Kicsit meglepődtem, amikor átvezényeltek máshova, mert már rákészültem lelkileg arra, hogy az itteni tömeget kell egy kicsit kézben tartanom majd. Azonban nem volt mit tenni, ha máshol van szükség emberre, akkor máshol van szükség emberre. Megfordult a fejemben, hogy miért nem tudtak előbb szólni, de nem mindig egyszerű azonnal felmérni az embereket. Röviden biccentettem a lánynak, majd elindultam a kapu felé, hogy megtegyem, amire kérnek.
Nem várt semmi meglepetés a kapu alatt, a szokásos beszélgetést hallottam csak.... először. Sokakat hallottam azon gondolkodni, hogy milyen lesz, a legtöbben nem vettek részt még ilyen vadászaton. Még én se, de tábortűzi történetekből hallottam már, hogy működik ez az egész. Ellenben annál, hogy majd vadakat kell kergetni, sokkal jobban lekötött a félangyal, akit megláttam. Egyből eszembe jutott Naela, és a kellemes emlékek sok mindent megmozgattak bennem. Ha más célom nem is volt, mindenképp kíváncsi voltam, hogy a harmadik nefilim, akit megismerhetek, milyen. Az első céltudatos és harcias volt, a másodiknak is volt küldetéstudata, de sokkal inkább hódolt az érzéki dolgoknak... tudni akartam, hogy ő milyen. Odamentem hát hozzájuk, tudva, hogy még van időm, mielőtt kezdődik az egész. Azonban azt kellett látnom, hogy épp mással beszélget, és nem igazán tűntek úgy, mint akik beszélgetni akarnak mással. Állt azonban mellettük egy magas katona, a páncéljából és palástjából ítélve a Zsinat tagja, és úgy tűnt, ők hárman egyben vannak. Odaléptem tehát a magas katonához.
- Üdvözlet - Mondtam kicsit zavartan, de halkan, hogy lehetőség szerint ne hallják meg. - Nem tudja véletlen, hogy egy nefilim hogy kerül ide? - Böktem a beszélgetők felé. Egyrészt azért voltam zavart, mert személyes kíváncsiság miatt ritkán szólítottam meg embereket, másrészt a katona termetéhez nem voltam hozzászokva, kellett egy kis idő, hogy hozzászokjak.
- Zeliel nefilim bíra kíséretének tagja, azonban most egy darabig a mi társaságunkba tartozik. Ki kérdezi és miért? - Kérdezett vissza. Ugyan nem jutottam közelebb a megfejtéshez, de nem akartam feszegetni, pont elég ismeretlen szó volt a válaszában ahhoz, hogy kényelmetlennek érezzem a faggatózást.
- Lance Kalver, zsoldos, és mert kíváncsi. Nem sűrűn látni nefilimeket, pláne nem ilyen helyen. Azt képzelné az ember, hogy ez nekik.... alantas. - Vakartam meg a tarkóm. Talán kicsit tanácstalannak hathattam, de nem ismertem annyira a félangyalokat, a kultúrájukat meg pláne. A mesék alapján pedig igencsak fennkölt nép voltak. A katona mosolyogva válaszolt.
- Felénk az egyháznál megfordulnak időnként, de valóban, másutt idegennek tűnhetnek. Lehet, hogy csakugyan alantas nekik egy szüreti mulatság. - Mondta, de ebből sem derült ki számomra sok, talán csak annyi, hogy bárki is utalta hozzájuk a félangyal nőt, nyilvánvalóan nem fáradt azzal, hogy megindokolja a döntését. Vagy csak nem tartozik rám, ki tudja. Mindenesetre a katona kezet nyújtott.
- Oswald von Bertold. Örvendek, Lance Kalver. - Mutatkozott be, én pedig elfogadtam a kezét.
- Szintúgy. Jól érzik magukat eddig? - Kérdeztem, feltéve egy kézenfekvő kérdést, de túl kellemetlen lett volna egy bemutatkozás után csak úgy sarkon fordulni, és elmenni, mert nem tudtam meg, amit akartam.
- Jól, köszönjük. A lehetőségeinkhez képest mindenképpen. Nem láttam tegnap a vacsorán. - Mondta, én pedig elgondolkodtam, hogy valószínűleg egy puccos vacsorát is szívesebben éltem volna át, mint azt a sok problémát, amivel egyébként járt az estém.
