Felkészültem az ismeretlen alak érkezésére, akárki is legyen az. A természetes paranoiám ismét beütött, de jobbnak láttam felkészülni bármilyen eshetőségre, semmint bajba keveredni. Lélegzetem visszafojtva hallgattam a közeledő lépteket, ahogy a mágus az erős varázstárgyaival egyre jobban közeledett. Némi beszédfoszlányokat sodort felém a szél, azonban nem tudtam kivenni, hogy mit is mond az alak...és hogy kinek? Csak egy alakot láttam. Nem voltam túl tapasztalt az őrültekkel kapcsolatban, pedig általában Ők szoktak magukban beszélgetni - vagy éppen a kultisták a Mesterükkel. Ha kiderül, hogy még is egy ilyen elfajzott izé áll a dolgok hátterében, akármennyire is bizonygatta Johnny az ellenkezőjét, megtalálom azt a mocskot és felkoncolom itt helyben a félre vezetéseiért. Előhúztam Clandestine-t, tekintve, hogy azzal tudom a legtöbb sérülést okozni a szentségteleneknek, bár én magam se nagyon élveztem a fegyver érintését. Akármilyen rég óta is volt felszentelve a fegyver - viszonylag régen, legalábbis elégnek kellett volna lennie, hogy hozzászokjak - még mindig kirázott a hideg a felszenteléstől, és a folyamatos enyhe rosszul lét még mindig gyötört. Elkomorodva vártam az alak érkezését, arcomon egy feszült vigyorral.
- Come to papa....
Óh, már csak alig pár másodperc, és itt lesz a magában beszélgető alak. Fejemben már kész tervekkel vártam az érkezését, fejemben átfutottam az összes képességemet, amelyet használhatok, az összes tárgyat, amelyet idő közben bevethetek, felmértem a terepet, hogy hol találhatok fedezéket, ha netán valami félre sikerülne. Felpillantottam a tetőre, ahol Dracon húzta meg magát, Ő is készen állt.
- Na, most kiderül, milyen jók is azok a Theo Wagner féle megérzések!- csendült fel egy idegesítő módon ismerős alak, bár hirtelen nem tudtam volna hova belőni....viszont a név?
- Ehh, nyugalom Riel. Itt minden a terveim szerint történik!
- Waaaaiit....what? - nyőgök fel, ahogy a gyanúm beigazolódni látszik.
Kilépek a sikátorból, menet közben előhúzva Fury-t is a biztonság kedvéért. Amint kiérek, meglátok a mágust, akit először a Dornburg-toronyban láttam, utána pedig a nem túl jól elsült elrablásunkkor, amikor mindenféle rejtvényeket kellett megoldanunk....és hát nem voltam épp a legnagyobb segítség. A fiatal srác jelenléte eléggé meglepett engem, főleg itt, ebben a Hold Anya háta mögötti településen.
- Theo?
A mágus nem mutatott túl sok meglepettséget, hanem az arca abban a pillanatban egy önelégült vigyorra húzódott, ahogy rám mutatott. Na csodálatos, most már vásári látványosság is lettem, vagy mi a franc? Testem megfeszült, ahogy felkészültem a tenyeréből kiröppenő varázslatokra. Azonban...
- Tudtam! Én őt ismerem! Túl paranoiás vagy Riel.
"Riel"? Aztán megláttam azt a kis kőkupacot, akit a szellőző nyílás végén láttam meg először és rögtön visítva menekült a förtelem, hogy figyelmeztesse a torony védőit az érkezésünkre. Arcom vicsorba torzult. Theo arca egy szende kis vigyorrá szelídült, mint ha annyira örült volna a jelenlétemnek. Csodás, tehát nem őrült és nem kultista, csak egy...izével beszélget. .Sokkal megnyugtatóbb.
- Üdv Crispin. Hát te mi járatban itt?
- Te fiú. Ez az egyik behatoló a Dornburg-toronyból, nem?
- Mi a francot keresel Te itt? És mi a francot keres itt ez a bajkeverő....kőkupac? - hördültem fel válaszadás helyett, még mindig nem győzve le kezdeti meglepettségemet. [color:5910=>#ad0a56]- Elég erős mágia sugárzik belőle, hogy rohadjon meg, majdnem a fejem hasadt szét tőle. De...mi a francot keresel Te itt? És....eh, hagyjuk. És igen, én vagyok a behatoló a Dornburg-toronyból, és ha van merszed, kiugrasz ide Te miniatürizált bajkeverő, hogy szétrúghassam a seggedet. A frászt hoztad rám abban a szellőző járatban!
