
Mutat a fénylő jelekre a dobozon.
- Félnek tőle - mondja halkabban, röviden a nagy emberek felé nézve. - Talán rossz emlékek vannak benne?
Aisling mesélt arról, hogy vannak olyan dolgok, amelyekre nem akar emlékezni. Furcsa.

136[Útvesztő] A magoi hét próbája - Page 6 Empty Re: [Útvesztő] A magoi hét próbája Kedd Aug. 15, 2023 8:29 pm

Ostara

Ostara
Próbaidős Mesélő
Próbaidős Mesélő

Jozef - A rögzítőkötél megrántásától a vitorla kibomlott, s a szél mintha csak erre várt volna, bele is kapott, hogy messzebb vigyen a közelgő hullámoktól. Amikor azonban mérgedben a habok közé vetetted volna a vörössé vált gyöngyöt, a csobbanás hangja helyett hangos koppanás, s az azzal járó törés hangját hallottad. Mintha nem is a vízbe vetetted volna a tárgyat, hanem valami keménynek. S amikor ez megtörtént, a világ egy pillanatra megállt körülötted. A hullámok nem mozdultak, a vitorla merev feszességgel állt, s mire kettőt pisloghattál volna, minden eltűnt. Egy gyertyákkal homályosan kivilágított szobában találtad magad. Alattad kemény kövek, körülötted négy fal, fölötted egy vastag gerendákkal tartott mennyezet, s mindenhol különböző mágikus körök és közéjük fűzött rúnák ékesítették a helyiséget. Az egyik fal tövében ott csillogtak az elhajított gyöngy szilánkosra törött darabjai, a másik falon pedig egy ajtó, amely némán kinyílott, amint rápillantottál, feltárva egy fölfelé vezető lépcsősort.

Alicia és Zivriahan - A félóriások idegesen szóltak egymáshoz pár szót, majd ismét előrántották kardjaikat és szétszéledtek a hajón. Így a kalandozók láthatták, hogy összesen tízen vannak. Páran a hajó oldalához mentek, ketten figyelmen kívül hagyva a hegyes fülűeket elsétáltak a hajó végébe, a maradék három pedig óvatosan elkezdte körbejárni a potyautasokat. Az egyikük, barna, fonott hajú, kemény arcú nő eközben kérdően vakkantott feléjük néhányat, kardjával a kezük felé mutatva.

Astonien - A halász megértően biccentett, s lenyúlva maga mellé, elővett a homokból egy hálós botot, amit feléd nyújtott.
- Össze kell törni azokat az álmokat, amelyek felforgatják az életünket. - mondta, s hangja mintha sokkal távolabbinak hatott volna. - Az én álmom fogva tartott. Nem engedett el. Szét kellett törjem. De ha kifogok egy szépet, s fiam segít benne, akkor a tiéd lehet. Mit szólsz?
S ahogy a kérdését feltette, a csali és horog nélküli zsineg megfeszülni látszott, így az apónak erősen rá kellett szorítania a botjára.

137[Útvesztő] A magoi hét próbája - Page 6 Empty Re: [Útvesztő] A magoi hét próbája Csüt. Aug. 17, 2023 8:41 pm

Jozef Strandgut

Jozef Strandgut
Klerikus
Klerikus

Hiába tudtam az elmém mélyén, hogy valószínűleg sosem hagytam el a Tornyot és ez az egész csak egy nagyon erős és nagyon-nagyon tehetséges mágus illúziója, a varázslat megtette a hatását és én már kezdtem a csapdájába esni. Minden bizonnyal az törte meg a bűvöletemet, hogy a nyakláncot eldobtam és a gyöngy eltört.
Persze ezt még abban a pillanatban, mikor megtettem, nem tudtam, de a következő szédületes, de talán csak két levegővételnyi idő után már igen, mikor hirtelen szilárd talajon és egy üres szobában találtam magam, egyetlen társaságom csak a törött ékszer volt. Csak egy pillanatra inogtam meg……
A szemem a lassan kinyíló ajtóra tapadt, izmaim ugrásra készen megfeszültek, fejemben már valami hatásos igézet szavai alakultak, de miután semmilyen szörny, vagy más nem jelent meg onnan és kissé oldalra lépve megláttam a felfelé vezető lépcsőt, úgy éreztem talán……, de csak talán megugrottam egy újabb próbát és tovább léphettem. Bár a figyelmem továbbra is éles maradt, nekieredtem a felfelé vezető útnak.

