Klaus nagyokat lihegve engedte le az íját. Letörölte a homlokáról az izzadságot. Mostmár rendben lesz minden, kész a fürdő. Maria egy közeli asztalon támaszkodott meg.
- Ez kezd elharapózni. – csapott az öklével az asztalra –
Olyan érzés, mintha ki akarna a csontom szakadni.Klaus körbenézett. Az átok egyre gyorsabban és gyorsabban terjedt. Marián látszódott, hogy alig bírja már. Pedig ő megtett mindent, amit csak lehetett. Az átok forrásától is elég messze vannak. Nézelődött jobbra balra, vajon mi okozhatja, hogy egyre csak durvább és durvább lesz a helyzet.
Hirtelen megakadt a szeme a kovács testén. Fürgén kapkodta a gondolatait. A városról eddig is azt pletykálták, hogy el van tákozva, őket még is bezárták ide. A fogadóst sem találta sehol és ahhoz képest, hogy rájuk zárta az ajtót, meglepően higgadtnak tűnt. Klaus fejében egy félelmetes teória öltött alakot.
~ A fogadós tudott az átokról. És szándékosan akarta, hogy itt vesszünk el, hogy ha megtudunk bármit is, ne adhassuk tovább. A kovácsmester teste sugározza magából az átkot.Ki kellett jussanak innen, most rögtön, egyre csak erre tudott gondolni. Az ajtó zárva volt. Körbenézett, hátha talál egy ablakot, amin mindannyian ki tudnak férfi.
- Azonnal ki kell mennünk innen. Ez a hely fertőző! – mondta a többieknek. Egyelőre többet nem fűzött hozzá, nincs ideje magyarázkodni.
Ha ablakot nem talál megnézi, miféle zár zárja az ajtót. Talán ha csak egy egyszerű retes, egy nyíl segítségével átnyúlhat az ajtó és a kerek közti résen és viszabillentheti. Betörni nem tudják ilyne állapotban. Klausnak volt egy fegyvere, amivel ki tudja az ajtót nyitni. Idegesen az ajába harapott. Nem akarta elővenni, mert elég zajos volt, de amennyiben nem tud az ajtóval mit kezdeni és Lance sem tudja kinyitni, előrántja a robbanó ostromnyilat.
- Hátra mindenki! – húzta fel az íjra, majd ahogy a többiek a nyílvessző hatósugarán kívülre értek, rálőtt az ajtóra hogy kirobbantsa a helyéről.
*** Mindeközben az úton a torony felé ***
Két ismerős alakot láttak az úton jönni. Furcsa mágia áradt belőlük, olyan amit egyszer már érezte. Talán ők is megátkozódtak. Ahogy közelebb értek intettek egyet. Gerard jól emlékezett rájuk, de Leo már teljesen elfelejtette őket.
- Üdvözlet. – köszöntek nekik.
A sötét tünde, akivel még réges-régen, a Kísértet-szigetek mellett találkoztak
- Azt hiszem, megtaláltuk valamelyik másik darabját...
- Üdv ismét. Hol találták? – mutat a csomag felé a másik férfi, aki velük utazott a hajón.
Furcsa beszélgetés vette kezdetét. "Még egy darab?", gondolták magukban. Aztán a sötét tündénél lébő ruhára néztek. Tekintetük olyan volt, mint aki kísértetet látott, ijedt és meglepett. A formája kísértetiesen hasonlított arra a kőére, amit ők találtak a kovács házban.
- Az meg mi ott a kezedben?! - mutatott Gerard Damienre előrenyújtott karral.
- Másik darabját? - vonja fel Dieter a szemöldökét
- Kössék össze a két kérdést és megvan a válasz - nézett a fiatal fiúra és Dieterre - Ez egy korongnak, ahogy nézem, a harmada, reménykedtünk, hogy valahol a közelben található a többi része is.
- Gazdag lehet, elf uram, hogy van ideje arrogánsnak lenni ilyen időkben. - feleli Dieter Damiennek.