- Hát, hogy én mit keresek itt, azt nem tudom, de jó lenne valami érdekeset találni - kontrázott Theo, amire egy eszelős félvigyor jelent meg az arcomon egy pillanatra. Óóóh, abból bőven fogsz itt találni, ember. - És Te mit keresel itt? Ha ennyire jól elrejtetted magad, jó okod lehet rá. Szabadna megtudnom, hogy még is miért? Lehet, hogy talán segíthetek is neked valamiben.
A választ meg sem várva jött közelebb, aztán lehuppant egy rozoga faládára és kényelembe helyezte magát. Én meg ledöbbentem attól, hogy a fiú csak így felajánlja a segítségét. Ennyire naiv lett volna? Bajkereső? Kincsvadász? Vagy....eh, nem fogom soha se megérteni az embereket, azonban most, hogy a lehetőség fel lett ajánlva, akár ki is használhatnám azt. A fiúnak vágott az esze, vannak aljas kis trükkök a tarsolyában, és van egy kis izéje, amely elég keménynek tűnt ahhoz, hogy szükség esetén az ellenségek fejéhez lehessen vágni. Na meg...ez valami kőkupac, amire jó eséllyel semmi hatása nincs az Átoknak, így mindenféle szívfájdalom nélkül be lehet küldeni olyan helyekre, ahova mi nem mennénk. A kérdés csak az, hogy mennyire értelmes lényről van szó? Hát, a gazdája legalább értelmes és enyhén szólva is finnyás, ahogy látom. Pici fiú orra nem szokott hozzá a bűzhöz, milyen aranyos.
- Óh, most már jobban emlékszem - pattan fel "Riel" és előrántja a kőkardját. Ez...ez most szopat engem? Komolyan? Azzal a kis szarral mutogat rám, én meg igyekszem nem elröhögni magamat. - Nem is harcoltál olyan rosszul self, de lenne még mit fejlődnöd!
- Beszarok....egy mini-lovag dicséretét is kiérdemeltem. Ez igazán megható...
Nyőgök fel, mert erre meg aztán főleg nem számítottam. Irónia? Gúny? Egy ilyen pöttömtől? De azért meghajolok, hogy elrejtsem a zavarodottságomat és az ajkamra törő szitokáradatot. A hajlás végeztével inkább lehuppanok Theo mellé a földre, félre lökve egy rohadt gyümölcsöt.
- Hol is kezdjem, hol is kezdjem? Hogy mit keresek itt? A Tünde-erdő és Köd-erdő eltűnése utáni napok, hetek részeg álomban teltek, azt se tudom, hogy merre felé jártam, folyton holtrészeg voltam....aztán a mai nap egyszer csak felébredtem itt, és még mielőtt mehettem volna a következő korsó sörért, valaki boszorkányságról ordítozott, meg egy Habart nevezetű kölökről, aki huldrákkal akar hálni. Mivel eléggé jó sztorinak tűnt, és ki is akartam már józanodni, követtem egy doktort meg egy másik sötét elfet....és minket követett egy kultista a tengerhez, ahol megtaláltuk Habartot, aki nem volt Habart, inkább egy fél huldra vagy mi a szösz és igen szarul nézett ki. Long story short: gratulálok, találtál valami érdekeset. Egész Maidstein-t át és áthálózza egy Átok, amelyet még ebben a pillanatban is érzek magunk körül enyhe zúgásként és most a megoldást hajkúrászom. Egyéb kérdés, vagy áttérhetünk a stratégiai megbeszélésre?
Here's some Cyne for ya'll. Vagy két szóban magyarázok el valamit, vagy két könyvben. A voksomat határozottan az utóbbira tettem fel, jól esett végre valakivel beszélni, aki nem egy ismeretlen vámpír, nem egy kultista, nem egy ismeretlen sötét elf, egy ismeretlen hajótörött...vagy éppen Mina és Damien. Bár semmi bajom nincsen a párossal, de a lány néha nekem túl naivnak tűnt és nem tudtam, hogy mennyire lehet rá számítani szorult helyzetekben. Theo-ról legalább volt halvány sejtésem. A srác a vállamra teszi a kezét, mint egy megnyugtató mozdulatként és alig győzöm le az ingeremet, hogy azonnal félre lökjem azt. Nem szeretem, ha bárki is hozzám ér....