138[Útvesztő] A magoi hét próbája - Page 6 Empty Re: [Útvesztő] A magoi hét próbája Vas. Aug. 20, 2023 10:47 am

Alicia Zharis

Alicia Zharis
Nekromanta
Nekromanta

Kissé összehúzza a szemeit, ahogyan a tárgy tanulmányozásába kezd, ám megzavarja és egyben nyugtalanítja is őt az óriási emberek zaklatottsága. Mintha harcra készen helyezkednének el, ahogy mindenki a feltehetően neki megadott helyére siet, amitől kényelmetlenkedve préseli össze ajkait. Nagyon nicnsenek jó helyzetben.
- Annak tűnnek, igen -  fordítja figyelmét Dylan felé, majd pillantását ismét a ládikán pihentetve próbálja kibogarászni a rúnák jelentését. – Tanultam rúnákról, így ha nem is mindet, néhányat fel kéne ismerjek – teszi hozzá, de a siettetettség érzete kevés lehetőséget ad az elmélyedésben, így már kezdené feladni a fénylő jelek értelmezését és olvasását, amikor néhányat felismerni vél a sok idegen jelölés közül. – Itt látom az ember rúnáját, itt az ajándékét – mutat rá, és ahogy végigviszi az ujját, feltűnik neki a kulcsluk is, amitől egy horkanás kíséretében összeszalad a szemöldöke. – De nem hiszem, hogy ez most segít nekünk – morog, majd a feléjük beszélő felé tekint. – A kulcs a nyakukban viszont megoldás lehet, csak elképzelésem sincs, a semmi közepén, alig használható eszközökkel miként fogjuk megszerezni... – folytatja gondolatai megosztását Dylannak, az óriás felé pedig ismét csak széttárni tudja a kezét megemelt vállakkal.
Rámutat az asszonyságra, pontosabban a kulcsára, aztán a ládikára, imitálva a kulccsal történő kinyitását, felegyenesedve várva aztán a másik reakcióját erre, ami remélhetőleg nem a kilapítását fogja jelenteni. Jobb esetben a testbeszéd és a hanglejtés elárulja majd, hogy a kulcs nyitja-e ezt a ládikát, de ennél magasabbra nem meri tenni az elvárásait.
Dylan. Szerintem menjünk vissza a hajógyomorba, ott talán ki tudunk találni valamit és még elbújni is van esélyünk – mondja csendesen. Talán nincsenek olyan messze a lejárótól, és ha találnak egy pici rést a körülöttük keselyűként köröző alakok között, még le is érhetnek.

139[Útvesztő] A magoi hét próbája - Page 6 Empty Re: [Útvesztő] A magoi hét próbája Vas. Aug. 20, 2023 5:33 pm

Zivriahan

Zivriahan
Szemfényvesztő
Szemfényvesztő

- De honnan került ide? Kinek ajándék? És kitől? - nézi a dobozt, válaszra nem számít feltétlenül, ám jelzi, ezek jutottak eszébe.
A nő megpróbálja átadni az általuk kitalált ötletet a nagy embernek, de mégis vissza akar menni a hajógyomorba.. Tudna náluk gyorsabban futni, ebben biztos. A nő is olyannak tűnik, kint aki tud gyorsan futni.
Bólint és el is indul a lejárat irányába. Hátha lent kulcs is van.
- Hátha valamelyikük alszik. Úgy könnyebb lenne a kulcsot megszerezni. Vagy el kéne altatnunk valamelyiküket...- ötletel. Aztán egy kocsmai beszélgetés emléke miatt hozzáteszi: - Nem megölni. Csak mondjuk... Erőset ütni a tarkójukra.
Megvonja a vállát, mint mikor Aisling kérdezett és ő nem volt biztos a válaszban, de el akarta kerülni a haragos hangot.

140[Útvesztő] A magoi hét próbája - Page 6 Empty Re: [Útvesztő] A magoi hét próbája Vas. Aug. 20, 2023 11:02 pm

Ostara

Ostara
Próbaidős Mesélő
Próbaidős Mesélő

Jozef - Ahogy felfelé sétálsz a lépcsőn, az kanyarodva vezet téged egy ajtóig, gyertyákkal világítva az utad. Az ajtó kerete mintha rézből lenne, s a lapjára is abból munkáltak egy míves fát, díszítés gyanánt. Kilincse azonban fából volt és az ajtó mögül baljós hangok hallatszódtak át. Fémes kattogások, mély dübögések és öreg deszkák recsegése. Talpad alatt érezhetted, mintha a torony belseje mozgott volna.