- A kápolnában találtuk. Herbert elvileg egy szokatlan időpontban járt ott és valószínűleg akkor rakhatta oda ezt a... valamit. - válaszol Mina a fennmaradó kérdésre.
- Talán ha megtudjuk merre járt a fiú, vagy mik voltak még a kedvenc helyei, megtaláljuk a harmadik darabot is...Vagy épp ellenkezőleg...azt kell kitalálnunk hova nem tette be a lábát általában, most azonban mégis...
Halálra rémült tekintettel nézték a másik darabját. Gerard érezte, ahogy a gondolatok elkezdenek az elméjében vergődni. Azt sem tudta, mire kéne most gondolnia.
~ Nem egy darab, hanem több...mit keresett egy ilyen csont a kápolnában?!Lia ezúttan nem próbálta meg megnyugtatni. Iszonyatosan feldúlt volt ő is. Nem értette, miért nem jött erre még rá.
~ A csonton található részek egyáltalán nem emlékeztetnek törés, vagy repedés nyomaira. Egyenes volt, tiszta, érdesség nélküli, majdnem hogy pontosan egy kör harmadának megfelelő méretű! – harsogta fejében a lány.
Egyre csak egyre tudott gondolni, és ahogy arra gondolt, egyre dühösebb és dühösebb lett.
~ Valaki szándékosan tette ezt! Valaki azt akarta, hogy a várost átkozzák meg.Akármi is történt a faluban, nem a véletlen műve volt. Valaki szándékosan tette ide a csontokat, hogy szétterjesszék az átkot.
~ De nem Herbert volt. Őt átverték. És mégis miért? Mi oda lett volna bárkinek ezt tenni...~ „Tedd ezt a templomba, rejtsd el, akkor mindenki megérti majd, ahogy érzel“, ezt mondhatták neki.~ A hajónk is miatta sülyledt el.~ És most Maria miatta szenved!- Harmada, igaz? - kérdezte meg még egyszer a biztonság kedvéért.
~ Egy mágikus korong egyharmada olyan helyen, ahol bárki fel tudja szedni. Akárki is tervezte ezt, azt akarta, hogy rakjuk össze. Valamit el akar vele érni. Valaki az orránál fogva mert engem vezetni! Engem! Én szövöm a terveket, én látok a függönyök mögé, én alkotom az ábrándképeket. Hogy lehet hogy eddig úgy táncoltam, ahogy a nyomorult fütyült?!~ Tegyél róla hogy megbánja, hogy ezt tette! – Lia ezúttal meg sem próbálta leállítani. A magukat megállíthatatlannak képzelő páros most vesztette el a hidegvérét.
Majd a démon minden hezitálás nélkül belevágta az öklét a ház falába. A fájdalomnak hála kicsit sikerült lenyugodnia.
- Valakit fel fogok koncolni! Megfizet ezért! Szörnyű kínok közti halált fog halni, ha egyszer a kezem közé kerül! - morogta, ahogy Leo és Aleena óvatosan kicsit elhajoltak tőle. Gerard pedig közben dühében szabadjára engedte az auráját. Had tudja az egész falu, had tudja az összes rohadék, aki ebben részt vett, hogy vadászik rájuk.
- Nyugodjon meg, herr Zauberer. – szólt az rovos - Semmi oka dühösnek lenni. Talán épp közelebb kerültünk a megoldáshoz.
Úgy látszik kis félreértés történt a találkozáskor, de azonnal igyekszik mindenki tisztáznia helyzetet.
- Nem állt szándékomban... – sóhajt nagyot Damien- Hagyjuk a sértődéseket meg nézeteltéréseket.
Mina közben nem tudja eldönteni, hogy emiatt lepődjön meg, vagy a fiú halálos fenyegetései és önroncsolása miatt kapjon sokkot.
- Miért haragos ennyire? Tud valamit, amit mi nem? – kérdezte tőle a vámpír nő. Mina volt a neve, ha jól emlékezett rá.