- Sajnálom barátom, de nézd a pozitív oldalát mindennek. Minden veszteséggel nyersz is valamit, mely erősebbé tehet. Fogd meg és soha ne ereszd el ezt a fájdalmas érzést, mely most még félelmetes, és olyan, mint ha összetörne, de ahogy megérted, és igába hajtod, egy új világ és sok új lehetőség nyílik meg előtted. Használd fel ezt az erőt, hogy bejárhasd ezt az új lehetőségekkel teletűzdelt világot.
Theo beszédét hallgatva próbáltam rájönni, hogy mi is az a sok új lehetőség, amely felnyílt akkor, amikor elvesztettem azt a két személyt, akik a legközelebb álltak hozzám és hogy ebből milyen erőt tudnék nyerni - de semmi sem jutott eszembe. Nem tudtam se lehetőségként, se erőforrásként felfogni az események alakulását. De legalább a fájdalmas érzést nem engedtem el, ahogy Theo javasolta...de még is, mit kezdjek vele? Mit tudnék ezzel a helyzettel kezdeni azon kívül, hogy siratom a barátokat, akiket már soha se látok többé? Hogy azt kívánom, bár csak másképp döntöttem volna....egy döntés, amelyet minden nap többször is megbánok - s csak remélni tudom, hogy Ők tényleg egy jobb világba érkeztek. Ha bármit is megtanultam ebből, az az, hogy ne engedjek senkit se túl közel magamhoz. Ez is valami, nem igaz?
- Oh, wow...ez egészen jó kis beszéd volt, Theo. Ki hitte volna, hogy ez is megbújik benned...
Válaszoltam neki, hogy ne keserítsem el az én keserűségemmel őt. Csak segíteni akart a maga módján, de még nem álltam készen arra, hogy bárki segítségét elfogadjam. A dolgokat először magamban kellett rendszerezni, de most, ebben a helyzetben ez nem lett volna a legjobb döntés. Minél előbb a dolgok végére járunk, annál hamarabb takarodhatok el innen a megoldással a kezünkben - hisz volt egy olyan rossz érzésem, hogy bár a tünetek még nem mutatkoznak, de már mi is a fertőzés áldozataivá váltunk. Ez a lehetőség csak még jobban elkomorított. Theo viszont mint ha csak tényleg erőt nyert volna a helyzetből, felpattant és elém állt, izgatottsággal a szemében.
- Na hát akkor mesélj nekem erről az átokról...Még is, mi okozhatja, Van már valami ötleted? Beszéljük meg ezt haladás közben.
Elfogadtam a mágus kinyújtott kezét és én is talpra kecmeregtem, miközben megpróbáltam össze szedni a gondolataimat, bár eléggé ziláltak voltak azok, és szinte egészen biztos voltam benne, hogy pár pontot ki fogok felejteni, miközben járatom az agyamat.
- Óh, az Átok. Az egy cuki kis dolog. Gyors elmondom, utána döntünk, hogy merre tovább. Tehát ez az átok inkább egy vírus, ahogy azt egy Mélységi volt olyan kedves megosztani velünk egy kultistán keresztül, és jó eséllyel nem egy másik Mélységi szarkeverése...már amennyiben lehet hinni ezeknek. Habartka átváltozott tehát, legalábbis jó úton haladt abba az irányba és csak a víz nyugtatta le őt úgy-ahogy. Hogy milyen úton terjed, egyelőre fogalmam sincs, bár én a helyedben nem ennék és nem innék semmit sem itt, és elkerülném bármiféle sebesülés beszerzését. Miután én ott hagytam a dokit és a többi egybegyűltet - ja, amúgy volt egy hajótörés is itt, semmi említésre méltó - nekiindultam a város feltérképezésének. Hála annak, hogy érzékelem a mágiát, sikerült pár információt beszereznem. Van egy erős mágikus gócpont a város fogadójánál - ezt kerülném. Ezen kívül három lehetséges útvonal van még, ahol szintúgy erős mágia áramlik. Az egyik a városba vezet, egy a város külső területeire, eléggé gyenge, tehát messze van; egy harmadik pedig a városon kívüli a szárazföld felé irányul. Mielőtt betoppantál volna, a legtávolabbi útvonal felé indultam volna el, hogy onnan a szárazföldi helyszínt látogassam meg. Akármi is okozza ezt az átkot, meg kell találnunk, ha élve akarjuk elhagyni ezt a helyet. Hisz, ahogy már említettem és ne felejtsd el: mindenhol ott van már az Átok, érzem magunk körül. Tehát: indulhatunk a legtávolabbi felé, vagy van valami más ötleted?