Alicia és Zivriahan - A hatalmas nő először kérdőn nézett vissza a tündére, majd arcán a felismerés jelei kezdtek mutatkozni, s ahogy szabad kezével megragadta a kulcsot a nyakában, hátrébb lépett, mintha csak a gyermekét védené. Rövid szóváltást követően a közelben állók is védeni kezdték a kulcsaikat. A hangos szívverés ritmusosan rezgette mindenki dobhártyáját, s mikor az egyik félóriás, amelyik a hajó szélén állva figyelte a vizet felkiáltott, a dobogás abbamaradt, és baljós csend borult a hajóra. Az összes félóriás megdermedt, ahogy tekintetüket már nem a potyautasok felé, hanem a hajó pereme, s az azon túli végtelen horizont felé fordították. Teljes figyelmüket szentelve a csendnek még a kulcsaikat is elengedték, visszaeresztve őket mellkasukra.

141[Útvesztő] A magoi hét próbája - Page 6 Empty Re: [Útvesztő] A magoi hét próbája Csüt. Aug. 24, 2023 4:26 pm

Jozef Strandgut

Jozef Strandgut
Klerikus
Klerikus

Legalább a világítással nem kell bajlódnom, mivel felfelé gyertyák adnak fényt, ami viszont azt is jelenti, hogy várnak rám, hiszen nem éghetnek állandóan……
Végre meglátom az ajtót, ami elég impozánsnak tűnik azzal a faragással a közepén és még kilincs is van, ami nagyban megkönnyíti a bejutni vágyó dolgát, jelen esetben az enyémet.
Azonban a túloldaláról kihallatszó hangok egyáltalán nem adnak okot az örömre, sőt inkább azt sugallják ne menjek be, de hová mehetnék. Az utat végig kell járni és reménykedni a legjobbakban.
Persze ez nem jelenti azt, hogy vakon és védtelenül nyitok be, hiszen akármi is mozog odabenn, elég súlyos, hogy megrezgesse az egész tornyot.
Egyetlen út van előttem, így egy sóhajjal gyorsan benyomom az ajtót, de előtte azért megidézek egy védekező bűbájt.

Név: Monstrantia (Szentségmutató)
Típus: Bűbáj (1/2 kör)
Erősség: IIa.
Ár: 2500 váltó
Felhasználás: Szövetség alapú
Leírás: A keresztes egy intéssel egy két méter széles és másfél méter magas, ovális pajzsot idéz maga elé, amely a következő támadást elnyeli vagy megakasztja attól függően, hogy mágikus vagy fizikai. A pajzs rendkívül gyorsan jelenik meg, azonban egy támadás után el is tűnik. Amennyiben Mágia típusú képességet nyelt el, úgy egy Varázserőpontot elszív a keresztestől.

142[Útvesztő] A magoi hét próbája - Page 6 Empty Re: [Útvesztő] A magoi hét próbája Vas. Aug. 27, 2023 10:50 pm