- Beszédre van idő kutakodás közben is. Először döntsük el merre haladunk tovább. – tette hozzá a doktor.
Gerard lihegett kettőt. Leo odalépett hozzá, felemelte a kezét a magasba és a keze oldalával egy nagyot a fejére vágott.
- Jobb már?Gerard nyelt egyet.
- Ja...Aztán kihúzta magát, belesimított a hajába és a többiekhez fordult.
- Ez nem egy baleset volt. Valaki ezt az átkot eltervezte!A hír Leot eléggé meglepte, Aleenát viszont nem, mert ő hallotta Gerard minden gondolatát.
- Nem az a Herbert volt...őt csak átverték. Valaki más mozgatja a szálakat...de ha egyszer megtalálom azt is megbánja, hogy megszületett!Ez fájt neki a leginkább. Ő az, aki a terveket készíti, ő húzogatja a szálakat. És most az orránál fogva vezette ez a valaki.
- Talán. Talán nem. Ebben nem lehet biztos, ez csak egy megérzés. Részemről azonban nem változott a terv, két darabbal ugyanúgy nem tudok kezdeni semmit, mint eggyel. Önök értenek a mágiához... – mondta a vámpírnak - Így már még inkább. Én értek a vámpírokhoz. Van egy olyan sejtésem hogy bárki áll emögött, a Randlauferek tudni fognak róla valamit.
- Jonathan a parton keresi a huldralányt. Fogalmam sincs, van-e rá esély, hogy nála legyen az utolsó darabka, de kétlem, hogy könnyedén ideadná.
- Először menjünk biztosabb úton szerintem. A Randlauferekhez. - ajánlja a sötét tünde.
- Akkor ha jól értem a doktor és Wilhelmina a torony felé veszik az irányt. Mi átkutatjuk a várost? Még ha nem is áll érdekében, hogy minél hamarabb megszűnjön az átok. Valahogy meg kell szabadulnom ettől a csomagtól is, ne a csapat egyetlen átkozottja hordozza...
- Erre semmi szükség. - jelenti ki Gerard határozottan.
Aleena ekkor maga felé mutat.
- Mi majd körbenézünk.- Képes vagyok a gondolataimmal üzenni Rose nővérnek. - mutatott Aleenára -
És a Doktor úr is részesül ebben az apró kis segítségben. - vett egy nagy levegőt. Látszott rajta, hogy még mindig fel van dúlva, de valamiért úgy tűnik, mintha vissza tudná magát fogni -
Szükség esetén mindenről be tudok számolni, akár több mérföldről is.Leo és Aleena így nyugodtan el tudnak menni a többiekért. Maria segítségére amúgy is szükségük lesz, ha a toronyba akarnak bejutni.
- Egyszerűbb ha mi megyünk, mert bármikor meg tudunk titeket találni. - tette hozzá Leo.
És ha nincs ellenvetése senkinek akkor el is indulnak, mert úgyis értesülnek mindenről, amit Gerard lát vagy hall.
- Kizárt dolog. – válaszolta Dieter - Magára itt van szükség, hogy megtalálja a módját hogyan lehet megszüntetni az átkot.
Persze volt aki már inkább indult volna.
- Nem látom akadályát. Sok sikert akkor a másik csapatnak is... – mondta Wilhelmina.
- Szintúgy.
- Ebben az esetben hatásosabb lesz, ha én is önökkel tartok. – úgy látszik meggondolta magát a titokzatos hajós alak.
- Ha ennek a valaminek tényleg három része van, egyszerűbb ha odavisszük ezt a kettőt a harmadikhoz. - válaszolta Gerard Dieternek.
- Nem tudjuk, hogy hol van a harmadik rész. Vagy hogy van-e köze a Randlaufereknek bármihez. Viszont ha igen, gondolják hogy jó ötlet odavinni nekik az ereklyét, ami talán okozza az átkot? - vonja fel a szemöldökét - Ráadásul a Randlauferek nem Rotmantelek ugyan, de nem is Neulanderek. Talán megölik, ahogy belép a kapun.