- Ezek hasznosak voltak - jegyezte meg a mágus, miközben neki állt vakarózni. - De nem lenne jobb, ha megpróbálnánk növelni a hatékonyságon? Próbáljunk meg úgy eljutni a legtávolabbi célponthoz, hogy közben érintjük a legközelebbit, amit úgy is megnézel. Vagy ezek egy vonalban vannak?
Mielőtt még válaszolhattam volna, előkapott egy varázspálcát és emberek nyelvén motyogott valamit, aminek hatására mágia áradt elő belőle és egy halványan izzó pajzs jelent meg körülötte.
- Nézzük meg, hogy még is, milyen ez az átok. Ha mágikus alapú, akkor a védelmi varázslatomnak egy darabig meg kell óvnia engem. De hogy még is, meddig képes rá, azt nem tudom.
- Az a baj, hogy ezek eléggé messze esnek egymástól, és éppen emiatt nincsenek egy vonalban sem. Tehát akármennyire is jó lenne lefedni egyszerre nagyobb területet, külön-külön, kerülőkkel kell megtalálnunk őket és feltérképezni. A leggyengébbre tenném le a voksomat, hisz elég messze kell, hogy legyen, még is innen is érzékelem - tehát csak a távolság miatt érzem, hogy nem annyira potens, de lehet, hogy ez a legerősebb mindegyik közül. Plusz ez a város külső része felé vezet, ahol ha jól sejtem, a tengerhez közel van. Van egy olyan jó érzésem, hogy akármi is ez az átok, valamilyen módon kapcsolatban áll a tengerrel és így a huldrákkal. Ezért szeretném ezt megnézni először.
A válaszom végére a pajzs is teljesen manifesztálódott és volt elég időm arra, hogy mágiaérzékelésemmel alaposabban megnézzem magamnak ezt a jelenséget, és azt, hogy az Átok milyen módon reagál rá - már ha az ilyen apró kis változásokat egyáltalán meg tudom állapítani.
- Induljunk Crispin, egy eléggé nehéz rejtély vár megoldásra.
- Ötletnek nem annyira rossz - utalok a pajzsra.- És ja, induljunk, mert minél előbb nyomára bukkanunk ennek a megoldásnak, annál kisebb az esélye, hogy mi is huldrákká változunk - szerintem az nem lenne annyira nagyon jó érzés.
Most, hogy megindultunk, egyelőre a legtávolabbi célpont felé, Dracon is lereppent a háztetőről, hisz úgy érzékelte, hogy a feszültség eloszlott és mivel nem estünk egymásnak, eléggé biztonságosnak érezte azt, hogy csatlakozzon hozzánk. Bár láttam az arcán az értetlenkedést. Ott volt a toronyban Ő is, látta, hogy Theo-val is harcoltunk és nem értette, hogy akkor most még is, mi a franc történt? Hát, Ő nem volt ott abban a labirintusban, így nem tudhatta, hogy a dolgok kissé megváltoztak.
- Kalandra fel!
Kiáltott fel Theo izgatottan, én meg majdnem a tenyerembe temettem az arcomat. Hogy lehet valaki ennyire izgága és energiával teli? Fiatalság, bolondság - ahogy szokták mondani. Mondja a majdnem 29 éves sötét elf. Te jó ég, hogy elszállt az idő....
- Szép kis jószág, és ahogy nézem, Riel pont akkora, hogy meg is tudná ülni.
- Riel? Really? What a name...- morgom az orrom alatt, még mindig a kőhalom nevével elfoglalva magamat. A varázsló felvetésére elgondolkoztam és Dracit és a kis izét méregettem elgondolkozva.- Hát, az biztos, hogy eléggé egyedi látvány lenne egy sárkánygyík hátán lovagló....mi is Mr. Kőkupac úgy Hold Anya igazából?
Folytattuk tovább a szerencsését, ahogy a négyes fogat szépen haladt előre az utcákon...