Alicia Zharis

Alicia Zharis
Nekromanta
Nekromanta

Mélyet sóhajt Dylan kérdéseit hallva, kissé frusztráltan hunyva be a szemeit.
- Nem tudom, Dylan, de ha szót tudsz érteni velük... – biccent az óriások felé. –, akkor szerintem több választ kapsz – vezeti pillantását a nagyra nőtt emberekre, akik szemlátomást nem igazán értékelik az ötletét, rögtön markukba zárva a kulcsot, ami a továbbjutást jelenthetné a számukra. Kissé elhúzza a száját elégedetlenségében, persze nyilvánvaló volt, hogy továbbra sem lesz egyszerű dolguk. Legjobb elképzelése ugyanakkor még mindig a hajógyomorba való visszavonulás, ahol felhasználhatják a hordókat és dobozokat, nyerve egy kis magasságot, amivel talán elérhetnék a nyakukban lógó megoldást.
A szeme sarkából érzékeli, ahogy Dylan elkezd hátrálni, még felhozva a hirtelen jött ötleteit. Pillantását felé fordítja, de éppen csak annyi időre, hogy a másik is lássa, figyelt mondandójára.
- Sajnos ilyen varázslatok nem állnak a rendelkezésemre – felel neki, újra a körülöttük keringő emberszabásúakat fürkészve. – Néhány gyenge túlvilági segítőm van csupán. De... – vonja össze a szemöldökét. - De az egyikükkel talán elintézhetjük, hogy az egyik óriás megüsse a másikat. Akkor talán lesz lehetőségünk – gondolkodik, egyre halkabban ejtve ki a szavakat, a gondolkodás közepette először észre sem véve a hirtelen beálló csendet.
Meglepetten emeli tekintetét a vízet figyelő alak felé, akinek szavai nyomán hirtelen mindenki a végtelenségbe kezd el meredni, és már-már azt mondaná, megigézve, ahogy a kulcsaikat is elengedik.
- Dylan, lehet, itt a lehetőségünk – lép közelebb hozzá, csendesen beszélve. – Ne ijedj meg, de megidézem az egyik... szolgámat. Nem vagyok benne biztos, hogy képes lesz megfogni a kulcsot vagy a zsineget, ami tartja, de légy készen, ha esetleg futnunk kell.
A figyelmetlenséget és a csendet kihasználva csak finoman végighúzza ujját a varázskönyve gerincén, ahogy felidézi a szellemidézés bűbáját, lehetőség szerint egy olyan óriás mögé szólítva, akinek a hátát éppen nem figyeli senki a tenger felől érkező néma izgalmaknak köszönhetően. Bízik benne, hogy ebben az illúzióteremtette világban a szellem is képes lesz megfogni az óriás tarkóján pihenő láncot vagy zsinórt, amiről a kulcs lóg, készen arra, hogyha balul sülne el ez az elképzelése, visszarohanhasson a néhány fokkal biztonságosabbnak ítélt hajógyomorba.

143[Útvesztő] A magoi hét próbája - Page 6 Empty Re: [Útvesztő] A magoi hét próbája Vas. Aug. 27, 2023 11:12 pm

Zivriahan

Zivriahan
Szemfényvesztő
Szemfényvesztő

Megrázza a fejét. Nem érti a szavaikat, és ez még mindig szúró fájdalommal tölti el. De nem késő, ha kijut innen, még megtanulhatja, és ha még egy ilyen tornyot talál... vagy a valódi változatukkal találkozik, nem illúzióval, akkor már érteni fogja.
Megértés csillan a szemében a túlvilági szolgák emlegetésekor. Nem érti, mi oka lenne félni, de a nő szavai hallatán még biztosabb, hogy nincs. A segítőre most szükségük lesz.
Bólint. Gyorsan tud futni, vissza fognak tudni jutni.
Szemeit a vizet figyelőkön tartja, hogy ha valamelyikük mégis visszanézne és talán észrevenné őket, tudjon jelezni.
Ahogy nézi őket, meglát még egy kulcsot az egyikük tarkója körül...
Mindegyikükön van. És talán mindegyik kulcs egyforma. Ha igen, akkor ha a túlvilági szolgának nem sikerül megszereznie... ő megteheti.
A hozzá legközelebb levő láncát célozza meg, figyelve a vonalra, ahol megemeli a kulcsot, mintha csak a kezével fogta volna meg és emelné maga felé. Reméli, elég közel van hozzá, hogy elérje. Elképzeli, ahogy a hideg fém a tenyerébe simul, majd azt nagyon gyorsan magához szorítja...

Név: Telekinézis
Típus: Bűbáj
Erősség: I.
Ár: 1000 váltó
Felhasználás: Egyszerű pecsét
Leírás: A tudásdémon árnymágiával erőhatást alakít ki egy legfeljebb három méterre lévő tárgyon, egy erős dobás erejével röptetve egy általa meghatározott irányba.

