Általános
Név: Laetitia von Rotmantel, a Hatodik Lány
Nem: Nő
Kor: 22 (szül.: v.i.sz. 799)
Faj: Vámpír
Frakció: csak a család
Kaszt: Vámpír mágus (Rotmantel)
Kinézet: A külsőm évszázados Rotmantel nemesítés tökéletes terméke. Mint a főcsalád minden tagjának, úgy az én hajam is fényes fekete, akár az obszidián, szemeim pedig a simára csiszolt rubin színében ragyognak. A bőröm fehér, mint az alabástrom, de ez nem is lehetne másképp az éjszaka gyermekeinél. Az alakom sudár, akár egy hajlékony táncosé, de pont eléggé domborodik ott, ahol kell, és ezt nem is rejtettem soha véka alá. Az ruhám mindig tökéletesen illik az alkalomhoz. Vacsorákon és estélyeken fekete csipkéből vagy bársonyból varrt hosszú ruhát veszek fel alatta abronccsal, fölötte pedig valamelyik fűzőmmel. Hideg időben ezt kiegészítem egy fekete farkasbőrből varrt hosszú kabáttal, amely a Schwarzjagerek ajándéka volt régebben a családunknak. Amikor apát még érdekelte, hogy hol van Liz. Mindezek mellé természetesen pompás ékszerkollekció dukál, a legjobb ékszerészek kezei közül. Minden ékkő egyenként ragyog, mintha tűz égne bennük, legyen szó gránátról, rubintról, smaragdról vagy a csodás fényű brilliánsról. Ha meg kell jelennem valahol mindig viselem valamelyik szettet. Munkához - már amennyiben lehet munkának nevezni a kutatást, amelyet mindannyian végzünk - valamivel egyszerűbben öltözök fel. Egy vörös szaténköpenyt viselek ujjainál és alján fekete hímzéssel, alatta pedig kényelmes, fehér pamutruhát, hogy semmi se vonja el a figyelmemet arról, ami előttem fekszik a boncasztalon. Egyetlen dologról viszont még ekkor sem mondok le: a szemem körülrajzolása szénceruzával és a vörös rúzs elmaradhatatlan elemei a reggeli rutinnak.
| |
Jellem: Mit is mondhatna a vámpír saját magáról? Merthogy arra, amit mások mondanak rólam nem érdemes támaszkodni. Azok, akik nem születtek olyan szerencsés körülmények közé, mint én, az irigységüket leplezve engem tartanak elkényeztetettnek, hiúnak, finnyásnak, és türelmetlennek. Aljas rágalom az összes. Kivéve talán a türelmetlent, kénytelen vagyok beismerni, hogy gyűlölök várakozni akármire. Ha valaki nem tart kedvesnek, az csupán azért van, mert még nem találkozott a nővéreimmel. Aki pedig nem gondolja, hogy elbűvölő vagyok, az vagy irigy, vagy pedig nem figyelt eléggé. Ez a másik, amit gyűlölök. Mások valahogy sosem figyelnek a részletekre. Pedig minden fontos dolog, ami igazán fontos, az udvarias hajbókolás máza alatt, az ott van elrejtve az egészen apró részletekben. Egy elejtett szó, egy apró fintor és máris tudni lehet mi van a látható mögött. Szeretek figyelni, és apró részletekből összerakni a mögöttes értelmét a dolgoknak. Talán szakmai ártalom, hogy folyamatosan a tüneteket keresem, hogy abból utána diagnózist állíthassak fel.
A tanáraim ennek megfelelően éles elméjűnek tartottak, aki ugyan utálta bemagolni a kötelező anatómiai képleteket, de nagyon hamar rájött a rejtett összefüggésekre. Ahogyan egy Rotmantel úrnőtől elvárható. Azt gondolhatnák, hogy az egész életem a kutatómunkából áll, pedig az elmének minden részét egyformán élesíteni kell, hogy egymást kiegészítve tudjanak működni. Ezt a felfedezést még egészen kicsi gyerekkoromban tettem. Jobban teljesítettek és jobb meglátásaik voltak mindig azoknak a rokonaimnak, akik az orvoslás nemes tudománya mellett valami egészen mással töltötték a szabadidejüket. Sokaknak a festészet kézenfekvő, hiszen a jó rajzkészség szinte kötelező volt nálunk, és általában le tud nyűgözni a szépség önmagában, én valami egészen mást akartam. Így kezdtem el gondosan naplót vezetni, de amiben igazán rátaláltam önmagamra, az a hegedű hangja volt. Azokban a húrokban ott lapult minden, amit szavakkal nem tudtam elmondani soha senkinek.
S ez a kulcs. Aki meg akar ismerni, igazán, hogy mi rejlik az udvarias mosoly, a szakértelem és a Hatodik Lány maszkja mögött, az egyszerűen üljön le egy fotelbe, vegyen a kezébe egy pohár csillogó vörösbort vagy vért, ahogy ízlése diktálja, és hallgassa a játékom.
A Nemesek Útja-Azon karakterek, kik hatalmas összeget, kastélyt örököltek, vagy saját maguk jutottak el a meggazdagodás útjára és azon törik fejüket, hogyan gyarapíthatnák tovább egyébként is tekintélyes vagyonukat.
Választható bármely kaszt számára, amennyiben története tartalmazza a tehetős lét okát és elfogadásra kerül.
Bónusz: Havonta 1000 váltó, ha a karakter aktív valamint IC használható kastély vagy uradalom
Társ:Egy Ruby Rose nevű sárkánygyík