- Nem voltam hivatalos. Én csak egy zsoldos vagyok, akit őrnek fogadtak fel. Délután a falon teljesítettem szolgálatot, este pedig a többi őrtársammal mulattam az időt. - Vontam vállat.
- Ó, értem. Minden tiszteletem azoké, akik szolgálatot teljesítenek, hogy a meghívottak megfeledkezhessenek egy kis időre a gondokról. Remélem, legalább jól megfizetik a fáradozásukat. - Válaszolt. Mindig jól esett az elismerés, főleg, hogy olyan kevesen gondolnak bele, hogy mibe kerül másoknak, hogy ők jól szórakozhassanak. Például a házigazdának nagyon sok pénzébe, a zsoldosoknak pedig rengeteg energiába, és néha az életükbe.
- Nem panaszkodhatok. De ha pénzt nem is kapnék, akkor is megérte volna eljönnöm. Egy kis időre én is megfeledkezhetek a gondjaimról. - Mondtam, nem gondolva bele, hogy másokban milyen érzést kelthet, hogy egy ilyen mezei zsoldos beszél arról, milyen nagy gondjai vannak.
- Hogy helyette más gondokat vegyen a nyakába? - Vonta fel a szemöldökét egy halvány mosollyal. Igazság szerint sokkal gúnyosabb válaszra számítottam, örültem neki, hogy nem lett igazam. Kezdtem kedvelni ezt az embert. Kicsit szélesebben mosolyogtam vissza.
- Régen nekem ez volt az élet. Menni egyik helyről a másikra, elszegődni valakihez zsoldosnak, hogy aztán továbbálljak... és jó volt. Azt hiszem. Sokszor nem volt semmim, akkor nehéz volt. De akkor még az élet könnyebb volt. Most a Hellenburgi Tündelégióban szolgálok, és az elmúlt időszakban sok volt a megpróbáltatás. Ez a helyzet - mutattam körbe - szinte nyaralás. - Fejeztem be.
- Valóban, nem egyszerű most a tündéknek szerte Veronián, pláne azoknak, akik szolgálnak is. Örömmel hallom, hogy az ittlét annak is pihentető ily módon, aki feladatot lát el. - Mondta. Jó érzés volt, hogy valaki szimpatizál velünk, és nem csak egyszerűen lenéz minket. Arra számítottam, hogy egy kicsit kíváncsibb lesz a Légióra, de az öltözéke indokolta volna azt is, hogy ismeri a szervezetet attól függetlenül, hogy én még sosem láttam. Nagy volt végtére is a területünk, és én sokszor teljesítettem szolgálatot viszonylag sok helyen, könnyen lehet, hogy egyszerűen elkerültük egymást. Bólintottam.
- Nos örültem, Herr von Bertold. Van egy sanda gyanúm, hogy nemsokára elindulunk, de ha mégse... nos ettől még jobb felkészülve elindulni, minthogy úgy kell felugranom. Remélem, még találkozunk. - Nyújtottam kezet. Ő férfiasan megszorította, majd biccentett egyet, én pedig visszaindultam oda, ahonnan jöttem. Még egy utolsó pillantást vetettem a nefilimre, majd elindultam a többi katonához.
Noha az állatokkal való kergetőzés nem volt annyira ínyemre, nem gondoltam, hogy sok nehézségbe ütköznék, kivéve persze akkor, ha egy felbőszült vadkan vagy medve rontana rám, akkor valószínűleg csak jó szerencsével és a Természet segedelmével élhetném túl a találkozást. Vagy ha a társaim, esetleg az urak szemfülesek és segítőkészek, de egy agresszív állattal ritkán megy szembe az ember, úgyhogy nem volt sok reményem erre. Nyeltem egy nagyot, és elhessegettem a borús gondolatokat. Nem igazán volt ínyemre meghalni egy úrias vadászat során, aminek a szórakozás volt a célja, és biztos voltam benne, hogy nem is fogok. Annál nagyobb szerencsém volt eddig, minthogy most fogyjon ki, még akkor is, ha előző este hallottam mesét arról, hogy a szerencse milyen lehetetlen helyzetekben tud elfogyni. Kíváncsian vártam mindenesetre, hogy hogy fog zajlani az egész.