144[Útvesztő] A magoi hét próbája - Page 6 Empty Re: [Útvesztő] A magoi hét próbája Csüt. Aug. 31, 2023 10:22 pm

Ostara

Ostara
Próbaidős Mesélő
Próbaidős Mesélő

Jozef - Mágikus védelmed nem bizonyult hiábavalónak. Amint az ajtó hangos nyikorgással megadta magát a nyomásnak, egy kis méretű, vékony nyílvessző repült a lábad irányába, mely azonnal le is pattant a pajzsodról, s fémes koppanással landolt a kőpadlón. A helyiség, melybe benyitottál, mintha egy rosszul bevilágított könyvtár lett volna. A fényt egy darab lebegő gömb halovány derengése biztosította. A polcok három méter magasak lehettek és együtt görbültek a fallal, körbe ölelve a vékony kőperemet, amely a hatalmas semmibe vezető lyuk körül tátongott, s melyen te is álltál éppen. Ahogy a látványt próbáltad magadba szívni, ismét súlyos kövek mozgásának zaját hallhattad. Az egyik könyvespolcról, mely előtt a derengő gömb lebegett, madárszerűen kezdtek leröppenni a könyvek, egy pillanatra felfedve valami fémesen csillogó tárgyat a polcok mögött, mielőtt a semmiből felkapaszkodott volna egy óriás méretével vetekedő kőgólem és oda nem csapott volna a polcra. A szoba megremegett, majd a gólem lassan visszaereszkedett a mélybe, ahol ismét a sötétség rejtekében létezhetett, így a könyvek mind visszaröppenhettek a maguk helyére a polcon, visszatakarva a szekrény mögötti titkot. A derengő gömb tovább libbent.

Alicia és Zivriahan - Amikor Alicia megidézte a szellemet, az mintha megrezgett volna. Mintha az illúzió nem akarta volna, hogy ott legyen, ám nem volt képes tenni ellene semmit. A nő akaratának megfelelően, a mágiával ideláncolt lélek a kulcsért nyúlt, keresztül nyúlva a félóriáson, mintha nem is lenne ott, s keresztülhúzta annak a testén a tárgyat. Ekkor a néma csendet a víz morajlása zavarta meg, ahogy egy óriás méretű csáp emelkedett fel és csapott le sebesen a hajó egyik végére, megrázva mindenki lába alatt a talajt. Több félóriás el is borult, akik viszont talpon maradtak azonnal a tapadókorongos végtag felé vetették magukat fegyvereikkel, miközben a hajó túloldalán egy újabb csáp emelkedett ki, s készült lecsapni az úszó test közepére, ahol a két bátor kalandozó is állt. Kiáltozások és ordítozások töltötték meg a levegőt, ahogy a sós víz illatához halszag kavarodott, s az egyetlen alak, amely ebből az egészből semmit nem tapasztalt meg, az a megidézett szellem volt, kezeiben a kulccsal, ahogy célirányosan a tünde felé lebegett.
Eközben Zivriahan kísérlete egy másik kulcs megszerzésére, érdekes tapasztalatokkal gazdagította a fiatal elmélyét. Ahogyan elképzelte a fém kulcs érintését a tenyerében, mintha tényleg érezte volna, s fizikailag meg tudta ragadni. Amikor pedig magához rántotta, a kulcs minden ellenállás nélkül leröppent a láncról a varázslat használója felé... legalább is úgy látszott. A kulcs viszont nem elmozdult, hanem megkettőződött. Az egyik repült a páros felé, a másik pedig továbbra is ott lógott a félóriás nyakában.

A hozzászólást Voice of Beltany összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Szept. 02, 2023 11:57 am-kor.

145[Útvesztő] A magoi hét próbája - Page 6 Empty Re: [Útvesztő] A magoi hét próbája Csüt. Aug. 31, 2023 11:31 pm

Astonien Michelberger

Astonien Michelberger
Klerikus
Klerikus

Valamiért meg se lep, hogy van egy tartalék botja. Pedig jogos lenne a kérdés: nem valószínű, hogy féltené a sajátját, akkor miért is? Várt volna rám? Vagy csak az első idekeveredő idiótára, akit traktálhat a filozofálásával?
...francnak gondolkodom ilyesmin? Ez is csak egy újabb játék, ami arról szól, hogy rá kell jönnöm a továbbjutás módjára. Egyelőre pedig nem ötöltem ki semmit, csak azt, hogy ezzel az öreggel érdemes jóban lennem. Végtére is ő az egyetlen kapaszkodóm közel s távol, ezen a végtelen parton.
Elveszem hát a botot, de még nem dobom vízbe a zsineg végét.
- Köszönöm az ajánlatot, jó uram! - hajtom meg a fejem tisztelettudón. - De az igazság az, hogy hiába érzem néha az álmom átkos oldalait, mégsem akarok megválni tőle. Igaz, felforgatja az egész életem, de ennek köszönhetem, hogy egyáltalán eljutottam idáig. Ennek köszönhetem, hogy még mozgásban vagyok, hogy érzem: van mit csinálnom. S ha így érzem, miért lenne szükségem egy újra?
Bár van igazság abban, amit mondok, egyelőre csak kíváncsi vagyok, hogy reagál az öreg. Vajon képes leszek eljutni arra a pontra, hogy végre kiszedjem belőle, mi a francot is kell csinálnom ezen a szinten?