- Hát ha megnézzük, a minták ugyanúgy folytatódnak...egész biztos, hogy egy dolog részei.
- Nem tudnak csak úgy végezni velünk. Viszont ha óvatosak akarunk lenni, akkor elrejthetjük valahová a korongdarabokat, nem kell, hogy rögtön lássák.
- Ebben az esetben az úrral - intett Gerard felé hajóstársa - együtt kénytelenek vagyunk bízni a barátaink diplomáciai képességeiben, hogy megóvják épségünket.
Gerard más véleményen volt. A tervbe talán némi finomítás is elfér.
- Mina ötletére gondoltam én is. A kövekkel marad egy-két ember, elrejtőznek és megvárják, amíg a többiek végeznek. Így amint megszerezzük a harmadikat, a lehető leggyorsabban megvizsgálhatjuk a teljes pecsétet. Akkor talán képes leszek feloldani az átkot.Dieter sóhajt, megdörgöli a szemét aztán biccent.
- Tegyék hát, noha szerintem megöletik magukat. Ez esetben azonban én itt várok és igyekszem kézben tartani a falusiak állapotát. Járjanak szerencsével, az éjszaka szárnyai védelmezzék önöket. - azzal hátat fordít és elindul a fogadó felé.
- Tehát van valami konkrét ötlete, hogyan lehet felolda... várjunk csak. Honnan tudja a... becenevemet?
Gerardnak volt terve. Alapvetően képes bármilyen a sajátjával egyenértékű varázslat tökéletes tükörképét megalkotni és azzal kioltani azt. Ám ehhez ismernie kell a varázslatot. Annyi biztos, hogy ez egy ősi mágia, nem összetettebb, mint az emberi szem által olvashatatlan démoni pecsétek. Ha a teljes mágikus kör ott lesz a szeme előtt, látni fogja, hogy néz ki, akkor akarja megpróbálni hatástalanítani. Ehhez azonban szükség van a harmadik darabjára a korongnak.
- Ne aggódj, nem fog bajuk esni. Bajunk esni. Járj szerencsével.
- Akkor nincs más hátra, induljunk kérdezősködni.
- Herr Dieter, a jelenléte nagy segítségünkre lehet a kommunikációban, így végső soron abban is, hogy megtörjük az átkot. A falusiaknak is az átok végleges megoldásával segíthet a legtöbbet.
Leo és Aleena megindulnak a fogadó felé Dieterrel együtt, Gerard pedig a torony felé veszi az irányt.
- A jelenlétem nem segít semmit. - feleli Dieter - Fattyú vagyok, herr Hagen, nem én fogom megmenteni.
Gerard miután a társai elindultak Mina felé fordul.
- "Mina és Damien". Így szólított meg titeket az a nekromanta barátotok, akivel a Köderdőben utaztam. Akkor találkoztunk először. Talán nem szereted? Nekem jobban tetszik ez a változat. - a mondat végére egy halvány mosolyt villantott Mina felé. Kedve lett volna még ittmaradni és egy bájos csevejt folytatni, de túlságosan fel volt dúlva, hogy képes legyen bármi ilyesmire.
- Oh... bocsánat, nem jutott eszembe hirtelen... egyébként de, szeretem. – ez annyira nem volt meglepő. A tudásdémonok memóriája nagyon erős, de mások ezt nem mondhatják el magukról.
Ahogy a félvér távozik, Mina ökölbe szorítja a kezeit és felír pár mondatot az agyába, arra az időre, ha legközelebb találkoznának Dieterrel. Látszik a frusztráció az arcán, ahogy visszafordul a többiekhez.
- Túl kevés időt töltött velem. Mindegy, egyszer leszoktatom az ilyen szövegekről.
- Ne idegesítsd magad. Inkább induljunk.
- Felhasznált cuccok:
Név: Irányítható, robbanó végű nyíl
Típus: Nyíl
Ár: Nem vehető