146[Útvesztő] A magoi hét próbája - Page 6 Empty Re: [Útvesztő] A magoi hét próbája Szomb. Szept. 02, 2023 6:11 pm

Jozef Strandgut

Jozef Strandgut
Klerikus
Klerikus

A megidézett pajzsom eltűnik, ahogy a nyílvessző a lábam elé pottyan. A visszatartott levegő kicsusszan az ajkaimon és elégedett vagyok, hogy előrelátóan jártam el. De persze, nem lehettem biztos benne, hogy ez volt az egyetlen támadás, amíg alaposan körbe nem néztem.
Azt szűrtem le, hogy egy Könyvtárban vagyok, aminek egy szép nagy és feneketlen lyuk van a közepén és aminek a rendeltetésére egészen addig nem jöttem rá, amíg elő nem mászott belőle egy kőgólem. Igaz, lehet, hogy nem csak a gólem lakozott a mélységben, de nem óhajtottam amúgy sem megtapasztalni.
Biztos voltam benne, hogy ez egy újabb, elég lehetetlennek tűnő próbatétel, de az eddigieknek sem volt számomra sok értelme, de mégis sikerült tovább jutnom. Most sem rettenhetek meg.
A „repülő” könyvek mögött megcsillanó valami lehetett a tovább jutás kulcsa, még ha nem is szó szerint, tehát meg kell szereznem.
Nem rettentem meg a peremen mászkálástól, elvégre sötét tünde voltam. Már csak azt kellette elérnem, hogy legyen elég időm félreugrani, ha megjelenik a gólem. Nem akartam ott lenni, amikor lecsap.
Úgy véltem a lebegő fénygömb a megoldás, Ahova világít, ott ugranak le a könyvek a polcról, akkor talán átjuthatok mögé és talán a kőharcos sem ér ott el.
Elindultam, felhasználva fajtám képességét és csendességét.

Név: Marsh Treading / Mocsárjárás
Típus: Passzív
Erősség: I.
Ár: 2000 váltó
Felhasználás: Akarat alapú
Leírás: A sötét tündék őshazája mocsaras terület, így megszokták, fürgén kell mozogjanak. 3. szinttől a sötét tündék képesek reflexszerűen elugrani lábuk alatt elrejtett csapdák, megbúvó ellenségek elől, valamint instabil talajon (természetes vagy mágikus eredetű) is tökéletesen képesek mozogni.

147[Útvesztő] A magoi hét próbája - Page 6 Empty Re: [Útvesztő] A magoi hét próbája Szomb. Szept. 02, 2023 8:21 pm

Zivriahan

Zivriahan
Szemfényvesztő
Szemfényvesztő

Szemeit határozottan a kulcsra mereszti, és érzi, ahogy a kellemes melegség árad szét benne, ahogy sikerül azt közel húznia magához. Itt van, megszerezte. De a kulcs ott is van, ahol volt. Két kulcs van...
Közben megremeg a hajó, és egy óriási csáp kezd csapkodni rajta. Minden tengerésztörténetben van ilyen, szinte látja is a polipfejet, amely a tenger alatt lehet. Általában a történetek azzal végződnek, hogy a hajót elsüllyeszti a lény.
De ez egy illúzióhajó. Ha itt... "meghalnak", meghalnak valójában? Vagy olyan lesz, mint egy álom? Akkor löki ki őket a torony?
Nem akarja kipróbálni. Testét ugyanúgy védenie kell, nem tudja, hogy tényleg kell-e védeni, de inkább megvédené...
Egy másik csáp is előjön a vízből.
Hogy honnan jött, abból lehet tudni, hogy hol csaphat le legközelebb... Arrébb lép onnan, miközben rámarkol a kulcsra, amit magához vett, majd megkeresi vele sietve a zárat, és megpróbálja belenyomni. Ha sikerült, akkor el is forgatni, bármelyik irányba, amerre elmozdul.

148[Útvesztő] A magoi hét próbája - Page 6 Empty Re: [Útvesztő] A magoi hét próbája Vas. Szept. 03, 2023 3:13 pm

Alicia Zharis

Alicia Zharis
Nekromanta
Nekromanta

Régen volt már ennyire feszélyezett, és bár emlékezteti magát, hogy mindez pusztán illúzió, egy elmét kicselező játék, aminek nem szabad hinni, mégis nehéz mindig erre gondolnia, köszönhetően a fizikai hatásoknak, amit okoz. Befolyásolja a látását, a tapintását, a hallását, teljesen valóságossá téve azt, aminek nem szabadna körülöttük lennie, és emiatt, ha nem is vallaná be csak úgy, van benne félelem, ami megfeszíti összes izmát, ugrásra vagy futásra készen.
A szellem megidézése okoz némi kellemetlenséget – érzi, hogy ez a térség nem akarja beengedni ezt a megkínzott és varázslatának fogságába ejtett lelket, ám aktívan nem tesz a kizárása ellen, s végül enged, torzítva a teret maga körül, mintha tényleg nem egy evilági lény lenne. Csak bízni tud feltételezéseiben – amik inkább a reményei -, hogy élőholt szolgája képes lesz valamiképpen megszerezni a kulcsot, kihasználva fizikai érinthetetlenségét. Biztos benne, hogy mindeközben az izzadtság elkezd gyöngyöződni a homlokán, egy mintha a halántékán is csordulna, oly mértékű a feszültség, amivel várakozik ötletének következményeire.
Kis híján egy hatalmas sóhajtást enged el, amint a szellem képes rámarkolni a fémtárgyra, és a saját testéhez hasonlóan érinthetetlenné téve áthúzza az óriáson anélkül, hogy az észrevenné. Megkönnyebbülése azonban nem tart sokáig, ugyanis, ami a víz mélységeiben rejtőzködik, most megmutatkozik, először hanggal jelezve érkeztét, hogy aztán egy hatalmas nyúlványával megborítsa a hajónak az egyensúlyát. Nem sok híja van, hogy a fedélzet megrázásától ő is elessen, ám még sikerül néhány bizonytalan, újszülött gidáéhoz hasonló lépéssel és kitárt karokkal megtalálnia az egyensúlyát.
Enyhén megrezdülnek a fülei, ahogy maga mögül a víz hangjait meghallja a hajó ordításán túl, hátrafordítva tekintetét egy pillanatnyi elszörnyedéssel fogva fel a feléjük érkező veszélyt.
- DYLAN! – kiált rá figyelmeztetőleg, és látva, hogy a kölyök már mozdul, hogy elugorjon, nem rántja biztonságba, csak ő maga is oldalra vetődik, irányítva aztán a szellemet a kölyök felé, hogy átadja neki a kulcsot. – NYISD KI, AMÍG LEHET! – igyekszik túlharsogni a környező zajokat és üvöltéseket, most véve észre, hogy társa már csinál valamit. Összevonja a szemöldökét, nem értve, hogy lehetne nála kulcs, nem látva tisztán a kezeit, ugyanakkor az sem kizárt, hogy csak megpróbálja az ujjaival szétfeszegetni a ládikát.
Összepréseli az ajkait, tudva, hogy itt ő csak egy apró csepp az óceán közepén, és bár egy ekkora szörnyeteg ellen sok mindent nem tehet, a hajóra rácsapó végtag mellé szólít egy zombit, a megjelenésével rögtön utasítva azt, hogy harapjon bele a vízi dög húsába.

149[Útvesztő] A magoi hét próbája - Page 6 Empty Re: [Útvesztő] A magoi hét próbája Vas. Szept. 03, 2023 10:25 pm

Ostara

Ostara
Próbaidős Mesélő
Próbaidős Mesélő

Astonien - Az öreg halász eleinte nem válaszolt, csak a kapással küzdött, amely csak nem akarta feldugni a fejét a víz tükréből.
- Nem érted fiam! - rivallott rád mérgesen. - Ezek az álmok csak a mozgás illúzióját keltik. Hát nézz magadba! Nem vagy fogságban? Nem érzed magad elveszve? Hogyne lennél elveszve? Fiatal vagy még. Hú! - nagyot rántott a botján, s talán kicsit túl nagyot is, mert a víz tükre fodrozódni látszott, s a visszatükröződő csillagok egyike helyéről egy gyöngy bukott elő oly hevesen, hogy az a levegőbe repült.
- Kapd el fiam! Ez jó álom lehet! - sürgetett az öreg, ahogy ő maga a homokba terült a nagy lendülettől.

Jozef - Ahogy elindultál, a fénygömb nem mutatta semmi jelét intelligenciának, s csak monoton módon, egyenletes tempóban lebegett körbe a peremtől egy karnyújtásnyira. Talpad alatt érezhettél lazább köveket, melyek bizony csapdát aktiválhattak, így ügyesen átlépted, vagy kikerülted őket, így könnyen és gyorsan eljutottál a korábban megtámadott könyvespolcig.

Alicia és Zivriahan - Ahogy Zivriahan a kulcsot a ládikába illesztette, az tökéletesen illett bele, s elfordítania sem volt nehéz. Az eközben megidézett élőhalott lény zavarodottan állt egy helyben, nem látva létezésének okát, csak jobbra-balra billegtetve fejét. A csáp, mely fenyegetően lengedezett a fedélzet fölött most lesújtani készült. Mozgása gyors volt és nehéz, alig pár pillanat alatt a deszkáknak csapódott volna, amikor is...
KATT.
A zár kinyílt, s a ládika felnyílott és minden mozgás megállt. A félórások dühös tekintete megfagyott, kezük nem mozdult, hogy lesújtsanak fegyvereikkel a szintén megdermedt polipra. A szagok eltűntek. A színek fakulni látszottak és mire kettőt pisloghattak bátor kalandozóink, az illúzió teljes egészébenbelefolyt a nyitott ládikába, amely azonnal visszazárult utána.
A szoba, melyben így találták magukat, nem tűnt sokkal nagyobbnak, mint a szoba, amelyben a festmények voltak, itt azonban egészen másfajta művészet uralta a falakat. Mágikus pecsétek. Haloványan derengő komplex pecsétek, melyek hasonló rúnákkal voltak kiegészítve, mint amelyek a dobozon voltak. Az egyik pecsét kialudt, amitől a szobában lebegő kulcsok hangos koppanással a kőpadlóra zuhantak, majd egy másik is kialudt, aminek következtében a kis kalandor kezében szorongatott doboz, egy marék földdé változott.
Egy öreg tölgyfaajtó hangosan nyikorgó zsanérjai adták végül jelét annak, hogy van a szobának kijárata is, amely magától kitárult, láthatóvá téve a mögötte rejtőzködő lépcsősort.

150[Útvesztő] A magoi hét próbája - Page 6 Empty Re: [Útvesztő] A magoi hét próbája Hétf. Szept. 11, 2023 10:19 am

Astonien Michelberger

Astonien Michelberger
Klerikus
Klerikus

Összerezzenek, mikor rám kiált. Könnyedén leállhatnék vele vitázni, de lenne-e értelme? Hisz nem az a célom, hogy meggyőzzem, csak ki akarom szedni belőle, merre vezet az utam felfelé. Talán tényleg ezek az álmok, vagy mik a kulcsai ennek a szintnek?
Nincs időm azonban válaszolni, mert olyat ránt a boton, hogy hanyattesik. Gratulálok.
De legalább meglátom magát az álmot. Mégis mi lehet ez? És egyáltalán hogyan kapjam el? Még a rendes halászatban sincs érdemleges tapasztalatom, nemhogy az álmok kifogásában!
Akárhogy is, ez a példány épp a levegőben van, így nincs sok időm megfontolni a következő lépésemet. Igyekszem felmérni, elég közel van-e a parthoz, hogy puszta kézzel utánanyúljak: ha igen, akkor megpróbálom jobb kezemmel megragadni, mielőtt visszaesik a vízbe, ha pedig túl messze van, a horgászbot után kapok, hogy azt tartsam meg biztos kézzel.
Nem áll szándékomban túl sok időt itt tölteni. Bár élvezem az életteli környezetet a szótlan lépcső után, mégis szívesebben venném, ha zökkenőmentesen haladnék a legfelső szint felé.

Ajánlott tartalom

Vissza az elejére  Üzenet [6 / 13 oldal]

Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13  Next

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.